ElephantDrive преглед – актуализиран 2020 г.

ElephantDrive преглед

ElephantDrive е универсална услуга за архивиране, която страда от някои сериозни недостатъци. Въпреки това, за определени хора може да бъде отлично прилягане. Вижте пълния ни преглед на ElephantDrive, за да видите дали сте един от тях.


Най-добрите онлайн резервни коментари

ElephantDrive е облачна услуга за архивиране, базирана в САЩ, която се бори да съответства на услугите в горната част на нашите онлайн отзиви за архивиране. Това е благодарение на нейните неконкурентни цени, лошото потребителско изживяване на работния плот, липсата на възстановяване на файлове от настолния клиент и слабата политика за поверителност.

Това каза, ElephantDrive има преимущества. Освен че може да архивирате вашите файлове, той може да ги синхронизира между устройства и да ги споделя с други. Плюс това можете да архивирате вашите файлове в локално съхранение, включително прикачени към мрежата устройства за съхранение и външни устройства. Без допълнителни разходи можете да архивирате и вашия сървър. Има силна сигурност и предлага защита от нулеви знания.

В останалата част от този преглед на ElephantDrive ще влезем в подробностите, за да ви помогнем да решите дали ElephantDrive е услугата за вас.

Силни & Слабости

Алтернативи за ElephantDrive

Характеристика

Подобно на други услуги от нашия най-добър списък за архивиране онлайн, ElephantDrive може да защити вашите файлове от повреди на твърдия диск, нежелани редакции и случайни изтривания. На всичкото отгоре той предлага още функции, дори някои, които са по-общи за облачните услуги за съхранение. Потребителите, които се нуждаят от допълнителни функции, ще намерят ElephantDrive за добра позиция.

В допълнение към архивиране на вашия компютър и мобилни устройства, ElephantDrive може да архивира вашите NAS устройства и сървъри. Резервните услуги, като Keepit, обикновено таксуват допълнително за архивиране на сървъри, но това не е така при ElephantDrive. Началният му план включва архивиране на сървъри и външни дискове. Това каза, ако искате да научите как Keepit го прави, прочетете нашето ревю на Keepit.

слон-кола-навсякъде

ElephantDrive може да направи повече от просто архивиране на файлове. Той също може да ги синхронизира и споделя. Синхронизацията е кратка за синхронизация, което означава, че можете да синхронизирате файлове на устройства. Позволява ви да редактирате файл на едно устройство и да виждате промените, отразени върху друго в почти реално време.

За да постигнете това, трябва да плъзнете вашите файлове в папка, наречена „навсякъде“, която се намира във вашата папка ElephantDrive. Щом добавите файлове към него, те ще бъдат копирани на други компютри и устройства, на които използвате ElephantDrive. Това важи и за промените, които правите във вашите файлове.

слон диск синхронизиране на обекти

Броят на устройствата е ограничен, така че ако ви харесва тази функция, но трябва да синхронизирате много устройства, ElephantDrive няма да направи. Най-добрият ви залог е IDrive, който е евтин и може да архивирате и синхронизирате неограничени устройства. Прочетете повече за това в нашето ревю на IDrive.

слон-кола-акция

ElephantDrive също ви позволява да споделяте вашите данни. Можете да споделяте файлове с вашите приятели и съотборници, като генерирате и изпращате URL връзки. Ако искате да се уверите, че няма достъп до тях трети страни, можете да ги защитите с парола. Има опция и за споделяне на папки.

Ако имате нужда от тези функции, но не харесвате ElephantDrive, проверете SpiderOak ONE. Той има силна сигурност в допълнение към функциите за синхронизиране и споделяне. Прочетете повече за това в нашия ревю SpiderOak ONE.

Версия на ElephantDrive

Версията на файловете ви позволява да изтеглите предишни версии на файлове, за да отмените нежеланите промени. Той също така ви помага да ви защити срещу откуп, който криптира вашите файлове и изисква плащане за тяхното декриптиране. Можете да използвате уеб клиента, за да определите колко версии и за колко дни искате да ги запазите.

Когато изтриете файлове или папки от уеб клиента, те не се изтриват за постоянно. Вместо това те са изпратени в папката „боклук“ на ElephantDrive. За да изтриете данните постоянно, трябва да ги изтриете от тази папка. Ако искате да определите как трябва да работи задържането на изтритите файлове, можете да използвате „архивен контрол“ в настолния клиент.

По подразбиране изтритите файлове остават във вашия акаунт за 30 дни. Можете да ги запазите по-дълго, като зададете конкретен номер или изберете да ги запазите за неопределено време.

ElephantDrive също може да планира архивиране, включително непрекъснато архивиране, и може да защити вашите файлове, като използва частно криптиране. Ще говорим повече за това в секцията „сигурност“.

ElephantDrive също има недостатъци. Той поставя ограничения за качване на размер на файла: 2 GB за домашни планове и 15 GB за бизнес планове. Това не е много, особено за домашни потребители, защото филмите с висока разделителна способност са над 2 GB. На всичкото отгоре, ElephantDrive не ви позволява да се възстановите от настолния клиент. Вместо това трябва да използвате уеб клиента.

Ако искате да научите повече за функциите за архивиране, консултирайте се с нашата онлайн резервна библиотека.

ElephantDrive Преглед на функциите

ElephantDrive логоwww.elephantdrive.com

Започва от $ 833 на месец за 1000 GBAll планове

резервно копие

Backup Scheduler

Непрекъснато архивиране

Постепенно архивиране

Резервно копие на базата на изображения

Резервно копие на външен диск

NAS архивиране

Резервно копие на сървъра

Хибридно архивиране

Резервно копие на мобилни устройства

Неограничен архив

Неограничени устройства

Скорост на дросела

Копиране на файл на ниво блок

Многопоточно архивиране

Възстанови

Куриерска служба за възстановяване

Достъп до браузър

Достъп за мобилни приложения

Версиите

Забранено запазване на файлове

Сигурност

Частно криптиране

Шифроване при почивка

Шифроване в транзит
SSL

Протокол за шифроване
256-битов AES

Двуфакторна автентификация

Втвърдени центрове за данни

Настройки на прокси сървъра

Съвместим с HIPPA

поддържа

24/7 Поддръжка

Поддръжка на чат на живо

Поддръжка по телефона

Поддръжка по имейл

Потребителски форум

Знание

Разни

Споделяне на файлове

Синхронизация на устройството

Безплатен пробен период

Ценообразуване

ElephantDrive предлага три абонаментни плана: Безплатен, Дом и Бизнес.

Безплатният план няма да ви струва и стотинка, но осигурява само 2 GB хранилище. Това не е много, но е достатъчно добре да тествате ElephantDrive. Можете да опитате повечето от функциите, включително NAS и сървър за архивиране, синхронизиране и споделяне. Можете също да защитите вашите файлове, като използвате криптиране от край до край. Безплатните потребители получават FAQ и поддръжка по имейл.

Рядко се вижда услуга за архивиране, която има безплатен план. Повечето предлагат само опити. Безплатните планове са по-често срещани сред облачните услуги за съхранение и можете да видите кои от тях предлагат най-много в нашите топ пет доставчици с голяма статия за планове за услуги.

слон задвижване-по-съхранение

Повечето лични потребители ще трябва да надстроят до началния план. Това е $ 9.95 на месец. Ако решите да платите за година предварително, цената ще слезе до $ 99.95. Планът увеличава вашето хранилище до 1TB и повишава ограничението на файла до 2GB. Можете да архивирате максимум три устройства.

Освен функциите на безплатния план, той добавя възможност за архивиране на външни дискове и заключени файлове и папки. Предлага се планирана поддръжка за чат. Ако не предоставя достатъчно място за съхранение, можете да го увеличите с 1 ТБ за 10 долара на месец. Максималното количество за съхранение, което можете да имате е 10TB, а броят на устройствата, които можете да архивирате, е 10. Планът позволява три субрактури.

Бизнес потребителите ще извлекат максимума от, добре, бизнес плана. Той предоставя на потребителите 2TB място за съхранение за $ 39.95 на месец. Ограничението за размер на файла е 15GB. Ако имате нужда от повече място за съхранение, можете да добавите към него на стъпки от 1 TB. Всеки прираст ще ви струва 20 долара на месец. Максималното съхранение, което можете да достигнете по този начин, е 50TB.

Можете да архивирате 20 устройства, като използвате 25 акаунта. Планът също така добавя директна телефонна линия към ElephantDrive и възможността да се управлява възстановява.

Ако бизнес планът не го намали, можете да се свържете с ElephantDrive, за да получите цена за персонализирания план. Той осигурява 5TB място за съхранение, повишава ограничението за размер на файла до над 50 GB и не поставя ограничение за количеството на съхранение, което можете да закупите. Ако закупите допълнително място за съхранение, плащате на база GB. Също така ви позволява да архивирате повече от 100 устройства и да имате над 100 субрактури.

Като потребител по поръчка ще получите приоритетна поддръжка и специализиран мениджър на акаунти.

Споменахме, че IDrive има подобни функции, но плановете му също са по-добри. Началният план на ElephantDrive е 95,99 щ.д. годишно и предлага само 1 ТБ, докато личният план на IDrive за 5 ТБ е 74,62 долара годишно.

Ако просто искате 1TB за евтино, като същевременно можете да архивирате външни устройства, проверете нашия преглед на Zoolz Home. Семейният план на Zoolz Home е 39,95 щ.д. годишно към момента на писане и предлага 1 ТБ резервно пространство.

Лесно използване

Клиентите на ElephantDrive са достъпни за Windows, macOS, Linux, iOS и Android. Лесно е да настроите клиента. Необходимо е само да посочите имейл адрес и парола, за да регистрирате акаунт. След като е създаден, можете да изтеглите клиента за вашата операционна система и да го инсталирате.

слон-кола-настройка

По време на настройката, ElephantDrive ви дава възможност да създадете резервно копие на общи папки, като например вашия работен плот, „музика“ и „документи“. След това той ви моли да посочите къде искате да поставите папката „ElephantDrive“. Вътре в него ще се създаде папка за архивиране и папка за синхронизиране.

Клиентът няма контролен център, както правят клиентите на други услуги, но има икона на системна област, която можете да използвате за задаване на предпочитания, отваряне на архивиране и синхронизиране на папки, стартиране на уеб клиента и други.

слон-кола-бекъп-плъзгане

Можете да архивирате и синхронизирате файлове с няколко метода, но най-правилното е чрез вашата ОС. Трябва само да плъзнете и пуснете файлове в папките, които ElephantDrive създава, и да изчакате качването да приключи. Ако трябва да архивирате папка, можете просто да щракнете с десния бутон върху нея и да изберете „архивиране на тази папка“ от менюто на ElephantDrive.

слон-кола-уеб-клиент

Можете също да направите резервно копие от вашия телефон или браузър. Уеб клиентът е лесен за използване, но се чувства донякъде и проницателен.

Когато влезете в акаунта си, ще видите списък с вашите устройства с бутони за действие и лента за търсене в горната част. Бутоните ви позволяват да изтегляте, преименувате, изтривате и извършвате други действия върху папките и файловете си. Функцията за търсене е бърза, но може да търси само през текущите папки. Можете да качвате файлове в облака чрез уеб клиента, но няма влачене и пускане.

слон-кола-мобилна

Мобилното приложение може да архивира снимки и контакти от телефона си, но това е всичко. Можете да настроите резервното си копие да се изпълнява ежедневно или месечно. Ако не искате автоматично архивиране, можете да преминете към ръчен режим. Мобилното приложение ви позволява също достъп до снимки, аудио файлове и видео файлове, съхранявани онлайн.

ElephantDrive е лесен за използване, когато не е необходимо да променяте нищо, но не е толкова приятно, когато трябва да промените настройките за архивиране. Това включва достъп до менюто „действия“ от лентата на задачите, навигация до желания архив, избиране и натискане на бутона „редактиране на резервно копие“. Не е трудно, но се чувства тромаво и объркано.

Предпочитаме да видим контролен център, който показва по-удобен начин състоянието на вашия архив, заедно с други опции. Въпреки това някои може би предпочитат „тънкия“ подход на ElephantDrive.

Архивиране на файлове & реставрация

Основният начин за създаване на архиви е този, който приложението ви показва по време на настройката. Тя включва плъзгане и пускане на файлове в двете папки, които клиентът на работния плот създава на вашия основен диск.

Има папка за архивиране и папка за синхронизация, но крайният резултат ще бъде същият. Можете да архивирате папки от вашата файлова система, като извършите операцията с десния бутон, която обсъдихме в предишния раздел.

слон-кола-папка

По време на качването папките показват син предаващ символ, докато се качват, и зелена отметка, когато приключат. Вие не получавате повече представа какво се случва от това, освен ако не отворите прозореца на активността. ElephantDrive може да архивира общи типове файлове, както и някои редки.

слон диск редактиране създаване на резервни копия

Промяната на настройките за архивиране не е проста. Трябва да използвате иконата на лентата на задачите, за да управлявате предпочитания, включително за редактиране на архиви. От предпочитанията за архивиране можете да зададете изключения за своите архиви. Те могат да бъдат конкретни папки, типове, файлове, по-големи от зададения от вас лимит, или по-стари от определена дата.

Можете също да настроите колко често се изпълняват резервни копия. Клиентът ви позволява да ги планирате ежедневно, седмично, месечно или непрекъснато. Препоръчваме да използвате непрекъснато архивиране. Ако го използвате, няма да се притеснявате дали сте архивирали всичко, защото автоматично създава резервни копия на нови файлове и се променя в съществуващи файлове..

слон-кола-възстанови-папка

За съжаление не можете да възстановите файлове с помощта на настолния клиент. Вместо това трябва да използвате уеб клиента. Има две опции за възстановяване на файлове с него. Първото е да изтеглите папка или файл, а второто е да възстановите папка. За да направите последното, трябва да намерите папката, която искате да възстановите, щракнете с десния бутон върху нея и изберете „възстанови папката“.

слон задвижващи-възстановява-папка-настройки

Ще видите прозорец, който изисква да въвеждате информация и настройвате настройки. Можете да изберете устройството, на което искате да върви възстановяването, да въведете път за възстановяване, да изберете кога да стартирате заданието, да презапишете или запишете съществуващи файлове и да включите или изключите архивирани файлове.

слон-кола-възстанови-работа-активност

След като създадете работа, настолния клиент ще започне и ще започне да работи по него. Не видяхме известия за процеса. По-скоро трябваше да отворим прозореца за активност. За да направите това, щракнете върху иконата на системната област, след това задръжте курсора на мишката върху „действия“ и изберете „активност“. Работата отне известно време, за да започне за нас, но файлът кацна там, където трябваше.

Другият подход изисква да намерите файл или папка, която искате да възстановите, щракнете с десния бутон на мишката и изберете „изтегляне“. След това ElephantDrive Transfer Manager ще стартира и ще ви помоли да изберете къде искате да запазите данните си. След като направите това, изтеглянето ще започне.

И двата подхода са досадни и сложни в сравнение с начина, по който другите решения се възстановяват. Предпочитаме функция за възстановяване с едно щракване, която можете да промените, ако е необходимо.

скорост

Първоначалното архивиране може да отнеме много време в зависимост от количеството данни, което искате да архивирате.

Скоростта на качване ще разчита на това колко далеч сте от центровете за данни на ElephantDrive, които са в САЩ, вашия доставчик на интернет услуги и колко бързо ElephantDrive се справя с криптирането и дедупликацията на вашите данни.

За да тестваме скоростта на качване и изтегляне, използваме папка с цип от 1 GB. За този преглед използвахме WiFi връзка извън Белград, Сърбия, със скорост на качване от 6 мегабита в секунда и скорост на изтегляне от 100 Mbps.

Първи опит: Втори опит: Средно:
Време за качване:00:25:2000:25:1600:25:18
Време за изтегляне:00:04:5300:04:4700:04:50

Както можете да видите от таблицата, качването е средно 25 минути и 18 секунди. Това е близо до 21 минути, на теория. Повечето услуги отнемат около час, за да качат папка от 1 GB, така че това е страхотен резултат.

Същото не може да се каже за времето за изтегляне, тъй като на теория би трябвало да е малко повече от минута, малко повече, когато се замислим за режийните процеси. Приближаването до пет минути е лош резултат. ElephantDrive липсва алгоритъм за прехвърляне на ниво блок, за да ускори прехвърлянето на вече качени файлове, като изпраща само променените им части.

Сигурност

ElephantDrive криптира вашите файлове, преди да напуснат устройството ви, използвайки AES 256-битово криптиране. По време на прехвърлянето 128-битовият SSL протокол ги предпазва от атаки от човек в средата.

слон-кола-криптиране

Можете да настроите криптирането си в зависимост от вашите нужди. По подразбиране криптирането е от страна на сървъра, което означава, че ElephantDrive автоматично генерира и управлява ключ за вас. ElephantDrive ще дешифрира вашите файлове, когато ги изтеглите, така че няма да се налага да се занимавате с предоставяне на ключ.

Ако решите да управлявате ключа си, ще се насладите на предимствата на криптирането от край до край, което означава, че служителите на ElephantDrive няма да имат достъп до вашите данни. Това също означава, че ако забравите паролата си, ElephantDrive няма да може да я възстанови отново. Вземете един от нашите най-добри мениджъри на пароли, за да сте сигурни, че не забравите паролата си.

Третата възможност е да няма криптиране, за да ускорите архивирането. Не препоръчваме това, като се има предвид броят на заплахите за сигурността ви онлайн.

Шифроването няма да помогне, когато някой се опита да открадне вашите идентификационни данни за вход. Двуфакторното удостоверяване ще има, но ElephantDrive го няма. Това, което можете да направите, за да защитите акаунта си, е да създадете силна парола.

ElephantDrive съхранява вашите данни в закалени центрове за данни, до които може да има достъп само оторизиран персонал. Съоръженията контролират температурата, имат излишна мощност, свързаност и предпазни средства от наводнения и пожари. Плюс това те използват заключени клетки за защита на сървърите.

Дизайнът на системата за сигурност е прозрачен, за да позволи на независимите експерти по сигурността да я разгледат и да предоставят обратна информация за уязвимостите. Можете да прочетете повече за това и други функции за защита, които ElephantDrive използва на тази страница.

поверителност

Решихме да проверим политиката за поверителност на ElephantDrive, защото подозрителните клаузи могат да навредят на поверителността ви, дори ако имате частно криптиране.

Това каза, че установихме, че ElephantDrive спазва ЕС-САЩ. и Швейцария-САЩ. рамки за защита на личния живот Рамките управляват събирането, използването и запазването на лична информация, прехвърлена от Европейския съюз и Швейцария в САЩ.

Когато създавате своя акаунт, ElephantDrive комбинира информацията, която сте предоставили, с информация от трети страни, за да създаде профил. За някои услуги обаче можете да се откажете от това.

Информацията включва вашето име, адрес и имейл адрес. Той също съхранява информацията за вашата кредитна карта в криптиран вид. Въпреки че е шифровано, това все още е притеснително.

Що се отнася до достъпа до вашите данни, нещата не са толкова ясни. Политиката за поверителност казва, че ElephantDrive няма да има достъп до вашите данни без ваше разрешение, но има изключение. Тази част от правилото гласи:

„ElephantDrive няма да наблюдава, редактира или разкрива каквато и да е информация относно Вашите Vault Data без ваше разрешение, освен в съответствие с настоящата Политика и нашите Общи условия. ElephantDrive може да получи достъп до вашия акаунт, включително данни за Vault, за да отговори на заявки на клиенти или в хода на одит, изследвания и анализ, за ​​да поддържа, защитава и подобрява нашите услуги. “

Услугата има достъп до вашите данни и не е достатъчно ясна за това в политиката за поверителност.

За да се влошат нещата, ElephantDrive е базирана в САЩ и изглежда, че няма да има проблеми с обработката на вашата информация към Агенцията за национална сигурност на САЩ. Компанията определя какво трябва да бъде предадено по следния метод:

„Ние имаме добросъвестно убеждение, че достъпът, използването, запазването или разкриването на такава информация е разумно необходим, за да (а) да удовлетвори всяко приложимо законодателство, наредба, правен процес или приложимо правителствено искане; (б) да приложи приложимите Условия за ползване, включително разследване на потенциални нарушения на тях, (в) откриване, предотвратяване или отстраняване по друг начин на измами, сигурност или технически проблеми или (г) защита срещу непосредствена вреда на правата, собствеността или безопасността на ElephantDrive, неговите потребители или обществеността, както се изисква или разрешава от закон “.

Както при повечето услуги, ElephantDrive има клаузи в своята политика за поверителност по отношение на споделянето на вашата информация с трети страни извън правоприлагащите органи. Той споделя лична информация само с трети страни, ако има вашето съгласие и го прави само с дъщерни дружества, свързани дружества или други доверени предприятия или лица за обработване на лична информация от нейно име.

Когато ElephantDrive прехвърли информацията, тя ще гарантира, че тези данни могат да бъдат обработвани само за конкретни цели и че третата страна ще осигури същото ниво на защита като ElephantDrive и ще я уведоми, ако не може да направи това.

На всичкото отгоре ElephantDrive спазва Общия регламент за защита на данните. GDPR е закон, който помага да се защити личната информация на гражданите на ЕС. Можете да научите повече за това в нашето Ръководство за GDPR.

Декларацията за поверителност не обработва поверителността ви по най-добрия възможен начин. За да сте сигурни, че информацията ви е безопасна, препоръчваме ви да боравите с личния си ключ, което би ви осигурило защита от нулеви знания.

поддържа

слон-кола-подкрепа

Видовете поддръжка, които получавате, зависят от вида на профила, който имате. Началният план има планиран чат, но трябва да ескалирате билета си, за да го стартирате. Бизнес планът добавя планирана поддръжка по телефона, докато Персонализираният план ви дава приоритетна поддръжка. Всички планове, включително безплатният, имат достъп до заявки за електронна поща и до центъра за помощ.

Можете да потърсите помощния център за отговор на проблема си или можете да го изберете от секцията Често задавани въпроси. Има много отговори и те са ясни и лесни за следване. Тези, които обясняват как да направите нещо, също имат скрийншоти, които да ви помогнат. Потребителски форум би помогнал при нечести проблеми. Видеоклиповете също биха били добре дошли.

Поддръжката по имейл не работи 24/7, но можете да изпратите заявка по всяко време. Ние го направихме и получихме отговор след по-малко от ден, което е бързо.

Присъдата

ElephantDrive има много въздействия, но има и сериозни недостатъци. Услугата работи чудесно, ако искате да архивирате множество компютри и други устройства, включително външни устройства, NAS и сървъри. Потребителското изживяване се нуждае от остра нужда от преработка, тъй като не съответства на това, което предлагат най-добрите услуги на пазара. Това важи и за модела на ценообразуване.

След като създадете резервно копие, можете да използвате услугата за синхронизиране и споделяне на файлове, което ви позволява да емулирате някои от функциите, по-общи за облачните услуги за съхранение. Като резервна услуга, не е чудно, че ElephanDrive не може да съвмести услугите в най-доброто ни сравнение в облачно съхранение.

Какво мислите за ElephantDrive? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map