Asana vs Jira: dos enfocaments, un guanyador per al 2020

Mai no hi ha hagut més competència en l’àmbit de la gestió de projectes, amb moltes eines de qualitat que adopten diferents enfocaments per a la vostra empresa. Estem estudiant dues plataformes molt diferents en aquesta comparació Asana vs Jira.


Asana és una eina fàcil d’utilitzar, però també té un munt de funcions fortes. Va ser creat per antics empleats de Facebook i ha anat de la força a partir del llançament del 2012, amb clients com Vodafone, Santander i Sony.

Vam quedar impressionats en la nostra revisió Asana i li vam donar puntuacions molt altes en la facilitat d’ús. També va funcionar bé en funcions i cost.

Jira està orientat a un desenvolupament àgil i serà d’interès especial per als desenvolupadors de programari. Compta amb més de 65.000 clients, inclosos els de eBay, Airbnb i Spotify, que també utilitza Asana. Jira és propietat d’Atlassian, que també és propietària d’Hipchat i Bitbucket.

En la nostra revisió de Jira, vam considerar que les seves característiques eren l’àrea més forta, seguida del seu preu. És més especialitzat que Asana, però no és necessàriament una cosa dolenta, per tant, vegem com mesura.

Configuració d’una baralla: Asana vs Jira

Asana i Jira s’enfrontaran els uns als altres durant quatre rondes. Tant seran els guanyadors de cadascú i el que guanyi el màxim al final serà declarat el guanyador global. Si fins i tot arriba al final, haurem de mirar més de prop les rondes i prendre una decisió puntual.

A la primera ronda analitzarem les funcions i compararem el que fan les eines. És important la manera com gestionen els vostres projectes i què ofereixen. Després d’això, veurem el preu i veurem quin és el que més valor proporciona.

La facilitat d’ús ve a continuació, ja que veiem amb el que es necessita el mínim esforç per treballar. Finalment, examinarem la seguretat i la privadesa per esbrinar quina és la major part per mantenir-vos segur en línia.

Les dues eines han aparegut en les nostres altres cares anteriors. La nostra comparació Wrike i Asana va ser de la manera que va fer Wrike. Wrike també va desconcertar a Jira en el nostre concurs de Wrike vs Jira. Podeu llegir més informació sobre per què a la revisió de Wrike. Asana o Jira recuperaran aquí un orgull.

Malgrat les seves diferències, tenen molt en comú. Els bons aspectes d’Asana se situen a sobre d’una eina que, com Jira, inclou dependències, una àmplia selecció de maneres de veure els vostres projectes i funcions de seguretat i privadesa avançades.

1

Característiques

Primer, mirem què fa el programari. A la ronda de funcions, examinem com els concursants us permeten gestionar els vostres projectes. La forma de gestionar les tasques i les maneres de veure-les són claus per ajudar-vos. També mirarem la comunicació, l’emmagatzematge, la integració amb altres plataformes i extres.

Ambdues plataformes van puntuar bé en les seves respectives ressenyes, amb el 90% d’Asana superior al 85 per cent de Jira. Una comparació directa hauria de suposar una ronda d’obertura propera.

Asana

Asana permet crear projectes realitzats per tasques, que es poden ordenar per categories. Podeu afegir subtasques a cadascú i crear dependències, cosa que us permetrà detectar problemes potencials a la vostra programació i gestionar les coses en conseqüència.

asana-dependències

Podeu visualitzar les tasques a les visualitzacions de llista, tauler, calendari i cronologia. Tot això té avantatges i us ofereix diferents perspectives sobre què cal fer a continuació.

Asana s’integra amb molts serveis i permet accedir a dades en centenars d’aplicacions externes mitjançant Zapier, inclòs el seu oponent aquí, Jira. Podeu importar projectes mitjançant fitxers .csv, de manera que si teniu un projecte existent emmagatzemat en un full de càlcul, podeu iniciar-vos i funcionar ràpidament.

Asana us ofereix un espai d’emmagatzematge il·limitat, amb un límit d’adhesió de 100 MB, de manera que encara que pugueu compartir tants fitxers com vulgueu, no podreu treballar amb vídeos de gran envergadura. Si és el que el vostre equip necessita, us ajudarà el nostre millor emmagatzematge en núvol per a grans fitxers.

estat d’asana

Asana us permet establir l’estat general del projecte, de manera que tothom pugui veure si les coses estan en marxa o no. És una bona manera de fer saber a la gent quan ha de pujar el ritme.

Les aplicacions per a mòbils estan disponibles per a Android i iOS, de manera que els addictes als telèfons intel·ligents poden fer feina mentre es rasca la picor.

Jira

El flux de treball principal de Jira es basa en “problemes”, que tenen un paper similar a les tasques d’altres eines. Podeu crear subtascs i dependències, però vam tenir problemes per configurar-los quan ho vam provar.

Disposa de 250 GB d’emmagatzematge, que és un dels paquets més generosos que hi ha, però no il·limitat com s’aconsegueix amb Asana. Si teniu allotjament independent, us deixarà espai d’emmagatzematge per gestionar-lo. Doneu un cop d’ull al nostre millor article d’emmagatzematge en núvol per trobar opcions excel·lents.

Jira té una gran selecció d’aplicacions que ofereixen funcions addicionals. Tanmateix, costen més, que parlarem a la ronda de preus.

Jira inclou el seguiment de temps, que és útil per conèixer l’eficiència que té el vostre equip i vigilar els costos. També hi ha una bona selecció d’informes. Feu un cop d’ull al nostre millor programari de comptabilitat si voleu estar atent a les vostres entrades i rendiments..

reportatges jira

Jira utilitza el programari “Confluència” d’Atlassian per a la comunicació, però vam pensar que es podria integrar millor. Doneu un cop d’ull a la nostra revisió de Basecamp si voleu que la comunicació en línia sigui fonamental per al vostre flux de treball.

Si voleu utilitzar Jira quan no us quedeu, us atendrem amb aplicacions per a Android i iOS.

Primer Pensament

Pel que fa a la gamma de funcions que s’ofereixen, no hi ha molt a escollir entre les dues plataformes. En cas contrari, Jira ofereix una selecció més àmplia. En un nivell de funció a característica, però, vam trobar que Asana ha funcionat millor.

Totes dues ofereixen una gestió de dependència. Ens ha semblat fàcil d’utilitzar Asana, però Jira ha estat difícil per configurar i treballar. Els problemes i els retards de la interfície ens van dificultar l’intent d’utilitzar Jira, per la qual cosa Asana fa aquesta ronda, només perquè allò que sempre funciona i no va ser el cas de Jira.

Ronda: Punts per Asana

Logotip d
Logotip de Jira

2

Preu

A continuació es fa una ronda per als mostradors de mongetes, ja que comparem els nostres competidors pel que fa al preu. És barat, però no garanteix la victòria. El valor és el que importa. Les opcions de pagament, descomptes i flexibilitat també són avantatges en aquesta ronda.

Si busqueu una plataforma que ajudi a mantenir saludable la vostra línia de fons, consulteu la nostra crítica de Mavenlink. Mavenlink té una àmplia selecció de funcions financeres que podeu utilitzar per mantenir el bon camí.

Asana

Asana té un nivell gratuït, que funciona bé com una forma bàsica d’organitzar tasques. Podeu utilitzar-lo com a pissarra de kanban. Si només voleu alguna cosa senzilla, també potser voldreu llegir la nostra guia per a principiants de Trello, que parla sobre una altra bona eina fàcil d’utilitzar.

El pla gratuït d’Asana et limita a 15 usuaris, però, més enllà, el teu equip pot ampliar-se com vulguis. Obteniu funcions addicionals en els plans més cars, a partir de més visualitzacions sobre el nivell Premium, les carteres a nivell empresarial i una major seguretat i suport prioritari a nivell empresarial..

El pla Premium és el punt idoni per a les funcions de gestió de tasques, però les empreses han de mirar els altres plans per esbrinar què necessiten. Els preus es comparen favorablement amb la majoria d’eines.

A més del pla gratuït, hi ha una prova gratuïta que us permet provar funcions als plans de pagament.

Jira

La jira és de dos sabors. El plantejament estàndard basat en núvols es compara més directament amb el nostre altre programari de gestió de projectes que hem revisat. Té un preu raonable, sobretot si teniu molts usuaris. Un cop la mida del vostre equip tingui 250 punts, podeu afegir persones per només 1 dòlar al mes.

Aquest és un valor excel·lent, però cal destacar que els excel·lents plans de valor de Jira no inclouen coses com ara funcions de seguretat avançades. Podeu obtenir-ne subscripcions a un altre dels serveis d’Atlassian, però.

Les seves extensions també cobren l’usuari. El preu sol ser un càrrec únic de 5 a 10 dòlars més 0,70 a 3,50 dòlars per usuari. Això no és massa, però pot augmentar-ne si n’utilitza moltes.

L’altra manera d’utilitzar Jira és acollir-lo tu mateix. Això és més complicat i necessitareu persones del vostre equip que sàpiguen què fan si voleu configurar-lo. El preu també és diferent.

Si pagueu només 10 usuaris, pagueu una quota única de només 10 dòlars. Amb 25 usuaris, això augmenta fins als 2.500 dòlars, cosa que és molt per davant, però és un bon valor a llarg termini. També haureu de pagar els costos d’allotjament si baixeu per aquesta ruta, així com també gestioneu coses com ara la seguretat del lloc web.

Ronda dos pensaments

Es tracta d’una ronda tancada, perquè Asana i Jira són productes barats que ofereixen una gran relació qualitat-preu.

El nivell Enterprise d’Asana inclou coses per les quals haureu de pagar serveis addicionals per accedir a Jira. L’estructura de rang d’Asana és fàcil d’entendre i de gestionar més fàcil que configurar subscripcions a diversos serveis. Amb Jira, tot i que podeu triar i triar el que necessiteu de manera més flexible.

Jira ofereix diferents coses i, en una comparació directa de les ofertes basades en núvols, ho preferim. No té un nivell gratuït, però costa al mateix temps que el pla més barat d’Asana al principi, baixant el preu a mesura que el vostre equip creix. Això vol dir que es converteix en un millor valor a mesura que augmenta la mida del vostre equip i es torna ràpidament més barat que Asana.

L’opció d’allotjament propi de Jira té un valor encara millor. El pagament inicial podria picar, però, quan més l’utilitzeu, millor serà el seu valor. Com que Asana no ofereix aquesta opció, només pot ser una cadena a la proa de Jira. Jira guanya la prova.

Ronda: Punt de preu per a Jira

Logotip d
Logotip de Jira

3

Facilitat d’ús

Si el programari és fàcil d’utilitzar, podeu fer les coses més ràpidament i portar els membres de l’equip a bord sense tanta formació. També obtindreu membres de l’equip més compromesos si les coses funcionen bé. Aquí, veurem com funcionen les eines i la bona feina que fan perquè es facin accessible.

Asana és molt qualificat per la seva facilitat d’ús, per la qual cosa entra en aquesta ronda com a preferida. Va obtenir un 99 per cent de la nostra revisió. Tot i la seva victòria sobre el preu, Jira es mostra preocupada aquesta ronda. A veure si Asana pot tornar a liderar.

Asana

Asana és una obra fantàstica des d’una perspectiva d’usabilitat. No només és fàcil d’utilitzar, sinó que també ofereix moltes funcions. No és un balanç fàcil de fer. Si hi sou nou, feu una ullada a la guia per a principiants d’Asana per ajudar-vos.

Té una disposició clara que utilitza eficaçment l’espai i el color per transmetre la funció. Em resulta suau i acollidor, cosa que contrasta amb l’aspecte més professional de Jira.

asana-project-templates

Té moltes plantilles i podeu importar dades d’altres fonts, de manera que hi ha moltes maneres de començar ràpidament.

També té les seves famoses celebracions. Animals i monstres simpàtics, encara no estem segurs de què són tots, volaran per la pantalla i fan una ullada per darrere de les finestres mentre treballes i acabes.

asana-celebració

És divertit, però funciona i afegeix alegria a un tipus de programari que sovint pot sentir fred i avorriment. No podem pensar en res dolent sobre les celebracions, tret que siguis més que un tipus de pal que un de pastanaga.

També hi ha moltes opcions d’ajuda i assistència, però és possible que no les necessiteu perquè Asana facilita les coses.

Jira

Jira té moltes plantilles que us ajudaran a començar i us planteja unes quantes preguntes que us ajudaran a triar-ne una quan inicieu la sessió per primera vegada. Hi ha un tour opcional per mostrar-vos les cordes, juntament amb consells que us expliquen les funcions.

preguntes jira

Igual que Asana, Jira té una vista de kanban senzilla, però la seva visió Scrum serà d’interès per als equips àgils i els desenvolupadors de programari que adopten aquest enfocament als seus projectes.

jira-kanban

Malauradament, malgrat que el seu disseny bàsic és bo, hem trobat força problemes d’ús i errors petits. Teníem llargs retards a l’hora d’utilitzar el seu lloc web. La capacitat de resposta és important quan s’utilitza el núvol i Jira té espai per millorar en aquesta zona.

Disposa de molta documentació i una àmplia base de coneixement per ajudar-vos quan us quedeu enganxats, però, a més d’una comunitat activa i activa per a quan necessiteu suport.

Ronda de tres pensaments

Jira té alguns problemes aquí, la qual cosa és una vergonya, perquè el seu disseny bàsic és excel·lent i ofereix moltes funcions. Al revisar-lo, vam considerar que moltes de les seves qüestions d’utilització podrien ser el resultat de les darreres actualitzacions que necessiten més poliment perquè ja l’havíem utilitzat antigament sense problemes..

Asana fa tot bé per la seva usabilitat, i és una de les poques aplicacions que podeu utilitzar sense llegir el manual. De moment, es troba en una lliga diferent de Jira d’aquesta categoria.

Aquesta ronda és un gran triomf per a Asana, amb la visió com Ivan Drago de Jira, que va provocar cops de dolor d’Asana, una eina que no esperaríeu provocar aquest dolor. Jira es veu insegur per entrar a la ronda final.

Ronda: Punt de facilitat d’ús per a Asana

Logotip d
Logotip de Jira

4

Seguretat & Privacitat

Tot seguit, estem mirant seguretat i privadesa. És crític que pugueu confiar en les vostres dades en les eines en línia, així que veurem què fan Asana i Jira per ajudar-vos a protegir la informació de la vostra empresa.

Ens agrada veure fonaments tècnics sòlids, amb fort xifratge i autenticació de dos factors. Altres avantatges són la certificació externa i el compliment dels marcs de privadesa, així com opcions per permetre als usuaris ajustar les coses a les seves necessitats.

També intentem confirmar que les eines que diuen coincideixen amb el que fan. Això serà especialment rellevant quan arribem a Jira, però comencem per Asana.

Per obtenir més informació sobre una altra eina que funciona bé en aquest àmbit, llegiu la nostra ressenya Smartsheet.

Asana

Asana té la certificació SOC 2 i està inclosa tant pels EUA com pels EUA. Escut de privadesa i Reglament general de protecció de dades. Xifra les dades en trànsit mitjançant TLS v1.1 i ofereix despeses d’errors. Llegiu el nostre article sobre les proves de penetració si en voleu saber més.

Podeu exportar les vostres dades fàcilment, i té diverses opcions per personalitzar la manera com interactuen els vostres usuaris amb la plataforma. Podeu canviar la configuració de la vostra contrasenya i requerir accés mitjançant SAML o Google si necessiteu més protecció. També us serà útil la nostra forma de configurar un article fort amb contrasenya.

Asana fa tot el necessari per mantenir les vostres dades segures i marcar la majoria de les caselles, però manca d’autenticació de dos factors.

Jira

Jira compta amb una àmplia gamma de certificacions. Aquests inclouen certificats ISO 27001 i 27018, SOC 2 i PCI DSS, de manera que hi ha hagut una gran verificació per part de tercers.

Es compila amb el GDPR i permet eliminar les dades, així com importar i exportar les dades dels clients.

Podeu obtenir una autenticació de dos factors mitjançant una extensió, que costa més, o mitjançant una aplicació externa. Llegiu el nostre article sobre l’autenticació de dos factors per obtenir més informació sobre la utilitat de la funció.

Hi ha opcions de seguretat avançades disponibles mitjançant accés a Atlassian. Això us ofereix coses com ara la gestió de contrasenya SAML i la contrasenya i us permet aplicar complements de sessió segurs per als usuaris.

jira-accés

Al lloc web hi ha informes de problemes anteriors de seguretat. Rarament ho veiem, però sentim que és del crèdit de Jira una cosa tan oberta al respecte. El fet que altres llocs web no us expliquin els seus problemes no vol dir que no els tinguin.

Hem trobat un problema amb el seu suport, però. En fer una pregunta senzilla, vam obtenir una resposta que va incloure una captura de pantalla realitzada al nostre projecte que mostra les dades del nostre projecte. No ens havíem donat explícitament el seu permís de suport per fer-ho, malgrat els termes i les condicions que li permetien fer el que vol, i hem trobat que la interacció era una taca important en la credibilitat de Jira en aquest àmbit..

Tot i que, si teniu el vostre propi servidor, el seu suport no podrà accedir a les vostres dades, per tant, en aquest cas no serà cap problema..

Ronda de quatre pensaments

Les dues eines ofereixen connexions xifrades i moltes opcions de seguretat. Jira probablement hauria guanyat si no fos pel problema de privadesa. Té un bon xifratge i et permet personalitzar-lo. Tècnicament, sona i té molt d’elogis.

Asana també ho fa molt, però, a causa del problema que teníem amb Jira, passa aquesta ronda.

Ronda: Seguretat & Punt de privadesa per a Asana

Logotip d
Logotip de Jira

5

El Veredicte

Asana i Jira són productes forts que ofereixen coses diferents. Asana és una elecció perfecta per a un equip que vol una forma amable de gestionar els projectes en línia. Jira també és una bona opció, malgrat el tema ocasional. Està orientada més a un ús seriós i s’adaptarà bé als desenvolupadors. També ofereix molta flexibilitat per als tècnics capaços.

A tres rondes a una, Asana rep el concurs amb molt de sobres. Va guanyar en funcions, principalment perquè el que ofereix és ràpid, sensible i sense errors. Va superar a Jira a la ronda d’usabilitat amb la seva excel·lent interfície i les funcions d’usabilitat que ho van avançar fins i tot abans de fer-ho en compte a les celebracions. Tampoc és dolent en seguretat i privacitat.

Jira té un gran valor, però la seva opció d’allotjament lliure és la que no ofereixen moltes eines de gestió de projectes. Les seves funcions àgils serviran per als desenvolupadors de programari, cosa que el converteix en una bona elecció per a ells. També vam pensar que els problemes que vam trobar eren solucionables i esperem que es resolguin quan ho examinem a continuació.

Tot i que la facilitat d’ús i les funcions d’Asana el situen entre els millors programes de gestió de projectes, i aquí surt com a guanyador digne. El recomanem a qualsevol que busqui gestionar els seus projectes en línia.

Guanyadora – Asana

Si heu provat Asana o Jira, ens agradarà escoltar què en penseu. Compartiu les vostres experiències als comentaris. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me