Малък оранжев преглед – Лесен за използване хостинг – Актуализиран 2020 г.

Малък оранжев преглед

Малък портокал е един от многото уеб хостове, собственост на EIG, и като такъв идва с множество проблеми с поверителността. Това е жалко, защото в противен случай това е доста прилична услуга, както можете да прочетете в пълния ни преглед A Small Orange.


Малък портокал е една от многото уеб хостинг компании, собственост на Endurance International Group и, за съжаление, това го предпазва да не е в най-добрия ни уеб хостинг ръководство. Той е по-близък от повечето, но с пряка, ниска цена и безупречно потребителско изживяване. Поверителността обаче е твърде лоша, за да се пренебрегне.

В този преглед на „Малък портокал“ ще преминем през всичко, включително и най-ниските нива на поверителност и най-високите резултати в потребителското изживяване. По време на прегледа ще говорим и за опита ни за тестване на скоростта, свързване с поддръжката и използване на някои от многото функции на Small Orange.

В края ще издадем присъдата си, която за съжаление завършва същата като много други марки EIG. Ако сте готови да се справите с проблемите на поверителността, A Small Orange е достойна стойност. Въпреки това, ако обичате да играете с карти близо до гърдите си, тревожната политика за поверителност на EIG е твърде голяма, за да се игнорира.

а-малки оранжево-Slider1

а-малки оранжево-slider2

а-малки оранжево-slider3

а-малки оранжево-slider4

а-малки оранжево-slider5

предишен

Следващия

Силни & Слабости

Алтернативи за малък портокал

Характеристика

Много от функциите на A Small Orange са фокусирани около ефективността на вашия хостинг. Макар и да не е толкова вълнуващо, колкото рекламни кредити или допълнителни вкусотии, важно е да се уверите, че уебсайтът ви се представя добре и го прави постоянно. Има и много функции за защита, които гарантират, че уебсайтът ви се пази.

Вашият сайт се хоства на твърдо състояние. SSD дисковете са по-бързи и по-последователни от традиционните въртящи твърди дискове, което означава по-бързо време за зареждане и по-малко време за престой на вашия уебсайт. Плюс това, споделените сървъри са оборудвани с двойни шестоядрени процесори Intel Xeon E5 или по-добри, които трябва да осигуряват много енергия на всеки уебсайт, хостван на сървъра.

Малък оранжев споделен хостинг

Нищо от това обаче не е уникално. Това, което е рядко, е, че A Small Orange предоставя на споделени потребители специални ресурси. Вашата честотна лента и съхранение са ограничени въз основа на избрания от вас ниво на споделен хостинг, което гарантира, че уебсайтовете не стъпват на пръстите на един друг.

Плюс това, сървърите са защитени с ModSecurity, защита от отказ от услуга, защита от горещи връзки и пиявици, директории, защитени с парола, блокиране на IP и ежедневно архивиране. Въпреки че оценяваме всички функции, които един малък Orange може да предложи, бихме ги харесали повече, ако сървърите използват LiteSpeed.

LiteSpeed ​​е алтернатива на сървърния софтуер Apache, който се отличава с впечатляваща производителност спрямо платформата, на която е базиран. Споделя възможността да се използват много от инструментите, които правят Apache толкова голям, включително ModSecurity, но води до по-малко грешки при инсталиране на споделен сървър.

Както ще видим в секцията „скорост“, един малък портокал може да бъде по-добър, когато става дума за време за зареждане. Макар и да не е лошо, намалените разходи за LiteSpeed ​​ще помогнат на A Small Orange да побере повече потребители без грешки.

Малък оранжев строител на уебсайтове

Малък оранжев улеснява инсталирането на всяка платформа, която искате с инсталатора на приложението Softaculous. Ако обаче предпочитате да използвате конструктор с плъзгане и пускане, Weebly е на разположение. Всеки хостинг пакет идва с достъп до безплатна версия на Weebly, която е свързана с вашия домейн, която обикновено се движи около $ 5 на месец.

плачевен интерфейс

Както можете да видите в нашия преглед в Weebly, той е един от най-добрите създатели на уебсайтове, така че фактът, че получавате безплатен достъп до него, е чудесен. Ако искате да добавите имейл, премахнете марката с малък оранжев цвят и използвайте неограничени страници, също има специални хостинг пакети за създатели на уебсайтове.

Малък оранжев преглед на функции

Малко оранжево логоasmallorange.com

Започва от $ 592 месечноВсички планове

Видове сървъри

Споделен хостинг

VPS хостинг

Управляван WordPress

Облачен хостинг

Специализиран хостинг

Хостинг на реселлери

Usablity

FTP достъп

SSH достъп

Cpanel

Корен достъп

Ежедневно архивиране

Уебсайт строител

Услуги

SEO

маркетинг

Дизайн на уебсайтове

Сигурност

Поверителност на домейна

Шифроване на SSL

Премахване на зловреден софтуер

Защитна стена на уеб приложение

Двуфакторна автентификация

DDoS защита

SFTP

поддържа

Поддръжка по имейл

Поддръжка по телефона

Поддръжка на чат на живо

уроци

Потребителски форум

Знание

24/7 Поддръжка

Ценообразуване

Малък портокал в началото изглежда по-скъп от много от уеб хостинг пазара. За разлика от братята си Bluehost, A Small Orange рекламира правилната цена (прочетете нашия преглед на Bluehost). Цената, която ще плащате през цялото си време с малък портокал, е цената, която е показана на страницата за плащане.

За съжаление, това поставя Малък портокал в неизгодно положение в сравнение с други уеб хостове на хартия. Тя претърпява подобна съдба на 1&1 IONOS, който, както можете да прочетете в нашия 1&1 IONOS преглед, изглежда по-скъп на хартия, но е по-евтин в дългосрочен план.

Например, Arvixe е приблизително на същата цена като A Small Orange и е един от най-скъпите уеб хостове наоколо. Както можете да прочетете в нашия преглед на Arvixe, обаче цената му за подновяване е още по-висока. За щастие, с Малък портокал не е нужно да се притеснявате за това.

Плюс това не сте принудени да сключите многогодишен договор. Най-евтиният споделен план е ограничен до една, две или три години, но всички останали подреждания също имат опция за месечен престой. Вие също не сте санкционирани, за да отидете с месечната опция. Не само, че месечната цена е същата като при другите продължителности, но и няма нелепи такси за настройка, ако изберете по-кратък срок.

Това обаче идва с недостатъци. За разлика от Hostinger и Hosting24, вие не получавате възможност да спестите големи, ако сте готови да купите няколко години хостинг предварително (прочетете нашия преглед на Hostinger и хостинг24). Годишното излизане с безплатен домейн, но освен това, има малко стимули за плащането месечно.

Зависи от това с какво може да се справя портфейлът ви, но ние предпочитаме гъвкавостта, отколкото не. Плюс това, A Small Orange предлага отлична политика за възстановяване. Получавате 90 дни за връщане на парите си, точно както при InMotion хостинг (прочетете нашия преглед на InMotion хостинг). След този период вашият акаунт може да отговаря на условията за продължително възстановяване.

Лесно използване

Малък портокал е радост да се използва. Сирният, наситен с клементин уебсайт е безумно, но не е обидно като FatCow (прочетете нашия преглед на FatCow). Вместо това цветовете са ярки, оформлението е чисто и никога няма въпрос къде трябва да отидете, за да намерите нещо.

Преди да се гмурнете в състава на плана обаче, можете да се възползвате от системата за препоръки на A Little Orange. От началната страница можете да щракнете върху бутона от лентата „не съм сигурен какво търсите“. Ще ви изпрати на страница с четири въпроса за това колко сте опитни и какъв тип уебсайт искате да изградите.

а-малки оранжево-преглед-препоръка

Въз основа на вашите отговори, Малък портокал ще направи препоръка. Очаквахме инструментът да препродаде ненужни пакети и да даде големи препоръки, но за наша изненада, предложенията бяха в съответствие с това, което бихме препоръчали. Това е особено изненадващо, идващо от марка EIG.

Има процес на плащане в пет части, който е лесен за преминаване. Можете да преминете зад борда, когато сегментирате касата на стъпки – прочетете нашия преглед на имена за пример за това – но Малък портокал не го прави прекалено дълъг. Също така ще зададете парола за акаунт, преди да извършите плащането, което означава, че можете да влезете веднага в cPanel.

а-малки оранжево-преглед-касата

Малка оранжева клиентска зона

След като плащането ви бъде обработено, ще намерите връзка, за да влезете в клиентската зона, без да се изисква парола. Клиентската зона показва вашите активни услуги, информация за акаунта, домейни и други. Това не е пълен уеб хостинг панел за управление, но има повече опции от повечето. Това е същата клиентска зона като Site5. Ако сте прочели нашия преглед на Site5, знаете, че това е добро нещо.

а-малки оранжево-преглед-клиент-област

Ако използвате домейн, регистриран другаде, ще искате да проверите имейл адреса, преди да ровите в клиентската зона. Там ще намерите DNS сървърите, които ще трябва да посочите с вашия регистратор на домейни.

След като настроите вашия домейн, можете да управлявате вашия хостинг, като щракнете върху полето „услуги“ и намерите домейна, който хоствате. Както видяхме при Site5 и InMotion хостинг, прегледът на хостинга е по-мощен, отколкото изглежда в началото. Можете да видите използването на вашия диск и трафик, както и достъп до често използвани елементи в cPanel.

а-малки оранжево-преглед-хостинг-управление

Въпреки че обичаме cPanel – можете да видите колко много в нашия най-добър уеб хостинг с ръководство за cPanel – това може да бъде превъзходно. Малък оранжев поставя много важна информация на една ръка разстояние, като същевременно изхвърля по-външните, нишови опции, които има cPanel.

Малък оранжев cPanel

cPanel обаче е там, ако имате нужда от тези опции. Можете да получите достъп до него, като щракнете върху бутона „Влезте в cPanel“ в своя преглед на управлението на хостинга. Оформлението е класическо cPanel. Има категории и икони, което улеснява намирането на това, от което се нуждаете, както и лента за търсене, ако се изгубите в суетата.

а-малки оранжево-преглед-вашият бизнес

Щастливи сме да видим, че Малък портокал също има раздел за инсталатора на приложението Softaculous. Много марки EIG използват инсталатора на MOJO Marketplace изключително – прочетете нашия преглед на JustHost за пример – който установихме, че е по-малко последователен от инсталатора на приложението Softaculous, въпреки по-модерния си интерфейс.

Softaculous е изпитан и вярно, и инсталирането на WordPress с него този път премина без проблем. Въпреки че някои марки EIG са накарали корпоративните нокти да копаят прекалено дълбоко, A Small Orange поддържа част от това, което го направи толкова голям домакин преди.

Видове хостинг

A Small Orange предлага споделени, облачни VPS и специални хостинг пакети. Ако нищо от това няма смисъл за вас, прочетете нашия преглед на видовете хостинг. Тези видове хостинг са това, което очакваме да видим от повечето уеб хостове, но добавянето на облачни VPS планове прави един малък Orange да изпъкне.

Споделеният хостинг е центърът на линията, която видяхме с безброй марки EIG (прочетете нашия преглед на iPage за един пример). Това каза, за разлика от, да речем, HostMonster (прочетете нашия преглед на HostMonster), A Small Orange не предлага неограничен ресурс в споделените си планове.

Макар че е противоположно, това е добро нещо. Поради структурата на споделения хостинг, наличието на специално място за съхранение и честотна лента означава, че уебсайтовете няма да стъпват на пръстите на един друг. Можете да хоствате колкото искате уебсайтове, но тези уебсайтове са ограничени до обема на съхранение и честотната лента, с която идва вашият пакет.

По същество можете също така да купувате пакети от споделени планове с пакетите за дистрибутори. Вие сте ограничени от хранилището, честотната лента и хостваните уебсайтове, но плановете предлагат лесен начин за уеб дизайнерите да предлагат хостинг на своите клиенти.

Малък оранжев VPS

Споделените планове са страхотни, но A Small Orange се откроява с облачните си VPS планове. Видяхме множество страхотни VPS планове – прочетете нашия преглед на A2 хостинг за един пример за такъв – но A Small Orange не предлага само страхотни VPS пакети. Той предлага облачни VPS пакети, които, както можете да прочетете в прегледа на видовете хостинг, свързани по-горе, осигуряват превъзходна сигурност и бързина.

A Small Orange предлага осем нива на облачен VPS хостинг, но можете да добавяте или изваждате ресурси, ако е необходимо. Платформата е мащабируема, което означава, че можете да надстроите плана си в средата на период на фактуриране без престой. Някои хостове, като MDDHosting, предлагат само облачен хостинг заради това (прочетете нашия преглед на MDDHosting).

Ето защо често ще намерите облачна структура, сдвоена с хостинг на WordPress. Малък Orange не предлага посветен хостинг на WordPress, но облачните VPS планове са естествен дом за системата за управление на съдържанието. Подобно на нашия най-добър хостинг за WordPress, един малък Orange предлага много енергия за WordPress.

Виждахме облачната VPS архитектура, използвана за голям ефект за WordPress от Kinsta и Pagely (прочетете нашия преглед на Kinsta и Pagely преглед). Малък портокал е по-близо до Kinsta по цена и мощност, но Pagely предлага отлична алтернатива за корпоративните приложения.

Над облачните VPS планове има специализирани сървъри и A Small Orange има солидна селекция за избор. Въпреки че няма да намерите сървъри толкова евтини, колкото WebHostingBuzz (прочетете нашия преглед на WebHostingBuzz), горният край е впечатляващ. Малък оранжев предлага специализирани сървъри, толкова мощни, колкото LunarPages “без допълнителни разходи (прочетете нашия преглед на LunarPages).

скорост & Uptime

Скоростта на уебсайтове е сложна тема – просто прочетете как да подобрим ръководството за време за зареждане на уебсайтове – така че е важно да намалите променливите при тестване на скоростта на уеб хостинг. Използваме два инструмента, тест за скоростта на Pingdom и въздействие на натоварване, за да тестваме скоростта на уебсайта, която предоставя изчерпателен поглед върху ефективността на уеб хоста.

Нашият метод е прям. Стартираме уебсайт с най-евтиния споделен план, инсталираме WordPress без приставки или теми и пускаме URL адреса чрез показателите. Вместо да се фокусираме върху скоростта на уебсайта, която може да варира в зависимост от кеширане, компресия и други, ние вземаме оценките, дадени от нашите два инструмента.

Small Orange получи прилични резултати, но скоростта не беше близо до нашите най-бързи уеб хостинг услуги. Получихме 90 от 100 от Pingdom Speed ​​Test, което звучи страхотно, но е по-малко от идеално. Важно е да запомните, че нашият уебсайт няма съдържание, така че скоростта ще се забави още повече след добавяне на съдържание.

а-малки оранжево-преглед скорост тест

Pingdom Speed ​​Test предложи да добавим заглавки с изтекъл срок на годност, което означава, че няма кеширане. Въпреки че можете да инсталирате кеширане в уебсайта си на WordPress – прочетете ръководството на начинаещия ни за използване на WordPress, за да научите как – кеширането от страна на сървъра също ще помогне за подобряване на времето за зареждане.

Малко портокалово време

Въздействието на натоварването даде разочароващи резултати. Ние го използваме като инструмент за стрес тестване, като изпращаме 50 виртуални потребители на нашия тестов уебсайт за пет минути. Установихме, че броят на потребителите е около точката на пречупване за повечето споделени планове, така че се очакват няколко HTTP грешки или неизпълнени заявки към края на теста..

За съжаление, Малък портокал, изпълнен като GreenGeeks, което, както виждате в рецензията на GreenGeeks, не е добро нещо. Малко по-малко от една четвърт от нашите HTTP заявки бяха изпълнени с грешки, което предполага, че има твърде много потребители и няма достатъчно ресурси, за да ги приспособим.

а-малки оранжево-преглед товар въздействие

Това е особено разочароващо като се има предвид, че A Small Orange рекламира, че предоставя на потребителите специални ресурси. Уебсайтът все още се зарежда за всички наши виртуални потребители, но изравняването в HTTP заявките може да означава, че уебсайтът се забавя до обхождане или някои елементи никога не се показват.

Независимо от това, вашият хостинг пакет е покрит от 99,9 процента гаранция за продължаване, но си струва да се отбележи, че той важи само за споделен хостинг. След първите 45 минути престой ще получите кредит за един ден услуга за всеки допълнителни 45 минути, максимум до един месец услуга. Както при повечето уеб хостове, ще трябва да изпратите заявка, за да извлечете полза от гаранцията.

Сигурност

Когато оценяваме сигурността, търсим три неща: SSL сертификат, ежедневно архивиране и сканиране на зловреден софтуер. Сигурността на сървъра също е важна, но в някои случаи, като например Bluehost и HostMonster, не можем да проверим кои функции за защита работи уеб хост.

За щастие, това не е така с A Small Orange. Говорейки с поддръжка, успяхме да потвърдим, че Apache сървърите A Small Orange използват инсталирана ModSecurity, която е защитна стена с отворен код на уеб приложение, която е много адаптируема и DDoS защита. Плюс това, малка парола Orange защитава вашите директории и осигурява поддръжка за блокиране на IP.

Вашият уебсайт е допълнително защитен с ежедневни архиви. A Small Orange прави моментна снимка на вашия акаунт седем дни в седмицата и ви позволява да възстановите резервното копие с едно щракване. Ако станете жертва на неприятности, свързани с киберпрестъпността, можете да възстановите акаунта си.

За съжаление, Малък портокал не ви защитава толкова, колкото бихме искали. Въпреки че мерките за сигурност, предприети на ниво сървър, трябва да са достатъчни, за да възпират повечето, ако не и всички, злонамерен софтуер, специално сканиране и премахване винаги е плюс. Предлага се SiteLock, който е като антивирус за вашия сайт, но трябва да доплатите за него.

Малко вероятно е да станете жертва на каквото и да било, и с ежедневни резервни копия в готовност, Малък портокал може да хване вашия уебсайт, ако падне.

Малък оранжев SSL

Въпреки че Малък оранжев е страхотен, когато става въпрос за ежедневно архивиране и сигурност на сървъра, липсва една жизненоважна функция за сигурност: безплатен SSL сертификат. Виждахме, че много уеб хостове включват безплатни шифровани SSL сертификати с хостинг планове, което позволява на браузъра да знае, че на уебсайта ви може да се вярва.

Това отваря криптирана връзка между уебсайта и потребителя. Въпреки че изглежда като мярка, необходима само за уебсайтове, които вземат лична информация, много браузъри ще показват предупреждение за необезпечени уебсайтове.

Поради това е жизненоважно всеки уебсайт да бъде защитен със SSL сертификат. Малък портокал, който не включва такъв, е неприемлив и фактът, че той таксува почти 40 долара годишно за един, прави въпроса още по-лош. Ако се регистрирате за акаунт с Малък оранжев, проверете Нека да шифроваме, за да получите безплатен сертификат.

поверителност

Малък оранжев има своите възходи и падения, и макар че обикновено това е високо в нашия списък с прегледи, поверителността цитира мястото си към дъното. Бяхме посрещнати с чувство на страх да разгледаме политиката за поверителност, защото станахме твърде запознати с тревожните условия на EIG.  

Както можете да прочетете в нашия преглед на HostGator – или във всеки преглед на EIG продукт по този въпрос – политиката за поверителност на всички негови марки позволява продажбата на вашите лични данни на дълъг списък от трети страни. Важно е да се отбележи и „личната“ част от вашите данни. Въпреки че видяхме, че други домакини в мрежата споделят данни, които не могат да се идентифицират лично, A Small Orange споделя всичко.

Под това имаме предвид EIG. Данни като вашия IP адрес, пръстови отпечатъци на браузъра, географско местоположение и метаданни са заснети, но EIG запазва вашето име, имейл адрес, пощенски адрес и телефонен номер. За да сте сигурни, че има всеки бит данни за вас, той си запазва правото да наблюдава „всяко устройство или друг метод на комуникация, който използвате за взаимодействие с услугите“.

Всички тези данни се споделят с марки като Facebook, Google Ads, Salesforce, Verizon, WPBeginner, Yahoo и Commission Junction. Можем да разберем споделянето на данни с, да речем, Комисия Junction за партньорски цели, но някои от другите марки нямат смисъл, освен ако не считате, че EIG може да продава вашите данни с печалба.

Преминали сме тези практики във всички наши прегледи на EIG и политиката смърди точно толкова, колкото е имала в миналото. Политиката за поверителност се влошава още повече от факта, че A Small Orange не предлага безплатна поверителност на домейна.

Не бихме очаквали това, тъй като повечето уеб хостове не го правят, но някои доставчици поеха задължението да включат поверителността на домейна безплатно (прочетете нашия преглед в Midphase за пример). Поверителността на домейна замества личната информация, която обикновено се изисква за регистриране на домейн с информация от регистратор. За съжаление, с Малък портокал ще ви носи 7 долара годишно.

поддържа

Всички марки EIG имат сходна поддръжка на клиенти, която се състои от две опции за контакт. В случая на „Малък оранжев” тези опции са имейл и чат на живо, които и двете работят денонощно. Въпреки че качеството на поддръжката му не е толкова добро, колкото SiteGround (прочетете нашия преглед на SiteGround), Малък портокал е по-добър от много от своите братя и сестри EIG.

Говорихме с чат на живо много пъти по време на нашия преглед и за разлика от някои EIG уеб хостове, които сме тествали, представителят винаги е бил директен с отговор. В миналото видяхме уеб хостове, като JustHost и HostMonster, да танцуват около нашите въпроси в опит да продадат допълнителни продукти. За щастие, това не се случи с Малък портокал.

Ако искате сами да решавате проблеми, има база данни. Малък портокал е по-добър от повечето марки EIG тук, като предлага база от знания, която е лесна за навигиране и пълна с пълни статии. Плюс това артикулите имат съответното количество детайли. Простите парчета предоставят прости отговори, докато по-сложните уроци идват в комплект с екранни снимки и инструкции стъпка по стъпка.

Съществува и солиден баланс на статии, уроци и разяснения за отстраняване на неизправности, благодарение на които базата от знания на малкия оранжев се чувства по-добре закръглена от повечето. Повечето отговори, които ще ви трябват, можете да намерите там с готовност за чат на живо и поддръжка на базата на билети в готовност, ако не можете.

Присъдата

Малък портокал има своите силни точки, включително ниска цена, приличен списък с функции и отлична лекота на използване. Това каза, че е трудно да го препоръчам. Въпреки че хостинг аспектът на услугата не е лош, поверителността на нейния корпоративен ръководител е. За щастие, някои от по-досадните тенденции с марките EIG не присъстват, но няма гаранция, че ще остане така.

Въпреки това, Малък портокал не е лош избор в уеб хоста, особено ако харесвате интерфейса и цените без глупости.

Какво мислите за един малък портокал? Ще опитате ли? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me