1 и 1 преглед на облачното архивиране на IONOS – Актуализирано през 2020 г.

1&1 IONOS Cloud Backup Review

1&1 Облачно архивиране на IONOS е интересен доставчик на резервни копия, тъй като работи като IaaS решение, но идва със собствен, собственост на резервен клиент клиент. Резултатът е много гъвкав, ако и скъп, резервен вариант. Прочетете пълния ни 1&1 Преглед на IONOS Cloud Backup за подробности.


Най-добрите онлайн резервни коментари

1&1 е лансиран през 1988 г. с цел да предостави архитектура на центъра за данни и разширена мрежа. През 2018 г. той се сля с ProfitBricks ’, компания за облачни инфраструктурни решения и промени името си на 1&1 IONOS.

Ако нямате нужда от резервно копие в облака, 1&1 IONOS предлагат други продукти. 1&1 Създател на уебсайтове ще ви помогне да създадете този сайт, който винаги сте искали и 1&1 Уеб хостингът IONOS ще ви помогне да го стартирате и работите. Прочетете повече за тях в нашия отделен 1&1 създател на уебсайт и 1&1 IONOS уеб хостинг отзиви.

1&1 IONOS е решение за инфраструктура като услуга с патентован мениджър за архивиране, наречен Cloud Backup. 1&1 Облачно архивиране на IONOS беше внедрено в партньорство с специализиран доставчик на облачно архивиране, Acronis. Нашите редовни читатели ще разпознаят това име като компанията, която стои зад Acronis True Image, което е продукт, който ви позволява да архивирате няколко компютъра.

По-удобно за потребителя от 1&1 решение на IONOS, но не може да архивира неограничени устройства като 1&1 облачно резервно копие на IONOS. Това каза, ако Acronis ви звучи интригуващо, прочетете нашия преглед на Acronis True Image Cloud, за да научите повече за него.

1&1 Облачно архивиране на IONOS изисква да получите достъп до дизайнера на Центъра за данни и да го използвате за създаване на резервни копия. Този подход може да е непосилен за масовите потребители. Плюс това, абонаментните му планове не са евтини.

Това каза, 1&1 IONOS Cloud Backup работи на много устройства, включително сървъри, лаптопи, таблети и смартфони. Той може да архивира всички тях и да не ограничава броя на устройствата, които можете да архивирате. Освен това предоставя неограничено резервно пространство, за което плащате на гигабайт, така че ценообразуването е гъвкаво.

Ако не мислите 1&1 IONOS Cloud Backup е правилното решение за вас, консултирайте се с нашия най-добър списък за сравнение на онлайн резервни копия за алтернативи. За други корпоративни решения прочетете нашето най-доброто ръководство за синхронизиране на файлове и споделяне на файлове. В противен случай се придържайте към нас, докато навлизаме в детайлите в тази 1&1 IONOS Cloud Backup преглед.

Силни & Слабости

Алтернативи за 1&1 облачно архивиране на IONOS

Характеристика

Услугите за архивиране в облак помагат да защитите вашите важни файлове, като отразявате тяхната структура в облака. След като първоначалното ви архивиране приключи, можете да сте сигурни, че вашите файлове са в безопасност от сривове на твърдия диск или други програмни проблеми.

Тъй като облачните услуги за архивиране възпроизвеждат структурата на вашите файлове в облака, не можете да ги използвате, за да изчистите място на вашия твърд диск. Това е основното различие между облачното архивиране и облачните услуги за съхранение. Ако искате да научите повече за това, което ги отличава, прочетете нашето обяснение.

1&1 IONOS Cloud Backup ви помага да защитите вашите компютри, сървъри, таблети и смартфони. Той може да архивира цялата ви машина, състояние на системата, конкретни дискове, файлове и папки. Плюс това, той може да архивира Microsoft Active Directory и сървърите на Microsoft SQL и Exchange.

Въпреки това той не може да архивира вашите външни дискове или свързано с мрежата хранилище. Ако имате нужда от това, прочетете нашите най-добри резервни копия онлайн за NAS и най-добрите онлайн резервни копия за външни дискове.

1&1 Опции за архивиране в облак IONOS

Стандартните опции за архивиране включват планиране, архивиране в локална или мрежова папка, което означава, че е налице хибридно архивиране и архивиране на изображения. Една от най-полезните функции, непрекъснато архивиране, обаче липсва. Най-близкото, което можете да стигнете до възпроизвеждането на използването му, е като зададете резервно копие да се изпълнява всяка минута в продължение на почти цял ден.

Можете също така да изберете нивото на компресия на вашите данни, което не може да бъде никакво, нормално, високо или максимално.

1&1 Облачно архивиране на IONOS може да извършва пълни архиви, които архивират всичко на едно място. Следващите резервни копия са инкрементни, което означава, че те качват промени само от последната ви пълна архивиране.

Когато създавате резервно копие, можете да изберете да го изпратите до 1&1 IONOS на твърд диск с помощта на услугата физическа доставка на данни. Следващите инкрементални резервни копия могат да се извършват чрез интернет.

Предлага се и версия на файла. Той ви дава пълен контрол на задържане, което означава, че можете да изберете да запазите резервното си копие за неопределено време и да изтеглите желаната версия, която искате по всяко време.

1&1 Активна защита за облачно архивиране IONOS

1&1 Облачно архивиране IONOS разполага с активна защита, която помага да се защитят вашите файлове от износ. Плюс това, той има частно криптиране и други функции за защита. Ще говорим повече за тях в секцията за сигурност.

Ако изтриете файлове от вашата локална машина, 1&1 Облачно архивиране на IONOS може да ги държи в облака за неопределено време, според броя на резервните копия или възрастта. Резервните копия се изтриват само ако резервното устройство е премахнато от услугата за архивиране или планът за архивиране е изтрит.

1&1 Облачно архивиране на IONOS също ви помага да намалите времето за престой, като заредите вашата резервна копия на Linux или Windows във виртуална машина.

Можете да използвате 1&1 IONOS Cloud Backup да поиска допълнителни сървъри с вече инсталиран резервен клиент на тях и да конфигурира всичко от облачния панел. За да научите повече за функциите за архивиране и архивирането като цяло, посетете нашата онлайн резервна библиотека.

1&1 Преглед на функции за облачно архивиране на IONOS

1 и 1 лого на IONOS Cloud Backupwww.ionos.com

Започва от 500 долара на месец за 50 GBAll планове

резервно копие

Backup Scheduler

Непрекъснато архивиране

Постепенно архивиране

Резервно копие на базата на изображения

Резервно копие на външен диск

NAS архивиране

Резервно копие на сървъра

Хибридно архивиране

Резервно копие на мобилни устройства

Неограничен архив

Неограничени устройства

Скорост на дросела

Копиране на файл на ниво блок

Многопоточно архивиране

Възстанови

Куриерска служба за възстановяване

Достъп до браузър

Достъп за мобилни приложения

Версиите

Забранено запазване на файлове

Сигурност

Частно криптиране

Шифроване при почивка

Шифроване в транзит
SSL

Протокол за шифроване
256-битов AES

Двуфакторна автентификация

Втвърдени центрове за данни

Настройки на прокси сървъра

Съвместим с HIPPA

поддържа

24/7 Поддръжка

Поддръжка на чат на живо

Поддръжка по телефона

Поддръжка по имейл

Потребителски форум

Знание

Разни

Споделяне на файлове

Синхронизация на устройството

Безплатен пробен период

Ценообразуване

Можете да използвате безплатна пробна версия, преди да решите да се абонирате за 1&1 IONOS Cloud Backup, но трябва да отделите време за комуникация с екипа по продажбите по имейл, за да го одобрите. Ако сте доволни от услугата, можете да надстроите до план с фиксирано количество резервно пространство или гъвкаво.

Опциите за облачно архивиране ви позволяват да плащате по-малко за фиксирано количество резервно пространство. След като го използвате, ще се прилага ценообразуването в Cloud Backup Flex. Обърнете внимание, че тази честота на Cloud Backup Flex е по-евтина, отколкото ако от самото начало трябва да вървите с Cloud Backup Flex.

Трябва да плащате $ 5 на месец за 50GB, което може да изглежда справедливо за неинформираните, но за един долар повече на месец, можете да получите неограничено резервно пространство с Backblaze. Това обаче е само за един компютър Ако това отговаря по-добре на вашите нужди, можете да научите повече за това в нашия Backblaze преглед.

Планът за Cloud Backup Flex е по-скъп на гигабайт с 12 цента, но е по-гъвкав. Ако нямате нужда от много място, това може да ви спести пари.

Това каза, че той е много по-скъп от Wasabi, който зарежда само 0,0039 цента на гигабайт. Wasabi предлага само място за съхранение, така че трябва да използвате приложение, което може да ви помогне да архивирате данните си. CloudBerry Backup е чудесен избор, тъй като се интегрира с Wasabi и има много функции за архивиране.

Прочетете нашия преглед на CloudBerry Backup, за да научите подробностите за него.

Лесно използване

ionos-табло

Преди да можете да създадете резервно копие, трябва да влезете в 1&1 Дизайнер на център за данни на IONOS и създайте резервно устройство. Ще поговорим повече за този процес в следващия раздел.

След като направите това, трябва да изтеглите и инсталирате резервен агент, за да създадете резервно копие на вашето устройство. Той комуникира със системата за архивиране и присвоява резервните копия на резервното устройство. Резервният агент работи в Windows, macOS и Linux.

Той действа като икона на системната област и показва състоянието на вашата резервна копия, когато последното архивиране е завършено и кой резервен елемент е свързан с вашето устройство. Менюто за настройки ви позволява да промените криптирането си и да стартирате конзолата за управление на архивирането.

ionos-бекъп-управление-конзола

Вие управлявате всичко по отношение на архивирането от него. Тя е привлекателна и ясна. Менюто отляво ви позволява да визуализирате устройствата си, да архивирате, да наблюдавате дейности, да проверявате за сигнали и да изтривате резервни агенти от вашите устройства. Той е бърз и лесен за използване.

Има мобилно приложение, но не работи с 1&1 облачно архивиране на IONOS, така че няма да можете да проверите архивирането си, ако сте далеч от компютър. Това е голяма пропуск, тъй като повечето резервни решения предоставят начин за достъп до вашия архив чрез смартфон.

Архивиране на файлове & реставрация

ionos създадете резервно копие-единица

За да създадете резервно копие, първо трябва да създадете резервно устройство. Това правите, като въвеждате уникално име и вашите идентификационни данни. След като е създаден, можете да въведете конзолата за управление на архивирането.

След това трябва да добавите устройство. Преди да направите това обаче, трябва да изтеглите и инсталирате резервния агент, за да можете да регистрирате устройството си в услугата. Бутонът „добавяне“ в горната част отваря менюто „добавяне на устройства“, което ви позволява да изтегляте клиенти за конкретни машини.

ionos-десктоп-клиенти

След като изтеглите и инсталирате резервния агент, можете да регистрирате устройството си, като щракнете върху връзката регистър, която става достъпна в края на инсталацията. Освен това можете да копирате маркера за регистрация и да го въведете, като използвате бутон в долната част на менюто „добавяне на устройства“.

След това ще видите вашето устройство. Изберете го и изберете опцията „резервно копие“ от страничната лента.

ionos създадете резервно копие-бокс

1&1 Настройки за архивиране в облак IONOS

Можете да архивирате цялата си машина, конкретни дискове, файлове, папки и състояние на системата. Ако решите да архивирате цели дискове или конкретни файлове или папки, трябва да ги посочите чрез файлов мениджър. Въпреки че мениджърът на файлове работи в браузъра, това е бързо и няма да имате проблеми с намирането на нужните ви дискове или папки.

За да влезете във файловия мениджър, щракнете върху оранжевата връзка „укажи“, след това „изберете файлове и папки“. Преди да изберете файлове и папки обаче, можете да изберете да ги архивирате директно или да използвате правила на правилата, като „[всички файлове],“ „/ root“, „% programfiles%“ и други.

ionos-изберем-бекъп-папка

След това можете да изберете да архивирате локални или мрежови папки. След като изберете папките си, можете да промените графика по подразбиране или да го изключите, като в този случай трябва да стартирате процеса на архивиране ръчно.

Планирането предлага много опции, включително планиране по време, по време от последното архивиране, при събитие в Windows, когато потребителят влиза или изключва системата и когато системата се стартира или изключва.

ionos-бекъп-график

Планирането по време ви позволява да архивирате месечно, всеки ден, седмично или почасово. Месечното архивиране може да работи в определени месеци, дни от месеца или седмица. Седмичното и ежедневно архивиране ви позволяват да изберете конкретно време, в което ще се изпълнява архивирането и в кои дни. Почасовото архивиране дава още по-задълбочен контрол. Можете да го използвате, за да определите колко често вашият архив трябва да работи за минути.

1&1 Условия за резервно копие в IONOS

Ако това не беше достатъчно, 1&1 IONOS Cloud Backup ви позволява да укажете стартови условия, които трябва да бъдат изпълнени, преди да започне процеса на архивиране. Те включват условия като бездействието на потребителя, монтиране на определен интервал от време, не стартиране на дозирана връзка и други.

След това можете да зададете колко често 1&1 Облачно архивиране IONOS ще почисти стари архиви. Можете да ги съхранявате за неопределено време, от редица резервни копия до максимум 200 или според възрастта. Възрастта ви позволява да посочвате месеци, седмици, дни и часове.

След това плъзгачът за криптиране ви позволява да включите криптирането и да определите парола, която 1&1 Cloud резервно копие IONOS не се записва.

Преди да започнете, можете също да щракнете върху малката икона на зъбно колело в горния десен ъгъл, за да получите достъп до разширени опции.

ionos-Backup-опции

Те ви позволяват да промените нивото на компресия, да филтрирате файлове, да забавите времето за стартиране на резервното копие и други.

Накрая натиснете „създаване“ и архивирането ще започне.

ionos-възстановят файлове старт

Ако искате да възстановите вашите файлове, процесът е прост. Както при процеса на архивиране, трябва да изберете устройство. След като направите това, щракнете върху връзката „възстановяване“ в менюто на страничната лента вдясно.

Ще видите хронологична времева линия на вашите архиви. Изберете някой от тях и щракнете върху „възстановяване на файлове / папки“ или кликнете върху „още начини за възстановяване“, което ви позволява да изтегляте файлове или изображения.

ionos-възстанови-папка-списък

За целите на тестването тръгнахме по маршрута „файлове / папки“. Ще се отвори нов прозорец с молба да въведете паролата си, ако сте шифровали архива. След това ще видите съдържанието на архива. Можете да изберете всеки файл или папка в него и да кликнете върху „възстановяване“.

ionos-възстанови-изберем-място

Преди да започнете процеса на възстановяване, можете да изберете да възстановите файловете до тяхното първоначално местоположение или ново. Други опции за възстановяване включват валидиране на архивирането, изключвания на файлове, защита на ниво файл и други.

ionos-възстанови-опции

След като щракнете върху „стартиране на възстановяването“, можете да изберете да презапишете съществуващи файлове, да презапишете съществуващи файлове само ако са по-стари или да не ги презапишете.

1&1 Cloud Backup IONOS не пропуска ритъм, когато става въпрос за операции по архивиране и възстановяване. Те са лесни за създаване и изпълнение и предлагат много опции. Плюс, 1&1 IONOS Cloud Backup крие разширените опции, така че не е нужно да се забърквате с тях, ако не искате.

скорост

1&1 IONOS Cloud Backup има множество излишни центрове за данни в САЩ и Европа. По-конкретно те са в Ню Джърси, Лас Вегас, Лондон, Берлин, Франкфурт на Майн, Германия и Карлсруе, Германия.

Това ще ви помогне да достигнете по-бързи скорости, защото имате повече шансове да сте близо до сървър. Освен това, скоростите на вашия трансфер ще зависят от вашия доставчик на интернет услуги и дали включите криптирането.

Включихме го и използвахме папка с цип от 1 GB за нашите тестове. Прехвърлихме папката с помощта на връзка в Белград, Сърбия, със скорост на качване от 9,34 мегабита в секунда и скорост на изтегляне от 126 Mbps. С тези скорости на нашия файл трябва да са необходими около 15 минути и 19 секунди, както и минута и осем секунди за изтегляне.

Обърнете внимание, че целевият ни център за данни е бил във Франкфурт на Майн, Германия, който е сравнително близо.

Първи опит: Втори опит: Средно:
Време за качване00:16:0000:15:0800:15:34
Време за изтегляне00:00:5700:00:5700:00:57

1&1 Cloud резервно копие IONOS не разочарова. Както можете да видите от нашата таблица за скорост, отне 15 минути и 34 секунди, за да качите тестова папка от 1 GB. Това е колко време трябва да отнеме при идеален сценарий. Времето за изтегляне също съответства на времето, което очаквахме да отнеме. Първоначалното ви резервно копие не трябва да отнеме дълго време за завършване.

Казваме това, защото 1&1 IONOS няма глобална мрежа от сървъри, така че има шанс да бъдете далеч от този, което ще се отрази на скоростите на вашия трансфер.

Ако скоростите на прехвърляне заемат прекалено много от вашата честотна лента, можете да ги заглушите от менюто за настройки на архивирането. Тествахме дали 1&1 IONOS Cloud Backup използва копиране на файлове на ниво блок, като променя резервната ни папка и извършва друго архивиране, но качването не отне по-малко време.

Попитахме 1&1 Представител на IONOS, за да изясни, той отговори, като заяви, че „инкременталните задания за архивиране се поддържат само на ниво файл.“

Сигурност

1&1 IONOS Cloud Backup сканира вашите архивни данни с помощта на AES 256-битово криптиране и ви позволява да държите личния ключ, необходим за декриптирането му. Това означава, че се класифицира като криптиране с нулево знание. Това също означава 1&1 IONOS не може да нулира паролата ви, затова я запишете или използвайте един от най-добрите мениджъри на пароли, за да я запазите. SSL протоколът ще защити вашите данни при транзит.

Версията ви предпазва от откъм софтуер, но 1&1 Облачно архивиране на IONOS има функция, която активно защитава от него и извличане на криптовалута, наречена Active Protection. Той наблюдава процесите, които протичат на защитената машина. Когато процес на трета страна се опитва да криптира файлове или моята криптовалута, Active Protection създава предупреждение и изпълнява допълнителни действия.

1&1 Центровете за данни на IONOS са закалени и използват много механизми за сигурност, за да гарантират безопасността на вашите данни. Съществуват различни механизми в зависимост от това кой център за данни използвате. Можете да ги видите тук.

Центърът за данни, към който се свързахме във Франкфурт на Майн, Германия, използва системи с двойни врати със защитно стъкло, денонощни патрули и наблюдение, устройства за четене на карти, биометрична идентификация и аларми. Системите за захранване и климатизация са на разположение над 99,99%. Плюс това, той отговаря на ISO 27001, който е основният стандарт за информационна сигурност.

Центровете за данни копират дискове за съхранение на втори сървър за съхранение във втора пожарна зона в същия център за данни. На всичкото отгоре всички комуникационни връзки и устройства имат поне едно резервно копие.

Това е всичко за нищо, ако някой получи достъп до вашия акаунт. За да предотвратите това, 1&1 IONOS предоставя двуфакторна автентификация. Когато сте включени, той изисква да въведете маркер за сигурност в допълнение към идентификационните си данни, което означава, че акаунтът ви е в безопасност, дори ако някой открадне вашето потребителско име и парола.

поверителност

1&1 IONOS събира лична информация, като име, имейл адрес, пощенски адрес, номера на телефон и факс, информация за платежната сметка и друга информация, необходима за предоставяне на заявените услуги. Той също така поддържа регистър на контактите за клиенти или техническа поддръжка.

Той може също така да събира информация за това как използвате услугите му. Тази информация може да включва вида и езика на браузъра, вашия IP адрес и действията, които предприемате на неговия уебсайт, като например прегледани уеб страници и щракнати връзки..

Две услуги на трети страни, Mouseflow и Google Analytics, помагат за това. Можете да се откажете от Mouseflow, като посетите www.mouseflow.com/opt-out/.

Ако вашите домейни не са зададени на частна регистрация, 1&1 IONOS ще сподели вашата информация с публично достъпния регистър WHOIS. Споделението ще съдържа лична информация, като вашето заглавие, име, фамилия, име на домейн, имейл адрес, държава и телефонен номер.

1&1 IONOS може също така да използва лична информация, за да предлага на пазара продукти и услуги на клиенти, но само доколкото сте съгласни с нея.

1&1 Обмен на данни с облачно резервно копие IONOS

Компанията може също така да използва тази информация и да я споделя с надеждни трети страни за изследвания относно ефективността на нейните уебсайтови услуги, маркетинг, реклама и усилия за продажби. 1&1 IONOS няма да продава или споделя по друг начин информацията с трета страна за маркетингови цели на трета страна, освен ако не го разрешите да го направи.

1&1 IONOS може също така да разкрива комбинирани, анонимни данни въз основа на информация, събрана от потребителите на инвеститори и потенциални партньори. В този случай ще се споделя само статистическа информация.

1&1 IONOS може понякога да използва трети страни, като своите дъщерни дружества и свързани дружества, за да анализира, съхранява, съхранява или манипулира данните, получени от своите клиенти. В такива случаи от доставчиците на услуги на трети страни ще се изисква да третират данни със същата степен на отговорност като 1&1 IONOS и ще им бъде забранено да го разкриват на други.

Google Analytics събира информация за използването на 1&1 Уебсайтът на IONOS, например колко често потребителите посещават, кои страници посещават и кои уебсайтове са използвали преди да стигнат до него. Google Analytics събира само вашия IP адрес, а не вашето име или друга идентифицираща информация.

1&1 IONOS използва данните, получени от Google Analytics, за да подобри своите услуги. Личната информация не се комбинира с данните на Google Analytics.

Когато това се изисква от закона, 1&1 IONOS може да се наложи да разкрие личната ви информация. Плюс това, той смята, че оповестяването е необходимо, за да се защитят правата му и да се спази съдебна процедура, съдебна заповед или други правни процеси. Той може също да разкрие информация за вас за целите на националната сигурност, правоприлагането или други обществени проблеми.

Той събира лична информация, но само тази, която предоставяте за регистрация в нейните услуги. Това е нормално за онлайн услуга. Той също така събира метаданни, които използва за подобряване на услугите си. Това е и това, което правят повечето услуги.

Въпреки това, тя може да сподели вашата лична информация с „доверени“ трети страни за проучване на нейните услуги. Това е тревожна клауза и искаме компанията да има начин да се откаже от нея.

Добре е, че частното криптиране е достъпно, за да защитите резервните ви данни. С него в игра можете да сте сигурни, че само вие ще можете да го прочетете. Плюс, 1&1 IONOS се придържа към Общия регламент за защита на данните. Можете да научите повече за това в нашето Ръководство за GDPR.

поддържа

ionos-поддръжка-център

Ако срещнете общ проблем с 1&1 Облачно архивиране на IONOS, можете да кликнете върху „?“ бутон в конзолата за управление на архивирането, за да отворите помощната секция. Статиите са ясни и сбити, но биха могли да използват екранни снимки, за да ги улесняват.

Ако разделът за помощ не реши проблема ви, можете да се свържете с екипа за техническа поддръжка, който работи денонощно през цялата година. Можете да ги овладеете по имейл или телефон.

Тествахме техническия екип, като изпратихме няколко имейла и след минути получихме отговор, което е най-бързият отговор, който видяхме. Въпреки това, такава подкрепа се очаква от решение на предприятието.

Друг вариант е да активирате вашия посветен личен консултант. Можете да активирате функцията по всяко време безплатно. След като направите това, ще можете да се свържете чрез чат или телефон.

И накрая, има форум на DevOps Central Community, който е пълен с уроци, класирани от „начинаещ“ до „напреднал“.

Присъдата

1&1 IONOS Cloud Backup е добра услуга за архивиране благодарение на силната си сигурност, бързите скорости на прехвърляне, отличната техническа поддръжка и възможността за архивиране на неограничен брой устройства. Харесва ни също как предоставя много опции за архивиране и възстановяване, включително разширено планиране.

Това каза, че на услугата липсва истинско непрекъснато архивиране и алгоритъм за копиране на файлове на ниво блок, които са основни функции за резервно копие в облак. Освен това е скъпо, но цената може да бъде оправдана, ако трябва да защитите много бизнес компютри, включително сървъри. Множеството опции за архивиране, които можете да настроите точно по начина, по който искате да подсладите офертата.

Какво мислиш за 1&1 облачно архивиране на IONOS? Това, от което се нуждаете, е решение на IaaS с патентован резервен клиент или имате нужда от по-евтино решение, подходящо за личните потребители? Уведомете ни в коментарите по-долу и ако имате нужда от нещо за лична употреба, разгледайте нашите онлайн резервни отзиви за идеи. Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map