Endurance International Group: Enduring Web Host o Privacy Pirate?

Si alguna vegada heu iniciat un lloc web, probablement coneixeu el grup Endurance International, fins i tot si mai no heu sentit el nom. Com a cap d’empreses per sobre d’empreses massives d’allotjament web com HostGator, Bluehost i iPage, EIG opera en segon pla, ajudant la seva llarga llista de marques a reunir subscriptors.


Durant la nostra revisió dels serveis d’allotjament, es van observar algunes tendències amb les marques Endurance, especialment quan es tracta de privadesa. Després d’haver fet algunes investigacions preliminars, hem trobat diversos articles que discuteixen el responsable corporatiu, la majoria dels quals se centren en les adquisicions d’EIG al llarg dels anys i informen que els serveis es van arruïnar un cop que EIG va acabar l’adquisició.. 

Tot i que això és cert en alguns casos (proporcionarem els exemples a continuació), aquest no és el principal problema del grup Endurance International. El nostre propòsit és doble. Primer, volem establir el registre directament sobre què és EIG i què fa. A continuació, volem passar a allò que creiem que és la major preocupació pel monòlit: la privadesa. 

Tot i això, abans d’arribar a qualsevol cosa, és el moment d’una breu lliçó d’història.

Què és Endurance International Group?

La pàgina “sobre nosaltres” d’Endurance International diu que és “una família internacional de marques que proporciona als propietaris de petites empreses les eines necessàries per establir i crear la seva presència a la web”. Tot i que sembli una cançó i una dansa similars a una companyia com GoDaddy, EIG no és en realitat una empresa d’allotjament web. 

Però EIG va començar així. El 1997, Hari Ravichandran, un empresari amb un MBA i dos graus en enginyeria, va fundar BizLand, una empresa d’allotjament web dedicada a les petites empreses. Ravichandran acabaria passant a fundar Jump Ventures el juny de 2018 i iSubscribe (ara conegut com Aura) l’agost de 2017. 

El 2001, enmig de l’esclat de la bombolla dotcom, BizLand va trobar que havia caigut en moments difícils. Es va reorganitzar -amb només 14 empleats- en el grup Endurance International. No va abandonar BizLand, però. Aquest lloc continua en peu i ofereix serveis d’allotjament web en l’actualitat. En canvi, Ravichandran va dividir la companyia, mantenint BizLand com a punt d’allotjament web i establint el grup Endurance International com a holding. 

Una empresa titular no proporciona cap servei en si mateix. En canvi, és propietari d’un percentatge de múltiples marques filials. Sovint, el holding realitzarà alguns canvis estructurals importants en un negoci un cop adquirida. Després d’això, però, la marca encara utilitza la seva pròpia infraestructura per operar. 

Entre el 2001 i el 2011, Endurance es va repartir, comprant marques per completar la seva cartera. No obstant això, la cobertura del que va passar durant aquest període és àmplia. Almenys sabem que va comprar FatCow el 2005 i IPOWER el 2007. El comunicat de premsa IPOWER del 2007 afirma que, en aquest moment, EIG ja havia adquirit 28 marques més. 

Tot va bé, però la pilota no va començar a rodar per Endurance International Group fins que GS Capital Partners (part de Goldman Sachs i Warburg Pincus LLC) – la va comprar el 2011. Les dues empreses d’inversió van pagar 975 milions de dòlars per la companyia i després van arribar a l’acord, EIG va adquirir algunes de les seves marques més grans, inclosa Bluehost.

EIG es fa públic


© NYSE

Suposem que la principal adquisició de Bluehost va ser preparar Endurance per a la borsa. La companyia va viure en directe amb 21 milions d’accions valorades en 12 dòlars la peça a l’octubre de 2013. Amb una nova punta d’expansió, EIG es va traslladar el més ràpidament possible per aconseguir dòlars d’inversors, molt probablement amb l’esperança d’ampliar la seva llista ja estel·lar.. 

Tanmateix, es va moure una mica massa ràpidament. El 10 de desembre de 2015, tant Endurance International Group com una de les seves marques, Constant Contact, van rebre cites de l’Oficina Regional de Boston de la Comissió de Valors i Canvi de Estats Units. Hari Ravichandran, que aleshores era al capdavant de EIG, estava sota el foc per proporcionar números d’inscripcions inflats als inversors. 

Aquesta consigna legal es va prolongar durant tres anys, amb nombroses esmenes procedents dels demandants. El juny del 2018, Endurance International Group va acordar pagar una multa de 8 milions de dòlars a la SEC, segons la Better Business Bureau. A l’agost de 2017, Ravichandran va deixar la companyia i va ser substituït per l’expresident de Convergys Corporation, Jeffery Fox. 

Si tot el que et resulta anterior és una mica difuminat, us hem creat aquesta línia de temps útil EIG per a vosaltres (feu clic per embiggen).

Història EIG

Quota de mercat EIG

El que va començar com una empresa d’allotjament web a finals dels anys 90 va convertir-se en una cosa molt més gran, amb EIG utilitzant la bombolla de puntcom com a oportunitat de reorganitzar-se com a holding. Però el creixement no s’ha aturat en gairebé vint anys. Endurance International Group té ara una part important del mercat d’allotjament web. 

Tanmateix, EIG té menys que alguns dels articles en línia més especulatius que suggereix. Utilitzant Datanyze, calculem que EIG és al voltant del vuit per cent del mercat d’allotjament web, cosa que no es compara molt amb el 18 per cent de GoDaddy (consulteu la nostra crítica de GoDaddy). Hi ha algunes conclusions que podríem treure, totes elles només són especulacions.

Quota de mercat d’allotjament web

L’explicació més senzilla suggereix que l’expansió d’Endurance és simplement el resultat del capitalisme del segle XXI. El més probable és que EIG compri marques quan es presentin les oportunitats que busquen expandir-se sempre que sigui possible. Tot i que podem evitar la idea que una companyia holding vol ser el més gran possible, el que no podem sacsejar és com la xarxa àmplia d’EIG afecta les vostres dades personals. 

Els números no autoritzats de març de 2019 mostren Endurance International Group amb 2.676.770 dòlars en actius. No obstant això, aquests actius són intangibles de 2.180.011 dòlars. Els actius intangibles, com el seu nom indica, no tenen naturalesa física, cosa que significa que van des del reconeixement de la marca fins a una llista de correu electrònic. No hi ha cap valor físic unit a aquests actius com hi hauria, per exemple, terra o maquinària. 

Si bé és difícil dibuixar una línia recta basada només en números, podem almenys recollir que la majoria dels actius d’EIG no són físics, és a dir, el reconeixement de la marca, les dades i el fons de comerç constitueixen en gran mesura el valor dels actius que té actualment..

EIG: Problemes de privadesa

Això genera preocupacions de privacitat. Tot i que descobrim la trajectòria històrica del grup Endurance International, no és del tot malvat, sobretot quan altres empreses, com GoDaddy, posseeixen una quota de mercat més important o algunes empreses simplement les eliminen. El que més preocupa és la recollida de dades, en què EIG té una bona versió. 

Abans d’introduir-nos en la política de privadesa, que és prou dolenta per si sola, volem oferir un petit exemple del que pot estar fent EIG a diverses marques. EIG va adquirir Arvixe el 31 d’octubre de 2014, segons CrunchBase. Un article de base de coneixement existent al lloc web d’Arvixe, titulat “És gratuïta la privadesa del domini? Com puc configurar-ho? ” es va publicar el 2009, aclarint que el servei, de fet, el va proporcionar gratuïtament.

Tot i això, es va fer una edició el 13 de juliol de 2015, que va afirmar que Arvixe ja no oferiria privadesa del domini de forma gratuïta. No podem dir amb certesa que es tractés d’una decisió originària d’Endurance, però no seria la conclusió més descarada de treure. Sabem que EIG té almenys alguna influència en les seves marques. Per exemple, Constant Contact va acomiadar al voltant del 15 per cent del seu personal després de l’adquisició d’EIG. 

A partir del que sabem sobre les adquisicions d’EIG, sembla que hi ha dos objectius: inflar les existències i reunir el màxim de dades possibles. La política de privadesa també la recupera. 

Recollida i compartició de dades

La recollida comença abans del registre. Segons la política de privadesa, EIG recopila la vostra adreça de correu electrònic sempre que la proporcioneu, independentment de si us esteu registrant o no. A més, recopila la vostra adreça IP, metadades del navegador, ubicació geogràfica, interacció d’enllaços i interacció de pàgines. 

Qualsevol altra cosa està inclosa en la clàusula final de la secció “informació que recollim sobre el vostre ús i dispositius”, que estableix que supervisa “qualsevol dispositiu o un altre mètode de comunicació que utilitzeu per interactuar amb els serveis.”  

Pel que fa aquesta informació, hi ha els habituals sospitosos. EIG l’utilitza per proporcionar i millorar els serveis, comunicar-se amb vostè i assegurar-se que els llocs web funcionen correctament. Tot i això, també s’utilitza “per anunciar i comercialitzar productes i serveis de tercers [sic]”.

Aquests tercers preocupen molt. Amagat en la política de privadesa és un enllaç a una llista de socis de tercers, que inclou WPBeginner, Yahoo, Google, Facebook, Twitter, Verizon, LinkedIn, Amazon Web Services i molts altres. De fet, si imprimiu la llista de socis, tindrà un total de sis pàgines. 

Prenem WPBeginner, per exemple. Si no coneixeu, el lloc es centra en educar els usuaris de WordPress sobre la funcionalitat de la plataforma. És un recurs excel·lent, amb tones de tutorials i múltiples plugins gratuïts, per arrencar.

Tanmateix, si ens fixem en el millor article de hosting de WordPress del seu lloc, Bluehost i HostGator ocupen les dues primeres ranures, totes dues de les marques EIG. Alguns exemples més inclouen un article que compara noms de domini i allotjament web – on es fa publicitat de Bluehost – i una guia sobre el millor allotjament WooCommerce, on apareixen Bluehost i HostGator..

Com WPBeginner, guanyem diners en enllaços d’afiliació. Tot i així, com podeu llegir a la nostra pàgina de treball, aquesta compensació no determina de cap manera quins serveis recomanem. En tots els casos en què un comerciant hagi intentat guanyar-se el nostre favor amb el dòlar poderós, simplement retornem el soroll blanc. 

La diferència principal entre nosaltres i WPBeginner és que cap dels nostres socis afiliats comparteix dades personals sobre els seus clients. La política de privadesa d’Endurance estableix que WPBeginner és un soci amb el qual comparteix les dades personals. Tot i que no sabem i probablement mai sabrem quines dades es comparteixen i quines es comparteixen, no és difícil treure conclusions.

Com s’ha esmentat, pensem que WPBeginner és un excel·lent recurs. Simplement estem utilitzant el lloc com a exemple del que succeeix amb la llista de socis d’EIG. Alguns dels socis tenen sentit, com, per exemple, Google Maps per mostrar ubicacions en un lloc web. D’altres, tot i que, inclòs WPBeginner, Facebook, Twitter i Google Ads, són, certament, només socis de publicitat.  

A més, les vostres dades es mantenen registrades durant molt de temps. Endurance diu que mantindrà les seves dades en registre després de la data de finalització del servei o del 25 de maig de 2018, si havíeu donat de baixa prèviament. Aquesta data és quan va entrar en vigor el Reglament general de protecció de dades, cosa que suggereix que EIG conservava les dades indefinidament abans.

Compartir intern

A més de la compartició externa, també hi ha compartició interna. La política de privadesa no s’aborda àmpliament al respecte, afirmant que EIG comparteix “informació personal amb altres membres de la família corporativa d’Endurance per permetre als nostres afiliats corporatius contactar-vos amb ofertes, serveis o productes que puguin ser del vostre interès i per a vostès. proporcionar-li els seus productes i serveis. “

Tanmateix, tenir en compte quantes marques té Endurance International Group (al voltant de 80, basats en la nostra investigació), vol dir que et pots atrapar en un bucle de vendes. Un dels aspectes perillosos del negoci d’EIG és que podeu rescindir el vostre pla amb un amfitrió només per registrar-vos en un altre que sigui més o menys igual.  

Si sabeu que Endurance comparteix les vostres dades personals amb Google Ads, és possible, encara que sigui difícil de confirmar, que quan deixeu un servei, us en puguin comercialitzar un altre. Almenys a partir d’anècdotes personals quan revisem els serveis d’allotjament web, podem confirmar que hi ha un aspecte destacat en els anuncis relacionats amb EIG..

Agrupant-lo

El grup Endurance International té una història cabdal, des de gairebé un inici del final del segle fins arribar als números de subscriptors inflats als inversors fa només uns anys. El que ha sorgit en els darrers 22 anys és un patró de comportament que mostra l’avarícia. Tot i que sigui qualsevol negoci, bé, negoci, per guanyar diners, està clar que Endurance ha seguit aquest objectiu a costa dels seus clients. 

Els exemples petits inclouen la revocació de la privadesa del domini des d’Arvixe, i els grans inclouen disparar al voltant de 200 persones de Constant Contact. No obstant això, el que més es refereix als temes és la recollida de dades d’EIG i la falta d’aclariments sobre què es tracta i què fa. Tot i que la imatge d’un domini d’allotjament web és malvada, pot ser que no entri al llit amb les empreses més ètiques.. 

La recollida de dades és clarament un problema. La política de privadesa d’Endurance mostra un desprestigi desafiant per a les vostres dades personals. És probable que l’EIG estigui reduint-se en els fluxos d’ingressos, que reculli uns ingressos de la seva llista de socis i que es faci informació sobre les dades a les quals tingui accés.. 

És per això que la majoria dels proveïdors que figuren al nostre millor guia d’allotjament web són marques independents. No es classifiquen a les millors ofertes de marca ni a les oportunitats d’afiliació, sinó perquè ofereixen un servei millor i ètic. Alguns fins i tot utilitzen el model Endurance, però amb algunes millores.

Hostinger, per exemple, té una xarxa que també inclou 000webhost i Hosting24. Tanmateix, aquest fet no està ocult. 000webhost diu que està alimentat per la xarxa Hostinger a l’encapçalament del lloc i Hosting24 mostra la seva afiliació a través de la pàgina “sobre nosaltres” (consulteu la nostra revisió de Hostinger i la revisió de Hosting24 per obtenir més informació sobre aquests serveis). 

Endurance International Group, per la seva banda, esquiva quantes marques posseeix realment i quin paper exerceix en aquestes empreses.

Pensaments finals

Bluehost ocupa l’onzè lloc en el moment d’escriure, i iPage el segueix en el lloc 13 (llegiu la nostra crítica de iPage). Els nostres rànquings es basen en la puntuació de cada ronda, cosa que significa que no sabrem la posició exacta fins que no s’ha dit i fet tot. 

Tot i que hi ha moltes preocupacions en general sobre el grup Endurance International, el cert és que, segons la nostra experiència, les seves marques no ofereixen un servei tan bo com la majoria d’amfitrions independents. SiteGround i DreamHost tenen un rang alt: podeu veure per què a la nostra revisió SiteGround i a la revisió DreamHost, però també hi ha altres opcions a A2 Hosting, MDDHosting, WebHostingBuzz i Kinsta.. 

Et segueix còmode utilitzant una marca EIG? Informeu-nos per què o per què no als comentaris a continuació. Com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me