Tutorial de monday.com: per començar al 2020

Per a la vostra empresa hi ha moltes eines de gestió de projectes de primera qualitat. Escollir-ne un pot ser difícil. De les opcions, algunes són bones i algunes dolentes, però fins i tot les bones ofereixen coses diferents.


monday.com no és només una opció fantàstica, sinó que és el nostre favorit, que apareix a la llista de millors programes de gestió de projectes. Té una gran quantitat de vistes i moltes funcions útils per ajudar-vos a organitzar els vostres projectes. Us mostrem com treure el màxim partit en aquesta guia per a principiants de Monday.com.

Tot i oferir més funcions que moltes eines de gestió de projectes, monday.com fa una gran tasca de fer-se fàcil d’utilitzar. La seva interfície és excel·lent i us mostra clarament què farà qualsevol acció donada, que us permetrà explorar-la amb confiança. Si voleu veure què en pensem, feu una ullada a la nostra revisió monday.com.

Com utilitzar la gestió de projectes monday.com

Els projectes de monday.com es basen en taulers. Els taulers són fàcils de crear. Feu clic a la icona més gran al costat de “taulers” al tauler esquerre. Podeu crear un tauler en blanc o duplicar un ja existent per desar el temps de configuració. Això és útil si teniu projectes similars que ho feu regularment.

També hi ha una selecció de plantilles. Es classifiquen en diverses àrees, que inclouen la gestió de projectes, les operacions d’oficines, l’educació i moltes altres. monday.com us ofereix suggeriments sobre què fa cadascú, de manera que siguin fàcils de navegar.

dilluns-plantilla

Si creeu un tauler en blanc, acabareu amb alguna cosa que sembli a la captura de pantalla següent.

dilluns a blanc

Les dades del tauler es compon d’elements que normalment representen tasques que cal fer. Els articles s’ordenen en llistes. Podeu nomenar llistes com vulgueu. Poden correspondre a diferents equips de la vostra organització o a diferents tipus de tasques. Mirar a través de les plantilles et pot donar idees sobre les maneres en què pots organitzar les coses.

De manera predeterminada, s’han creat un parell de llistes i diversos elements al nostre tauler en blanc. Hi ha columnes i n’hi ha que mostren dades d’exemple. Podeu canviar el nom del tauler i la seva descripció, així com els noms de l’element i la llista, fent-hi clic i feu clic.

Si feu un ratolí sobre altres camps, veureu els canvis del camp i us donaran una pista sobre com podeu canviar-lo. La interfície és intuïtiva i us convida a experimentar per veure com funcionen les coses.

monday.com us proporciona un gran control sobre el que contenen els articles. Prefereix mantenir-los separats, però.

Algunes eines utilitzen un enfocament alternatiu, dividint els elements en subtassons i permetent configurar dependències entre ells. Si això és el que estàs buscant, mireu la nostra revisió de Wrike. El nostre article monday.com vs Wrike mostra com aquestes plataformes es comparen entre elles.

Personalització monday.com

Com en la majoria de les eines de gestió de projectes, els ítems tenen associats un nom i altra informació. A diferència de la majoria d’eines, monday.com us ofereix un gran abast per personalitzar l’altra informació. Permet afegir columnes que continguin diversos tipus de dades.

Estructurat, funciona com una eina de base de dades fàcil d’utilitzar. Ens recorda la popular eina de desenvolupament phpMyAdmin, però dissenyada per Apple durant el seu pedaç morat. Obteniu el poder de controlar els vostres taulers amb detall, sense que es produeixin problemes per raons que no enteneu.

Aquestes dades es troben en un tauler principal, el que us permet canviar la seva estructura i afegir nous elements fàcilment. Per afegir una columna, feu clic al signe negre més a la dreta del tauler i trieu el tipus de dades que voleu incloure.

dilluns afegeix-columna

Podeu triar entre set tipus de dades bàsiques, però si feu clic a l’àrea “més columnes”, veureu que hi ha moltes més opcions. Inclouen tot, des dels sistemes de votació fins a recollidors de colors i fórmules matemàtiques.

dilluns-centre-columna

Hem fet alguns canvis als noms dels nostres articles i llistes i hem creat el nostre consell per representar un projecte d’edificació. Hem ajustat les nostres columnes i hem afegit una visualització de línia de temps. Ara sembla així.

dilluns-projecte

Anem a veure com afegir visualitzacions. Hi ha moltes vistes opcionals que us permeten organitzar les vostres dades de maneres diferents. Els afegiu fent clic al botó “+ visualització” i trieu a la llista desplegable.

Vista addicional de dilluns

monday.com Kanban View

Ja hem afegit una línia de temps, de manera que després afegirem una vista de kanban. Si busqueu una eina basada en kanban, mireu la nostra guia per a principiants de Trello per obtenir un exemple senzill. Llegiu-ne més informació a la nostra ressenya de Trello.

prioritat dilluns-kanban

La vista de kanban permet arrossegar elements de columna a columna per canviar el seu estat. El nostre tauler kanban es configura automàticament per utilitzar el camp “estat” de la nostra junta principal com a columnes. Podeu canviar això mitjançant el quadre desplegable “columna kanban”. Podeu canviar-lo de “estat” a “prioritat”, per exemple, que faria que el tauler sembli a la captura de pantalla de sota.

Si busqueu ajuda per configurar les columnes, consulteu com utilitzar una guia de taulers de kanban per obtenir consells per treure el màxim partit d’aquesta vista..

prioritat dilluns-kanban

Si no podeu decidir quina versió del tauler de kanban preferiu, en podeu afegir una altra. Per exemple, en podríeu fer una per “estat” i una altra per “prioritat”. Si ho feu, potser val la pena anomenar-los de manera diferent per tal de veure quin és.

Si voleu comparar monday.com amb altres eines que inclouen un tauler de kanban, llegiu els nostres Monday.com vs Asana o Monday.com vs Trello caras de front.

dilluns-cronologia

Cronologia de monday.com

La visualització de la línia de temps mostra com s’organitzen les vostres tasques al llarg del temps. Es veu visualment quan les coses comencen i s’aturen, així com durant el temps que triguen. Podeu modificar aquesta informació arrossegant i deixant fora la tasca o arrossegant els seus extrems per canviar-la quan s’iniciï o s’aturi.

Per obtenir més informació sobre com utilitzar la línia de temps de monday.com, llegiu la nostra informació sobre com utilitzar una guia gràfica de Gantt.

dilluns-calendari

Igual que la visualització de la línia de temps, la vista del calendari es mostra quan tenen lloc les tasques. Dit això, us permet visualitzar les coses d’un mes a mes i té visualitzacions del dia i de la setmana que us permeten desglossar les coses en un nivell d’hora..

Si voleu fer un seguiment del temps dedicat a projectes, consulteu la nostra ressenya de TeamGantt per obtenir més informació sobre una plataforma que us permet fer-ho.

dilluns-gràfic

Les visualitzacions en gràfics de monday.com faciliten la possibilitat d’afegir gràfics de taules, línies i barres als vostres projectes. De nou, en podeu tenir tants com vulgueu. Simplement feu clic a “+ visualització”, escolliu el gràfic i seleccioneu el tipus i la columna del gràfic que voleu utilitzar per a les dades. Amb gràfics de barres trieu dues columnes per als eixos x i y.

monday.com Compartir arxiu

monday.com us permet compartir fitxers amb el vostre equip i podreu gestionar-ho mitjançant la visualització del fitxer. El pla més barat té un límit d’emmagatzematge de 5 GB, però està il·limitat en els plans Pro i Enterprise. Si busqueu una solució d’emmagatzematge, mireu la nostra millor guia d’emmagatzematge en núvol.

Els fitxers s’adjunten a tasques específiques, però podeu utilitzar la vista de fitxers per veure-los tots en un sol lloc. Podeu descarregar-les des d’allà, però heu d’editar la tasca que conté per eliminar-les. Útilment, podeu accedir a les actualitzacions de tasques associades des de la visualització de fitxers.

A més de les visualitzacions que hem vist, podeu afegir mapa, formar i difondre les vistes. Es pot afegir i eliminar-ne, de manera que no tingueu por de jugar.

Monday.com Integracions

A més de les seves característiques estàndard, podeu obtenir una funcionalitat addicional mitjançant les integracions de monday.com. N’hi ha de tot tipus. La majoria hi són per ajudar-vos a compartir informació amb altres plataformes.

dilluns-noves-integracions

La integració de Zapier mereix una menció especial perquè permet compartir dades amb més de 1.500 aplicacions. Integromat també sembla útil perquè pot automatitzar tasques que realitzeu regularment i us permetrà estalviar molt temps i diners.

dilluns-automatitzacions

monday.com també té les seves pròpies funcions d’automatització, que permeten crear regles que desencadenin accions específiques. De nou, això pot ser una bona manera de reduir la quantitat de treball que ha de fer el vostre equip.

Monday.com Seguretat

Els administradors dels plans principals poden gestionar la seva seguretat en línia canviant la configuració de seguretat i autenticació dels seus projectes. Us permeten activar funcions com els registres restringits al domini i us permeten personalitzar la vostra política de contrasenyes. Si necessiteu ajuda per totes aquestes contrasenyes, mireu el nostre article sobre el millor gestor de contrasenyes.

dilluns-administrador

monday.com té una autenticació de dos factors, que es discuteix a la nostra guia d’autenticació de dos factors. També compleix el Reglament general de protecció de dades.

Pensaments finals

Eines com Monday.com poden fer que els vostres projectes es facin més suaus i estalvieu temps. Amb menys reunions, una comunicació més fiable i objectius clars per a tothom, hi ha molts avantatges per utilitzar-les.

També ofereixen un munt de funcions de seguretat per mantenir-se protegit contra la ciberdelinqüència quan es treballa al núvol.

Si heu provat monday.com i teniu alguna cosa per compartir amb nosaltres, informeu-nos als comentaris. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map