Преглед на BigMIND Home (от Zoolz) – Актуализиран 2020 г.

Преглед на BigMIND Home (от Zoolz)

BigMIND Home, продукт от същия екип зад Zoolz Backup, е солидна услуга за архивиране, която предлага добро изживяване. Недостатъците са, че понякога може да бъде малко бавен, тъй като неговият бекенд се осигурява от Глетчер и че е доста скъп. Прочетете пълния ни преглед за подробностите.


Slider1

Slider2

Slider3

Slider4

Slider5

предишен

Следващия

BigMIND Home е услуга за архивиране онлайн, предлагана от Zoolz, която осигурява приятно изживяване на потребителите, добри скорости и някои интересни функции, които не виждате често в този вид услуга. За съжаление, това е от скъпата страна на нещата и липсва частно криптиране. Продължете да четете нашия преглед на BigMIND Home, за да научите всичко, което трябва да знаете за услугата.

Освен че ви предлага голям контрол върху процеса на архивиране, BigMIND Home се гордее с лесен за използване интерфейс и отлична поддръжка на клиенти. Той също така има някои нови функции, включително разпознаване на лице за снимки, задвижвано от изкуствен интелект и възможност за свързване на услуги, като Facebook и Google Drive.

За съжаление всичко това идва на огромна цена, тъй като плановете на BigMIND са доста скъпи, като се има предвид какво получавате. Освен това липсата на частно криптиране сериозно се отразява на сигурността и неприкосновеността на личния живот. Ако това са най-важните проблеми, тогава не забравяйте да разгледате нашия списък с най-добрите онлайн резервни услуги, за да помогнете в търсенето на алтернативи.

Силни & Слабости

Алтернативи за BigMIND Home (от Zoolz)

Характеристика

BigMIND Home има приличен брой функции, дори ако някои от нещата, които бихме искали да видим, липсват. Освен стандартните функции за архивиране, BigMIND Home включва и някои по-рядко срещани функционалности, включително мощни инструменти за управление на снимки, захранвани от AI, както и интеграции с облачно съхранение и други услуги на трети страни.

По отношение на самите функции за архивиране, BigMIND Home поддържа както хибридни, така и мобилни архиви. В iOS това означава вашите снимки, видеоклипове, календари и контакти, докато приложението за Android може също да архивирате дневници за обаждания, текстови съобщения и различни файлове.

За съжаление няма резервно копие въз основа на изображение (нещо, което получавате например с IDrive), което означава, че няма начин да клонирате цялата си система. Освен това няма сервиз за архивиране на сървъри или куриерско възстановяване, тъй като те са ограничени до BigMIND Business.

Видеоклипове на BigMIND

Една чудесна функция, която бихме искали да видим включени в повече резервни услуги, е възможността да предавате поточно видеоклиповете си директно от хранилището. За съжаление, можете да го направите само в стандартна разделителна способност, освен ако не изберете най-скъпия абонамент, който ви дава достъп и до поточно съдържание с висока разделителна способност.

BigMind-Video-Streaming

Както споменахме по-рано, Zoolz BigMIND Home се отличава с впечатляваща интеграция с други услуги. Можете да свържете вашите акаунти за съхранение в облак, като Dropbox или Google Drive, за да създадете допълнително ниво на излишък за вашите файлове, съхранявани там. Можете също така да свържете акаунти в социални медии, като Facebook и Instagram, за да архивирате всичко, което сте запазили или публикували в тези платформи.

BigMind-Linked-услуги

Инструментите за управление на снимки с AI, които споменахме в началото на този раздел, са интересно включване. Ако работи, това ще бъде чудесен начин за организиране на вашите снимки, защото ще можете да търсите чрез снимки въз основа на хора или предмети. 

Опитахме се да качим няколко снимки на хора и за съжаление BigMIND не успя да идентифицира повечето лица.

BigMind-Faces

Функцията „обекти“ изглежда работи малко по-добре и можете да изберете от списък с категории, за да търсите неща като „текст“ или „електроника“, което ще подкани BigMIND да ви покаже снимките, съдържащи един от тези обекти.

BigMind-Objects

Когато става въпрос за версия – което означава запазване на променени и изтрити файлове – BigMIND Home върши добре. Изтритите файлове се съхраняват завинаги, но само последните 10 версии на променен файл ще бъдат запазени. Това може би е достатъчно за повечето хора, но не се задържа до неограниченото версия на услуги като SpiderOak ONE.

BigMind-Trash

Преглед на функции на дома BigMIND

Начало BigMIND (от Zoolz) Логоwww.zoolz.com

Започва от $ 299 на месец за 100 GBAll планове

резервно копие

Backup Scheduler

Непрекъснато архивиране

Постепенно архивиране

Резервно копие на базата на изображения

Резервно копие на външен диск

NAS архивиране

Резервно копие на сървъра

Хибридно архивиране

Резервно копие на мобилни устройства

Неограничен архив

Неограничени устройства

Скорост на дросела

Копиране на файл на ниво блок

Многопоточно архивиране

Възстанови

Куриерска служба за възстановяване

Достъп до браузър

Достъп за мобилни приложения

Версиите

Забранено запазване на файлове

Сигурност

Частно криптиране

Шифроване при почивка

Шифроване в транзит
SSL

Протокол за шифроване
256-битов AES

Двуфакторна автентификация

Втвърдени центрове за данни

Настройки на прокси сървъра

Съвместим с HIPPA

поддържа

24/7 Поддръжка

Поддръжка на чат на живо

Поддръжка по телефона

Поддръжка по имейл

Потребителски форум

Знание

Разни

Споделяне на файлове

Синхронизация на устройството

Безплатен пробен период

Ценообразуване

Моделът за ценообразуване на Zoolz BigMIND Home е доста ангажиран, като различните планове предлагат различни функции, нива на поддръжка и брой устройства. Що се отнася до това колко място за съхранение получавате за парите си, BigMIND Home определено не е идеален, така че ако търсите да получите най-много за вашия долар чисто по отношение на пространството, тогава може да искате да търсите другаде.

На първо място е безплатният план, който предлага 1 GB хранилище за един потребител, разпределено в три компютъра, две мобилни устройства и едно външно устройство. Въпреки че оценяваме безплатния план, 1 GB няма да е достатъчен дори за най-основните резервни планове и не получавате никаква поддръжка на клиенти.

Следва личният план, който за $ 35,88 годишно предлага 100 GB място за съхранение на един потребител на до три компютъра, три мобилни устройства и неограничени външни устройства. 

Междувременно семейният план ще ви струва 83,88 долара годишно и включва 500 GB пространство за трима отделни потребители, девет компютъра, шест мобилни устройства и неограничени външни устройства. И двата плана получават това, което BigMIND нарича „стандартна поддръжка“.

И накрая, планът Family Plus Ви осигурява 1TB място за съхранение за петима потребители, 15 компютъра и неограничен брой мобилни устройства и външни устройства за $ 12,99 на месец или $ 155,88 годишно. Освен това получавате достъп до поточно видео с висока разделителна способност от вашето хранилище (за разлика от другите планове, които предлагат само поточно предаване със стандартна разделителна способност) и премиум поддръжка.

Струва си да се има предвид, че както личните, така и семейните планове изискват да платите за цяла година, докато планът Family Plus може да се таксува месечно. Няма пробна версия, което е жалко, защото предлаганият от безплатния план 1GB може да не е достатъчен за адекватно тестване на услугата.

Всичко на всичко това добавя доста скъпа услуга, която не ви предлага много място, в сравнение с това колко плащате. 

Ако се нуждаете от много място за съхранение, ще бъдете по-добре с една от най-добрите неограничени онлайн резервни услуги, като Backblaze, която предлага цялото пространство, което бихте могли да се нуждаете от по-ниска цена от всички планове на BigMIND, с изключение на личните един, който предлага само 100 GB облачно съхранение.

Лесно използване

BigMIND Home разполага с много добре проектиран потребителски интерфейс, който е лесен за разбиране и използване, като братовчед му Zoolz Home. Въпреки че мобилното приложение оставя малко желание, както клиентът за настолни компютри, така и уеб таблото за управление са отлични и лесни за разбиране.

BigMind-Intro-Setup

След като изтеглите настолния клиент, веднага ще бъдете помолени да изберете файлове за архивиране. Можете да направите това чрез „интелигентния избор“, който е разделен на куп категории: поща, музика, десктоп, видеоклипове, документи, отметки, Microsoft Office, финансови файлове, снимки и електронни книги и PDF файлове.

BigMind-Intro-Smart-Selection

За повечето от тези категории BigMIND Home просто сканира вашия работен плот и папка с документи за определени типове файлове. За някои категории обаче – включително поща и Microsoft Office – той сканира цялото ви устройство за тези типове файлове.

BigMind-Intro-ми-Computer

Ако предпочитате да търсите в устройството си и ръчно да изберете папки, можете да преминете към раздела „моя компютър“, където ще видите стандартната структура на дървото на вашия диск, като ви позволява да изберете точно кои файлове и папки искате да защитите , След като изберете вашите файлове, ще бъдете помолени да зададете своя график и други настройки за архивиране.

BigMind-Intro-Backup-Settings

Основният панел на настолния клиент ви казва повечето от това, което трябва да знаете. Вашето ниво на защита е показано отгоре, което ви показва дали някой от вашите файлове се нуждае от друго изпълнение на архивиране.

BigMind-не-Protected

Малко по-надолу ще видите информация за следващото си планирано архивиране, последното ви качване и колко ваши файлове се съхраняват на сървърите на BigMIND. В долната част на прозореца има три бутона: „избор на данни“, „настройки“ и „възстановяване“. Първият от тях просто води до същия диалог за избор на файлове, който сте получили при първото инсталиране на клиента.

BigMind-Майн-Panel

Бутонът “възстановяване” ще ви отведе до доста стандартно меню за възстановяване, което представя падащ списък на вашите устройства и главен панел, показващ всичко архивирано от избраното устройство.

BigMind-Restore-Майн-Меню

И накрая, менюто „настройки“ е мястото, където се намира по-голямата част от месото на клиента. Това е разделено на седем категории: график, оптимизация на ресурси, връзка, хибрид +, разширени настройки, мобилни приложения и предпочитания.

Резервно планиране

Заявявайки очевидното, в менюто „графика“ можете да настроите резервния си график. Можете да избирате между почасов или дневен график, но за съжаление няма вариант за чисто ръчен план за архивиране. Въпреки че ръчният план би бил добър, поне BigMIND Home ви дава много възможности за вашия график, в сравнение с услуги като Backblaze.

BigMind-Settings-График

Менюто „Оптимизация на ресурсите“ ви позволява да активирате многоредовото четене, както и да настроите BigMIND Home автоматично да спира пауза, ако правите презентация, гледате филм, играете видеоигра или ако нивото на батерията на компютъра ви е ниско.

BigMind-Settings-Ресурс

Можете също така да активирате дроселирането, като цяло или в определени часове на деня. Ако имате ограничени данни за връзката си или използвате по-стар компютър с ниска мощност на обработка, тези функции са много полезни, защото ви спестяват от ръчно пауза или излизане от приложението, когато имате нужда от ресурси за други задачи.

BigMind-Settings-Connection

Менюто „връзка“ съдържа връзка към настройките на прокси сървъра на вашето устройство, както и контроли за това дали искате качването да се изпълнява в определени видове мрежи. Можете да активирате или деактивирате архивиране през LAN, WiFi и мобилни данни, което е хубаво да имате, ако се интересувате от ограничения на данните при връзката си.

BigMind-Настройки-Hybrid +

Разделът „хибрид +“ е мястото, където можете да активирате хибридни архиви. Това означава, че всеки път, когато архивирате в облак, BigMIND Home също ще запише копие на вашите файлове до локална дестинация, например външно устройство.

BigMind-Settings-Advanced Settings-

В менюто „Разширени настройки“ можете да решите кои типове файлове BigMIND Home ще използва своя VSS протокол и алгоритъм на ниво блок. „VSS“ е съкращение за услугата „копиране на силата на звука“, която позволява на BigMIND да архивира файлове, докато те се използват. Трябва да настроите това ръчно, тъй като в това поле по подразбиране не са включени типове файлове.

Актуализиране на файлове

Междувременно алгоритъмът на ниво блок по същество означава, че вместо повторно качване на цял файл при промяна, BigMIND сканира файла за промени и качва само частите (или „блоковете“), които са променени. По подразбиране това се отнася за PST файлове (което означава файлове с данни на Microsoft Outlook), но можете ръчно да добавяте и други типове файлове.

BigMind-Settings-Mobile-Apps

Разделът „Мобилни приложения“ в настройките не е много интересен, тъй като всичко, което прави, е да ви даде връзка към страницата за изтегляне на приложенията за iOS и Android на BigMIND на BigMIND.

BigMind-Preferences-Auto-Изключи

Категорията на крайните настройки – „предпочитания“ – отваря отделен прозорец с два раздела. В първия раздел можете да включите резервно копие за скрити файлове и да промените списъка за изключване, за да игнорирате определени папки, независимо от това дали те са включени във вашия избор на данни или не.

BigMind-Preferences Генерална

Във втория раздел – обозначен като “общ” – можете да активирате разширена регистрация и да промените кеш устройството, където BigMIND Home съхранява чакащите файлове, преди да бъдат качени в облака.

Уеб клиент BigMIND и мобилни приложения

Освен настолния клиент, Zoolz BigMIND Home предлага и отлично табло, базирано на браузъра, което ви дава много контрол върху архивираните данни. 

Уеб клиентът е разделен на четири области, първата от които е таблото за управление. Тук можете да видите много полезна информация за вашия акаунт, включително какви устройства са защитени, информация за вашия акаунт и графики, в които подробно се описват какви файлове сте съхранили и трафик за качване.

BigMind-Web-Dashboard

Следва раздела „откриване“, където можете да разглеждате устройствата си и файловете, качени от тях, както и всички външни акаунти, които сте свързали с BigMIND Home, като Dropbox или Instagram. Тук ще намерите и споменатата по-рано функция за разпознаване на лице, задвижвана от AI.

BigMind-Web-Discover

Третият запис в менюто на уеб клиента е за управление на потребителите. За разлика от много резервни решения, BigMIND Home ви позволява да настроите отделни потребители, които не могат да имат достъп до данни един на друг, което е отлично решение за семейства, по-специално.

BigMind вид на уеб Потребители

И накрая, разделът „отчети“ ви позволява да генерирате всички видове отчети за вашето използване, включително използване на честотна лента, история на фактуриране и информация за устройството.

BigMind вид на уеб Доклади

За съжаление, мобилното приложение не е толкова впечатляващо, колкото настолните и уеб клиентите. Въпреки че можете да го използвате за архивиране на мобилни устройства, това е доста негъвкаво по отношение на избора на файлове.

BigMind-Settings-Mobile-Apps

Вместо да ви позволява да избирате отделни файлове, трябва да качите цяла категория (например снимки или контакти), което е невероятно неудобно, особено ако имате много снимки или видеоклипове и нямате място (или трябва) да архивирайте всички тях.

BigMind-Mobile-Data-Selection

Въпреки това можете да използвате мобилното приложение за управление на архивираните данни, промяна на настройките на акаунта, използване на функциите на AI снимките и поточно видео файлове, запазени в облачното ви хранилище.

Архивиране на файлове & реставрация

Въпреки че някои функции за архивиране – като дисково изображение и архивиране на сървъри – липсват в Zoolz BigMIND Home, той все още се представя добре в тази категория. Вие получавате голям контрол върху процеса на архивиране и BigMIND ви казва точно какво се случва, докато тече изтеглянето или качването..

Въпреки че избирате файловете, които искате да архивирате ръчно, все пак можете да настроите филтри за ограничаване на файл въз основа на неговото местоположение, размер, тип на файла или възраст. Докато филтрите за местоположение не са твърде полезни при ръчна настройка, останалите са страхотни, защото можете да избегнете случайно качване на огромни файлове или нещо, с което не сте работили от години.

BigMind-файлове Филтри

Когато настройвате резервния си график, можете да настроите BigMIND Home да извършва ново качване на интервал (от всеки пет минути до всеки 24 часа), а също така да решите колко често програмата трябва да извърши пълно сканиране на всички избрани от вас файлове. Ако създаването на резервни копия всеки ден изглежда като прекалено много, можете също да изберете конкретен ден от седмицата, за да стартирате архивирането.

BigMind-Backup в развитие

Докато се прави резервно копие, вие получавате много информация за това как се прави. Клиентът ви казва какви файлове се качват в момента, както и колко данни (и колко файлове) вече са архивирани..

BigMind-очакване-Files

За вашите качвания можете да превключвате между режим „турбо“ и „интелигентен“. Режимът „Turbo“ дава на клиента BigMIND Home максимален приоритет за вашата мрежова връзка и процесор, докато „интелигентният“ режим разглежда какво друго се прави на компютъра и съответно коригира потреблението му на ресурси.

Ако искате още по-голям контрол върху качването, можете да активирате многопоточност и дроселиране в настройките, а също така да зададете BigMIND Home да качва файлове, използвайки алгоритъм на ниво блок. Въпреки че повечето облачни архивни услуги правят това по подразбиране, BigMIND изисква да го активирате за отделни типове файлове, което е малко болка.

Възстановяването на файл е лесно, тъй като всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху бутона „възстановяване“ в основния панел на клиента. Когато го направите, ще се отвори нов прозорец, в който можете да изберете устройството си от падащ списък. От тук можете да изберете отделен файл или папка или да изберете да възстановите всичко архивирано от устройството.

BigMind-възстановява-Options

След като сте избрали какво искате да възстановите, следващата страница ви дава куп опции. Първо, можете да изберете местоположението, което искате да изтеглите, което можете да изберете ръчно, или да накарате BigMIND Home да възстанови файловете до първоначалното им местоположение.

BigMind-Restore в развитие

скорост

Скоростта е ключов елемент на добрата услуга за архивиране в облак, особено за първоначалното ви архивиране, което често може да отнеме много дълго време, може би дори няколко дни, в зависимост от това колко данни архивирате. BigMIND се справя доста добре в тази категория, особено по отношение на скоростта на изтегляне, въпреки че бихме искали да видим малко по-бързо качване.

За да тестваме скоростта на качване и изтегляне на BigMIND, създадохме резервно копие и възстановихме папка 3,51 GB, пълна с различни типове файлове. След като направихме това два пъти, осреднихме резултатите. Използвахме връзка със скорост на изтегляне от 20Mbps и скорост на качване от 10Mbps. Теоретично това означава, че качването трябва да отнеме около час, а изтеглянето – приблизително 30 минути.

Въпреки това, връзките рядко са напълно стабилни и скоростите ще варират в зависимост от натоварването на мрежата и обема на трафика към сървърите на BigMIND. Реално, искаме да видим качването приключи след около три часа, а изтеглянето – след час и половина.

Първи опит: Втори опит: Средно:
Време за качване04:23:0003:40:0004:01:30
Време за изтегляне00:41:0001:03:0000:52:00

Както можете да видите, тези резултати изобщо не са лоши. По-специално скоростта на изтегляне е отлична, но качването може да бъде малко по-бързо. Ние активирахме многоредовото четене за всички наши тестове и активирахме режима „турбо“ на BigMIND за качванията, което дава на клиента максимален приоритет.

Заслужава да се отбележи, че извършихме нашия тест от Азия, свързвайки се с център за данни в източната част на САЩ, така че ако сте разположени по-близо до един от центровете за данни на BigMIND (или Amazon, тъй като BigMIND използва AWS), вашите резултати трябва да са по-добри.

Сигурност

Всеки път, когато съхранявате файл в облака, важно е да сте сигурни, че той е защитен от външен достъп или случайна загуба. Сигурността на Zoolz BigMIND е прилична и се отличава с голямо, макар и не изцяло частно – криптиране и солидна сигурност на центъра за данни.

Всичките ви архивирани данни са защитени с помощта на AES 256-битово криптиране, както в покой, така и по време на транзит. Това е почти най-доброто криптиране, което можете да поискате с резервното си копие, тъй като ще отнеме години, за да се пробие с груба сила, както обясняваме в нашето описание на криптирането. 

Когато вашите данни са на път към сървърите, Zoolz BigMIND използва SSL, за да се увери, че е безопасен от атаки на човек в средата.

За съжаление няма начин да създадете свой собствен частен ключ, което означава, че Zoolz има право да декриптира всеки файл или папка, които желае. Това е голяма грижа не само за сигурността, но и за поверителността, която ще засегнем в следващия раздел.

За своите центрове за данни Zoolz BigMIND – подобно на много други корпорации – наема сървърно пространство в AWS (Amazon Web Services) данни на Amazon.

Това не само означава отлична физическа сигурност, но също така позволява на BigMIND да разпространява вашите данни между няколко центрове за данни – подобно на настройка на RAID – за защита от случайна загуба, например в случай на природно бедствие или пожар.

BigMind-Two-Factor Authentication-

И накрая, BigMIND също ви позволява да настроите двуфакторна автентификация. Това означава, че трябва да въведете еднократен код, доставен ви чрез текстово съобщение, за да влезете в услугата, което осигурява допълнителен слой сигурност срещу хакери или други киберпрестъпници.

поверителност

Както при сигурността, поверителността на BigMIND е прилична, но има някои сериозни недостатъци. Местоположението на нейните центрове за данни представлява известен риск в това отношение, но това е често срещан проблем за облачните архивиращи услуги като цяло. По-сериозна е липсата на частно криптиране, което дава на Zoolz BigMIND правомощия да декриптира всеки файл, който иска.

Zoolz – компанията, която стои зад BigMIND – е съобразена както с HIPAA, така и с GDPR, както и с множество други правила за поверителност. Въпреки че компанията е със седалище в Лондон, по-голямата част от центровете за данни, които използва за съхраняване на вашите данни, се намират в САЩ по силата на наемане на сървърно пространство от AWS.

BigMind-Спазването

Това е проблематично, тъй като САЩ имат някои от най-лошите онлайн закони за поверителност, с забележителни и скандални примери, включително Закона за патриотите и скрити програми като PRISM.

Този проблем се влошава от факта, че няма начин да настроите свой личен ключ. Независимо от намеренията на Zoolz, ако NSA трябва да го приведе в съответствие, то ще може да вижда съдържанието на всеки файл, който сте съхранили на сървърите на BigMIND, и вероятно дори не бихте разбрали, че се е случило.

BigMind-Декларация за политика-

Освен това BigMIND съхранява малко метаданни както за вас, така и за вашите файлове, включително вашето име, адрес, имейл и някои метаданни на файлове, като например размери на файлове, използван капацитет за съхранение и имена на файлове. 

Това не е рядкост, но оставя отворена вратата за тази информация, поискана от властите. Освен това, Zoolz твърди, че никога не продава вашата информация на никого и че ще споделя информацията само вътрешно или с надеждни партньори, които й помагат да предостави услугата си.

Обслужване на клиенти

Въпреки че не предлага поддръжка по телефона, Zoolz осигурява отлично обслужване на клиентите за своите потребители, включително имейл формуляр, онлайн чат и обширен помощен център под формата на страница с уики.

Ако имате проблем със Zoolz BigMIND, можете да започнете, като направите търсене в страницата на уикито, което включва най-често срещаните проблеми и инструкции как да ги отстраните. Ако не можете да намерите това, което търсите там, ще трябва да изпратите искане по имейл или да се свържете с поддръжката за чат.

BigMind-Zoolz-Wiki

Когато изпращате заявка за имейл, от вас се изисква да предоставите малко информация, включително какъв продукт Zoolz BigMIND използвате и какъв абонамент имате. Последното е особено важно, ако сте член на Family Plus, тъй като тези потребители с този абонаментен план получават приоритетна поддръжка, което означава, че са попаднали в предната част на опашката.

BigMind-мейл-Form

За да проверим отзивчивостта на електронната поддръжка на Zoolz, изпратихме заявка и получихме първоначалния отговор след малко повече от 24 часа. Това беше без „първокласна поддръжка“, така че ако изберете абонамента за Family Plus, можете да очаквате още по-бързо време за реакция.

Въпреки че поддръжката по имейл може да ви помогне с всеки проблем, чатът е малко по-ограничен. Основната му цел е продажбите, но може да помогне и при незначителни технически проблеми. Освен това, единственият начин да използвате чата за целите на поддръжката е да насрочите среща, което е малко караница.

Присъдата

С това стигнахме до края на нашия преглед на Zoolz BigMIND Home. Въпреки че е лесна за използване услуга, пълна с интересна функционалност, тя не достига както в сигурността, така и в поверителността, най-вече поради липсата на частно криптиране.

Високата цена на година е друг проблем, особено като се има предвид ограниченото облачно хранилище, което получавате с вашия акаунт. Ако получаването на най-много пари за вашите пари е важно за вас, вероятно ще искате да обмислите други услуги с по-ниска цена годишно или по-висока надбавка за съхранение.

Какво мислите за нашия преглед на Zoolz BigMIND Home? Съгласни ли сте, че липсата на частно криптиране и сравнително високата цена на година е проблем или смятате, че тези проблеми са приемлив компромис за романа и интересните функции, включени в продукта? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me