Millor programari d’edició de fotografies 2020

Les càmeres són sempre més barates, permetent fins i tot als fotògrafs més aficionats obtenir grans resultats. A mesura que la demanda de dispositius de captura d’alta qualitat augmenta, també ho fa la demanda d’una solució d’edició d’alta qualitat. Estem aquí per oferir-vos una guia completa sobre el millor programari d’edició de fotografies.


Classificarem la millor opció per als professionals i la millor elecció per als dissenyadors i oferirem alternatives en cada categoria.

Adobe és propietari del mercat d’edició de fotografies, i les nostres proves d’aplicacions d’edició de fotografies més populars s’ajusten a això. Els nostres guanyadors de les dues categories procedeixen d’Adobe, però no us permetrem evitar la possibilitat de provar les nostres alternatives d’Adobe.

Edició de fotografies vs Disseny gràfic

Abans d’establir els nostres criteris i aprofundir en la llista, volem distingir entre el programa d’edició de fotografies i el disseny de gràfics. Tot i que algunes aplicacions permeten també importar i editar fotografies a la part principal de la seva funció principal, estem buscant un programari dissenyat que només faci això.

Per exemple, podeu importar un fitxer RAW a Adobe Premiere, la nostra primera opció per obtenir el millor programari d’edició de vídeo. Està destinada a l’edició de vídeos, però no a fotos. Podeu fer alguns ajustaments bàsics, però no gaire més.

És una distinció important a fer, ja que molts programes no pugen per la línia entre fotografia i disseny gràfic. Photoshop, per exemple, es pot utilitzar per editar fotos i crear gràfics. Hi ha prou funcions úniques a Photoshop per a l’edició de fotos per a justificar un lloc a la nostra llista.

Adobe Illustrator, en canvi, s’adapta millor a dissenys digitals. Podeu importar fotografies i fer ajustos, però el programari és en el seu millor moment quan es fa servir per dissenyar gràfics. Si busqueu disseny gràfic, consulteu la nostra guia sobre el millor programari gràfic en 3D.

Elecció del millor programari d’edició de fotografies

Ara que hem determinat què no passarà en aquesta guia, exposarem els criteris que hem utilitzat per fer les nostres tasques. La majoria dels criteris seran amplis, com ara una bona usabilitat, però intentarem donar algunes àrees específiques que estiguem buscant.

Suport i característiques del fitxer

El nostre primer criteri no és ampli, però. Cada programa ha de ser compatible amb els fitxers RAW. Un fitxer RAW conté tota la informació que el sensor de càmera va capturar quan es va gravar la imatge a la targeta de memòria. A diferència d’un .jpg, no hi ha compressió, és a dir, que tingueu moltes més dades per treballar.

Sense processar-Raw-Fitxer-1
© Cloudwards.net

Processat-Raw-Fitxer-1
© Cloudwards.net

Anterior

Pròxim

Això és especialment important en el terreny de la postproducció. Amb els fitxers RAW, podeu impulsar una edició més del que podríeu fer amb un .jpg. Els colors dels fitxers crus també són plans, de manera que podeu ajustar la imatge al vostre gust.

Gairebé tots els fabricants de càmeres utilitzen una extensió d’arxiu diferent per a imatges RAW. L’ideal és que el programari tingui un historial d’enviament de pedaços quan s’introdueix una nova extensió. Si no, busquem .arw, .nef i .cr2, que són extensions per a càmeres Sony, Nikon i Canon, respectivament..

També s’aconsegueixen funcions com ara tonificació dividida, costures panoràmiques i processament d’alt rang dinàmic. La tonificació dividida es presenta més sovint que els punts de grau panoràmic i HDR, però, si un iPhone pot fer-ho, la vostra aplicació dedicada d’edició de fotos també pot ser capaç de.

Fora del processament, busquem eines de restauració com ara la correcció d’ulls vermells, la curació de taques i la reducció de sorolls.

Usabilitat

núvols-cap-editor-cada dia

A continuació, examinem la usabilitat. Un fotògraf que pot treballar pot deixar milers de fotos alhora, de manera que tenir un programari que pugui donar-li sentit a tot és imprescindible. Adobe Photoshop, que requereix que obriu cada fitxer manualment, és una excepció a aquesta regla perquè proporciona més control sobre la imatge.

També estem buscant funcions de processament per lots. Qualsevol cosa que us permeti aplicar una configuració preestablerta a diversos fitxers alhora o exportar amb una resolució particular és el nom del joc aquí. Aquí també estem estudiant la possibilitat de guardar i utilitzar les presets de l’aplicació.

La facilitat d’ús no hauria de sacrificar el poder. Busquem el millor programari d’edició de fotos, no el més fàcil d’utilitzar. A causa d’això, és acceptable una reducció de la usabilitat per a un nivell de potència més elevat. El programari que seguirem té una corba d’aprenentatge, però et permetrà produir fotografies adequades i professionals un cop el dominis.

El millor programari d’edició de fotografies

Ara que hem establert els nostres criteris, anem al millor programari d’edició de fotografies. Declararem guanyador del millor programari d’edició de fotografies professional i del millor programari d’edició de fotografies per al disseny, i oferirem un parell de candidatures per a cadascun.

Millor programari professional d’edició de fotografies: Adobe Lightroom CC

Lightroom és l’elecció de l’estrena per a fotògrafs professionals. La interfície està optimitzada per a flux de treball, permetent-vos desnatar a través de milers de fotos, editar-les i exportar-les amb qualitat consistent.

Si bé és excel·lent en aquest paper, Lightroom no és perfecte. Les eines que inclou Adobe tenen l’objectiu d’editar fotografies, ajustant el balanç de blanc, l’exposició i els colors. L’edició i la composició compostes no queden els dubtes. Més endavant tocarà això.

Brilla quan un fotògraf que treballa connecta la seva targeta de memòria i envia una base de dades de fotos al programari. Lightroom sempre s’està actualitzant amb les darreres extensions d’arxius, de manera que s’admeten fitxers RAW de gairebé tots els fabricants de càmeres.

El focus se centra en l’edició eficient, però les versions recents de Lightroom han afegit més potència. Vegem les funcions de l’última edició d’Adobe Creative Cloud.

Funcions d’Adobe Lightroom

Lightroom s’actualitza amb noves funcions cada pocs mesos. Per això, veurem les funcions angulars del programari i les noves incorporacions afegides el 2018, en lloc de aprofundir en totes les especificitats.

A partir de les funcions que han estat durant un temps aproximat, Lightroom us permet ajustar la perspectiva de la vostra imatge durant una edició. Estira i redueix les parts de la imatge i les retalla, de manera que podeu obtenir la perspectiva que teníeu pensada. Per exemple, podeu editar una imatge d’un edifici de manera que sembli que la dispensés des d’una escala en lloc de la terra.

Configuració de la sala de llum

Lightroom buscarà línies horitzontals o verticals al pla i alinearà la imatge per adaptar-les a aquestes. Els modes automàtics funcionen bé per a ajustaments menors, però és possible que necessiteu esculpir manualment la imatge si necessiteu alguna cosa més dràstica.

Fora de la corba de to, els ajustos bruts i el balanç de colors, Lightroom inclou la tonificació dividida, que és una tècnica d’edició avançada que permet aplicar diferents tons a les tonalitats i a les ombres..

Configuració de tonatge dividit per llum

Lightroom també té la possibilitat de solucionar problemes que poguessin derivar de la càmera o de la lent. Té un denoiser integrat que funciona bé quan s’utilitza conservador, i també una eina per reduir les aberracions cromàtiques.

Mentre utilitzeu lents fàcilment disponibles, Lightroom inclou la correcció del perfil de les lents. El vidre cilíndric que hi ha dins d’una lent no és perfecte, així que, per molt que gastis, hi haurà distorsió i vinyeteria. Si activeu un d’aquests perfils, corregireu aquests problemes automàticament per obtenir-vos una imatge més exacta.

Tal com es defineix en els nostres criteris, Lightroom compta amb suport per al processament de HDR, costures panoràmiques i eines de restauració com ara la correcció d’ulls vermells..

La majoria de les funcions introduïdes el 2018 es van centrar en les millores de rendiment i la versió mòbil, però hi va haver algunes addicions per a l’aplicació d’escriptori.

Ara Lightroom admet la importació des d’emmagatzematge connectat a la xarxa i podeu aplicar perfils de càmera als fitxers RAW per veure la vostra imatge tal com es mostra a la part posterior de la càmera. La nostra nova incorporació favorita són els perfils creatius.

Els perfils creatius són semblants als predefinits, però no ajusten la vostra configuració anterior. Són com els filtres d’Instagram amb més control. La majoria de fotògrafs experimentats no els necessitaran, però són un bon punt de partida per als que entren en el món de l’edició de fotografies d’escriptori.

Edició fotogràfica Adobe Lightroom

Com en qualsevol programari optimitzat per a l’edició de fotos, hi ha moltes opcions a cada pas del procés. Podeu importar des de qualsevol font d’emmagatzematge i definir on s’emmagatzemaran els fitxers. Si esteu important des d’una targeta de memòria, Lightroom crearà una carpeta al disc dur i copiarà els fitxers RAW.

Després d’això, crea un catàleg. Els catàlegs contenen les dades de les vostres imatges, però no les pròpies. S’hi guarden totes les previsualitzacions, la ubicació de la unitat i els metadats. Tot i que suprimiu la carpeta amb les fotos que hi ha, encara podreu veure un catàleg, tot i que les imatges no es podran modificar.

Catàleg Lightroom

Hi ha molts paràmetres d’importació, el més important és el processament per lots. Podeu aplicar una configuració predefinida a totes les imatges mentre s’importen, ampliant la pestanya “Aplica durant la importació” del menú dret i feu clic a “Configuració de desenvolupament”. És un bon moment per aplicar un predefinit de contrast bàsic per accelerar el flux de treball.

També podeu afegir paraules clau, aplicar metadades i definir com Lightroom crea les previsualitzacions intel·ligents en aquesta àrea.

Configuració Lightroom-Import-Settings

La importació pot trigar una estona, sobretot si teniu molts fitxers. Si utilitzeu un sensor d’alt megapíxel, com ara els que es troben a la sèrie de càmeres Sony A7R, potser haureu de deixar que la importació es faci una nit durant la nit.

Abans de fer clic a la pestanya “desenvolupar”, podeu ordenar imatges del vostre catàleg assignant-los un color, classificant-les entre cinc estrelles o utilitzant paraules clau. Aquesta és una de les funcions clau del flux de treball de Lightroom, que us permet accedir a l’edició només amb les imatges que voleu conservar..

Passareu la major part del vostre temps a la pestanya “desenvolupar”. És on podeu editar les vostres fotos mitjançant el balanç de blanc bàsic, retallar, equilibrar el color i curar el punt. Tots aquests controls es troben a la barra d’eines del costat dret.

Lightroom: desenvolupar-configuració

A la part superior, hi ha una fila de sis icones per retallar, curar taques, correcció d’ulls vermells, filtres de gradient, filtres el·líptics i retocs. Tot i que no sempre és necessari, us proporcionen el control més manual sobre la vostra imatge i difuminen la línia entre Lightroom i Photoshop.

Fins i tot després d’ajustar els colors i corregir l’exposició, potser haureu d’efectuar modificacions manuals a la imatge. Per exemple, utilitzant l’eina de toc, permet que les mans s’embruten i suavitzin la pell rugosa o els blancs.

Llum-Manual-Ajustaments

Tot sota aquesta barra d’eines tracta els grans traços de la imatge. La secció superior és ajustaments bàsics en brut, on podeu corregir l’exposició, definir el contrast i aplicar els esmolats bàsics. Si heu aplicat una configuració predefinida durant la importació, no heu d’haver de confondre-vos amb aquesta zona molt fora d’ajustar el balanç de blancs.

Eines Lightroom

A sota hi ha una llista d’eines plegables. És allà on brilla el poder de Lightroom. Hi ha controls per gestionar el balanç de colors d’una imatge, ajustar la perspectiva, arreglar la vinyeta i molt més.  

Lightroom és especial perquè podeu fer aquests canvis ràpidament. A la part inferior es mostren totes les imatges del catàleg i es poden filtrar les que necessiteu amb el mateix sistema d’etiquetatge que vau utilitzar durant la importació. Si voleu accelerar el flux de treball encara més, podeu utilitzar la pestanya preestablerta a la part esquerra de la pantalla.

Lightroom inclou presets integrats que, com la majoria dels presets d’Adobe, es classifiquen millor com a “decents”. La manera més eficient de passar per una sessió és importar un parell de fotos, fer les modificacions, desar una configuració predeterminada i aplicar-la a la resta del catàleg..  

Els presets també es poden personalitzar. Si, per exemple, no voleu incloure el mateix ajust de perspectiva a totes les vostres imatges, podeu desmarcar-la mentre deseu un preset.

Les altres cinc pestanyes de la part superior de la interfície no són necessàries, com a mínim, si envieu fotos per al web. “Map” et permet geoetiquetar les teves imatges, “book” és una eina de format de llibres fotogràfics, “slideshow” exporta les teves imatges com a .mp4 amb música d’acompanyament, “print” és una eina de format per a impressions a gran escala i “web”. et permet publicar una galeria del teu catàleg en línia.

Full de presentació de presentació de llum

Totes aquestes pestanyes tenen el seu lloc i, per a alguns fotògrafs, acceleraran el flux de treball. Tot i que les pestanyes són irrellevants per a molts usuaris, sobretot si utilitzen una empresa d’impressió externa per a còpies de les seves fotos.

De les cinc, els nostres preferits són “presentació de diapositives” i “web”. Hi ha moltes aplicacions de presentació de diapositives en línia, moltes incloses amb programari maliciós (llegiu el nostre millor programari antivirus per obtenir més informació sobre els tipus), de manera que és útil si teniu una integrada a Lightroom si voleu una forma ràpida de mostrar les vostres imatges..

“Web” és una manera fàcil de connectar-se al vostre lloc web mitjançant FTP, creant una pàgina HTML preformatada. Tot i que el programari CMS, com WordPress, pot gestionar galeries com aquest amb un complement, Lightroom és un servei únic per publicar-les. Si no heu utilitzat mai FTP, podeu obtenir més informació sobre les nostres guies sobre l’ús de WordPress.

  • Guia per a principiants sobre l’ús de WordPress
  • Guia intermèdia per utilitzar WordPress
  • Guia avançada d’ús de WordPress

Preu Adobe Lightroom

Com en tots els productes d’Adobe, el preu és un punt de venda clau. El Creative Cloud us dóna accés a tots els productes d’Adobe per import de 50 dòlars al mes, mentre que moltes robes solen costar 1.000 € o més. Els estudiants i els professors obtenen també un descompte elevat, aconseguint totes les sol·licituds per només 20 dòlars al mes.

Pla:FotografiaAplicació únicaTotes les aplicacionsTotes les aplicacions + Adobe Stock
Preu:9,99 dòlars20,99 dòlars52,99 dòlars82,98 dòlars
Detalls:Llum & Photoshop CC,
20 GB d’emmagatzematge al núvol
Aplicació única Adobe,
100 GB d’emmagatzematge al núvol
Tots els productes d’escriptori d’Adobe,
100 GB d’emmagatzematge al núvol,
Fins a 10 TB d’emmagatzematge addicional
Tots els productes d’escriptori d’Adobe,
10 imatges d’Adobe Stock per mes

Podeu obtenir una sola aplicació per 20 dòlars al mes amb 100 GB d’emmagatzematge al núvol. Si utilitzeu qualsevol altre producte Adobe, com Illustrator, us recomanem aquest pla. L’emmagatzematge al núvol és una bona incorporació, però podeu obtenir més espai per menys diners. Llegiu la nostra comparació dels millors proveïdors d’emmagatzematge en núvol per obtenir recomanacions.

Els fotògrafs tenen un avantatge, però. Adobe ofereix tres plans de fotografia. Podeu obtenir Lightroom i Photoshop, a més de 20 GB d’emmagatzematge, per 10 dòlars al mes o actualitzar a 1 TB d’emmagatzematge per dos vegades el preu. Si bé la vostra atenció és a la fotografia, és un valor excel·lent i el pla que recomanem en general.

A l’extrem superior, podeu obtenir totes les aplicacions, més Adobe Stock, per uns 80 dòlars. L’Adobe Stock és una excel·lent, però cara, biblioteca de fotos i vídeos d’imatges. No obstant això, per als fotògrafs de treball, no és necessari.

Millors alternatives Adobe Lightroom CC

Com veieu més amunt, ens encanta Lightroom. Al mateix temps, però, podem veure com no funcionaria per a tothom ni com algú podria valorar el seu preu. A continuació, seguiu algunes de les millors alternatives per a Adobe a l’hora d’editar fotografies.

DxO PhotoLab

DxO PhotoLab és similar a Lightroom, però té millors eines de processament automàtic. Funcions com DxO Smart Lighting i Prime Desoising funcionen millor que les eines comparables a Lightroom, però ofereixen un preu elevat de 200 dòlars i no tenen tantes opcions per a formatar i exportar.

Els presets són els que distingeixen PhotoLab. Els paisatges, especialment, van agafar bé els filtres que presenten DxO amb un rang dinàmic d’alt rang i dinàmica. Però hi ha un control manual en comparació amb Lightroom.

DxO-PhotoLab-Image-Editing

PhotoLab té un ajust bàsic brut per al vostre saldo de blancs, però el control sobre la vostra exposició i contrast és limitat. En lloc de proporcionar-vos lliscants per a negres, blancs, ombres i punts destacats, PhotoLab només ofereix un control lliscant per a exposició i un control lliscant per a contrast.

Hi ha controls manuals, com ara una corba de to, però banqueu el processament de darrera escena de DxO per funcionar. Falten greus ajustaments d’exposició, contrast i equilibri de colors.

DxO compensa, en part, els ajustaments locals. Podeu seleccionar les zones de la vostra imatge en forma el·líptica per ajustar l’exposició, el contrast, el balanç de colors i la nitidesa d’aquestes àrees. És semblant a l’eina de màrqueting de Lightroom, però té menys controls.

En general, PhotoLab s’adapta millor a aquells que vulguin una edició ràpida. Podeu trobar fàcilment les vostres imatges i aplicar una de les preseleccions excel·lents. El ClearView i la reducció de soroll de DxO són ​​especialment impressionants, però el control manual de la imatge no ho és.

Tot i això, es pot treure el millor dels dos mons. PhotoLab instal·la un complement Lightroom quan el compreu, de manera que podeu transferir un fitxer d’una aplicació a l’altra per accedir als grans algorismes de processament de DxO sense perdre el control manual de Lightroom..

LightZone

LightZone és una alternativa lliure de codi obert a Lightroom. Té una interfície similar, però no té tants paràmetres de processament per lots i un flux de treball global més pobre. Tot i així, és gratuïta i la petita comunitat que hi ha al voltant està activa.

És estrany cridar a LightZone una alternativa a Lightroom, ja que va sortir a la sala fosca digital d’Adobe. La versió original de LightZone es va publicar el 2005 i va canviar la forma de funcionar dels editors de fotografies digitals. En lloc d’utilitzar capes, proporciona un flux de treball no destructiu.

Edició d'imatges LightZone

Editeu una sèrie de mòduls, cadascun dels quals ofereix un aspecte diferent del processament. Podeu afegir set corbes de to o ajustar el color a 13 mòduls. La interfície i les eines que utilitzeu es poden personalitzar, és a dir, podeu crear la interfície d’interès per incloure només els controls rellevants.

Tot i això, aquest sistema no té inconvenients. Només podeu editar imatges de forma individual, encaixant entre cadascuna de les biblioteques i la pàgina d’edició. LightZone tampoc importa els vostres fitxers, de manera que no hi ha cap configuració per aplicar una configuració prèvia abans de l’edició.

La interfície també és errada. Durant les proves, els mòduls entrarien en un interminable flux de duplicacions o no es carregaran en absolut. Sembla que aquests errors són en gran mesura gràfics, ja que l’aplicació encara responia, només hi havia brillo visual.

Tot i així, és gratuït. LightZone és una alternativa potent per a la llum que pot provar. Té moltes opcions, sempre que es prengui el temps per aprendre la interfície.

Millor programari d’edició de fotografies per al disseny: Adobe Photoshop CC

Photoshop es centra en el procés de processament per lots i el flux de treball optimitzat i ho fa en funcions i eines. Tot i que no utilitzeu Photoshop per editar milers de fotos, podeu utilitzar-lo per fer-ne unes quantes especials.

Utilitza un sistema de capes, el que significa que podeu crear la vostra imatge tal com vulgueu. Per exemple, podeu trobar una imatge de boira i arrossegar-la sobre una imatge que heu fet per crear atmosfera.

Tot i que ho etiquetem millor per al disseny, també funciona per a fotògrafs professionals. Photoshop és una potent aplicació d’edició de fotos que els professionals poden utilitzar per arreglar o augmentar fotos amb un enfocament manual.

Photoshop pot gestionar la restauració de fotografies de manera que Lightroom no pot fer-ho. Pot restaurar fotografies antigues que han estat manipulades mitjançant curació, emmascaratge i pegat. Si bé hi ha eines paral·leles a Lightroom, no hi ha el mateix nivell de control.

Com passa amb Lightroom, Adobe actualitza constantment Photoshop CC. Vegem algunes de les funcions més recents i també els distintius del programa.

Funcions del Adobe Photoshop

Photoshop utilitza un enfocament d’edició basat en capes. Podeu crear la vostra imatge final afegint-hi capes noves i combinant-les. Una capa pot ser un element independent, com ara substituir el cel, o una capa d’ajust per controlar l’aspecte general de la imatge.

Photoshop-Capes

Funciona d’una manera de dalt cap a baix, és a dir, qualsevol capa situada per sobre d’una altra capa afectarà les que hi ha a sota. Per exemple, si voleu afegir una capa de boira a una imatge, haureu de posar aquesta capa a la part superior, així que estaria per sobre de la foto actual.

Photoshop sobresurt a l’edició de fotografies amb les seves eines de màscarament. Podeu crear màscares senzilles amb les eines integrades, però la màscaració conscient de contingut de Photoshop és més impressionant. Amb l’eina lasso magnètic, per exemple, podeu dibuixar un objecte a la vostra imatge i Photoshop intentarà definir les línies rectes per crear la selecció perfecta.

Photoshop-Selecciona i selecciona màscara

Entre una capa i un emmascaratge, el procés d’edició de fotos és completament diferent. Photoshop t’obliga a pensar en una imatge fora dels ajustaments normals, utilitzant elements per augmentar o corregir una imatge.

Hi ha controls bàsics d’edició, però. Photoshop crearà automàticament una nova capa per a cada ajust que afegiu a una imatge i, com altres capes, només afecten el que hi ha a sota. Experimentar els modes de combinació i opacitat per a ells pot donar lloc a resultats únics.

Hi ha noves funcions orientades a utilitzar millor Photoshop amb Adobe Creative Cloud. El nostre favorit és la integració Lightroom. Podeu cercar i obrir imatges des de Lightroom a Photoshop sense haver-les d’exportar abans al vostre escriptori.

Adobe també va introduir la funció Select Subject al gener. Permet seleccionar els objectes destacats de la imatge per crear una màscara. Podeu restringir la selecció mitjançant l’espai de treball Seleccionar i emmascarar.

Hi ha moltes altres funcions a Photoshop, com ara la realització de mostres de mostres, el filtre Smart Sharpen i accions condicionals. És un programa dens i amb eines per a gairebé totes les tasques d’edició de fotografies, sempre que es prengui el temps per trobar on es troben.

Adobe Photoshop Edició de fotografies

Editar una imatge a Photoshop no és tan senzill com passa amb Lightroom. Obre imatges individualment i sovint dedica molt de temps a cadascuna.

Si obriu un fitxer RAW, Adobe obrirà Camera Raw. Emplora les eines a Lightroom, permetent ajustos crus abans d’importar el fitxer a Photoshop. No sembla tan bonic com Lightroom.

càmera de teatre adobe

El procés després de la importació és complicat. A Photoshop hi ha tantes eines que cap projecte únic les utilitzarà totes. Recorrerem coses bàsiques que podeu fer amb un fitxer RAW a Photoshop, però aprendre el programa requereix passar molt de temps fent-lo servir..

Una tècnica per millorar una imatge és afegir un gradient de colors oposats a les dues cares i, a continuació, ajustar el mode de combinació. Com podeu veure a la nostra imatge d’exemple, hem utilitzat verd i taronja per afegir una capa de profunditat a un tret altrament avorrit.

Photoshop-Gradient-Edit-FInished

Per fer-ho, afegiu dues capes noves. A les dues, seleccioneu l’eina de gradient de la barra d’eines i assegureu-vos que el color del primer pla estigui ajustat a la tonalitat que vulgueu. Arrossegueu el control lliscant sobre la imatge mentre manteniu premuda la tecla Maj per crear un degradat recte. Un cop acabades totes dues, gairebé no podreu veure la vostra imatge original.

Photoshop-Gradient-Edit1

A continuació, experimenteu amb modes de mescla a les dues capes i ajusteu l’opacitat fins aconseguir l’aspecte desitjat. Per a aquesta imatge, vam utilitzar el color més clar com a mode de combinació i vam configurar l’opacitat al voltant d’un 20 per cent.

Photoshop també té una llarga llista d’eines per a la restauració d’imatges. Hem trobat a la Wikimedia Commons la imatge d’un nen que anava amb la moto. Té una vora blanca desigual i molta brutícia, que, per sort, Photoshop té eines per arreglar.

Photoshop-Restauració-Abans

Vam retallar la imatge per eliminar les bordes blanques i la vam ajustar amb la superposició de tercers per obtenir una millor composició. Després d’això, ens vam tornar bojos amb el raspall curatiu per eliminar la brutícia, el cabell i les imperfeccions de la imatge. Finalment, amb ajustaments de nivell i corba, obtenim la nostra imatge restaurada.

Photoshop-Restauració-Després

Podeu afegir art digital a una imatge a Photoshop. Té un suport complet del raspall, cosa que Lightroom no fa, cosa que significa que podeu utilitzar una tauleta de dibuix o una mà lliure amb un ratolí per crear il·lustracions.

És aquí on Photoshop desdibuixa les línies entre edició de fotos i disseny gràfic. Té una gran varietat d’eines de disseny que inclou pinzells, patrons, text i molt més. Podríeu degotar la fotografia i només fer servir Photoshop com a eina de disseny.

Hi ha problemes amb això. Photoshop està basat en píxels, és a dir, tots els gràfics que crea es mostren en píxels, no importa la resolució. Pot ser que funcioni per a un petit flyer o gràfics en línia, però utilitzar Photoshop per dissenyar un logotip pensat per a una cartellera causarà problemes.

Si us heu centrat en el disseny gràfic, us recomanem que utilitzeu Adobe Illustrator. Es basa en un vector, cosa que significa que es pot omplir informació entre dos píxels..

Podeu obtenir més informació sobre les diferències entre les aplicacions basades en píxels i les basades en vector aquí.

Photoshop pot gestionar moltes tasques diferents. Si l’edició de fotos és el vostre focus, tal com es defineix ajustant el color, l’exposició, etc., Lightroom és per vosaltres. Els treballs d’edició de fotos més complexos s’adapten millor a Photoshop.

Preu Adobe Photoshop

No hi ha molt per passar aquí. Photoshop i Lightroom tenen el mateix esquema de preus. Tot i així, hi ha coses que haureu de pensar a l’hora d’escollir un pla.

Photoshop i Lightroom són dues aplicacions amb un mateix objectiu. Si sou un fotògraf estrictament, val la pena tenir-ne tots dos, encara que n’utilitzeu un que l’altre. En molts casos, Lightroom és un programari d’edició de pa i mantega, mentre que Photoshop s’utilitza per a tasques més intenses.

Si feu més que fotografia, val la pena actualitzar al núvol de creativitat complet. Si bé 50 dòlars al mes no són res a treure lleugerament, el nivell de valor no té igualtat per la competència.

Millors alternatives Adobe Photoshop CC

Igual que Lightroom, ens encanta el Photoshop, però podem entendre per què els aficionats poden quedar pàl·lids a l’etiqueta de preu. Aquí hi ha algunes bones alternatives.

Foto d’afinitat

Affinity Photo és una alternativa de Photoshop barata que alguns professionals prefereixen pel producte Adobe capaç. Té totes les funcions clau, incloent processament d’imatges en brut, retoc i composicions de múltiples capes, així com suport per a extensions de fitxers professionals com PSDs.

És com combinar Lightroom i Photoshop. Hi ha una zona separada per als ajustos en brut que podeu utilitzar abans d’entrar a la interfície principal. Obteniu un conjunt d’eines semblant a Lightroom sense cap selecció de capes.

edició de fotografies d’afinitat

Affinity crida aquestes zones “personas” i n’hi ha cinc per triar. La persona “fotogràfica” reflecteix Photoshop, amb ajustament basat en capes, eines i efectes per emmascarar. “Desenvolupar” tracta tots els ajustaments prims que s’han de fer abans de passar a una altra persona.

La persona “liquidificar” mostra una graella on podeu empènyer, retorçar i manipular la imatge. En el cas més conservador, es pot utilitzar per fer créixer o reduir seccions de la imatge per destacar un tema.

Afinitat-Foto-Liquidar

La persona “mapatge de to” s’utilitza per gestionar el contrast i l’equilibri de colors de la imatge. Podeu fer la majoria d’aquests ajustaments a la persona de “desenvolupament”, però el “mapatge de to” us permet controlar més. Les ofertes de personalització “exportació” inclouen tots els detalls de l’exportació, inclosos el format de píxel i els metadats.

A només 50 dòlars, Affinity Photo és un gran valor. Disposa de controls d’edició de fotografies exhaustius que abasten Lightroom i Photoshop. És una alternativa, però, a causa del flux de treball establert entre els dos productes d’Adobe.

Corel PaintShop Pro

Corel considera PaintShop Pro com “l’alternativa més moderna de Photoshop”. És fàcil veure per què també. Hi ha un conjunt complet d’eines d’edició de fotografies, com ara suport RAW, processament d’HDR, correcció de lents i processament per lots.

Podeu ajustar manualment imatges mitjançant la seva suite d’eines de canvi. Corel disposa de controls que permeten eliminar les taques, suavitzar les arrugues, restaurar les imatges embrutades i eliminar els ulls vermells. També hi ha eines d’edició sensibles al contingut per moure o eliminar una selecció d’una imatge o Corel omplir de forma intel·ligent l’àrea.

Corel-PaintShop-Pro-Photo-Editing

PaintShop Pro també disposa d’eines de disseny gràfic que inclouen capes, emmascaratge i text. La manera de manejar el dibuix és diferent de la de Photoshop. Podeu dibuixar amb vectors, aconseguint il·lustracions digitals suaus i ampliables.

Podeu escriure tasques repetitives a PaintShop Pro, que és la nostra característica preferida. Corel registrarà les vostres accions a la pantalla i les assignarà a una macro. Utilitzeu-lo a la interfície i Corel s’ocuparà de la tasca automàticament.

És el doble del preu d’Affinity, però té més funcions. Tampoc és dolent una tarifa única, tenint en compte que gastareu tant a Photoshop en pocs mesos. No té el flux de treball optimitzat de Lightroom, però PaintShop Pro és encara una excel·lent alternativa de Photoshop.

Per què recomanem Adobe

Com que Adobe se centra més en les solucions basades en subscripcions, els competidors impulsen la seva tarifa única en el seu màrqueting. Hi ha un mèrit de pagar més pel programari i tenir-ne el contingut per sempre, però seguim pensant que una subscripció Creative Cloud és un valor millor.

El problema amb el programa de tarifa única són les actualitzacions. Un any d’ús de Photoshop pot costar la mateixa quantitat que PaintShop Pro, per exemple, però, un cop que es publiqui la versió 2020 del programari de Corel, haureu d’actualitzar.

L’avantatge de Creative Cloud és la sinergia. Obteniu una transició fluida entre els productes d’Adobe i les actualitzacions constants. També pagueu la mateixa tarifa, sigui quantes funcions noves s’hi introdueixin.

Hi ha coses que més ens agraden de les alternatives que de les nostres recomanacions, des del nivell de potència fins a la usabilitat, però, tenint en compte l’atac de les actualitzacions i la tarifa mensual relativament baixa, Adobe encara manté aquesta secció del mercat de continguts amb força..

El millor programari gratuït d’edició de fotografies

Per a aquells que estiguin realment sense butxaca, mirem una ullada a algunes alternatives gratuïtes d’Adobe. Tot i que algunes d’aquestes poden tenir funcions clau, molt bé podrien ser l’adequat perfecte per a la vostra situació particular.

Microsoft o Apple Fotos

Microsoft i Apple Photos són aplicacions fotogràfiques sorprenentment potents per als seus sistemes operatius respectius. Obteniu eines per a l’exposició, el contrast, el balanç de blancs i molt més, cosa que permet un procés d’edició de fotos senzill per a imatges des del telèfon o càmera puntual.

Apple-Fotos

Microsoft Photos pot editar fotos i vídeos. Podeu crear presentacions de diapositives, clips de vídeo i entrellaçar, afegir efectes 3D, com ara llamps i ajustar música i velocitat per al vostre clip exportat. És un petit paquet d’edició que s’utilitza millor per fer fotos.

Apple Photos no té suport de vídeo perquè iMovie està disponible per a això, però té un conjunt més gran d’eines d’edició. Podeu utilitzar els filtres integrats per a una edició ràpida o immersió per ajustar els ressalts, les ombres i el contrast.

Apple també inclou una corba de to de tres canals, que és una característica útil per a aquells que volen embrutar-se les mans amb l’edició de fotos. Té una potència tan gran com el mòbil Lightroom i és una bona manera d’introduir-vos en el món de l’edició de fotografies sense obtenir una suite completa..

GIMP

GIMP és una eina d’edició gratuïta com a Photoshop disponible per a macOS, Windows i Linux (ve de sèrie a la majoria de les distros). També és de codi obert, de manera que podeu descarregar plugins o escriure els vostres propis si parleu molt de C ++, Scheme, Python o Perl.

GIMP

Té una forta comunitat de professionals i aficionats. Tot i ser gratuït, podeu utilitzar GIMP per guanyar diners, ja sigui mitjançant la creació d’art digital o mitjançant la cerca de fotografies malcriades..

El dissuasió més gran és la interfície. GIMP és potent, però no intuïtiu, que és una combinació perillosa per a programes professionals. Si dediqueu el temps a aprendre-ho, obtindreu resultats excel·lents. Si proveniu de Photoshop o voleu un flux de treball racionalitzat, però, GIMP no és la millor opció.

El mateix podria dir-se si també es muda de GIMP a Photoshop, de manera que es pot descriure amb el que coneixeu. D’alguna manera sembla un ajust perfecte per a Team Penguin, però, gràcies a la seva interfície arcana. Consulteu la nostra millor VPN per a Linux per obtenir més exemples de productes frikis a mida.

Fotor

Fotor és una eina gratuïta d’edició de fotos en línia que s’adreça a persones que no saben molt sobre l’edició de fotos. És prou potent, però la interfície i la denominació són més similars a Instagram que Lightroom.

Fotor

Tot i així, té el seu lloc. Per a edicions ràpides, Fotor és excel·lent. Podeu editar imatges del disc dur o importar-les des de Dropbox (llegiu la nostra crítica de Dropbox). Les imatges es poden utilitzar en collages o com a part del disseny mitjançant una de les moltes plantilles de Fotor.

La versió gratuïta està restringida, però. Teniu un nombre d’espai d’emmagatzematge limitat per a les imatges i les filigranes editades i hi ha anuncis puntuals. Hi ha al voltant de 3 dòlars al mes si compres un pla anual o 9 dòlars si pagues de mes en mes. Per aquest preu, però, el millor és només fer servir el paquet fotogràfic d’Adobe.

Pensaments finals

L’edició de fotografies és un procés complex i variat, però les versions recents del programari de grapets l’han fet més accessible que mai. Creiem que els productes d’Adobe que ja fa temps que són la indústria són encara difícils de combatre, especialment per a l’edició de fotografies.

A mesura que els sensors de la càmera augmenten en el nombre de megapíxels, també ho feu la mida dels fitxers. L’emmagatzematge i la còpia de seguretat fiable són punts clau per a qualsevol fotògraf que treballi. Assegureu-vos de consultar els nostres millors serveis de còpia de seguretat en línia i la regla de còpia de seguretat 3-2-1 per mantenir les vostres dades segures. També tenim un article sobre el millor programari de gestió de fotografies per mantenir en ordre la vostra col·lecció de snaps manipulats.

Quina aplicació d’edició de fotos feu servir? Feu-nos-ho saber als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me