CrashPlan vs Acronis Backup: dos proveïdors empresarials s’aconsegueixin el 2020

És possible que no sigui fàcil triar un servei de la nostra millor còpia de seguretat en línia per a la selecció de petites empreses. És per això que anem a buscar Acronis davant CrashPlan (que es classifiquen com a número u quatre respectivament a la llista) i veurem quina és la que apareix a la part superior. D’aquesta manera, us serà més fàcil decidir quin servei és millor per a la vostra empresa. 


CrashPlan solia donar suport a usuaris privats, però ara només funciona amb empreses. És una excel·lent opció perquè proporciona una còpia de seguretat il·limitada, un gran valor, xifrat privat i una de les millors funcions de versió que hem vist.

D’altra banda, Acronis Backup és un programari d’avantguarda que és un dels serveis més rics en característiques del mercat. A més a més, proporciona una consola de núvols funcional, seguretat forta, velocitat ràpida i suport constant.

Si no us sembla la tassa de te, consulteu les nostres ressenyes de còpia de seguretat en línia per obtenir alternatives. Dit això, si voleu saber més sobre aquests competidors, llegiu la nostra crítica de CrashPlan i la crítica d’Acronis Backup. Si esteu llegint això, però esteu buscant una còpia de seguretat de casa, consulteu el nostre millor servei de respostes en línia per als serveis a casa.

En cas contrari, esteu al lloc correcte. És intel·ligent invertir en protegir els vostres ordinadors empresarials perquè el disc dur es pugui bloquejar, algú podria robar el vostre ordinador portàtil o un acte de naturalesa pot provocar-vos la pèrdua de les dades.. 

Podeu utilitzar un programari gratuït de recuperació de dades per intentar restaurar els fitxers, però no hi ha cap garantia de que funcionarà. Les unitats d’estat sòlid tampoc us estalviaran la pell perquè experimenten més errors de dades que les unitats de disc dur, tot i que la seva taxa de fallada és inferior a un per cent.

Configuració d’una batalla: Acronis vs. CrashPlan

Comparem aquests serveis en cinc rondes i, al final de cadascun, posarem el nom de guanyador. Aleshores, farem una recapitulació a la conclusió i declarem el guanyador global.

1

Còpia de seguretat i altres funcions

Les funcions que obteniu amb un servei de còpia de seguretat escollit determinen com podeu utilitzar-lo i què podeu fer amb aquest. Per això, veurem quin tipus de funcions de còpia de seguretat i restauració ofereix cada servei, a més de quins sistemes suporten.

CrashPlan

La característica més destacada de CrashPlan és la seva còpia de seguretat real i il·limitada. No hi ha cap mida de fitxer ni límits de dades, fins i tot si arribeu a 10 TB de dades. Les úniques restriccions són alguns fitxers de determinades carpetes del sistema que CrashPlan no protegirà.

A banda, CrashPlan us permet fer una còpia de seguretat de moltes unitats externes com vulgueu, i que inclou la còpia de seguretat de NAS, almenys si feu servir macOS o Linux. Si sou usuaris de Windows, no podreu fer còpies de seguretat dels vostres dispositius NAS. Podeu obtenir més informació sobre la NAS a l’article del NAS.

CrashPlan també pot fer còpies de seguretat dels servidors, inclosos els servidors Windows, Microsoft Exchange, Mac i Linux. A més dels servidors, CrashPlan pot fer còpies de seguretat de SQL, PostgreSQL, Act !, Access i bases de dades MySQL. Tingueu en compte que cal que els envieu primer a un fitxer i que CrashPlan no tingui assistència conscient de la base de dades.

CrashPlan inclou totes les funcions bàsiques de còpia de seguretat en línia que esperem veure quan avaluem un servei. Inclou còpia de seguretat programada, còpia de seguretat contínua, còpia de seguretat incremental, còpia de seguretat a unitats locals, deduplicació, compressió de fitxers, acceleració de velocitat, notificacions per correu electrònic i còpia de fitxers a nivell de bloc.. 

La còpia de seguretat de les unitats locals significa que CrashPlan admet còpies de seguretat híbrides. En altres paraules, podeu fer una còpia de seguretat tant al núvol com a les unitats locals, com ara les unitats externes. Això facilita la implementació de la regla de còpia de seguretat 3-2-1.

CrashPlan també proporciona la versió de fitxers, que us permet restaurar versions anteriors de fitxers per evitar canvis no desitjats o corruptes de fitxers.

crashplan-vs-acronis-crashplan-versioning

La versió de CrashPlan no és il·limitada, però perquè podeu configurar-la per mantenir indefinidament les versions del fitxer basades en increments de 15 minuts, també ho serà. CrashPlan també us ofereix l’opció de mantenir indefinidament els fitxers suprimits. A més, CrashPlan proporciona accés administratiu per supervisar les còpies de seguretat dels empleats i fins i tot accedir als seus fitxers.

Tot i això, a més del seu poc serveix de suport NAS, CrashPlan no us permetrà executar còpies de seguretat de diversos fils per accelerar les coses. No hi ha manera de crear còpies de seguretat basades en imatges dels vostres equips i tampoc hi ha cap servei de recuperació de missatgeria.

Acronis

Passant a Acronis Backup, aquest servei disposa de la possibilitat de fer còpies de seguretat de més de 20 plataformes, incloses l’escriptori Windows, Mac i Linux. És un gran complement, tenint en compte que molts serveis no tenen suport per Linux. Per a més opcions, llegiu la nostra millor còpia de seguretat en línia de Linux. 

Acronis Backup també admet servidors tant físics com virtuals. Inclou Windows Server, Microsoft Exchange Server, VMware ESXi, Hyper-V i Citrix XenServer. A més, Acronis pot fer còpies de seguretat de bases de dades Microsoft SQL i SharePoint.

crashplan-vs-acronis-acronis-backup-mobile

A més, Acronis Backup proporciona eines per fer còpies de seguretat de telèfons intel·ligents Android i iOS. Si voleu tenir una solució diferent, consulteu la nostra millor còpia de seguretat en línia per a l’enviament de mòbils.

Acronis Backup funciona amb dispositius NAS i unitats externes. Necessiteu una llicència per equip, però Acronis us permet fer còpia de seguretat de diverses unitats externes si s’adjunten durant el procés de còpia de seguretat. També podeu fer una còpia de seguretat des d’una xarxa d’àrea d’emmagatzematge.

A més de fer una còpia de seguretat dels dispositius locals, podeu utilitzar dispositius NAS i unitats externes per emmagatzemar la vostra còpia de seguretat. Podeu fer-ho a més del núvol, cosa que vol dir que Acronis admet còpies de seguretat híbrides. Igual que CrashPlan, no hi ha recuperació de missatgeria.

Acronis també pot fer còpies de seguretat de les dades emmagatzemades en serveis al núvol, com ara Amazon EC2, Azure, OneDrive Personal, OneDrive for Business i molt més. Tot i això, si és l’única funció que necessiteu, heu de consultar la nostra millor llista de serveis de gestió de núvols a núvols per obtenir idees.

A més, Acronis us permet restaurar les màquines amb diferents maquinaris, cosa que els serveis bàsics de còpia de seguretat en línia no proporcionen. Això es coneix com a còpia de seguretat basada en imatges. Llegiu la nostra millor guia sobre programari d’imatges de disc per a alguns altres serveis de còpia de seguretat que la proporcionen.

Acronis us permet iniciar de forma remota la recuperació de metall nu i utilitzar-la amb els amfitrions VMware ESXi i Hyper-V. A més, Acronis Instant Restore permet iniciar la còpia de seguretat de Windows o Linux directament des de l’emmagatzematge com a màquina virtual VMware sense moure les dades enlloc.

Si heu de gestionar usuaris, administradors o grups d’usuaris, ho podeu fer des del client web d’administrador d’Acronis. Altres funcions especials inclouen Acronis Active Protection, que ajuda a protegir contra el ransomware i Acronis Notary, que us ajuda a verificar la integritat de les vostres còpies de seguretat.. 

Les funcions estàndard d’Acronis Backup inclouen còpia de seguretat incremental, versions, planificador de còpies de seguretat, retenció indefinida de fitxers suprimits, administració basada en papers i informes. Tot i això, la còpia de seguretat contínua no està disponible.

Si voleu obtenir més informació sobre les funcions de còpia de seguretat, consulteu la nostra biblioteca de còpia de seguretat en línia per obtenir més informació.

Primer Pensament

Una còpia de seguretat contínua és una de les funcions més importants d’aquesta categoria, però Acronis no la proporciona. Dit això, CrashPlan té més inconvenients, perquè manca de còpia de seguretat mòbil, no pot fer còpia de seguretat de dispositius NAS a Windows i no pot realitzar còpies de seguretat basades en imatges. A més, Acronis proporciona més configuració de còpia de seguretat i restauració. A la vista d’això, Acronis Backup guanya la primera volta.

Ronda: Còpia de seguretat i altres funcions Punt de seguretat de l’acronis

Logotip de còpia de seguretat de Acronis
Logotip de CrashPlan per a petites empreses

2

Valor

Aquesta categoria tracta sobre quin servei proporciona més espai de còpia de seguretat per menys diners. El millor és si hi ha una àmplia selecció de plans per trobar-ne un que s’adapti a les vostres necessitats. Tenir un pla o prova gratuïta també és fantàstic, de manera que podeu provar el servei. La còpia de seguretat il·limitada obté punts de bonificació.

CrashPlan

Com dèiem, CrashPlan proporciona una còpia de seguretat il·limitada. Només són 10 dòlars al mes per ordinador i, si necessiteu més ordinadors, és fàcil afegir-los. A causa d’aquest model de preus, CrashPlan cobra al mes, de manera que no hi ha cap opció de subscripció anual. L’avantatge és que podeu cancel·lar en qualsevol moment. Assegureu-vos d’utilitzar la prova gratuïta de 30 dies per provar el servei abans de subscriure-us.

Tingueu en compte que, amb aquesta subscripció de dades il·limitada, pagueu el nombre d’ordinadors que CrashPlan veu actius a la vostra consola d’administració, independentment de si hagin creat una còpia de seguretat de dades o no.

Còpia de seguretat de Acronis

Acronis, per la seva banda, no té una còpia de seguretat il·limitada i requereix que pagueu amb almenys un any d’antelació. Per tant, és probable que abans utilitzeu la prova gratuïta de 30 dies per assegurar-vos que Acronis Backup sigui la solució que necessiteu. Si ho és, podeu registrar-vos amb dos o tres anys d’antelació, cosa que us proporciona un descompte.

Tots els plans d’Acronis us permeten fer còpies de seguretat d’un nombre il·limitat de dispositius. Dit això, Acronis requereix que pagueu l’espai que utilitzeu al seu emmagatzematge al núvol, a més de comprar una llicència. Podeu adquirir una llicència “estàndard” o “avançada” de còpia de seguretat d’Acronis, amb la diferència que la llicència “avançada” té més funcions..

Hi ha moltes opcions per triar, però en triarem la més barata per il·lustrar-la. La subscripció d’un any, de 250 GB, amb una llicència “estàndard” d’estació de treball Acronis és de 368 dòlars anuals.

Ronda dos pensaments

El servei que us resulta millor depèn de si heu de protegir moltes dades en alguns ordinadors o algunes dades en molts equips. Si és la primera, CrashPlan és de molt la millor opció. Aquest últim, per descomptat, és el més adequat per a Acronis Backup. Tot i això, CrashPlan és la millor elecció en general i per a les necessitats de les petites empreses, de manera que guanya aquesta ronda.

Ronda: Punt de valor de CrashPlan per a petites empreses

Logotip de còpia de seguretat de Acronis
Logotip de CrashPlan per a petites empreses

3

Seguretat

En aquesta ronda, veurem quin tipus de xifrat, protecció en trànsit, ransomware i altres funcions de seguretat que ofereixen els serveis..

CrashPlan

CrashPlan utilitza el xifrat AES de 256 bits per protegir les vostres dades en repòs als servidors. Aquest xifratge és de punta a punta, però CrashPlan gestionarà de manera predeterminada la vostra clau de xifratge. Si voleu fer-ho vosaltres mateixos, podeu configurar una clau de xifrat privat des del panell de configuració de seguretat del client d’escriptori. Això vol dir que només podreu llegir els vostres fitxers.

crashplan-vs-acronis-crashplan-security

L’AES és el mètode d’encriptació que s’utilitza més freqüentment, i no s’ha conegut cap problema sobre aquest tema. De fet, es calcula que trigava a un supercomputador milers d’anys a forçar la força bruta d’una clau AES..

Tanmateix, no us ajudarà si algú aconsegueix robar la vostra contrasenya. Per això, us heu d’assegurar que configureu una contrasenya forta i que activeu l’autenticació de dos factors, que us ajuda a protegir les vostres credencials.

Si el ransomware us colpeja, podeu utilitzar la funció de versionar per tornar a arrossegar els fitxers a les versions anteriors i evitar pagar un rescat pel seu desxifrat..

CrashPlan utilitza el protocol TLS per protegir els vostres fitxers durant la transferència als seus centres de dades. Podeu obtenir més informació al respecte de la nostra comparació SSL vs. TLS.

Els centres de dades de CrashPlan tenen vigilància les 24 hores del dia i estan equipats per resistir els errors, ja sigui per mal funcionament del dispositiu, incendi, apagada elèctrica, terratrèmol o un altre desastre. Podeu llegir més informació sobre aquestes mesures al nostre article sobre la seguretat del centre de dades. 

A més, Code42, empresa matriu de CrashPlan, és una organització certificada ISO 27001 i els seus centres de dades reben autenticació anual SOC 2 Tipus 2.

Còpia de seguretat de Acronis

El xifrat d’Acronis no està implementat de manera predeterminada, però podeu activar-lo i triar entre AES 128-, 192 i 256-bit. A més de seleccionar un nivell de xifratge, també se us demanarà que configureu una contrasenya. Això significa que el xifrat d’Acronis Backup funciona de punta a punta i és privat. 

Durant la transferència d’aquestes dades, Acronis Backup utilitza HTTPS, que incrusta el protocol SSL per protegir els fitxers de tercers que vulguin manipular-los.

Quan els vostres fitxers arriben als centres de dades d’Acronis, es copiaran a diversos servidors per obtenir una redundància en cas de fallada del servidor. Els centres de dades estan dissenyats per suportar els desastres, amb còpia de seguretat d’energia, mesures d’extinció d’incendis i control de temperatura.

Els centres de dades també estan protegits contra la infiltració amb patrulles 24 hores / 24, videovigilància, tanques altes, escàners biomètrics i targetes d’accés.

Com hem comentat, Acronis Backup us protegeix contra el ransomware amb Acronis Active Protection, que contínuament verifica els vostres fitxers per obtenir evidències d’infecció per ransomware.

Acronis té una seguretat àmplia per protegir la vostra còpia de seguretat, però no és tan important tenir un enfocament amb les credencials, ja que no hi ha autenticació de dos factors.

Ronda de tres pensaments

Els dos serveis serveixen per protegir els vostres fitxers, però Acronis Backup no proporciona autenticació de dos factors i és aquí on dividim la diferència. CrashPlan guanya aquesta ronda.

Ronda: Punt de seguretat de CrashPlan per a petites empreses

Logotip de còpia de seguretat de Acronis
Logotip de CrashPlan per a petites empreses

4

Velocitat

La còpia de seguretat de l’ordinador pot trigar molt, però, com menys es necessiti, millor. La velocitat de còpia de seguretat dels equips dependrà de diversos factors, inclòs el vostre ISP, la distància dels centres de dades del servei i el grau de gestió del servei per transferir fitxers.

El millor és si el servei de còpia de seguretat us permet definir la configuració de transferència preferida, augmentar el nombre de fils per augmentar la velocitat i accelerar-los si cal. Un algorisme de transferència a nivell de bloc és útil perquè accelera les transferències després de la còpia de seguretat inicial.

CrashPlan

CrashPlan manté els seus servidors a Austràlia, i els EUA CrashPlan va ser ràpid en restaurar la còpia de seguretat, però va tenir resultats mitjans en fer una còpia de seguretat. 

Dit això, l’algoritme a nivell de blocs està disponible per accelerar les pujades posteriors i podeu augmentar les velocitats de CrashPlan si el servei recull massa els recursos del vostre sistema. També podeu configurar-la per augmentar la velocitat quan esteu lluny del vostre ordinador.

Còpia de seguretat de Acronis

crashplan-vs-acronis-acronis-data-centres

Acronis és un dels serveis de còpia de seguretat en línia més ràpids gràcies a la seva xarxa global de servidors. Ha aconseguit carregar i restaurar els fitxers ràpidament i no ha trigat molt més temps del que hauríem d’esperar sense tenir cap sobrecàrrega. 

L’algorisme de còpia de fitxers a nivell de bloc augmentarà la velocitat de càrregues futures i també podeu reduir la velocitat de compressió de fitxers si voleu que les vostres còpies de seguretat s’executin encara més ràpidament.. 

Ronda de quatre pensaments

Tenint en compte que Acronis Backup és molt més ràpid que CrashPlan quan descarregueu i pengeu, guanyarà clarament aquesta ronda.

Ronda: Punt de velocitat per a la còpia de seguretat d’Acronis

Logotip de còpia de seguretat de Acronis
Logotip de CrashPlan per a petites empreses

5

Facilitat d’ús

Els serveis de còpia de seguretat han de ser fàcils i agradables d’utilitzar, cosa que us permetrà centrar-vos en el vostre treball i no preocupar-vos si el vostre pla de còpia de seguretat és correcte. Perquè això sigui realitat, el client d’escriptori ha de treballar en la majoria de sistemes operatius. La interfície, juntament amb la d’aplicacions per a clients web i per a mòbils, ha de ser intuïtiva i atractiva. 

CrashPlan

El client d’escriptori de CrashPlan funciona a Windows, Mac i Linux. Només triguen un parell de minuts a instal·lar-se després dels quals se us demanarà que inicieu la sessió.

crashplan-vs-acronis-crashplan-desktop-client

No és difícil d’utilitzar, però les operacions de còpia de seguretat amb CrashPlan poden ser més senzilles. El fet és que CrashPlan realitza una còpia de seguretat en funció de la ubicació del fitxer, cosa que significa que cal etiquetar manualment les carpetes i fitxers per fer còpies de seguretat. Si es fes una còpia de seguretat per tipus de fitxer, no haureu de preocupar-vos si heu afegit tots els vostres documents, imatges, vídeos i altres fitxers a la vostra còpia de seguretat..

A més, CrashPlan requereix que navegueu per les carpetes, la qual cosa no és convenient. Preferiríem una estructura d’arbre de fitxers, que faria més ràpid l’etiquetatge de fitxers i carpetes.

crashplan-vs-acronis-crashplan-web-client

El client web de CrashPlan us permet consultar les estadístiques d’usuaris i supervisar la restauració d’arxius des d’una vista de tauler. També us permet supervisar i desactivar la còpia de seguretat de dispositius, afegir i desactivar usuaris, descarregar aplicacions de clients i crear informes per mantenir-vos al dia dels errors de còpia de seguretat. L’únic problema que tenim és que el disseny no se sent atractiu i modern.

Haureu de confiar només en el client web per accedir a la vostra còpia de seguretat mentre esteu lluny del vostre equip perquè CrashPlan ha suprimit les aplicacions per a telèfons intel·ligents..

Còpia de seguretat de Acronis

Acronis Backup no té la falta de mobilitat de CrashPlan perquè té aplicacions per a Android i iOS, que podeu utilitzar per accedir a les vostres còpies de seguretat mentre esteu de viatge..

Tanmateix, mentre esteu a l’ordinador, podeu utilitzar el client web d’Acronis per crear el vostre pla de còpia de seguretat. Hi ha un agent d’escriptori que necessiteu instal·lar, però administreu tot el que feu servir els clients web.

crashplan-vs-acronis-acronis-web-client

Diem “clients” perquè n’hi ha una per a una estació de treball i una per a administrador. Tanmateix, bàsicament són el mateix client amb opcions lleugerament diferents. En general, aquest client web és atractiu i fàcil d’utilitzar.

Dit això, com CrashPlan, Acronis també requereix que seleccioneu els vostres fitxers i carpetes com a còpia de seguretat. Acronis facilita la còpia de seguretat de tota la màquina, però, perquè ho podeu fer amb un sol clic. També podeu optar per fer una còpia de seguretat de tot l’estat del sistema.

Ronda de cinc pensaments

CrashPlan no admet aplicacions per a mòbils i les opcions que teniu per seleccionar una còpia de seguretat són una mica més feixugues que Acronis ”. Per això Acronis Backup guanya aquesta prova.

Ronda: Punt de facilitat d’ús per a la còpia de seguretat de Acronis

Logotip de còpia de seguretat de Acronis
Logotip de CrashPlan per a petites empreses

6

El Veredicte

Acronis Backup va guanyar en tres rondes mentre que CrashPlan va guanyar en dos, cosa que significa que Acronis Backup és el nostre guanyador global. Més enllà del que hem parlat en aquestes categories, Acronis també té una sòlida política de privadesa i suport 24 hores al dia, inclosos el telèfon i el xat.

Guanyador: Acronis Backup

Aquest resultat no significa que CrashPlan sigui un servei dolent, però. Gràcies al seu gran valor, és una opció molt millor que Acronis si només necessiteu fer una còpia de seguretat de pocs equips.

Què en penses d’aquesta comparació? Feu part de Acronis Backup, que va guanyar més rondes, o preferiu CrashPlan? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me