monday.com vs Jira: Agafant el millor del 2020

Les eines de gestió de projectes tenen formes i mides, tant bones com dolentes. Estem comparant un dels millors amb una plataforma més orientada en aquesta comparació monday.com vs. Jira.


Monday.com es va llançar el 2014, però ja compta amb més de 50.000 clients, inclosos Philips, DHL i el canal Discovery. A la revisió monday.com, elogiem per la seva excel·lent interfície i el seu versàtil conjunt de funcions, però ens ha semblat fort en totes les àrees. És un concursant en calent aquí, que és l’eina més ben valorada de la nostra llista del millor programari de gestió de projectes.

També ha estat invicte en les nostres comparacions, aconseguint victòries a Monday.com davant Asana i monday.com vs Wrike enfrontaments.

Jira ha estat al voltant de molt més, llançat el 2002, amb més de 75.000 clients. Inclouen Skype, Twitter i la NASA. L’última vegada que vam comprovar, ens va agradar el seu conjunt de funcions i vam pensar que era una bona elecció per als desenvolupadors i els que volen configurar-se en el seu propi servidor. Obteniu més informació sobre el que pensàvem a la revisió de Jira.

Tot i això, pateix les nostres comparacions amb derrotes en les nostres baralles de Wrike vs. Jira i Asana vs. Jira..

Setting a Fight: monday.com vs. Jira

Veurem aquestes eines en quatre rondes i declarem guanyador en cadascuna, i el concurs serà el que guanyi el màxim. Si s’empata, el guanyador serà el que guanyi les rondes de manera més convincent.

Primer examinarem les funcions per veure quina eina fa el màxim rendiment. Aleshores, examinarem el preu i els comparem per valor. A la ronda de “facilitat d’ús”, veurem quin és el programari més fàcil d’utilitzar i sense problemes. Finalment, veurem quina és la millor seguretat i privacitat per mantenir la vostra informació segura.

1

Característiques

Primer, revisarem les funcions i comparem les capacitats de les dues plataformes. Veurem com funciona la gestió de tasques bàsica, així com l’emmagatzematge de fitxers, la comunicació i les integracions amb altres plataformes.

Les funcions inusuals que fan destacar una plataforma també obtindran punts aquí. Doneu un cop d’ull a la nostra revisió Airtable per obtenir un bon exemple d’eina que en disposa.

monday.com

monday.com es basa en els “polsos” als quals anomenaríem tasques, però no té subtascs ni dependències. No obstant això, afirma que és una elecció deliberada, i estem d’acord que en algunes eines es poden perdre subtascs perquè ningú mira dins de les tasques dels pares per detectar-los.

Tot i que la seva estructura bàsica de tasques és senzilla, monday.com us ofereix tot tipus de maneres de veure els vostres projectes. Hi ha una vista de kanban, un registre d’activitats, una línia de temps, un seguiment d’hora i altres.

dilluns-vistes

Permet personalitzar el que conté cada element, cosa que es pot complicar si no feu exercici de contenció. Hi ha diversos tipus de camp i en podeu afegir molts, proporcionant-vos flexibilitat en la configuració de les coses.

També podeu afegir etiquetes de colors que es poden personalitzar i utilitzar com a forma ràpida d’ordenar les coses visualment. També us permet afegir capçaleres personalitzades als vostres menús.

dilluns a taula

L’espai d’emmagatzematge varia segons el pla, amb 5 GB al nivell bàsic i tant com es vulgui al nivell Enterprise. Hi ha un límit de mida de fitxer de 500 MB, que serà bo per a la majoria de la gent, però pot ser massa poc si voleu treballar amb imatges de vídeo o de disc, per exemple. El nostre millor article d’emmagatzematge en núvol per a fitxers grans ofereix solucions si això ho fa.

Les aplicacions Android i iOS estan disponibles, de manera que podeu utilitzar-lo fora de l’oficina.

Jira

Els projectes de Jira es basen en “problemes” que es poden classificar com a “tasques” o “errors”. També hi ha “històries” i “èpics” per utilitzar com a blocs de construcció estructurals a l’hora de planificar els vostres projectes. És capaç de controlar el seguiment de temps, juntament amb la gestió de problemes, i és una bona opció si treballeu en un projecte de programari.

A diferència de monday.com, inclou subtascs i dependències, però configurar-los és maldestre. Doneu una ullada a la nostra revisió de TeamGantt per obtenir informació sobre una eina que facilita la intuïció i la gestió de la dependència.

Hi ha més de 3.000 aplicacions disponibles per augmentar la seva funcionalitat, tot i que costen addicionals. Jira també funciona bé amb els seus germans atlassians: HipChat i Bitbucket. Podeu connectar-lo al vostre compte de Github, que és un altre avantatge per als desenvolupadors.

Utilitza la confluència d’Atlassian per a la comunicació. Tot i això, és un programari separat amb el seu propi sistema de preus.

Té emoji personalitzat, que és un bon toc de personalització. També podeu canviar el logotip, la icona del lloc web i l’esquema de colors.

Hi ha 250 GB d’espai d’emmagatzematge saludable, cosa que serà més que suficient per a la majoria. Si allotgeu-vos de manera autònoma, l’emmagatzematge us serà a la vostra mida, per tant, feu un cop d’ull al nostre millor formulari d’emmagatzematge en núvol per obtenir consells.

reportatges jira

Compta amb un excel·lent generador d’informes que us permet crear gràfics de barres i pastel, i també emetre informes de seguiment. Si es crida a crear una presentació de diapositives, els usuaris de Jira tenen moltes opcions.

També té aplicacions per a les dues grans plataformes mòbils, de manera que, com monday.com, es pot utilitzar en qualsevol lloc.

Primer Pensament

monday.com té moltes visualitzacions i us permet personalitzar el contingut dels seus elements bàsics. Això fa que sigui una eina potent per als directius.

Jira també ofereix un munt, però moltes de les seves funcions no funcionen tan bé com podrien. Hi manca algunes coses, com ara la gestió de dependències, que Monday.com manca, però no la millor implementació que hem vist.

Jira també se sent desconnectat i manca de cohesió. Hi ha molts extres, però moure’s entre ells no se sent fluït. Amb monday.com, els elements de la interfície s’ajusten perfectament.

Tot Monday.com té, ho fa bé i, per tant, guanya estretament aquesta ronda.

Ronda: Punts de característiques per monday.com

Logotip de monday.com
Logotip de Jira

2

Preu

A continuació, veurem el preu per veure quina eina és el millor valor. A més de comparar-los amb el que cobren, ens agrada veure proves gratuïtes, així com una varietat d’opcions de plans i opcions de pagament i formes de pagament. Les dues eines tenen un bon valor, per la qual cosa hauria de ser una ronda propera.

Si voleu estalviar diners, consulteu la nostra revisió Freedcamp per obtenir informació sobre una eina que gairebé no costa.

monday.com

Tot i que la majoria de plataformes us facturen per usuari, monday.com cobra per grups de cinc persones. Això no és idoni si només hi hagi un o dos, però el pla bàsic comença a partir de 25 dòlars (o 5 dòlars per usuari), per tant, no es produirà la ruptura del banc. També té un gran valor per a equips mitjans o grans.

Al marge del pla bàsic, els preus augmenten constantment a mesura que es desenvolupen més funcions. Encara es compara favorablement amb moltes eines similars, i 118 dòlars al mes per a cinc usuaris empresarials és barat en comparació amb el que cobren algunes plataformes..

El seu pla bàsic us ofereix el registre d’activitats i el tauler de kanban, amb la majoria de visualitzacions publicades al pla Estàndard. Podeu trobar visualitzacions i gràfics addicionals al pla de Pro. Les funcions de seguretat més avançades es reserven als usuaris de l’empresa. El pla superior també inclou una formació d’un en un i un gestor d’èxit de clients per ajudar-vos a treure el màxim partit de la plataforma.

Té una prova gratuïta de 14 dies, que és una bona manera de provar-la. Manca d’un pla gratuït, però en qualsevol cas és barat.

Jira

Jira té dos sistemes de preus: un per als usuaris que s’instal·len als seus propis servidors i un per als que l’utilitzen al núvol. 

Els preus per a l’ús del núvol comencen a partir de 10 dòlars per usuari al mes i baixen constantment fins a 1 dòlar a mesura que augmenta la mida del vostre equip. Això el converteix en un gran valor per a equips grans. D’altra banda, les seves nombroses aplicacions acostumen a cobrar per usuari i algunes de les seves funcions provenen d’altres plataformes atlassianes que tenen els seus propis preus..

Si decidiu allotjar-vos, pagueu una quota única. Per a equips de 10 o menys, només són 10 dòlars, però un cop hàgiu aconseguit 25 usuaris, haureu de pagar 2.500 dòlars. Pot semblar molt, però surt més barat que els plans basats en núvol al cap d’un any si teniu 20 usuaris més o menys.

Si us allotgeu independentment, haureu de preocupar-vos dels costos del vostre servidor. El nostre millor article d’allotjament web explora algunes opcions per aconseguir el vostre propi lloc web en línia.

També ofereix una bona selecció d’opcions de pagament. A més de la targeta de crèdit i el PayPal, els que tenen un pla anual poden pagar mitjançant xec o transferència bancària.

També hi ha un judici gratuït de set dies. No passarà el temps que monday.com, però us hauria de donar temps per comprovar-ho.

Ronda dos pensaments

Ens agrada la manera com Jira surt més barat a mesura que afegiu més usuaris, i també l’opció d’allotjament propi que, malgrat el gran cost inicial, us pot estalviar molts diners a llarg termini. Els seus plans de núvols també són senzills. No us haureu de preocupar de seleccionar un nivell.

monday.com també és un bon valor, de manera que cap de les eines probablement estira el pressupost massa. Si s’utilitzen de manera eficaç, us haurien d’estalviar temps i els diners estalviats poden superar el preu.

monday.com té una prova gratuïta més llarga, però Jira té una millor selecció d’opcions de pagament. En general, però, la versatilitat de Jira i els seus estalvis majors a mesura que el vostre equip supera els avantatges del sistema monday.com, tot i que aquest valor també és excel·lent..

Cap de les dues eines no ofereix un pla gratuït, però totes dues són un bon valor malgrat això. Si voleu provar alguna cosa amb un nivell gratuït, consulteu la nostra revisió de Wrike per obtenir informació sobre una alternativa que és una de les millors plataformes al voltant..

Ronda: Punt de preu per a Jira

Logotip de monday.com
Logotip de Jira

3

Facilitat d’ús

Veurem la facilitat d’ús al costat per veure quina plataforma fa el màxim possible per tal que sigui accessible. Us ajudarà a començar amb tutorials, ajudeu les finestres emergents i les plantilles, però el més important és una interfície intuïtiva i llegible que faci el que espereu i no us va malament.

Les opcions d’ajuda fortes, com ara una base de coneixement i una comunitat de suport, també són avantatges, especialment si el programari és complicat.

Una plataforma fàcil d’utilitzar farà que la vida sigui millor per al vostre equip, especialment en un primer moment. Com arribar a la gent a bord ràpidament es tradueix en estalvi, per la qual cosa és important fer les coses bé en aquest àmbit.

monday.com

Gairebé tot a monday.com funciona de la manera que ho espereu i la interfície fa un gran treball per deixar clares les vostres opcions.

L’animació i el color s’utilitzen per guiar-vos pels botons i els controls. monday.com es queda molt a la pantalla, però manté les coses còmodes i intuïtives gràcies al seu intel·ligent disseny. El text emergent freqüent també ajuda.

dilluns-plantilla

Hi ha més de 70 plantilles que us ajuden a començar, i monday.com us ofereix una gran quantitat d’orientacions per triar la correcta. Això es pot colpejar en altres eines.

Els dissenyadors han pensat en les necessitats de l’usuari en qualsevol situació i s’han assegurat que mai no us heu preguntat què fer.

Si us importa la usabilitat, llegiu una altra eina que us resulti correcta a la revisió d’Asana. La nostra guia per a principiants d’Asana també us ajudarà a començar-la.

Jira

Registrar-se a Jira era irritant perquè el seu CAPTCHA no va funcionar en el primer intent. Després de superar-ho, hi ha un breu recorregut al principi per ajudar-vos a establir-vos i a mostrar-vos com funcionen les coses.

gira-gira

Com a monday.com, Jira ofereix diverses plantilles, incloses algunes que interessen als desenvolupadors de programari, com ara “seguiment d’errors” i “Scrum”. També hi ha una plantilla de kanban si voleu que les coses siguin senzilles. Si només necessiteu un consell de kanban, mireu la guia del nostre principiant Trello per obtenir un bon exemple.

jira-kanban

Hem experimentat llargues esperes en utilitzar Jira, amb retards de 10 segons en fer clic en alguns enllaços. També hem trobat errors a la interfície i missatges que ens indicaven les coses que no teníem disponibles, que apareixen més tard. La seva navegació també ens va perdre algunes vegades.

La majoria de les àrees funcionen bé, però moure’s i esbrinar com s’ajusten les coses requereix temps. Hem hagut de consultar la secció d’ajuda amb freqüència.

Des dels avantatges, hi ha molta ajuda en la seva base de coneixement i la comunitat Jira està activa, amb el suport ràpidament si hi arribeu.

Ronda de tres pensaments

Jira té els seus mèrits, però amb alguns passos petits, la usabilitat no és la seva àrea més forta. Es necessita acostumar-se, però inclou moltes funcions avançades. És una eina complexa i en evolució que ofereix bones opcions d’ajuda.

monday.com es queda fora de la seva manera de fer-se accessible, tot i que ofereix una gran quantitat de poder i maneres de canviar la seva estructura. És el guanyador clar d’aquesta ronda, a més de l’eina més forta de gestió de projectes d’aquest àmbit en general.

Ronda: Punt de facilitat d’ús per a monday.com

Logotip de monday.com
Logotip de Jira

4

Seguretat & Privacitat

Per a l’última ronda, farem un cop d’ull a la seguretat i la privadesa per veure quins passos fan aquestes plataformes per protegir la informació empresarial. Hi ha molts perills en línia, tal com s’explica a les cinc coses que cal saber sobre l’article de cibercriminalitat. Afortunadament, hi ha moltes coses per fer per no estar fora de perill.

Les dues plataformes ofereixen moltes funcions de seguretat, incloent xifratge, certificacions i configuracions de seguretat personalitzables. Mirem de més a prop per veure quin és millor.

monday.com

monday.com utilitza Amazon Web Services i Google Cloud per oferir els seus serveis, que són plataformes molt desenvolupades amb seguretat d’última generació.

monday.com té un impressionant conjunt de certificacions, incloses SOC2 Type II i dos certificats ISO. També compleix la UE-EUA. Escut de privadesa i Reglament general de protecció de dades.

Utilitza TLS v1.2 per xifrar les dades en trànsit i AES 256-bit per a emmagatzematge, cosa que fa pràcticament impossible que els hackers llegeixin els vostres fitxers. També fa còpies de seguretat regulars, de manera que també obtens protecció contra la pèrdua de dades.

Disposa d’autenticació de dos factors, que podeu conèixer a l’article d’autenticació de dos factors. Bàsicament, us proporciona una mesura addicional en cas de protecció si algú descobreix la vostra contrasenya.

dilluns-administrador

Hi ha diversos complements en la configuració que podeu utilitzar per millorar encara més la vostra seguretat, incloses les inscripcions amb restricció de domini, la configuració de la política de contrasenyes SAML i les contrasenyes perquè els administradors puguin ajustar. El nostre millor article sobre el gestor de contrasenyes us ajudarà si esteu lluitant per gestionar totes les seves credencials.

Jira

Jira us ofereix tot tipus de funcions i informació sobre seguretat. El seu lloc web té més detalls que la majoria, explicant què fa Jira per protegir les vostres dades.

Comparteix molt amb els usuaris, incloent problemes de seguretat passats i detalls sobre les auditories i programes de prova que utilitza.

Les dades en trànsit estan protegides amb TLS v1.2. La nostra descripció de l’article de xifratge explica més sobre el tema per a aquells que estigueu interessats.

Jira compta amb una gran verificació independent dels seus serveis, amb les certificacions SOC Type II, PCI DSS, ISO 27001 i ISO 27018 que es mostren al lloc web. La UE-Estats Units també està inclosa i Suïssa-EUA. protecció de privadesa i compleix el GDPR.

L’autenticació de dos factors està disponible, però haurà de pagar més o utilitzar una aplicació de tercers per aprofitar la protecció d’inici de sessió que ofereix.

jira-accés

Una vegada més, però, el problema d’assistència de Jira torna a obrir el cap. Mentre l’utilitzem, vam agafar el seu personal que va accedir a les dades del nostre projecte quan responen a una pregunta de suport. Ens van enviar una captura de pantalla que els va mostrar treballant dins del nostre projecte amb les nostres dades clarament visibles.

Aquest és un gran problema per a un servei en què cal confiar i, un cop més, Jira perd aquesta ronda a causa d’això, tot i tenir una gran seguretat i privacitat.

Ronda de quatre pensaments

monday.com fa molt bé en matèria de seguretat i privacitat, marcant la majoria de les caselles amb un fort xifrat i funcions útils. Podeu utilitzar-lo sense preocupar-vos massa per la seguretat de les dades.

El que ha de ser un punt fort per a Jira ha estat un punt feble constant en les nostres comparacions a causa del nostre problema amb el personal de suport. Tot i que fa la majoria de les coses correctes i és impressionant en aquest àmbit, no aconseguireu talls de privadesa veient la informació comercial confidencial dels clients.

La ronda final és una altra victòria clara per monday.com aleshores. Ho fa tot bé i Jira no ho fa, així que guanya.

Ronda: Seguretat & Punt de privadesa per a monday.com

Logotip de monday.com
Logotip de Jira

5

El Veredicte

Amb els triomfs decisius a les dues últimes rondes, monday.com la converteix en una triomf triomf. Va guanyar molt poc en funcions, va avançar còmodament en la facilitat d’ús i era sòlid en seguretat. La versàtil estructura de preus de Jira va guanyar una volta, però monday.com no és costosa.

Guanyador: dilluns.com

El guanyador és un excel·lent servei integral que excel·lent en usabilitat. És la nostra eina preferida de gestió de projectes i un digne vencedor. Jira té molt a oferir, però, sobretot a desenvolupadors que busquen aprofitar les seves funcions Agile o disposats a configurar-los ells mateixos.

Les dues plataformes disposen de proves gratuïtes, de manera que si encara no esteu segurs de quina opció aneu, feu-les una ullada a tu mateix per veure quines preferiu.

Si heu provat qualsevol eina, compartiu els vostres comentaris amb nosaltres als comentaris que es mostren a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map