Google Ads vs. Facebook Ads vs. Bing Ads: màrqueting PPC el 2020

Tot venedor en línia s’ha enfrontat almenys una vegada a la seva carrera professional amb la decisió de si utilitzar Google Ads, Facebook Ads o Bing Ads: les tres plataformes de màrqueting més grans i populars.. 


La decisió sobre la plataforma de màrqueting PPC que cal utilitzar és essencial per al vostre negoci. Per això, Google Ads, Facebook Ads o Bing Ads haurien de formar part de qualsevol (bon) pla de màrqueting en línia. 

Al final, és difícil decidir quina de les tres plataformes s’ha d’utilitzar. És fàcil confondre’s, ja que és possible que no tingueu tota la informació o que se us pugui suggerir una solució en què el vostre assessor aconsegueixi més beneficis..  

És per això que a Cloudwards hem escrit aquesta comparació completa d’aquestes tres plataformes. Hem comparat els anuncis de Google, Facebook Ads i Bing Ads en tres rondes, comparant funcions, preu i facilitat d’ús i, a continuació, hem determinat un guanyador per a cada ronda.. 

Després d’una breu introducció de cada proveïdor, ens submergirem directament en les rondes de batalla, explicant pas a pas com vam arribar a la decisió i en quin escenari cada plataforma de màrqueting té més sentit.. 

Per a aquells que teniu pressa i no podeu llegir tot l’article, aquí teniu un petit resum de cada ronda.

Anuncis de RoundGoogle AdsFacebook AdsBing Ads
Funcions publicitàries i abastGoogle Ads té l’abast més gran, la majoria de funcions i les millors funcions d’orientació per a públics. També és el millor per al màrqueting multicanal.Facebook Ads no és tan gran quant a l’abast, però és més gran que Bing i ofereix moltes funcions.Bing Ads té un abast reduït i falten moltes funcions clau.
Preu (a la nostra prova)Google Ads és el més car, però també té l’abast més gran.Facebook Ads és el més barat.Bing Ads és més barat que Google Ads, però també té un abast més reduït.
Facilitat d’úsGoogle es troba entre algun lloc: ni bo ni dolent, però almenys té un bon suport que us ajuda a començar.Facebook Ads és el més fàcil d’utilitzar: té molta visualització, una navegació clara i un bon suportEls anuncis de Bing són força confusos i el suport tampoc és tan bo.

Màrqueting PPC

Google Ads, Facebook Ads i Bing Ads són plataformes de màrqueting de pagament per clic, que fa referència al seu model de facturació. En poques paraules, això significa que creeu anuncis que apareixen a una xarxa i pagueu per cada clic al vostre anunci, tant si la gent acaba comprant el vostre producte com si no..

Una forma d’això és SEM, o màrqueting de motors de cerca. Aquí, l’abast del motor de cerca s’utilitza com a xarxa. Tots els anuncis de Google, Facebook Ads i Bing Ads no es consideren com a màrqueting de PPC, però no en el terme SEM. Això és perquè Facebook en si mateix no és un motor de cerca, sinó una xarxa social. 

En el màrqueting de PPC, cal tenir en compte dues coses: d’una banda, molts clics poden, i sovint, no generen res; i d’altra banda, un clic de 3 dòlars es pot convertir en un benefici de 200 dòlars si un client potencial compra el seu producte com a resultat de l’anunci.. 

És per això que heu d’esbrinar quins clics entren a l’èter i quins en comporten una conversió. Això, però, és més fàcil de dir que de fer-ho.

Organització d’una batalla

Abans d’aconseguir els torns de batalla, presentem els contendents.

Anuncis de Google

Google Ads s’ha convertit en imprescindible en el món del màrqueting modern. La plataforma de màrqueting de Google s’ha convertit en una solució de màrqueting complexa i molt analítica que ofereix als venedors moderns gairebé tot el que volen.

Rebatejat com a “Google Ads” el 2018 (abans conegut com Google Adwords), Google utilitza el seu gran conjunt de dades i un immens abast per proporcionar als venedors moderns una eina PPC òptima, tant en algorismes de processament analítics tant d’abast i d’anàlisi.. 

Google-Facebook-Bing-Google-Màrqueting

Google Ads es basa en l’anomenat “punt de qualitat” que mesura la qualitat del vostre anunci, però també en moltes altres coses. El punt de qualitat és important perquè Google Ads requereix que liciteu per les paraules clau que voleu utilitzar. 

Depenent de la qualitat del vostre punt de qualitat, els vostres anuncis es mostraran per a diferents paraules clau en diferents períodes de temps. Tant el punt de qualitat com l’oferta defineixen l’èxit de la vostra campanya, no només l’oferta.

Facebook Ads

Tot i que no som els majors seguidors de Facebook, hem de reconèixer que és difícil imaginar un món digital sense el gegant tecnològic de Menlo Park. Des d’una perspectiva emprenedora, haureu d’utilitzar no només Facebook per a la vostra estratègia de xarxes socials, sinó també col·locar-hi anuncis de pagament. 

De mitjana, 1.59 milions de persones utilitzen Facebook cada dia, de manera que teòricament, podeu posar el vostre anunci davant de 1.59 mil milions de parells d’ulls al dia.

Google-Facebook-Bing-Facebook-Màrqueting

Facebook va comprar la xarxa social Instagram i el servei de missatgeria WhatsApp el 2012 i el 2014, respectivament. Des d’una perspectiva de màrqueting, això vol dir que ara podeu utilitzar tant Facebook com Instagram i aviat WhatsApp, ja que Facebook ha anunciat que els primers anuncis de WhatsApp apareixeran el 2020. 

Facebook va obtenir uns ingressos de 16.600 milions de dòlars en el seu negoci de màrqueting el 2019. Actualment Instagram està en un nivell elevat, però és dubtable quant de temps pot créixer el gegant tecnològic a aquest ritme i si la publicitat prevista per a WhatsApp funcionarà..

Anuncis de Bing

Bing és un motor de cerca de Microsoft per a aquells que hem justificat que mai han tingut res a veure amb Bing. Llançat el 2009, ara és el successor dels molts intents de Microsoft d’oferir un motor de cerca competitiu.

Cerca de Google-Facebook-Bing-Bing

Després de vides anteriors com MSN Search, Windows Live Search i Live Search, Bing s’ha convertit efectivament en un motor de cerca seriós, amb prop de 6.000 milions de cerques al mes. Això pot semblar minúscul en comparació amb el volum de cerca de Google (5.6 mil milions de cerques al dia), però esperem que la plataforma creixi una mica més.

Sovint subestimada, Bing ha estat capaç d’ampliar contínuament la seva quota de mercat. Aquestes raons són la integració fluïda en diversos productes de Windows 10 i les col·laboracions amb Apple, Amazon i Yahoo. El 2018, Bing es va convertir en el tercer motor de cerca més gran, darrere de Google i Baidu. 

Google-Facebook-Bing-Bing-Search-Results

Microsoft no va esperar gaire a utilitzar la comunitat activa amb finalitats de màrqueting. Va introduir adCenter el 2006 i el va canviar de nom en diverses ocasions. El 2012, Microsoft adCenter es va convertir en Bing Ads. 

Similar als anuncis de Google, els anuncis de Bing es podrien utilitzar a tota la xarxa de cerca de Microsoft. Aquesta va ser una de les raons per les quals Bing Ads va tornar a ser rebrancada. El 2019, Bing Ads es va convertir en Microsoft Advertising. Tot i això, per senzillesa, l’anomenarem Bing Ads en aquest article.

Ara que hem tractat els fonaments bàsics, voldríem passar a la part més emocionant de l’article: comparar les tres grans plataformes de màrqueting de PPC de tot el món.. 

Comprovem i compararem Google Ads, Facebook Ads i Bing Ads en tres rondes. Hi haurà un guanyador i un subcampionat per ronda. El guanyador de cada ronda obté dos punts, el segon lloc obté un punt i el tercer es queda amb les mans buides.

A la primera ronda, aprofundirem en les funcions més importants i l’abast de la plataforma respectiva. A la segona i tercera ronda, les plataformes podran lluitar en termes de preus i facilitat d’ús. 

Primera fase: Funcions publicitàries i abast

A la primera ronda, començarem amb l’abast de cada plataforma i les funcions publicitàries, és a dir, totes les funcions indispensables per als venedors. 

Entre altres coses, hem examinat funcionalitats, com ara proves A / B, gestió d’audiència, geotargeting, formats d’anuncis i opcions d’orientació general. També hem destacat les funcions que fan que cada plataforma d’anuncis sigui única.

El viatge actual del client inclou diversos punts de contacte fins que es realitzi la conversió final. Per a vostè com a venedor en línia per acompanyar de manera òptima en aquest viatge del client, és important estar a diverses plataformes alhora per tal de fer el millor seguiment i reajustar les vostres perspectives.. 

Per tant, el nombre de plataformes i la mida de cada xarxa de visualització d’anuncis també són un criteri important de classificació.

Funcions publicitàries d’anuncis de Google

Com ja hem esmentat anteriorment, Google Adwords ha estat rebatejat com a Google Ads. Aquest nom s’ajusta molt bé perquè, avui en dia, Google Ads no només permet gestionar els anuncis que voleu mostrar al motor de cerca, sinó que també podeu fer publicitat a Google AdSense, YouTube o fins i tot en aplicacions per a mòbils..

Google AdSense és un servei que permet als operadors de llocs web monetitzar el seu trànsit oferint espai publicitari als seus llocs web. Aquest servei és especialment interessant per a llocs web d’alta circulació. Com a comercialitzador, podeu utilitzar aquests llocs mitjançant Google Ads i col·locar el vostre lloc en aquests llocs.

Google-Facebook-Bing-Google-ASense

Aquesta característica és especialment interessant si voleu reordenar les persones que, per exemple, van fer clic al vostre anunci de Google al motor de cerca, van afegir un producte al seu carretó, però van cancel·lar el procés de revisió al darrer pas.. 

Aquests anomenats “carros abandonats” són grans dòlars que bàsicament es llisquen pels dits dels gestors de comerç electrònic. Google AdSense, però, és una manera fantàstica de reordenar aquests carros de compres abandonats en una gran varietat de llocs web. 

També podeu orquestrar i gestionar els vostres anuncis a YouTube mitjançant Google Ads. Aquest és un enorme avantatge respecte a Facebook Ads i Bing Ads.

Si afegiu l’abast de Google Ads a través de les diferents plataformes (és a dir, si ens fixeu en tota la xarxa de visualització de Google), podeu posar els vostres anuncis als canals següents:

 • 2 milions de persones a AdSense
 • 5.600 milions de cerques diàries a través de la Cerca de Google
 • 1.900 milions de visitants de YouTube van iniciar la sessió per mes
 • 2.5 mil milions de dispositius Android actius (per a màrqueting d’aplicacions)

Des d’una perspectiva de privadesa, fa por quants productes de Google utilitzem i quants punts de contacte amb la seva marca tenim avui en dia. Des d’una perspectiva de màrqueting en línia, però, és molt beneficiós.

Passem ara als formats d’anuncis. Google ofereix molts formats d’anuncis diferents, gràcies al seu ampli abast i a les múltiples plataformes on podeu publicar anuncis. Segons l’objectiu de la vostra campanya de màrqueting, Google us ofereix els formats d’anuncis següents: 

 • Cerca: anuncis basats en text que es mostren principalment a la Cerca de Google
 • Visualització: anuncis basats en text i en imatges que podeu mostrar a tota la xarxa de Google AdSense
 • Compres: anuncis especialment optimitzats per a productes, que també es mostren a la Cerca de Google
 • Vídeo: anuncis basats en vídeo que podeu mostrar a YouTube
 • Intel·ligent: en aquesta opció d’anunci, Google optimitza diferents formats per a vosaltres i per a la vostra campanya de màrqueting
 • Aplicació: anuncis basats en text que podeu publicar a les aplicacions i a la botiga d’aplicacions

Google-Facebook-Bing-Google-Màrqueting-Formats

Per tal de publicar anuncis de compra, haureu de tenir un compte de Google Merchant amb productes inclosos. Si sou un gestor de comerç electrònic, heu de comprovar la integració de la vostra plataforma de comerç electrònic amb Google Merchant Center, si voleu publicar anuncis de compra mitjançant Google Ads. 

Google-Facebook-Bing-Google-Màrqueting-Compres

La integració és important per a la importació de productes perquè, si teniu centenars de productes al vostre magatzem, probablement no voldreu importar-los manualment a Google Merchant Center de manera manual. Això és quelcom que haureu de considerar quan escolliu la millor plataforma de comerç electrònic per al vostre negoci. 

Un altre criteri important per a les funcions publicitàries és l’orientació. Google Ads us permet alinear els anuncis de manera diferent. Podeu ajustar el vostre públic (el vostre grup objectiu) amb molt de detall. Entre altres coses, Google Ads també us permet definir dades demogràfiques, interessos i aspectes geogràfics, que sovint són oblidats per molts venedors en línia.

Ubicació de Google-Facebook-Bing-Google-Màrqueting-Ubicació

Des d’una perspectiva de contingut, també podeu fer alguns ajustaments. Podeu definir el tema, la ubicació i les paraules clau relacionades per tal de que els vostres anuncis siguin més detallats per als llocs adequats. 

Google-Facebook-Bing-Google-Màrqueting-Públics

L’última característica que volem parlar és el planificador de paraules clau. Google Ads recopila punts significatius al respecte, ja que proporciona una eina útil a més de les tendències de Google. El planificador de paraules clau de Google us ajuda a estimar, planificar i gestionar les vostres campanyes publicitàries i les seves paraules clau. 

Amb el planificador de paraules clau, podeu obtenir inspiració per a paraules clau noves, si voleu ampliar una mica la vostra campanya. També podeu obtenir prediccions de les paraules clau existents en termes de volum, competència i cost per clic. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Keyword-Planner

Funcions publicitàries d’anuncis de Facebook

Passem ara al segon proveïdor: Facebook Ads. Facebook ni tan sols es pot apropar a Google en termes d’abast. A més d’1.500 milions d’usuaris diaris de Facebook, també hi ha mil milions d’usuaris d’Instagram. 

Tot i això, això no és suficient per competir amb Google. Si bé Google cobreix gairebé tot Internet, només podeu utilitzar Facebook Ads per publicar anuncis a Facebook i Instagram. 

D’altra banda, Facebook té un avantatge decisiu sobre Google i Bing: emocions i comportaments socials. A les xarxes socials, revelem inconscientment informació sobre nosaltres mateixos, el nostre comportament i els nostres hàbits. Això fa que sigui molt fàcil que un gegant de dades com Facebook generi coneixement sobre nosaltres, que com a venedor en línia podeu utilitzar.

Les emocions tenen un paper important en la decisió de compra. Si, com a comercialitzador, teniu accés a aquesta informació i no haureu de treballar amb persones ni suposicions, tindreu moltes possibilitats de realitzar els vostres objectius de màrqueting. Tanmateix, no volem discutir en aquest moment com de correcte o correcte ens sembla tot el correcte.

Facebook no té un planificador de paraules clau, com Google Ads, però no el necessiteu. El principi de la comercialització de Facebook és fonamentalment diferent de Google Ads i Bing Ads. No té sentit pensar en paraules clau o en consultes de cerca, per tant, òbviament, no cal que les planifiqueu. Facebook funciona més en interessos i públics. 

Una característica potent de Facebook són les audiències similars, que són, com el seu nom indica, el reflex d’un públic existent. 

Google-Facebook-Bing-Facebook-Màrqueting-Lookalike

Suposem que heu creat el públic òptim per al vostre producte o servei en diverses campanyes de màrqueting. Amb la funció de públic similar, ja podeu crear una audiència similar que Facebook creu que s’assembla a la vostra existent. Aquesta similitud es refereix a coses com la demografia o els interessos.

Segons la grandària del vostre públic, la mida del públic canvia. Simplement, com més exactament el nou públic s’assembli a la vostra antiga audiència, més petita serà. Per crear un públic similar, només cal que tingueu 100 persones a la vostra pàgina inicial.

Trobem aquesta funció especialment interessant perquè podeu executar diverses campanyes, establir objectius diferents i, a continuació, veure quin públic és el que més us convé. Aleshores, simplement creareu un públic similar al vostre ideal i, al següent pas, podreu aprofundir i generar més ingressos, conversions i subscripcions..

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Create-Lookalike

En aquest cas, la qualitat de l’audiència inicial i la grandària del públic semblant són determinants per al vostre èxit de màrqueting.

Quan es tracta d’orientar, pensem que Facebook Ads fa un treball millor que Google i Bing. Per sobre de tot, Facebook té una increïble fortuna de dades que podeu utilitzar amb finalitats de màrqueting. Per exemple, podeu començar a orientar-vos a persones que han agradat o han seguit una pàgina en concret a Instagram.

Podeu filtrar persones no només per dades demogràfiques o geogràfiques, sinó també per interessos. En comparació amb Google Ads i Bing Ads, podeu obtenir informació molt detallada i treballar amb aquestes anomenades “connexions”. Són exemples de connexions d’ús freqüent les persones que han fet clic al vostre lloc o han instal·lat una aplicació determinada.

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Create-Audience

Segons la nostra opinió, només heu d’utilitzar aquesta funció al començament de la vostra campanya de màrqueting o per provar determinades hipòtesis. L’ideal seria que creeu automàticament tots els públics més mitjançant el píxel de Facebook.

Per últim, però no menys important, són els formats d’anuncis. Facebook us permet triar entre els formats d’anuncis següents:

 • Foto: un anunci senzill amb imatges, text i enllaços
 • Video: publicitat en vídeo
 • Història: vídeo o imatge incrustada entre dues històries d’usuaris de Facebook connectats
 • Messenger: en realitat, aquest anunci no compta com un format d’anunci únic, ja que implica anuncis fotogràfics que es mostren simplement a Messenger..
 • Carrusel: aquest format publicitari permet mostrar diverses imatges (cada imatge té el seu propi enllaç) al mateix tema i text
 • Presentació de diapositives: anunci publicitari amb imatges canviants
 • Col·lecció: un anunci de productes i col·leccions, amb imatges, preus i enllaços

Realment no comptem els anuncis “missatgeria” i “presentació de diapositives” com a formats d’anuncis separats, perquè no pensem que difereixi realment dels altres formats d’anuncis a Facebook. Podeu trobar més informació sobre els formats d’anuncis de Facebook aquí.

Google-Facebook-Bing-Facebook-Màrqueting-Formats

Bing Ads Funcions publicitàries

Bing Ads és, bàsicament, la versió Microsoft de Google Adwords. Com s’ha esmentat anteriorment, Bing Ads utilitza la xarxa de cerca de Microsoft. Això inclou no només Bing Search, sinó també altres plataformes, com Windows 10 i Yahoo. 

Microsoft ja es va aliar amb Yahoo des de fa diversos anys. El resultat és que la vostra publicitat es mostrarà tant als resultats de cerca de Bing com a Yahoo.

Per a una millor planificació de les capacitats i paraules clau respectives, Microsoft us ha proporcionat un planificador de paraules clau, igual que Google. Tanmateix, trobem que el planificador de paraules clau de Google és molt més fàcil d’utilitzar (vegeu la secció més fàcil d’utilitzar a continuació).

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Keyword-Planner

Qualsevol que pensi que Microsoft pot competir amb Google i Facebook s’equivoca. Les 6.000 milions de consultes mensuals, esmentades anteriorment, no es poden comparar realment amb els 5.600 milions de consultes diàries de Google. Bing tampoc pot competir amb la mida de públic general de Facebook.

Bing Ads us permet triar entre els tipus de visualització següents:

 • Text ampliat: idèntic als anuncis de cerca a Google Ads
 • Cerca dinàmica: anuncis generats automàticament. Amb els anuncis de “text ampliat”, heu de crear i optimitzar manualment cada anunci; amb anuncis de “cerca dinàmica”, Microsoft crea i optimitza els anuncis per a vosaltres, segons el vostre lloc web i el que busqueu. Aquest tipus d’anuncis només estan disponibles a França, Alemanya, Regne Unit i Estats Units.
 • Producte: anuncis de productes, que es mostren a la dreta dels resultats de cerca
 • Microsoft Audience: anuncis que es mostren directament en articles de la xarxa de públic de Microsoft (similar a Google AdSense). Aquest tipus d’anuncis només estan disponibles als EUA, Canadà, Regne Unit i Austràlia
 • Instal·lació de l’aplicació: anuncis de text ampliat que descobreixen automàticament el sistema operatiu del telèfon intel·ligent i envien el client directament a la botiga d’aplicacions adequada. Aquest tipus de publicitat només està disponible als EUA per a iOS i Android. D’altra banda, segons Microsoft, “No tothom encara té aquesta característica. Si no, no us preocupeu. Aviat! ” Tanmateix, “qui” no s’especifica més

Desgravem punts aquí perquè alguns tipus d’anuncis només estan disponibles en determinats països. Els anuncis “de cerca dinàmica”, per exemple, només estan disponibles a França, Alemanya, Regne Unit i Estats Units. Això és força dolent, sobretot perquè la audiència total és petita, de totes maneres.

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Públics

Tanmateix, pel que fa a l’orientació, Bing Ads ofereix una funció bastant única que no es pot veure amb Google Ads ni Facebook Ads: l’orientació de LinkedIn, que permet orientar-se específicament a empreses, indústries o títols de feina de la xarxa de LinkedIn. Aquesta funció només està disponible només amb Bing Ads, potser perquè LinkedIn és ara una empresa de Microsoft. 

A més, és possible apuntar segons la seva geografia i interessos. Malauradament, no hem trobat l’opció de limitar el públic en termes de demografia.

Primer Pensament

La primera ronda ja contenia molta informació sobre Google Ads, Facebook Ads i Bing Ads, així que aquí teniu una visió general dels fets clau més importants:

CriterisGoogle AdsAnuncis del llibre en publicitatBing Ads
Les plataformes van arribarCerca de Google, Google AdSense, YouTube, Google Play, Gmail i altres productes de GoogleFacebook, Instagram, WhatsApp (aviat)Bing, Windows 10, Yahoo i altres productes de Windows
Formats d’anuncisCerca, visualitzant, comprant, vídeo, aplicació intel·ligentFoto, vídeo, història, carrusel, col·leccióText ampliat, cerca dinàmica, producte, instal·lació d’aplicacions Microsoft, aplicació
Planificador de paraules clauNo
Opcions d’orientacióDemografia, interessos geogràfics i (limitats)Demografia, geogràfica, interessos i comportament socialInteressos geogràfics, LinkedIn i (limitats)
Audiència similarSí, anomenat “públics semblants”No

Google Ads té, amb molt, l’abast més gran: un 90% percebut d’internet. A més, la plataforma de màrqueting té un planificador de paraules clau, públics semblants i molts formats d’anuncis.

Facebook Ads té millors opcions d’orientació i s’acosta a Google en el rendiment general. Tot i això, segons la nostra opinió, és més difícil mantenir-se al dia amb el client a través de diversos canals a través de Facebook Ads. Bing Ads ocupa el tercer lloc per la seva manca de plataformes, abast i característiques.

Guanyador de la primera fase: Anuncis de Google

Finalista: Facebook Ads

Segona ronda: preu

És molt difícil fer declaracions generals sobre preus en el camp del màrqueting de PPC. La quantitat que pagueu per clic en funció de la paraula clau a la paraula clau. La competició també té un paper molt important. Això significa que podeu determinar mercats competitius en funció del cost mitjà per clic o CPC. 

Volíem evitar declaracions qüestionables que fan altres publicacions en línia, com ara “Google Ads és més car i Facebook Ads és barat” o “el CPC mitjà de Google Ads és de 2 dòlars” (que és completament absurd). Més aviat, ens esforcem per fer avaluacions millors i correctes, de manera que vam establir una manera de mesurar els preus.

Hem investigat el nostre camí en tres nínxols diferents i hem estudiat els CPC respectius per a determinades paraules clau i les hem comparat entre si.

Evidentment, sabem que aquest procés tampoc no és necessàriament representatiu. Això és degut a que, per exemple, en una àrea, més gent promou a Bing Ads, mentre que en altres àrees, podeu trobar més gent que promocioni a Google Ads. Tanmateix, us proporciona una bona sensació pels costos generals i, sobretot, us mostra una manera d’esbrinar els costos del vostre cas d’ús..

Hem utilitzat les tres àrees de nínxol següents per avaluar la lluita de Google Ads vs. Facebook Ads vs. Bing Ads a nivell de preu:

 • VPN (Paraules clau: vpn, free vpn, nordvpn, expressvpn, ipvanish, free vpn per firestick, Android gratis vpn, millor vpn gratis)
 • Raspall de pèl (Paraules clau: raspall de pèl, revion un pas, esponja de cabell, assecador i volumitzador revitalitzant en un pas, raspall allisador, raspall assecador, assecador de pinzell revion, raspall de desemmotllament, raspall de redreçar)
 • Constructor de llocs web (Paraules clau: creador de llocs web, creador de llocs web gratuït, creador de llocs web gratuït, preus de wix, millor creador de llocs web, creador de llocs web, lloc web de wix, constructor de llocs web, constructor de webs, constructor de llocs web més fàcil, creador de llocs web de comerç electrònic)

Preu dels anuncis de Google

Primer, Google Ads va generar una llista de paraules clau. Per tant, hem rebut els preus següents per a les paraules clau respectives al nínxol “vpn”.

“Oferta de la part superior de la pàgina” és un terme nou que encara no hem explicat. Una part superior de l’oferta de la pàgina, com el seu nom indica, consisteix a fer ofertes per obtenir una posició superior als resultats de la cerca. “Gamma baixa” i “gamma alta” indiquen l’interval dels preus. 

Per exemple, la paraula clau “vpn” té un cost mínim de 3,20 dòlars i un màxim de 12,06 dòlars per assolir una posició superior als resultats de la cerca. Això vol dir que us costaria molts diners si algú fes clic al vostre anunci superior de la pàgina. El cost per clic mitjà d’aquest nínxol és d’entre 1,72 i 6,76 dòlars. 

Google-Facebook-Bing-Google-Màrqueting-VPN-CPC

A continuació, es va analitzar el nínxol “raspall de pèl”, amb els resultats següents.

Com podem veure, els preus d’aquest nínxol són significativament més baixos. El cost per clic mitjà està entre 0,36 i 1,50 dòlars. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Hairbrush-CPC

Per últim, però no per això menys important, vam analitzar el nínxol “creador de llocs web” i vam derivar els següents suggeriments i preus de paraules clau.

Com podeu veure a la taula anterior, aquestes paraules clau són les més cares dels tres nínxols. Amb un cost per clic mitjà de 5,98 $ a 20,63 dòlars, les paraules clau en aquesta àrea són significativament més altes que en els altres dos nínxols.. 

Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Website-Builder-CPC

Facebook Ads Preu

Malauradament, el preu dels anuncis de Facebook no es pot mesurar fàcilment per endavant. En aquest moment, hem de treballar amb estimacions perquè Facebook no proporciona una eina d’estimació, com ara el planificador de paraules clau per a Google o Bing Ads. 

Tot i això, això torna a ser degut a com funciona Facebook com a plataforma d’anuncis. Si bé els anuncis de Google i Bing es basen més en la planificació i en les previsions, Facebook requereix que experimenteu més. Potser és per això que Facebook és més barat que Google o Bing Ads.

Per tal de donar-vos almenys la idea dels preus a Facebook, hem trobat per a vosaltres una calculadora de costos d’anuncis de Facebook molt útil, que podeu consultar aquí.

Segons Hootsuite, el CPC mitjà dels anuncis de Facebook el 2017 va estar entre 0,35 i 0,50 dòlars. El 2018, els preus eren aproximadament els mateixos. 

Bing Ads Preu

El planificador de paraules clau de Bing Ads no té cap estimació com Google, amb límits d’oferta superior i inferior. Us suggereix una oferta i això és. D’altra banda, pensem que és fantàstic que us proporciona dades exactes de les cerques mensuals, a diferència de Google Ads.

Per al nínxol “vpn”, hem extret les dades següents.

Hem de trobar una manera de comparar els anuncis de Bing amb els anuncis de Google. És per això que, en aquest exemple, vam treure la mitjana dels límits d’oferta superior i inferior del CPC d’anuncis de Google. Com veieu a la taula, Bing Ads és molt més barat que Google Ads, però acabes mostrant els vostres anuncis a una audiència més petita.

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Màrqueting-VPN-CPC

Per al nínxol “raspall de pèl”, hem obtingut els valors següents.

En aquest nínxol, té més sentit mantenir-se en Google Ads, ja que les diferències de preus no són tan grans, sobretot perquè el volum de cerca mensual de Bing Ads és molt menor..

No paga la pena perdre’s milers i milers de possibles perspectives a causa d’una diferència de deu cent per cent. A més, per a algunes paraules clau, com “raspall assecador”, Bing Ads és fins i tot més car que Google Ads. 

Google-Facebook-Bing-Mircosoft-Marketing-Hairbrush-CPC

Finalment, aquí es mostren els números de les paraules clau del nínxol “creador de llocs web”.

Aquí podeu veure la diferència de manera molt clara. Amb la paraula clau “ecommerce website builder”, Bing Ads és més barat per un creixent $ 22,11 per clic. Per descomptat, el volum és molt inferior, però en aquest escenari, si el mirem des d’una perspectiva de preus, podria tenir més sentit utilitzar Bing Ads en lloc de Google Ads.

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Marketing-Website-Builder-CPC

Ronda dos pensaments

Si ens fixem en el cost mitjà per clic aquí, podríeu pensar que Facebook és el clar guanyador. Els clics poden ser més barats a Facebook i Bing Ads que a Google Ads, però el nostre mètode de mesura no garanteix que es comparen segons altres indicadors de rendiment, com ara el rendiment de la inversió..

El preu és una cosa, però la diferència entre els percentatges de clics i les taxes de conversió mitjanes difereixen de plataforma en plataforma, per exemple, també són coses que heu de considerar. Per no parlar de la intenció de l’usuari, que és ben diferent a Facebook que a Google o Bing. 

Tanmateix, és difícil fer declaracions generals sobre quina plataforma és més barata o més cara. És per això que vam mantenir el preu com a mitjà de comparació, i és aquí on els anuncis de Facebook són immillorables. Bing Ads ocupa el segon lloc perquè el CPC mitjà és molt més barat que Google Ads.

Guanyador de la primera fase: Facebook Ads

Finalista: Anuncis de Bing

Tercera ronda: Facilitat d’ús

Posem-ho així: Cap de les solucions de programari enumerades aquí no rebrà un premi per la seva facilitat d’ús i no va bé, perquè les persones tenen requisits complexos en una plataforma PPC. És perfectament normal que un sistema tingui moltes eines, finestres, càlculs, anàlisis i taulers diferents. 

Per tant, és natural que dediqueu una bona estona a acostumar-vos a Google Ads, Facebook Ads i Bing Ads. Com en qualsevol fase d’aprenentatge, necessitareu accés al seu suport i a la base de coneixement. Dit això, no només ens centrarem en el disseny i la usabilitat, sinó també en la documentació, el suport i molt més.

Facilitat d’ús de Google Ads

A primera vista, la interfície d’usuari de Google Ads sembla força antiga. Tanmateix, el tauler que veieu just després d’iniciar la sessió està disposat clarament.

Google-Facebook-Bing-Google-Màrqueting-Tauler

La majoria dels altres taulers de control segueixen un disseny tabular:

Google-Facebook-Bing-Google-Màrqueting-Paraules clau

Si voleu gestionar els vostres públics de màrqueting, veureu que la interfície de Google no és realment atractiva visual. A més, a la pestanya “públics”, trobareu els públics que heu afegit a les vostres campanyes o grups d’anuncis, però no als vostres públics personalitzats. 

Aquests anomenats “públics de mercat” són definits per Google com a grups d’interès o persones que ja han estat actives en un determinat mercat. 

Públics de Google-Facebook-Bing-Google-Màrqueting-Campanya

A més, triguem molt a configurar audiències que s’omplin automàticament de fonts externes. L’ideal seria que només haguessis d’utilitzar dos sistemes: Google Analytics i Google Tag Manager. 

Públics de Google-Facebook-Bing-Google-Marketing-Custom-Custom

Especialment per als propietaris de comerç electrònic, el seguiment dels passos de cessió individuals requereix molt de temps. Facebook és molt més senzill en aquest sentit. 

Un altre defecte d’usabilitat és treballar a les “visualitzacions”. Ràpidament perdreu el registre de la campanya, grup d’anuncis o anuncis que editeu. Aquest enfocament d’utilització pot ser útil per a grans quantitats de dades, però per a principiants, és simplement confús. 

Si voleu crear una campanya nova a Google Ads, veureu que el menú en si és molt senzill, tot i que els principiants hauran d’investigar un o dos termes.

Campanya de Google-Facebook-Bing-Google-Màrqueting-Creació

Parlant d’això, Google ha creat una base de coneixement completa i un excel·lent suport que respon en poques hores. Si teniu dubtes, sempre podeu contactar amb l’equip d’assistència de Google. 

També us convidem a fer una ullada als nostres articles sobre Google Ads, especialment si necessiteu ajuda sobre com promocionar el vostre negoci amb Google Ads o si necessiteu alguns consells generals per a principiants de Google Ads..

Facilitat d’ús d’anuncis de Facebook

El gestor de campanyes i el gestor d’audiències de Facebook són molt atractius visualment. Ens agrada especialment la visió general del vostre compte, que sembla: 

Google-Facebook-Bing-Facebook-Màrqueting-Tauler

Jerarquia donada: compte > Campanyes > Conjunts d’anuncis > Anuncis: es mostra clarament i el “problema de visualització” de Google Ads no existeix perquè la navegació entre els diferents nivells és molt visible. 

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Views

El gestor d’audiències també està clarament estructurat i més fàcil d’utilitzar que Google Ads. El problema de fons és que les visuals faciliten la creació de públic a Facebook Ads. 

També és més senzill crear públics a Facebook que a Google. Mentre que Google Ads requereix que configureu diversos sistemes, Facebook només vol que integreu el seu píxel de seguiment i el connecteu a les campanyes desitjades, tot en uns quants passos. En general, considerem més atractiu i clar el maneig de públics de Facebook.

Google-Facebook-Bing-Facebook-Marketing-Audience Manager

El millor és desactivar el bloqueig d’anuncis del navegador perquè no tingueu cap problema per configurar Facebook. Per crear una campanya a Facebook Ads, només cal fer clic a “crear” a la pestanya “campanyes”.  

Campanya de Google-Facebook-Bing-Facebook-Màrqueting-Nova

Com es pot veure a la captura de pantalla anterior, la creació de campanyes noves a Facebook és molt fàcil i no requereix diversos passos, a diferència de Google Ads.

També trobem el “centre creatiu” atractiu, on podeu crear les vostres maquetes publicitàries i inspirar-vos d’altres venedors de Facebook. Entre les tres plataformes que es comparen aquí, aquest nucli creatiu és la millor manera de fer que els vostres anuncis visuals quedin bé.

Google-Facebook-Bing-Facebook-Creative-Hub

Facilitat d’ús

Amb Bing Ads, veieu les coses més importants a la pantalla tan aviat com inicieu la sessió. Tanmateix, no ens resulta fàcil d’entendre, ja que hi ha diversos menús de navegació, i no sempre està clar on trobar el que heu de fer. estic buscant. 

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Màrqueting-Tauler

Tant el gestor de campanyes com el de públic són molt similars a Google Ads. Aquí també tot és molt tabular i no és realment vistós.

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Campaign Manager

El gestor d’audiències sembla encara més confús perquè conflueixen diferents elements visuals: primer els gràfics de tauler, després una explicació del procés i, a la part inferior, la visió general de l’audiència i la possibilitat de crear nous públics (també anomenats associació).

Google-Facebook-Bing-Microsoft-Audience-Manager

Bing Ads proporciona suport en directe, però no és realment útil i et fa sentir com si estàs escrivint a un bot i no amb una persona. Aquest supòsit es manifesta a partir de frases estranyes, llargs temps d’espera i respostes a preguntes que no ens vam fer. 

A més, la documentació no és tan bona que la de Google o Facebook i requereix molta feina per posar-se al dia.

Ronda dels tres pensaments:

Com ja hem comentat al començament d’aquest capítol, cap de les tres plataformes aquí és realment fàcil d’utilitzar. Tot i això, això és més degut a la naturalesa del programari que a la manca de dissenyadors. Google, Facebook i Microsoft han demostrat diverses vegades en el passat que saben crear un bon programari. 

El problema de fons, però, és que els Facebook Ads són els més fàcils d’utilitzar. Amb molts components visuals i un disseny consistent, la xarxa social ens convenç a tots els nivells.

Google Ads ocupa el segon lloc perquè és més fàcil d’utilitzar que Bing i obtindreu la informació que necessiteu amb més assistència o la trobareu a la documentació.

Guanyador de la primera fase: Facebook Ads

Finalista: Anuncis de Google

El Veredicte

En comparació, Facebook Ads va acabar primer i Google Ads en segon lloc.

Això no significa que els anuncis de Facebook siguin la millor solució per al vostre negoci. Sempre depèn dels teus objectius de màrqueting, de les teves habilitats personals, del model de negoci i de moltes altres coses. Fins i tot Bing Ads pot obtenir millors resultats que Google Ads, en determinades situacions. 

El que és bàsic és que és normal i habitual que les empreses utilitzin diverses plataformes PPC amb finalitats diferents. Per exemple, pot ser útil utilitzar Facebook Ads per augmentar el coneixement de la marca i Google Ads per augmentar les vendes.

De vegades també pot ajudar a crear simplement una pàgina de destinació i provar diferents plataformes PPC impulsant el trànsit al lloc. 

Què en penses de la nostra ressenya? Quina plataforma PPC us ha agradat més: Google Ads, Facebook Ads o Bing Ads? Feu-nos-ho saber a l’apartat de comentaris que hi ha a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map