MultCloud-gennemgang – Opdateret 2020

MultCloud-gennemgang

Selvom det ikke er så alsidigt som nogle af sine konkurrenter, er MultCloud et fantastisk set-it-and-glem-det multi-cloud-styringsværktøj, der kombinerer en anstændig pris med et venligt interface. Læs vores fulde MultCloud-gennemgang for detaljerne.


Multi-cloud-styring er muligvis en af ​​de næste store ting inden for cloud-opbevaring, selvom det, som det står lige nu, er valgene smukke. Hvis det at flytte filer fra et sky-drev til et andet er din største bekymring, er MultCloud en af ​​de bedste tilgængelige muligheder lige nu, i det mindste indtil et mere sofistikeret værktøj kommer med.

Fremragende til sky-til-sky-overførsel, sky-til-sky-backup og sky-til-sky-synkronisering. MultCloud er ellers et temmelig begrænset værktøj, når det kommer til at jonglere flere sky-drev. I modsætning til Otixo (læs vores Otixo-anmeldelse) har MultCloud ingen desktop- eller mobilapps; det er helt webbaseret. Mens du kan dele filer med MultCloud, er det heller ikke et fantastisk produktivitetsværktøj.

For dem, der ønsker at skabe set-and-glem-forhold mellem deres skytjenester, får MultCloud jobbet gjort og understøtter også mange af de bedste cloud-lagringstjenester.

I løbet af denne MultCloud-gennemgang taler vi om, hvad nogle af disse tjenester er, ser på MultCloud’s fulde funktionssæt, snakker prissætning og leder dig gennem brugeroplevelsen.

Alternativer til MultCloud

Styrker & Svagheder

Funktioner

MultCloud er specialiseret i sky-til-sky-filoverførsler, så du kan udføre engangsfilmigreringer eller oprette automatiseret sikkerhedskopiering og synkroniseringsrelationer mellem tjenester. Se nedenfor for at finde ud af, hvad cloud-lagringstjenester kan integreres.

Processen styres helt via en webgrænseflade. Der er ingen tilgængelig desktop-klient, men sky-til-sky-processer, du har konfigureret, finder stadig sted uanset om du er logget ind eller ikke. Noget overraskende har MultCloud heller ikke apps til Android eller iOS.

Uanset om du har konfigureret et enkelt- eller to-vejs synkroniseringsforhold, kan du lade denne proces køre kontinuerligt eller sætte den på en tidsplan for at spare båndbredde (hvis du er abonnent), hvilket er nyttigt til at køre store migrationer natten over . Envejs-synkroniser, der bruges til sikkerhedskopiering, kan også indstilles til at køre trinvist.

MultCloud kan udføre flere filkopier samtidig. For abonnenter kan op til 10 sådanne processer køre på én gang. For gratis brugere er du begrænset til to. Derudover kan betalende brugere etablere envejs-synkronisering til flere sky-destinationer.

MultCloud-deling

Med MultCloud kan du også dele og forhåndsvise filer, der er gemt i ethvert tilsluttet sky-drev, men begge funktioner er temmelig begrænsede. For eksempel er der ingen måde at knytte udløbsdatoer til fildelingslink, og du kan ikke forhåndsvise Microsoft Office eller Google Docs-filer.

Bortset fra funktionsmangel sammen med ingen desktop- og mobilapps, vil det store for de fleste brugere sandsynligvis være manglen på tofaktorautentisering og privat kryptering, som vi vil diskutere mere, når vi snakker sikkerhed senere..

Det er virkelig alt, hvad der er for funktionens højdepunkter. Lad os se, hvor meget det koster.

Prisfastsættelse

Der er to planindstillinger med MultCloud: en gratis version og MultCloud Premium.

Den gratis version af MultCloud er ikke en prøve, hvilket betyder, at den er god for livet. Imidlertid er dets muligheder og funktioner begrænsede, hvilket gør det kun virkelig egnet til SOHO-brug. Begrænsninger inkluderer en 2TB-cap på månedlige overførsler, kun to tråde maks. Til filkopiering, færre envejs-synkroniseringsmuligheder og mindre responsiv kundesupport. Du kan heller ikke planlægge filbevægelse på en gratis konto.

SMB’er og større virksomheder med flere cloud-lagre og en masse data at arbejde med vil gerne gå sammen med MultCloud Premium, der fjerner den månedlige båndbredde og kører op til 10 tråde på én gang.

Omkostningerne ved service generelt er temmelig gode. Mover.io koster for eksempel $ 20 pr. Bruger pr. Måned, og du får kun 20 GB overførselsbåndbredde, hvilket er en ret forfærdelig aftale i sammenligning. Skønt Mover også er mere specifikt til engangs migrationer snarere end igangværende synkroniser.

Understøttede skyer & protokoller

MultCloud er muligvis et værktøj, der for det meste er kapabelt, men det betyder kun noget, hvis det understøtter dit valg af cloud-drev. Heldigvis inkluderer listen omkring 30 skyindstillinger på dette tidspunkt. Disse muligheder inkluderer nogle af vores yndlingsudbydere, herunder pCloud og Egnyte Connect, samt de store tre i Dropbox, Google Drive og OneDrive.

Google DrevDropboxDropbox-forretningEgnyte Connect
OneDriveOneDrive for BusinessAmazon DriveAmazon S3
BokspCloudMediaFireEn køretur
HubicSugarSyncHiDriveBackblaze B2
CloudMeOwnCloudMEGAYandex.Disk

Amazon S3 og Backblaze B2 er de eneste cloud-infrastrukturtjenester, der understøttes af note; Azure, Google Cloud og Rackspace Cloud-filer er ikke på listen. MultCloud understøtter dog FTP og WebDAV, hvilket udvider mulighederne betydeligt.

Inkluderinger af Google Fotos og Flickr giver dig mulighed for at tage backup af dine fotos, mens det fra Evernote, vores valg til den bedste note-tagende app, giver dig mulighed for at sikkerhedskopiere og synkronisere dine forskningsnotater til en anden sky-tjeneste.

OwnCloud er også en dejlig tilføjelse for dem, der bygger et personligt skylagernetværk.

Brugererfaring

MultCloud fungerer via et browserbaseret brugergrænseflade, som du kan logge på, når du opretter en konto. Interfacet ligner ikke meget, men det behøver det ikke. Startskærmen er en “cloud explorer”, der viser de skykonti, du har tilsluttet, hvor meget data du har gemt i hver og hvor meget plads du har tilbage.

Inden du kan se alt dette, er du selvfølgelig nødt til at forbinde dine cloud-lagringskonti til MultCloud. Heldigvis er der ikke meget ved det.

Klik på knappen “tilføj sky-drev” nær øverste højre hjørne. Dette medfører, at den centrale rude udfyldes med alle skytjenester, der understøttes af MultCloud.

For at tilføje en skytjeneste skal du klikke på ikonet for at “kontrollere” den.

Hit “næste”, og på den næste side får du forbindelse til skytjenesten ved hjælp af dine loginoplysninger til det.

Når du har givet tilladelse til MultCloud-softwaren til at hente data fra din cloud-lagringstjeneste, vises de på venstre side af skyen explorer. Hvis du klikker på en hvilken som helst sky-tjeneste, der er anført der, giver du adgang til mapper og filer, der er gemt i den.

Du kan også tilføje filer til din skyudbyder direkte fra MultCloud ved at klikke på knappen “upload”. Interfacet understøtter træk og slip, så du kan tilføje flere filer og mapper på én gang.

Hvis du tilføjer en stor mængde data, holder grænsefladen dig opmærksom på dens fremskridt, og du kan gå videre til dit arbejde. Med MultCloud Premium skal overførsler ske hurtigere end med den gratis version, da du får 10 tråde, der kører samtidig for at overføre data.

Selvom det er en dejlig fordel, ønsker vi, at MultCloud havde en desktop-klient. Uden en skal du lade MultCloud-browseren være åben, ellers vil processen stoppe.

Engangsoverførsler fra sky til sky

Hvis du vil udføre en engangsoverførsel fra et sky-drev til et andet, skal du klikke på linket “skyoverførsel” nær toppen af ​​grænsefladen. Vælg din kilde og destinationsskyer på den side, der åbnes.

Du kan overføre både mapper og filer. Faktisk kan du overføre alt på din cloud-lagringskonto på en gang, hvis du vil, hvilket er nyttigt til at udføre migrationer fra en tjeneste til en anden.

Under “indstillinger” kan du bede MultCloud om kun at overskrive duplikatfiler i destinationsmappen, hvis de er ældre, fortælle den at slette kildefilen, når overførslen er fuldført, sende meddelelser efter opgaven er afsluttet og opsæt undtagelser af filtypen, hvis du vil ikke overføre alt i en mappe.

Du kan også planlægge en overførsel, der skal finde sted på et senere tidspunkt.

En-vejs og to-vejs-synkronisering

Hvis du vil konfigurere et cloud-to-cloud-backup (en-vejs-synkronisering) eller to-vejs-synkroniseringssystem, skal du klikke på “cloud-sync” i stedet for cloud-overførsel. Som med overførsler skal du vælge en kildesky og en destinationssky, og du er i stand til at vælge specifikke mapper til hver.

Ud over at vælge din kilde og destination, skal du give processen et navn og derefter vælge, om du vil have et ensrettet eller to-vejs synkroniseringsforhold.

Hvis du opretter en-vejs-synkronisering, er der under indstillinger flere forskellige typer en-vejs-synkronisering, du kan vælge mellem:

  • Enkel synkronisering: tilføjede, redigerede og slettede filer i kilden replikeres ved destinationen
  • Spejlsynkronisering: filer i kilde og destination er altid identiske; ekstra filer i destinationen vil blive slettet
  • Kumulativ synkronisering: slettede filer i kilden slettes ikke i destinationen
  • Opdater synkronisering: filer i destinationen vil blive slettet, derefter tilføjes / redigeres filer i kilden kopieres til destinationen
  • Trinvis sikkerhedskopi: på hver synkronisering oprettes en undermappe i den destination, hvor tilføjede / redigerede filer fra kilden kopieres
  • Fuld sikkerhedskopi: på hver synkronisering oprettes en undermappe i den destination, hvor alle filer fra kilden kopieres

Envejs- og tovejs-synkronisering kan også planlægges med muligheder for at køre dagligt, ugentligt eller månedligt. Hvis ikke planlagt, kører filkopier i næsten realtid, hvilket giver kontinuerlig synkronisering eller sikkerhedskopiering.

Ud over at flytte filer giver cloud explorer dig også mulighed for at oprette mapper og downloade, slette og kopiere filer. Du kan også få vist visse filtyper i MultCloud, herunder .pdf, .txt og billedfiler, men ikke Microsoft Office eller Google Docs-filer.

Brug søgefunktionen til at finde filer hurtigt. Du kan scanne efter filer efter nøgleord med både generel søgning og hurtig søgemuligheder tilgængelige (hurtig søgning kører hurtigere, men ikke alle udbydere understøtter denne funktion).

MultCloud explorer giver dig også mulighed for at dele filer, uanset om du bruger fillink, giver adgang via e-mail eller ved at indsende indhold til understøttede sociale medienetværk (Facebook, Twitter, Google+, Tumblr, Pinterest og Linkedin).

Når du genererer links, kan du oprette et offentligt link, som enhver kan bruge eller et privat link med et kodeord. Imidlertid genereres adgangskoder automatisk og kun fire tegn lange. Der er heller ingen mulighed for at konfigurere automatisk linkudløb som du kan med nogle af de mere sikre cloud-lagringstjenester, såsom Sync.com og pCloud.

Højreklik på en hvilken som helst fil eller mappe i cloud explorer og vælger “gå til officielt sted” fører dig direkte til din cloud-lagerkonto, hvilket er nyttigt, hvis du har brug for at bruge Google Docs eller et andet integreret program til at redigere en fil.

Samlet set er cloud explorer nyttigt til at samle alle dine cloud-opbevaringsløsninger et sted for at lette adgangen, og det er også let at konfigurere. Den virkelige brugerfordel ved MultCloud ligger dog i dens cloud-to-cloud-funktioner.

Sikkerhed

MultCloud krypterer filer, der kopieres mellem cloud-drev ved hjælp af SSL-kryptering med 256-bit AES. Det skal være masser af beskyttelse mod online aflytningsforsøg som angreb mellem mennesker i midten.

MultCloud giver desværre dog ikke et middel til at kryptere filer, der er uploadet til dine sky-drev. Privat, ende-til-ende-kryptering vil gå langt i retning af at sikre ellers lækige skytjenester, især dem, der insisterer på at administrere dine krypteringsnøgler for dig eller, værre, dem, der ikke krypterer filer i hvile. Hvis det er et behov, skal du se til Boxcryptor.

En anden sikkerhedsmiss er tofaktorautentisering (2FA). 2FA er et middel til at begrænse den potentielle skade forårsaget af en stjålet adgangskode ved at kræve en ekstra sikkerhedskode, som normalt sendes til din mobile enhed, når du logger ind fra en ukendt maskine.

Support

Multcloud giver et supportcenter eller online vidensbase, hvor du kan finde svar på mange af de mere almindelige spørgsmål, der måtte komme op. Centret indeholder tutorials og en FAQ-side.

En ting, vi med det samme bemærkede, er, at supportcenteret ikke giver nogen søgefunktioner til at finde artikler hurtigere. Vejledningsportalen er heller ikke særlig velorganiseret med artikler, der er angivet tilfældigt under tre brede kategorier: skyoverførsel, cloud-synkronisering og cloud explorer.

Mens der er sider og sider med tutorialsartikler tilgængelige, uden en nem måde at finde det, du ønsker, vil MultCloud’s supportcenter sandsynligvis give mere frustration end svar.

Hvis du har brug for direkte support, har du en mulighed med MultCloud: e-mail-support. Betalende brugere får svar med højere prioritet, men ingen alternative kontaktformer, såsom live chat eller telefonisk support.

Vi fyrede af en test-e-mail til MultCloud for at måle support-responstid og modtog et svar på cirka 48 timer. Ikke ligefrem en stor vending, men heller ikke den værste, vi har set.

Afsluttende tanker

MultCloud fungerer som en charme til at indstille automatiserede filhåndteringsrelationer mellem dine cloud-lagringstjenester. Dens gratis konto er fantastisk til hjemmebrug, mens MultCloud Premium er prisen værd, selvom vi ønsker, at det fulgte med desktop- og mobilklienter, tofaktorautentisering, en mulighed for privat, end-to-end-kryptering og bedre samarbejdsfunktioner.

Vi elsker også det faktum, at MultCloud understøtter pCloud og Egnyte Connect, to Cloudwards.net-favoritter, som du kan lære om i separate anmeldelser:

  • pCloud-gennemgang
  • Egnyte Connect anmeldelse

Er du MultCloud-fan, eller synes du, at det har brug for lidt mere tid i udviklingen? Fortæl os dine tanker nedenfor, og tak for din læsning.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me