Преглед на WestHost – актуализирано 2020 г.

WestHost ревю

WestHost не ни впечатли особено, докато го преглеждахме. Скоростта му е посредствена и трябва да платите пълна цена, ако искате достъп до всякакви прилични функции. Това каза, че е доста евтино и може да бъде жизнеспособна алтернатива на феновете на WordPress. Прочетете пълния ни преглед за подробностите.


WestHost е уеб хостинг доставчик, базиран във Великобритания, собственост на UK2 Group. UK2 Group притежава няколко марки, включително VPS.net и Midphase, но, за щастие, няма сенчестите практики на Endurance International Group. Въпреки това, WestHost има начини да премине, преди да бъде смятан за най-добрия ни уеб хостинг ръководство.

В този преглед на WestHost ще разкажем подробно нашия опит с услугата. Стартирахме уебсайт с неговия споделен план и инсталирахме празна версия на WordPress, за да тестваме скоростта, използваемостта и функциите. След като говорим за това къде се отличава и липсва, ще дадем присъдата си.

WestHost има плюсове, но минусите са твърде многобройни, за да се игнорират. Скоростта се нуждае от работа, както и функциите, и въпреки че цената е достатъчно ниска, ще свършите допълнителни разходи, за да получите пълен план. Въпреки това WordPress пакетите са впечатляващи, така че може да са състезател за вас.

westhost-Slider1

westhost-slider2

westhost-slider3

westhost-slider4

westhost-slider5

предишен

Следващия

Силни & Слабости

Алтернативи за WestHost

Характеристика

WestHost има много функции, но в зависимост от плана, който купувате, много от тях може да не бъдат включени. Споделеният хостинг е скромен в това отношение, като предоставя само нужния минимум, необходим за да ви осигури онлайн. Въпреки това, ако прескочите план за WordPress или по-висока версия, ще се радвате на дълъг списък от функции.

Започвайки с споделените планове, функциите са повече очаквания от всичко. Получавате неограничен имейл адрес, безплатен домейн в споделени планове над първото ниво и SSL / TLS сертификат на най-високото споделяно ниво. Единствената особеност на забележка са инструментите за оптимизация на търсачките, които, макар и полезни, могат да бъдат придобити сами.

WordPress плановете са по-впечатляващи, въпреки че дори съперничат на някои от моторите в най-добрия ни уеб хостинг за ръководство за WordPress. Получавате пълно съхранение на твърд диск, Cloudflare, автоматично премахване на зловреден софтуер, ежедневно архивиране и множество безплатни теми на WordPress. Темите са датирани, но са безплатни, така че е трудно да се оплаквате.

Има и създател на уебсайтове и основна версия на него е включена във всички хостинг пакети. Безплатният план е ограничен, когато става дума за страници, дизайни, имейл адреси и други, но това е достатъчно, за да ви свали от краката. Това каза, че платените версии са скъпи и не си заслужават.

westhost-сайт-строител

Ако търсите конструктор на уебсайтове, прочетете нашето най-доброто ръководство за създаване на уебсайтове. Wix се нарежда в горната част на списъка (прочетете нашия преглед на Wix).

WestHost е фокусиран върху добавките. Те включват SiteLock, услуги за управление на премахване на зловреден софтуер, SEO Guru и разширена версия на Cloudflare. Въпреки че тези услуги са страхотни, би било хубаво да видите по-задълбочена интеграция с хостинг линията.

Например, SiteLock Basic във всички планове би направил надстройките по-привлекателни, особено след като потребителите видят какво прави услугата за техния уебсайт. Вместо това получавате a la carte изживяване, при което никога не се чувствате сякаш сте закупили пълен пакет. Функциите не липсват, те просто са въведени твърде високо във веригата.

Преглед на функции на WestHost

WestHost логоwww.westhost.com

Започва от $ 199пер месечно Всички планове

Видове сървъри

Споделен хостинг

VPS хостинг

Управляван WordPress

Облачен хостинг

Специализиран хостинг

Хостинг на реселлери

Usablity

FTP достъп

SSH достъп

Cpanel

Корен достъп

Ежедневно архивиране

Уебсайт строител

Услуги

SEO

маркетинг

Дизайн на уебсайтове

Сигурност

Поверителност на домейна

Шифроване на SSL

Премахване на зловреден софтуер

Защитна стена на уеб приложение

Двуфакторна автентификация

DDoS защита

SFTP

поддържа

Поддръжка по имейл

Поддръжка по телефона

Поддръжка на чат на живо

уроци

Потребителски форум

Знание

24/7 Поддръжка

Ценообразуване

Както споменахме, споделените планове на WestHost са леки по отношение на функциите и това не е добре, що се отнася до цената. Споделените планове са много по-евтини от тези на Arvixe (прочетете нашия преглед на Arvixe), но можете да получите повече за парите си другаде.

Споделените планове се предлагат в една, две и тригодишна продължителност, както и три месеца. За щастие, WestHost е прозрачен посочената цена само за първоначалния срок и дава яснота по време на касата какво ще плащате при подновяване. Въпреки това, тя цени тримесечния план с $ 1 повече от цената за подновяване при повечето доставчици.

Първоначалният срок е достатъчно евтин, но можете да получите по-стръмни отстъпки с Hostinger (прочетете нашия преглед на Hostinger). Основният план се подновява с около 8 долара на месец, което, макар и да не е лошо, е с няколко долара повече от конкуренцията. Ако обаче търсите евтин уеб хостинг, най-добре е да се свържете с доставчик като iPage (прочетете нашия iPage преглед).

iPage е около същата цена, но характеристиките правят разликата. WestHost не е твърде далеч над пазара, но фактът, че споделените планове се чувстват безплодни, когато става дума за функции, ги прави по-малко привлекателни.

Плановете за WordPress са много по-добра сделка, като се има предвид, че те са на една и съща цена с много повече функции. Освен това няма увеличение на цените в WordPress планове, ако отидете за по-малко от година, и те се предлагат месечно.

Извън линията, WordPress и VPS плановете са най-добри, като споделените и посветени опции предлагат малка стойност за техните цени. Въпреки това прозрачността печели деня. WestHost е достатъчно евтин, за да бъде конкурентен, като същевременно е наясно със своята схема на ценообразуване, която е печеливша в нашата книга.

Плюс това, вашата покупка е подкрепена за 30 дни. Въпреки че InMotion хостингът предлага по-дълъг период за възстановяване на суми, месечният период на WestHost е достатъчен (прочетете нашия преглед на хостинг InMotion).

Лесно използване

Регистрацията за WestHost е полъх – след като изберете план. Подобно на GoDaddy, WestHost се случва много и това може да затрудни намирането на това, от което се нуждаете (прочетете нашия преглед на GoDaddy). Въпреки това, след като получите своите лагери, уебсайтът не е твърде труден за навигация.

Поръчката от тази точка е стандартна. Ще изберете продължителността, която искате да закупите, да изберете добавки и да се регистрирате или да насочите към домейн. След приключване на покупката WestHost ще ви изпрати на екран за потвърждение на поръчката, където можете да зададете паролата си.

westhost преглед-за потвърждение на поръчката

Подобно на Kinsta, WestHost е затворена система, което означава, че не е необходимо да разделяте от уебсайта, за да завършите настройката на вашия акаунт (прочетете нашия преглед на Kinsta). WestHost ще ви изпрати имейл за потвърждение на поръчката, но не е необходимо да го отваряте, за да настроите профила си. Макар това да изглежда незначително, това прави потребителското изживяване много по-лесно.

След това ще бъдете насочени към контролния панел, който WestHost нарича CHI. Въпреки това няма да можете да го използвате веднага, защото WestHost трябва да добави уебсайта си към сървъра и да конфигурира контролния панел, така че са необходими няколко минути, за да се актуализира тази информация. Можете да седнете и да опресните страницата, но WestHost ще ви изпрати имейл, когато CHI е настроен.

westhost преглед-чи

CHI не е cPanel, което може да е отрицателно, ако сте запознати с този интерфейс (прочетете нашия най-добър уеб хостинг с cPanel ръководство). И все пак собственият дизайн на WestHost работи добре, дори и да не е толкова течен, както, да речем, Pagely (прочетете нашия Pagely преглед). cPanel също е включен, но проследяването му е трудно.

Това е така, защото по-голямата част от CHI се изгражда около закупуване на други продукти. Менюто вляво има раздели за всеки продукт, който WestHost предлага, и тези, които нямате, ще бъдат оцветени. Щракването върху тях ви изпраща до страница с продукти.

Не казваме, че WestHost е само реклама чрез CHI, но е малко вероятно да имате повече от две или три активирани секции в менюто отляво. Фокусът е проблемът. За управление на уеб хостинг просто получавате малко, топ меню, което отново включва добавки за вашата услуга.

westhost преглед-уеб хостинг-управление

В крайна сметка е трудно да се намери важната информация, което означава, че навигацията до cPanel е скучна работа. Трябва да има бутон или бърза връзка за управление на уебсайта, вместо барабан от реклами. Например, новодошъл може да приеме, че разделът „WordPress“ е мястото, където инсталирате WordPress, само за да се срещне със страница на продукта.

cPanel е същият, както винаги сте го знаели. Разделите са лесни за заобикаляне, а списъкът с елементи на базата на икони улеснява намирането на това, което ви е необходимо. Това каза, че инсталаторът на приложението Softaculous е погребан към дъното, така че може да бъде трудно да инсталирате желаната от вас платформа.

westhost преглед-вашият бизнес

CHI е панел за фактуриране, но изглежда като повече и това може да бъде измамно. Почти целият дим и огледала ви пренасочват към страници за проверка, а не показват важната информация, която ви е необходима за управление на вашия уебсайт. Това не е по-ясно илюстрирано, отколкото при навигацията до cPanel.

Видове хостинг

WestHost предлага споделен, VPS и посветен хостинг, заедно с управлявана опция за WordPress. Въпреки че съставът е изчерпателен, той не достига редиците на HostGator, главно защото му липсва облачен хостинг (прочетете нашия преглед на HostGator). Въпреки това, управляваният WordPress е приятно да се види.

Споделените планове, които WestHost нарича “уеб хостинг”, поставят множество уебсайтове на един и същ сървър. Тези уебсайтове споделят изчислителните ресурси на сървъра, което спестява пари на уеб хоста. Въпреки че е чудесна точка за влизане в уеб хостинга, споделеният хостинг обикновено идва с ограничения на скоростта и продължителността на работа.

При WestHost обаче има повече ограничения. Както споменахме, трите нива на споделения хостинг не включват много вкусотии, което прави и без това скучния пакет още по-малко привлекателен.

Много по-привлекателни са управляваните планове на WordPress, които също използват споделена архитектура. За пореден път WestHost предлага три нива, но в тях има функции като архивиране на уебсайтове, автоматично премахване на зловреден софтуер и SSD съхранение. Въпреки че не е толкова добър, колкото управляваните планове на SiteGround (прочетете нашия преглед на SiteGround), WestHost е чудесен за WordPress.  

Плановете на VPS са следващите във веригата, а WestHost позволява няколко конфигурации, базирани на вашите нужди. Виртуалните частни сървъри, както ги наричат, използват споделена архитектура, но разпределете на уебсайта си специален обем ресурси. Това означава, че се възползвате от мерките за спестяване на разходи на споделен хостинг, докато получавате устойчивостта на посветен хостинг.

VPS плановете на WestHost са снабдени с пълно SSD съхранение, 200-гигабитов капацитет на мрежата и специален IPv4 адрес (прочетете нашето ръководство за IPv4 срещу IPv6). Вие също имате контрол над операционната система, така че ако не сте фен на Linux и cPanel, можете да използвате Windows и VDesk.

Най-отгоре са специализирани сървъри, които WestHost нарича „WestHost Pro.“ Специализиран уеб хостинг ви предоставя сървър изцяло за себе си, като ви позволява да използвате неговите ресурси и капацитет на мрежата. Има три специализирани варианта, но разделението е странно. Например процесорът Xeon E3-1231v3 в най-евтиния D2 сървър се представя по-добре от Xeon E5-2620v2 във флагмана.

Облачният хостинг, който позволява на уебсайта ви да се свързва с мрежа от сървъри за допълнителни ресурси, ако е необходимо, липсва от състава. Това е все по-популярно решение, особено за WordPress, така че е жалко, че WestHost не го предлага.

скорост & Uptime

Тествахме скоростта на WestHost, използвайки Pingdom Speed ​​Test и Load Impact с празна версия на WordPress, инсталирана на най-евтиния споделен план. Въпреки че нашите резултати показват ниския край на услугата, те осигуряват солидна основна линия за това колко добре можете да очаквате да се представи.

За съжаление WestHost е далеч от A2 хостинг, когато става въпрос за скорост (прочетете нашия преглед на A2 хостинг). Той отбеляза 84 от 100 от теста за скорост на Pingdom, което е впечатляващо. Въпреки че B звучи прилично, тестваме празна версия на WordPress, което означава, че трябва да има няколко препятствия в нашия край.

westhost преглед скорост тест

Изкопайте се в резервните данни, които са горе. Метриката „изчакване“, която измерва колко време отнема браузърът да започне да получава данни след изпращане на заявки, се отчита през по-голямата част от времето. Въпреки че това обикновено е вярно, WestHost имаше по-дълго от средното време за изчакване.

Въздействието на натоварване не беше много по-добро. Въпреки че WestHost започна силно, времето за реакция стана високо само след няколко виртуални потребители. Load Impact изпраща виртуални потребители до сървъра за определен период от време, за да видите как се представя, когато е поставен под натиск. На пет минути с 50 виртуални потребители, нашият тест е скромен и като такъв, подходящ за тестване на евтин споделен хостинг.

westhost преглед товар въздействие

WestHost обаче не можеше да се справи с натиска. Времето за отговор достигна до около 25 виртуални потребители и изравнява оттам. Това предполага, че сървърът е бил претоварен с заявки и не е в състояние да ги изпълни.

Това се предава на бавна скорост при всяко натоварване на трафика. В някои случаи това може да означава, че уебсайтът ви ще бъде недостъпен. Въпреки че това се очаква при споделен хостинг за значително натоварване, нашата скромна симулация не би трябвало да е проблем. Фактът, че WestHost се счупи почти веднага, не е добър знак.

Сигурност

Подобно на останалите функции, функциите за сигурност са добри, но вероятно няма да имате достъп до тях. Споделените планове са почти лишени от функции за сигурност, освен ако не купувате най-скъпия план и дори тогава, съставът не е твърде впечатляващ.

Най-скъпият споделен план идва със SSL / TLS сертификат, който, макар и добър, трябва да бъде представен по-рано в гамата. SSL / TLS сертификатите стават стандартни за повечето уеб хостинг платформи, особено когато браузърите настояват да погребват несигурни уебсайтове.

Странно е, че всички планове на WordPress включват един, въпреки че е по-евтин от споделената гама. Всъщност всички функции за сигурност на WordPress са по-добри. В допълнение към SSL / TLS сертификат, получавате автоматично сканиране и премахване на зловреден софтуер, Cloudflare и архивиране.

Въпреки това има проблем с рекламата. Подобно на SEO Гуру, WestHost постоянно пита дали искате да закупите Cloudflare Plus или версия на SiteLock. Това са отлични инструменти за осигуряване на вашия уебсайт и ние искахме да ги видим включени с поне няколко плана.

Заключението ни за този раздел е подобно на това на функциите. Всичко присъства, но в крайна сметка ще платите повече, за да получите достъп до гамата. Бихме искали да видим основни версии на функциите за защита в споделените планове, особено когато по-евтините планове на WordPress ги включват.

Въпреки че би било чудесно просто да препоръчате плановете на WordPress, това не е платформата за всички, която ограничава възможностите в WestHost. Функциите за сигурност на споделените планове почти не съществуват, докато WordPress плановете имат впечатляващ състав. Ако тези функции могат да се пренесат към споделените планове, този раздел би бил лесна печалба.

поверителност

WestHost е един от малкото уеб хостове, които разбират колко важна е поверителността на уеб хостинга. Всъщност WestHost посочва няколко от многото причини, които бихте искали да запазите лична информация за вашия хостинг, включително бизнес конкуренти, масово събиране на данни и в някои случаи дори сталкери.

Това започва с поверителността на домейна, която заменя личната ви информация с информация от регистратора. Когато купувате домейн, трябва да създадете WHOIS запис, който показва вашето име, имейл адрес, телефонен номер и други. Тази информация обаче може да бъде презаписана с поверителност на домейна.

WestHost е сред малкото, които включват поверителност на домейна безплатно. Това показва, че подобно на DreamHost, WestHost обработва поверителността като право, а не услуга, което е добро в нашите очи (прочетете нашия преглед на DreamHost). Предлага се за първата година, когато регистрирате нов домейн с WestHost. Съществуващите домейни все още ще трябва да плащат такса от 10 долара.

Що се отнася до политиката за поверителност, WestHost е далеч от марките на Endurance International Group – прочетете нашия преглед Bluehost за пример – въпреки че е собственост на уеб хостинг конгломерат. Подобно е на 1&1 IONOS, тъй като личните ви данни се събират, но не се продават (прочетете нашите 1&1 преглед на IONOS).

Политиката за поверителност на WestHost гласи, че вашата лична информация ще бъде споделена с няколко трети страни в името на работата, включително процесори на кредитни карти и услуги, които се предлагат с вашия хостинг. Извън това WestHost може да споделя лична информация с органите на реда, други марки в мрежата на UK2 Group и агенции за предотвратяване на измами.

От него става ясно обаче, че той не „продава личната информация на Потребителя на трети страни“.

Събирането на лична информация е необходимо за уеб хостинг операции, но WestHost се насочва в правилната посока. С ясната политика за поверителност и поверителност на безплатния домейн, това е един от шепа хостове, водещи таксата за поверителност на уеб хостинга.

поддържа

Има специална секция за поддръжка на CHI, която улеснява намирането на опциите за контакт и ресурсите за самопомощ, които WestHost предлага. За връзка получавате връзки за подаване на билет или стартиране на чат на живо, като часовете на отдела са посочени наблизо. Освен това получавате ПИН за поддръжка на телефона, ако трябва да се свържете с телефона с представител.

westhost преглед поддръжка по програмата зона

Нашият опит с чата на живо беше отличен. WestHost беше бърз и приветлив, като поправяше проблемите, които имахме с DNS записи, без да се замисляме. Като се има предвид колко сложен е уеб хостингът, хубаво е да видите представители на поддръжката, които са готови да влязат и да отстранят проблем, а не да ви пренасочват към запис в базата данни.

Това каза, че трябваше да говорим с представител втори път, след като уебсайтът ни не излезе на живо. Вместо да проверява DNS записите, за да провери дали разпространението е завършено – което не е било – представителят ни попита за IP адреси на сървърите, които WestHost управлява. Нашите два опита показват различни страни на WestHost, така че може да не получите най-добрата подкрепа.

Под опциите за контакт има лента за търсене на базата знания, която, макар и полезна, не е подходящ заместител за връзка към базата от знания. Базата знания не е лоша, но изглежда недовършена. Има странна система за етикетиране, която изтегля свързани статии по непривлекателен начин и всеки запис има логото на Google Docs до него.

westhost преглед-база от знания

Естетични притеснения настрана, статиите са полезни. WestHost включва съдържание, стъпка по стъпка инструкции и екранни снимки на сложните теми и ясни отговори за прости. Освен това, статиите са организирани в йерархия, така че е лесно да се срине категория и да се придвижите другаде.

Няколко уроци имат и видеоклипове. За щастие, те са записани с добро качество на звука и ясни инструкции.

Това каза, че последователността на директната подкрепа може да използва работа. Може би това е само следствие от опитите за решаване на проблеми чрез чат на живо, но това трябва да е проблем за WestHost, а не за вас. Извън това базата данни не изглежда страхотно, но функционира добре, с ясна навигация и подробни записи.

Присъдата

WestHost е трудно да се оцени. Цените не са лоши, въпреки че функциите не са впечатляващи при споделените планове, а контролния панел е достъпен, но изглежда като масивна реклама повече от всичко. Потребителите на WordPress имат късмет, но WestHost представя един от най-впечатляващите управлявани диапазони на WordPress, които видяхме.

Въпреки това, тълпата трябва да е тясна, особено с посредствените резултати на WestHost за скорост. Не е лош доставчик, но можете да получите повече за парите си другаде.

Какво мислите за WestHost? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me