Storage Made Easy Review – Opdateret 2020

Opbevaring er nem gennemgang

Storage Made Easy – lad os vælge, hvordan du gemmer filer, og med hvem, en interessant ny optagelse af cloud-lagring. Selvom det ikke er uden dets fejl, vil opbevaring nerder (vi ikke dømmer) sandsynligvis elske SMV, selv bare for at gøre livet lidt lettere for sig selv. Læs vores fulde Storage Made Easy-anmeldelse for detaljerne.


Cloud Storage Anmeldelser
Storage Made Easy (SME) tager en anden tilgang end Dropbox, Google Drive og de fleste af de tjenester, du finder i vores cloud-bibliotek med anmeldelser af lageropbevaring. I stedet for at levere sine egne cloud-servere, kan SME bruges til at oprette forbindelse til over halvtreds forskellige cloud-udbydere takket være sin File Fabric-software.

Det betyder, at du kan tilmelde dig en sky IaaS-tjeneste som Amazon S3 eller Rackspace, forbinde den til SME og omdanne den til en komplet cloud-opbevaringsløsning, der er i stand til at rydde plads på harddisken, synkronisere filer på tværs af enheder og dele filer med andre. Ikke kun gør det SMV sammenligneligt med mange af valgene i vores bedste cloud-opbevaringsguide, det er bare toppen af ​​isbjerget, hvad det kan gøre.

Gennem resten af ​​denne Storage Made Easy-gennemgang kører vi alle nøglefunktioner, inklusive sikkerhed, plus ser på omkostningerne og den grundlæggende brugeroplevelse. Hvis du gerne vil se, om SMV giver mening som et cloud-lagringsværktøj for dig, kan du prøve det, før du køber ved at tilmelde dig en gratis personlig plan eller 14-dages forretningsperiode.

Alternativer til opbevaring Made Easy

Styrker & Svagheder

Funktioner

I hjertet af Storage Made Easy er File Fabric, software designet til at integreres med en skyudbyder for at skabe en komplet cloud-opbevaringsløsning. På dette tidspunkt understøtter File Fabric over halvtreds forskellige stik til både lokaler og on-cloud-systemer.

Et par bemærkelsesværdige skyudbydere er Amazon S3, Egnyte Connect, Dropbox, Google, Microsoft Azure og Rackspace.

Backblaze B2, en billig IaaS, som vi er temmelig glad for her på Cloudwards.net, mangler især fra forbindelsesindstillingerne. SMV fungerer dog sammen med Wasabi, en nyere varm opbevaringsindgang med nogle af de bedste priser, vi har set (se vores Wasabi-anmeldelse for at få flere oplysninger.)

For at gøre det lettere at arbejde med filer tilbyder SME en håndfuld desktop-værktøjer til Windows, Mac og Linux, der integreres med File Fabric. Disse værktøjer inkluderer en gratis cloud explorer-klient til at samle alle dine cloud-tjenester sammen til en interface for lettere administration.

Der er også netværksdrevsklienter for nogle cloud-udbydere såvel som WebDAV-support, hvor en oprindelig netværksdrev-app ikke er tilgængelig. Disse funktioner, som synkroniseringssupport, kommer dog til en ekstra licensomkostning oven på File Fabric (se priser nedenfor).

Ud over klienter til Windows, MacOS og Linux har SME gratis mobile apps til Android, iOS, Blackberry og Windows Phone. Der er selvfølgelig også en web-GUI til upload og adgang til filer.

Deling af filer med opbevaring er nemt

Storage Made Easy handler om mere end lagring af filer. Det giver også fildelingsfunktioner med vigtige sikkerhedsfunktioner som link-adgangskoder, udløbsdatoer og downloadgrænser, der ofte er gået glip af nogle af de større navne på lageret, inklusive Google Drev. Dropfoldere til indsamling af filer fra andre er en anden funktion til deling af nøgler, vi kan lide.

For at understøtte samarbejde kan du oprette grupper og teammapper eller vende tilbage til tidligere filversioner, når samarbejde går galt. Slettede elementer bliver fanget i en papirkurv, der findes i filhåndteringen, så du kan gendanne utilsigtede sletninger.

SME har en integration kaldet CloudEdit, der giver dig mulighed for at åbne enhver fil fra web-GUI og redigere ved hjælp af desktop-software efter en download. CloudEdit kontrollerer det downloadede dokument hvert par sekunder for at se, om det er redigeret, og uploade det ændrede dokument, hvis det har det.

Mens sikkerhed delvis er afhængig af det firma, som du beslutter at gemme dine filer (f.eks. Amazon, Google, Microsoft), kan SME-softwaren bruges til at kryptere dine filer inden upload, hvilket hjælper med at sikre dem mod uautoriseret adgang og brug . Der er en mulighed for tofaktorautentisering til at beskytte mod stjålne adgangskoder også.

Vi vil se nærmere på mange af disse funktioner senere i denne gennemgang for at hjælpe dig med at få en bedre fornemmelse af det samlede SMV-produkt. Først skal vi dog se, hvor meget det vil koste dig.

Prisfastsættelse

SME tilbyder både personlige eller forretningsmæssige cloud-opbevaringsløsninger. Begge har en evigvarende (levetid) licens tilgængelig, så du kun skal betale for SMV en gang, mens virksomheder også kan vælge et måned-til-måned-abonnement.

Sammen med brugen af ​​softwaren giver SME dig også lidt gratis lagerplads, som er vært hos Amazon S3. For konti med permanente licenser til personlig og forretning får du 5 GB. For forretningsabonnementer får du 20 GB pr. Bruger, som kan distribueres på kontoen, uanset hvad du ønsker.

Ekstra lagerplads koster dig selvfølgelig, og disse omkostninger afhænger af hvilken sky IaaS du vælger at bruge. Rackspace Cloud-filer koster for eksempel ca. $ 1,00 pr. TB pr. Måned til opbevaring, mens Wasabi koster omkring $ 0,40 pr. Måned. Husk, de fleste cloud IaaS-løsninger har også små udgiftsudgifter ud over opbevaring (Rackspace gør det ikke).

Hvis du vil holde fast ved Amazon S3, kan du øge din inkluderede lagerplads direkte gennem SMV mod et månedligt gebyr. En ekstra gigabyte lagerplads koster $ 0,50 pr. Måned, hvilket er næsten dobbelt så meget, som du vil betale, hvis du bare konfigurerer S3 selv (minus udgiftsgebyrer).

Mens SMEs grundlæggende desktopfilhåndtererklient er gratis, koster netværksdrevsklienter dig et ekstra $ 49 licensgebyr. Det samme er tilfældet med SMV-synkroniseringsfunktionen, som leveres pakket med en $ 39-tilføjelse.

I betragtning af at SMV er en smule anderledes i sin forretningsmodel end det sædvanlige cloud-lagringsprodukt, er det en smule vanskelig at bedømme dets relative værdi.

For vores del synes vi, at den evigvarende licens i det mindste er et rimeligt tilbud, selvom vi ikke er helt klar til at salve den som en af ​​de bedste tilbud inden for cloud-opbevaring. Hvis synkroniseringsmappe-funktionen var inkluderet i de grundlæggende licensomkostninger, overvejer vi måske denne holdning.

Hvis du leder efter et budgetvenligt forretningsværktøj, kan du tjekke Egnyte Connect for at få en bedre værdi fra måned til måned (5 TB delt lagerplads til $ 8 pr. Bruger). Vi klassificerede det som det bedste cloud-lager til forretningsværktøj generelt.

Brugervenlighed

En ting, vi skal være klar over lige fra flagermus, er, at selvom en god idé, SMV ikke føles så poleret eller brugervenlig som de fleste alt-i-en-løsninger, som f.eks. PCloud (se vores pCloud-gennemgang).

Stadig er processen med at oprette forbindelse til SME skyen og håndtere filer relativt ligetil. Du kan enten bruge en web GUI til dette eller downloade SME’s filhåndteringsklient.

Når du har tilmeldt dig service og angivet dine legitimationsoplysninger, kan du logge på internettet for at få tingene i gang. Du får præsenteret en håndfuld links til at gøre ting som at tilføje en skyudbyder, starte filhåndteringen og downloade sky-apps.

Du vil sandsynligvis begynde med at oprette forbindelse til en skytjeneste, forudsat at du har tilmeldt dig en. Hvis ikke, er du nødt til at gå over til Rackspace eller den service, du vil bruge til at konfigurere dette først. Der bør dog også være en “SME” -indstilling, som giver dig adgang til Amazon S3-pladsen, som SMV inkluderer med enhver licens.

Det er let at tilføje en ny service, når du er tilmeldt og kopieret API-nøglen. Klik på linket “tilføj en skyudbyder”, og du får en rullemenu for at foretage dit valg.

Når du har fundet den ønskede, skal du klikke på knappen “Tilføj udbyder”. På den næste skærm skal du tilføje forbindelsesoplysninger for den pågældende udbyder. Vi leder dig gennem de grundlæggende trin i, hvordan du gør det i vores kom godt i gang med Rackspace-guide.

Tilsluttet kan du bruge filhåndteringen til at begynde at uploade indhold.

Knappen “upload filer” nær toppen af ​​grænsefladen har både enkeltfil- og batchindstillinger. Du kan også dele filer og oprette mapper derfra. Der er også muligheder for at oprette grupper og tildele opgaver såvel som at søge uploadet indhold.

Som nævnt tidligere har Storage Made Easy udviklet en håndfuld desktop og mobile værktøjer for at gøre det lettere at arbejde med filer. Vi vil ikke gennemgå dem alle, men vil se på muligheden for cloud explorer-klient og netværksdrev.

SME Cloud Explorer

For dem, der foretrækker desktop fremfor browser-klienter, giver Cloud Explorer dig mulighed for at udføre mange af de samme handlinger som online-grænsefladen, ud over at give dig adgang til cloud-værktøjer til mail-sikkerhedskopi, cloud-synkronisering og et WebDAV-værktøj.

Ligesom SME-webstedet føles værktøjet lidt meh i dets design. Vi fik også en vis mængde forsinkelse, når vi arbejdede med det, men for at være retfærdige gennemførte vi vores test fra Bangkok, så det er ikke helt uventet.

Vi ser på cloud-synkroniseringsfunktionen lidt mere sammen med fildeling.

SME Cloud Drive

SME leverer en netværksdrevklient til en håndfuld skytjenester, herunder Amazon S3, Google Cloud, Microsoft Azure og Rackspace. Dette er noget, du kan finde tilbudt af en håndfuld traditionelle cloud-lagerudbydere, som pCloud og dens fantastiske pCloud Drive-funktion, men ikke mange.

En af fordelene ved at bruge et netværksdrev frem for en traditionel synkroniseringsmappe er, at for at synkronisere for at fungere, er det nødvendigt at gemme filer på din harddisk ud over skyen. Mens du generelt kan slukke for synkronisering for mapper, kan du ikke længere have adgang til dine filer gennem dit computerfilsystem ved at gøre det.

Det er ikke tilfældet med et netværksdrev. Alt er gemt i skyen, men du kan gennemse disse filer i dit filsystem, ligesom de var gemt lokalt. Det er et bedre og mere praktisk middel til at spare plads på harddisken.

CloudDav

Mens SMVs oprindelige cloud-drevværktøjer er seje, er de ikke tilgængelige for hver sky-tjeneste. Tjenesten understøtter dog også WebDAV i en implementering, den kalder CloudDav, så du nemt kan konfigurere netværksdrevadgang til enhver udbyder.

Kort sagt giver SMV dig mulighed for at arbejde med filer på stort set enhver måde, du ønsker, og tilbyder langt mere fleksibilitet, end du får fra de fleste traditionelle cloud-lagringstjenester. Det overordnede udseende og følelse af denne pakke værktøjer kunne bruge en moderne makeover, men det er kun en mindre (og lidt subjektiv) bekymring, der i sidste ende ikke gør meget for at hindre den samlede oplevelse.

Fildeling & Synkronisering

Dernæst vil vi se nærmere på fildeling og synkronisering, to nøglefunktioner i enhver selv respekterende cloud-lagringstjeneste. Du kan dele indhold ved hjælp af enten web-GUI eller desktop-klient ved enten at generere en URL, der peger på den fil eller mappe, du vil dele eller dele via e-mail.

Mens linkdeling er almindelig, skimp de fleste cloud-tjenester på funktioner designet til at hjælpe dig med at kontrollere indhold. SMV gør det ikke: du kan kodeordbeskytte links, indstille downloadgrænser og indstille udløbsdatoer, hvorefter links automatisk deaktiveres.

De samme muligheder er tilgængelige, når du giver filadgang til specifikke personer via deres e-mail-adresse. Når du genererer en linkdeling, kan du også indstille den som en “dropfolder”, der lader andre uploade filer til din cloud-lagerplads. Dette er nyttigt til opgaver som at indsamle krav fra klienter eller arbejde produkt fra freelancere.

For teamsamarbejde kan du oprette grupper til deling af mapper og filer med flere personer på én gang. Personer, der inviteres til en arbejdsgruppe, kan få upload-adgang til at bidrage med delte filer.

Del mapper har indstillinger, der kan tilpasses, så du kan give eller tilbagekalde individuelle tilladelser som oprettelse af undermapper, uploade filer og oprette delte links.

Ved at gå videre fra delingsfunktioner giver SMV dig mulighed for at synkronisere mapper på din harddisk. Som bemærket kræver dette køb af Windows-skyværktøjspakken til $ 39.99 (eller de tilsvarende værktøjer til Mac eller Linux). Når den er købt, kan du konfigurere synkroniseringsmapper ved at klikke på “skysynkronisering” under “skyværktøj” -hovedet på klienten.

Derfra kan du konfigurere et synkroniseringsforhold mellem en mappe på dit lokale drev og en mappe i skyen.

Du kan også indstille din opbevaringspolitik for slettede filer og versionering, indstille en cap på størrelsen på filer, der kan synkroniseres, og indstille din synkroniseringsplan. SMV giver dig også mulighed for at begrænse synkronisering til op (computer til skyen) eller ned (sky til computer) i stedet for den traditionelle tovejs synkroniseringsgade.

Du kan slå synkronisering fra og til for enhver undermappe i synkroniseringsmapper, du opretter, effektivt give det, der almindeligvis kaldes “selektiv synkronisering” i skylagringsindustrien. For at gøre dette skal du blot fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ved siden af ​​navnet i skysynkroniseringsværktøjet.

Om vores eneste oksekød med synkroniseringsprocessen er, at vi ønsker, at der var et hurtigt overblik over synkroniseringsstatus tilgængelig via proceslinieikonet. Google Drive har for eksempel et popup-vindue, der viser dig igangværende og for nylig afsluttede synkroniser.

Hastighed

Når vi foretager anmeldelser af cloud-lagringstjenester her på Cloudwards.net, udfører vi normalt et par filoverførsels- og downloadforsøg for at måle synkroniseringshastighed. Med Storage Made Easy er hastighedsfaktoren lidt ude af virksomhedens hænder, da det aspekt er mere afhængig af skyudbyderen, du parrer teknologien med.

Amazon S3 har for eksempel en tendens til at sætte store hastigheder takket være global infrastruktur, der hjælper med at reducere afstanden mellem din computer og datacentret og, endnu vigtigere, reducerer overbelastning af serveren. Wasabi har imidlertid mere begrænsede placeringer af datacentre, selv om det er mere overkommeligt, hvilket resulterer i lavere hastigheder.

Det gør det lidt svært at klassificere SMV’er på synkroniseringshastighed, men i betragtning af at dens evne til at parre med over 50 forskellige cloud-udbydere sætter hastighedsfaktoren i dine hænder, giver vi den tommelfingeren op.

Bare for fniser udførte vi et par tests alligevel ved hjælp af 5 GB lagerplads, der leveres med en licens, som som nævnt bruger Amazon S3. Disse test blev udført fra Bangkok, Thailand ved hjælp af en 1 GB testmappe. Som reference havde WiFi-forbindelsen, vi brugte, 12 Mbps upload og 30 Mbps downloadhastigheder.

Test One: Test Two: Gennemsnit:
Upload:18 minutter20 minutter19 minutter
Hent:5 minutter, 30 sekunder5 minutter, 30 sekunder5 minutter, 30 sekunder

Dette er gode resultater i tråd med hvad vi ville forvente for en gigabyte filer sendt rundt om i verden. Det er lidt langsommere end lignende tests, vi kørte med Dropbox, mens det er lidt hurtigere end OneDrive og Google Drive.

Husk, at dette er resultater for fuld upload af filer. En håndfuld cloud-lagerudbydere, især Dropbox, leverer blokering af filniveau-kopiering for at fremskynde synkronisering af filer, der allerede er blevet gemt en gang. Denne mekanisme fungerer ved kun at kopiere de dele af filen, der ændrede sig (deltaet).

Da SME File Fabric ikke kontrollerer selve lagringen, ville dens brug af blokkopiering kræve, at cloud-tjenesten leverer en API-mekanisme til at udføre delta synkronisering. Det er desværre temmelig usædvanligt. Hvis du vælger privat kryptering (se sikkerhed), ville det alligevel ikke være en mulighed.

Som standard bruger SMV den båndbredde, der er tilgængelig til at synkronisere filer. Hvis du imidlertid vil, kan du gashåndtere upload- og downloadhastigheder for at forhindre dem i at kløbe ressourcer. Alternativt kan du konfigurere multitrådede downloads for at skrue op.

Alt i alt er det mest gode nyheder. Igen, dog er dit valg af skyudbyder den store faktor her.

Sikkerhed

Som med synkroniseringshastigheder hviler sikkerhed delvis på, hvilken skyudbyder du parrer Storage Made Easy med. Forskellige udbydere har forskellige niveauer af datacentersikkerhed, herunder kryptering ved hvile, så du vil ønske at tjekke dem individuelt.

Selv hvis du parrer SMV med en service, der ikke krypterer filersiden, vil klienten lade dig privatkryptere alle filer, du synkroniserer.

Privat kryptering, undertiden kaldet nul-viden kryptering, giver en enorm fordel i forhold til administreret kryptering, hvilket er, hvad du får med de fleste mainstream cloud-lagringstjenester, herunder Dropbox og Google Drive.

Privat kryptering betyder, at dine filer ikke kan dekrypteres af din cloud-udbyder, hvad enten det gælder for scanning efter ophavsretligt beskyttet indhold eller til markedsføring, eller endda at overlevere dine filer til offentlige overvågningsprogrammer, såsom enhver privatlivets talsmanns foretrukne boksesæk, PRISM.

Metoden, der bruges af SME til privat kryptering er AES 256, den protokol, der anbefales til brug af U.S. National Institute of Standards and Technology (NIST) og brugt af de fleste skytjenester, finansielle institutter og militære organisationer.

Ulempen med privat kryptering er, at fordi SME ikke holder oversigt over dine krypteringsnøgler, hvis du glemmer din krypteringsadgangskode, mister du adgang til dine filer. Upload- og downloadhastigheder får også et hit over ikke-krypterede filer.

For Storage Made Easy-forretningsabonnenter er der også en krypteringsindstilling på kontoniveau, der krypterer alle teamfiler i hvile. I dette tilfælde administreres krypteringsnøglen af ​​SMV, så den er lidt mindre sikker, selvom du ikke løber ind i det mistede kodeordproblem. Bemærk, at når teamkryptering er slået til, er muligheden for personlig, privat kryptering deaktiveret.

SME giver også en 2FA-mulighed, der forhindrer, at stjålne adgangskoder let bruges til at få adgang til dit lager. Når 2FA er vendt på, kræver det, at logge ind fra en ukendt maskine en yderligere legitimationsoplysning i form af en kode. Denne kode kan leveres til din mobile enhed som en tekst, eller du kan bruge Google Authenticator.

Support

Storage Made Easy giver flere kontaktmidler, herunder live chat med salg og e-mail til teknisk hjælp. Skype-support er også tilgængelig, hvis dit problem kræver det.

Timer til direkte support er desværre en smule begrænsede: de kører fra 10:00 til 16:00, mandag til fredag, London tid. Vi skød et par e-mails til teknisk support for at måle responstid og modtog svar tilbage samme arbejdsdag. Teamet hos SME kender virkelig deres ting og yder venlig hjælp, selvom det ikke er et meget stort hold. 

Hvis du ikke ønsker at vente på support eller har brug for hjælp i fritiden, kan du gå ind på SME-wiki- eller FAQ-siden for at prøve at finde svar der. Specielt wiki-ressourcen er pænt udført med masser af artikler og en søgefunktion for at finde relevant materiale hurtigere.

Der er også et SMV-forum, du kan bruge, selvom det ikke synes meget aktivt.

Afsluttende tanker

Samlet set var vi imponeret over Storage Made Easy under vores oprindelige gennemgang af tjenesten. Vi elsker evnen til at parre SMV med en bred vifte af skytjenester som Rackspace og Amazon S3. Nøglefunktioner som fildeling og synkronisering er pænt udført takket være usædvanlige funktioner såsom link-adgangskoder og privat kryptering.

Desuden har skrivebords- og webklienterne ikke den samme polsk som nogle medlemmer af den bedste cloud-lagringsklub, men de fleste af de funktioner, vi ser efter, er der sammen med netværksdrevklienter, WebDAV-support, FTP-support og nogle andre nyttige værktøjer.

Alt i alt er Storage Made Easy en mere sikker og kapabel løsning end Dropbox og mange af de almindelige Dropbox-alternativer. Vi sprang endda over et par ting for kortfattethed, herunder regeringsværktøjer til forretningsbrugere, der hjælper SMV’er med at sammenligne de bedste med EFSS-værktøjer.

Selvfølgelig vil vi også gerne høre dine tanker om Storage Made Easy. Fortæl os, hvad du synes i kommentarerne nedenfor, og tak for at have læst.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map