Преглед на архивирането на Cloudberry – актуализирано през 2020 г.

Cloudberry Backup от MSP360 преглед

CloudBerry Backup от наскоро преименувания MSP360 е много различен от всички други наши доставчици на архивиране по това, че ви позволява да съхранявате файлове в система за съхранение в облак по ваш избор и предоставя лесен за използване интерфейс за управление на всичките си резервни копия на едно място. Прочетете пълния ни преглед на CloudBerry Backup за подробности.


Най-добрите онлайн резервни коментари

Повечето услуги за архивиране се фокусират върху осигуряването на действителното сървърно пространство за вашите файлове, но CloudBerry Backup използва различен подход. Вместо да предлага свои собствени сървъри за съхранение, той ви дава възможност за различни доставчици на съхранение, така че да можете да управлявате всичките си акаунти и архивиране от едно място. Продължете да четете този преглед на CloudBerry Backup, за да разберете дали този уникален подход за архивиране си заслужава вашето време.

Софтуерът първоначално е създаден и управляван от CloudBerry Labs, но оттогава тази компания смени ръцете си и се обозначи като MSP360. Донякъде объркващо, софтуерът запазва старото име на CloudBerry Backup, въпреки че уебсайтът използва новата марка.

CloudBerry Backup се предлага с множество опции и инструменти, което го прави чудесен софтуер за потребители на захранване, които предпочитат самостоятелен подход. Ако обаче просто търсите рационално архивиране, CloudBerry вероятно не е решението за вас. Въпреки че интерфейсът е добре организиран, неговият дизайн изглежда като нещо направо от началото на 2000-те.

Независимо от това, неговата сигурност, поверителност и бързина са отлични, при условие че си партнирате CloudBerry Backup с подходящия доставчик на съхранение. За щастие има много опции, вариращи от Amazon S3 или Amazon Glacier до Microsoft Azure. Прегледахме повечето от тези опции, така че разгледайте нашите списъци с най-добрите онлайн резервни услуги и най-добрите доставчици на съхранение в облак.

Силни & Слабости

Алтернативи за Cloudberry Backup от MSP360

Характеристика

CloudBerry Backup се предлага с много функции, с всичко – от архивиране на изображения и мултитъйдинг до хибридни архиви и планове за възстановяване при бедствия. Резервните копия могат да бъдат планирани и прекъснати, а мощната му версия означава, че никога няма да загубите следи от изтрити или променени файлове.

CloudBerry Backup е наличен на Windows, Mac и Linux, а също така предлага мобилни приложения както на Android, така и на iOS, макар че те са само за управление на архивирането на вашия десктоп, а не за предоставяне на резервно решение за мобилни устройства. Ако искате услуга за архивиране на вашите мобилни устройства, вижте нашия преглед на IDrive.

Ако търсите резервно копие на сървъра, CloudBerry Backup предоставя това с по-скъпите си планове, които поддържат Windows сървъра, Microsoft SQL сървъра и Microsoft Exchange сървъра.

CloudBerry Backup поддържа както изображение, така и хибридно архивиране, което може да се извършва ръчно, по зададен график или непрекъснато (което означава, че сканира вашите файлове и изпълнява резервно копие при откриване на промяна). Можете също да активирате дроселирането въз основа на използването на паметта, честотната лента или наличното дисково пространство.

Дива къпина-Дроселиране

Резервното ви копиране се извършва по подразбиране, като се използва многоредово четене и алгоритъм на ниво блок, което означава, че няма да загубите капацитета на мрежата за презареждане на цели файлове, когато само малка част от тях са променени.

Всеки път, когато промените или изтриете файлове, версията на CloudBerry Backup ви позволява да запазвате старите версии и изтритите файлове толкова дълго, колкото искате, и няма ограничение за това колко от тях искате да запазите.

Дива къпина-Versioning

Освен самите функции за архивиране, можете да използвате CloudBerry Backup, за да създадете стартиращо USB устройство или ISO файл от изображението на вашата система, което е чудесно нещо в случай на повреда на системата.

Има и инструмент за капацитет на диска, който ви позволява да анализирате кои файлове и папки заемат по-голямата част от пространството за съхранение на вашия компютър. Клиентът също така поддържа прокси сървъри.

Дива къпина-Bootable USB-

Общ преглед на функциите за резервно копие на CloudBerry

Резервно копие на Cloudberry от лого на MSP360www.cloudberrylab.com

Започва от $ 4999 за 5000 GBAll планове

резервно копие

Backup Scheduler

Непрекъснато архивиране

Постепенно архивиране

Резервно копие на базата на изображения

Резервно копие на външен диск

NAS архивиране

Резервно копие на сървъра

Хибридно архивиране

Резервно копие на мобилни устройства

Неограничен архив
Само на Краен план

Неограничени устройства

Скорост на дросела

Копиране на файл на ниво блок

Многопоточно архивиране

Възстанови

Куриерска служба за възстановяване

Достъп до браузър

Достъп за мобилни приложения

Версиите

Забранено запазване на файлове

Сигурност

Частно криптиране

Шифроване при почивка

Шифроване в транзит

Протокол за шифроване
256-битов AES

Двуфакторна автентификация

Втвърдени центрове за данни
N / A

Настройки на прокси сървъра

Съвместим с HIPPA

поддържа

24/7 Поддръжка

Поддръжка на чат на живо

Поддръжка по телефона

Поддръжка по имейл

Потребителски форум

Знание

Разни

Споделяне на файлове

Синхронизация на устройството

Безплатен пробен период
15

Ценообразуване

Резервните услуги обикновено имат опции за месечен или годишен абонамент. Тъй като обаче CloudBerry Backup не предоставя никакво пространство за съхранение, по-голямата част от цената му идва под формата на еднократна покупка отпред. 

Все пак има годишна такса за поддръжка, и освен ако не изберете най-скъпото издание, има някои доста странни ограничения.

Въпреки че всъщност CloudBerry не трябва да плаща за сървърите, хостващи вашите данни, единствената версия на CloudBerry Backup, която ви позволява да извършвате неограничени резервни копия, е Ultimate версията. Ако струвате $ 299,99, това ще бъде далеч по-скъпо, отколкото повечето потребители са готови да направят стомах. 

Вместо това версията на Desktop Pro ви ограничава до 5TB данни, което вероятно е повече от достатъчно при повечето обстоятелства. Ако търсите неограничено архивиране за вашия бизнес, CrashPlan е чудесна опция. Карбонитът също предлага неограничено пространство за съхранение и е чудесна алтернатива на CrashPlan за частни потребители. Вижте нашия преглед на Carbonite за повече информация.

Версията Desktop Pro не позволява архивиране на сървъри. Ако това е, което търсите, можете да изберете един от сървърните планове вместо това. Въпреки че те все още са по-скъпи от плана за Desktop Pro, те не са толкова невероятно скъпи, колкото Ultimate Edition.

Като се има предвид набор от функции, предлагани от CloudBerry Backup, смятаме, че еднократната цена за покупка е доста разумна, но добавянето на допълнителни 10 долара годишно над всичко, което плащате на вашия доставчик на хранилище, не е голямо, като се има предвид, че CloudBerry всъщност не е трябва да плащат всяка поддръжка на сървъра, за да хоствате вашите файлове.

CloudBerry Безплатен план

Налична е безплатна версия на CloudBerry Backup, но тя има някои доста значителни ограничения. С безплатната версия на Desktop няма да можете да архивирате повече от 200 GB данни, независимо от това колко хранилища разполагате от вашия действителен резервен доставчик. Освен това резервните копия на базата на изображения, криптирането и поддръжката на клиенти също не са налични.

Дива къпина безплатно изпробване

Можете също така да се регистрирате за безплатна 15-дневна пробна версия, която ви дава достъп до всички функции на Desktop Pro изданието, така че можете да го опитате, преди да похарчите някоя от трудно спечелените пари.

Лесно използване

Лесността за използване и функции са критерии, които често са отрицателно свързани помежду си, тъй като колкото повече функции включвате, толкова по-трудно става използването на софтуера. 

Въпреки че външният вид на CloudBerry Backup създава усещането, че е създаден за Windows XP, той прикрива тази тенденция, като предоставя просто оформление, което е лесно за използване, дори и да е напълнено с инструменти и настройки.

Въпреки старинния дизайн, всичко е добре организирано и лесно за намиране. Основният панел за посрещане ви дава преглед на вашите настройки и планове, както и на най-новите ви резервни копия и възстановявания.

Дива къпина-Welcome-Panel

В горната част на екрана имате няколко бутона за настройка на различни видове архивиране и възстановяване на планове, създаване на стартиращ USB и търсене на резервното ви хранилище.

В раздела „инструменти“, разположен в горната лява част на приложението, можете да получите достъп до опциите на CloudBerry Backup, да стартирате споменатия по-рано инструмент за капацитета на диска и да импортирате или експортирате конфигурацията си, ако искате да настроите същите настройки за архивиране на отделен компютър.

Дива къпина-Tools-Tab

Под тези бутони имате раздели за основния изглед на приложението, където можете да превключите от екрана „добре дошли“, който подробно описахме по-рано, към вашите резервни планове, планове за възстановяване, архивно съхранение и история.

В секцията „резервни планове“ ще намерите списък на всички планове, които сте създали, както и няколко, които са предварително конфигурирани по подразбиране, като вашите документи, отметки и папки с картинки. Разширявайки план, можете да видите всички негови подробности, включително график, криптиране и резултати от последното изпълнение, както и различни бутони, които ви позволяват да редактирате, изтривате или клонирате плана.

Дива къпина-Backup-планове

Следващият раздел ви дава много подобен преглед на вашите планове за възстановяване, с всички същите подробности и действия, налични в предишния раздел.

Дива къпина-Restore-планове

Разделът „резервно съхранение“ ви предоставя преглед на всички свързани акаунти и данните, съхранявани при всеки доставчик на съхранение в облак. Можете да изберете да покажете вашите архиви в стандартна дървовидна структура или да ги организирате по размер.

Дива къпина-Backup-Storage

И накрая, в раздела „история“ получавате подробен регистър на всички резервни копия и възстановявания, които сте извършили, което включва размера на файла, както и резултата от операцията, времето, когато се е случило и продължителността му.

Дива къпина-История

Въпреки че няма Cloud интерфейс, включен в CloudBerry Backup, има мобилно приложение. Както споменахме по-рано, приложението не ви позволява да архивирате мобилните си устройства, но предоставя лесен за използване мобилен портал за управление на вашите архиви и дори отдалечено да ги инициира, ако не можете да направите това директно на вашето настолно устройство.

Архивиране на файлове & реставрация

Архивирането и възстановяването на вашите данни с CloudBerry може да изглежда сложно в началото, но самият процес всъщност е доста лесен. Също така ви дава цял набор от настройки, с които да се справите, за да гарантирате, че управляваното ви архивиране се държи точно така, както искате. 

Можете да направите резервно копие в облака или локално устройство, да внедрите различни настройки за дроселиране и планиране и да активирате множество видове известия.

CloudBerry Backup ви позволява да настроите множество планове за архивиране, които се изпълняват независимо един от друг, така че лесно да съхранявате данните си с множество доставчици, като Amazon S3 и Google Cloud.

Дива къпина-доставчик-Options

За да създадете резервен план, първо трябва да изберете каква услуга за съхранение искате да използвате и да свържете акаунта си към CloudBerry Backup. Тук има много опции, включително Amazon S3 или Amazon Glacier, Google Cloud (да не се бърка с Google Drive), Wasabi, Rackspace и други. 

Кой вариант е най-добрият зависи изцяло от вашите нужди. Например, ако търсите хладилно съхранение, Amazo Glacier е чудесен избор.

Дива къпина-Add-профил

След като добавите облачния резервен акаунт по ваш избор, можете да кликнете върху „файлове“ или „на базата на изображение“, което ще отвори съветника за настройка на плана за архивиране. Първата стъпка е избор между „локално или облачно архивиране“ или „хибридно архивиране“, последвано от избор на услугата за съхранение, която искате да използвате за плана, ако сте добавили повече от една.

Дива къпина създаване на резервно копие на локалната или по-Cloud

След това задайте име на плана си и изберете между режим „разширен“, „прост“ и „персонализиран“. Режимът “Advanced” ви позволява да прилагате криптиране и резервно копие на ниво блок, докато “простата” алтернатива ви позволява да имате достъп до резервното си копие със специалния клиент на вашия доставчик на хранилище, а не само от софтуера на CloudBerry Backup.

Дива къпина-Backup-Mode

Следващият прозорец ви дава достъп до някои разширени опции, като бързи сканирания за NTFS (ускоряване на сканирането за промени във файла с цената на увеличено използване на паметта) и принуждаване на използването на услугата за копиране в силен обем (която ви позволява да използвате файлове, докато те има резервно копие).

CloudBerryBackup-Advanced Options-

Ако сте решили настройките за „разширени“, можете да изберете файловете, които искате да архивирате. Ако правите резервно копие въз основа на изображение, този прозорец ви показва списък с дялове в системата ви, а не вашите файлове и папки.

Дива къпина-Backup-Select-Files

След като изберете всичко, което искате да архивирате, можете да изберете какви филтри искате да приложите към плана. Това включва пропускане на системни файлове, филтриране на определени типове файлове и други.

Дива къпина-архивиране филтри

Следващият прозорец ви позволява да активирате компресиране (което намалява количеството на използваното пространство за съхранение в облак) и криптиране (при условие че вашият доставчик на резервни копия в облака го поддържа).

CloudBerryBackup-компресия-и-Encryption

На следващо място е вашата политика за запазване, която решава колко дълго изтритите елементи се съхраняват на сървъра и колко стари версии на променени файлове искате да имате.

Дива къпина-Backup-Задържане

Когато наближавате края на процеса, вие решавате графика, който може да бъде настроен на конкретни дати, в определени дни от седмицата, в реално време или ръчно (което означава, че трябва да стартирате архивирането сами).

Дива къпина-Backup-График

И накрая, последните два прозореца ви позволяват да настроите определени действия, които се стартират автоматично, преди да се извърши архивиране или след като приключи, и след това дали искате или не да бъдете уведомени по някакъв начин при завършване на архивиране..

Дива къпина-Backup-Известия

След като преминете през всичко това, CloudBerry Backup ви дава обобщение на плана си, който трябва да разгледате, след което сте готови..

Дива къпина-Backup-Обобщение

Създаването на план за възстановяване е малко по-малко сложно. Започвате, като щракнете върху бутона „възстановяване“ в основната лента на задачите и след това изберете от кой доставчик на облачно хранилище, от който искате да възстановите.

Дива къпина-Restore-доставчик

След това можете да изберете дали искате да стартирате възстановяването само веднъж или също да запазите плана за бъдеща употреба.

Дива къпина-RestoreOnce или по-Save

След това избирате дали искате да възстановите файлове и папки или да направите пълно изображение на системата.

Дива къпина-Restore-файлове или по-изображението

Следващият прозорец ви позволява да изберете дали искате да възстановите най-новата версия или да я възстановите от определен момент.

Дива къпина-Restore-Point

След това избирате кои файлове (или какво системно изображение) искате да възстановите от резервния си списък с данни.

Дива къпина-Restore-File-Selection

Придвижвайки се, можете да изберете дестинацията. Това може да бъде на ново местоположение или в първоначалното местоположение на данните. Тук можете също да посочите дали искате да възстановите изтритите файлове и дали искате да презапишете файловете на вашата дестинация.

Дива къпина-Restore-Destination

Следващият прозорец ви позволява да решите дали искате да декриптирате файловете. Имайте предвид, че ако сте шифровали файловете по време на архивирането си, ще трябва да ги декриптирате сега. В противен случай ще трябва ръчно да декриптирате файловете по-късно, за да бъдат достъпни след като бъдат изтеглени.

Дива къпина-Restore-Разкодирай

И накрая, можете да настроите известия за това, когато възстановяването приключи, което може да бъде доставено като имейл или запис в дневника на събитията на Windows.

Дива къпина-възстановява-Известия

скорост

CloudBerry не предоставя действителното сървърно пространство, в което ще съхранявате вашите файлове, така че скоростта му е силно зависима от вторичната услуга, с която решите да си партнирате. 

Тъй като първоначалните резервни копия често са огромни, за услугата за архивиране е изключително важно да предоставят скорости възможно най-близки до теоретичната граница. От нашите тестове установихме, че CloudBerry Backup може да върви толкова бързо, колкото доставчикът на съхранение позволява.

За нашите тестове, ние качихме и изтеглихме 3,51 GB папка, съдържаща различни видове файлове, като видео, снимки и текстови файлове. Използвахме връзка със скорост на качване и скорост на изтегляне от 50Mbps, което на теория означава, че архивирането и възстановяването трябва да приключат за 10 минути, но по-реалистично се надяваме да ги видим да завършат след около 15 до 20 минути.

Първи опит: Втори опит: Средно:
Качи0:15:240:14:550:15:09
Изтегли0:12:530:12:460:12:49

Както можете да видите, тези резултати попадат категорично в рамките на диапазона, на който се надявахме, и в случая с качванията всъщност надхвърлиха нашите очаквания. За тези тестове свързахме CloudBerry Backup към Backblaze B2, която е версията на Backblaze, предназначена за бизнес потребители. Ако искате да научите повече за версията за лично ползване, разгледайте нашия преглед Backblaze.

Сигурност

Ще поверите на вашия доставчик на резервни копия потенциално чувствителни данни, така че сигурността, която предоставя, е от решаващо значение. Въпреки това, тъй като CloudBerry не предоставя самото сървърно пространство, има значителни ограничения за сигурността, която той може да предостави самостоятелно, тъй като разчита в голяма степен на мерките, предприети от компанията, която контролира действителните центрове за данни.

Въпреки това CloudBerry Backup върши отлична работа за улесняване на сигурните трансфери до вашия доставчик на хранилище по избор. Докато вторичната услуга я поддържа, CloudBerry Backup предлага до 256-битово криптиране на AES, което е повече от достатъчно, за да предпази данните ви от ръцете на киберпрестъпниците или дори властите.

Дива къпина-Encryption

Криптирането може да бъде зададено като частно, което означава, че само вие притежавате ключа, необходим за отключването му. Когато вашите файлове са в транзит, те са защитени от TLS, което означава, че не са уязвими за атаки от човек в средата, докато пътуват до местоназначението си. 

Ако не сте съвсем наясно какво всъщност означава всичко това разговор за шифроване, не забравяйте да прочетете нашето описание на криптирането за курс на срив в терминологията.

CloudBerry Backup поддържа двуфакторно удостоверяване, което значително подобрява сигурността ви, като изисква допълнителна проверка, преди да влезете, въпреки че трябва да настроите това с вашия доставчик на хранилища. Услугата също използва, за да предложи защита от софтуер, но това беше премахнато, след като CloudBerry Labs установи, че предоставя малка полза за потребителите.

поверителност

Подобно на сигурността, поверителността е най-вече в ръцете на компанията, която отговаря за действителното ви място за съхранение. Тъй като CloudBerry Backup няма копие на вашите данни, способността му да компрометира поверителността ви е присъща ограничена. Въпреки това, неговата сбита политика за поверителност дава яснота какви данни събира и кога се споделят.

По същество единствената информация, която CloudBerry събира върху вас, е тази, която предоставяте, когато регистрирате акаунт, което означава вашето име, имейл адрес и данни за плащане. Компанията също така събира определена анонимна информация, като вашия IP адрес и данни за устройството, но те не са обвързани по никакъв начин с вашето име или идентичност.

Дива къпина-Декларация за политика-

В декларацията за поверителност ясно се посочва, че тази информация се споделя само по два начина. Първо, с надеждни трети страни партньори, които позволяват на CloudBerry да предостави услугата си (помислете PayPal за информация за плащания и т.н.) и да спазва законите и разпоредбите, по искане на правоприлагащите органи.

По отношение на регламентите за поверителност, CloudBerry спазва GDPR и HIPAA, но това отново е напълно зависимо от вторичното облачно хранилище, с което свързвате услугата.

Дива къпина-GDPR

Обслужване на клиенти

Тъй като обикновено поверявате на доставчиците на архивиране с потенциално критични данни, важно е те да имат надежден отдел за обслужване на клиенти, който предоставя бързи и качествени отговори на всякакви въпроси. 

Въпреки че CloudBerry всъщност не обработва вашите данни, все пак искахме да проверим колко добра е поддръжката на клиентите му и компанията се справя добре тук, като има няколко пътища за контакт, както и бързи реакции..

Дива къпина-мейл-Form

Ако имате нужда от помощ със софтуера, можете или да изпратите билет за поддръжка чрез имейл формата или да се свържете с компанията по телефона. За съжаление има телефонни номера, налични само за три държави – САЩ, Великобритания и Бразилия – така че ако се обаждате от където и да е другаде, това може да ви струва доста малко.

Дива къпина-Phone-Support

Изпратихме запитване чрез имейл формата и получихме отговор в рамките на няколко часа, което е отлично. Когато не отговорихме веднага, отделът за поддръжка дори се обърна към нас по телефона, както и като изпрати допълнителен последващ имейл.

Дива къпина-KnowledgeBase

Можете също да търсите в обширната база от знания на компанията или да зададете своя въпрос или проблем на потребителския форум.

Дива къпина-Forum

Присъдата

Това е за нашия преглед на CloudBerry Backup. Като цяло, това е мощен инструмент за управление на множество резервни копия към различни доставчици, който ви дава много контрол върху всеки аспект на вашето архивиране. 

CloudBerry Backup може да не е най-доброто решение за някой, който просто търси лесен начин да архивира някои данни в облака. За потребителите на енергия обаче той осигурява голяма степен на контрол и гъвкавост.

Въпреки че безплатната версия има някои сериозни ограничения, тя все още е много използваема, при условие че не е необходимо да архивирате повече от 200 GB и не е необходимо да правите изображения на дискове. 

Ние смятаме, че плащането на годишна такса за поддръжка за услуга, която не предоставя никакво сървърно пространство, е малко необявено, но като цяло цената не е възмутителна в голямата схема на нещата.

Отстраняване на цените, CloudBerry Backup осигурява отлична скорост, сигурност и поверителност, както и много отзивчив отдел за обслужване на клиенти, ако срещнете проблеми. Когато сдвоите всичко това с неговото богатство от функции и лекота на използване, получавате отличен софтуер за тези, които искат да извлекат възможно най-много от процеса на архивиране..

Какво мислите за нашия CloudBerry Backup преглед? Съгласни ли сте, че това е мощен инструмент за напреднали потребители, но може да е много повече от нуждите на обикновения човек? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map