Най-добри отзиви за съхранение в облак 2020 | 31 Най-добри услуги в сравнение

Услугите за съхранение в облак са толкова популярни, че някои имат стотици милиони потребители. Те могат да съхраняват вашето съдържание в облака и да го синхронизират на вашите устройства, но можете да ги използвате като повече от това. Те ви позволяват да визуализирате и споделяте файлове, да си сътрудничите със съотборниците си, да пускате музика и видеоклипове и други.


Качването на вашите файлове не само ще улесни сътрудничеството с вашия екип, но и ще освободи място на вашия твърд диск. Плюс това, в случай че твърдият ви диск се повреди или се открадне, вашите файлове все още ще бъдат в облака. Документи, дизайни, доклади или дори по-големи файлове, като 3D модели и филми, са добри кандидати за пътуване до облака.

Много от услугите могат да функционират като мрежово устройство, което означава, че всяко съдържание, което поставяте в него, ще се съхранява само в облака и е достъпно за преглед на вашия компютър. Няма да имате достъп до него, когато сте офлайн, но и той няма да заема място на твърдия ви диск.

Ако фокусът ви е върху сътрудничеството, прочетете нашата най-добра облачна памет за статия за сътрудничество. Ако търсите резервно копие, разгледайте нашия списък с най-добрите услуги за архивиране в облак. За да сте наясно с разликата между съхранение и архивиране, прочетете тази статия.

Ако не сте сигурни колко място ви е необходимо и се навеждате към „много“ страницата, прочетете нашето ръководство за големи файлове.

Как оценяваме

Услугите за съхранение в облак могат да бъдат много неща за много хора, но за целите на това сравнение взехме предвид критериите, които всички споделят, и ги оценихме съответно. В този раздел ще ги очертаем.

Споделяне на файлове и синхронизиране

Функциите за споделяне и синхронизиране на файлове са основата на услугата за съхранение в облак. Най-вероятно ще ги използвате първо, тъй като синхронизирането ще доведе до облаците, докато споделянето на файлове ще ви помогне, добре, да ги споделите с други. Повечето от услугите използват общия модел на синхронизация, разработен от Dropbox през 2007 г. Прочетете повече за това в нашия Dropbox преглед.

Общият модел на синхронизация се състои от икона на системна област и папка за синхронизиране. Иконата на системната област е вашият начин за достъп до облачното ви хранилище. В повечето случаи той отваря папката ви за синхронизация, има връзка, която отваря уеб клиента за съхранение в облак и менюто за настройки. Папката за синхронизиране показва цялото съдържание, което сте синхронизирали с вашия компютър.

Много услуги ви позволяват да споделяте файлове, използвайки настолния клиент, но всички ви позволяват да го споделяте, използвайки уеб клиента. Можете да споделяте съдържание в социалните мрежи чрез електронна поща, като копирате и поставите връзка или поканите потребители в папките си.

Поканите за папки могат да имат прикачени към тях различни разрешения, докато връзките имат свои собствени опции за контрол на съдържанието, като пароли, срокове на годност, ограничения за изтегляне и други.

Характеристика

В тази категория проверяваме дали дадена услуга се интегрира с приложения на трети страни, които включват скоби за сътрудничество като Microsoft Office Online, Google Office Suite, Trello, Asana и други. Много от популярните услуги имат свои собствени приложения като мениджъри на задачи, работен поток и приложения за водене на бележки. Музикалните и видео плейърите също са често срещани.

Dropbox има хартия, Box има бележки за кутиите и OneDrive има OneNote. Можете да видите нашето сравнение между тях в нашата статия за най-добрите приложения за бележки. Сравнихме също популярния Google Docs с Dropbox Paper.

Ако обичате снимки и видеоклипове, прочетете нашето ръководство за статията за снимки и видеоклипове (не, Google Photos не е единствената услуга, която можете да използвате), за да видите коя услуга ще ви помогне да предавате своята мултимедия от облака. Не забравихме любителите на музиката, които могат да се консултират с нашето ръководство за музикално парче.

Мобилни приложения

iOS и Android са най-популярните мобилни операционни системи и повечето услуги предлагат приложение за тази платформа. Това обаче, че разполагането и приложението не означава, че е добре. Така че ние тестваме всички мобилни приложения, за да видим дали те могат да съвпадат с техните настолни колеги. 

Сигурност

Поставянето на съдържанието ви в облака без подходяща сигурност е лоша идея. Престъпниците могат да ви откраднат пълномощията, някой може да чете тайната ви информация и правителството може да преглежда вашите снимки. Това каза, че добрата сигурност е задължителна, така че да разгледаме колко силна е сигурността на всяка услуга.

Облачните услуги използват много методи, за да защитят вашите данни срещу потенциални заплахи. Двуфакторното удостоверяване ще спре хакерите, които са откраднали паролата ви, да имат достъп до вашия акаунт. Все пак трябва да се уверите, че имате силна парола, за начало.

Протоколът TLS предотвратява успеха на атаките на човек в средата, докато криптирането защитава вашите данни при транзит и в покой. Частното криптиране не позволява на всеки друг освен вас да чете вашите файлове. Недостатъкът е, че услугите, които го предоставят, няма да могат да възстановят паролата ви, ако я забравите. За да избегнете загуба на достъп до съдържанието си, използвайте мениджър на пароли.

Ransomware може да вземе вашите облачни данни като заложник и да поиска плащане за неговото освобождаване, но нашата статия за защита от рансъм софтуер може да ви помогне да го избегнете.

Ние разгледахме всички тези функции и как услугите ги прилагат в нашата най-сигурна статия за съхранение в облак.

поверителност

Сигурността ви може да е достатъчна, но това не означава, че гарантира вашата поверителност. Не е тайна, че правителствата шпионират своите граждани, благодарение на закони като Закона за PATRIOT на САЩ и Закона за CLOUD. Програмата за наблюдение на PRISM в САЩ е един пример за това. С играещите е от първостепенно значение да гарантирате поверителността на информацията си в мрежата.

Въпреки това услугите се различават по своя подход към поверителността. Google Drive и Dropbox са свързани с PRISM проекта, докато Google сканира вашето съдържание и имейл, за да ви даде насочена реклама. Можете да разберете повече за подхода на Google в нашия преглед на Google Drive.

Колко силна е поверителността ви, също зависи от коя страна се основава услугата. Някои страни, като Канада и Швейцария, се грижат повече за правата на поверителност на потребителите, отколкото други.

Винаги ни харесва да виждаме услуга, която се придържа към Общия регламент за защита на данните, облечен в желязо подход на ЕС за поверителност в облака. Много от тях, но тези, които се открояват, са Sync.com, Tresorit и MEGA.

Ценообразуване

Един от най-важните фактори при избора на услуга за съхранение в облак е цената, няма смисъл, ако имате страхотна услуга, която струва ръка и крак. Най-добре е, ако има премиум планове с добра стойност.

Добрата стойност се определя от това колко ще получите за цената. Колкото повече планове има една услуга, толкова по-добри ще бъдат вашите възможности. Чудесно е, ако услугата предлага и безплатен план или пробна версия, така че можете да я тествате, преди да се ангажирате. Ако се интересувате само от добра стойност, прочетете нашите най-добри оферти за облачно съхранение.

Повечето от услугите предлагат пробен или безплатен план. Безплатните планове варират от оскъдните 2 GB на Dropbox до щедрите 15 GB на Google Drive, които можете да използвате и за Google Photos. Можете да получите повече информация за безплатни оферти в най-доброто ни безплатно парче за съхранение в облак.

Лесно използване

Подобно на предишната категория, лесността на използване е важна, тъй като без значение колко страхотни функции има дадена услуга, няма да е много полезно, ако потребителите затрудняват използването им.

Поради това простото потребителско изживяване е по-добро от сложното, остаряло и изисква да получите помощ от ИТ гений. Облачните услуги за съхранение трябва да работят в повечето операционни системи, както и да имат атрактивни и интуитивни интерфейси.

Повечето настолни клиенти работят на Windows и macOS, но ние даваме бонус точки на тези, които работят в Linux. Можете да видите кои са тези от най-доброто ни онлайн хранилище за Linux парче. Ако работите в Windows, консултирайте се с нашето ръководство за Windows

MEGA и OneDrive се открояват в тази категория, така че прочетете нашия MEGA преглед и OneDrive преглед, за да научите повече как се справят с личния живот.

скорост

Бързите скорости зависят от това колко сте близо до сървъра и вашия доставчик на интернет услуги. Потърсихме услуги, които ви позволяват да настроите настройките за прехвърляне, за да подобрите връзката си и да използвате алгоритъм за прехвърляне на ниво блок. Ускорява процеса на актуализиране на вече качени файлове, като изпраща само променените части.

За да оценим услугите, извършваме няколко теста за качване и изтегляне, използвайки папка от 1 GB и измерваме колко време отнемат. Ние също отчитаме разстоянието до сървър.

поддържа

Никой не иска да срещне проблем с използването на услуга за съхранение в облак, но след като го направят, добрата техническа поддръжка е безценна. Услугите обикновено имат поддръжка по имейл, докато някои предлагат чат или дори телефонна поддръжка.

Преди да се свържат с екипа за поддръжка обаче, потребителите могат да се консултират с често задаваните въпроси, базата от знания и в много случаи с потребителски форуми. Често те също ще имат видео уроци. Ние отчитаме какви видове поддръжка предлагат услугите и колко време отнемат, за да отговорят на нашите въпроси.

Най-добрите доставчици на съхранение в облак

Някои услуги за съхранение в облак са по-добри в едно, отколкото в друго, но за целите на тази класация взехме предвид цялостната им ефективност по критериите, описани в предишния раздел. Този раздел ще ви даде бърз преглед на първите пет услуги в нашия списък, като започнете с шампиона, Sync.com.

Sync.com

Sync.com е услуга, известна със своята силна сигурност и поверителност. Помага тя да е базирана в Канада, която има строги закони за поверителност. Това е една от най-добрите услуги за съхранение в облак с нулево знание. Недостатъкът на това е, че не се интегрира с приложения на трети страни.

Sync.com-уеб-Control Panel--Slider-1

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2

Sync.com-Sync-папка-плъзгача-3

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4

Sync.com-Two-Factor-Authentication-Slider-5

предишен

Следващия

Той също е в горната част на нашия списък за споделяне, благодарение на неговите възможности за споделяне и контрол на съдържанието, които защитават вашите споделени файлове и папки. Те включват защита на паролата, частно криптиране от край до край, срокове на годност, ограничения за изтегляне и други. За споделяне на съдържание можете да създадете връзки или екипни папки.

Ако мислите, че Sync.com трябва да е скъп като ад, защото осигурява всичко това, ще сбъркате. Той има някои от най-конкурентните цени на пазара. Най-евтиният му план, Pro Personal 500GB, е само $ 49 на година. Най-добрата сделка обаче е неговият 2TB план при $ 96 годишно. Прочетете нашия преглед на Sync.com за повече подробности относно цените.

pCloud

Точно по петите на Sync.com, идва pCloud. Той не е номер едно, защото изисква да плащате допълнително за частно криптиране, но все пак има много изкупителни качества.

pCloud файлове за уеб интерфейс

pCloud Sync Folder

pCloud Share File Link

pCloud Връзки за изтегляне

pCloud Drive Client

предишен

Следващия

Първо, това е най-добрият ни избор за възпроизвеждане на музика, видеоклипове и визуализация на снимки. Плюс това, това е най-добрата услуга за съхранение в облак за Kodi. pCloud също е съвместим с WebDAV. pCloud има друг трик в ръкава си и това е облак за облачно архивиране. Можете да го използвате за архивиране на съдържание от Facebook, Instagram, Google Drive, Dropbox и OneDrive в pCloud.

Функциите за споделяне и контрол на съдържанието също работят добре. Можете да споделяте папки и конкретни файлове чрез връзки. pCloud ви позволява да споделяте папки, като каните други и предоставя разрешения „може да редактира“ или „може да преглежда“. Освен това можете да генерирате връзка за качване, която другите могат да използват за качване директно в папката ви или връзка за изтегляне, която им позволява да изтеглят вашите файлове.

pCloud също има голяма стойност. Той дори подбива Sync.com с лек марж. Планът му Premium 500GB е едва 47,88 долара годишно, докато най-добре оцененият план Premium 2TB е 95,88 долара годишно. За да научите повече за офертите на pCloud, прочетете нашия преглед на pCloud.

МЕГА

MEGA се рекламира като компания за поверителност и това е оправдано, като смята, че разширява правилата на GDPR за всички свои потребители, а не само за тези, базирани в ЕС. Шифроването на нулевите знания също помага да защитите вашата поверителност.

мега-срещу-tresorit-мега-акция

Той има едно от най-добрите потребителски изживявания на пазара. Приложението за настолни компютри работи на Windows, macOS и Linux, докато уеб клиентът е интуитивен и привлекателен. Можете лесно да качите вашите файлове, като ги плъзнете и пуснете навсякъде в прозореца на клиента. За да редактирате съдържание, можете да щракнете с десния бутон на мишката или да използвате „трите точки“. Можете да премествате файлове, просто като ги плъзнете на ново място.

Уеб приложението на MEGA ви позволява да споделяте вашите файлове, като генерирате връзка, която можете да защитите с ключ. Това ги прави нулеви знания, така че само хора, на които давате ключа, могат да ги четат. Можете да прикачите ключа с вашата връзка, което означава, че всеки с връзката може да получи достъп до него или да изпрати ключа отделно.

Можете да споделите папка, като създадете връзка или поканите други чрез имейл адреса си. Ако направите това, можете да зададете едно от няколко разрешения. За да поканите други да качат във вашата папка, включително потребители, които не са MEGA, можете да я превърнете в папка „MEGAdrop“.

Tresorit

Tresorit е една от най-сигурните услуги за съхранение в облак и тази, която също има голяма поверителност. За разлика от Sync.com обаче, това идва на стръмна цена.

мега-срещу-tresorit-tresorit сигурност

Той има криптиране с нулево знание, което защитава файловете в покой, TLS протоколът, който ги осигурява при транзит, двуфакторно удостоверяване, което помага да се защитят вашите идентификационни данни и други. Неговата политика за поверителност е ясна и лесна за разбиране и навигация. Той също така се придържа към GDPR.

Не липсват и неговите възможности за споделяне. Можете да споделяте съдържание с конкретни лица чрез имейл или чрез генериране на връзка и копиране и поставяне. Можете да споделите папка, като генерирате връзка или поканите потребители чрез имейл. Ако използвате имейл за споделяне на папка, получателите ще трябва да се регистрират за акаунт в Tresorit. Файловете могат да се споделят само с връзка и нямат това изискване.

Можете да защитите връзките с парола, дата на изтичане или ограничение за изтегляне. Папките имат три нива на разрешения. Те са „мениджър“, който може да споделя, редактира и разглежда; „Редактор“, който може да чете и променя; и „изглед“, който може да се чете само. Можете да намерите повече за възможностите за споделяне на Tresorit в нашия преглед на Tresorit.

OneDrive

OneDrive е влизането на Microsoft на пазара за съхранение в облак. Тя има схематично минало по отношение на неприкосновеността на личния живот, включително свързаност с проекта PRISM. OneDrive актуализира защитата си оттогава, но не може да съвпада с най-сигурните услуги за съхранение в облак.

Файлове за уеб интерфейс на OneDrive

Плъзгач за папка за синхронизиране на OneDrive

Приложение за стартиране на OneDrive

OneDrive Създаване на споделяне на файлове за връзка

OneDrive Word Online

предишен

Следващия

Потребителското му изживяване обаче е сред най-добрите. Уеб клиентът е атрактивен и интуитивен за използване. Можете лесно да качвате файлове, като ги влачите и пускате. Можете да извършвате действия, като използвате десен бутон или като изберете съдържание и след това изберете действието от менюто.

Microsoft OneDrive се интегрира с Office Online, който можете да използвате за сътрудничество с други, независимо от плана, за който сте се абонирали. Ако искате да си правите бележки и да ги споделяте, можете да използвате OneNote. За да комуникирате с други, има Skype, който е интегриран с уеб клиента. Приложенията за производителност включват Форми за управление на работния процес и Sway за публикуване на съдържание.

Можете да научите повече за функциите на Microsoft OneDrive и ценовите му планове в нашия преглед на OneDrive.

Често задавани въпроси за съхранение в облак

По-долу сме поставили някои от най-често задаваните въпроси на нашите читатели, плюс отговорите.

Какво е облакът?

Не са пухкавите, бели неща в небето. Вместо това терминът се отнася до софтуер и услуги, които работят в интернет, а не локално на вашия компютър. Този софтуер се съхранява в центрове за данни, в които има много сървъри. Можете да получите достъп до него чрез уеб браузър или специализиран настолен компютър или мобилно приложение.

Услуги като Microsoft Azure, Amazon S3 и Wasabi са примери за сървърната инфраструктура, която действа като услуга и ви помага да създадете свой собствен облак. Можете да намерите още опции в нашата най-добра статия в облака IaaS.

Колко облачно съхранение ми трябва?

Отговорът на шортите е: зависи. Зависи от какво ще го използвате. Ако ще си сътрудничите по документи на Office, презентации и споделяте бележки, нямате нужда от много. 100GB трябва да са повече от достатъчно.

Трябва да се съсредоточите върху услугите, които имат големи възможности за сътрудничество. Dropbox for Business е чудесен избор и можете да научите повече за него в нашия Dropbox for Business преглед. Ако не е чашата ви с чай, Google Drive или Box са добри алтернативи. Прочетете повече за възможностите за сътрудничество на Box в нашия преглед на Box.

Ако планирате да съхранявате снимки, имате нужда от повече място за съхранение. pCloud е в горната част на нашите доставчици за снимки и също има евтин 2TB план. Той може да побере около 600 000 снимки средно 3MB по размер. Ако сте професионален фотограф, може да предпочетете една от услугите от статията ни за най-добро облачно съхранение за фотографи.

Видеото изисква още повече съхранение, но, отново, pCloud идва на помощ. Неговият уеб плейър работи без проблем и 2TB планът ще може да побере вашата HD колекция. За други опции се консултирайте с нашето ръководство за съхраняване на видеоклипове в облака.

Ако не знаете от колко хранилище се нуждаете и вероятността е висока, ще се нуждаете от все повече и повече, трябва да изпробвате някоя от услугите, които предлагат неограничено място за съхранение. Можете да намерите повече за тях в нашия списък с най-добри неограничени доставчици на облачно съхранение. Не забравяйте да проверите нашите списъци с функции, за да сте наясно с всички ограничения или ограничения за размер на файла. 

Как работи съхранението в облак?

Както в интернет като цяло, има клиент и сървър. В този случай клиентът е потребител на компютър, абониращ за услуга за съхранение в облак, докато сървърът е машина в център за данни.

Клиентът синхронизира (изпраща) копия на файлове през Интернет до сървъра за данни, който след това запазва информацията. Когато клиентът желае да извлече информацията, той или тя осъществява достъп до сървъра за данни чрез уеб, десктоп или мобилен клиент. След това сървърът или изпраща файловете обратно на клиента, или позволява на клиента достъп и манипулиране на файловете на самия сървър.

Облачните системи за съхранение обикновено разчитат на стотици сървъри за данни (особено за неограничени доставчици на хранилища). Компютрите могат да бъдат недостъпни понякога поради сривове или поддръжка, така че данните обикновено се съхраняват на няколко машини. Това се нарича съкращаване. Без излишъци облачната система за съхранение не можеше да гарантира на клиентите, че те могат да имат достъп до тяхната информация в даден момент.

Какво е определението за облачно съхранение?

Облачното съхранение е модел в облачни изчисления, при който данните се съхраняват и поддържат на отдалечени сървъри, достъпни от интернет, или „облак“.

Кое съхранение в облак е най-сигурното?

Според нашата най-сигурна статия за съхранение в облак, Sync.com е най-сигурният доставчик на облачно хранилище. Egnyte Connect, едно от най-добрите решения на EFSS, обаче е горещо по петите си. Той е скъп за соло потребителите, но е чудесен избор за фирми, които искат силна сигурност.

Заключителни мисли

Без значение за какво трябва да използвате услугите за съхранение в облак, нашата класация ще ви помогне да изберете най-добрата. Направихме го като взехме предвид редица фактори, включително сигурност, поверителност, бързина и други. Sync.com е най-добрият ни избор поради подхода си към сигурността, поверителността и големите си сделки с ценни стойности.

pCloud не изостава, но не се ангажира с поверителността толкова, колкото на Sync.com и изисква да платите допълнително за частно криптиране. MEGA е чудесен за поверителност, но не може да съвпада с стойността на pCloud, нито с неговите функции. Той обаче има голяма лекота на използване. Tresorit е крепост за сигурност и поверителност, но е скъпа заради това.

Последният ни избор е OneDrive, който не може да съвпадне със сигурността или поверителността на другите, но има силни функции за съвместна работа, заедно с лесна лесна употреба.

Тази статия е преглед на най-добрите доставчици, така че когато смятате, че сте намерили услуга, която работи за вас, препоръчваме ви да се консултирате с нейния преглед, за да разберете повече. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map