Millor programari Scrum el 2020: Gestió de projectes àgil

Els mètodes Scrum poden ajudar el vostre projecte a funcionar amb més fluïdesa i us permetran fer les coses de forma ràpida i eficaç. El programari de gestió de projectes sol incloure funcions que us poden ajudar a implementar-les, de manera que estem analitzant les eines de Scrum i de gestió de projectes. Intentarem esbrinar quines plataformes són les millors per utilitzar els equips àgils.


Començarem per mirar què és Scrum i com funciona, i després veurem les funcions que es troben a les eines de gestió de projectes i com podeu utilitzar-les amb ell. Alguns, com Jira, tenen vistes dedicades a Scrum, d’altres tenen plantilles de Scrum i moltes poden ser útils tot i no haver estat dissenyats explícitament per a la metodologia.

Què és Scrum?

El terme “scrum” prové del rugbi, però per primera vegada va ser aplicat al desenvolupament per Hirokata Takeuchi i Ikujiro Nonaka. Molts altres van aportar idees i el 2009 es va publicar The Scrum Guide, que proporciona la metodologia amb un conjunt oficial de pautes.

La metodologia Scrum s’associa normalment amb el desenvolupament de programari, però no ha de ser així. Es tracta de dividir el treball en sprints, que duren de dues setmanes a un mes. Els Sprints tenen un objectiu que podria ser la preparació de determinades funcions en un producte de programari.

Hi ha reunions periòdiques, anomenades escrúpols diaris, que es limiten a 15 minuts i requereixen que els desenvolupadors responguin tres preguntes: què van acabar ahir, què faran avui i hi ha alguna cosa que impedeixi que el seu equip arribi a la meta esprintada..

També hi ha una revisió i una retrospectiva al final de cada esprint. Permeten a l’equip veure què es va fer i què no, decidir què fer després i esbrinar millores del procés.

Funcions a Scrum

Scrum està dissenyat per a equips petits. Hi ha tres rols a Scrum, un dels quals és l’equip. L’equip s’organitza i descobreix com pot assolir els objectius d’esprint.

El propietari del producte és qui defineix la visió. Sovint, un cap o client, són qui decideixen què ha de crear l’equip i quines són les prioritats. Hi han de respondre les preguntes de l’equip, però no s’impliquen amb els detalls.

El mestre Scrum és allà per eliminar els obstacles per aconseguir els objectius de l’equip. Poden treballar estretament amb el propietari del producte per ajudar a esbrinar què prioritzar i quins són els objectius adequats.

Podeu pensar que el propietari del producte i el màster de scrum semblen ser el vostre director general i administrador i tindríeu raó. A Scrum, però, els rols estan formalitzats i la seva participació és limitada. El propietari del producte permet que la gent sàpiga el que vol, el mestre de scrum soluciona els problemes per a l’equip i l’equip funciona.

Això pot ser clau per permetre a l’equip de desenvolupament fer la seva feina sense que les persones que, tot i tenir bones intencions, no sàpiguen gaire coses sobre el desenvolupament, se’ls empeny en la direcció equivocada..

Scrum és ideal per a desenvolupadors, que solen ser independents i funcionen millor quan es deixen als seus propis dispositius. Es dóna només la quantitat adequada d’orientació, de manera que saben què fer, però els deixa fer allò que creuen que és necessari per assolir els objectius..

Què pot fer Scrum per a vostè??

Scrum permet establir tasques i proporcionar orientació als desenvolupadors, alhora que proporciona als desenvolupadors l’espai per resoldre problemes de manera independent. Els desenvolupadors acostumen a ser millors per fer aquestes coses que els seus clients i sovint també als seus directius, de manera que es tradueix en un producte millor que es lliura més ràpidament..

Tot i que Scrum està àmpliament associat al desenvolupament, s’està fent més popular en altres llocs i es pot utilitzar en tot tipus d’indústries.

Exemples de Scrum Tools

  • Jira
  • Trello
  • ProWorkFlow
  • Campament base

Millor programari Scrum

Alguns dels millors programes de gestió de projectes compten amb funcions desenvolupades per a desenvolupadors, i alguns estan dissenyats per utilitzar-los amb Scrum.

Scrum complet: Jira

Jira és una de les millors plataformes per a desenvolupadors i té moltes funcions dissenyades per a ells. Es basa en problemes que no en tasques.

jira-scrum

Té taulers Scrum i juntes kanban dedicades perquè suporta les dues metodologies. També té “èpiques” i “històries”, que són la seva forma de classificar les tasques. Els descriu com a “artefactes àgils”.

Jira s’integra amb HipChat, una eina de comunicació popular per a desenvolupadors, de manera que també podeu utilitzar-la per a reunions de Scrum.

El seu conjunt de funcions ens ha impressionat. També té un bon valor, especialment per a equips grans o per a qui es vulguin acollir. Llegiu-ne el comentari a la nostra crítica de Jira.

Kanban: Trello

Sabem que les juntes de kanban i les juntes Scrum no són les mateixes, però una eina de kanban pot ser una bona manera d’organitzar projectes internament per al vostre equip. També es pot mantenir privat al propi equip.

Trello us permet crear tants taulers com vulgueu, de manera que en podeu tenir un per a cada sprint. Llegiu-ne més informació a la nostra revisió de Trello i feu un cop d’ull a la guia del nostre principiant Trello després.

Dit això, podeu configurar Trello per treballar amb Scrum, tal com es mostra en aquesta pàgina. Trello és una eina versàtil que compta amb molts “power-ups” per ajudar-vos a treure-ne més partit.

trello-scrum

Les targetes Trello poden representar tasques, problemes o errors. Podeu afegir informació i fitxers adjunts. La mida del fitxer adjunt és limitada, però. Si necessiteu molt d’espai, llegiu la nostra millor guia d’emmagatzematge en núvol.

Hi trobareu altres eines de kanban més sobre com utilitzar una guia de taulers de kanban.

Definició del rol: ProWorkflow

Els papers són crucials per a Scrum, per la qual cosa és important poder definir-los al programari de gestió de projectes. A més de poder anomenar rols, és útil controlar què poden fer i no poden fer els diferents tipus d’usuaris.

ProWorkflow és bo en l’assignació de rols, permetent-vos nomenar rols i controlar el que poden i no poden fer. Això vol dir, per exemple, que podeu evitar que el mestre de scrum i el propietari del producte assignin tasques que ajudin a prevenir la gestió micromecenatge.

A més de permetre’t assignar rols, ProWorkflow ofereix una calculadora de rendibilitat d’inversions que mostra com el temps que t’estalvies es tradueix en efectiu. També té funcions de seguiment de temps, de manera que és una eina útil si voleu vigilar els costos.

ProWorkflow també inclou un tauler àgil a la seva botiga d’aplicacions, que podeu utilitzar gratuïtament. Llegiu la nostra ressenya de ProWorkflow per obtenir més informació sobre la plataforma.

Reunions: Basecamp

Si us agraden les reunions tant com nosaltres, us encantarà Basecamp, que us permet mantenir totes les vostres comunicacions en un sol lloc. Això us permet publicar segons sigui necessari, sense que tothom hagi de presentar al mateix temps, la majoria de les eines de gestió de projectes.

soca-base, foguera

A Scrum, però, es necessiten reunions periòdiques. Els “focs de camp” de Basecamp permeten a l’equip conversar en temps real, per la qual cosa és perfecte per això. Podeu obtenir més informació al nostre comentari Basecamp.

Pensaments finals

Si busqueu eines que us ajudin a implementar la metodologia Scrum, hi ha moltes opcions. Hem comparat algunes d’aquestes plataformes amb altres dels nostres articles facials. Mireu Trello vs. Jira o Wrike vs. Basecamp per veure com ho van fer.

Totes les eines que hem esmentat són gratuïtes o tenen una prova gratuïta, així que proveu-les totes i vegeu quina s’adapta millor al vostre equip. 

Si heu utilitzat alguna d’aquestes eines per ajudar a implementar la metodologia Scrum, compartiu els vostres comentaris en els comentaris. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me