Otixo Review – Opdateret 2020

Otixo Review

Når det kommer til multi-cloud management, er Otixo sandsynligvis markedsledende takket være sin brugervenlighed såvel som dets mange funktioner. Imidlertid er automatisering en skinnende undladelse, hvilket betyder, at feltet stadig er vidt åben. Læs vores fulde Otixo-anmeldelse for alle detaljer.


I disse dage jonglerer næsten alle mindst to cloud-lagringskonti, hvis ikke mere. Med alle de generøse gratis skyopbevaringstilbud derude, er det fornuftigt at drage fordel.

Derudover bruger virksomheder og freelancere ofte flere cloud-lagringstjenester, fordi kolleger og klienter har forskellige præferencer, hvad enten det er Dropbox, Google Drive, OneDrive eller en anden service.

Det er dog virkelig en besvær at administrere alle disse sky-drev. Husk hvor filer er, at flytte filer fra en tjeneste til en anden og strømline projekter, der bruger flere lagringstjenester, kan kræve lidt hjælp, hvilket er, hvor multi-cloud-styringsværktøjer kan være til service.

I denne Otixo-gennemgang tjekker vi et af de større navne i rummet, især for forretningsbrugere. Otixo understøtter over 30 skytjenester plus protokoller som WebDAV og FTP. Det har også nogle gode samarbejdsfunktioner, herunder arbejdsområder til projekter.

Hold dig med os, når vi forkaster Otixos funktioner, omkostninger og brugeroplevelse. Hvis du leder efter cloud-lagringstjenester, der kan parres med Otixo, så glem ikke at tjek også vores bedste guide til cloudlagring.

Alternativer til Otixo

Styrker & Svagheder

Funktioner

Otixo fungerer som et hub for alle dine skydrev og leverer flere funktioner, du ikke finder med rivaliserende tjenester. Dette inkluderer sine egne cloud-lagringservere og nogle nyttige samarbejdefunktioner, der appellerer til forretningsbrugere.

Samtidig har Otixo en håndfuld store misser, der begrænser dens anvendelighed til visse opgaver. Selvom du f.eks. Kan kopiere en mappe eller fil fra et cloud-drev til et andet, kan du ikke oprette vedvarende forhold mellem disse drev. Det betyder ingen sky-til-sky-synkronisering eller sky-til-sky-sikkerhedskopi, som du får med GoodSync.

Mens den primære app er webbaseret, har Otixo desktop-klienter til Windows og MacOS, som du kan bruge til at administrere dine skyfiler. Der er også apps til Android og iPhone.

Ud over at styre alt dit skyindhold på et enkelt sted integrerer Otixo med forskellige apps, en funktion, der er drevet af Zapier. Disse apps inkluderer sociale medietjenester, digitale notesbøger, kalendere, databaser og projektstyringsværktøjer.

Forhåndsvisning med Otixo

For ethvert cloud-drev, du opretter forbindelse til Otixo, kan du få vist eksempler på billeder, dokumenter og videoer, der er gemt inden for. For filredigeringer skal du dog downloade filen og bruge en desktop-app eller åbne filen i den cloud-lagringstjeneste, den er gemt i, for at gøre brug af dens browser-baserede editor (se bedste cloud-lager til dokumenter).

Mens browserbaseret redigering er et no-go, fungerer Otixo stadig godt til samarbejde, fordi det kan bruges til at dele filer med andre. Du kan også oprette arbejdsområder og arbejdsgrupper til strømline af projekter, og der er endda en chatfunktion til projektdialog. Vi vil se nærmere på disse funktioner mere detaljeret, når vi dækker brugeroplevelse nedenfor.

Vi ser også på nogle af Otixos sikkerhedsfunktioner, herunder privat ende-til-ende-kryptering for dine uploadede filer. På en sidste note, før vi går videre til omkostningerne, med Otixo får du faktisk også noget sky-lagerplads. Vi vil tale om, hvor meget dernæst.

Prisfastsættelse

Otixo har tre tilgængelige planer: en gratis plan og to abonnementsbaserede valg i Otixo Standard og Otixo Plus.

Den gratis plan, som du kan se i tabellen ovenfor, er ikke nøjagtigt gratis. Hvis du planlægger at udføre sky-til-sky-overførsler, bliver du faktureret $ 0,49 pr. Gigabyte for at gøre det, hvilket er et ret heftigt gebyr. Hvis du planlægger at overføre mere end 15 GB pr. Måned, kan du lige så godt tilmelde dig Otixo Standard, fordi det handler om de samme omkostninger.

Freeloaders får 5 GB Otixo arbejdsdrevlager, mens abonnenter får 10 GB eller 20 GB pr. Bruger, afhængigt af hvilken plan du går med. Denne lagerplads er kumulativ, hvilket betyder, at du kan fordele det mellem brugere, uanset hvor du vil.

Understøttede skyer & protokoller

Alt i alt understøtter Otixo over tredive sky-drev og protokoller, med mange store navne tilgængelige. Nogle af de største leverandører af cloud-lagring inkluderer kraftcentre Dropbox, Google Drive og OneDrive, samt en af ​​de bedste cloud-opbevaringstjenester i nul-viden i pCloud.

DropboxGoogle DrevOneDriveOneDrive for Business
BoksAmazon S3Amazon DrivepCloud
HubicMEGAOwnCloudHiDrive
FlickrEvernoteFacebookYandex

Men mærkbar fraværende er Egnyte Connect, let en af ​​de bedste virksomhedssynkroniserings- og delingsløsninger, der findes i dag. Desuden understøttes kun Amazon S3 blandt cloud-infrastrukturløsninger. Vi vil også gerne se Azure, Google Cloud og Rackspace Cloud-filer inkluderet.

Otixo understøtter dog FTP / SFTP og WebDAV-protokoller, hvilket giver dig endnu flere muligheder for at forbinde drev. Inkluderingen af ​​OwnCloud er også stor for dem, der ønsker at integrere deres personlige cloud-lagringsløsning med andre drev.

En anden nyttig funktion, du får med Otixo, er at bruge den som et hub til at centralisere underretninger fra flere andre tjenester, herunder de fleste af de populære sociale medieplatforme, ud over Microsoft Excel, Paypal og MySQL.

Brugererfaring

Otixo, som vi nævnte, giver dig mulighed for at administrere dine hostede filer fra en webapp, desktop klient og smartphone app. Denne alsidige tilgang gør det meget nemmere at holde sig oven på lagergrænser, underretninger og andre hændelser i dit sky-drevsæt.

Web- og desktopoplevelser er næsten identiske, så når du først har fundet ud af den ene, vil du for det meste være i stand til at navigere den anden. Det er en god ting, fordi Otixo bruger nogle på at vænne sig til.

Links nede på venstre side er tilgængelige for arbejdsgrupper, arbejdsområder og Otixo filhåndtering. Hvis du bruger webklienten, har du også adgang til et app-bibliotek.

App-biblioteket giver dig mulighed for at integrere Otixo med forskellige tjenester som YouTube, GitHub og Twitter. Hvis du gør det, kan du modtage underretninger inden for Otixo, når visse handlinger forekommer på disse apps. Dette er en meget nyttig styringsfunktion for virksomheder med et stort sæt internetværktøjer til at holde styr på.

Du kan også automatisere visse handlinger, såsom automatisk at sende chatbeskeder, der er modtaget i Otixo til en Evernote-notebook (hvis du vil lære mere om Evernote, skal du læse vores Evernote-anmeldelse).

Forbindelse af skydrev til Otixo er en relativt smertefri proces. Du skal være i filhåndteringsvisningen, hvor der er et lille skyikon i nærheden af ​​øverste højre hjørne; Klik på det for at tilføje tjenester.

På det næste skærmbillede finder du en liste over skytjenesteikoner, der er tilgængelige til forbindelse. Klik på den sky-tjeneste, du vil tilføje, give forbindelsen et navn, og klik derefter på knappen “autoriser”. Du bliver bedt af cloud-tjenesten om at give Otixo tilladelse til at få adgang til dine digitale aktiver.

Gør det, og integrationen vil være fuldført: dit sky-drev vises nu nederst i navigationssøjlen til venstre i filhåndteringen. Klik på drevnavnet der, og du skal se alle dine mapper og filer, der vises i hovedvinduet.

Derfra kan du uploade filer til dit sky-drev, kopiere eller flytte indhold fra et drev til et andet og dele indhold. Bemærk, at du ikke kan uploade hele mapper til Otixo, bare filer, som er en smule bisarre.

Du kan også kun dele filer til arbejdsområder, du har oprettet, en funktion designet til at strømline projekter.

Inden for et arbejdsområde kan du tilføje filer, uanset hvilket sky-drev det er gemt på, og invitere andre til at få adgang til dette rum. For at gøre det lettere at tilføje andre til mellemrum kan du oprette teams (f.eks. Marketingafdeling, udviklere) ved hjælp af arbejdsgruppevisningen på forhånd.

Dropbox Business, Egnyte Connect og andre cloud-lagringsværktøjer designet til virksomheder giver dig mulighed for at oprette teammapper til samarbejdsindsats. Med denne tilgang er samarbejder imidlertid begrænset til filer, der er gemt i et enkelt sky-drev. At være i stand til at få adgang til filer, der er gemt i flere forskellige sky-drev, er en stor fordel ved samarbejde, og en af ​​de bedste grunde til at bruge Otixo.

Der er endda en chatfunktion, du kan bruge til at kommunikere med projektmedlemmer, selvom Otixo også integrerer med Slack, hvis du foretrækker det værktøj.

Cloud til Cloud-operationer

Den mest iøjnefaldende svaghed, vi fandt, når vi testede Otixo, er, at sky-til-sky-operationer er temmelig begrænsede. Du kan flytte en mappe eller fil fra et sky-drev til et andet ved at klikke på menuknappen for det objekt, du vil flytte.

Det er let nok, og en funktion, der er vigtig for multi-cloud-styring. Vi har dog ønsket at se cloud-to-cloud-synkronisering og cloud-to-cloud-backup-muligheder, som du finder med MultCloud (læs vores MultCloud-anmeldelse).

Vi sendte en besked til Otixo for at finde ud af, om det er funktioner, som virksomheden har til hensigt at implementere. Fra svaret ser det ikke godt ud.

Sikkerhed

Mens Otixo savner stort i de typer sky-til-sky-operationer, du kan udføre, gør det op for det en lille smule med muligheden for at tilføje et ekstra lag af sikkerhed til de filer, du gemmer i skyen.

Hos de fleste cloud-lagerudbydere, herunder Google Drive og OneDrive, administrerer udbyderen selv filkryptering. Det betyder, at virksomheden kan dekryptere dine filer, uanset om de skal scanne indhold til markedsføringsformål eller opdage piratkopieret indhold som torrent film (læs bedste VPN til torrenting).

Med Otixo kan du privat kryptere alle filer, der er uploadet til dine tilsluttede sky-drev. Krypteringen er ende til ende, og da kun du kender krypteringsnøglen, kan du kun dekryptere dine filer. I den henseende fungerer det lidt som Boxcryptor, et værktøj med nul viden, du kan læse om i vores Boxcryptor-gennemgang.

Den anvendte krypteringsmetode er 256-bit AES, som er den protokol, der bruges af de fleste cloud-lagringstjenester til sikkerhed, såvel som finansielle institutioner og regeringer. Det er også den protokol, der er anbefalet af National Institute of Technology and Standards.

Du skal kryptere filer, når du uploader dem med værktøjet.

Desværre, fordi du kun kan uploade filer og ikke mapper, bliver du også nødt til at kryptere filer én ad gangen. Dette er bestemt noget, Otixo skal tænke på at fikse.

Et større problem er fraværet af tofaktorautentisering. Uden denne funktion er det meget nemmere for nogen at bruge en stjålet eller knækket adgangskode for at få adgang til dine data, fordi der ikke kræves yderligere sikkerhedsoplysninger, når du logger ind fra ukendte maskiner.

Otixos websted indikerer, at funktionen snart kommer, omend kun for Plus-abonnenter.

Support

Otixo yder kun support via e-mail. Der er ingen live-kanaler til rådighed for at modtage hjælp, såsom chat eller telefon.

Oven på det ser ikke ud til, at Otixo har travlt med at besvare e-mails til support, i det mindste for gratis brugere. Vi sendte virksomheden et par e-mails, og har stadig ikke modtaget et svar efter fem dage.

Ifølge virksomhedens websted modtager Otixo Plus-abonnenter 24/7 support og en gennemsnitlig responstid på fire timer. Desværre kunne vi ikke teste det løfte.

Hvis du befinder dig i et bind og ikke kan vente på et svar, kan du henvende dig til Otixos online supportcenter for at få hjælp. Som ressource har den en anstændig mængde guider til at komme i gang, arbejde med forskellige sky-drev, bruge WebDAV og FTP, opsætte arbejdsområder og mere. Webstedet kan også søges for at hjælpe dig med hurtigt at finde relevant indhold.

Endelig dom

Otixo er et multi-cloud-styringsværktøj, der får meget rigtigt og næsten lige så meget forkert. På plussiden elsker vi det faktum, at tjenesten har desktop- og mobilapps, og at den understøtter en bred vifte af skydrev og apps.

Arbejdsområdet kapaciteter vil også være til nytte for virksomheder, der ønsker at strømline projekter fordelt på flere skytjenester. Nogle af appintegrationerne, der er drevet af Zapier, ser også nyttige ud.

På den anden side var vi temmelig overrasket over, at Otixo ikke lader dig automatisere sky-til-sky-filoverførsler til hverken synkronisering eller sikkerhedskopiering. Du kan kun manuelt kopiere eller flytte indhold fra en sky til en anden, hvilket vil være for tidskrævende for tunge skybrugere.

Selvom vi kan lide det faktum, at du kan tilføje privat kryptering til de enkelte filer, du uploader, vil vi også gerne se muligheden for at udvide til hele mapper. Ingen tofaktorautentisering er en endnu større bekymring.

Alt i alt sidder Otixo lige ved toppen af ​​et multi-cloud-marked, der for at være ærlig er ret svag. Vi forventer fuldt ud, at markedet vil vokse inden for de kommende år, men efterhånden som multi-cloud-ledelse øges mere.

Fortæl os, hvad du synes om Otixo i kommentarerne herunder, og tak for din læsning.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me