El millor programari d’escriptura 2020: ploma i tinta per a la nova era

En un món de processadors de text en línia gratuïts, és fàcil oblidar que existeixen aplicacions d’escriptura dedicades. Google Docs pot processar les tecles, però per a qualsevol cosa més, no té res. Un processador de textos dedicat encara pot ajudar-vos a formatar el que esteu escrivint, a organitzar les vostres idees i a exportar-lo amb finalitats professionals.


Vam fer un seguiment del millor programari d’escriptura per a novel·listes, guionistes i periodistes per oferir-vos una guia completa sobre què heu d’utilitzar. Hem trobat el millor programari de cada categoria, així com subcampió si necessiteu més opcions. També hi ha una secció al final de les eines que han de provar tots els escriptors.

El millor programari per a vosaltres pot diferir en funció del vostre cas d’ús. Hem dividit la nostra guia en quatre seccions perquè pugueu trobar les millors eines per a què vulgueu fer. Hi ha també algunes interseccions entre les seccions, per la qual cosa recomanem llegir la secció de novel·les, encara que sigui, per exemple, guionista.

Hi ha eines que han de fer servir tots els escriptors que no volíem fer servir a cap secció. Independentment de què escrigueu, és important crear-ne una còpia amb un servei de còpia de seguretat en línia, com ara Backblaze, que es va classificar en el segon lloc de la nostra millor guia de serveis de còpia de seguretat en línia. Podeu veure per què a la revisió de Backblaze.

Si no coneixeu, aquest és el principi de la regla de còpia de seguretat 3-2-1, que diu que heu de guardar tres còpies de les vostres dades: dues emmagatzemades localment en diferents tipus d’emmagatzematge i una de còpia de seguretat al núvol. Hi ha variacions, com ara emmagatzemar un localment, un en emmagatzematge al núvol i un fora de lloc, però el principi és el mateix. No voldreu perdre la feina que heu dedicat a escriure.

Elecció del millor programari d’escriptura

el millor programari d’escriptura

Les nostres opcions d’aplicació es van reduir a tres factors clau: potència, usabilitat i característiques. El poder era la nostra preocupació principal, ja que declarar el programari el “millor” significa que pot gestionar la major part del que pot tirar-hi. Final Draft, per exemple, s’adhereix automàticament a la configuració estàndard de la indústria i us proporciona les eines necessàries per posar qualsevol cosa al vostre guió.

No obstant això, el poder no hauria de ser a costa de la usabilitat. Final Draft és la millor eina de guionisme disponible, però la seva interfície complexa la fa menys atractiva si es necessita escriptura sense distraccions. Dit això, hi va haver una mica de marxa en aquest punt. Sempre que el programari no fos complicat innecessàriament, es va considerar.

Les funcions, que van incloure tot, des de l’eina “Pregunta a l’editor” del llibre d’estil AP fins als informes de coherència de ProWritingAid, van quedar últimes. Qualsevol cosa que despertés el nostre interès o que d’altra manera seria útil durant el procés d’escriptura complia aquests criteris.

Per a cada secció, tenim una selecció més elevada, que creiem que ofereix el millor equilibri de potència, usabilitat i característiques. Tot i això, no és la millor “opció” de facto. Per això, cada secció també té mencions honorables que tenen molt a oferir per als seus nínxols, però no són tan equilibrades com la nostra primera elecció.

El millor programari d’escriptura per a novel·listes

Comencem amb la tradició de les escriptores de ficció que han estat reconegudes amb el temps. Després d’algunes investigacions, ens vam fixar en les següents opcions.

WriteItNow

WriteItNow està dissenyat per a novel·listes. En lloc de presentar un processador de textos i demanar-vos que en feu un sentit, el programa organitza automàticament les vostres notes, capítols i informació de fons en un sol fitxer. Sempre que vulgueu treballar a la vostra novel·la, tot és en un sol lloc.

Tot el que escriviu s’organitza en un capítol o escena, aquest últim és una peça més petita que compon els vostres capítols. No heu d’utilitzar aquest enfocament, però és efectiu. WriteItNow mostra una jerarquia dels capítols i les escenes que els componen, cosa que significa que podeu escriure la seva història fragmentària per assegurar-vos que cada escena té un arc narratiu..

Podeu afegir escenes a la vostra història. Al començament de l’escriptura, se us demanarà que creeu un resum de l’escena que inclogui personatges, esdeveniments, ubicacions i accessoris de l’escena. WriteItNow utilitza aquesta informació per organitzar escenes a l’editor d’històries.

el millor programari per a escriptors

L’editor d’històries és una eina fantàstica per visualitzar com avança la vostra novel·la. WriteItNow mostra tots els accessoris, personatges, ubicacions i esdeveniments i els relaciona amb les escenes en què apareixen. A més de visualitzar el flux lògic de la vostra novel·la, l’editor d’històries també us pot ajudar a detectar errors de continuïtat.

Si bé aquesta és l’eina principal per visualitzar el flux de la vostra novel·la, WriteItNow pot generar altres gràfics. Per exemple, podeu lligar imatges a fitxers de caràcters i utilitzar aquestes imatges en un gràfic de relacions. En funció de les relacions, WriteItNow també pot mostrar un quadre de conflictes, de manera que pugueu veure com genera el conflicte i flueix al llarg de la vostra història.

best-writing-software-conflict-chart

A l’extrem tècnic, WriteItNow pot generar una anàlisi de llegibilitat, un gràfic d’esdeveniments, un storyboard i un resum d’esdeveniments. Cadascun d’aquests es desglossa per capítols i escenes, proporcionant diverses maneres de veure la vostra història des de la vista dels ocells.

El millor de les funcions és que viuen sota un paraigua. No haureu de desar fitxers per a personatges, guions, etc. En lloc de fer-ho, WritItNow gestiona el treball brut, de manera que només heu d’obrir un sol fitxer..

També és barat. Podeu descarregar una demostració de WriteItNow i utilitzar-la tant com vulgueu, però no podreu desar documents. Quan decidiu actualitzar, només haureu de comprar el codi de desbloqueig de 59,95 dòlars per començar a guardar tot el que heu treballat.

Scrivener

Scrivener és una popular aplicació per a novel·listes, amb escriptors, com Neil Cross, Karen Traviss i Marc Goodman, que són partidaris de la seva difusió. Igual que WriteItNow, Scrivener té moltes eines per veure la vostra novel·la des d’un punt de vista ampli, però les posa en segon pla. Com diu el material de màrqueting, Scrivener et permet escriure la teva novel·la “a la teva manera”.

best-writing-software-scrivener

Això comença a les etapes de planificació. Scrivener inclou eines de corkboard i outliner per visualitzar com avança la vostra història. El corkboard és bàsicament una pàgina de storyboard on podeu adjuntar targetes de notes i veure com s’uneixen. Dit això, les cartes estan lligades a seccions de la vostra novel·la. Si canvieu una targeta, això es veurà reflectit a la novel·la.

El contorn funciona de manera semblant, però us mostra tot, en lloc de la sinopsi d’una escena o d’un capítol. Heu utilitzat el tauler de tauler per obtenir una visió àmplia de la vostra novel·la i del dibuix exterior per veure detalls excel·lents sobre quan i on succeeixen les coses de la història. Com en el tauler de suro, podeu arrossegar per diferents seccions.

Mentre escriviu, podeu aprofitar els diversos modes de pantalla de Scrivener. Per exemple, si escriviu una escena basada en una ubicació real, podeu arrossegar una imatge a la finestra i veure-la al costat del vostre manuscrit. Si necessiteu menys distraccions, podeu canviar al mode de pantalla completa mitjançant un dels presets de colors de Scrivener o una imatge de fons que trieu.

El focus de Scrivener és la personalització i és una espasa de doble tall. Hi podeu fer gairebé qualsevol cosa, des de la investigació d’un document acadèmic fins a l’elaboració d’un guió. Les eines hi són, només cal tenir-ne sentit.

Tot i que és una eina superior en termes de potència i flexibilitat, Scrivener fa la nostra llista de mencions honorables per als novel·listes perquè no posa tots els seus ous en una sola cistella. No és una eina inferior a WriteItNow, al contrari, en realitat, però no se centra tant en els novel·listes.

Però és més barat. Podeu provar Scrivener durant 30 dies en macOS, Windows o iOS, després dels quals haureu de comprar una llicència per 45 dòlars. El judici és interessant perquè només compta els dies que el feu servir. Per exemple, si utilitzeu el programari tres dies a la setmana, el judici duraria 10 setmanes.

Microsoft Word

Microsoft Wordie que és un amic, però és una excel·lent opció per escriure la teva novel·la. Tot i que no té les característiques destacades de Scrivener i WriteItNow, és el processador de textos més utilitzat al mercat i hi ha algunes raons pràctiques, per no dir obvies, d’utilitzar-lo..

el millor programari per a escriptors

Word té les funcions d’edició de Google Docs sense els ajustaments de format. Els correctors de correccions o els editors poden fer canvis al fitxer de Word sense fer-los permanents. Mitjançant la funció de “canvis de pista”, podeu veure totes les edicions suggerides i decidir si les accepteu o les rebutgeu.

Tot i que sembla un malauratge menor, té enormes implicacions en un entorn professional. El format de fitxer de text, .docx, és acceptat a gairebé totes les aplicacions de processament de text. No importa a qui heu d’enviar la vostra obra, podeu estar segur que podran obrir-la i que la formatació es mantindrà intacta.

La paraula es pot utilitzar per escriure, però deixa molt a desitjar en comparació amb Scrivener i WriteItNow. El millor dels casos seria utilitzar una d’aquestes eines per perfilar i escriure la seva novel·la, per després portar-la a Word per formatar, editar i distribuir.

El millor programari d’escriptura per a guionistes

Per aquells que busquen treballar la pantalla de plata, hi ha alguns programes molt específics.

Esborrany final

Final Draft és el programari estàndard de la indústria guió. Maneja el format complicat del guió amb facilitat i ofereix diverses funcions per planificar el vostre guió abans de començar a escriure.

millor-escriptura-programari-final-esborrany

Final Draft 11 va sortir l’any passat, amb novetats com el mode nocturn, suport d’imatges i col·laboració en temps real. Tot i això, encara hi ha funcions més antigues, sobretot, Beat Board, on podeu organitzar els vostres episodis com si estiguessin enganxats a un tauler de suro. Aquesta és una manera clàssica de dibuixar un guió i tenir-lo a la mateixa interfície que escriviu per accelerar el flux de treball.

Es poden organitzar més ritmes mitjançant el Story Story. Podeu utilitzar-la per traçar actes, escenes i seqüències i obtenir una visió d’alt nivell del desenvolupament de la vostra història abans d’una sola presa de tecles. També és útil fer referència al vostre mapa d’històries durant l’escriptura per assegurar-vos que esteu desenvolupant escenes de manera orgànica.

El Projecte final té altres eines per escriure. Podeu utilitzar la col·laboració en temps real per convidar altres usuaris del Projecte Final a treballar en el vostre script i una caixa de xat dedicada us permet rebotar idees les unes a les altres.

També podeu emmagatzemar un diàleg alternatiu a l’esborrany final. Això és especialment útil en les primeres etapes de l’escriptura quan els personatges poden no estar totalment desenvolupats. Emmagatzemar algunes idees manté la conversa consistent i permet una manera fàcil de canviar com diu un personatge.

best-writing-software-alt-dialog

Final Draft inclou més de 100 plantilles, que inclouen guions de pel·lícules a novel·les gràfiques, un assistent de format i SmartType, que és una manera ràpida d’omplir els noms de personatges en un diàleg repetitiu..

L’esborrany final reina suprem en característiques. Dit això, lluita amb facilitat d’ús, sobretot en comparació amb Fade In, una de les nostres mencions d’honor. Hi ha moltes passades des de les targetes índex al Beat Board, de manera que és fàcil perdre’t en la preparació i no començar mai a escriure.

A 250 dòlars, també arriba amb un preu elevat. Tot i així, el programari de guionisme estàndard del sector i les agències s’han acostumat a veure scripts formatats amb ell. El programa es va utilitzar per Scarface, Lost, Back to the Future, Mad Men i més. Si us preocupa el serigrafiat, Final Draft és l’eina que us convé.

Dissoldre’s en

Fade In es basa en les funcions i es concentra en l’escriptura. Té una interfície senzilla i es va atrevir a la part del darrere, de manera que podeu bloquejar les distraccions i treballar la vostra història. Dit això, té funcions per planificar i supervisar el guió.

millor escrit-programari-fade-in

A diferència de Final Draft, Fade In admet diversos formats de fitxer, a saber, Final Draft (.fdx) i .pdf. També admet la importació i exportació a Scrivener, Adobe Story i Celtx. Si proveniu d’un altre programari o voleu assegurar-vos d’enviar un script amb el format correcte, Fade In us ha cobert.

Dit això, és el programari escollit per a guionistes com Rian Johnson (Star Wars: Episodi VIII – L’últim Jedi) per la seva excel·lent usabilitat. Fade In us permet centrar-vos en la vostra redacció, deixant targetes índexs, pulsacions i notes a favor d’una interfície racionalitzada.

Encara us permet organitzar targetes índex i afegir notes al vostre script, però fer-ho és més difícil del que es troba a Final Draft. L’enfocament en l’escriptura sense distraccions té el preu de funcions que, d’una altra manera, distreuen de la vostra escriptura.

Per això, és difícil recomanar el Fade In a tothom. O us enamorareu de la interfície i detindreu el treball amb qualsevol altra cosa o la trobareu sense navegar cap a funcions més profundes. Per sort, podeu descarregar-ne una prova il·limitada per a la seva avaluació.

Celtx

Celtx és una eina gratuïta de realització de pel·lícules en línia. Diem que realitza cinema i no guionisme perquè Celtx us ofereix les eines per completar la vostra pel·lícula a cada pas del procés. Les altres eines tenen un preu, però.

el millor programari per a escriptors

El nucli de Celtx és el seu processador de text gratuït creat per formatar guions de pantalla. La interfície és fàcil d’utilitzar, però no tan atractiva com Fade In’s, i la barra d’eines flotant de la dreta proporciona una llista de funcions per visualitzar el vostre guió..

Podeu consultar les escenes amb la pestanya de navegació, afegir notes a determinades seccions i veure el vostre catàleg de personatges. Si pagueu, també podreu accedir a les altres funcions de Celtx, com ara una llista de dispars i un desglossament.

Les funcions de pagament fan que Celtx destaqui. Un cop realitzat el vostre esborrany, podeu utilitzar el conjunt d’eines per pressupostar, programar, storyboard i desglossar el vostre script. Fins i tot té una àrea per gestionar contactes i clients importants que poden ser vitals per a la producció.

Com que es basa en línia, Celtx també es pot utilitzar fàcilment per a col·laboracions. Podeu utilitzar la pestanya “intercanvi” a la part superior de la interfície per connectar-vos amb altres usuaris. Hi podreu trobar escriptors, actors, productors, directors i molt més, cadascun amb valoracions basades en projectes realitzats.

Celtx és una bona opció gratuïta, però no haureu d’actualitzar a un pla de pagament tret que utilitzeu les eines addicionals. El paquet de producció completa us brindarà 29,99 dòlars al mes. Podríeu comprar Fade Inright al preu de només tres mesos a Celtx.

El millor programari per a periodistes

El darrer grup de mots són persones que escriuen la notícia per guanyar-se la vida. Com que les seves necessitats estan molt enfocades, també ho són els seus programes a mida.

AP Stylebook en línia

El llibre d’estil d’AP ha estat l’estil acceptat per als mitjans de comunicació anglesos. En el passat, els editors de copia, escriptors i altres que participaven en el procés de publicació necessitaven comprar una còpia impresa del llibre d’estil cada any per veure noves entrades i revisions.

best-writing-software-ap-stylebook

Encara podeu comprar la còpia impresa, però la versió en línia és un recurs molt més valuós. És el mateix preu, amb el mateix descompte si configureu la renovació automàtica, però us permet accedir al quadern d’estil complet a l’escriptori, portàtil, smartphone o tauleta.

Com a recurs viu en línia, té avantatges respecte a la versió impresa. Els subscriptors poden utilitzar la funció “Pregunta a l’editor”, que permet fer cerques a través d’un arxiu de preguntes enviades als editors de l’API. Si la vostra pregunta no apareix a la llista, la podeu enviar directament als editors.

Durant l’ús apareixen altres avantatges. Per exemple, podeu cercar entrades en lloc de fer miniatures a les pàgines o utilitzar els fitxers d’àudio integrats per a centenars de paraules per escoltar com es pronunciaven.

Per als grans mitjans de comunicació que busquen equipar als seus empleats amb còpies del llibre d’estil AP, el recurs en línia és la millor opció. A més dels descomptes de volum i la renovació automàtica, teniu la possibilitat de crear entrades personalitzades i afegir-les a les còpies del vostre compte.

Finalment, la versió en línia de l’AP Stylebook s’actualitza durant tot l’any. No haureu d’esperar que la nova versió vegi què afegir o canviar els editors. Si voleu, es garantirà que la vostra publicació segueix les darreres directrius d’AP abans de la propera tirada d’impressió..

L’aplicació Hemingway

Ernest Hemingway és un dels escriptors més influents que mai va posar paper a la ploma. L’aplicació Hemingway, una eina basada en un navegador, intenta corregir les escriptures florals, comprovant que la vostra còpia s’utilitzi d’adverbis, veu passiva, fraseig complex i oracions innecessàriament llargues. També us mostra el nivell de lectura i el temps de lectura estimat.

aplicació de millor escriptura-programari-hemingway

Podria adaptar-se a la següent secció, però és més natural per als periodistes, especialment per als que treballen per a publicacions en línia. No entra en la mecànica de l’escriptura. En canvi, intenta condensar el que estàs dient per a una còpia més clara i punxeguda.

Tot i així, no és la primera eina a realitzar aquesta tasca. L’aplicació Hemingway és única, però, perquè us permet formatar abans d’editar. Tot i que haureu de tornar a formatar el processador de textos que utilitzeu, la formatació de l’aplicació li diu que ignori fragments de sentències en punts de bala, per exemple, o que no tingui en compte la fraseig complex entre cometes.

El millor és que és gratuït. Podeu utilitzar l’aplicació Hemingway en qualsevol navegador sense necessitat de programari local ni d’extensions del navegador. És una manera ràpida de comprovar la vostra redacció abans d’enviar-la a les masses que recomanem fer un cop d’ull.

Menció d’honor: VPNs

Tot i que no s’escriu el programari per si mateix, una xarxa privada virtual segueix sent, tècnicament, un software, almenys l’aplicació. Es tracta d’una definició fluixa, segur, però una VPN és una de les eines més importants que ha de fer servir el periodista.

el millor programari per a escriptors

Si no ho sabeu, una VPN xifra el vostre trànsit a Internet, amagant-vos d’agències governamentals, proveïdors de serveis d’internet i d’altres ulls més que poden voler perdre les dades. La vostra adreça IP original es substitueix per una de nova i la connexió que prové de l’ordinador està assegurada amb un xifrat d’alt grau. Essencialment, podeu anar realment incògnit en línia.

Si bé hi ha diversos mètodes que els periodistes haurien d’utilitzar per protegir-se en línia, primer hem classificat mitjançant una VPN a la nostra guia de privadesa en línia per als periodistes. El fet és que els periodistes corren un risc més elevat d’atropellar-se i cibercriminalitat, per la qual cosa desapareixen mentre es fan investigacions és important, sobretot en circumstàncies de risc.

Els periodistes no haurien de conformar-se amb cap VPN, però. Els millors proveïdors VPN gratuïts, tot i que no ofereixen prou protecció i els proveïdors intermedis, com el PIA, utilitzen xifratge sense llums, tot i que podeu augmentar la seguretat de PIA, tal i com podeu llegir a la nostra revisió d’accés a Internet privat..

La majoria dels millors proveïdors de VPN funcionen bé, però recomanem anar més enllà i triar un proveïdor dels nostres millors serveis VPN per a la guia de la Xina. Si les urpes anti-privacitat xineses no poden trencar aquests túnels, ningú no ho podrà fer.

Afortunadament, un proveïdor ocupa el primer lloc en tots dos casos: ExpressVPN. És el proveïdor de VPN més ràpid que hem provat, a més de ser el més segur. Tant si us connecteu a la web fosca com si busqueu reproduir Netflix al Regne Unit, també guanyà la nostra millor VPN per a la guia de Netflix – ExpressVPN és la primera opció..

Podeu obtenir més informació sobre el funcionament del servei i sobre com registrar-se a la nostra revisió ExpressVPN.

Correcció de notes, edició i altres eines d’escriptura

L’hàbit d’escriure i revisar és la millor eina d’edició, però hi ha programes que us poden facilitar la vida. A continuació, es mostren algunes eines d’escriptura que us poden semblar útils abans i després d’escriure una pulsació.

ProWritingAid

ProWritingAid és la millor eina per revisar i editar el mercat. S’integra amb els principals processadors de text, inclosos Word, Google Docs, Scrivener i OpenOffice. La versió de pagament és molt bonica, però podeu editar fins a 500 paraules de manera gratuïta mitjançant el controlador en línia de ProWritingAid.

Després de comprovar un document, ProWritingAid genera 20 informes. Hi ha una anàlisi general, com ara l’estil i la gramàtica, però també té informes únics. Els nostres informes preferits són una frase enganxosa, que elimina les paraules de cola (les 200 paraules més habituals en anglès) i la coherència, cosa que permet que siguis coherent en l’ortografia, en majúscules i en la puntuació..

Podeu llegir els diferents informes que genera ProWritingAid aquí.

Tot i això, té un preu elevat. Una subscripció Premium té 50 dòlars anuals i és l’única manera d’accedir a les integracions de ProWritingAid amb altres aplicacions. Tampoc s’inclouen les comprovacions de plagi. Aquests us donaran 1 $ per.

Tot i això, ProWritingAid es distingeix d’una opció com Grammarly (de la qual parlarem a continuació) per les seves integracions de tercers. També lliura lliurement la seva API web, de manera que altres aplicacions poden utilitzar-la en línia.

Gramaticalment

Grammarly ha rebutjat com a eina de revisió de facto després de revocar el suport per a Google Docs. Tot i així, és una manera ràpida de comprovar la vostra gramàtica, estil i ortografia al navegador o a l’escriptori.

Tanmateix, al navegador és una mica desagradable. Quan funciona, és bo tenir, però a vegades és descabellat. El millor cas per utilitzar és instal·lar l’aplicació local per a Microsoft Word i fer-ne la prova allà o copiar el text a l’aplicació.

No és un sèrum màgic per a la vostra còpia, però. Gramaticalment, com el seu nom indica, és millor corregir la vostra gramàtica, no pas l’edició del treball. La versió gratuïta és bàsicament una revisió ortogràfica d’actualització que corregeix coses com ara la veu passiva, la puntuació indeguda i les frases preses..

La versió Premium pot fer molt més, incloses comprovacions de vocabulari millorades, comprovacions de gramàtica i context més detallades i recomanacions d’estil específiques de gènere. Premium arriba fins i tot amb un detector de plagi que comprova la vostra còpia amb més de 16 mil milions de pàgines web, especialment útil per als estudiants.

Aquesta és la llar més natural de Grammarly. Els estudiants que segueixen guanyant el seu rodatge d’escriptura consideraran que és una eina insubstituïble per fer una revisió final abans de publicar-se. Els professionals, en canvi, poden trobar algun ús per a això, però no són suficients per justificar el preu.

Mindnode

Curiosament, Mindnode només està disponible per a macOS i iOS. És una eina de creació web que permet organitzar pensaments d’alt nivell per elaborar una història o escriure un article. Hi ha alternatives de Windows, però cap que maneja la naturalesa esporàdica de crear un web d’històries amb la mateixa gràcia.

Quan feu una pluja d’idees, podeu afegir entrades ràpidament al vostre web. Feu clic amb el botó dret per afegir nodes principals. A partir d’aquí, simplement fent clic a prop d’un node principal es crearà una línia i una entrada vinculada a ella. No hi ha barres d’eines ni menús per preocupar-se. Tan aviat com podeu escriure, podeu obtenir les vostres idees a la pàgina virtual.

Els nodes no són només per a l’entrada de text. Podeu arrossegar i deixar anar fitxers, imatges o enllaços des de l’escriptori o navegador a Mindnode i s’adjuntarà al node principal on esteu treballant. Fins i tot podeu arrossegar notes de format llarg a la interfície i enganxar-les a entrades. Aquesta funcionalitat funciona bé amb Evernote, la nostra primera opció per a les millors aplicacions de presa de notes (consulteu la nostra crítica d’Evernote).

Hi haurà un tema central al vostre web i podreu arrossegar nodes al tema per veure com es connecta tot. Mindnode us permet continuar ramificant rutes també, de manera que sempre podeu afegir més detalls a una secció concreta.

Un cop hàgiu acabat el perfil, podeu definir algunes seccions com a “tasques”. Si ho feu, us permetrà exportar els articles que heu seleccionat per a fer aplicacions com ara coses, OmniFocus o Recordatoris. També podeu sincronitzar o exportar tot l’esquema a molts formats, inclosos FreeMind i OPML.

Pensaments finals

Els redactors tenen moltes eines a la seva disposició i només vam cobrir una part de les opcions de la nostra llista. Tot i que creiem que les nostres opcions són les millors per a les seves categories respectives, és possible que us resulti millor amb una altra eina si les funcions s’ajusten a allò que intenteu realitzar.

Tot i així, si no sabeu per on heu de començar, complir les nostres eleccions és la vostra millor aposta. WriteItNow és una eina a la mida dels novel·listes, Fade In és el programari de guionisme estàndard de la indústria i l’AP Stylebook és imprescindible per als periodistes.

Hi ha aplicacions d’escriptura que hem trobat a faltar? Feu-nos saber què utilitzeu als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map