Millors alternatives d’Asana per al 2020: Cerqueu celebracions a qualsevol altre lloc

Asana és una de les eines més senzilles de gestió de projectes. Amb les seves boniques celebracions i un atractiu disseny, va més enllà de la majoria d’eines per fer agradable l’organització. Hi ha molt que agradar, però els seus competidors també tenen molt a oferir. En aquest article, veurem quines són les millors alternatives d’Asana a la taula.


Si no coneixeu Asana, feu un cop d’ull a la nostra crítica d’Asana. Si us agrada, la nostra guia per a principiants d’Asana us pot ajudar a començar-la.

Millors alternatives d’Asana del 2020

Què fa per tu Asana

Asana fa un gran treball fent que la feina sigui menys feble. Té una bona selecció de visualitzacions que us permeten organitzar tasques de diferents maneres. Permet coordinar-se amb els membres de l’equip i compartir fitxers. Si voleu evitar el límit d’adhesió de 100 MB, consulteu els nostres articles d’emmagatzematge al núvol.

asana-project-templates

Ens agrada Asana, però hi ha moltes eines de gestió de projectes amb punts forts i febles.

Moltes de les funcions d’Asana només estan disponibles en els seus plans de pagament, de manera que podeu preferir una eina que us ofereixi més de franc. No totes les eines que cobrim aquí tenen plans gratuïts, però tots tenen proves gratuïtes, de manera que no podeu investigar-les per a res.

Si l’enfocament amb claror d’Asana no és per vosaltres, feu un cop d’ull a alguna cosa més centrada en els negocis, com ara monday.com, Wrike o Aha. Si voleu alguna cosa més senzilla, Trello i Todoist són bones opcions. Comencem, però, amb els millors.

Millor alternativa a Asana: monday.com

monday.com és la nostra eina preferida de gestió de projectes, que està sent orgullós al capdamunt de la nostra millor llista de programari de gestió de projectes. Si voleu comparar-lo directament amb Asana, llegiu la nostra comparació monday.com vs. Asana.

monday.com té una excel·lent interfície que, com la d’Asana, està ben dissenyada i accessible. Dit això, va més en la usabilitat que Asana. Tot i que Asana utilitza l’animació per divertir-se, monday.com la utilitza per ajudar-vos a guiar-vos al voltant dels seus controls, molts dels quals canvien per indicar què passa quan els feu clic..

dilluns a taula

També us proporciona un alt grau de control sobre les vostres tasques. Podeu afegir i ajustar els camps que conté cadascun. És un sistema flexible que necessita contenció per utilitzar-lo bé, però us permet configurar les coses tal com voleu.

Afortunadament, monday.com inclou moltes plantilles per ajudar-vos. Fa un bon treball mostrar-vos el que fa cadascú, cosa que fa que les endevines siguin escollides.

A més de l’autenticació de dos factors, disposa de diversos paràmetres de seguretat, que us permeten establir l’equilibri entre seguretat i facilitat d’ús. Utilitza xifrat fort i de 256 bits per protegir-vos de la cibercriminalitat.

cost de monday.com

No té un pla gratuït, però el seu preu inicial de 25 dòlars mensuals inclou cinc usuaris, la qual cosa és un valor excel·lent. Podeu provar-ho gratuïtament durant 14 dies sense proporcionar informació de la targeta de crèdit, cosa que us recomanem fer.

També serveix de suport, amb un formulari de contacte, una gran base de coneixement i webinars per ajudar-vos a aprendre la plataforma. La resposta de quatre minuts a la nostra pregunta va ser una de les més ràpides que hem experimentat.

A més de la seva versió del navegador, monday.com disposa d’aplicacions d’escriptori per a Windows i macOS i aplicacions mòbils per a Android i iOS. Per obtenir més informació, comenceu amb la nostra guia de principiants monday.com i la revisió monday.com.

Trello

Si voleu mantenir les coses senzilles, Trello fa un gran treball per deixar-vos planificar les coses mitjançant una visió única i senzilla. Es basa al voltant d’un tauler de kanban. Si no coneixeu aquesta informació, consulteu com utilitzar una guia de taulers de kanban.

trello-board

Creeu tasques que s’ordenen en columnes amb nom. Canvieu les tasques d’esquerra a dreta a mesura que s’acaba el treball. És ràpid però efectiu. Ho hem comparat directament amb Asana al nostre article sobre Trello vs. Asana.

Tot i que senzill, té excel·lents “power-ups”, que li permeten augmentar el seu nivell de funcionalitat fins al d’eines més avançades. Cal destacar l’engegada del “majordom”, que permet automatitzar tasques habituals i assignar-les a un botó.

Trello també s’integra amb diverses plataformes, incloses altres plataformes de gestió de projectes, com Asana i Jira, que podeu llegir a la nostra revisió de Jira i comparar-la amb Asana al nostre article Asana vs. Jira..

A més d’organitzar les vostres tasques, podeu utilitzar Trello per crear juntes públiques que mostren des de menús de restaurants fins a plans de seients d’esdeveniments.

Tot i que senzill, Trello compta amb un excel·lent suport, amb guies completes, una base de coneixement, una comunitat activa i suport directe si ho necessiteu.

Trello també té una gran seguretat, incloent autenticació de dos factors i invitacions restringides al domini. També xifra les dades en trànsit i en repòs. Per obtenir més informació, consulteu la nostra descripció del xifratge.

Cost de Trello

Trello té un excel·lent pla gratuït que es troba a la nostra llista del millor programari gratuït de gestió de projectes. Els seus plans de pagament tenen un preu de 3,75 dòlars mensuals per a particulars o 9,99 dòlars mensuals per a cada membre de l’equip, per la qual cosa no és massa car. Els plans pagats us ofereixen múltiples accions, funcions de personalització addicionals i augmenten els límits d’ús a l’engegada del “majordom”.

Podeu utilitzar Trello a Windows, macOS, Android i iOS, així com al navegador. Podeu llegir-ne més informació a la nostra revisió de Trello i obtenir consells a la guia de principiants de Trello.

Wrike

Si el vostre equip es diverteix massa amb Asana i voleu que es posin a punt, Wrike és una elecció fantàstica. Té un aspecte professional i és una de les eines de gestió de projectes de millor qualitat. El situem a la part superior de la nostra llista de les millors eines de gestió de projectes per a petites empreses.

Igual que Asana, té una gestió de dependències que li permet reaccionar davant els retards i els colls d’ampolla. A diferència d’Asana, no ha animat animals voladors per distreure’s. Si voleu que el vostre equip estigui centrat en els negocis, Wrike us ajudarà.

wrike-dependències

Té diverses vistes, com ara la llista i la vista del tauler. Té un calendari i un quadre de Gantt, també. La nostra manera d’utilitzar un article del gràfic de Gantt parla més sobre aquests.

Wrike té una corba d’aprenentatge, però el seu suport és excel·lent, i la seva resposta de tres minuts a la nostra pregunta és la més ràpida conjunta que hem experimentat, juntament amb Basecamp, que podeu llegir a la nostra revisió Basecamp.

Per ajudar-vos a començar, Wrike inclou moltes plantilles, de manera que podeu configurar-vos de seguida. També cobreixen diverses coses, com ara la gestió d’esdeveniments i el llançament de productes.

Wrike inclou moltes integracions amb altres eines, com Slack, Microsoft Outlook i Adobe Creative Cloud.

Wrike Security

Wrike té algunes de les millors funcions de seguretat. A més de l’autenticació de dos factors, els usuaris d’Empresa poden configurar les seves pròpies polítiques d’accés a la xarxa i controls de contrasenya. Si teniu problemes amb les contrasenyes, consulteu la nostra millor guia per a gestors de contrasenyes.

Wrike té un pla gratuït i els plans de pagament comencen en 9,80 dòlars per usuari al mes. A més de funcionar al navegador, també està disponible per a Windows, macOS, Android i iOS.

Si voleu comparar les eines directament, feu un cop d’ull al nostre article de Wrike vs Asana, llegiu el nostre comentari de Wrike per obtenir més informació a la plataforma..

Totist

Si no necessiteu totes les campanes i xiulets d’una eina de gestió de projectes, torneu-vos a la direcció de tasques. Hi ha moltes aplicacions per ajudar-vos a organitzar-vos amb un mínim d’enrenou. Todoist és un dels nostres preferits. 

tot-benvingut

És popular i presumeix que els usuaris han rebut més de mil milions de tasques. És un dels pesos pesats del món de la gestió de tasques i és excel·lent en les seves funcions bàsiques.

Podeu crear tasques, donar-los dates previstes, assignar-les a les persones i marcar-les fora a mesura que les hagueu acabat. És senzill i eficaç. Disposa de funcions addicionals, però no necessiteu més que les bases per a que funcioni.

També podeu adjuntar fitxers a tasques, però si voleu compartir fitxers en línia, potser seria millor utilitzar una solució dedicada, com una de les que es troben al nostre millor article d’emmagatzematge en núvol..

Todoist és una aplicació ràpida i sensible que ofereix molta ajuda i suport, inclòs un projecte inicial per conèixer-lo. S’integra amb serveis com Zapier i Google Calendar i ofereix una selecció d’esquemes de colors.

Totist Support

Todoist compta amb un equip de suport ràpid que va respondre a la nostra pregunta en menys d’una hora. També hi ha una guia d’usuari i una pregunta freqüent per ajudar-vos a sortir si us quedeu enganxat. També hi ha plantilles que us ajudaran a començar.

Todoist té un bon pla gratuït que es pot utilitzar. La seva versió Premium costa 29 dòlars anuals. Podeu provar les funcions de pagament en una prova gratuïta de dues setmanes, però heu d’introduir els detalls de la targeta de crèdit.

Hi ha versions per a la majoria de plataformes, incloses Windows, macOS, Android, iOS i Linux, així com versions usables, extensions del navegador i complements de correu electrònic. Feu un cop d’ull més a la revisió de Totist.

Aha!

Aha és una eina de gestió de projectes d’alta qualitat, però com que és una de les plataformes més cares, no és per a aquells amb un pressupost reduït. Al lloc web hi ha moltes converses sobre negocis i màrqueting i agradarà a aquells que es prenguin el seu treball seriosament.

aha-estrategia

Té un aspecte professional i elegant que contrasta amb l’estil agradable d’Asana. Està farcit de funcions i és una manera excel·lent de fer el seguiment de les tasques a mesura que avancen. Els elements del sistema són confusosament denominats “característiques”, però podeu canviar-ho. Aha és personalitzable.

Podeu afegir tota mena d’informació als elements i crear botons que gestionen automàticament els commutadors d’estat. Si sempre canvieu alguna cosa de la producció a la posada en escena, per exemple, podeu crear un botó per fer-ho. 

En comparació amb una placa kanban, això vol dir que us expliquen les operacions estàndard per a cada element i els detalls del vostre flux de treball s’incorporen al sistema.

Podeu afinar la seva interfície perquè es mostri tant o menys com vulgueu i canvieu el nom de les coses perquè reflecteixin el vostre flux de treball. Val la pena fer una ullada a la seva configuració, però, perquè algunes de les seves funcions, com ara la invitació a altres usuaris, es troben aquí.

A més del registre d’activitats, podeu utilitzar les funcions de planificació de capacitats i de seguiment de temps per tenir un detall atent als detalls dels vostres projectes.

Aha! Seguretat

Té una temible selecció de funcions de seguretat, que inclouen un fort xifrat, certificacions completes i control d’accés IP per a aquells del seu pla Enterprise. Es pren seriosament la seguretat en línia.

Totes aquestes funcions signifiquen que pot ser complicat esbrinar-lo al principi, però hi ha una gran quantitat d’informació al seu lloc web i hi ha disponible una assistència pràctica. Hi ha una base de coneixement, articles sobre vídeo i una comunitat on podeu fer preguntes. El seu equip d’assistència ens va tornar en 25 minuts quan vam fer una pregunta.

No és, però, la plataforma més barata, amb un pla Premium que costa 59 dòlars per usuari al mes. Dit això, potser podreu obtenir un millor acord si parleu amb el seu equip de vendes. També hi ha una prova llarga i gratuïta de 30 dies i no necessiteu cap targeta de crèdit per registrar-vos. 

Aha té una versió de màrqueting i una de desenvolupament de productes, però podeu posar-los entre tots dos i compartir funcions, de manera que no us perdeu res si en trieu cap.

Si busqueu alguna cosa per millorar el vostre negoci i no us importa la despesa, feu una ullada a la nostra revisió Aha.

Altres opcions

Hi ha algunes altres eines que val la pena mirar, que no s’ajusten tan bé a les que acabem de veure. Passem per ells.

Mavenlink

Mavenlink és una eina de gestió de projectes centrada en el negoci. Té moltes funcions financeres per ajudar-vos a tenir cura de la línia de fons.

mavenlink-security-settings

Té diverses vistes. Hi ha una visualització d’activitats, un rastreig d’hora, un gràfic de Gantt i una vista de temps i despeses. Si voleu fer un seguiment de la durada de tasques determinades i esbrinar què us costen, Mavenlink és l’eina per a vosaltres.

Comença en 19,99 dòlars al mes per a cinc usuaris. Hi ha una prova de 10 dies si voleu comprovar-la, sense necessitat de targeta de crèdit.

Si us heu centrat a gestionar fluxos de caixa, Mavenlink podria ser una bona opció. Podeu obtenir més informació sobre el nostre comentari de Mavenlink.

LeanKit

LeanKit porta el kanban al següent nivell, amb les seves juntes dividides en diverses seccions per treballar diferents equips. És car i té una antiguitat, però és sorprenentment accessible un cop el comenceu a utilitzar.

leankit-kanban

És excel·lent per als directius que vulguin gestionar diversos equips. Cadascú es pot concentrar en el seu propi treball mantenint-se al corrent de la fotografia. Cadascuna de les seves cartes té el seu propi mini-kanban board, que us proporciona subtascs i permeten a les persones desglossar el treball que li han assignat.

LeanKit comença a partir de 19 dòlars per usuari al mes i té una prova de 30 dies sense targeta de crèdit. No és barat, però és bo per gestionar equips prou grans com per dividir-se en seccions. Llegiu la nostra ressenya LeanKit per obtenir més detalls.

Podio

Podio té un aspecte més seriós que Asana, però té una estructura senzilla, sense dependències ni dependències per confondre els vostres plans.

podio-tasques

Té una interfície clara i us ofereix orientació quan calgui. Obteniu un control estricte sobre què consisteixen i podeu canviar el nom de camps perquè continguin la informació que necessiteu. La seva funció de càlcul permet també emmagatzemar dades emmagatzemades en altres camps.

Podio xifra les vostres dades mitjançant el xifrat AES de 256 bits. Si voleu obtenir més informació sobre com mantenir les vostres dades privades, consulteu la nostra guia de protecció de la privadesa.

Podio té un pla gratuït que us permet tenir fins a cinc persones al vostre equip i els seus plans de pagament comencen a partir de 9 dòlars per usuari al mes. Feu un cop d’ull més a la revisió de Podio.

Pensaments finals

Les eines aquí fan coses de manera diferent que Asana. Trello és més senzill i el seu enfocament senzill de kanban us permet gestionar tasques de forma ràpida i senzilla. monday.com està més avançat, amb diverses funcions per ajudar-vos. Todoist manté les coses tan bàsiques com pot ser, però té extres si les necessiteu.

Aha té encara més funcions, si esteu preparats per pagar-los, i Wrike aporta una sensació més professional que Asana.

Com hem vist, Asana és una eina útil, però els seus rivals també tenen molt a oferir. Tant de bo hagis trobat alguna cosa digne de comprovar-ho a la nostra llista. 

Si heu provat alguna de les eines aquí, o en teniu millors per suggerir-les, feu-nos-ho saber als comentaris. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map