Millor programari gratuït de gestió de projectes per al 2020. S’ha de fer el cost

El programari en núvol us pot ajudar a organitzar el vostre equip, el vostre projecte i la vostra vida. Pot fer més eficaç la comunicació i motivar-vos a fer coses. Dit això, pot resultar car, de manera que us hem creat algunes opcions gratuïtes. Qui ho sap, pot fins i tot acabar guanyant diners amb el millor programari gratuït de gestió de projectes.


Us ajudarem a organitzar-vos sense gastar res. Les eines que parlarem tenen plans gratuïts útils i efectius. Si no heu utilitzat mai programari de gestió de projectes, no us serà difícil començar i, gràcies a la nostra guia, ni tan sols haureu d’obrir la cartera.

Millor programari gratuït de gestió de projectes 2020

Què és el millor programari gratuït de gestió de projectes

Per fer la nostra llista, les eines ofereixen molt valor en els seus plans gratuïts. No ens interessa cap oferta gratuïta que no us permeti fer res ni comprovar-vos l’actualització. Busquem eines funcionals, però no ens importa si també tenen funcions de qualitat remunerades.

A més que siguin gratuïts, busquem les mateixes qualitats que busquem en tots els programes de gestió de projectes. Això vol dir que volem veure funcions útils i moltes. Les eines han de ser fàcils d’utilitzar, cosa que significa tenir una interfície fàcil de descobrir i que respongui a l’entrada dels usuaris. L’ajuda i l’orientació també són avantatges.

També ens agraden els serveis forts en matèria de seguretat. Moltes plataformes reserven les millors característiques de seguretat per als seus plans empresarials, de manera que posar-les a disposició en els plans gratuïts obtindrà punts.

El nostre favorit general és Wrike, que té un excel·lent conjunt de funcions i és una eina d’alta qualitat, tot i tenir una corba d’aprenentatge més que alguns dels seus rivals..

Millor programari gratuït de gestió de projectes: Wrike

Wrike és una de les nostres eines predilectes i la usurpadora no gratuïta monday.com es va veure reduïda a la nostra llista del millor programari de gestió de projectes. Consulteu com es comparen directament a Monday.com vs Wrike face-off.

wrike-new-project

Amb el pla gratuït de Wrike, podeu accedir al seu tauler i a les vistes a la llista. Els altres punts de vista es veuen enfrontats, com ara fruites tanteixants, mitjançant text grisat, de manera que podeu fer una idea del que podeu fer si actualitzeu.

Podeu compartir els vostres consells amb fins a cinc companys d’equip de forma gratuïta. Podeu assignar tasques a vosaltres mateixos o a qualsevol membre del vostre equip.

Wrike Temes

És fàcil personalitzar l’aspecte de Wrike perquè té 13 temes disponibles. Tanmateix, estan definides per usuari, de manera que no les podeu compartir com a Trello. És millor si voleu que es vegi com es vol, però no és tan bo si voleu un tema comú per a tots els del vostre equip..

Wrike té moltes bones opcions amagades en els seus menús. Podeu duplicar les tasques o fer-les recórrer automàticament. Ambdues funcions us poden estalviar feina, així que val la pena consultar-les.

Si t’agrada Wrike i decideix actualitzar, té moltes més funcions dels seus plans de pagament. Inclouen visualitzacions addicionals, subtasks, gestió de dependències, proves i seguiment de temps.

Wrike també té una seguretat de màxima qualitat i podeu utilitzar l’autenticació de dos factors sense haver d’actualitzar. Utilitza xifratge AES de 256 bits per emmagatzematge, que podeu conèixer a la nostra descripció del xifrat.

Emmagatzematge de Wrike

Obteniu 2 GB d’emmagatzematge decent al pla gratuït de Wrike. Si no n’hi ha prou, consulteu les opcions del nostre millor article d’emmagatzematge en núvol. Wrike es pot connectar automàticament a Google Drive, Box, Dropbox, Microsoft OneDrive i YouTube, de manera que teniu moltes opcions a l’hora de compartir fitxers..

També funciona amb altres programes, com Microsoft Office 365 i Slack, de manera que podeu integrar els vostres fluxos de treball fàcilment. A més d’aplicacions d’escriptori per a Windows i macOS, Wrike té aplicacions mòbils per a Android i iOS, de manera que es pot utilitzar gairebé qualsevol lloc.

Aquí hi ha un munt per agradar, i els equips petits poden treure molt profit de Wrike sense registrar-se en els seus plans de pagament. Llegiu-ne més informació a la nostra ressenya de Wrike.

Trello

Trello és una eina basada en kanban i la més senzilla d’utilitzar de la nostra llista. Elimina la línia entre tasques i gestió de projectes. De fet, és tan simple que, sens dubte, no la travessa. Tanmateix, té una gran varietat de “power-ups”, però si voleu actualitzar.

En la seva forma bàsica, és una de les millors eines gratuïtes i la majoria de les seves funcions bàsiques estan disponibles. Només obteniu una vista de kanban, però podeu fer molt amb això. Nosaltres el fem servir aquí a Cloudwards.net.

El plantejament de kanban consisteix en crear columnes a les quals podeu trucar a qualsevol cosa i afegir-hi targetes, que normalment representen tasques. Arrossegueu les tasques d’esquerra a dreta per canviar el seu estat. Un exemple comú és “fer,” fer “i” fer “, però podeu crear columnes per a membres de l’equip o etapes de producció. Per obtenir més informació, consulteu com utilitzar una guia de taulers de kanban.

Les plaques es poden utilitzar de tot tipus de maneres creatives. Podeu fer-les públiques i mostrar els menús del restaurant o els plans de seients. Consulteu els exemples de la pàgina “inspiracions” de Trello per veure què és possible.

Els “power-ups” us permeten afegir vistes diverses, apropant Trello de les que ofereixen altres eines. N’hi ha de sorprenentment potents, així que feu un cop d’ull per veure què hi ha disponibles.

Trello Butler

Cal destacar el complement “majordom” perquè permet automatitzar tasques que realitzeu regularment. Tot i ser potent, té una interfície senzilla que permet combinar regles amb accions. D’aquesta manera, podeu fer que faci coses, com ara moure les targetes d’una columna a una altra quan tinguin marcada la finalització o afegir una llista de verificació a les tasques noves.

trello-majordom

Els “Power-ups” també permeten compartir dades amb altres plataformes, com Google Drive, per a emmagatzematge addicional o Slack, per parlar de coses amb els companys d’equip..

Obteniu moltes opcions a l’hora de personalitzar els vostres taulers. Hi ha adhesius i una gran selecció d’imatges de fons per triar. També hi ha molts emojis per utilitzar per a la comunicació. En els plans de pagament, obteniu encara més opcions i podeu penjar els vostres fons i adhesius.

Trello té una autenticació de dos factors per a tothom i ofereix funcions de seguretat més avançades per als clients de pagament. Els seus plans de pagament comencen a partir de 5 dòlars mensuals per a particulars o 9,99 dòlars per usuari per equips. No és massa car, però el pla gratuït és excel·lent i no hi ha cap obligació de millorar si no voleu fer-ho.

Trello és una excel·lent i senzilla opció per a aquells amb un pressupost de res. Per obtenir més informació sobre això, llegiu la nostra ressenya de Trello. La nostra guia per a principiants de Trello us portarà també a les bases.

Asana

Asana és una eina accessible que us permet utilitzar el seu kanban i la llista de visualitzacions de forma gratuïta. També podeu utilitzar el seu calendari, útil per a l’organització. El pla gratuït et permet treballar amb fins a 15 membres de l’equip, cosa que és generosa per a una eina gratuïta.

Igual que Trello, funciona bé com a llista de tasques personals, ajudant-vos a mantenir els vostres projectes organitzats. També és una manera excel·lent de mantenir a tothom a la vostra oficina a la mateixa pàgina i l’oferta gratuïta d’Asana és una elecció fantàstica per a equips petits.

Les tasques poden incloure informació diversa. A més del títol i la descripció, es poden assignar als usuaris, amb una data de venciment o bé desglossats en subarrendes. Podeu fer comentaris i afegir fitxers a ells també. Hi ha un límit de mida de fitxer de 100 MB, per la qual cosa, si necessiteu més informació, consulteu la nostra millor guia d’emmagatzematge en núvol per a la guia de fitxers grans.

Festes d’Asana

Les seves “celebracions” et recompensen per fer coses amb animacions d’animals simpàtics. Quan l’utilitzeu, veureu tota mena de criatures sobrevolar la pantalla. Apareixen quan marques les tasques com a completes, però no cada vegada, cosa que afegeix a la diversió.

asana-celebració

L’enfocament relaxat d’Asana la converteix en una bona elecció per a oficines on la vida no es pren massa en serio. Tot i que brillant i brusc, és una eina potent i els seus dissenyadors entenen que el compromís és un avantatge a l’hora d’invertir la gent en programari de gestió de projectes..

Si decidiu actualitzar-vos als plans de pagament, comencen en 9,99 dòlars per usuari al mes i ofereixen altres funcions, com ara dependències, seguretat avançada i la línia de temps d’Asana. A més de la seva versió del navegador, Asana té aplicacions per a Android i iOS.

Asana li queda molt i és senzill d’utilitzar. Trello és la plataforma gratuïta més fàcil d’utilitzar, però Asana és a la segona estreta i proporciona més coses pel que fa a funcions. Ambdues són una forma ideal de començar amb el programari de gestió de projectes.

Per obtenir més informació sobre Asana, llegiu la nostra crítica d’Asana. Si decidiu aprofundir, llegiu la nostra guia per a principiants d’Asana per obtenir consells sobre què podeu aconseguir amb ella.

Freedcamp

Freedcamp té un pla gratuït complet que us permet fer molt sense haver de cobrir ni un cèntim.

freedcamp-Tasques

La seva vista principal de “tasques” és un gràfic de Gantt amb una gestió completa de dependència. Podeu arrossegar elements al voltant, crear dependències arrossegant-se d’un element a un altre i ajustar el contingut de la tasca fent doble clic per obtenir una finestra.. 

Mouu les tasques cap avall i veuràs la resta d’elements del projecte per adaptar-se als canvis. És una de les implementacions de Gantt més ràpides i intuïtives que hem vist.

freedcamp-gantt

També hi ha un calendari i un tauler de discussió, de manera que podeu veure quan s’han de fer les coses i discutir els detalls dels vostres projectes en línia.

Seguiment del temps Freedcamp

Podeu definir fites per assolir els objectius dels vostres projectes i afegir-hi estructura. S’inclouen funcions de seguiment de temps, que és una característica generosa que s’inclou en un pla gratuït. Això us permet fer un seguiment del temps que dediqueu a les coses. 

Tanmateix, aquesta pàgina sembla ser poc més que un registre. No podíem assignar temps fàcilment a les tasques que havíem creat a la resta de visualitzacions, sinó que hem de donar un nom a cada fragment de temps manualment. No és la millor implementació de seguiment de temps, però no deixa de ser gratuïta.

Si voleu consultar una plataforma que permet fer el seguiment i l’estimació del temps, consulteu la nostra crítica de Mavenlink. Tanmateix, espereu pagar-ho, un cop finalitzada la prova gratuïta.

Cal assenyalar que algunes de les funcions que vam poder utilitzar no semblen figurar al pla gratuït de la seva pàgina de preus. No estem segurs de si és així perquè la pàgina de preus està desfasada o les funcions no es desactivaran automàticament fins després de la prova gratuïta. 

De qualsevol manera, no fem cap molèstia i estem molt contents de l’oferta gratuïta de Freedcamp. Fins i tot amb el seu pla gratuït, obteniu projectes i fitxers il·limitats, cosa que ens sembla bé. 

Freedcamp té aplicacions mòbils per a Android i iOS. També hi ha aplicacions d’escriptori per a Windows i macOS amagades al seu lloc web. Llegiu-ne més informació a la nostra revisió Freedcamp.

ClicUp

A la subministració com a aplicació que els substitueixi, no haureu de pagar res per començar amb ClickUp. No et proporciona la majoria de les seves funcions bàsiques. Hi ha subjeccions i gestió de dependències, així com el seu calendari, tasques i vistes de tauler.

Com dèiem a la nostra revisió, les seves funcions bàsiques de gestió de tasques són excel·lents. Podeu prioritzar les tasques i combinar-les si creieu que heu micromanagiat massa i heu acabat amb moltes. Et permet crear estimacions de temps que es poden comparar amb els resultats reals més endavant, cosa que t’ajudarà a millorar en predir els costos del projecte.

llista de clics

Els gestors també apreciaran la vista de la caixa de ClickUp, que us permet dividir la pantalla en quadres que mostren les tasques assignades a cada membre. Està bé saber de què forma part l’equip, així que ClickUp serà d’interès especial per als caps que vulguin fer un seguiment atent de les coses.

Notes de clic

ClickUp té altres funcions útils, com ara el bloc de notes a la part inferior dreta, que us permet escriure recordatoris a si mateix o qualsevol altra cosa que us sembli útil. Llegiu el nostre millor article sobre aplicacions de presa de notes si us agrada la funció. ClicUp també us permet utilitzar el vostre logotip o configurar el vostre propi color.

El seu pla gratuït us ofereix usuaris, projectes i espais il·limitats. Com moltes ofertes gratuïtes, té un espai d’emmagatzematge limitat a només 100 MB. El nostre millor article d’emmagatzematge en línia per a equips us ajudarà si necessiteu més informació.

ClicUp permet importar dades de diverses plataformes, com Asana, Trello i Jira. Entre les seves integracions s’inclou Zapier, que us permet compartir dades amb més de 1.000 aplicacions. Tanmateix, hem tingut problemes amb la seva funció d’exportació, que no podríem treballar.

Si us registreu, ClickUp, a 5 dòlars per usuari al mes, per obtenir el pla més barat, no romperà el banc. Obteniu informes avançats, més integracions, emmagatzematge il·limitat i eliminació dels límits d’ús de coses com ara camps personalitzats. Les funcions de gestió i seguretat millorades estan disponibles en els plans més cars.

A més de les aplicacions d’escriptori i mòbils, podeu utilitzar ClickUp mitjançant una extensió de Google Chrome o en un Amazon Fire TV. Llegiu-ne més informació a la nostra revisió de ClickUp.

Mencions d’honor

Hi ha unes quantes altres plataformes amb plans gratuïts que ens agraden que no aconseguien els cinc primers llocs.

TeamGantt

TeamGantt té una oferta gratuïta que permet treballar amb equips de tres persones. És limitat, però és una bona manera de comprovar-ho. És una eina poderosa basada, com és de suposar, al voltant de la vista de Gantt.

Les seves característiques principals inclouen la gestió de la dependència i fa un bon treball perquè això sigui intuïtiu. Els gràfics de Gantt es poden fer fàcilment, però TeamGant no està bé, tal com esperava de la seva característica clau.

Tot i que l’oferta gratuïta de TeamGant és decent, moltes de les seves funcions de seguretat i negocis més avançades es limiten als seus plans de pagament. Llegiu la nostra ressenya de TeamGantt per obtenir més informació. Si us interessa una eina basada en Gantt, val la pena consultar-ne com utilitzar un article del gràfic de Gantt.

Podio

L’opció gratuïta de Podio inclou les seves funcions bàsiques de gestió de tasques, aplicacions i espais de treball. Malauradament, només obteniu 500 articles amb això. 

La limitació de això depèn del que l’utilitzeu. Si l’utilitzeu per fer el seguiment de poques dotzenes de tasques, estareu bé, però si teniu molts elements que entren i surten del vostre sistema i voleu arxivar-los, arribareu ràpidament als seus límits..

Podio continua sent una bona opció i funciona bé com una llista de tasques fàcil d’utilitzar que té algunes funcions addicionals. També obteniu un emmagatzematge il·limitat, difícil de combatre, i Podio s’integra amb molts serveis, com Google Drive, Dropbox i Evernote. Llegiu-ne el comentari a la nostra crítica sobre Podio.

Ajustable

L’oferta gratuïta de Airtable et permet utilitzar les seves funcions bàsiques. Es tracta bàsicament d’una eina fàcil de creació de bases de dades. Això fa que sigui fàcil d’utilitzar, però té una selecció de plantilles d’alta qualitat que permet configurar-la ràpidament per a tot tipus de projectes..

Malauradament, la nostra funció favorita, els blocs d’Airtable, no està disponible amb el seu pla gratuït. Els blocs us ofereixen tot tipus de funcionalitats interessants i val la pena registrar-vos per utilitzar-lo. Obteniu més informació a la nostra crítica sobre Airtable.

Tot i això, en general, Airtable és una bona opció per a aquelles persones que desitgen un enfocament sense sentit per compartir la informació del projecte.

Pensaments finals

No només no cal trencar el banc per entrar a programari de gestió de projectes, ni tan sols cal tocar el vostre guardiola. Com hem vist, hi ha moltes opcions gratuïtes que us poden ajudar a organitzar-vos.

Algunes de les millors eines tenen nivells gratuïts que ofereixen la major part de la seva funcionalitat bàsica. Si heu provat alguna d’aquestes eines o coneixeu d’altres de bones i gratuïtes, feu-nos-ho saber als comentaris. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map