Wrike vs Trello: Два големи имена се бият през 2020 г.

В тази статия сравняваме два инструмента за управление на проекти: Wrike и Trello. И двете са сред любимите ни. Wrike винаги се справя добре в нашите парчета, а ние използваме Trello зад кулисите тук в Cloudwards.net. Ще видим кое излиза отгоре в това сравнение на Wrike срещу Trello.

Trello е голям играч и той е щракнат от Atlassian преди няколко години за страхотни 425 милиона долара. Той седи на границата на управлението на задачите и проектите, като простият му набор от функции и лекотата на използване са основни плюсове (прочетете нашия преглед на Trello).

Wrike е сложен инструмент, който предлага на мениджърите много функции и е предназначен за по-подробно планиране. Той претендира за над 18 000 щастливи клиенти, включващи популярни марки като Mars, L’Oreal и Tiffany, както и бившият недобросъвестен свръхгигант Google (прочетете нашата колона State of the Cloud, за да видите колко лош е станал Google).

Wrike и Trello използват различни подходи, като Wrike е по-фокусиран върху бизнеса, а Trello е прост и лесен. 

Можете да прочетете повече за това, което сме мислили за Wrike в нашия ревю на Wrike. Ако мислите да въртите Trello, обърнете се към нашето ръководство за начинаещи Trello за помощ при започване на работа.

Настройване на битка: Wrike срещу Trello

Ще сравним Wrike и Trello в няколко кръга, като всеки от тях гледа в различна област. Който спечели най-много кръгове, ще бъде награден двубоят. Ако е дори в края, това ще бъде решение на точките, въз основа на което печели кръга си с по-големи резерви.

Първо ще сравним функциите, като разгледаме какво правят инструментите, тъй като това е важно. Оттам ще ги сравним по цена, за да видим кое е по-лесно в портфейла ви. Ако не искате да харчите много, прочетете нашия преглед на Freedcamp за още един добър избор.

След това ще помислим за лекотата на използване, защото това ще има голямо влияние върху това колко полезен е инструментът за вас на практика. И накрая, ще разгледаме сигурността и поверителността, които са основни съображения при работа в облака.

Trello е лесен инструмент за използване, така че очакваме да има силен три кръг, но с нетърпение очакваме да видим какво ще се случи на друго място. Wrike е технически силен, но това не прави функциите или защитата и неприкосновеността на личния живот да предопределят изводите.

Все пак Wrike трябва да бъде лекият фаворит. Това е един от най-добрите ни инструменти и спечелен в нашето сравнение Wrike срещу Asana. Да вървим и да започнем първия кръг.

Характеристика

Характеристиките са там, където говорим за това какво прави софтуерът и какво може да донесе на вашия проект. Повечето софтуер за управление на проекти се основава на задачи, но освен това, нещата могат да бъдат много различни, с всевъзможни начини за организиране и преглед на предметите, които трябва да направите.

В допълнение към структурата на вашия проект и начините, по които можете да преглеждате данните си, ще разгледаме опциите за комуникация, поддържаните платформи и екстри, като функции за проследяване на времето или автоматизация.

За добър пример за инструмент с необичайни функции, разгледайте нашия преглед на Airtable. Засега обаче нека разгледаме Wrike по-подробно.

Wrike

Wrike ви позволява да създавате задачи и подзадачи. Можете да ги присвоите на хора и да създадете зависимости, за да сте сигурни, че вашият проект е завършен навреме. Зависимостите са полезен начин да следите проекта си и да ви позволи лесно да решавате проблеми, свързани с графика.

wrike зависимости

Той има персонализирана система за генериране на отчети и функция за проверка, която ви позволява да коментирате файлове, включително в конкретни точки във видеоклипове. Ако правите много видео работа, ще ни бъде полезно най-доброто облачно хранилище за видео.

Можете да улесните създаването на задачи чрез настройка на формуляри, което е полезно, ако искате вашият персонал да създава задачи с зададена структура. След като бъде създадена задача, всеки може да види какво трябва да се направи и кой е възложен на нея, както и съответната информация, която решите да включите. Всичко това е направено, без да е необходимо някой да се обажда на среща или да изпраща съобщение ръчно.

Мястото за съхранение започва от 2GB и се изкачва до 100GB при първоначалния си план, с огромния размер на ограниченията за прикачване 4GB. Това трябва да е много, но ако имате нужда от повече, разгледайте нашето най-доброто ръководство за онлайн съхранение за екипи.

wrike-интеграции

Wrike предлага интеграции в различни категории. Те включват опции за комуникация, като Microsoft Outlook, Gmail и Slack, заедно с много други.

Wrike също има настолни и мобилни приложения, така че не сте ограничени да работите в браузъра.

Trello

Trello е дъска на канбан. Тя ви позволява да създавате задачи и да ги сортирате в колони. Колоните могат да получат различни заглавия, за да дефинират вашия работен процес. Например, проста настройка може да има „да се направи“, „прави“ и „свърши“.

Trello картички-подробно

Можете да накарате колоните да представляват членове на екипа, за да видите кой се справя с определена задача. По този начин, всеки от вашия екип може да види кой е назначен да прави какво, какво трябва да се направи и какво е готово. Това е чудесен начин да информирате всички за случващото се.

Освен че е полезен за мениджърите, той дава на целия екип голяма картина за това какво правят всички.

Задачите могат да включват списък с подзадачи, но няма управление на зависимостта. Не всеки обаче се нуждае от това. Задачите могат да бъдат етикетирани с различни цветови категории и стикери, които можете да персонализирате.

Trello стикери

Въпреки че го прави добре, това е всичко, което е на Trello. Това каза, има няколко звънчета и свирки.

Можете да качвате файлове и да ги прикачвате към задачи, но в свободния план те могат да бъдат с размер само 10 MB. Това е доста ограничаващо, но капачката се увеличава до 250MB, когато плащате за услугата. Въпреки това, няма ограничение за броя на прикачените файлове, така че получавате неограничен обем за съхранение.

Trello може да се интегрира с други платформи чрез своите „power-ups“. Има ги много и те се предлагат в категории, като например управление на файлове и инструменти за разработчици. Разработчиците могат също да се възползват от API на Trello за разширяване на платформата.

Освен версията на браузъра си, Trello има специални приложения за основни настолни и мобилни платформи. За съжаление, фенове на Linux.

Кръгла първа мисъл

Урик започна този рунд с гръм, кацвайки на удари и остави Трело да се мъчи. Trello е страхотен в това, което прави, но не прави много друго, а широкият набор от функции на Wrike го поставя в друга лига.

Trello има неограничено място за съхранение, но по-големият размер на прикачения файл на Wrike е по-добър, ако работите с големи файлове и можете да надстроите съхранението си. Най-добрата ни статия за съхранение в облак ще бъде полезна, ако планирате да го направите.

В този кръг Wrike прави удобен старт и поема ранна преднина.

Победител: Wrike

Цена

След това ще разгледаме ценообразуването. Ще искате да знаете, че ползите от вашия софтуер надвишават разходите. За щастие и двете платформи имат безплатни предложения, така че можете да ги тествате, преди да се ангажирате. Нито една от тях не е твърде скъпа, но Wrike струва повече на по-високите си нива.

Wrike

Wrike има безплатен слой за до пет потребители. Платените му планове започват от 9,80 долара на потребител на месец и се увеличават от там. Той също така има план за целия живот, който може да си струва да използвате, ако имате голяма организация и планирате да го интегрирате в целия.

Много от изгледите и по-разширените функции на Wrike се отключват, докато се движите нагоре по скалата на цените, така че си струва да разгледате внимателно, за да видите от какво се нуждаете и съответно да изберете план. Например, ще ви е необходим поне Професионалният план, за да получите подзадачи и ще ви трябва бизнес ниво или по-горе, за да използвате функциите за проследяване на времето на Wrike.

Trello

Trello има използваем безплатен слой, който ви позволява да получите достъп до неговата основна функционалност. Бизнес планът му добавя функции и увеличава ограничението за вашите прикачени файлове, а подреждането на Enterprise добавя още функции, включително по-голям избор от опции за сигурност.

Вие получавате само едно захранване на безплатния подреждане. Въпреки това няма ограничения, след като плащате, така че ако планирате да разширите Trello и да го интегрирате с други онлайн услуги, това е начинът да продължите.

Ниво: Цена на потребител на месец:
БезплатноБезплатно
Бизнес класа$ 9.99
начинание$ 20,83 (но намалява с броя на потребителите)

Кръгли две мисли

И двете платформи предлагат безплатно ниво, но Wrike е доста ограничен, като основните функции се въвеждат на всяко ниво. Trello ви дава основите безплатно, след това ви дава повече от всичко с платените му опции, заедно с подобрена сигурност и поддръжка.

Можете обаче да обърнете това и да посочите, че това, което плащате с Wrike, надхвърля това, което предлага Trello.

Предпочитаме безплатното предлагане на Trello, но Wrike е далеч по-усъвършенстван инструмент и предлага повече, когато се повишавате нивата му. Въпреки че Wrike оскъпява, той прави това, докато предлага повече от Trello. Не сме убедени, че бизнес ниво на Trello е подобрение в сравнение с професионалния план на Wrike с подобна цена.

Декларираме този кръг с равенство. Тези от вас, които не се нуждаят от разширени функции, трябва да изберат Trello. Ако искате да платите най-високия долар, разгледайте нашия преглед на Aha за още един висококачествен, но скъп инструмент.

Победител: Вратовръзка

Лесно използване

След това ще разгледаме лекотата на използване. Всички функции в света няма да ви помогнат, ако не можете да разберете как да ги използвате, така че ние ще видим кой софтуер върши по-добрата работа да се направи достъпна и да ви помогне да разберете нещата.

Най-добрият софтуер за управление на проекти не предлага само мощност, а ви помага и ще научите по-модерните му функции. Разгледайте нашия преглед на LeanKit за пример на инструмент, който ви помага да научите чрез отличен примерен проект.

Wrike има силна репутация на всестранно ниво, но лекотата на използване не е неговата силна точка, така че Trello, с простото си оформление и дружелюбност с влачене и пускане, е любимото.

Wrike

Първите стъпки с Wrike са прости, с лесен процес на регистрация, последван от покана на вашите колеги да се присъединят към вашия екип. След това можете да настроите работното си пространство. Ако искате, можете да започнете с празен лист, но препоръчваме да използвате един от шаблоните на Wrike.

wrike поканите

Те ви позволяват да използвате Wrike по всевъзможни начини. Те вършат добра работа, като ви покажат какво може да се направи, така че си струва да разгледате, за да получите няколко идеи, когато за първи път започвате.

Ако искате да използвате шаблони, за да ускорите работата си, прочетете нашия преглед на Podio, за да научите за платформа, която ви позволява да ги персонализирате според вашите нужди.

След като започнете да използвате Wrike, ще откриете, че интерфейсът му е силен и интуитивен, с много информация, достъпна за вас. Възможно е обаче да се изгубите при навигация. Той има отлична система за помощ, когато се забиете, но ще се наложи да се справите с нещата отначало.

Trello

Trello отнема няколко минути, за да разбере и е толкова проста, че никога няма да се нуждаете от документацията. Ако можете да плъзнете и пуснете нещата, можете да ги използвате.

Дизайнът му е интуитивен, а менютата и бутоните са лесни за намиране. Повечето са обяснителни и много имат текст, описващ какво правят. Най-важното е, че е бързо, без нито едно закъснение на интерфейса, което понякога виждаме в базирани на браузъра инструменти.

Ако изпаднете в затруднение, ще намерите Trello предлага много помощ и подкрепа. В базата си от знания има стотици статии, както и страница в общността, пълна с въпроси и отговори от други потребители. Ако трябва да поискате помощ, можете да го направите там или да се свържете директно с поддръжката на Trello чрез предоставената форма.

Кръгли три мисли

Подобно на ценовия кръг, и този е труден за извикване, защото Wrike и Trello предлагат толкова различни неща. Trello е по-лесен за използване, но сравнението изглежда несправедливо, когато Wrike прави много повече.

Трябва обаче да предадем този кръг на Trello. Wrike е сложен инструмент, който има крива на обучение. Trello не го прави и е трудно да погледнем миналото тук. Той поддържа нещата прости и е видът инструмент, на който можете да се доверите на всеки, който да използва, без да се нуждаете от твърде много техническа поддръжка.

Това го прави всеки, който преминава във финалния кръг. Trello държи своето и нещата не могат да бъдат по-близо.

Ако цените лекотата на използване, но не искате да правите компромиси с властта, разгледайте любимия ни инструмент за управление на проекти в нашия преглед monday.com.

Победител: Trello

Сигурност & поверителност

Сега, когато преминахме през лесните неща, копаем по-дълбоко и гледаме сигурността и поверителността. Искаме да видим голям избор от потребителски опции, както и сертификати и солидни технологии, използвани за предоставяне на услугите. Wrike отбеляза отлично в нашия преглед, но нека да видим дали Trello може да го премахне и да спечели конкурса.

И двете платформи правят много, за да защитят вашата онлайн сигурност. Кое е най-доброто, остава да видим. Да започваме.

Wrike

Wrike има силен набор от функции и потребителски опции, които да ви помогнат да се предпазите от киберпрестъпност. Въпреки това много от тях стават достъпни само в неговия Enterprise план.

На това ниво се предлага двуфакторна автентификация. Освен това получавате SAML 2.0 единично влизане, потребителски контроли и разрешения за достъп, персонализирани правила за пароли и одитни доклади.

wrike за дадена дейност доклади

Под капака Wrike е също толкова силен с TLS v1.2, използван за криптиране на данни в транзит и AES 256-битов за съхранение на данни. Ако не сте сигурни какви са те, прочетете нашето описание на статията за криптиране.

Той е в съответствие с ЕС-САЩ. Щит за поверителност, както и Общият регламент за защита на данните. Също така има ISO и SOC сертификати.

Както в повечето области, Wrike може да предложи много, но тя варира между плановете. Това означава, че можете да платите за по-модерните функции, ако имате нужда от тях, но трябва да разгледате внимателно какво е достъпно на всяко ниво.

Trello

Trello ви предоставя двуфакторна автентификация като стандарт, дори и при безплатния си план. Повече функции са в платените му планове, като еднократно влизане в Google, ограничени домейни покани и настройки, свързани с разрешения.

Trello поканите

Ако се притеснявате, че някой е откраднал данните ви за вход, можете да видите списък на сесиите от страницата с настройки на Trello. Можете също да изтеглите файл, съдържащ информацията, която Trello съхранява за вас. Нашият как да защитим вашата статия за поверителност има начини да се уверите, че не изтичате повече информация, отколкото възнамерявате.

Trello е сертифициран по SOC 2 и отговаря на изискванията на ЕС. и Швейцария-САЩ. щитове за поверителност. Той използва Amazon Web Services като гръбнак, с TLS и AES 128-битово криптиране за данни в транзит. Приложенията са шифровани с 256-битов AES.

Той има подвижна система за архивиране и обещава бързо възстановяване на достъпа до вашите данни в случай на прекъсване. Ако искате сами да се справите с архивирането, нашата статия за най-добрите онлайн услуги за архивиране съдържа много полезна информация.

Кръг четири мисли

Мислехме, че този кръг ще бъде лесен за Wrike, но при по-внимателно разглеждане Trello предлага повече, отколкото очаквахме. Двуфакторната автентификация е хубаво да имате например в своето безплатно предлагане, въпреки че Wrike предлага функцията, ако плащате за нея. Прочетете нашата статия за двуфакторно удостоверяване, за да научите повече за нея.

Въпреки това, по-големият избор от възможности за потребителите да контролират начина, по който използват услугата, прави Wrike по-добър избор като цяло. Освен това има по-силно криптиране и полезни функции за одит, за да следите какво прави вашият екип.

Wrike взема последния кръг, защото това е толкова добър избор за хората, които са сигурни в сигурността. Трело обаче не се изпусна.

Ако търсите алтернативи, които са също така силни в сигурността и поверителността, погледнете нашия преглед на Smartsheet.

Победител: Wrike

Присъдата

С два кръга до Wrike и един до Trello, Wrike взема победата, веднага в края на състезанието. Беше близо, но Трело се бори. Wrike има по-добри функции и по-голяма сигурност, което води до победата над по-удобния за потребителите подход на Trello.

И двата инструмента имат своето приложение, като широкият набор от функции на Wrike е подходящ за разширено управление на проекти и екипи, които искат да направят дългосрочна инвестиция в инструмент. Може да помогне за неща като проследяване на времето и подобряване на работния процес.

Trello е по-добър за тези, които се нуждаят от прост начин да планират и задават задачи, както и да дават на всички преглед какво прави екипът. Тя ви позволява да видите кога нещата са готови, както и да следите какво остава да направите.

Trello създадете борда

Wrike и Trello имат безплатни планове, както и изпитания на платените им функции, така че ако искате да ги опитате, няма нищо да ви спира да ги вземете за въртене, за да видите какво предлагат.

Ако сте използвали който и да е от двата инструмента, желаем да чуем какво мислите. Кажете ни, ако имате какво да добавите към нашата оценка за това как те сравняват. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me