Обзор на CloudHQ – актуализиран 2020 г.

Обзор на CloudHQ

Услуга за управление от облак в облак, която се получава много точно, ние се колебаем да препоръчаме наистина CloudHQ поради високата си цена. Това каза, че все още е една от по-добрите услуги сред общо взето тъжното партида, както можете да прочетете в нашия ревю на CloudHQ.


Тъй като идваме да разчитаме повече на облака, едно единствено облачно приложение, което да управлява всичките ви облачни приложения, изведнъж има смисъл (един облак, който да управлява всички тях, по отношение на Средната Земя). Изборът на такива услуги, наречени мулти-облачни приложения за управление, за съжаление в момента е малко и далеч, което ни отвежда към темата на този преглед в CloudHQ.

CloudHQ, главно бизнес инструмент (но добре за домашна употреба), предоставя услуги от трансфер от облак в облак. Целта на това приложение е, по-специално, да настрои автоматизирани процедури за синхронизиране от облак в облак и архивиране от облак в облак.

По този начин тя много наподобява друга услуга за управление на много облаци – MultCloud (прочетете нашия преглед MultCloud). Всъщност много харесваме MultCloud от CloudHQ, но CloudHQ все още се нарежда сред най-добрите налични приложения за управление на много облаци, дори ако това е поради липса на конкуренция.

Макар и полезен, CloudHQ оставя много да се желае и вероятно е твърде скъп поради това. Ще намалим всички плюсове и минуси, когато покриваме функции, разходи и потребителско изживяване в предстоящия преглед. Ще обхванем и облачните услуги, които CloudHQ поддържа.

Ако се нуждаете от облачно съхранение, а не от управление, разгледайте нашето най-доброто ръководство за съхранение в облак. Също така имаме подобен преглед на най-добрите онлайн резервни услуги. Сега към бизнеса.

Алтернативи за CloudHQ

Силни & Слабости

Характеристика

CloudHQ е специализирана в синхронизиране на облак в облак. Целият опит е уеб-базиран, което означава, че няма достъпни настолни или мобилни приложения за достъп до файлове, каквито ще намерите с Otixo и odrive.

Въпреки че, за да бъдем справедливи, нито Otixo, нито odrive също не са в състояние да синхронизират облак в облак. Те са различни облачни инструменти за управление от различен вид, за които можете да научите повече в техните собствени рецензии (прочетете нашия преглед на Otixo и отрив преглед).

Вместо това CloudHQ повече прилича на MultCloud, като се фокусира върху автоматизираните връзки за прехвърляне на файлове между две или повече облачни услуги. Синхронизирането на файлове може да бъде еднопосочно, което ви позволява да архивирате един облак в друг, или двупосочно.

По-долу ще покрием поддържаните облачни приложения, но те включват асортимент от облачни услуги за съхранение, имейл услуги и други уеб-базирани приложения.

Въпреки че харесваме уеб приложението CloudHQ за неговата простота, има няколко липсващи функции, които бихме искали да видим в бъдеще. Заглавието на тези пропуски е невъзможността да се планира синхронизиране на файлове. Вместо това сте принудени да се придържате към непрекъснато синхронизиране. На всичкото отгоре еднократните групови прехвърляния на файлове не се поддържат, така че не препоръчваме да използвате CloudHQ за миграция на данни.

Друг проблем, който имаме с CloudHQ, е, че въпреки че можете да преглеждате файлове, съхранявани в свързани облачни акаунти, можете да виждате само метаданни (име на файл, размер, дата на създаване и собственик).

Няма опция за предварително визуализиране на файлове като вас с MultCloud. Също така MultCloud ви позволява да споделяте файлове, докато CloudHQ не, извън имейлите.

Като цяло CloudHQ работи достатъчно добре за настройка на прехвърляне на файлове, но това е свързано с това. Въпреки че никой инструмент за управление на много облаци, който разгледахме тук в Cloudwards.net, наистина „прави всичко“, CloudHQ е по-ограничен в функции от повечето.

Ценообразуване

CloudHQ има безплатен план и опции за абонамент. Безплатният план ви позволява да синхронизирате безплатни облачни акаунти, но не и премиум акаунти, което е интересно ограничение. Това означава например, че ако имате безплатен 15GB акаунт в Google Drive, можете да го интегрирате безплатно с CloudHQ. Ако обаче имате абонамент за Google Drive, ще трябва да надстроите.

Има три абонаментни плана CloudHQ: Premium, Business и Enterprise.

За CloudHQ Enterprise ще трябва да се свържете с продажбите за цена. За Premium и Business можете да се регистрирате онлайн и да платите за една година предварително или да ходите месечно. Основният бизнес план е използваем от трима потребители; след това ще трябва да платите за допълнителен потребител.

В сравнение с MultCloud, CloudHQ е завишена за единични потребители. MultCloud Premium е $ 70 на година, близо до $ 50 по-малко от CloudHQ. От друга страна, MultCloud няма план за много потребители. Със 300 долара годишно за първите трима потребители и 70 долара на допълнителен потребител след това, CloudHQ Business осигурява по-голяма стойност от първоначалния си план.

Ако решите да отидете с абонаментен план и не сте доволни, стига да анулирате услугата в рамките на 30 дни, можете да поискате възстановяване по гаранция за връщане на парите в CloudHQ.

Поддържани облаци и протоколи

CloudHQ поддържа редица опции за съхранение в облак, уеб-базирани имейл услуги и други облачни приложения. Интегрирането им в план „облак в облак“ е доста просто, изисква само вашите идентификационни данни и е нещо, което ще разгледаме по-подробно, когато говорим за потребителско изживяване.

Поддържаните имена включват Google Drive, Dropbox и OneDrive, всички популярни опции за съхранение в облак за домове и фирми. Бяхме много щастливи, когато видяхме, че CloudHQ поддържа Egnyte Connect, любим сред нашия екип за редактиране, както можете да прочетете в нашия отзив за Egnyte Connect.

Google DriveOneDriveDropboxEgnyte Connect
КутияSharePointAmazon DriveAmazon S3
WebDAVYandex.DiskSugarSyncGmail
Outlook.comiCloud MailYahoo MailFastMail
SalesForceБазов лагерзастойEvernote
Една бележкаPodioАсанаGoogle Календар

От най-добрите облачни IaaS услуги само Amazon S3 се поддържа пряко. Това обаче трябва да ви позволи да се свържете и с Wasabi, което е на 100 процента съвместимо с S3 (прочетете нашия преглед на Wasabi).

Поддържаните уеб-базирани имейл услуги включват Gmail, Outlook.com, Yahoo Mail и iCloud Mail. Някои от другите поддържани облачни приложения на бележка включват Salesforce, Basecamp, Slack, Asana и две от най-добрите приложения за записване в облак в Evernote и OneNote.

Протоколът WebDAV също се поддържа от CloudHQ, което ще ви позволи да свързвате облачни услуги, които не са напълно подкрепени от софтуера, стига тези услуги също да поддържат WebDAV.

За щастие, това включва една от любимите ни услуги за съхранение в облак, pCloud (прочетете нашия преглед на pCloud).

Общият списък на услугите, подкрепени от CloudHQ, не е лош. MultCloud предлага още няколко, включително pCloud, Mediafire, HiDrive, OwnCloud и опции за снимки като Google Photos и Flickr. Разликата обаче е сравнително маловажна, особено при поддръжката на WebDAV.

Потребителски опит

Въпреки че предпочитаме по-функционален инструмент, една от сребърните накладки за използване на мултиоблак приложение за управление с много тесен фокус като CloudHQ е, че няма какво да научим. Това е от полза за цялостното потребителско изживяване, поне от гледна точка на лесната употреба.

След като създадете CloudHQ акаунт, при настройка на връзка за синхронизиране ще бъдете попитани дали искате да изпълните стъпки за един потребител или ИТ администратор.

Настройката за един потребител може да се използва, ако имате идентификационни данни за вход за двете облачни приложения, които възнамерявате да използвате като крайни точки в процеса на прехвърляне на файлове. Вторият вариант е предназначен за ИТ специалисти, които трябва да интегрират множество облачни акаунти в една организация.

Избирайки опцията за настройка на един потребител, след това ще бъдете попитани дали искате да синхронизирате или архивирате един облачен акаунт в друг или искате да архивирате няколко облачни акаунта в един облачен акаунт.

За да илюстрираме процеса на CloudHQ като цяло, решихме да го запазим просто и да създадем само една връзка към един облак. Следващата стъпка е всъщност да изберете тези две облачни услуги и да изберете връзка (еднопосочна или двупосочна синхронизация).

CloudHQ прави това съвсем ясно: в горната част на екрана има два празни квадрата за облачни крайни точки. По-долу ще видите списъци на всички облачни услуги, поддържани от CloudHQ.

Щракнете върху първата крайна точка, след което щракнете върху облачната услуга, която искате да добавите. Ще бъдете помолени да влезете и да упълномостите CloudHQ за достъп до него.

След това, ако това е услуга за съхранение в облак като Google Drive, която сте избрали, ще бъдете попитани дали искате:

 • Синхронизирайте целия си облачен акаунт
 • Създайте и синхронизирайте нова папка
 • Изберете и синхронизирайте съществуваща папка

Избрахме втората опция, създавайки папка, наречена „CloudwardsTest.“

След като направите това, можете да настроите втората крайна точка, като следвате същите стъпки.

Следващата стъпка е да решите дали искате еднопосочно или двупосочно синхронизиране, което можете да промените, като щракнете върху малкия бутон между двете крайни точки. Използвайте еднопосочна синхронизация, ако искате да архивирате една облачна услуга в друга, като Evernote to Egnyte.

След като приключите с двете крайни точки, можете да правите промени, като изключване на определени папки от синхронизирането, архивиране на файлове, преди те да бъдат променени или изтрити, и нашата любима опция, автоматично преобразуване на документи във формат Google Doc, когато се премести в Google Drive (прочетете нашия Google Drive преглед).

Ако сте доволни и не искате да установите втора връзка за синхронизиране, щракнете върху „стартиране на синхронизирането“, за да активирате непрекъснато прехвърляне на файлове. Както споменахме по-рано, когато говорихме за функции, CloudHQ не ви позволява да планирате синхронизиране.

Можете обаче да преглеждате всички файлове в свързани акаунти, като щракнете върху „потребителите & акаунти “в интерфейса на CloudHQ и след това щракнете върху„ разглеждате файлове и папки “. Въпреки това, няма опция за споделяне на файлове, преглед на файлове, търсене на файлове или дори достъп до файлове чрез стартиране на свързаната облачна услуга.

Като цяло, както отбелязахме по-рано, CloudHQ е лесен за използване. Ние обаче ще се радваме на малко по-твърдата крива на обучение в замяна на по-голяма гъвкавост.

Сигурност

След това ще разгледаме сигурността на CloudHQ.

Някои от силните страни включват използването на OAuth при свързване с Google и Dropbox, което означава, че CloudHQ никога не знае вашите пароли за тези две услуги. Други услуги обаче изискват да предоставят на CloudHQ вашите идентификационни данни, които услугата съхранява в собствените си центрове за данни. Акредитивните данни, които се съхраняват, се кодират най-малко в покой, като се използва 256-битов AES.

CloudHQ не съхранява трайно файлове, въпреки че може временно да кешира съдържание, когато има достъп до него. Всички метаданни, съхранявани от CloudHQ, са криптирани в покой при използване на AES.

Комуникацията с API е криптирана чрез 256-битов SSL. Същото се отнася и за комуникацията между вашия браузър и сървърите на CloudHQ.

Услугата предоставя администраторски инструменти за управление и наблюдение на използването за абонати на бизнес и корпоративен план. Възможностите включват способности да контролират кой може да използва какви облачни приложения и да следят какви данни се споделят и съхраняват. Можете също така да получите достъп до журнали за одит на цялата активност в акаунта.

CloudHQ не предоставя никакви средства за допълнително криптиране на облачни файлове извън това, което предоставят облачните услуги. Това означава, че няма опция за прилагане на частно криптиране, което честно казано не е изненада, предвид ограничената цел на CloudHQ. Ако частното криптиране е необходимо, помислете за Otixo или услуга с нулево познание като Boxcryptor (прочетете нашия преглед на Boxcryptor).

По-тревожно е, че CloudHQ не предлага опция за двуфакторна автентификация. Това обаче изглежда често срещана тенденция на системите за управление на много облаци и вероятно не притеснява CloudHQ, тъй като услугата не ви позволява да изтегляте, споделяте или преглеждате съдържание.

поддържа

Потребителите на безплатни акаунти не предоставят никакви средства за директна поддръжка, поне според страницата на плана за абонамент на CloudHQ. Абонатите на CloudHQ Premium получават поддръжка по имейл, докато абонатите на Business и Enterprise получават поддръжка по имейл и телефон.

Тествайки обаче предлагането на безплатен акаунт на услугата, изпратихме имейл на CloudHQ и получихме отговор около два дни по-късно. Може би имаме късмет или може би бизнес потребителите просто получават по-бързи отговори.

За помощ на „Направи си сам“ всеки може да използва страницата за поддръжка на CloudHQ. Там ще намерите конкретни инструкции за всяко поддържано облачно приложение. Можете да разглеждате по категории или да използвате функция за търсене, за да намерите бързо статии.

Статиите за поддръжка са ясни и в някои случаи използват скрийншоти, за да помогнат на потребителите. Онлайн базата от знания на CloudHQ всъщност е една от малкото области, в които смятаме, че има ясно предимство пред MultCloud. След това отново услугата е толкова лесна за използване, че няма да ви е нужна някога.

Присъдата

Нашата последна задача на CloudHQ е, че е много лесно да се свържете с, но наистина кратки функции. Настройката на синхронизиране между облак и облак отнема минути и се поддържа приличен набор от услуги за съхранение в облак. Най-малкото обаче бихме искали да видим еднократни прехвърляния на файлове, визуализации на файлове и по-добри опции за споделяне на файлове, подобно на това, което получавате при съперника за синхронизиране между облак и облак MultCloud.

Това, което би направило услугата наистина изпъкващо, би бил настолен клиент, който да обедини всичките ви папки за синхронизиране на облачно съхранение, подкрепени от опция за частно, криптиране от край до край. За тези нужди обаче е най-добре да се свържете с втора услуга засега, като Otixo вероятно е най-добрият вариант.

За това, което прави CloudHQ, това също е по-завишено. По този начин MultCloud изглежда скъп, въпреки че е за около 40 процента по-евтин от CloudHQ за соло потребители.

Всъщност харесваме CloudHQ като цяло. Просто е трудно да не видиш какво повече може да бъде. Да се ​​надяваме, че пазарът за управление на много облаци отлежава през следващите години, или CloudHQ ще предприеме стъпки за осигуряване на по-пълен надзор над облачните приложения или услуга, която го прави, ще се появи.

Посочете ни собствените си мисли за CloudHQ по-долу и независимо дали го предпочитате, MultCloud или друга опция за синхронизиране от облак в облак. Както обикновено, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map