Най-добрите доставчици на резервни копия онлайн на 2020 г.


Как да намерите най-добрата услуга за архивиране в облак?

Решението най-накрая да архивирате компютъра си е едно; намирането на подходящия доставчик от всички най-добри доставчици на съхранение в облак е друго. Като се има предвид, че първоначалното архивиране на твърдия ви диск може да отнеме дни или дори седмици, в зависимост от това колко гигабайта трябва да защитите и че много резервни услуги изискват годишен абонамент, вероятно сте в отношенията за дълъг престой.

Ако сте толкова придирчиви към вашата технология, както ние сме тук в Cloudwards.net, без съмнение ще искате да знаете всичко, което трябва да знаете за резервното си копие, преди да завържете възела.

Ето защо ние съставихме това удобно ръководство за намиране на най-доброто решение за резервно копие онлайн, както и около 30 онлайн резервни копия. По-долу ще намерите нашите снимки в различни категории, които според нас определят модерното онлайн резервно пространство. Но първо, нека се уверим, че сте на правилното място.

Топ онлайн резервно копие през 2020 г.

Разликата между онлайн резервно копие и облачно съхранение

Когато пазарувате онлайн инструмент за архивиране, едно от първите неща, които трябва да разберете е, че има фундаментална разлика между онлайн резервното копие и облачното съхранение.

За много хора тяхното резервно решение е Dropbox, Google Drive или OneDrive. Въпреки това, строго погледнато, това са облачни решения за съхранение. За разлика от онлайн архивирането, те не са оборудвани за възстановяване при бедствия. Те нямат програмисти за автоматизиране на рутинни архиви, обикновено не поддържат вашата файлова структура при записване в облака и нямат възможности за щракване и възстановяване..

Въпреки тези ограничения, облачните инструменти за съхранение са полезни за много неща, които онлайн резервните инструменти не са. От една страна, облачното съхранение е предназначено да ви помогне да намалите пространството файлове заемате на вашия твърд диск, като ги разтоварите в отдалечени центрове за данни. Междувременно онлайн архивирането обикновено е предназначено за репликация, а не за подмяна.

Повечето съвременни инструменти за съхранение в облак могат също така да извършват синхронизация на устройства, което е средство за предоставяне на едно и също файлово съдържание на множество устройства, дори отразяване на промени в файлове в почти реално време. Много малко онлайн резервни инструменти могат да синхронизират съдържание.

Инструментите за съхранение в облак обикновено също са по-насочени към споделяне на съдържание, отколкото онлайн инструменти за архивиране, независимо дали това споделят отделни файлове или канят други да имат достъп до вашите папки. По този начин облачното съхранение е чудесно за улесняване на сътрудничеството; онлайн резервно копие не е.  

Някои инструменти за съхранение в облак също се интегрират с приложения за производителност като Office Online и Google Docs. И така, друг начин да мислите за облачното съхранение е като инструмент за производителност. Що се отнася до сътрудничеството и производителността, онлайн резервните инструменти рядко ще отговарят на вашите нужди.

Ако искате да научите повече по темата, имаме статия, в която подробно се описват разликите между онлайн резервно копие и облачно съхранение. Ако търсите в облак, които търсите, бъдете сигурни и прочетете нашата статия за намирането на най-доброто решение за съхранение в облак.

За сега нека поговорим повече за стойността на добавянето на онлайн инструмент за архивиране.  

Какво прави архивирането

Когато става въпрос за термина „възстановяване след бедствия“, много потребители вероятно мислят за проблеми с твърдия диск. Това има смисъл. Някои от нас са имали злополучното преживяване при катастрофа на твърдия диск, докато повечето от нас вероятно са чували ужасни истории от други.

Твърдите дискове са направени от движещи се части, които могат да се счупят, особено ако носите лаптопа си в растителна раница. Може да възникнат и повреди във файловата система, което да доведе до логически грешки. Също така дяловете могат да бъдат изтрити или форматирани случайно

Съществуват обаче и други видове бедствия, които могат да наложат възстановяване. Начело в списъка са изгубени и откраднати лаптопи. Изследвания от Gartner, проведени през 2015 г., сочат, че лаптоп е откраднат на всеки 53 секунди. Това е добра причина за криптиране на вашия твърд диск. Това също е добра причина да го направите.

Ние съхраняваме повече файлове на нашия твърд диск, които лесно можем да преминем към облачно съхранение. Това означава, че сривен, повреден, откраднат или неправилно поставен твърд диск почти сигурно ще доведе до загуба на важни файлове, ако не сте приложили истинско решение за архивиране. Това могат да бъдат семейни снимки, финансови записи, имейли или други незаменими файлове.

Онлайн решения за архивиране улесняват процеса на защита на тези файлове чрез автоматично архивиране. Някои автоматично маркират общите папки като папката ви с потребител и десктоп за архивиране, докато други отиват крачка напред и автоматично архивират всички файлове с определени разширения.

В случай на катастрофа онлайн инструментите за архивиране ви позволяват да възстановите всичко наведнъж на ремонтирания или заменен твърд диск, като запазвате същата структура на файловата система, която сте имали преди. Освен това те ви позволяват да възстановите отделни файлове, ако има нещо конкретно, от което се нуждаете. Обикновено това може да стане и чрез уеб браузър или мобилно приложение, което дава отдалечен достъп до вашето компютърно съдържание.

Въпреки че основната концепция за онлайн архивиране е една и съща за всички доставчици, има съществени различия в начина, по който услугите се приближават до практическото архивиране. Както споменахме във въвеждането, първоначалният процес на архивиране може да отнеме известно време, така че ще се уверите, че сте добре запознати с това, какви са тези варианти, преди да извършите парите си.

Целта за останалата част от тази група е да ви помогне да достигнете това ниво на разбиране; мислете за това като ръководство за купувача.

Онлайн сравнение за резервно копие

Това ръководство ще ви покаже кое – според нас – е най-добрата услуга за архивиране онлайн през 2020 г. Ние използваме сравнителен подход, класиращ всяка една от основните услуги по функции и категории. 

цена

Макар че със сигурност не е единственият компонент за установяване на стойността на услугата за архивиране онлайн, долната линия очевидно е от голямо значение. В допълнение към цената на стикера, ще искате да вземете предвид колко резервно пространство дава абонамент и колко устройства покрива.

В сила от 22 август 2017 г., CrashPlan се измъкна от играта за резервно копие на потребителите, като взе своя фамилен план за архивиране – една от най-добрите сделки в онлайн архивирането. За съжаление понастоящем няма други семейни планове, които си струва да бъдат споменати. Въпреки това, все още има някои много добри CrashPlan алтернативи, ако търсите опция, която няма да наруши банката.

Първо място: Backblaze

Backblaze ви осигурява не само неограничено съхранение, но е и евтин. Това прави нашия избор за най-добрата обща стойност в онлайн архивирането: Месечният разход е само 5 долара на компютър. На всичкото отгоре Backblaze е една от малкото добри онлайн резервни услуги, които дори имат опция за месец на месец.

Освен това има оферти за абонамент за годишни и двугодишни, ако искате да спестите още повече пари. Годишен абонамент ви спестява $ 10, а двугодишен абонамент ви спестява $ 25; не забравяйте да прочетете нашия Backblaze преглед за повече информация относно цените на услугата.

Преди да поемете ангажимент, можете да изпробвате Backblaze за петнайсет дни, но той не предлага никакъв безплатен план.  

Второ място: IDrive

IDrive не предлага неограничено място за съхранение. Въпреки това планът за съхранение от 2 ТБ може да се използва за архивиране на неограничени устройства, което за някои хора ще бъде по-важно. Освен това е доста евтино, само 52 долара за първата година на услугата. Можете също да се запишете за две години предварително на тази цена. След това се връща към нормалните месечни разходи от 69,50 долара. IDrive няма опция за месец на месец.

Ако 2TB не са ви достатъчни, IDrive предлага много добра сделка за 5TB място за съхранение, което също обхваща неограничени устройства. Ако искате изобщо да избягвате да харчите пари, IDrive предлага и 5GB безплатно.

Самата цена за архивиране е добра сделка, но IDrive подслажда офертата с съвпадащо пространство за синхронизиране. Много малко резервни услуги предлагат синхронизация на устройства, което, както споменахме по-рано, наистина е функция за съхранение в облак; за повече подробности, разгледайте нашия преглед на IDrive.

Трето място: Карбонит

Карбонитът ви дава неограничен брой резервни копия за едно устройство, като Backblaze, но основният му план в размер на 59,99 долара е докосване по-скъпо. Този план също не включва резервно копие на външното устройство. Ако искате това, ще ви трябва пони 99,99 долара годишно. Carbonite също има много скъп Prime план, който струва 149,99 долара и включва автоматично архивиране на видео и куриерска услуга.

За разлика от Backblaze, Carbonite няма опция за месец на месец, за която можете да прочетете повече в нашия преглед на Carbonite.  

Карбонитът обаче има 30-дневен пробен период без ангажименти, ако искате да го изпробвате преди да купите.

Лесно използване

Повечето онлайн резервни копия правят защитата на твърдия диск лесна в сравнение с инструментите за съхранение в облак, но някои го правят много по-лесно от други. Много е вероятно някой, който изберете, да избере поне някои общи папки за архивиране. След това ще трябва да преминете през вашата файлова система и да маркирате всичко останало самостоятелно.

Най-добрите решения ви спестяват от всичко, което работи. След инсталирането те автоматично сканират вашия твърд диск и започват да архивират всички ваши документи, снимки, видеоклипове, имейли, отметки и други често срещани типове файлове. Обикновено единственото нещо, което не е архивирано, са системните файлове и временните файлове, които могат да причинят проблеми, ако ги възстановите на нова машина.

Когато оценяваме лекотата на използване, тук в Cloudwards.net оценяваме и удобството на потребителите на настолни клиенти, уеб интерфейси и мобилни приложения. Добрите инструменти изравняват кривата на обучение в края на краищата.

Първо място: Backblaze

Backblaze е предназначен за хора, които наистина не искат да бъдат притеснявани да архивират компютъра си, но все пак искат да го архивират така или иначе.

Backblaze се възползва от позицията си на неограничена услуга за архивиране, като просто архивира всички важни файлове на вашия компютър. След като инсталирате настолния клиент, той ще направи бързо сканиране на вашия компютър за всичко, което смята, че трябва да бъде запазено и ще ви даде прочит на тази информация.

Кликнете върху „ОК“ и това ще стартира процеса на архивиране. Можете да продължите живота си, без да се притеснявате повече, за да се уверите, че твърдият ви диск е защитен

Дизайнът на интерфейса е почти толкова минимален, колкото се получава. Има само няколко настройки, с които се играе, включително превключване от непрекъснато архивиране към планирано архивиране, избор на дискове на компютъра ви, защитени и модифициращи изключения на папки и файлове, които не се архивират.

Backblaze също има уеб браузър, където ще отидете да възстановите отделни файлове. Мобилни приложения или iOS и Android също са достъпни за достъп до файлове. И браузърът, и опитът за смартфони са толкова прости, колкото могат да бъдат, без да се ограничава функционалността.

Като цяло подходът Backblaze наистина е олицетворение на лекота на използване, което го прави лесен избор за място номер едно в тази категория.

Второ място: Карбонит

Подобно на Backblaze, след като инсталирате неговия настолен клиент, Carbonite автоматично сканира вашия твърд диск за определени типове файлове (минус системните файлове) и започва да ги архивира, без да се налага да управлявате отблизо процеса.

Първоначалното резервно копие на Carbonite не предоставя толкова полезна информация, която получавате от интерфейса Backblaze, като например да ви каже колко файлове са маркирани за архивиране. Backblaze също има връзка към уебсайта, която ви преценява колко дълго ще отнеме резервното ви копиране и колко бързи са скоростите на връзката ви с центъра за данни, така че не сте оставени толкова много в тъмното, колкото сте с Carbonite.

Отвъд това обаче потребителското изживяване не е твърде далеч зад Backblaze, поради което той спечели кимането ни като подгласник. Клиентът за настолни компютри е добре проектиран без много объркващи менюта и настройки, а уеб интерфейсът ви позволява лесно да сортирате вашите файлове за отдалечено възстановяване.

Трето място: IDrive

Плановете за абонаменти на IDrive са 2TB или 5TB. По този начин автоматичното архивиране по тип на файла няма да работи с тази услуга, тъй като това лесно може да доведе до превишаване на резервното им пространство за хора без лесен начин да се върнете под нея.

Вместо това IDrive автоматично маркира важни папки за архивиране, включително вашия работен плот и папка с документи. Можете лесно да добавяте допълнителни папки от раздела за архивиране на клиента IDrive. Можете също да изберете отделни файлове.

Интерфейсът на IDrive е малко по-сложен от този на Backblaze или Carbonite. Въпреки това, някои потребители, особено тези, които предпочитат да управляват отблизо процеса на архивиране, ще предпочетат това. Например, IDrive предлага далеч по-адаптивни опции за планиране, включително възможност за настройка както на време за стартиране, така и на изключване за архивиране..

Същата сложност прелива в уеб практиката, въпреки че това до голяма степен е резултат от факта, че IDrive включва функции за съхранение в облак като синхронизация, които Backblaze и Carbonite не.

Мобилното изживяване на IDrive е едно от най-добрите, които сме виждали при онлайн услуга за архивиране, което ви позволява лесно да архивирате телефонни данни. Ще говорим повече за тези възможности в следващия ни раздел.

гъвкавост

Когато оценявате опциите, за да намерите най-подходящото за вашите нужди, има стандартни и не особено стандартни функции, които може да искате да бъдете нащрек, които значително подобряват полезността на услугата за онлайн архивиране.

Една такава функция е външното архивиране на твърдия диск. Някои резервни услуги могат да се използват за архивиране на локални устройства за съхранение, докато някои могат да се използват за архивиране в локални устройства за съхранение (в допълнение към облака). Това понякога включва NAS устройства.

Повечето онлайн резервни копия имат приложения за смартфони, които ви позволяват достъп до файлове. По-малко всъщност може да се използва за архивиране на вашия смартфон. Ако имате снимки, списъци с контакти и текстови съобщения, които искате да защитите, уверете се, че вашата онлайн резервна услуга може да се настани или може да се наложи да закупите отделна услуга.

Може би най-необичайните функции, които разширяват полезността на услугата за архивиране, са тези, които по-често принадлежат към инструменти за съхранение в облак. Преди няколко години няколко топ резервни услуги включиха синхронизирането като функция. Днес само шепа все още. По-чести са функциите за споделяне на файлове, които дават възможност за сътрудничество.  

Първо място: IDrive

IDrive е една от малкото онлайн резервни компании, които все още се опитват да попълнят и в облачното пространство за съхранение. Това прави, като предоставя на потребителите еднакви разпределения за съхранение както за архивиране на файлове, така и за синхронизиране на файлове.

IDrive създава папка за синхронизиране на вашия твърд диск, което е същия подход, предприет от Dropbox, Google Drive и други услуги за съхранение в облак. Всички файлове, които поставите в тази папка, се съхраняват в пространството за синхронизиране в облака и изпращат други устройства с инсталирани клиенти на IDrive.   

IDrive също така ви позволява да споделяте файлове и папки на конкретни лица чрез имейл или да генерирате връзки, които всеки може да използва. Тези връзки дори могат да бъдат публикувани във Facebook и Twitter.

Освен удвояването като услуга за съхранение в облак, IDrive е една от малкото услуги за архивиране, която предлага цялостно архивиране на смартфони. Това включва снимки, музика, видео, календари и контакти за устройства с iOS и Android. Приложението за Android също може да архивира текстови съобщения.

IDrive SmartDocs ви позволява да сканирате документи като идентификационни карти и да ги запишете в облака. Той дори ще проверява датите на валидност на личните ви номера и ще ви изпраща напомняния, когато е време да ги подновите.

На всичкото отгоре IDrive може да се използва за архивиране на снимки и видео от вашите Facebook и Instagram акаунти, включително тези, на които сте маркирани.   

IDrive също ще архивира всички картографирани локални хранилища, включително USB устройства и външни твърди дискове. Можете също да направите резервно копие на външни дискове, ако искате да държите под ръка локално копие на архива си. За да подпомогне своята гъвкавост, IDrive може да се използва за архивиране на неограничени устройства с един потребителски абонамент.

Второ място: SpiderOak ONE

Подобно на IDrive, SpiderOak ONE предоставя възможности за съхранение в облак, което естествено му осигурява доста по-голяма гъвкавост от повечето резервни услуги. Функциите му за съхранение в облак включват папка за синхронизация, наречена „SpiderOak Hive“, за която можете да прочетете повече в нашия преглед на SpiderOak.

Възможностите за споделяне обаче не са толкова напреднали, колкото IDrive или Jottacloud. Опитът зависи от това, което компанията нарича „ShareRooms.“ ShareRooms могат да бъдат свързани с папки, които сте запазили в облака. Това е хубав начин за разделяне на нещата, но бихме искали да има начин за споделяне на отделни файлове чрез генериране на връзки.

SpiderOak ONE също изостава от IDrive, тъй като ви позволява да имате достъп до файлове от приложението си за смартфони. Няма опция за архивиране на вашия смартфон. Услугата обаче ви позволява да архивирате външни твърди дискове и, подобно на IDrive, един потребителски абонамент може да се използва за архивиране на неограничени устройства.

Трето място: CloudBerry Backup

CloudBerry Backup не предоставя функциите за облачно съхранение на pCloud или SpiderOak, но ви позволява да превърнете услугата за съхранение в облак в онлайн пространство за архивиране. Вместо да предоставя собствени сървърни удобства, които можете да използвате, услугата ви позволява да сдвоявате софтуера с някоя от над 50 различни опции за съхранение. За повече подробности за това как работи, препоръчваме ви да прочетете нашия ревю за CloudBerry Backup.

Изборът включва популярни опции за съхранение в облак като Google Drive и OneDrive, както и опции за мащабиране за съхранение като Amazon S3, Google Cloud, Azure и Backblaze B2. Освен това CloudBerry Backup може да се използва за изпращане на данни до локални устройства за съхранение.

Шепа други опции за архивиране в облак, включително Duplicati и Arq, също ви позволяват да изберете опциите си за съхранение, но никой понастоящем не предлага толкова възможности за избор, колкото CloudBerry Backup. За съвпадение между тези три услуги, вижте нашата най-добра битка за архивиране на Mac.

Процес на възстановяване

Получаването на вашите данни в облака може да отнеме седмици. Най-общо казано, процесът на възстановяване при бедствия има тенденция да протича по-бързо, тъй като повечето доставчици на интернет услуги осигуряват по-бързо изтегляне, отколкото качване на връзки. И все пак, ако имате нужда от файлове бързо, може да нямате време да чакате.

Повечето архивни услуги ви позволяват да осъществявате достъп до файловете отдалечено и да ги възстановявате поотделно, вместо да се налага да възстановявате всичко наведнъж. Няколко избрани, включително нашите три най-добри снимки за тази категория, също ще ви изпращат вашите файлове във външно устройство. Ако имате стотици гигабайти данни за архивиране, това може да доведе до съществена промяна.  

Първо място: IDrive

IDrive предоставя няколко начина за връщане на вашите файлове. Можете да възстановите всичките си файлове или отделни файлове директно от настолния клиент, както от облака IDrive, така и от външен диск, ако запазите файловете си в един.

IDrive поддържа архивиране на неограничени машини и можете да възстановите от която и да е от тях чрез вашия настолен клиент. Можете също да изтеглите всяка папка или файл, съхранявани от уеб клиента IDrive и приложението за смартфон IDrive.

Това, което поставя IDrive пред всеки друг онлайн инструмент за архивиране, е неговата услуга IDrive Express. Достъпно само за американски клиенти, IDrive Express е безплатна доставка с куриерска доставка за до 3TB данни. Докато други доставчици предлагат куриерска услуга за доставка, само IDrive го предлага безплатно, веднъж годишно за абонати на Личен план. Може да се използва и за първоначално архивиране.

Второ място: Карбонит

Carbonite ви дава възможност да възстановите всичките си файлове от клиента на работния плот или да отидете в уеб интерфейса, за да изберете и изтеглите конкретни файлове. Когато възстановявате всички файлове, можете да изберете да ги възстановите до оригиналното им местоположение или да ги запишете в zip файл.

Възстановяването в мрежата ви позволява да възстановите въз основа на йерархията на вашата файлова система. Има и опция за търсене на конкретни файлове, ако знаете точно какво търсите.

Можете също така да получите достъп до файлове от мобилното приложение Carbonite.

Причината да класираме Carbonite по-ниско от IDrive е, че куриерската му услуга е включена безплатно само с абонамента Carbonite Prime, който струва $ 150 годишно – и дори тогава трябва да платите за доставка. Потребителите на Carbonite Basic и Carbonite Plus все още могат да получат външно устройство, за да ускорят възстановяването, но това ще струва поне 99 долара.

Трето място: Backblaze

Backblaze не ви позволява да възстановявате файлове директно от неговия настолен клиент; трябва да влезете в уебсайта. Когато възстановявате от уебсайта, няма опция за възстановяване на файловете на оригиналните им места. Трябва да изтеглите zip файл.

Можете обаче да изберете да изтеглите всичките си файлове или да изберете файлове, за да ускорите процеса. След като zip файлът е готов за изтегляне, Backblaze ще ви изпрати имейл.

Backblaze също има услуга за възстановяване на куриера, която ви изпраща или флаш устройство с до 128 GB файлове, или твърд диск с до 4TB файлове. Нито е свободен отпред; флаш устройството струва $ 99, а твърдият диск струва $ 189. Ако обаче ги изпратите обратно, Backblaze ще върне възстановяване.

Версиите

Друга полезна функция за възстановяване, на която трябва да се обърнете внимание при избора на онлайн услуга за архивиране, е версията, която е средство за запазване на предишни състояния на файлове след извършване на промени. Версията ви защитава от случайни промени и повреждане на файлове, включително повреждане, причинено от програми за извличане на софтуер като WannaCry.  

Повечето услуги за архивиране онлайн включват вграждане на версии, но някои от тях имат по-добри политики за версия за други. Общите атрибути на версията, на които трябва да се обърнете внимание, включват колко дълги версии на файловете се запазват и колко версии на файловете се запазват.

Първо място: SpiderOak

Всеки път, когато файл, съхраняван в SpiderOak, се променя, услугата съхранява предишната версия на този файл за неопределено време. Няма ограничение за 30 дни и няма ограничение за това колко версии можете да запазите. Освен това съхранените версии не се отчитат от резервното ви пространство.

Единственият проблем, който имаме при подхода на SpiderOak към версията, е, че няма начин да зададете ограничения за това колко версии се запазват. Ако не ги искате, можете да ги изтриете ръчно, но това отнема време.

Второ място: IDrive

IDrive използва по-премерен подход за архивиране от SpiderOak: Последните 10 версии на всеки файл се съхраняват за неопределено време.

Макар да не е толкова впечатляващо, колкото запазването на всички ваши версии на файловете, в повечето случаи това трябва да е повече от достатъчна защита срещу нежелани промени на файлове или повреждане на файлове. Подобно на SpiderOak, съхранените версии на файловете не се отчитат от резервното ви пространство, така че не е нужно да се притеснявате за наблюдение на допълнителното използване.

IDrive също така улеснява връзката от корупция в цялата система с функцията си IDrive Rewind. С Rewind можете масово да се възстановите до предишните състояния на версията за всички файлове в папката.  

Трето място: Карбонит

При Carbonite се съхраняват последните три версии на всеки файл, независимо от възрастта. На всичкото отгоре се съхранява и по една версия за всеки от предходните седем дни, по една за всяка от предходните три седмици и по една за всеки от предходните два месеца. Като се има предвид, че Carbonite е неограничена услуга за архивиране, не е нужно да се притеснявате колко място заемат тези версии.

Слово на предупреждение: Ако използвате Mac и се нуждаете от версия, ще искате да потърсите другаде. В момента Carbonite не поддържа версионни възможности за тях. Въпреки това, за потребителите на компютри, политиката за версия е по-добра от повечето.

Сигурност

Знанието, че вашият файл е защитен в облака, е от първостепенно значение. Това е по-вярно за онлайн архивиране, отколкото за съхранение в облак, тъй като онлайн услугите за архивиране обикновено качват повече файлове, отколкото сте запознати.

Когато оценявате онлайн услуга за архивиране, ще искате да сте сигурни, че тя кодира вашите файлове, докато сте в покой на сървъра или използва AES или Blowfish криптиране. По този начин никой, който получи тези файлове, не може да ги чете без ключа за криптиране.

Повечето онлайн резервни услуги запазват тези ключове за криптиране за вас. Няколко обаче ви дават възможност да настроите частно криптиране. С частното криптиране създавате свой собствен ключ за криптиране и услугата никога не знае какво представлява. Известно също като криптиране с нулево знание, това не позволява на всеки, освен вас, да чете някога вашите файлове.

Дори при наличното криптиране AES или Blowfish, слабите пароли могат лесно да се използват от тези, които знаят как да извършват груби атаки. За да се предпазят от това, много онлайн резервни услуги предлагат двуфакторна автентификация, което ще изисква код за защита, изпратен на вашия телефон, да бъде въведен при влизане в акаунта ви от непозната машина.

Освен това искате да сте сигурни, че вашият доставчик на резервни копия съхранява данни в закалени сървърни съоръжения, проектирани да издържат на природни бедствия и физически и виртуални атаки.

Първо място: True Image на Acronis

Acronis True Image включва много атрактивни стандарти и нестандартни функции за сигурност, което доведе до най-високо класиране в тази категория.

Най-важната функция за защита, която предлага, е частното, криптиране от край до край, което е наистина нулево познание. По подразбиране файловете не са шифровани, но чрез превключване на „криптиране на резервно копие“ при създаване на плана за архивиране, те ще бъдат разбъркани, преди да оставите компютъра си за облака Acronis.

Ще бъдете помолени да зададете парола, която се използва за генериране на вашия ключ за криптиране. Acronis никога не знае тази парола, дори при възстановяване на вашите файлове, така че компанията никога няма да може да копира този ключ.

Използваният протокол за криптиране е AES 256, което означава 256-битов ключ. Изчислено е, че ще отнеме няколко милиарда години, за да могат най-модерните суперкомпютри в света да извършат груба сила, да взломат 256-битов ключ, така че вашите данни трябва да са доста безопасни – от обикновените смъртни, така или иначе.

Големият проблем, който имаме с Acronis, е, че той не предоставя и опция за двуфакторна автентификация. Докато се предполага, че е в списъка със задачи Acronis, все още не е имало дума за дата на внедряване.

Въпреки тази голяма пропускане, ние все още класирахме Acronis номер едно заради някои иновативни функции за сигурност, които няма да намерите никъде другаде. Най-доброто от тях е Acronis Active Protection, която интелигентно сканира резервното ви копиране за евентуална корупция с откуп.

Облакът Acronis се състои от центрове за данни по целия свят, всеки от които е проектиран да отблъсква както физически, така и виртуални атаки. Те са патрулирани от охрана 24/7, наблюдават се и са защитени с високи огради, биометрични скенери и ключови карти.

Второ място: Карбонит

Съоръженията за данни от карбонит са защитени с редица проверки за защита на вашите данни. Те включват климатични системи за контрол, резервно копиране на батерията, видеонаблюдение, охранителни патрули, биометрични скенери и електронни ключови карти.

Всички данни, съхранявани на неговите сървъри, се кодират с помощта на AES. Обикновено Carbonite запазва ключовете за криптиране за вас. Въпреки това, когато се регистрирате за първи път, имате възможност да настроите частен ключ за криптиране.

Ако Carbonite запазва вашите ключове за криптиране, той използва 128-битов AES. Ако настроите частно криптиране, то използва 256-битово криптиране.

Карбонитът също така ви позволява да настроите двуфакторна автентификация,

Трето място: Backblaze

Backblaze закръгля нашите три най-добри избора за сигурност за онлайн архивиране. Основната причина, която не завърши по-високо, е, че имаме някои притеснения относно прилагането на частното криптиране.

По подразбиране Backblaze държи на вашия ключ за криптиране. Можете обаче да настроите частен ключ за криптиране, когато архивирате вашите данни, които компанията няма да знае или записва.

Заглушаването на частта от Backblaze е, че компанията изисква да им предоставите паролата си, когато възстановите данни, така че те да могат да декриптират данните ви, преди да ги ципират и да ви ги изпратят..

Backblaze твърди, че не записва ключ и го унищожава, след като декриптирането завърши, но бихме предпочели файловете просто да останат криптирани, докато пристигнат на вашата машина, където те могат да бъдат декриптирани на частно.

При Backblaze, независимо дали компанията или притежавате ключа си за криптиране, се използва 128-битово криптиране. Въпреки че предпочитаме 256-битов AES, не се смята, че нивото на криптиране е сразимо.

Backblaze също има опция за двуфактор, който можете да настроите да задейства всеки път, когато влизате или само когато влизате от непознато устройство.

Backblaze също има опция за двуфакторна автентификация, която можете да настроите да задейства всеки път, когато влизате или само когато влизате от непознато устройство.

Backblaze също има функция за местоположение за намиране на изгубени или откраднати компютри. Макар и някак необичайно за услугата за архивиране, тя все още е приятно допълнение към сигурността.

Заключителни мисли

Няма лесен отговор за това коя е най-добрата онлайн услуга за архивиране днес и това не е лошо. Няколко видни играчи са издълбали ниши в пространството, които трябва да се харесат на хора с различни нужди. Надяваме се, че този преглед ви помогна да получите вашите лагери. За средния купувач трябва да е достатъчно да избере решение, което отговаря на техните нужди.

Знаем обаче, че някои от нашите читатели имат по-специфични нужди, когато става въпрос за онлайн архивиране. Ако това включва вас, радвайте се: Имаме голям избор от статии за намиране на резервни решения, за да отговорим на различни нужди.

 • Най-добро онлайн резервно копие за малки фирми
 • Най-добрата неограничена онлайн резервна услуга
 • Най-доброто безплатно резервно копие в облака
 • Най-добрите решения за архивиране на сървъри
 • Най-добро архивиране на Mac
 • Предимства от неограничен архив за SMBs
 • IDrive срещу Backblaze
 • CloudBerry срещу Acronis срещу Storagecraft срещу Macrium
 • Azure срещу Amazon S3 срещу Google Cloud срещу Backblaze B2
 • Как работи архивирането с Microsoft Azure
 • Как работи архивирането с Amazon S3

Надяваме се, че сте се насладили на нашия онлайн резервен архив. Ако имате някакви мисли, въпроси или спорове, бъдете сигурни и ни уведомете в коментарите по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me