Бизнес онлайн резервни архиви отзиви Архиви – облачни

Важно е да защитите вашите бизнес данни, тъй като понесената загуба на данни може да бъде катастрофална за вашия бизнес. Можете да претърпите загуба на данни поради редица различни причини, включително кибератаки, повреди на твърдия диск, случайни изтривания и дори неслучайни, злонамерени действия от (бивши) служители. 


Нека не забравяме и взлом, кражба или природни бедствия, като наводнения или пожари. Независимо от причината, 93% от предприятията, които търпят загуба на данни, приключват с подаване на банкрут в рамките на една година.

За щастие има начини да се предотврати това, а най-добрият е да архивирате бизнес данните си в облака. Това е по-добре, отколкото да разчитаме дори на най-добрия софтуер за възстановяване на данни, защото не е сигурно, че ще може да го направи. Не можете да разчитате и на SSD дискове, тъй като те изпитват повече грешки в данните от HDD.

С преместването на вашите данни в облака и по-точно в мащабните центрове за данни, вашите данни ще се радват на излишък, подобен на RAID, както и на затегнати мерки за сигурност, като наблюдение, огради, аларми, непрекъсваемо захранване, повдигнати етажи и др. пожарогасителни системи и различни други средства за осигуряване на вашите данни. Предлагат се и функции за защита на данните.

Това каза, разчитането само на облака е като да сложите всичките си яйца в една кошница. Дори при всички тези мерки за сигурност най-лошото може да се случи. По-добра стратегия за предотвратяване на загуба на данни е архивиране на локално устройство. Това е част от правилото за архивиране 3-2-1. 

За да улесните прилагането на това правило, някои архивиращи услуги ви позволяват да извършвате хибридно архивиране, което ви позволява да създавате локални архиви в допълнение към облака. Ако искате да научите повече за това, консултирайте се с нашето ръководство как да настроите хибридно архивиране за SMBs. За услуги, които предлагат тази функция, прочетете нашата статия за най-добрия хибриден архив за бизнеса.

Сега, след като сме дефинирали защо да имате важно архивиране за вашия бизнес, ще изясним как оценяваме услугите за архивиране на бизнеса..

Как оценяваме

Бизнес услугите за архивиране ви осигуряват защита на данните с административни възможности, което ви позволява да наблюдавате всичките си архивирани компютър и потребители. Тези услуги обаче се различават по броя и качеството на предлаганите от тях функции, както и с настройките, които можете да настройвате, когато създавате и възстановявате резервното си копие. 

Поради това ние използваме категории като функции, архивиране и възстановяване на файлове, цени и бързина, за да оценим и класираме услугите. Ще поговорим за тези категории по-долу.

Характеристика

Тази категория описва всички стандартни и не особено стандартни функции на услугата за архивиране на бизнес. Някои услуги може да имат само функции с голи кости, докато други може да имат множество функции и настройки за архивиране и възстановяване, които можете да оправите..

Повечето услуги обаче предлагат планиране, архивиране на сървъри, непрекъснато архивиране, модифициране на версии, хибридно архивиране, бързо ограничаване, отчети и управление на потребителите. Въпреки това има услуги като Acronis Backup и BigMIND Business, които имат допълнителни функции, включително различни настройки за архивиране и възстановяване, както и разширено управление на снимки.

Услуги като Backblaze и CrashPlan предлагат неограничено архивиране, което ви позволява да архивирате цели компютри, без да се притеснявате за обема на резервното пространство. Ако искате тази опция, прочетете нашата статия за най-доброто неограничено онлайн архивиране, което обсъжда и двете услуги.

Ценообразуване

Един от най-важните фактори, когато решавате дадена услуга, е колко зелено ще трябва да се разделите. Няма смисъл да се абонирате за услуга, която ще вкара огромна вдлъбнатина във финансите на вашия малък бизнес. 

Най-добре е дадена услуга да има планове с голяма стойност, която се определя от това колко резервно копие получавате за цената. В идеалния случай услугата би имала много планове, от които можете да избирате, така че да можете да намерите този, който най-добре отговаря на вашите нужди. 

Също така е полезно, ако услугата предлага безплатна пробна версия, така че не е нужно да се абонирате само на сляпа вяра. Повечето услуги са базирани на стойност и предлагат безплатна пробна версия. Добър пример е IDrive for Business, който предоставя евтини планове с много резервно пространство. 

Най-евтиният му план получава 250GB резервно пространство само за 74,62 долара годишно. Друга добра сделка е планът му от 1.25TB за $ 374.62 годишно. Можете да научите повече за цените на IDrive в нашия преглед на IDrive for Business. Backblaze за бизнес също е добър избор, тъй като предлага неограничено архивиране само за 6 долара на месец. Прочетете повече за това в нашия преглед Backblaze for Business.

Лесно използване

Наличието на необходимите функции и плащането на справедлива цена е важно, но също толкова важно е колко лесно е да използвате услугата. Опростеното и ясно потребителско изживяване ще направи лесно използването на услугата за архивиране. Най-добре е, ако можете лесно да създадете резервен план и да забравите за услугата, докато не трябва да възстановите файлове.

Архивиране и възстановяване на файлове

Архивирането и възстановяването на файлове са най-важните характеристики на всяка услуга за архивиране. Начинът на работа ще определи какъв резервен план можете да създадете и начините за възстановяване на файлове. Ние оценяваме услугите по какъв вид функции за архивиране и възстановяване, които предлагат, както и как работят.

Някои услуги изискват да изберете конкретни файлове и папки за архивиране, докато други ви позволяват да архивирате файлове по тип. Междувременно друга група сканира вашия твърд диск и избира всичко за архивиране. Ето как работи Backblaze и харесваме колко е проста.

Можете да стартирате архивирането си ръчно, но препоръчваме да включите непрекъснато архивиране, ако е налице. Непрекъснатото архивиране е много полезна функция, тъй като означава, че клиентът за настолни компютри автоматично ще архивира нови или променени файлове в избраните от вас места. 

Можете също да създадете график за архивиране, който обикновено ви позволява да зададете конкретно време или ден за вашето архивиране.

Повечето услуги също ви позволяват да архивирате вашите външни твърди дискове и NAS устройства. За услуги, които правят това, прочетете нашите статии за най-доброто архивиране в мрежата за външни устройства и най-доброто онлайн архивиране за NAS. Ако не сте запознати с NAS, прочетете нашата статия за това какво е NAS. Ако искате цялостно архивиране на вашата система, можете да направите това, като създадете изображение на диск от нея.

Възстановяването на файлове обикновено включва използване на настолен или уеб клиент. Можете да изберете да възстановите всичко, което е архивирано, или да изберете конкретни файлове. Освен това имате възможност да възстановите файловете до първоначалното им местоположение или до ново. 

скорост

Първоначалното архивиране може да отнеме известно време. Колко време зависи от много фактори, включително вашия доставчик на интернет услуги, колко сте близо до центъра за данни на услугата и колко данни трябва да архивирате.. 

Най-добре е дадена услуга да ви позволи да настроите настройките за трансфер, за да подобрите връзката си и използва алгоритъм за прехвърляне на ниво блок. Услугите, които ви позволяват да поставите капачка на вашата честотна лента, също получават плюс.

Също така е чудесно, ако дадена услуга предоставя копиране на файлове на ниво блок, което ускорява качването след първоначалното синхронизиране.

Ние оценяваме услугите, като извършваме няколко теста за качване и изтегляне, използвайки папка с цип от 1 GB и измерваме колко време отнемат.

Сигурност

Няма смисъл да мигрирате бизнес данните си в облака, ако не е защитен. Без силна сигурност може да станете жертва на киберпрестъпност. 

Често това включва някой да открадне вашите идентификационни данни, да прочете тайната ви информация или да я получи шифрована от ransomware. За да избегнете това, задължителната защита е задължителна, затова проверяваме и как услугите защитават вашите данни.

Онлайн резервните копия използват много методи за защита на вашите данни срещу потенциални заплахи. Това включва двуфакторно удостоверяване, частно криптиране и протоколи като TLS. Някои дори имат специфична защита от защита от софтуер.

CrashPlan е една от най-сигурните услуги за архивиране на бизнес, благодарение на изчерпателния си арсенал за сигурност. Той използва всеки описан от нас метод за защита на вашите файлове, но ако искате повече подробности, прочетете нашия преглед на CrashPlan.

поверителност

Силната сигурност е важна, но услугите трябва също да имат стабилен подход към вашата поверителност. Това ще ви помогне да избегнете правителствените шпионски програми, като програмата за наблюдение PRISM в САЩ. Други големи страни на надзорния пазар са Русия, Великобритания и Австралия.

Поради това е изключително важно да гарантирате поверителността на информацията си в мрежата. Зависи от това къде услугата съхранява вашите данни и какви клаузи са в политиката за поверителност. 

Предоставяме бонус точки на услуги, които се придържат към Общия регламент за защита на данните, законодателството на ЕС за поверителността на потребителите на онлайн.

поддържа

Всичко е наред, докато всичко работи, но ще ви трябва добра техническа поддръжка, когато нещата започнат да тръгват на юг. Бизнес услугите обикновено имат поддръжка по имейл и чат, както и понякога поддръжка по телефона. Преди да се свържете с екипа за поддръжка обаче, често можете да се консултирате с базата данни или потребителски форуми.

Ние обмисляме какви видове поддръжка предлагат тези резервни услуги и колко време отнемат, за да отговорят на нашите въпроси.

Най-добрите онлайн резервни доставчици

Създадохме тази класация, като сравнихме цялостното представяне на услугите за архивиране на бизнес във всички фактори, дефинирани в предишния раздел. В този раздел ще ви предоставим бърз преглед на първите пет услуги в списъка, започвайки от Acronis Backup.

Резервно копие на Acronis

Acronis Backup има богат набор от функции, които можете да настроите по свой вкус, но не е евтино.

Например, най-евтиният му план ви позволява да архивирате 250 GB данни, но за да го използвате, ще трябва да закупите както лиценз, така и резервно пространство в облака Acronis. Лицензът е 69 долара за стандартната версия или 99 долара за усъвършенстваната версия, плюс 250GB пространство е 299 долара.

Acronis има 256-битово криптиране на AES и ви позволява да управлявате вашия ключ, което означава, че е достъпно частно криптиране. На всичкото отгоре, той използва SSL протокол за защита на файловете в транзит. Има и нова функция, наречена „acronis active protection“, която следи вашите файлове за признаци на откуп. Все пак няма двуфакторно удостоверяване.

Използвате уеб клиента на Acronis, за да създадете своя резервен план и да започнете възстановяване на файлове. Това не е решение с едно кликване, но е лесно за използване и не ви затрупва с различни опции за настройка. Можете да научите повече за Acronis в нашия преглед на Acronis Backup.

Облачно архивиране на Zoolz за бизнес

Облачно архивиране Zoolz ви дава седем плана за избор, от които всички осигуряват съхранение на студено. Студеното съхранение обикновено е по-евтино, но означава, че възстановяването ви няма да започне моментално. Въпреки това срещу заплащане можете да добавите незабавно съхранение, което веднага възстановява вашите данни. 

Най-евтиният план ви осигурява 2TB студено съхранение за $ 79,90 годишно, а най-евтиното увеличение на моменталното съхранение е 1TB за $ 400 годишно. Това не е сред най-евтините оферти, но все пак победи по-скъпите доставчици на резервни копия на бизнеса.

Облачното архивиране на Zoolz има стабилна сигурност, тъй като използва 256-битово криптиране на AES и ви позволява да управлявате своя ключ за криптиране. Освен частно криптиране, Zoolz защитава вашите файлове в транзит чрез SSL протокол. Все пак няма двуфакторно удостоверяване.

Клиентът за настолни клиенти на Zoolz представя цялата информация за архивиране по ясен начин и е достъпна за Windows и macOS. Уеб клиентът също е лесен и ви предоставя всичко необходимо за управление на архивирането ви, без да ви затрупва с опции. Ако искате да научите повече за потребителското изживяване на Zoolz, прочетете нашия преглед на Zoolz Cloud Backup for Business.

IDrive за бизнес

IDrive има способни функции за архивиране и осигурява голяма стойност. Най-евтиният план ви осигурява 250 GB резервно пространство само за 74,62 долара годишно. Ако имате нужда от повече, можете да получите 1,25TB за $ 374,62 годишно. Освен това всеки план ви осигурява еднакво количество синхронизирано пространство върху резервното пространство. 

Арсеналът за сигурност на IDrive включва 256-битово криптиране на AES, двуфакторно удостоверяване и TLS / SSL протокол, който защитава вашите файлове при транзит. Освен това можете дистанционно да деактивирате синхронизирането за устройствата във вашия акаунт.

Клиентът за настолни клиенти на IDrive не се чувства модерен или привлекателен, но е ясен и лесен за използване. Освен това автоматично избира общи папки за архивиране. Уеб клиентът е по-привлекателен и ви позволява лесно да управлявате архивирането си. Той ви позволява да визуализирате архива си, да имате достъп до мястото за синхронизиране, да споделяте файлове и папки и да управлявате потребители и работни групи.

Плюс това, IDrive има приложения за смартфони за Android и iOS, които могат да архивират вашите мобилни данни. Благодарение на това поставихме IDrive в горната част на най-добрите ни резервни копия за мобилни телефони в мрежата.

CrashPlan

CrashPlan е неограничена услуга за архивиране с единен план за ценообразуване. Това е 10 долара на месец на компютър. Преди да решите да се абонирате, можете да използвате 30-дневния безплатен пробен период на CrashPlan, за да тествате какво предлага услугата.

CrashPlan използва 256-битово криптиране на AES и можете да се включите сами да управлявате ключа за криптиране. На всичкото отгоре, CrashPlan ви дава възможност да използвате двуфакторна автентификация, за да защитите вашите идентификационни данни.

Можете да използвате настолния клиент на CrashPlan в Windows, Mac и Linux. Ако сте далеч от компютъра, единствената ви възможност е да използвате уеб клиента, тъй като CrashPlan вече не предлага приложения за смартфони.

Клиентът за настолни компютри не е труден за използване, но операцията за архивиране изисква ръчно да изберете файлове и папки за архивиране. Уеб клиентът е функционален, но се чувства дата и непривлекателен.

Backblaze

Подобно на предишния запис Backblaze осигурява неограничено архивиране, но дори е по-евтино при 6 долара на компютър на месец. Ако се регистрирате за цяла година предварително, цената пада до 60 долара годишно. Ако това не е убедено, можете да използвате 15-дневния му пробен период, за да сте сигурни, че е това, от което се нуждаете.

Ценообразуването може да е добро, но сигурността му може да бъде по-добра, тъй като Backblaze не предлага истинско частно криптиране. В този смисъл Backblaze използва SSL, за да защити вашите файлове в транзит и осигурява двуфакторна автентификация. Той също криптира вашите файлове в покой на сървърите си, използвайки AES-128 битово криптиране.

Настолният клиент на Backblaze е достъпен за Windows и macOS. Лесно е да се използва, в действителност, след като завършите инсталацията, процесът на архивиране ще започне автоматично. Единственото нещо, което може да искате да настроите е изключване на файлове. Backblaze предлага и уеб клиент, който е лесен и ви позволява да възстановявате файлове и да управлявате потребителски групи.

Мобилното приложение също следва този принцип на „прост” дизайн. Можете да го използвате, за да преглеждате архивирани файлове, да видите изтеглените и настройките за достъп. Функциите са голи кости и няма начин да архивирате вашите файлове, да ги споделяте или да инициирате възстановяване от приложението.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me