Cloud Hosting vs Hosting Compartit vs Hosting Dedicat vs VPS

A la nostra millor guia d’allotjament web, hi trobareu una llarga llista de proveïdors que tenen una línia de plans diferent. Alguns host web, com JustHost, condensen la seva línia per fer-la accessible als nouvinguts, mentre que d’altres, com WestHost, ofereixen serveis en molts nivells i punts de preu (consulteu la nostra revisió JustHost i la revisió WestHost)..


Estem aquí per ajudar a aclarir la diferència entre els serveis que ofereixen els amfitrions web proporcionant una visió general dels tipus d’allotjament. A més d’explicar el funcionament de cada tipus d’allotjament, us suggerim els proveïdors que més ens agraden per a cada tipus d’allotjament, així com quin tipus de llocs web han de fer servir quin tipus d’allotjament.

Què són els tipus d’allotjament?

què és allotjament web

L’allotjament web és un concepte fàcil d’entendre. Es tracta del procés d’emmagatzematge i servei del vostre lloc web a qualsevol visitant que entri al vostre domini. Tot i que el procés que hi ha darrere de l’allotjament web és complex, llegiu la nostra guia de registres DNS per a una breu mirada: la idea d’allotjament web és senzilla.

Dit això, no tots els allotjaments web són iguals. Tot i que el concepte d’emmagatzemar els fitxers del vostre lloc web en un servidor i servir-los als usuaris és el mateix, la forma en què el vostre lloc web recopila recursos informàtics difereix segons el vostre tipus d’allotjament.

Els amfitrions web utilitzen diferents mètodes d’allotjament per allotjar llocs web amb necessitats diferents.

Per exemple, una cartera personal no necessita molt poder informàtic perquè hi ha contingut limitat i pocs visitants, per la qual cosa no té sentit comprar un allotjament costós i dedicat. Alternativament, les grans empreses amb personal informàtic poden voler configurar l’allotjament d’una manera determinada, de manera que es prefereixen recursos complets i personalització.

Aquesta guia té l’objectiu d’explicar quins són els tipus d’allotjament més populars, passant per sobre de què ofereix cadascú i a qui s’adapta millor. Dit això, si esteu nou al món de l’allotjament web i us ataqueu pel nombre d’opcions, no us hauria de preocupar massa dels tipus d’allotjament. La millor aposta per a principiants és el fet de buscar el pla d’allotjament web o “allotjament d’allotjament compartit”.

Visió general dels tipus d’allotjament

Ara que enteneu què és un tipus d’allotjament, passarem per sobre de les quatre versions més populars. A més d’explicar com funciona cada tipus d’allotjament, farem recomanacions per a qui hauria d’utilitzar quin tipus d’allotjament.

Si voleu saltar els detalls generals, aquí teniu una descripció ràpida dels diferents tipus d’allotjament:

Allotjament compartit

 • Permet a diversos usuaris allotjar llocs web barats aprofitant economies d’escala.
 • Apte per a petites empreses, carteres, webs d’informació i llocs web personals.

Allotjament VPS

 • Ofereix la configuració i la coherència de l’allotjament dedicat sense l’etiqueta de preu virtualitzant un servidor privat en un servidor compartit.
 • Adient per a empreses mitjanes, desenvolupadors i punts de comunicació de mida mitjana.

Hosting dedicat

 • Proporciona un servidor i tots els seus recursos informàtics a un sol usuari.
 • Adequat per a xarxes de diversos llocs, grans empreses, grans punts de venda de comerç electrònic i grans mitjans de comunicació.

Allotjament en núvol

 • Combina aspectes d’allotjament compartit, VPS i d’allotjament dedicat, permetent al vostre lloc web treure recursos del núvol, fent que sigui impossible de sortir fora de línia.
 • Adequat per a qualsevol lloc web que necessiti trànsits elevats i costos operatius baixos, particularment mitjans i grans suports i blocs.
 • Pot ser utilitzat per grans corporacions o xarxes de diversos llocs amb una configuració personalitzada.

Hosting compartit

allotjament compartit

L’allotjament compartit és i ha de ser l’opció predeterminada de la majoria de llocs web. És el tipus bàsic d’allotjament amb el qual s’han de comparar tots els altres tipus perquè gairebé tots els amfitrions web ofereixen alguna forma. iPage, per exemple, ofereix gairebé exclusivament allotjament compartit (llegiu la nostra revisió de iPage).

En lloc de permetre a cada usuari tenir el seu propi servidor, l’allotjament compartit posa diversos usuaris al mateix servidor. El servidor té una quantitat limitada de recursos, de manera que aquests llocs web comparteixen el que hi ha. Si l’allotjament representa un habitatge, l’allotjament compartit seria viure en un apartament.

Igual que la vida compartida, hi ha avantatges i contres per a allotjament compartit. El més destacat és que és barat. Agrupant usuaris al mateix servidor, l’amfitrió web pot estalviar diners en servidors i passar-los aquests estalvis. Tot i que hi ha molts amfitrions compartits costosos, per exemple, llegiu la nostra revisió d’Arvixe; també hi ha opcions econòmiques, com Namecheap (consulteu la nostra revisió de Namecheap).

Tot arriba a un preu, però, i en el cas de l’allotjament compartit, són els vostres veïns. Tots els llocs web provenen del mateix grup de recursos, de manera que si l’amfitrió web és avariciós i allotja massa llocs al mateix servidor, el vostre lloc web es pot quedar sense recursos per allotjar als seus usuaris (consulteu la nostra revisió de GreenGeeks per obtenir un exemple).

Per això, s’hauria de tenir en compte l’allotjament compartit per a llocs web amb poca quantitat de trànsit. Qualsevol lloc web amb pocs bruscos en els usuaris, com ara un lloc web de notícies, lluitarà per estar al dia amb les sol·licituds que flueixen, provocant errors de càrrega de la pàgina o velocitats més lentes..

La majoria dels amfitrions web ofereixen algun tipus d’allotjament compartit, però hem trobat que Hostinger i Hosting24 són els millors. Són els mateixos que, per sort, Hostinger no intenta amagar. Totes dues ofereixen preus competitius i funcions excel·lents, però el que és més important, no sobreeixeixen els servidors amb els usuaris. Llegiu la nostra crítica de Hostinger i Hosting24 per obtenir més informació.

L’allotjament compartit s’adreça a un públic específic. Se n’aprofitarà qualsevol lloc web que tingui poc trànsit o estigui en línia purament informatiu. Inclou llocs web per a petites empreses, carteres personals i pàgines informatives. Aquests llocs web solen atraure poc trànsit, per la qual cosa no hi hauria un problema amb la manca de recursos.

Qui hauria d’utilitzar allotjament compartit:

 • Petites empreses
 • Escriptors, artistes, etc..
 • Llocs web personals
 • Pàgines informatives

Hosting VPS

Allotjament VPS

L’allotjament VPS és un pas per sobre de l’allotjament compartit en termes de preu i rendiment. Igual que l’allotjament compartit, diversos llocs web s’emmagatzemen al mateix servidor, però en lloc de compartir de forma arbitrària els recursos, obté un conjunt dedicat a vostè.

S’aconsegueix mitjançant la configuració de servidors virtuals al servidor físic (al cap i a la fi el VPS és el servidor privat virtual). En comptes de permetre que els recursos puguin fluir i fluir segons sigui necessari, els segments d’amfitrió web configuren els recursos per a llocs web específics, permetent que tinguin el seu propi entorn d’allotjament dedicat..

Per exemple, si un servidor té vuit nuclis de CPU, 16 GB de RAM i 2 TB d’emmagatzematge SSD, hi podria haver quatre servidors virtuals, cadascun amb dos nuclis de CPU, 4 GB de RAM i 500 GB d’emmagatzematge SSD..

Tot i que al principi no sembla ser així, la diferència entre VPS i allotjament compartit és immensa. El més evident és que obteniu recursos dedicats en lloc de compartir-los amb altres. Això significa que el vostre lloc web pot acollir el trànsit amb tants recursos com tingui, independentment del que facin els altres llocs web del servidor.

Dit això, l’aspecte més important és que podeu personalitzar el vostre servidor. Com que l’amfitrió web ofereix un entorn d’allotjament dedicat, podeu fer canvis al servidor i de com es configura, cosa que, moltes vegades, no podreu fer amb l’allotjament compartit.

Malauradament, no tots els plans VPS són iguals. Els detalls generals es trobaran a la pàgina del producte per a l’amfitrió web que us interessa, així que vigileu si voleu comprar un pla VPS. No obstant això, només podríeu utilitzar A2 Hosting. Tal com podeu llegir en la nostra revisió d’allotjament A2, és un dels amfitrions més ràpids que hem provat, i inclou un alt nivell de configuració, per arrencar.

La raó principal per la qual recomanem Hosting A2 per a l’allotjament VPS és que teniu una elecció entre Linux o Windows al vostre servidor, així com plans gestionats o no gestionats. En parlarem sobre aquesta última secció, però el que queda és que A2 Hosting ofereix la màxima flexibilitat per als desenvolupadors.

DreamHost també és una excel·lent opció per a allotjament VPS. Els seus plans DreamPress, que utilitzen un VPS per a WordPress, són els motius pels quals va fer la nostra millor guia per a WordPress. També hi ha plans VPS que no són de WordPress que van des de les aplicacions bàsiques fins a les empreses que podeu llegir a la nostra revisió DreamHost.

L’allotjament VPS és més car que l’allotjament compartit, però és més barat que el d’allotjament dedicat. És un terreny que és perfecte per a empreses de mida mitjana, punts de comunicació creatius i punts de comunicació de blocs de mida mitjana. També són excel·lents per als desenvolupadors que necessiten configurar servidors d’una manera determinada.

Qui hauria d’utilitzar allotjament VPS:

 • Empreses de mida mitjana
 • Punts de premsa petits i mitjans
 • Desenvolupadors

Hosting dedicat

hosting dedicat

L’allotjament dedicat és el tipus d’allotjament web més senzill per comprendre, però també pot ser el més car. A diferència de l’allotjament compartit i el VPS, l’allotjament dedicat us ofereix un servidor. En lloc de dividir els recursos, podeu utilitzar tant o poc com vulgueu, cosa que obre moltes possibilitats.

En el cas més probable, l’allotjament dedicat s’utilitzarà per a grans llocs web o xarxes de diversos llocs que necessiten molts recursos. Es tracta generalment de grans punts de comunicació, grans empreses i llocs web de comerç electrònic.

Dit això, com l’allotjament VPS, l’allotjament dedicat comporta un avantatge de la flexibilitat. Alguns proveïdors us permeten no només tenir un servidor, sinó també crear-lo des de la base en funció de les vostres necessitats (consulteu un exemple per a la revisió de SiteGround). A més, l’allotjament dedicat normalment us proporciona accés complet al root.

Tanmateix, hi ha molta variació en el preu entre servidors dedicats, perquè les especificacions del servidor determinen en gran mesura el cost que tindrà. Per exemple, WebHostingBuzz té servidors de liquidació inferiors a 50 dòlars al mes, mentre que LunarPages té servidors que arriben a superar els 500 dòlars mensuals (consulteu la nostra revisió WebHostingBuzz i la revisió LunarPages)..

El lloc on compreu allotjament dedicat dependrà en gran mesura de les vostres necessitats, però ens agrada 1&1 IONOS molt. Com podeu llegir en el nostre número 1&1 revisió IONOS, ofereix preus competitius dedicats i característiques impressionants, incloses tones d’emmagatzematge NVMe i Cloudflare Railgun (que podeu conèixer a la nostra guia Cloudflare).

L’allotjament dedicat no és només per a llocs web individuals. Tot i que és ideal per a grans mitjans de comunicació i llocs web de comerç electrònic, l’allotjament dedicat també és excel·lent per a xarxes de diversos llocs. Per exemple, una gran corporació pot comprar un paquet d’allotjament dedicat a allotjament de llocs web per a totes les seves marques en lloc d’allotjament individual per a cadascuna.

Qui hauria d’utilitzar allotjament dedicat:

 • Grans mitjans de comunicació
 • Xarxes múltiples
 • Grans punts de comerç electrònic
 • Grans corporacions

Hosting al núvol

allotjament de núvols

Es pot traçar una línia mitjançant hosting compartit, hosting VPS i hosting dedicat. En compartit és ideal per a llocs web petits, VPS és perfecte per a llocs web en creixement i és necessari per a llocs grans. L’allotjament al núvol llança una clau en aquesta línia, redefinint la forma d’allotjament dels llocs web i el preu que haureu de pagar pel servei.

L’allotjament al núvol no és una opció sobre VPS, compartida o dedicada. Més aviat, és una variació d’un d’aquests tipus d’allotjament. Podeu tenir un pla de núvol que també sigui un pla VPS, compartit o dedicat, però la manera en què el servidor pot accedir als recursos canvia.

De fet, el hosting en núvol és una mica de tots els tipus d’allotjament anteriors. Funciona allotjant el lloc web en un entorn virtualitzat que treu recursos des d’una piscina compartida. Aquests recursos es poden escalar en funció de les necessitats del vostre lloc web. La part “núvol” prové del fet que el vostre lloc web pot treure recursos del núvol, de manera que sempre tindreu accés al que heu comprat.

Dit d’una altra manera, es manté el servei d’allotjament compartit en les economies d’escala que disminueix el preu, ja que diversos usuaris tiren del mateix grup. També és un servei d’allotjament VPS, ja que es produeix en un entorn virtualitzat i allotjament dedicat perquè el conjunt de recursos és tan gran que sempre tindreu accés al que necessiteu.

Això significa que obté els millors aspectes de tots els tipus d’allotjament anteriors, així com una major seguretat. Servint el vostre lloc web en una xarxa redundant, és a dir, pot treure recursos des de qualsevol lloc, és molt menys probable, si no és impossible, que el vostre lloc web quedi fora de línia per un augment massiu de trànsit o un atac de denegació de servei distribuït..

Molts hostes web, com HostGator, han començat a incloure alguna forma bàsica d’allotjament en núvol en la seva línia (consulteu la nostra revisió HostGator). Dit això, el hosting de núvols és prou potent que hi ha hostes dedicats, com MDDHosting, Kinsta i Pagely (llegiu la nostra revisió MDDHosting, Kinsta review i Pagely review).

Qualsevol lloc web pot beneficiar-se d’allotjament en núvol, però és especialment útil per a llocs web que necessiten un trànsit elevat i costos operatius baixos, com ara grans blocs o mitjans de comunicació. No és tan útil per a aplicacions corporatives, tret que el proveïdor estigui disposat a configurar el núvol per adaptar-se a necessitats específiques, que alguns hostes web, com Pagely, faran.

Qui hauria d’utilitzar el cloud hosting:

 • Grans blocs
 • Grans mitjans de comunicació
 • Qualsevol que necessiti un accés consistent i redundant als recursos

Elecció del millor tipus d’allotjament

escollint proveïdor d'allotjament

El tipus d’allotjament que escolliu es basa en la finalitat del vostre lloc web. Tal com exposem a tota aquesta guia, hi ha avantatges i contres per a cada tipus d’allotjament, de manera que no hi ha cap resposta única per a quina sigui la millor. A sota d’una llista ràpida de control, per obtenir la versió completa, consulteu la nostra guia sobre com triar un proveïdor d’allotjament web.

Normalment, voleu començar amb el trànsit. Pregunteu-vos quants usuaris simultanis haureu d’acollir, amb quina freqüència haureu de fer-ho i quants recursos necessitarà cada usuari. Per exemple, si el vostre lloc web està format per imatges i text comprimits, no necessitareu tants recursos com un lloc web que tingui el mateix nombre d’usuaris mentre intenteu reproduir vídeo 4K..

Després de determinar les necessitats de trànsit, considereu les característiques específiques del vostre lloc web. És possible que vulgueu canviar el programari del servidor per allotjar determinats tipus de fitxers o bé necessiteu una manera determinada de servir contingut als usuaris. Si feu contingut mitjançant WordPress o una plataforma similar, podeu ignorar aquest pas.

Per últim, penseu si fins i tot necessiteu comprar hosting. En molts casos, es té un petit benefici en comprar allotjament i crear el vostre lloc des de zero en contra d’utilitzar un creador de llocs web si creeu un lloc web petit. Les carteres personals, les petites empreses i fins i tot els petits comerços de comerç electrònic poden aconseguir bé amb un creador de llocs web.

No tindrem totes les diferències aquí: llegiu la nostra millor guia de creadors de llocs web, però els constructors de llocs web permeten a les petites empreses llançar llocs web de forma ràpida i senzilla per pocs diners i amb poca experiència. Encara allotgeu el vostre lloc web quan compreu un creador de llocs web, però podeu obviar l’elecció entre diferents tipus d’allotjament.

Pel que fa als constructors de llocs web, hi ha moltes opcions, però Wix és la que es troba en primer lloc. Com es pot veure a la nostra revisió de Wix, combina potència i facilitat d’ús d’una manera que no fa cap altre constructor de llocs web.

Allotjament gestionat vs. no gestionat

Si heu posat el cap pels llocs web d’allotjament web, probablement haureu vist el terme “gestionat”. L’allotjament no pot ser gestionat, semi-gestionat o completament gestionat, i comprendre la diferència pot ser un factor important en quin pla trieu..

Dit això, no és un factor tan gran com el tipus d’allotjament que obteniu. Molts plans compartits, per exemple, estan semi-gestionats, encara que és possible que l’amfitrió web no ho digui explícitament. En la majoria dels casos, només heu de prestar atenció a aquest aspecte si parleu de plans o VPS específics de WordPress o d’allotjament dedicat.

L’allotjament gestionat és on l’amfitrió web tracta molts aspectes tècnics del servei. Per exemple, si teniu un pla de WordPress gestionat, digueu InMotion Hosting, s’ocuparà d’actualitzar el programari, d’instal·lar-vos WordPress i assegurar-vos que els vostres temes i complements estiguin actualitzats (consulteu la nostra ressenya Hosting InMotion)..

L’allotjament no gestionat és al contrari. L’amfitrió web és pràctic, que us permetrà canviar i modificar fins al contingut del vostre cor. En la majoria dels casos, trobareu allotjament no gestionat per a servidors VPS i dedicats a un preu inferior. Això permet als desenvolupadors adaptar el servidor segons les seves necessitats, la qual cosa redueix la capacitat d’obra que necessita l’amfitrió web.

Si la idea de l’allotjament gestionat versus una gestió no és aclaparadora, no us preocupeu. En gairebé tots els casos, s’ofereix un allotjament de semi-gestionat o gestionat i amb això hauríeu d’anar. Els que volen allotjament no gestionat normalment saben que ho volen.

Pensaments finals

Hi ha moltíssimes coses al món de l’allotjament web i, sovint, la confusió comença fins que fins i tot no accediu a la pàgina de compra. La nostra esperança és que la guia hagi ajudat a definir quines són les diferències entre els tipus d’allotjament i quin tipus d’allotjament és millor per a vosaltres.

Quin tipus d’allotjament utilitzeu per al vostre lloc? Per què l’has triat? Feu-nos-ho saber als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map