El FreshBooks vs Wave: The Battle for Beginners ja va començar el 2020

FreshBooks i Wave són un dels millors programes de comptabilitat, per la qual cosa les empreses petites han de considerar els programes basats en núvols fàcils d’utilitzar quan compren. Dit això, tots dos hauran de satisfer les necessitats bàsiques de contractació de qualsevol negoci (facturació i pagament de factures), de manera que cal aprofundir per identificar les seves diferències i triar entre elles..


Per obtenir una ullada a fons, us recomanem que llegiu la revisió de FreshBooks i la nostra revisió Wave.

1

Facturació

La recaptació de diners que es deuen és fonamental per a la supervivència de qualsevol empresa. Moltes petites empreses primer es dirigeixen a una solució de comptabilitat basada en núvol perquè saben que han de mantenir-se millor i fer un seguiment dels comptes a cobrar. És la funció que es troba garantit a tots els programes de comptabilitat. El gràfic següent mostra les opcions de facturació de FreshBook i Wave.

Serveis: FreshBooksWave
Envia factures recurrents
Afegiu automàticament les tarifes de retard
Envia recordatoris de pagament
Integra’t amb l’inventari
Bill per hores treballades
Personalitzar factures (no moltes opcions) (no moltes opcions)

FreshBooks ofereix als usuaris un complet sistema de facturació. Les seves factures estan clarament establertes, amb camps com ara el client, la quantitat i les notes. Després de configurar una factura, podeu seleccionar la freqüència amb què voleu enviar recordatoris de pagament per a les factures vençudes anteriorment. FreshBooks és exclusiu al mercat, ja que permet personalitzar els recordatoris de pagaments i les tarifes de retard per part del client.

Configuració de la factura per client

Moltes empreses facturen els mateixos serveis cada mes. La funció “fer recurrents” apareix al llibre de fulls després de cada factura que introduïu i deseu o podeu seleccionar-la quan introduïu una factura. La funció d’estalvi de temps també garanteix que els vostres clients rebin factura, encara que el vostre contractista truqui malalt o s’oblidi.

Wave també té la possibilitat de configurar factures recurrents i us ofereix més opcions de recordatori de pagament. Tanmateix, no hi ha cap manera d’afegir les taxes de retard a una factura de manera automàtica com es pot fer a FreshBooks. A Wave, heu d’afegir una línia de comanda nova a una factura existent si voleu cobrar una taxa de demora.

A FreshBooks, les hores treballades en el projecte d’un client van arribar a les factures. El servei inclou una funció de projectes que Wave no té. Les empreses creatives i basades en projectes haurien de fer una ullada més profunda a FreshBooks a l’hora de determinar les necessitats de programari comptable.

FreshBooks té un sistema d’inventari bàsic, tret que compri una aplicació, però podeu seleccionar entre els articles disponibles quan creeu una factura. Wave no inclou opcions d’inventari, però si heu de fer el seguiment de les quantitats disponibles i gestionar l’inventari significatiu, us recomanem que feu una sortida a Xero. Si teniu curiositat, podeu llegir la nostra crítica de FreshBooks vs Xero.

Tot i que hi ha opcions de personalització de factures a FreshBooks i Wave, són limitades. Les opcions que podeu personalitzar inclouen colors, tipus de lletra i disseny. Wave té tres plantilles de factura a les quals podeu afegir un logotip, mentre que FreshBooks proporciona més plantilles i inclou pressupostos i propostes.

Opcions de factura personalitzada

L’enviament d’una factura només és el primer pas. Tot i que ambdues enviaran recordatoris de pagaments automàtics als clients que han vençut, no deixa de ser una bona idea que els propietaris de negocis estiguin atents al flux de caixa.

Els ingressos pendents apareixen a la part superior del tauler principal de FreshBooks. Mostra l’import total degut en vermell com a record visual de les factures no pagades. A la seva secció “Informes avançats”, trobareu un informe de criança de comptes, que es desglossa per cobrar a cobrar per la quantitat de temps que us degueu.

El tauler d’Ona també presenta factures que devíeu, però heu de desplaçar-vos cap avall per trobar la informació. Dit això, a la seva pantalla de “factures” es mostren les factures vencudes davant i al centre. Un informe d’envelliment de comptes també s’inclou a la seva secció “informes”.

Tauler de control de factures d’ona

Per a la facturació, FreshBooks és superior a Wave. Inclou més opcions, com preparar estimacions i propostes que es converteixen en factures i funcions més automatitzades.

Ronda: Punt de facturació dels llibres de llibres nous

Logotip de FreshBooks
Logotip de comptabilitat Wave

2

Bills

El pagament de les factures és una part necessària, si és desagradable, de fer negocis. FreshBooks i Wave ho fan el més indolor possible. Els botons de la pàgina principal us porten directament al formulari per introduir una nova despesa.

A FreshBooks, el formulari de despesa us permet seleccionar el tipus de despesa d’un menú desplegable. Podeu penjar i adjuntar un rebut, si cal, i marcar-lo com a facturable si un client deu el seu reemborsament. El servei us ofereix l’opció d’emmagatzemar una targeta de crèdit a l’arxiu i utilitzar-la també per pagar factures.

L’opció “fer recurrents” apareix a tots els nous formularis de despeses. Si pagueu les mateixes despeses mensualment, com ara un lloguer o un pagament per utilitat, els pagaments automàtics estalvieu temps i assegureu-vos que mai incorreu en una tarifa tardana perquè heu perdut una factura important. Després de seleccionar quina freqüència ha de pagar i quantes vegades, pot oblidar-se’n.

Ingressar-una-nova-despesa

Tot i que és fàcil trobar i completar un formulari de despesa a Wave, haureu de fer el pas addicional de fer clic a “crear factura” si aneu per “compres” i “factures” al menú principal de navegació..

Wave no permet als usuaris configurar pagaments recurrents de factura i no conserva cap targeta de crèdit.  

Al formulari de despesa d’Onda, podeu assignar números, escriure notes i adjuntar rebuts, però no podeu afegir una línia per impostos.

Exemple d'entrada de despesa

Les despeses que s’han reservat es mostren com a formulari de gràfics al tauler principal de FreshBook. Wave mostra les factures i les factures vençudes en una llista a l’esquerra del tauler. Ambdues tenen informes de despeses, de manera que no és difícil fer un seguiment dels diners que surten del vostre negoci.

Les funcions de pagament de factures de FreshBook us ofereixen més opcions i funcionalitats que les de Wave, amb pagaments recurrents i targetes de crèdit emmagatzemades. És el guanyador clar d’aquesta categoria.

Ronda: Punts de facturació per als llibres de llibres nous

Logotip de FreshBooks
Logotip de comptabilitat Wave

3

Informes

Els informes de FreshBook mai seran guanyats en comparació amb els d’altres programes de comptabilitat basats en núvol. És una zona estranya que el servei ha de descuidar, donada la seva importància per prendre decisions empresarials, però només té nou informes.

Secció Informes Avançats

L’únic estat financer inclòs a FreshBooks és el benefici i la pèrdua. No hi ha cap balanç ni un estat de flux de caixa. Els bancs i els prestadors sol liciten els tres quan sol·liciteu un préstec, per la qual cosa els usuaris de FreshBooks haurien de preparar els altres dos manualment.

Wave proporciona als usuaris els tres estats financers principals, així com una selecció molt més gran d’informes relacionats amb altres àrees del vostre negoci.

Informes-Captura de pantalla

Els informes d’envelliment dels comptes calculen la quantitat de cobraments per venciments passats per terminis típics, com ara els 0-30 dies passats o els 90 dies més vençuts, però Wave també té un informe que mostra els ingressos del client. FreshBooks s’atura a l’informe de l’envelliment dels comptes.

Informe de criança de comptes

Els informes addicionals de Wave cobreixen impostos sobre vendes, salaris i nòmines si pagueu per les seves funcions de nòmina. Tot i que fa un seguiment dels impostos sobre vendes i nòmines, no els podeu fitxar en línia.

Cap dels dos serveis no permet personalitzar els vostres informes més enllà de seleccionar intervals de dates. Això no serà un problema per a empreses més senzilles, però és possible que les empreses complexes vulguin canviar agrupacions i pantalles de comptes. QuickBooks Online ofereix les millors opcions de personalització d’informes.

La versió Wave supera els llibres en aquesta categoria, però tampoc servirà a les necessitats de les empreses complexes o dels propietaris que busquen informes per analitzar i fer créixer els seus negocis. Si necessiteu més informació, us recomanem que mireu QuickBooks en línia. La nostra revisió en línia de QuickBooks descriu els seus avantatges i contres.

Ronda: Punts d’informació de la comptabilitat d’ones

Logotip de FreshBooks
Logotip de comptabilitat Wave

4

Preu

Cap competidor no batejarà els preus d’Ona, ja que és gratuït. Us ofereix totes les funcions que hem discutit sense cobrar cap quota mensual. Tanmateix, fa càrrec del processament de nòmines i comerciants, i l’empresa afirma que n’hi ha prou per permetre als usuaris la resta.

FreshBooks segueix el pla de preus mensual de tres nivells que utilitzen tants dels seus rivals. El pla mensual més baix, Lite, permet que cinc usuaris accedeixin al programa per 15 dòlars al mes. S’inclouen les funcions bàsiques del servei, però no podeu fins que pagueu 25 dòlars mensuals per al nivell mitjà, a més, que podeu enviar recordatoris de pagaments, cobrar les tarifes amb retard i programar despeses recurrents..

El nivell més alt, Premium, costa 50 dòlars al mes. No afegeix funcions, però permet treballar fins a 500 usuaris amb el vostre compte. Tot i que és poc probable que una empresa tingui tants comptadors, sí que seria útil si utilitzessis la funció dels projectes.

Wave cobra comissions per serveis fiscals, nòmines i processament de targetes de crèdit. Els serveis de nòmines i impostos només estan disponibles en sis estats i costen 25 dòlars mensuals més 4 dòlars per empleat. Per només una nòmina, cobra 20 dòlars al mes més 4 dòlars per empleat.

FreshBooks no té un servei integrat de nòmines. En canvi, haurà de pagar un complement, com ara Gusto. Si busqueu un programa que integri el processament de nòmines, us recomanem llegir la nostra revisió Xero.

Per a una empresa petita que hagi de controlar els costos, val la pena registrar-se al servei gratuït d’Onda, fins i tot si haureu d’afrontar els seus inconvenients. És per això que guanya en aquesta categoria.

Ronda: Punt de preus per a la comptabilitat d’ones

Logotip de FreshBooks
Logotip de comptabilitat Wave

5

Usabilitat amb els usuaris

És fàcil trobar la vostra ruta per FreshBooks i Wave. Els elements del menú estan clarament etiquetats i tenen sentit. Es visualitzen de manera destacada els botons per afegir nous elements, com ara factures o factures. Els passos per complir les tasques són intuïtius i no necessiten gaire experiència en programari.

FreshBooks fa molt per donar suport als seus usuaris. Els enllaços a articles d’ajuda rellevants, juntament amb suggeriments i consells, apareixen a les pantalles principals quan els navegueu per primera vegada. Es pot arribar a l’assistència al client per correu electrònic o telèfon.

La secció d’ajuda de Wave inclou guies de negoci, publicacions de blocs i vídeos. El botó “ajuda” apareix sempre a l’esquerra del menú. Quan hi feu clic, apareix un quadre que us permetrà fer una cerca a la biblioteca sense sortir de la pantalla que teniu.

No hem trobat gaire res a diferenciar entre empreses de facilitat d’ús, de manera que anomenem a aquesta secció un punt igualat.

Ronda: Facilitat d’ús No hi ha guanyador clar, punts per a tots dos

Logotip de FreshBooks
Logotip de comptabilitat Wave

6

Funcions avançades

Tot i que FreshBooks no ofereix inventaris complexos ni funcions d’immobilitzat, inclou projectes. Les empreses creatives que treballen en projectes per als seus clients, o que facturen cada hora, tenen molt de gust a la característica.

Quan configureu un nou projecte a FreshBooks, és fàcil assignar tasques i dates de venciment als membres de l’equip. Es poden convidar a diverses persones a contribuir al projecte, inclosos clients externs, però podeu controlar-ne l’accés.

La facturació horària dels projectes inclou les factures. Si envieu una factura a un client per un altre article i deuen tenir hores pendents, FreshBooks us recorda. Si els vostres empleats facturen a diferents tarifes horàries: per exemple, un gestor de projectes versus un administrador menor, per exemple, FreshBooks també incorpora la facturació del projecte..

Competitor Xero proporciona als usuaris les capacitats d’inventari, actius fixos i projectes. Si necessiteu els tres, us recomanem que doneu una ullada a la nostra comparació de FreshBooks vs. Xero.

L’única manera de gestionar projectes, immobilitzats o inventari a Wave és si us registreu i pagueu per un programa addicional que s’integra amb ell.

Ronda: Punt de funcions avançades per a llibres en línia

Logotip de FreshBooks
Logotip de comptabilitat Wave

7

El Veredicte

Les similituds entre FreshBooks i Wave fan que sigui difícil triar-les, però FreshBooks té una lleugera avantatge. Ofereix als usuaris més opcions de facturació i facturació, proporciona una funció de projectes per a empreses i serveis creatius i té un preu raonable en comparació amb altres competidors.

Dit això, els informes d’Onda proporcionen als propietaris d’empreses més eines de seguiment i decisió i el seu preu no es pot superar. Si esteu disposats a introduir manualment les factures recurrents cada mes i voleu reduir els costos, val la pena fer-ho.

Com sempre, gràcies per llegir. Si has provat algun dels programes, què penses? Teníeu preferència? Ho fem saber en els comentaris a continuació.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map