Преглед на SiteGround – актуализиран през 2020 г.

SiteGround Преглед

SiteGround е завладяващ уеб хост, който предлага повече функции от конкуренцията и на по-добра цена. Въпреки че актуализираният уебсайт е помогнал за навигацията, датираният cPanel все още оставя нещо за желание.


Винаги сме харесвали SiteGround. Освен че прави най-добрия ни уеб хостинг ръководство, той се класира в нашия най-добър уеб хостинг за малък бизнес. Като евтин, независим доставчик с афинитет към WordPress, SiteGround впечатлява със солидна основна услуга. Това каза, че е груба около краищата.

В този преглед на SiteGround ще разгледаме подробно опита си, след като прекараме време с него. В хода на прегледа ще говорим за функции, цени, лекота на използване, типове хостинг, бързина и време за работа, сигурност, поверителност и поддръжка, преди да вземем присъдата си.

Като цяло, SiteGround е солиден доставчик на уеб хостинг, с впечатляващи функции и голяма скорост за зареждане. Нейната датирана реализация на cPanel принуждава иначе отличното преживяване, което затруднява намирането на основни функции или поддръжка, когато имате нужда от тях.

SiteGround-Slider1

SiteGround-Slider2

SiteGround-Slider3

SiteGround-Slider4

SiteGround-Slider5

предишен

Следващия

Силни & Слабости

Алтернативи за SiteGround

Характеристика

Една от причините, които харесваме SiteGround, е, че той съдържа много функции във вашия план. Те също не са налични функции. Плановете за WordPress се предлагат със специфични за WordPress функции, а споделените хостинг планове идват с инструменти, създадени за изграждане на вашия уебсайт. Въпреки че има само малки вариации в типа хостинг, има голямо разнообразие от пакети, които се предлагат за избор.

Най-добре е да намерите плановете на уебсайта на SiteGround, ако искате да видите всичките им функции – изброяването им сам ще изисква няколко хиляди думи. За нашия преглед ще предоставим сечение на най-впечатляващите и полезни функции.

Започвайки с споделен хостинг, вие получавате конструктор на уебсайтове, но не само всеки конструктор на уебсайтове. За разлика от GoDaddy GoCentral (прочетете нашия преглед на GoDaddy GoCentral), който се чувства прикован, SiteGround потърси експертния опит на един от най-добрите създатели на уебсайтове, Weebly (прочетете нашия Weebly преглед).

SiteGround включва безплатната версия на Weebly с всякакъв план – използвайки, разбира се, домейна, който сте регистрирали, – но можете да надстроите до друго ниво, ако искате също. Бизнес плановете на Weebly например предлагат управление на инвентара, значки на продуктите и интеграция на Square за обектите за електронна търговия.

опции за блогове

Всички планове на SiteGround също се предлагат с автоматизирани ежедневни архиви, които, макар и скучни, не бива да бъдат дискредитирани. Все още е добра идея да архивирате ръчно уебсайта си, но да имате уловка никога не е лошо. Ако надстроите до един от по-високите нива на споделения хостинг, можете също да зададете персонализирани резервни копия при поискване.

Функциите на SiteGround са толкова добри, че кара някои от очакваните интеграции да се чувстват укротени. Както при другите водещи уеб хостове, вие получавате Cloudflare интеграция, безплатен SSL / TLS сертификат и неограничен имейл адрес във вашия домейн. В повечето отзиви се съсредоточаваме върху тези функции, но стабилният списък на SiteGround ги кара да се чувстват като незначителни допълнения към вече отличния пакет.

Функции на SiteGround WordPress

Ако се интересувате от уебсайт на WordPress, SiteGround ви обхвана. След време, тя взе короната в най-добрия ни уеб хостинг за ръководство за WordPress. WordPress планира огледални споделени планове и се предлага с автоматизирани ежедневни архиви, интеграция в Cloudflare и безплатен SSL / TLS сертификат. Това каза, те идват със свои собствени характеристики.

Най-важното е, че плановете на WordPress включват SuperCacher. Редовни споделени планове също има, но приложението за WordPress е важно. Кеширането е основно съхранение на версии на уебсайта Ви, за да могат да се зареждат по-бързо, когато бъдат извикани. SuperCacher кешира резултати от заявки към база данни и динамични данни, за да подобри скоростта на вашия уебсайт.

SiteGround преглед-supercacher

Освен това вие получавате постановка на WordPress. Въпреки че основната част от създателите на уебсайтове, поставянето не е най-лесното нещо за уебсайтовете на WordPress. По същество тя ви позволява да тествате промените в уебсайта си в частна среда, преди да ги натиснете към уеб сайта на живо.

Има и други функции на WordPress. Когато се регистрирате, WordPress се инсталира автоматично във вашия домейн безплатно или ако имате друг хост, можете да прехвърлите вашия уебсайт. SiteGround също така автоматично ще разгърне актуализациите на WordPress на вашия уебсайт, ако желаете, и ще ви насочи към поддръжници, които са специализирани в платформата.

За всеки скъп, управляван хостинг на WordPress – прочетете нашия преглед на Kinsta, за да видите как изглежда – всичко това е стандартна цена. SiteGround обаче не е скъп. Не е просто впечатляващо, че SiteGround включва страхотни функции на WordPress. Впечатляващото е, че се справя толкова евтино.

Обзор на функции на SiteGround

SiteGround логоwww.siteground.com

Започва от $ 395 на месец Всички планове

Видове сървъри

Споделен хостинг

VPS хостинг

Управляван WordPress

Облачен хостинг

Специализиран хостинг

Хостинг на реселлери

Usablity

FTP достъп

SSH достъп

Cpanel

Корен достъп

Ежедневно архивиране

Уебсайт строител

Услуги

SEO

маркетинг

Дизайн на уебсайтове

Сигурност

Поверителност на домейна

Шифроване на SSL

Премахване на зловреден софтуер

Защитна стена на уеб приложение

Двуфакторна автентификация

DDoS защита

SFTP

поддържа

Поддръжка по имейл

Поддръжка по телефона

Поддръжка на чат на живо

уроци

Потребителски форум

Знание

24/7 Поддръжка

Ценообразуване

Както ще влезем в секцията „Видове хостинг“, SiteGround предлага седем услуги, но те се свеждат до три типа хостинг: споделен, облачен и посветен. За да е ясно, можете да закупите WooCommerce и WordPress хостинг на същата цена като споделения хостинг, като се има предвид, че плановете са идентични извън няколко специфични за платформата функции.

Стандартните споделени планове на SiteGround, които включват създател на уебсайтове, ежедневни архиви и електронна поща, не са твърде впечатляващи от лицето им. Bluehost предлага сравними планове за около $ 1 по-малко на месец (прочетете нашия преглед на Bluehost), но екстрите, като ежедневно архивиране и създаване на уебсайт, правят малката премия си заслужава.

Не бива да се споменава прозрачното ценообразуване. Подобно на повечето уеб хостове, SiteGround предлага въвеждаща цена, която е много по-евтина от цената за подновяване. За разлика от, да речем, GreenGeeks, обаче, тази цена не се променя в зависимост от продължителността (прочетете нашия преглед на GreenGeeks).

Извън такса за настройка от 14,95 долара, която се добавя към месечните акаунти, можете да закупите една до три години хостинг за една и съща месечна тарифа, която, както споменахме, е в съседство с други доставчици на най-добри рафтове.

Вместо да използва измама, SiteGround вдъхва доверие. Това е ясно от момента, в който изберете план колко ще плащате, когато се регистрирате и когато подновите. Вместо да се криете зад евтин план, само за да ви информираме, че ще трябва да закупите четири години хостинг, за да го получите – прочетете нашия преглед на Hostinger, за да видите това в действие – SiteGround поставя картите си на масата.

Облачният и посветен хостинг на SiteGround не са лоши, но ясният акцент е върху споделения, хостинг на WordPress и WooCommerce. SiteGround пакетира толкова много функции в своите евтини планове, че те откраднаха шоуто. Ако търсите облачен хостинг, прочетете нашия преглед на Dreamhost. За разлика от други уеб хостове, той ви таксува само за ресурсите, които използвате.

Като мрежа за сигурност, SiteGround предлага 30-дневна политика за възстановяване на споделен хостинг и 15-дневен прозорец за възстановяване на суми за облачен хостинг. Прилагат се условия, като например невъзстановими такси за активиране на домейна, но сте в безопасност за първия месец. За съжаление, не се предлагат възстановявания при специален хостинг.

Лесно използване

Преработеният уебсайт на SiteGround улеснява намирането на план и разглеждане. От началната страница се представяте с споделен, WordPress, WooCommerce и облачен хостинг, резервирайки посветен, хостинг за предприятия и дистрибутори за най-горното меню за навигация.

SiteGround преглед-страница

Много харесваме тази система. SiteGround пояснява на новодошлите какво трябва да изберат, като поддържа достъпни опции достъпни, но извън полезрението. Не е трудно да си представим някой да се натъкне на уебсайта, който търси начин да стартира WordPress и да разбере какво да прави.

Това се прехвърля към избора на план. Всичките три споделени хостинг типа имат три нива: StartUp, GrowBig и GoGeek. Вместо да сравнява плановете на техническо ниво, SiteGround показва за какво е полезен всеки слой. Дори технофобите могат да разберат, че 20 GB място за съхранение е повече от 10GB, а 100 000 посещения на месец са по-добри от 10 000.

SiteGround преглед бокс-селекция

Можете да видите техническото сравнение, като кликнете върху бутона „Сравни“ под плановете, но не е необходимо. SiteGround превежда техническите аспекти на своята услуга в смилаем формат. Можете да намерите необходимата информация, ако знаете какво търсите, но SiteGround не компрометира простотата на подхода си в процеса.

SiteGround постига впечатляващ баланс в удобството за ползване. Това прави всичко достъпно, дори и за онези, които знаят малко за уеб хостинга, като същевременно не пренебрегва никого, за разлика от, да речем, FatCow, който изпраща начинаещи с подвеждаща информация (прочетете нашия преглед на FatCow) или Pagely, който заглушава копието на уебсайта си в техно-баба (прочетете нашия Pagely преглед).

След като платите и зададете идентификационните си данни за вход, можете да получите достъп до контролния панел на вашия акаунт. Това не е cPanel, имайте предвид – ще стигнем до това след минута – а по-скоро зона, в която можете да управлявате подробности за профила си и информация за плащане.

SiteGround преглед-сметката на таблото

Повечето от това, което очаквате, е там, но SiteGround включва и други области. В допълнение към данните си за плащане и активните услуги можете да навигирате през версия на базата знания в таблото за управление на вашия акаунт. Избраните от вас статии ще се отворят в нов раздел, което означава, че не е нужно да се връщате обратно към таблото си за управление.

Навигацията се управлява от горното меню, а последната опция, „перки“, има вкусотии вътре. Там ще намерите кодове на купони и специални оферти за инструменти за разработка, WordPress плъгини и други. SiteGround дори предлага безплатни електронни книги за WooCommerce и WordPress.

SiteGround cPanel

Върнете се към „моите акаунти“ и кликнете „отидете на cPanel“, за да управлявате вашия уебсайт. Въпреки че SiteGround е един от най-добрите доставчици на уеб хостинг, той не ни направи най-добрия уеб хостинг с ръководство за cPanel. Изпълнението е датирано и непривлекателно. Въпреки че все още е функционален, други уеб хостове са опростени как изглежда.

SiteGround преглед-вашият бизнес

Това каза, че не е трудно да се използва. SiteGround пояснява какъв е вашият IP адрес и сървъри за имена, както и количеството данни, които използвате, например. Проблемът е, че cPanel се нуждае от фейслифт.

Преработеният уебсайт на SiteGround изглежда красив, така че е жалко, че cPanel не може да предложи същото усещане. Все още можете да заобиколите и да намерите всичко необходимо, но cPanel, за съжаление, се чувства като компромис, който не бива да правите.

Видове хостинг

На уебсайта на SiteGround ще намерите седем форми на хостинг, но наистина има само пет: споделен, облачен, дистрибутор, корпоративен и специализиран. Споделеният хостинг е разделен на стандартен уеб хостинг, WordPress и WooCommerce. Всяка услуга предлага едни и същи планове със същите характеристики, извън специфичните за платформата функции.

Например, ако се интересувате от изграждането на уебсайт на WordPress, трябва да закупите план за WordPress вместо стандартен споделен хостинг план. Спецификациите може да са същите, но SiteGround включва инсталиране на WordPress, поставяне и SuperCacher с планове на WordPress.

Споделеният хостинг използва един сървър, за да хоства множество уебсайтове, като при необходимост премества ресурси между уебсайтовете. Не е изненадващо, че това го прави най-евтиният и достъпен уеб хостинг наоколо, въпреки факта, че има някакъв недостатък, когато става въпрос за бързина и последователност.

И трите споделени аромата се предлагат на три нива: StartUp, GrowBig и GoGeek. Както се очаква, колкото по-висок е ниво, толкова повече трафик може да обработва сървърът. Въпреки това, SiteGround включва набор от функции с всеки ред: „съществени“ за StartUp, „премия“ за GrowBig и „geeky“ за GoGeek.

Подробностите за екстрите са специфични за платформата, за която закупувате план, но например хостингът на GoGeek WordPress включва приоритетна поддръжка и организиране на вашия уебсайт.

Споделените планове са там, където лежи сърцето на уеб хост, а SiteGround ви дава достатъчно гъвкавост, без да предизвиква парализа на опциите. Например, InMotion хостингът има множество типове услуги, всеки с пет или повече нива, което затруднява правилното избиране на правилния избор (прочетете нашия InMotion хостинг преглед).

Разширено хостинг на SiteGround

Ако искате да преминете през споделен хостинг, SiteGround може да ви настани. Въпреки че съставът не е толкова надежден като, да речем, HostGator (прочетете нашия преглед на HostGator), SiteGround все още предоставя солидна линия от услуги за потребители на захранване.

Най-прякото ъпгрейд от споделения хостинг е облачният хостинг, въпреки че, както можете да видите в раздела „ценообразуване“, той е доста по-скъп. Облачният хостинг разпространява вашия уебсайт в мрежа от сървъри или в „облака“. Тъй като не е централизиран на едно място, уебсайтът ви ще бъде по-бърз и по-сигурен.

Накратко, има мрежа от виртуални сървъри, на които вашият уебсайт живее, който се обажда на мрежа от физически сървъри, където уебсайтът ви се съхранява. Ресурсите, необходими за вашия уеб сайт, след това са мащабируеми, което означава, че имате достъп до повече мощност, когато имате нужда от това. Освен това, тъй като не е централизиран, един сървър, който излиза офлайн, няма да вземе уебсайта ви с него.

SiteGround предлага четири препоръки за конфигурации на хостинг в облак, но си струва да създадете свой собствен план, ако знаете какво правите.

Можете да конфигурирате плана си да разполага с до 32 ядра процесорна мощност, 128 GB памет и 1 ТБ на твърдо състояние памет. Разрешено е, че това е скъпа конфигурация – 2100 долара на месец, за да бъдем точни, но красивото на облачния хостинг е, че можете да добавяте или изваждате ресурси според нуждите.

SiteGround преглед облак-конфигурация

Ако предпочитате да централизирате уебсайта си и да имате повече контрол върху техническите аспекти на хостинга, можете да закупите специален сървър. Като антитеза на споделения хостинг, посветен хостинг ви позволява да запазите сървър и всичките му ресурси за себе си. SiteGround предлага три нива на специализиран хостинг в един от трите си центъра за данни по целия свят.

Трябва да изберете местоположението, откъдето идва повечето ви трафик, така че е важно SiteGround да ви даде опцията. 1&1 Уеб хостингът например предлага по-евтин специален хостинг – с далеч по-малко спецификации – но не ви позволява да изберете местоположението на сървъра (прочетете нашите 1&1 преглед на уеб хостинг).

И накрая, има хостинг за предприятия и дистрибутори.

SiteGround ви позволява да препродавате услугите му въз основа на кредитна система. Кредитите са добри за една година хостинг и можете да ги продадете на всяка цена, която желаете. В повечето случаи плановете за дистрибутори са за уеб дизайнери, които искат да предложат на своите клиенти хостинг, но с възможността да белите етикети на cPanel на SiteGround, можете просто да стартирате свой собствен уеб хостинг бизнес също.

Enterprise хостинг се предлага за тези, които изискват най-доброто представяне. Вместо да проектира няколко пакета, от които да избирате, SiteGround работи с вас, за да създаде услуга, която отговаря на вашите нужди. Enterprise хостингът е предназначен за големи уебсайтове или мрежи, които се нуждаят от персонализирани решения, така че бъдете предупредени, че вероятно ще трябва да изпуснете доста стотинка за достъп.

скорост & Uptime

Използваме два инструмента за измерване на скоростта: LoadImpact и Pingdom Website Test Test. Уебсайтът, който тестваме, е просто домейн, зареден с WordPress, и нищо друго, което се хоства в най-евтиния споделен план на SiteGround.

Тестване на най-близкия сървър в Сан Франциско, уебсайтът се зареди за 2,98 секунди, което не е твърде впечатляващо. Това обаче не е вина на SiteGround.

Изкопавайки се в показателите, можем да видим, че DNS разделителната способност представлява по-голямата част от времето за зареждане – 2,4 секунди, за да бъдем точни. Времето за свързване и изчакване, което измерва колко време отнема браузърът да се свърже и започне да получава информация, се състои за комбинирани 280 милисекунди.

SiteGround преглед скорост тест

Както е показано, тестване на скоростта на уебсайта е сложно, тъй като има много фактори в игра. Много от тях също не са домакин, за да се справят. От нашето тестване обаче можем да разберем, че SiteGround има добре оптимизирани споделени сървъри, печелейки 96 от 100 от Pingdom Website Test Test за скорост на уебсайта, което е достойно за нашето най-бързо ръководство за уеб хостинг.

Въпреки това, Pingdom Website Test Test измерва уебсайт в изолация. За да преценим уебсайта под товар, използвахме LoadImpact. Той изпрати 50 виртуални потребители в нашия домейн в продължение на пет минути и измери скоростта на уебсайта, тъй като натоварването на потребителите се увеличава. Както можете да видите на графиката по-долу, SiteGround остава устойчив през цялото увеличено натоварване на потребителите, което е добър знак.

SiteGround преглед-loadimpact

Що се отнася до ъптайма, ние останахме на 100 процента през цялото си тестване. За щастие, SiteGround има 99,9 процента гаранция за продължаване и за това. Има много причини да не се доверите на гаранцията за време на вашия уеб хост, но SiteGround е солиден.

Според условията на услугата, ако уебсайтът ви някога падне под 99,9 процента време за изпълнение, ще получите месец безплатен хостинг. Това обаче е само до 99 процента. За всеки допълнителен процент под 99 процента, SiteGround ще ви даде още един месец безплатен хостинг. Що се отнася до гаранциите, това е най-щедрото, което сме виждали.

Сигурност

Една от най-големите опасности пред споделения хостинг е, че един злонамерен уебсайт може да зарази целия сървър. SiteGround обаче смекчава този проблем. Всеки споделен уебсайт има своя изолирана директория, което означава, че един лош акаунт няма да зарази останалите.

От тук започва SiteGround. Пакетът за сигурност около вашия план е впечатляващ, състоящ се от защитна стена на уеб приложение, AI-управлявана анти-ботова система и автоматизирани ежедневни архиви. Ако сте в плана на GrowBig или по-висока версия, можете да направите и резервни копия на уебсайта си по заявка.

Извън вашия уебсайт, SiteGround осигурява безплатна интеграция със SpamExperts за вашия имейл. SpamExperts ще сканира входящи и изходящи съобщения, което ви позволява да филтрирате през съобщенията, които получавате. Освен това, той може да даде информация за статистиката на вашата електронна поща.

Има инструмент за сканиране на зловреден софтуер, но той не е включен в споделените планове. Наричан SG Site Scanner, той ще сканира всяка връзка, която е достъпна от началната страница на уебсайта ви за уязвимости всеки ден за около $ 20 годишно. Той също така проверява вашия домейн срещу черни списъци, за да се увери, че всичко е копатично.

За съжаление, това е просто сканиране. Ще ви уведоми дали има проблем, но няма да направи нищо, за да го отстрани. Премахването от злонамерен софтуер или защитата срещу злонамерен софтуер е нещо, което ще трябва да придобиете сами, което, макар и да не е необходимо, би било добра функция за защита.

Въпреки това, настоящият пакет се чувства добре закръглен, особено с безплатен SSL / TLS сертификат, за да го допълни.

поверителност

Поверителността обикновено е тема за нашите VPN прегледи, но е важна и за уеб хостинга. Започва с вашето име на домейн, което е регистрирано с WHOIS запис, съдържащ цялата ви лична информация. SiteGround предлага регистрация на частни домейни, но не безплатно. Ще трябва да харчите допълнително $ 1 на месец.

Регистрацията на частен домейн замества вашата WHOIS информация с манекен информация. Тъй като WHOIS файловете са обществено достъпни, всеки с интернет връзка може да потърси кой притежава определен домейн и в много случаи кой притежава уебсайт. Оценяваме, че SiteGround предлага частна регистрация, но тя трябва да бъде безплатна функция, а не платена услуга.

Що се отнася до личната информация, която предоставяте SiteGround, тя може да бъде споделена с правоприлагащи органи, доставчици на трети страни и интереси на SiteGround, но само с вашето съгласие (което сте дали чрез използване на услугата). За съжаление, така вървят нещата с уеб хостинга.

В този смисъл SiteGround в своята политика за поверителност ясно заявява, че „няма да продава…, дава под наем, споделя или по друг начин да разкрива лична информация за търговски цели по никакъв начин“. Освен това се казва, че „ще предприеме всички разумни стъпки, за да ви уведоми кога и каква информация може да отиде на трети страни и вие ще можете да изберете дали да я споделяте или не“.

Що се отнася до поверителността на уеб хостинга, SiteGround е от добрата страна на оградата. Няма нищо злонамерено в политиката за поверителност и поради ясната си позиция да не продавате личната си информация, е безопасно да използвате услугата. Единственият недостатък е липсата на безплатна регистрация на частен домейн, но цената на това е достатъчно евтина, че не сме твърде разочаровани.

поддържа

Таблото за управление на профила ви улеснява намирането на помощ. Просто щракнете върху раздела „поддръжка“ в менюто на таблото си, за да отворите съкратена версия на базата знания. Можете да търсите тема или да използвате препоръчаните категории, които SiteGround предоставя. Независимо кой сте избрали, SiteGround ще отвори нов раздел със статията за поддръжка.

SiteGround преглед-база от знания

Харесва ни тази система. Това е начин за интегриране на поддръжката в таблото за управление на профила, като същевременно не нарушавате всичко, което правите в таблото за управление на профила. Техническата база данни е технически в друга област на уебсайта, но бързата справка за нея от мястото, където вече е вероятно да бъде полезна.

В противен случай можете да преглеждате билетите си в областта за поддръжка, но поне това изглежда, не можете да се свържете с поддръжката. Опциите за контакт, които включват телефон, имейл и чат на живо, са прибрани в малък раздел под съкратената база от знания.

Това не означава, че връзката е полезна. SiteGround ще ви помоли да изберете широка категория, която да отговаря на проблема ви, а в някои случаи ще ви насочи към инструмента, от който се нуждаете, например когато прехвърляте уебсайт. Въпреки това, по-отворените категории, като различни технически проблеми, изискват да опишете заявката си.

Във всяка ситуация, но в една, когато описахме нашия проблем, ни посрещна това съобщение: „Моля, предоставете повече подробности относно проблема, който срещате, за да можем да ви помогнем да го разрешите по-бързо.“ Имайте предвид, ние предоставихме подробности за това, например, че не можем да заредим нашия тестов уебсайт.

След като пробиете, SiteGround ще ви даде трите възможности за поддръжка. Жалко е, че трябва да прескачате толкова много обръчи, защото екипът му за поддръжка е отличен. Представителите са знаещи, дружелюбни и отзивчиви. За съжаление те са погребани зад датираща система.

Пукнатините, които посочихме в лекотата на използване на SiteGround, имат твърде голям ефект тук. Подкрепата е отлична, но просто определянето на методите за контакт би било много по-ефективен начин за обработка на заявките.

Присъдата

SiteGround се получава много добре и доколкото излизат евтини, независими уеб хостове, не можем да измислим много по-добри опции. Най-голямата му слабост е прекалено датирането в определени области. Лифтинг на лицата за cPanel и системата за директна поддръжка ще изминат дълъг път, за да го направят още по-добър, отколкото е в момента.

Това обаче са нитпици и са лесни за справяне. SiteGround все още е доставчик на най-висок рафт, особено за потребителите на WordPress.

Какво мислите за SiteGround? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map