Преглед на касата за данни – Актуализирано до 2020 г.

Преглед на касата за данни

Въпреки че предлага неограничено архивиране, Data Deposit Box се откроява във всеки друг аспект. Най-добре погледнете другаде.


Най-добрите онлайн резервни коментари

Решение за архивиране на бизнес данни Депозиране на данни привлича благодарение на факта, че един резервоар може да се използва за архивиране на неограничени устройства, включително компютри, смартфони и сървъри. Когато обаче се стигне до най-долния ред, услугата не е толкова достъпна, колкото някои от другите опции в нашата библиотека за преглед на резервни копия онлайн.

Това, както се оказва, е само една от много причини да се търси другаде. По време на този преглед на касата за данни ще ви запознаем с услуга, за която не сме прекарали много време да пишем тук в Cloudwards.net и с основателна причина, както се оказва. Неразбираемото потребителско изживяване и ограничените функции за архивиране, възстановяване и защита са всички точки срещу.

Ако все още усещате желание да дадете шанс на Data Deposit Box, след като приключим, възползвайте се от 30-дневна безплатна пробна версия, преди да се регистрирате за услуга, само за да сте сигурни.

Ако смятате, че е по-добре да търсите другаде, най-добрият ни онлайн резервен архив за бизнес има много по-добри възможности. За домашните резервни решения, а не за бизнес, разгледайте нашето по-общо най-доброто ръководство за архивиране онлайн.

Алтернативи за депозиране на данни

Силни & Слабости

Характеристика

Data Deposit Box предоставя онлайн архивиране, насочено основно към SMBs. Поддръжката на устройството е една от малкото атрактивни услуги, тъй като е в състояние да архивира компютри, мобилни устройства и сървъри под един абонамент.

Поддържаните компютърни операционни системи включват Windows и MacOS, но не и Linux, така че вижте най-доброто ни онлайн архивиране за ръководство за Linux, ако това е приоритет. Приложенията за смартфони са налични за Android и iOS. Предлага се архивиране на файлов сървър за Windows.

Поддържа се и външен твърд диск и поддръжка на NAS, въпреки че поради някои проблеми с лесната употреба, освен всичко друго, ние със сигурност не класираме Data Deposit Box сред най-добрите онлайн резервни копия за опции за NAS.  

Полето за депозиране на данни също не е в състояние да архивира дисково изображение, а само архивиране по тип файл. Имаме обзор на най-добрите опции за архивиране въз основа на изображение, ако това е необходимо. Ние специално препоръчваме CloudBerry Backup за тази задача (прочетете нашия преглед на Cloudberry Backup).

Едно нещо, което ни харесва е, че Data Deposit Box предлага адаптивни файлови версии, в които се съхраняват минали копия на файлове, на които можете да върнете обратно при случайни промени или повреждане на файлове, включително тези, причинени от злонамерен софтуер.

От същия панел за настройки можете също да заглушите резервното си копие, за да намалите въздействието върху системните ресурси.

Като цяло характеристиките, предлагани от Data Deposit Box, са малко смесена торба. Най-големият проблем с услугата, който открихме, е, че той не използва настолен клиент, за да управлява процесите на архивиране. Ще се спрем на този проблем, когато обсъдим по-долу лесната употреба.

Ценообразуване

Абонаментните планове за Data Deposit Box са изградени около набор от многостепенни опции, започващи от 60GB и стигащи до 1TB. Ако имате нужда от повече от 1TB, можете да се свържете с продажбите за условия.

Плащанията са от месец на месец, което означава, че можете да отмените, когато пожелаете. Няма отстъпки за дългосрочна регистрация, каквато получавате с много други онлайн резервни услуги.

Цените са повече от повечето други доставчици също. Например, с CrashPlan (прочетете нашия преглед на CrashPlan) можете да получите неограничено архивиране за един бизнес компютър само за 10 долара на месец.

Вярно е, че трябва да вземете предвид, че Data Deposit Box може да се използва за архивиране на неограничени компютри, както и сървъри и мобилни устройства. Това прави IDrive (прочетете нашия преглед на IDrive for Business) по-добро сравнение, услуга, която ви позволява да архивирате неограничени устройства и цени 1,25TB при около $ 50 на месец.

Значение, касата за данни все още не изглежда особено евтина. Преди да се установите на Data Deposit Box като резервно решение, определено трябва да се възползвате от 30-дневния безплатен пробен период, за да разберете дали наистина отговаря на вашите нужди.

Лесно използване

Регистрирането в касата за данни отнема само няколко минути, след което ще трябва да изтеглите клиент за десктоп.

Процесът на създаване на резервен план и по-късно възстановяване на файлове обаче се изпълнява изцяло чрез уеб GUI. Това противоречи на нормата, последвана от повечето онлайн резервни инструменти днес.

Въпреки че нямаме нищо против използването на уеб графичен интерфейс над настолен графичен интерфейс, дизайнът се чувства старомоден, с малък шрифт и прави лошо използване на наличното пространство. Това затруднява получаването на лагерите ви в началото.

Превключването между раздели в инструмента на браузъра също доведе до по-дълги времена на зареждане, отколкото бихме очаквали, проблем, който не съществува с графичен интерфейс на работния плот.  

Да не се натрупваме, но също така не ни хареса фактът, че Data Deposit Box веднага започна да архивира компютъра ни без да иска. Докато дълго почитатели на подхода за задаване и забравяне на Backblaze, тази услуга най-малкото ви казва какво ще прави, преди да започне да го прави, докато с Депозитарна кутия не разбрахме какво се архивира..   

резервно копие & Възстанови

Както споменахме, Data Deposit Box веднага започва да архивира вашия твърд диск, след като инсталирате настолния клиент. Този процес се управлява чрез браузър, но ако затворите браузъра, той ще продължи да се архивира на заден план.

За незабавно архивиране са папката на работния плот, както и подпапките с документи и снимки във вашата потребителска папка. Разбира се, можете да промените това, ако искате, изваждане и добавяне на папки и дори маркиране на конкретни файлове за архивиране.

Отидете в раздела „Настройки“ и кликнете върху „Избор на резервни копия“, за да видите и направите промени в плана за архивиране.

Резервното копиране работи непрекъснато по подразбиране, което ви осигурява най-добрата защита. Въпреки това повечето онлайн инструменти за архивиране също ви дават възможност за създаване на планирано архивиране; Касата за данни не прави.

От друга страна има опция за блокиране, при която можете да планирате блокове от време, през които гърбът ви не се изпълнява. Това не е толкова добро като график, но почти.

Можете да възстановите файлове, като щракнете върху бутона „възстановяване“ в уеб графичния интерфейс. Когато избирате файлове, можете да посочите минала дата за архивиране, за да възстановите предишните версии на файловете.

След като направите своя избор на файлове, щракнете върху „бутона за изтегляне“. Не ви е даден избор да възстановите файловете до първоначалното им местоположение. Вместо това, Data Deposit Box ще подготви .zip файл за вас.

Като цяло просто не бяхме впечатлени от процеса на архивиране и възстановяване. Тя не е толкова гъвкава и богата на функции, както някои други налични услуги, независимо дали това е решение от висок клас като Acronis Backup (прочетете нашия преглед на Acronis Backup) или бюджетен избор като CrashPlan (прочетете нашия CrashPlan преглед).

скорост

Една от областите, в която полето за депозиране на данни не се проваля е скоростта. Тествахме услугата с помощта на тестова папка от 1 GB, същата, която използвахме, за да премерим нейната конкуренция.

Ето ни числа:

Касета за данни SpeedTest One: Тест второ: Средно:
Качване на:01:10:0001:30:0001:20:00
Изтегли:00:16:0000:16:0000:16:00

Тестовете ни бяха проведени през WiFi мрежа със скорост на изтегляне 25 Mbps и скорост на качване 10 Mbps, а тестовото ни местоположение беше в Югоизточна Азия. Трябва да очаквате по-добри резултати, ако сте по-близо до центъра за данни Data Deposit Box, който е в Канада, и имате по-добра интернет връзка.

Въпреки това, дори от далечното ни местоположение, времената не са лоши. Някои от конкуренцията, например Carbonite, отне няколко часа, за да качите едно и също съдържание.

Въпреки че може разумно да очаквате, че прехвърлянето на 1GB файл ще отнеме около 15 до 20 минути, това обикновено не е така при онлайн инструменти за архивиране, освен ако не работим с по-разширена инфраструктура като тази на Amazon S3 или Acronis Backup (прочетете нашия Acronis Резервен преглед).   

Сигурност

Касата за данни не разкрива много за настройката й за сигурност онлайн, което обикновено е лош знак. Свързахме се с поддръжката, за да разберем, че файловете всъщност са криптирани преди да напуснат компютъра ви и остават криптирани до възстановяването, което означава, че криптирането е от край до край.

Използваното ниво на криптиране е 448-битов Blowfish. Макар и по-рядко срещан от AES, това все още трябва да пази файловете ви в безопасност.  

Въпреки това, няма опция за частно криптиране, каквато ще намерите с най-уважаваните онлайн резервни услуги днес. Това означава, че Data Deposit Box управлява вашия ключ за криптиране и може да дешифрира вашите файлове по всяко време.

Няма опция за двуфакторно удостоверяване с Data Deposit Box, както и с IDrive, Backblaze и много други онлайн резервни услуги.

Полето за депозиране на данни също не дава подробности за това какви стъпки предприема, за да защити своите центрове за данни срещу виртуални атаки, нарушители и природни бедствия. Като се има предвид това, бихме допуснали грешка от страна на предпазливостта и приемем, че не е много сигурна.

поддържа

Касата за данни предоставя поддръжка чрез телефон и имейл. Отказахме няколко имейла, за да тестваме ефективността на мрежата за поддръжка. Въпреки че бяхме щастливи да получим отговори в рамките на един работен ден, получените отговори не отговориха напълно на зададените от нас въпроси.

Например, ние поискахме подробности за използвания протокол за криптиране и дали е частен и само ни уведомяваха, че файловете всъщност са криптирани, без нито една от другите детайли, за които поискахме.

Въпреки че Data Deposit Box има и приятно изглеждаща база от знания онлайн, установихме, че повечето отговори на въпроси, които не бяхме съдържали. Това включваше въпроси относно криптирането и версията.  

Сайтът за поддръжка има няколко приятно изглеждащи видео уроци, но те ще помогнат само при най-основните въпроси.  

Заключителни мисли

Долната линия е, че освен респектиращите скорости на качване спрямо конкуренцията, няма какво да се обича от Data Deposit Box. Потребителското изживяване, особено, се чувства като на каша. Уеб графичният интерфейс е бавен, с трудно четим шрифт и не толкова опции, колкото ще намерите при по-модерни онлайн резервни решения, като CloudBerry Backup.

Например, не можете да възстановите файловете до първоначалното им местоположение, можете да изтеглите само zip файл. И без опция за частно криптиране или двуфакторно удостоверяване, Data Deposit Box просто не се чувства много сигурен.

Ще бъдете по-добре да разгледате някои от другите решения в нашето най-добро онлайн резервно копие за бизнес ръководство. Въпреки че наистина няма нито една услуга, която да превъзхожда всички останали, можете да направите доста по-добре от Data Deposit Box.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map