Guia per a principiants de Shopify: comerç electrònic de la manera fàcil el 2020

Moltes persones tenen un producte fantàstic que volen vendre per internet, però no saben com fer-ho. És per això que vam decidir escriure la guia d’aquest principiant a Shopify, en la qual explicarem com utilitzar aquesta eina de comerç electrònic per construir la seva pròpia botiga minorista en línia.


Shopify és una de les plataformes de venda al detall en línia més grans del món. És un programari basat en núvol que permet crear una botiga en línia amb pocs clics. Cobreix les característiques més importants d’una botiga en línia, com ara pagaments, inventaris, gestió de productes, disseny de botigues, legals i molts altres. No és en absolut que Shopify l’utilitzin més de 600.000 empreses de tot el món.

Shopify es va fundar el 2004 com a botiga minorista pròpia. En aquell moment, Tobias Lutke, Daniel Weinand i Scott Lake volien vendre taules de neu en línia, però no estaven descontents amb les solucions de botigues en línia existents i van decidir desenvolupar el seu propi programari. El 2006, la van posar a disposició del món com a programa de codi obert.

En aquell moment, hi havia poques solucions decents de comerç electrònic disponibles. Wix es va llançar el 2006 (llegiu la nostra ressenya de Wix), Magento el 2008 i WooCommerce el 2011. Tot i que Squarespace (llegiu la nostra revisió Squarespace) estava en funcionament el 2003, no venia amb un fabricant de botigues i estava centrat en el servei d’allotjament. serveis.

En aquesta guia, aprendràs a crear una botiga web senzilla, afegint productes i personalitzant el seu aspecte. Aleshores, us donem una breu introducció a la gestió del domini a Shopify i a la manera de publicar la vostra botiga, per tant, comencem Un cop dominat el material aquí, potser també voldreu crear una pàgina de destinació per a la vostra botiga; us recomanem que consulteu la nostra guia d’Instapage per això.

Pros i contres de Shopify

escales-equilibri-prosandcons

Com qualsevol altra aplicació, Shopify té pros i contres. El seu major avantatge és que la instal·lació i la configuració són senzilles, cosa que facilita la posada en marxa del vostre negoci en línia. No necessiteu desenvolupadors per configurar la vostra botiga en línia, de manera que podeu centrar-vos en allò que coneixeu millor i fer negocis.

Shopify està especialitzat en proporcionar botigues en línia de moltes maneres, de manera que pràcticament compres coneixements experts com a part del servei. És útil per a la seguretat, protecció de dades i processament de pagaments. Shopify és segur, a més, les dades sensibles, com ara informació del client, adreces d’enviament i informació de pagament, es mantindran segures.

Un altre punt interessant és que els clients estan més disposats a comprar productes vostès si el vostre lloc web fa una impressió segura i coherent. Si la pestanya del navegador es congela o es bloqueja quan realitzen una comanda, els vostres clients dubtaran a introduir la informació de la seva targeta de crèdit.

Això no haurà de preocupar-se. Shopify va ser estable durant les nostres proves i, si succeeix alguna cosa, podeu accedir a l’assistència tot el dia o consultar les guies universitàries d’alta qualitat del centre d’ajuda de Shopify..

El servei admet moltes opcions de pagament, cosa que us permet dissenyar la vostra botiga minorista de manera més internacional. Podeu utilitzar la passarel·la de pagament de Shopify, PayPal, Stripe, Amazon Pay, Apple Pay o fins i tot criptocurrencies com ara bitcoin.

També hi ha proveïdors de pagament específics del país, que poden ser desconeguts internacionalment, però són líders del mercat al país on voleu vendre, així que hi ha una solució per a tothom.

Com que és una solució de botiga única, la botiga d’aplicacions Shopify té moltes funcions que podeu integrar a la vostra botiga fàcilment. A més, podeu triar entre desenes de temes, creats per experts, que faran que el vostre negoci en línia tingui un aspecte fantàstic i professional.

També podeu integrar la comptabilitat. QuickBooks Online (llegiu la nostra ressenya de QuickBooks Online) i Xero (llegiu la nostra crítica Xero) juguen molt bé amb Shopify, que creiem que té molt sentit. En lloc de fer-te ingressar manualment 200 vendes cada dia, aquests programes les importaran automàticament.

Líquid per a negocis fluids

Shopify-Liquid-ProgLang

Si voleu canviar profundament el tema, no n’hi ha prou amb CSS i HTML senzills. Cal conèixer Liquid, el llenguatge de programació de Shopify. Fins i tot si voleu contractar un autònom, podeu trobar problemes, ja que no és un idioma molt utilitzat. Això permet als desenvolupadors cobrar preus ridículs.

Shopify també inclou nombroses màrqueting integrat (màrqueting per correu electrònic, revisions de productes i integracions de mitjans socials) i funcions d’optimització de motors de cerca.

Perquè la vostra botiga en línia es pugui trobar a Google, haureu de seguir uns criteris de SEO establerts per Google. Shopify assumeix alguns d’aquests treballs. També té una potent funció d’anàlisi i tauler que us permet supervisar millor els vostres diferents canals de màrqueting.

Shopify també ofereix una funció de bloc, de manera que podeu configurar fàcilment el vostre bloc sobre el vostre producte i mercat. Dit això, Shopify és de moltes maneres guanyat per WordPress (llegiu la nostra guia per a principiants a WordPress). Si el vostre negoci en línia depèn molt del màrqueting de contingut, potser voldreu utilitzar un bloc de WordPress amb un complement WooCommerce.

Shopify i Dropshipping

dropshipping-airmail-delivery

Shopify s’utilitza sovint per a l’anomenat model de negoci d’enviament de caiguda, que significa executar una botiga en línia sense cap inventari ni conservació d’estoc. Els productes que oferiu a la vostra botiga no són lliurats al client per vosaltres, sinó per un fabricant o proveïdor.

Com a transportista, tot el que heu de fer és assegurar-vos que la vostra botiga funciona correctament i que les vendes es produeixen. El compromís és que perdreu el control sobre la satisfacció del client perquè no podeu influir ni controlar el proveïdor directament..

Shopify és una de les maneres més fàcils d’iniciar un negoci d’enviament de gotes. Els socis d’integració com Oberlo disposen d’interfícies automatitzades mitjançant les quals la vostra botiga en línia comanda directament al seu proveïdor. El mètode sense problemes supera els rivals perquè haureu de pagar poca despesa al vostre transportista, mentre que Amazon o eBay et cobren.

Tot i que parlem de tarifes, els preus de Shopify han de ser tractats amb precaució. A més de les tarifes bàsiques (29 $, 79 $ o 299 $ al mes), cobra per cada transacció que passi per la vostra botiga en línia. Inicialment, la taxa és del 2 per cent, però baixa fins a l’1 per cent a mesura que augmenta el volum de transacció.

Heu de tenir en compte un cost creixent. A mesura que augmenten les vendes, també l’import que haureu de pagar a Shopify.

Com utilitzar Shopify

En aquesta secció, us mostrarem algunes de les funcions i bones pràctiques de Shopify per utilitzar-lo, de manera que podeu iniciar un negoci en línia sòlid avui.

Primers passos amb Shopify

Primer, cal crear un compte de Shopify. Podeu començar amb una prova gratuïta de 14 dies. Aneu a Shopify.com i empleneu la vostra adreça de correu al quadre que hi ha al centre i, a continuació, feu clic a “Comença”.

Shopify-Pàgina inicial

Introduïu la vostra contrasenya i el nom de la botiga abans de tocar “crear la botiga”.

Shopify-Password-And-Store-Name

Un cop acabat, espereu fins que Shopify configuri la seva botiga. Per al següent pas, heu d’incloure informació personal per continuar.

Shopify-Informació personal

Quan hàgiu acabat, feu clic a “Entra a la meva botiga”. El següent que veieu és el tauler de control del vostre negoci en línia. A la part esquerra, podeu trobar la barra de navegació que us permet saltar entre diferents funcions.

Shopify-Left-Navigation-Panell

A la dreta, veureu un petit quadre de comandament que mostra les figures clau de la vostra botiga: “vendes totals”, “vendes totals per canal” i “productes més importants”.

Descripció general de Shopify-Sales-Quick-Sales

A la meitat de la pantalla, heu de veure els tres passos més importants per llançar la vostra botiga en línia: “afegir producte”, “personalitzar el tema” i “afegir domini”.

Shopify-Primers passos

Com afegir un producte

A Shopify, hi ha dues maneres de crear un producte. Feu clic a “afegir producte” a la meitat de la pàgina de benvinguda o, si heu tancat per defecte aquesta finestra, toqueu “productes” a la barra de navegació de la part esquerra. Aleshores, haureu de veure la pantalla següent.

Producte addicional de Shopify

Feu clic a “afegir producte”. Si no voleu afegir cada producte a mà, podeu penjar el catàleg de productes com a fitxer .csv. Per evitar errors del sistema, camps buits o altres problemes, Shopify especifica una estructura per al fitxer d’importació.

Després de fer clic a “importar”, apareix el menú emergent següent.

Shopify-Importar-Productes

Podeu descarregar un fitxer .csv de mostra fent clic al text blau de “Model CSV de mostra”, que té l’estructura que vol fer Shopify. En aquest tutorial, crearem els productes manualment, però. Simplement feu clic a “afegir producte” i ja esteu preparats per anar-hi.

Shopify-Afegir-Producte-Descripció general-pàgina

Introduïu el nom del producte al camp “títol” i la descripció del producte al camp “descripció”.

La imatge, el nom i la descripció del producte són la informació decisiva perquè el visitant de la pàgina faci clic sobre el producte i finalment el compri. Són els motors crítics del vostre percentatge de conversions, de manera que l’èxit empresarial augmenta o baixa amb ells.

A continuació, escolliu els canals de vendes que voleu utilitzar per oferir el vostre producte al costat dret. Ompliu el tipus de producte, el venedor i la col·lecció a la qual pertany.

Mentre hi som, sempre categoritzeu els vostres productes en col·leccions. Us facilitarà que els vostres clients trobin el producte que buscaven. Shopify distingeix entre col·leccions automatitzades i manuals. En aquest tutorial, treballarem amb la col·lecció de “pàgina inicial” prèvia generada.

Ara el producte hauria de ser així.

Shopify-Nom del producte-i-desc

A continuació, hem d’afegir una bona imatge de producte i etiquetes significatives. Shopify té una funció de zoom automàtica a cada imatge de producte que pengeu. Cada imatge es mostrarà en mida normal, però, quan el passeu per sobre, es ressaltarà el lloc on hi ha el ratolí. Amazon fa el mateix. Això significa que afegir fotografies d’alta resolució és clau.

Shopify-Producte-Imatge-i-Etiquetes

Parlem ara d’opcions de preus. A la secció “preus”, trobareu tres camps importants: “preu”, “comparar al preu” i “carregar impostos sobre aquest producte”.

“Compara al preu” és crucial si voleu mostrar als vostres clients que el producte està a la venda. El preu que apareix aquí és l’original abans del descompte i el preu que el poden comprar per aquest lloc és al camp “preu”. Si no voleu fer una oferta especial sobre aquest tema, deixeu el camp “Compara a preu” buit.

Els aspectes més importants per vendre en línia són l’inventari i el magatzem. En aquest context, parlarem de SKU o de la unitat de manteniment d’accions.

El SKU és un identificador intern que heu de definir per a cada producte i per a cada variació del mateix. Podeu arribar ràpidament a 200 tipus de productes, cosa que dificulta el seguiment sense una forma adequada d’identificar-los. El resultat és un caos absolut per a vostè i el client.

El SKU no té res a veure amb els codis de barres. Només us ajudaran a trobar productes més ràpidament i a fer un seguiment de la vostra cartera de productes. Us recomanem que afegiu un SKU normalitzat a tots els productes des del primer moment.

Un estàndard possible podria ser: cinc lletres del nom del fabricant, tres lletres de la sèrie de productes, dues lletres del model de producte i tres lletres del nom del producte. Com a exemple de càmera, anirem amb una cosa com CANON-EOS-T6-KIT.

Shopify-Preu-i inventari

Quan els clients compren productes de la vostra botiga en línia, encara els han de fer arribar a casa.

Si vens internacionalment, hauràs de tractar amb els costums internacionals. Cada producte ha de tenir un codi de duanes internacional per determinar els costos d’importació / exportació amb antelació.

Com a minorista, haureu de saber quantes taxes de duana s’afegeixen a cadascun dels vostres productes, de manera que els vostres clients no obtindran una desagradable sorpresa a la data de la compra. Shopify us ajuda amb un enllaç a l’eina Buscador personalitzat HS, on trobareu el codi corresponent.

Com que el pes del producte també és un factor per a les despeses d’enviament afegides durant el procés de checkout, el millor és obtenir-lo del fabricant.

Si veneu productes digitals, com llibres electrònics, audiollibres o música, no cal que res. Desmarqueu la casella de selecció “Aquest és un producte físic”. Tot i que, ja que la nostra càmera Canon no és un producte digital, hem d’indicar el pes i el Codi internacional duaner. En el nostre cas, es veu així.

Shopify-Shipping-And-Variants

Deixem les variants obertes de moment.

Finalment, us mostrarem com ajustar el producte SEO, que és important si voleu vendre el producte. Per canviar-lo, feu clic a l’enllaç “edita SEO del lloc web” i completeu el títol i la meta descripció. També podeu personalitzar l’URL.

Shopify-Producte-SEO

Ara feu clic a “guardar” i espereu fins que Shopify crei el vostre producte. Hauria d’aparèixer a la visualització general del producte.

Descripció general del producte

Enhorabona, heu afegit el primer producte a la vostra botiga en línia.

Personalitza el teu tema

Ara que ja sabeu com afegir productes a la vostra botiga en línia, anem a veure com és realment la vostra botiga. Vés a la secció “canal de vendes” de la barra de navegació de la part esquerra i fes clic a la icona d’ull que hi ha al costat de “botiga en línia”.

Shopify-Sales-Channel-Preview

Hauríeu de veure la pàgina següent.

Shopify-Preview-Prefait-Store

Com podeu veure, el producte que hem creat apareix a la vista prèvia, però, si es desplaça cap amunt i cap avall, notarà que el disseny de la botiga és avorrit i poc atractiu..

Us mostrarem com podeu canviar-ho. Primer, navegueu de nou a la pàgina principal fent clic a “inici” o al logotip de Shopify a la part superior de la barra de navegació, i després feu clic a “personalitzar el tema”.

Shopify-Personalitzar-Tema

Com qualsevol altra botiga Shopify, la vostra botiga va ser creada amb el tema “debutar”. Ara teniu dues opcions: feu clic a “personalitzar” i canvieu el tema “debutar” existent o pengeu un nou disseny que substitueixi l’existent.

Shopify-Change-Theme

La personalització dels temes sol arribar després de la selecció del disseny. És el perfeccionament dels dissenys existents i no s’ha d’utilitzar per a ajustaments importants d’estil. Si no us agrada l’aspecte d’un tema, escolliu-ne un de diferent abans d’intentar personalitzar-lo.

En aquest tutorial inicial, substituirem un tema. Podeu triar entre plantilles gratuïtes i de pagament, però, de moment, ens conformarem amb una de gratuïta. Feu clic a “explorar temes gratuïts” per obtenir una visió general dels temes gratuïts de Shopify.

Shopify-Explore-Free-Temes

Consulteu els temes i feu clic sobre el que més us agradi. A cada tema hi ha diversos dissenys per triar. Hem escollit el tema “il·limitat”, amb una configuració de “vibrant”.

Shopify-Add-Free-Tema

Després d’afegir el nou tema, hauria d’aparèixer a la vista general del tema, just al tema “debut”.

Shopify-Nou tema afegit

S’afegeix a la vostra botiga, però encara no està activat. Feu clic a “accions” a sota del nou disseny i després feu clic a “publicar”.

Shopify-Activar-Tema

Haureu de veure la llista emergent següent. Feu clic a “publicar” de nou per confirmar.

Shopify-Publicar-Tema

Torneu a la funció de previsualització i mireu el nou disseny de la vostra botiga.

Publicat amb Shopify-New-Theme

Tot i que encara hi ha molts marcadors de lloc grisos (comodins que heu de substituir mitjançant la personalització), la disposició es veu molt millor.

Com afegir un domini a la vostra botiga en línia

Passem a l’última part de la nostra guia, la publicació i la gestió de dominis de la vostra botiga en línia. Després d’arreglar l’aspecte de la vostra botiga i afegir productes, és hora de posar la vostra botiga a l’abast del món.

Per finalitzar, torneu a la pantalla d’inici fent clic a “casa”.

Shopify-Add-Custom-Domain

A continuació, feu clic a “Afegir domini” per obrir l’administració del domini.

Gestió de dominis de Shopify

Hi ha tres maneres de canviar el domini de la vostra botiga: “connectar el domini existent”, “transferir el domini” i “comprar el domini nou”. En interès de la marca coherent, el domini ha de ser descriptiu. De manera predeterminada, els dominis de Shopify finalitzen amb “.myshopify.com”. Podeu comprar el vostre domini personal a través de Shopify prement “comprar el nou domini”.

Si ja teniu un domini, que seria fantàstic, podeu anar a “connectar el domini existent” i introduir el domini corresponent al camp que es mostra.

Shopify-Connect-Domain-existent

Probablement coneixeu la diferència entre connectar i transferir un domini perquè ja els heu comprat anteriorment. Si no ho és, consulteu el nostre article sobre com registrar un nom de domini.

Quina solució és millor depèn de tu. Solem deixar els dominis amb el proveïdor de manera que no els perdrem el seguiment. Si teniu un domini a Shopify, potser un altre a Siteground o Bluehost o algun dels nostres millors proveïdors d’allotjament web, podeu perdre la pista ràpidament..

L’addició d’un domini és opcional amb Shopify. També podeu publicar la vostra botiga amb el domini predeterminat (.myshopify.com), que farem en aquest tutorial. Si tanqueu la sessió de Shopify ara i introduïu l’URL al navegador, hauríeu de veure el següent.

Shopify-Online-Password

Cada vegada que entreu al mode de previsualització, veureu una barra a la part inferior esquerra de la pantalla que mostra la contrasenya en línia del vostre magatzem.

Shopify-Preview-Password

També podeu trobar la contrasenya a “canals de vendes” > “botiga online” > “Preferències”

Shopify-Canviar la contrasenya

Podeu desactivar la contrasenya o assignar-ne una de nova a “Protecció de contrasenya”.

Shopify-Disable-Contrasenya

Tanmateix, notareu que només podeu desactivar la contrasenya un cop hàgiu comprat un pla de pagament.

Pensaments finals

Shopify és una eina diversa amb funcions suficients per satisfer les necessitats de tothom. No ho recomanem però com a bala de plata per a tots els negocis. De fet, el seu valor depèn de la mida de l’empresa, de la vostra estratègia comercial i de molts altres factors.

Si el vostre negoci en línia es basa en el màrqueting de contingut, Shopify no serà la millor decisió per a vosaltres. A més, els costos són un gran problema, sobretot amb les vendes més grans. Heu de considerar que Shopify es paga cada vegada menys, més grans són les vostres vendes.

Si teniu requisits bàsics i voleu iniciar la vostra botiga en línia ràpidament, haureu d’utilitzar Shopify. Per qualsevol cosa més complexa, potser haureu de contractar un desenvolupador de Shopify. Per exemple, si sou una empresa estable amb una marca establerta, potser haureu de modificar molt la vostra botiga, que pot ser costosa. Un altre trencador d’ofertes és Liquid i els costos relacionats.

Dit això, és una oportunitat fantàstica per a les petites empreses, ja que podreu gestionar la vostra botiga en línia per només 30 dòlars al mes més despeses. Tant si voleu vendre sabates, taules de neu o lederhosen, Shopify funcionarà per a vosaltres. Si encara no esteu convençuts, proveu el judici de 14 dies. No haureu de proporcionar informació de la targeta de crèdit per fer-ho.

Heu provat Shopify? Expliqueu-nos als comentaris de sota per a què l’heu utilitzat i per a quina funció us ha agradat més Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me