Преглед на Arvixe – актуализиран 2020 г.

Преглед на Arvixe

Arvixe е скъп и труден за използване, както и е огромна болка за настройване. Препоръчваме ви да погледнете другаде, тъй като имахме твърде много проблеми, за да споменем как да започнете. За пълно отчитане на нашия опит, прочетете пълния ни преглед на Arvixe.


Arvixe е една от многото уеб хостинг марки, притежавани от Endurance International Group и подобно на нейните братя и сестри HostGator и Bluehost, няма да стане най-добрият ни ръководство за хостинг скоро. Това каза, дори да беше независима оферта, нямаше да го направи. Вбесяващият уебсайт за настройка и датировка ни остави да се чудим дали услугата все още работи.

В този преглед на Arvixe ще говорим за нашия предимно отрицателен опит, когато опитахме услугата. Толкова усилия бяха включени в работата на нашия уебсайт, че нямаше много място за всичко друго. Все пак ще говорим за функциите, бързината, използваемостта и сигурността на услугата, дори ако те са засенчени от настройката.

Дори и без това е трудно да препоръчам Arvixe. Цените са високи, пакетите не са привлекателни, а използваемостта е, честно казано, лоша. Той е посредствен доставчик във всяко отношение, с особено слаба производителност по отношение на конфигурацията.

arvixe-Slider1

arvixe-slider2

arvixe-slider3

arvixe-slider4

arvixe-slider5

предишен

Следващия

Силни & Слабости

Алтернативи за Arvixe

Характеристика

Arvixe няма много функции извън това, което е включено в нормална реализация на cPanel (прочетете нашия най-добър уеб хостинг с ръководство за cPanel). Това каза, че включените продукти не са лоши и въпреки че искахме да видим повече за сигурността, цялостният набор от функции удовлетворява.

Въпреки че е средно почти във всяко отношение, Arvixe има една необичайна черта. Извън A2 хостинг, той е един от малкото уеб хостове, които предлагат Linux и Windows сървъри, което означава, че можете да изберете операционната система, която е най-подходяща за уебсайта, който изграждате. Плановете за Windows са по-скъпи, както обикновено са, но ние обичаме да виждаме опцията независимо.

В противен случай това е стандартната тарифа. Получавате инсталатора на приложението Softaculous, което съдържа скриптове за WordPress, Joomla, Drupal и други, както и 200 долара рекламни кредити, разпространени в Bing и Google.

Освен това получавате и създател на уебсайтове, което е все по-често срещано. Както при повечето уеб хостове, създателят, предоставен от Arvixe, ще ви изведе, но по-добре се справете с един от най-добрите ни създатели на уебсайтове. Препоръчваме Ви Wix (прочетете нашия преглед на Wix).

Нещо, което трябва да се отбележи е, че когато се опитахме да стартираме създателя на уебсайтове, бяхме посрещнати с предупредителна страница от Google, че връзката ни може да не е сигурна.

Липсват функциите за сигурност. Въпреки че сигурността на Arvixe е добра като цяло, много от безплатните функции за сигурност при други уеб хостове се плащат тук. Например стандартният споделен хостинг не идва с безплатен SSL / TLS сертификат.

Преглед на функции на Arvixe

Arvixe Логоwww.arvixe.com

Започва от $ 700 на месецВсички планове

Видове сървъри

Споделен хостинг

VPS хостинг

Управляван WordPress

Облачен хостинг

Специализиран хостинг

Хостинг на реселлери

Usablity

FTP достъп

SSH достъп

Cpanel

Корен достъп

Ежедневно архивиране

Уебсайт строител

Услуги

SEO

маркетинг

Дизайн на уебсайтове

Сигурност

Поверителност на домейна

Шифроване на SSL

Премахване на зловреден софтуер

Защитна стена на уеб приложение

Двуфакторна автентификация

DDoS защита

SFTP

поддържа

Поддръжка по имейл

Поддръжка по телефона

Поддръжка на чат на живо

уроци

Потребителски форум

Знание

24/7 Поддръжка

Ценообразуване

Arvixe е един от най-скъпите хостове там, с многогодишни цени над месечните цени на някои доставчици. Датираният вид на уебсайта също не помага много и затруднява разбирането на това, което купувате. Това е по-голямо притеснение за следващия раздел, но удобството за ползване все още идва тук.

На уебсайта ще видите рекламираната цена „толкова ниска“. Това се изразява в месечната ставка, която ще плащате, ако купите две години напред, което сме отразили в таблицата по-горе. Arvixe предлага планове с продължителност от един, три и шест месеца, както и една и две години, като шест месеца и повече получават отстъпки.

Отстъпката обаче е ужасна. Bluehost, който е поредното звездно дете от Endurance International Group, започва от около 4 долара на месец при многогодишни планове и се подновява едва от 8 долара на месец (прочетете нашия преглед на Bluehost). Arvixe започва високо от $ 7 на месец за многогодишни планове и се подновява с около 10 $ на месец.

Колкото и да го нарязвате, Arvixe е скъп. По-досадно от високата цена е странното разпределение на цените. Например бизнес плановете започват от 25 долара на месец, но има „професионална“ версия за 38 долара на месец. Единствената разлика между тях е, че “про” плановете предлагат неограничени домейни, докато стандартният бизнес предлага само шест. Същото важи и за Личното.

Така вече не се продава уеб хостинг. Вземете например Хостингер. Той предлага три нива на споделен хостинг и като Arvixe, има ограничение за броя на домейните, които можете да хоствате на най-евтиния план. Въпреки това, по-скъпите планове идват с допълнителна мощност за обработка, функции като ежедневно архивиране и по-голям лимит на честотна лента (прочетете нашия преглед на Hostinger).

Разделението на Arvixe между професионални и непрофесионални версии няма смисъл, а огромният поскъпване на цените между двете означава, че в крайна сметка ще плащате много повече, ако имате нужда от повече от шест домейна.

За щастие, има прилична гаранция за връщане на парите. Arvixe ви дава 45 дни да промените решението си, което, макар и не толкова щедро като 90-дневния прозорец на хостинга на InMotion, не е лошо (прочетете нашия преглед на хостинга InMotion).

Лесно използване

Сайтът на Arvixe е датиран и макар че едно грозно лице не е по своята същност лошо използваемост, това се случва в този случай. На страниците с продукти има огромно количество информация, занижаването на цените за видовете хостинг е объркващо и голяма част от информацията на страниците с продукти не е от значение за много потребители.

Рационализирането на процеса би помогнало, но, за щастие, притесненията свършват за момент по време на касата. Това е почти копие от страницата за оформяне на Hostgator, което не е изненадващо, тъй като и двете са собственост на една и съща компания. Има добавки, които обаче могат да бъдат объркващи.

arvixe преглед-касата

Има и много объркване относно цената, която плащате. Най-евтиният споделен план струва 168 долара за две години към момента на писането. Най-отдолу се казва, че планът ще се поднови на $ 168 две години от датата, на която сте се регистрирали, но също така се казва, че „въвеждащите цени се прилагат за първия мандат“. Това е встъпителната цена, така че какво дава?

Проблемите не свършват дотук. След като се регистрирахме, не можахме да влезем. Паролата, която зададохме, не работи и след като поискахме нулиране на парола, ни изпрати имейл с искане да проверим самоличността си, което в случая означава качване на пълен цвят , ID на снимката. Прегледахме много доставчици на уеб хостинг услуги и нито веднъж не сме виждали подобен процес на проверка.

Отговорът на имейла не даде резултат, въпреки че ни казаха да направим. Накрая се обърнахме да подкрепим да попитаме за това, което наложи отново да качим документа. След това цяло фиаско можехме да влезем.

Не можахме да направим нищо с хостинга си. Сякаш справянето с проверката не беше достатъчно, акаунтът ни беше „в очакване“, без обяснение какво означава това. За пореден път ни беше нужна поддръжка и този път отне два кръга, тъй като агентът за поддръжка не активира напълно нашия акаунт за първи път.

arvixe преглед-клиент-област

След като влезем в системата, не можахме да имаме достъп до cPanel. В клиентската зона, която всъщност е добра, връзката за влизане в cPanel просто се пренасочва обратно към клиентската зона. Посегнахме за поддръжка за трети път, като отново изчакахме пет до 10 минути, докато представителят изтегли информацията за акаунта ни.

Използваемостта след регистрация не е лоша. Таблото за управление на акаунта на Arvixe показва най-важната информация, включително честотна лента и използване на диска, в лесен за четене формат, заедно с бързи връзки към важни елементи на cPanel. Плюс това, тя показва вашата платежна информация, включително кога се дължи следващото плащане и колко ще струва.

В cPanel няма какво да се отбележи, освен факта, че е cPanel. Става въпрос за колкото се може повече натрупване, което не е лошо, но и нищо особено. Ако искате да видите как изглежда ужасен контролен панел, прочетете нашия 1&1 Преглед на уеб хостинг.

arvixe преглед-вашият бизнес

Въпреки това, всяко наземно увеличение на Arvixe в контролния панел е засенчено от ужасния процес на настройка. Предполагаме, че това, което преминахме, не е процес за всички, но се случи с нас и това като цяло е добър знак, че се е случвало и преди. Вбесяващата настройка ни накара да искаме да затворим книгата върху история, която едва сега започваше и това никога не е добро.

Видове хостинг

Arvixe предлага споделен, VPS, посветен и облачен хостинг. Линията е по-сложна от тази, с разделяне между два вида споделен хостинг, но в основата си се свежда до това. За съжаление, управляваният WordPress не се предлага, така че прочетете нашия най-добър уеб хостинг за ръководство за WordPress, ако се интересувате от това.

Нашият преглед на Kinsta също може да бъде полезен, като се има предвид, че има малко енергия извън споделения хостинг за WordPress. Arvixe разделя своя споделен хостинг в лични и бизнес класове, всеки от които идва в две нива с Linux или Windows, подобно на A2 хостинг (прочетете нашия A2 хостинг преглед).

Както споменахме, единствената разлика между двата нива е броят на домейните, които можете да хоствате. В противен случай те са еднакви. Въпреки това, харесваме, че можете да избирате между Windows и Linux.

Има и хостинг на дистрибутори, но това е само споделен пакет, който можете, добре да препродадете. Цените не са най-лошите, но ни харесва кредитният подход на SiteGround за хостинг на дистрибутори много повече (прочетете нашия преглед на SiteGround).

Предлагат се VPS планове, които предоставят специални ресурси на споделен сървър, но ние не ги препоръчваме. Цената е много по-висока от конкуренцията, а спецификациите са посредствени. Разработчиците също няма да могат да спестят пари, като Arvixe предлага само управлявани VPS планове.

Предлагат се и специализиран и облачен хостинг, а ние ги обединяваме само защото Arvixe го прави. В раздела „DedicatedClass“ ще намерите посветени и облачни сървъри, като последният изглежда сякаш е бил обуван в определен момент. Спецификациите не са ужасни, но цената е висока, така че е най-добре да потърсите другаде. Нашият Pagely преглед е добро място за начало.

Съставът не е лош, но цените са високи. Основните видове хостинг са представени и с много гъвкавост благодарение на избора в ОС. Въпреки това, високата цена и липсата на управляван WordPress прави съставът да изглежда по-малко от желания.

скорост & Uptime

Скоростта е една от първите области, по които съдим с уеб хост. Лесно е да станете и да работите, осигурява солидна база, на която може да се основава останалата част от услугата и, за разлика от повечето области, е обективна.

Това каза, че беше последното нещо, което можехме да напишем за Arvixe. Нашият уебсайт отне четири дни, за да влезе в интернет благодарение на многократните пъти, за които трябваше да се свържем, за да подкрепим. Част от проблема бяха сървърите на имената. Разпространението на DNS – което е по-добре обяснено в нашето ръководство за записи на DNS – не трябва да отнеме повече от 24 часа, но минаха повече от три дни, преди да видим нещо.

Това беше така, въпреки че клиринговото плащане и се опитваше да подкрепи два пъти, за да потвърдим, че акаунтът ни е активиран, нашият уебсайт никога не е бил настроен на сървъра. Прекарахме почти цяла работна седмица, опитвайки се да накараме услугата да работи и потвърдихме, че трябва да бъде, само да ни се каже, че парите ни бяха взети, но услугата не беше активна.

arvixe преглед-неактивни

След като уебсайтът работи, тествахме скоростта, използвайки Pingdom Speed ​​Test и Load Impact. Първоначално тестът за скоростта на Pingdom върна перфектен резултат с време на зареждане около 200 милисекунди и 100 от 100. Оказа се, че това не е истинско представителство на уебсайта..

Изпълнихме теста с помощта на празна версия на WordPress, но по някаква причина WordPress не беше инсталиран в основата на уебсайта. Това означава, че когато посещавате нашия тестов домейн, ще бъдете посрещнати с индекс на уебсайта вместо WordPress. Защо WordPress инсталиран така е извън нас.

Получихме по-разумни резултати при повторното тестване, като Arvixe отбеляза 90 от 100. Това каза, че повечето от времето ни за чакане идва от хостинг, а не от DNS заявки или SSL ръкостискане. Поради това нашите резултати предполагат, че Arvixe може да бъде по-бърз.

arvixe преглед скорост тест

Това е подкрепено от нашите тестове за въздействие на натоварване. Изпратихме 50 виртуални потребители на уебсайта за пет минути и въпреки че Arvixe беше солиден в началото, той получи по-голям от средния брой HTTP грешки, тъй като потребителското натоварване се увеличи, което предполага, че ресурсите на сървъра са били изтласкани до своя предел.

arvixe преглед товар въздействие

Що се отнася до ъптайма, има 99,9 процента гаранция за продължаване, която ще ви осигури един месец услуга, ако уебсайтът ви падне под този праг. Имайки предвид, че нямаме четири дни без обслужване, това ще падне под гаранцията, но когато се обърнахме към подкрепа, не се споменаваше за кредит. Не задържайте дъха си.

Сигурност

От многото недостатъци, които Arvixe има, сигурността не е сред тях. Всички планове идват с впечатляващ набор от функции за сигурност, което изглежда като нещо, пренесено от дните на славата на Arvixe.

Сървърът ви е защитен от груба сила на откриване на атака, защитна стена, излишни носители на енергия, постоянен мониторинг на мрежата и нощни актуализации за сигурност.

Това каза, че това, което изглеждаше привлекателно преди няколко години, загуби своя блясък. Например, Arvixe предлага разпределен отговор на атака за отказ от услуга. Това е реакция, а не защита, което означава, че може да смекчи DDoS атаката, след като започне, но не предприема проактивни мерки, за да не се появят.

Друг пример е със SSL / TLS сертификатите. Преди няколко години SSL сертификатите бяха почти изключително платени, но повечето уеб хостове включват безплатно сертификат на ниско ниво. DreamHost и InMotion хостинг са сред тези, които правят, но дори партньорите на Arvixe Bluehost и HostGator включват един.

Автоматично архивиране също няма, което е важно, особено за WordPress. Прочетете ръководството ни за ръчно архивиране на уебсайта си, за да не загубите работата си.

В този смисъл има проблясък на съвременните удобства с неща като безплатна интеграция в Cloudflare. Сигурността е солидна, но някои от екстри, които други домакини включват безплатно, ще ви струват в Arvixe.

Единственият забележителен пропуск е премахването на зловреден софтуер. Въпреки че е платена услуга почти навсякъде, Arvixe дори не предлага начин за сканиране на уебсайта Ви. Като се има предвид, че SiteLock е част от Endurance International Group като Arvixe, би било хубаво да видите по-задълбочена интеграция с тази платформа.

поверителност

Arvixe е собственост на Endurance International Group и ако сте прочели нашия преглед на HostGator, знаете, че това означава, че поверителността на потребителите не е най-голямото притеснение. Тъй като всички марки на Endurance International Group споделят политика за поверителност, притесненията, които имахме с HostGator, Bluehost и iPage, се отнасят и за Arvixe.

Да започнем с поверителността на домейна. Когато регистрирате домейн, вие също регистрирате много лична информация, която е известна като WHOIS запис. Тези записи са онлайн, което означава, че вашето име, адрес, телефонен номер и други са публично достъпни за търсене и могат да бъдат върнати обратно към домейна, който притежавате.

Поверителността на домейна се заобикаля чрез замяна на вашата информация с регистратора и подобно на DreamHost, Arvixe използва, за да я предлага безплатно (прочетете нашия преглед на DreamHost). Запис в базата от знания на Arvixe, създадена през 2009 г., говори за поверителност на безплатния домейн, но той беше редактиран през 2015 г., за да отразява, че услугата вече не го предлага.

arvixe преглед домейн-личен живот

Това обаче не е толкова изненада. Endurance Insurance Group придоби Arvixe в края на 2014 г., което предполага, че промяната в поверителността на домейна идва от правомощията, които са. Вече се трупа 10 долара годишно за един домейн, което, макар и да не е скъпо, очевидно е парична граница отгоре.

Политиката за поверителност също е лоша. Позицията на Endurance International Group не е в полза на клиента. Политиката за поверителност очертава, че тя ще продава вашата лична информация и ще я споделя с всеки, който пожелае. Сред списъка на компаниите, с които споделя вашата информация, са Facebook, Google, Amazon Web Services, WPBeginner, Bing и Yahoo.

Има и много вътрешно споделяне. Endurance International Group е мащабна компания с множество уеб хостове и регистратори на домейни, уловени в нейната мрежа. Има и периферни продукти, включително SiteLock и MOJO Marketplace.

Накратко, това означава, че Endurance International Group знае, че току-що сте закупили домейн и може да се нуждаете от уеб хостинг или че току-що сте стартирали уебсайт на WordPress и имате нужда от тема от MOJO Marketplace. Политиката за поверителност позволява тя да споделя толкова информация, колкото иска вътрешно, което изглежда е опит да ви затворят в създадената от него система.

Единственото притеснение тук е продажбата на повече продукти, а не защита на вашата поверителност. Промяната на поверителността на домейна е ясна демонстрация на това.

поддържа

Подкрепата е прилична, но нищо особено. Подобно на други марки на Endurance International Group, обслужващият персонал е полезен, ако е настойчив и безличен. Въпреки това можете бързо да намерите отговори на въпросите.

Можете да се свържете с Arvixe чрез чат на живо или имейл, но не е ясно кога е налична тази поддръжка. На страницата „свържете се с нас“ пише, че поддръжката е достъпна 24 часа в денонощието, но отделите, които се занимават с таксуване, миграция и злоупотреби не са. Специално за първите две бихме ги категоризирали като обща поддръжка, така че е необходимо изясняване.

arvixe преглед-контакт-страница

Извън директния контакт има база знания, до която можете да получите достъп, като щракнете върху бутона „Център за поддръжка“ навсякъде в уебсайта на Arvixe. Досадно, базата от знания отваря отделен поддомейн без опция за връщане към началната страница.

Базата знания не е лоша, но датираната навигация затруднява обикалянето, отколкото при другите предложения. Въпреки това проблемът е смекчен от ясни категории и лента за търсене. За съжаление няма да намерите много помощ. Въпреки че в базата от знания има много статии, липсата на подробности и визуални справки ги затрудняват.

arvixe преглед-база от знания

До бутона „център за поддръжка“ е бутонът „дискусионна дъска“, който предположихме, че е довел до форум. Не стана По-скоро дискусионният съвет е нещо като табло, което подробно описва състоянието на сървърите и предстоящата поддръжка.

Като цяло, поддръжката не е лоша, но други домакини осигуряват повече Усещането е, че Arvixe е поставен на най-големия минимум, когато става дума за създаване на ресурси за поддръжка, и въпреки че това означава, че можете да намерите отговори, това не е най-приятното изживяване.

Присъдата

Arvixe не е впечатляващ, но и не е лошо. Скоростта е прилична, дори ако използването в реалния свят може да причини проблеми, а функциите за сигурност не са ужасни.

Това каза, че опитът ни със създаването на нашия уебсайт не може да бъде пренебрегнат и тъй като ни се случи, не можем да си представим, че сме първи. Използваемостта е страхотна, което не би било проблем, ако не беше уебсайтът ни никога да не бъде добавен към сървъра.

Като цяло Arvixe е скъп и не си струва разходите, дори когато опитът ни не е включен. Ще бъдете по-добре да прочетете другите ни отзиви за уеб хостинг.

Какво мислиш за Arvixe? Дали опитът ни беше по-чужд? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map