Преглед на CloudAlly – Донесете собствено съхранение – Актуализирано 2020 г.

Преглед на CloudAlly

CloudAlly извади лист от книгата на CloudBerry Backup и предлага услуга за архивиране, където предоставяте съхранението. Въпреки това, той е по-скъп от неговото вдъхновение и има някои проблеми с интерфейса. Прочетете пълния ни преглед в CloudAlly за подробности.


Най-добрите онлайн резервни коментари

CloudAlly е базираната в Израел облачна компания за архивиране. Въпреки това, той е различен от повечето услуги в най-добрия ни онлайн формуляр за архивиране, защото създава резервни копия на вашите данни, които вече са в облака. Доставчиците на облачни услуги имат вградени резерви и резервни копия за собствено възстановяване при бедствия, но с CloudAlly можете да създадете друг слой защита за архивираните си данни.

Повечето доставчици на облачни услуги запазват изтритите ви файлове в папка „боклук“, но не могат да ги възстановят, след като ги изтриете от там. За да избегнете това, можете да използвате CloudAlly за архивиране и възстановяване на файловете, които съхранявате с други облачни услуги.

CloudAlly се интегрира с няколко популярни бизнес услуги в облака и има силна сигурност и поверителност, което е от първостепенно значение, като имате предвид, че ще архивирате най-важните си бизнес файлове.

Въпреки това схемата му за ценообразуване за архивиране на данни от облачни услуги за съхранение е скъпа, ако трябва да архивирате много данни. В повечето случаи обаче вероятно ще трябва само да запишете критичните си данни, които не трябва да изискват много резервно пространство. Базата знания на CloudAlly може да помогне за решаването на често срещани проблеми, а екипът му за техническа поддръжка е на разположение 24/7.

CloudAlly също е лесен за използване, но ограничен до уеб клиент. Операциите за архивиране и възстановяване са ясни и бързи. Ако се интересувате от услугата, свържете се с нас, тъй като ще ви разкажем подробностите в този преглед в CloudAlly.

Силни & Слабости

Характеристика

Класическото облачно архивиране помага да се защитят данните на вашите лични компютри и външни дискове. След като вашите файлове са в облака, можете да сте сигурни, че сривовете на твърдия диск или софтуерните проблеми няма да ви накарат да ги загубите.

облачни услуги съюзник

CloudAlly е различен звяр в сравнение с подобни услуги. Не може да архивирате вашия компютър или друг хардуер. Вместо това помага за защитата на вашите файлове, които вече са в облачни услуги за съхранение, като Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive или Box. Първите три са имена на домакинства. Ако не сте чували за четвъртия, прочетете нашия преглед на кутията, за да научите повече за него.

Ако не знаете разликата между облачно съхранение и архивиране, прочетете нашето обяснение.

Освен Google Drive, CloudAlly може да архивира Gmail, вашите контакти, Google Календар, Google Сайтове, Google Tasks и множество домейни от G Suite на Google. По същия начин можете да го използвате за архивиране на вашите Office 365 групи, Microsoft Exchange и Microsoft OneNote файлове. OneNote е едно от най-добрите приложения за бележки. Прочетете за това в нашето ревю на OneNote.

Предлага се и резервно копие за Microsoft SharePoint Online, включително сайтове, документи и библиотеки. Плюс това можете да архивирате IMAP имейли и среди на Salesforce Production и Sandbox, включително документи, прикачени файлове, емисии за чат и стандартни и персонализирани обекти.

Ако трябва да архивирате бази данни, можете да направите това за вашите бази данни Amazon DynamoDB и Amazon SimpleDB.

CloudAlly също така осигурява неограничено архивиране и задържане на ежедневни архиви. Ако искате да запазите резервно копие на локална машина, можете да изтеглите .zip архив от него. Плюс това, CloudAlly никога не изтрива вашите файлове, така че винаги можете да ги изтеглите.

Новите архиви не презаписват старите, така че можете да извлечете предишни версии на своите архиви. Ето как работи версията на файлове с други облачни услуги за архивиране. Можете да намерите още статии за облачното архивиране и неговите функции в нашата онлайн резервна библиотека.

Общ преглед на функции на CloudAlly

Ценообразуване

CloudAlly има проста схема на ценообразуване, която се състои от планове, които могат да архивират различни онлайн услуги и бази данни.

Всички планове включват неограничено съхранение, предоставено от Amazon S3. Ако не сте запознати с него, прочетете нашия преглед на Amazon S3. Всички планове на CloudAlly имат и AES 256-битово криптиране. Ще говорим повече за това в секцията „сигурност“.

Първият план ви позволява да архивирате G Suite на Google и Exchange 365 на Microsoft за 3 долара на потребител на месец. Ако платите за годината предварително, цената пада до $ 30 на потребител.

Следващият план може да архивира вашите данни от облачни услуги за съхранение за $ 2 на потребител на месец. Планът е гъвкав, тъй като се таксува за 5GB, така че можете да използвате толкова или толкова малко, колкото е необходимо. Едногодишен абонамент понижава цената до 20 долара на потребител на месец за 5GB. Най-малкото не е много, а архивирането само на 100 GB ще ви струва 40 долара на месец.

Ако имате нужда от много място на по-ниска цена, прочетете нашите най-добри неограничени онлайн резервни копия.

Планът на IMAP ви позволява да архивирате имейл от IMAP за 3 долара на потребител на месец или 30 долара на потребител на година. Планът Salesforce струва същото и ви позволява да архивирате вашата Salesforce Production, данни и свързани с тях файлове.

Последните два плана могат да архивират вашите бази данни SimpleDB и DynamoDB съответно за $ 12 или $ 15 на месец. Няма безплатен план, но всички планове имат безплатна 15-дневна пробна версия, която ви позволява да тествате услугата преди да се абонирате.

Лесно използване

CloudAlly няма клиент за десктоп. Вместо това всичко става чрез уеб клиента. Това е ясно и лесно за използване. Менюто вляво ви позволява да се придвижвате до архивите, страницата за възстановяване, вашите фактуриране, активност в акаунта, настройки и поддръжка. Превключването между страниците става бързо.

облак съюзник-уеб-клиент

В горния десен ъгъл можете да получите достъп до настройките на вашия акаунт и да излезете. Страницата „архивиране“ е мястото, на което ще пристигнете, когато влезете, и ви позволява да настроите бързото си архивиране. Ще поговорим повече за това в следващия раздел.

Подходът на CloudAlly, при който управлявате множество резервни копия от едно място, е подобен на този на CloudBerry Backup. В този смисъл CloudBerry Backup използва настолно приложение, което управлява множество облачни хранилища, обслужвани за архивиране на файлове от вашия компютър и устройства. По този начин е обратното на CloudAlly. Ако искате това, прочетете нашия преглед на CloudBerry Backup, за да научите повече.

Добавянето на приложение за смартфон би било добре дошло, защото тогава можете да проверите състоянието на вашите резервни копия в облак или да стартирате такова в движение.

Архивиране на файлове & реставрация

облак съюзник създадете резервно копие-старт

Всичко, което трябва да направите, за да създадете резервно копие на вашите файлове, е да влезете в своя акаунт в CloudAlly и да изберете услуга, която искате да архивирате от началната страница.

облак съюзник удостоверяване-контейнера

След това трябва да предоставите на CloudAlly достъп до тази услуга. Това правите, като въвеждате своите идентификационни данни, използвайки маркера OAuth или отваряйки нов прозорец, който ви позволява да влезете в тази услуга. Наличните методи зависят от услугата. Избрахме Dropbox Business и въведохме пълномощията си в страницата, която се отвори при натискане на бутона „удостоверяване“.

облак съюзник-нови резервни варианти-

След това ще видите опциите, които можете да настроите. Можете да изберете да стартирате автоматично архивиране, когато се добави нов потребител, което улеснява, ако имате много от тях. Това каза, че можете да стартирате отделни резервни копия, като щракнете върху иконата за възпроизвеждане до резервно копие в прозореца „акаунт“.

CloudAlly стартира архивирането автоматично в 2:00 ч. UTC, но можете да промените това от най-долния раздел. Резервното копиране е настроено да се изпълнява всеки ден, но вместо това можете да го накарате да се изпълнява всеки трети ден или веднъж седмично.

Настройката на архивирането е лесно и бързо. Не е нужно да се занимавате с настройките, ако не искате.

Ако искате да започнете процеса на възстановяване, трябва да кликнете върху „възстановяване“ от менюто отляво. След като го направите, ще видите страница, в която са изброени вашите активни акаунти. Можете да търсите създадени задачи или да ги създадете, като щракнете върху прозореца „акаунт“.

облак съюзник-възстанови-започнете

Избрахме нашия Dropbox Business акаунт и следващата страница ни показа списък с архиви, които можем да възстановим. Единствената налична резервна копия обаче беше тази, която пуснахме ръчно, така че щракнахме върху иконата на дясната стрелка до нея.

облак съюзник-възстанови подбор избор

Следващият прозорец ви позволява да възстановите данни чрез моментна снимка или определен файл. Една моментна снимка ви позволява да възстановите целия архив от зададен период от време. Избрахме моментна снимка, като започнем от първоначалната си резервна копия и кликнахме върху бутона „продължи“, за да продължим с процеса.

облак съюзник-възстанови-списък

Можете да изберете елементите, които искате да възстановите, от следващата страница. За нас тя съдържа само една моментна снимка. След като изберете снимката си, можете да я възстановите в услугата за съхранение или да я изтеглите. Опцията за изтегляне ви позволява да експортирате вашите файлове във формат .zip към Amazon S3, Microsoft Azure Blob, Box или Dropbox.

облак съюзник-възстановяване изтегляне

Не е трудно да възстановите файлове, но са необходими много стъпки. Предпочитаме да имаме опция за възстановяване на всичко с едно щракване или две или три. Това ще бъде по-бързо от сегашната процедура.

скорост

Първоначалното архивиране може да отнеме много време. Колко време отнемат зависи от това колко данни трябва да защитавате, но за разлика от други облачни услуги за архивиране, няма значение колко сте близо до услуга, която съхранява вашите данни. По-скоро е важно колко близо са сървърите на CloudAlly до сървърите на вашата услуга. В този случай тествахме CloudAlly с Dropbox Business.

Dropbox Business е в нашия списък с най-добрите доставчици на синхронизиране и споделяне на корпоративни файлове, така че ако това ви заинтригува, прочетете нашия преглед на Dropbox Business.

За да видим колко бързи са операциите за архивиране и възстановяване на CloudAlly, проведохме тестове за прехвърляне и изтегляне с папка с цип от 1 GB. Използвахме Ethernet връзка извън Белград, Сърбия, със скорост на изтегляне 95,88 мегабита в секунда. На теория при тази скорост изтеглянето ни трябва да отнеме около минута и 30 секунди.

CloudAlly не е лесно да се сравнява с други резервни услуги, тъй като не качва файлове от вашия компютър, а ги прехвърля от партньорска облачна услуга. Това каза средно време и 20 секунди, за да прехвърлим нашето работно пространство за споделен екип на Dropbox Business, което съдържаше нашата тестова папка от 1 GB. Това е страхотен резултат.

Операцията по възстановяване е различен въпрос, защото можем да сравним времето му с теоретичното време, което очакваме. Средно време от седем минути и 15 секунди CloudAlly дори не беше близо до минутата и 30 секунди, които трябваше да отнеме. Това е бавно в сравнение с други услуги, които отнемат около две минути.

Първи опит: Втори опит: Средно:
Време за трансфер:00:01:1800:01:2200:01:20
Време за изтегляне:00:07:0000:07:3000:07:15

Сигурност

CloudAlly съхранява данни в Amazon S3 съхранение и го криптира с помощта на AES-256 битово криптиране. Протоколът SSL защитава и криптира данни при транзит. Шифровите ключове са уникални за всеки клиент и се съхраняват сигурно. Плюс това използването на уникална папка Amazon S3 за всеки клиент гарантира изолация на данните.

Въпреки това няма начин да получите достъп до данните за архивиране на клиентите си директно. Достъп до него може да се използва само чрез платформата CloudAlly. Плюс това, само администраторът на данни може да управлява резервни копия в CloudAlly. Персоналът на CloudAlly не може да има достъп до клиентски данни и само ограничен брой членове на екипа на „трябва да знаят“ имат достъп до производствени ключове, за да могат да решават проблеми.

Центровете за данни на CloudAlly са защитени, закалени и включват най-новите защитни кръпки. Плюс това CloudAlly е сертифициран по ISO 27001, което е международно признат стандарт за управление на информационната сигурност. CloudAlly също е съвместим с HIPAA.

Не е необходимо да съхранявате идентификационните данни на CloudAlly в системата на CloudAlly, защото той използва индустриалния стандарт OAuth за достъп, базиран на разрешения. OAuth предоставя само основната информация, необходима на CloudAlly, за да може да прави това, което трябва да направи. Можете да оттеглите OAuth по всяко време или да съхранявате идентификационни данни и да ги шифровате с AES-256 битово криптиране.

Плюс това можете да разрешите двуфакторно удостоверяване, за да добавите допълнителен слой сигурност за вашия акаунт.

поверителност

CloudAlly върши добра работа с осигуряването на файлове и ограничаването на достъпа на служителите до тях. И все пак ние поглъщаме политиката за поверителност, за да проверим за съмнителни клаузи за поверителност.

Подобно на много услуги, CloudAlly изисква да създадете акаунт, който съдържа лична информация, като име и фамилия и имейл. Той използва тази информация, за да подобри услугата си, да се свърже с вас, да ви удостовери и да ви даде достъп до нейните услуги.

Той може да прехвърля личната ви информация в CloudAlly или на доставчици на услуги на трети страни, но само за да ви предоставя услуги. Плюс това, личната информация може да бъде прехвърлена в други страни.

Филиалите и филиалите могат също така да получават лична и нелична информация за обработката им за CloudAlly. CloudAlly изисква тези страни да обработват данните в съответствие с нейната политика за поверителност.

CloudAlly може също да разкрие вашата лична информация или друга информация, която сте подали, за да се съобрази със законите, да предотврати проблеми със сигурността или да предпази хората от увреждане.

Частното криптиране не е достъпно, но само ограничен брой старши служители имат достъп до производствената среда, която съхранява информацията на потребителите. Плюс това, представителят на CloudAlly ни информира, че цялата работа по производствената среда се записва и преглежда.

Протокол за сигурност в CloudAlly

Когато операцията по архивиране или възстановяване се нуждае от внимание поради проблем, свързан с файл, екипът на CloudAlly първо трябва да преразгледа необходимостта от достъп до файла, след което да получи разрешение от собственика на данните за достъп до него. Това е добра практика и прави липсата на нулево знание поносима.

CloudAlly запазва резервните ви данни толкова дълго, колкото поддържате абонамента си. Ако анулирате абонамента си, CloudAlly ще изтрие архивите ви в рамките на две седмици. Ако деактивирате резервното копие на отделен потребител, тези данни ще бъдат изтрити в рамките на един ден.

Можете да съхранявате данните си с Amazon в САЩ, канадски, европейски или австралийски центрове за данни. Това е чудесна функция за онези, които искат да избегнат PRISM проекта на чичо Сам и схематичните закони за поверителност, като актът CLOUD.

CloudAlly също спазва Общия регламент за защита на данните, който е силният европейски закон за поверителност на онлайн данните. Можете да научите повече за това в нашето Ръководство за GDPR.

Всичко това е стандартна тарифа за облачни услуги. Тук няма съмнителни клаузи, които могат да навредят на поверителността ви.

поддържа

CloudAlly има екип за техническа поддръжка, който работи денонощно. Преди да се свържете с тях обаче, можете да прегледате базата знания за решение на проблема си.

облак-помощник-знания

Той е разделен на различни теми за помощ, но ако не можете да намерите отговор, придвижвайки се през тях, можете да използвате лентата за търсене. Статиите са лесни за следване и имат скрийншоти, за да улеснят завършването на решенията. Освен това има раздел с видеоклипове, които ви помагат да решавате често срещани проблеми.

Ако базата от знания не помогне, можете да изпратите имейл с въпроса си. Ние получихме отговор в рамките на 10 часа, който не е толкова бърз, колкото някои услуги, но все пак е бърз. Тези, които имат спешен проблем, обаче могат да се обадят директно на поддръжката. Съществуват телефонни линии за САЩ, Великобритания и Австралия.

Присъдата

CloudAlly е специфична услуга. Може и да не ви е необходим в зависимост от това колко доверие давате на вашия доставчик на облачно хранилище или архивиране. Може също да не искате да държите яйцата си в една кошница, в този случай това е добро решение. Можете да го свържете към услугата, която искате да архивирате, и да я оставите да върши своята работа, без да влагате много средства от вас.

Ако трябва да ощипнете нещо, няма да се налага да се обаждате за помощ, тъй като услугата е лесна за използване. Освен това е сигурен благодарение на протоколи за криптиране, функции, които защитават вашите идентификационни данни и втвърдени центрове за данни. CloudAlly също се грижи добре за вашата поверителност.

Все пак няма мобилен клиент, който да го направи достъпен, докато сте далеч от компютъра си. Цените на CloudAlly не са евтини, ако искате да архивирате много файлове, но те са добре, ако ограничите резервното си копие до най-важните.

Какво мислите за CloudAlly? Необходимо ли е нещо или се доверявате на механизма за възстановяване при бедствия, който използва вашата облачна услуга? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map