Wrike vs Basecamp: Два удара с големи имена през 2020 г.

Историята е видяла някои епични развръзки: Али срещу Фрейзър, Макенроу срещу Конърс, Карди Б срещу Ники Минай. Ще добавим още един сблъсък към списъка в това сравнение на Wrike срещу Basecamp, чийто победител ще бъде най-интересен за ръководителите на проекти.


Wrike стартира през 2006 г. и има над 18 000 компании в своите книги, включително клиенти с висок профил като Google, L’Oreal и Mars. Това е богата на функции платформа, която е сред най-добрия софтуер за управление на проекти.

Basecamp е голямо име и може да се похвали с изумителните 3 милиона регистрации. Той е създаден през 2004 г. от екипа, който стои зад рамката на приложението Ruby on Rails.

И двата инструмента са били представени в нашите статии преди. Wrike спечели мача ни Wrike срещу Asana, но загуби в monday.com срещу Wrike. Това обаче едва ли е позор, защото monday.com е най-доброто там. Basecamp загуби битката ни с Асана срещу Basecamp, така че ще гледаме да се борим.

Освен това разгледахме задълбочено и двете услуги в нашите рецензии, така че ако искате да научите повече за тях, прочетете нашия преглед на Wrike и преглед на Basecamp.

Настройване на битка: Wrike срещу Basecamp

Wrike и Basecamp няма да се бият с юмруци или оръжия, а с функции, опции и качество на дизайна. Ще ги сравним в четири кръга и във всеки от тях ще бъде обявен победител. Общият победител ще бъде инструментът, който взима най-много кръгове.

Ще отворим, като ги сравним по функции, за да видим кой инструмент прави най-много. Функциите са в основата на това, какъв софтуер може да донесе на вашия екип. Тогава ще разгледаме цената, за да видим коя е най-добрата стойност. Много платформи предлагат няколко варианта, така че да разберем кое е най-доброто е важно.

В лекотата на използване, ние ще преценим кое работи с най-малко шум и прави най-много, за да ви помогне да започнете. В кръга за сигурност и поверителност ще разгледаме, на които можете да се доверите най-много на данните си, както и кой предлага най-много възможности за контрол на достъпа до вашите проекти.

1

Характеристика

В този кръг ще сравним инструментите по функционалност, за да видим кое прави най-много за вашия екип. В допълнение към начина, по който се представят задачите, обичаме да виждаме изобилие от съхранение, интеграции с други платформи и комуникационни функции. Интересните екстри също ще имат добър резултат.

Ако искате инструмент, който има някои необичайни разширения, разгледайте нашия преглед на Airtable. Тя включва изследовател на 3D модел, автоматичен превод и дори дизайнер на страници.

Wrike

Wrike ви позволява да създавате задачи и да ги възлагате на членовете на екипа. Задачите могат да бъдат разбити на подзадачи и можете да добавите зависимости, така че можете да сте сигурни, че графикът на вашия проект е изпълним. Със зависимости можете да забележите затруднения и да видите какъв ще бъде ефектът, ако една задача се забави.

Разгледайте нашия преглед на Easy Projects, за да научите за друга опция, която прави работата със зависимостите лесна.

Wrike е добра платформа за споделяне на файлове, с 2GB пространство на свободния си план. Това стига до 100 GB за потребителите на Enterprise. Ако имате нужда от повече от това, прочетете нашата статия за най-добро онлайн съхранение за екипи.

Можете да оставяте коментари за файлове, включително в средата на видеоклипове. Това е полезно, ако искате да организирате свои собствени видео проекти. Видеоклиповете обаче заемат много място, така че може да се нуждаете и от нашето най-доброто ръководство за съхранение в големи файлове.

wrike-интеграции

Wrike се интегрира с много услуги. Можете да го използвате с Adobe Creative Cloud, Slack, Salesforce, Dropbox и много други. Новата му функция „Wrike Integrate“, която все още не сме опитали, ви позволява да създавате персонализирани интеграции.

Wrike също има API, така че тези от вас, които кодират, могат да го изпращат към вашите собствени приложения или уебсайт. Ако искате да създадете свой собствен уебсайт, може да ви помогне и нашето сравнение на уебсайтовете на Wix спрямо Weebly.

wrike-календар

Wrike има няколко изгледа, като своя поток, диаграма на Гант и календар. Друга полезна функция е създаването на отчети. Има различни типове отчети, като например тези, които ви показват кои задачи са просрочени или неподредени. Wrike прави лесно създаването им.

Международните потребители ще оценят избора му на езици. Предлагат се над дузина, която включва девет официални превода и няколко, предоставени от потребители.

В допълнение към работа в браузъра, Wrike има настолни и мобилни клиенти за Windows, macOS, Android и iOS, така че може да се използва на повечето устройства.

Базов лагер

Basecamp има добри функции за споделяне на файлове и комуникация, заедно с просто създаване на задачи. Това е силен избор за общо ползване в офиса.

Тя ви позволява да създавате списъци със задачи, изпълнени със задачи. Можете да възлагате задачи на хората, да оставяте бележки и да им давате срокове. За разлика от Wrike, той няма подзадачи или зависимости. Ако обаче не са ви нужни, прочетете нашия преглед на Podio, за да научите за друг инструмент, който нещата опростяват.

Има календар, който ще ви помогне да планирате графика си и той се интегрира с календарни услуги от Apple, Microsoft и Google.

базовия лагер-лагерен огън

Неговите чатове „Campfire“ са чудесен начин да поддържате общуването на всички. Можете да споделяте звуци и видео, въпреки че имахме проблеми с видеото по време на тестване. В допълнение към Campfire, можете да разговаряте със съотборници чрез дъската за съобщения на Basecamp.

Basecamp алармира хората, когато промените са направени от други хора, така че е добре да информирате всички за това, какво прави екипът.

Той има приличен избор от интеграции, включително Zapier, който ви позволява да споделяте данни със стотици приложения. Има и интеграции за създаване на отчети, разработка на софтуер, проследяване на времето и счетоводство. Ако използвате инструмент за управление на проекти, който се фокусира върху финансовата страна, прочетете нашия преглед Mavenlink.

С него получавате много място. Неговите 500 GB облачно съхранение са много повече от предлаганите от Wrike, дори и в плана на Enterprise. Ако имате нужда от още, обаче, най-добрият ни кръг за съхранение в облак има опции.

Подобно на Wrike, Basecamp има приложения за Windows, macOS, Android и iOS, които допълват версията му за браузър.

Кръгла първа мисъл

Basecamp има много място за съхранение и Campfire е подходящ за екипни чатове. Wrike е по-сериозен инструмент, като управлението на зависимостта му е полезно за разширено планиране на проекти.

Въпреки че ние намираме Basecamp по-приятелски и не разполага с функции, Wrike се чувства по-подробно и ви дава повече възможности в повечето области. Той също така има по-напреднала структура с подзадачи и зависимости. Езиковите му опции го правят полезен и за международни потребители.

Кръг: Характеристики Точка за Wrike

Wrike лого
Лого на Basecamp

2

Цена

След това ще разгледаме цената, за да видим кой инструмент предлага най-добрата стойност. Освен ниските цени, обичаме да виждаме дълга безплатна пробна версия, много начини за плащане, отстъпки и различни планове. Basecamp взе няколко тежки удара в последния кръг, така че ще бъде с голямо желание да се върне в състезанието. Нека да разгледаме първо какво предлага Wrike.

Wrike

Wrike има безплатен план за до петима потребители и има безплатна карта 14-дневна пробна версия, ако искате да изпробвате другите му функции, без да потапяте в бюджета си. Ако искате да използвате допълнителните му планове, ще плащате месечна такса на потребител, която се увеличава с придвижването нагоре по нивата.

Цените са по договаряне на ниво Ентърпрайз, но може да успеете да получите сделка за цял живот за еднократно плащане, ако попитате добре.

Wrike не е твърде скъп, но и не е най-евтиният инструмент на пазара, а и с ограниченията на потребителите за по-евтините планове, ще ви струва повече, тъй като размерът на вашия екип се увеличава.

Базов лагер

Екипите на Basecamp плащат фиксирана такса от 99 долара на месец, независимо от размера на отбора. Това е от голямо значение, ако екипът ви е голям, но по-малко, ако е малък.

Basecamp е безплатен за преподаватели, така че ако искате да постигнете по-организиран клас или колеги, ще трябва да го направите. Нестопанските организации също получават 10% отстъпка. Студентите може да искат да прочетат и нашето ревю на FunctionFox, тъй като те могат да получат достъп до него безплатно.

Basecamp има дълго 30-дневно изпитание, което ви дава време да вкарате зъби в него, за да видите дали това е подходящо за вашия екип. Basecamp го прави прост, с много за предлагане на всички, с изключение на екипи с шепа персонал, които ще го намерят по-скъпо от другите опции.

Кръгли две мисли

Wrike е по-евтин от Basecamp, но само ако имате малък екип. Свободният му слой е фантастичен за малки екипи, които го опитват и неговият Професионален план е евтин. Ако имате повече от 10 души в екипа си или искате да използвате по-модерни планове, Basecamp е по-евтин. Неговата плоска система за плащане също е много по-лесна за намиране и управление.

Потенциалните спестявания с Basecamp са по-големи. Той също има щедър безплатен пробен период и е безплатен за преподаватели, така че печели този кръг.

Кръг: Ценова точка за Basecamp

Wrike лого
Лого на Basecamp

3

Лесно използване

В този кръг ще разгледаме кой инструмент е най-лесен за използване и кой е най-достъпен за достъп. Силен интерфейс, липса на грешки и добри възможности за помощ и поддръжка ще помогнат.

Ако искате прост инструмент, разгледайте нашия преглед на Trello, за да научите за опция, базирана на канбан.

Wrike

Wrike е един от най-модерните инструменти в категорията за управление на проекти, но е лесно да се регистрирате и да започнете с него. Процесът на стартиране ви позволява да поканите съотборници и да ви преведе чрез настройка на работното ви пространство.

wrike-шаблони

Изграждането на работното ви пространство е бързо и лесно. Wrike включва много категоризирани шаблони, които да ви помогнат да продължите. Те могат да бъдат прости канбански табла, системи за билети, управление на събития или много други неща. Шаблоните включват свои собствени видеоклипове, за да ви покажат как да ги използвате, което е приятно докосване.

След това можете лесно да добавяте задачи. Основният изглед на Wrike показва задачите ви отляво и подробностите за задачите отдясно.

wrike зависимости

Управлението на зависимостта понякога е трудно, но Wrike се справя добре. Той има специален бутон за създаване на връзки между задачите. Интерфейсът на Wrike включва много опции и контроли. Можете да направите много с него, но отнема време да разберете. Навигацията не винаги е проста и е възможно да се изгубите в началото.

Когато се забиете, Wrike ви предоставя много помощ, с подробна база знания и бърза, отзивчива поддръжка на клиенти.

Базов лагер

Basecamp е приятен инструмент, с мека цветова палитра и весели изображения, използвани в целия. Дизайнът му е ясен и можете да го използвате, без да се забивате.

базовия лагер се регистрира

Видяхме, че понякога проблеми с изскачащите елементи не изчезват и контролите не успяват да реагират. Това каза, като цяло можем да ги разрешим, като влезем отново или кликнем, и те не бяха твърде чести.

Basecamp ви предоставя много помощ, като магьосниците ви водят през задачи стъпка по стъпка и създават автоматично съобщения за вас. Това може да ви спести време, ако съобщенията казват това, което искате. Има и много известия и имейли. Можете да ги изключите, ако получите твърде много, но ако трябва да сте информирани, Basecamp със сигурност помага.

базовия лагер-отбор

Намерихме отделните му приложения добре проектирани, атрактивни и лесни за използване, но не бяхме толкова запалени на горния му екран, който изглеждаше датиран в сравнение с останалата част от платформата. Ако многократно създавате подобни проекти, можете да настроите свои собствени шаблони, които да включват всичко, което вашите проекти имат общо, и да ги използвате като отправна точка.

базовия лагер-тласък

Basecamp има приятни докосвания, като например „тласъците си“. Можете да щракнете върху ракета, за да покажете на съотборниците си признателност. Това е добър начин за изграждане на морал. Прочетете нашия преглед на Асана за пример на друг инструмент, който се опитва да озари вашия ден със сладките си „празненства“. Нашето ръководство за начинаещи в Асана също ще ви помогне да започнете с него.

Ако се забиете, Basecamp има много напътствия и уроци на страницата си за помощ. Неговата триминутна реакция на подкрепа е съвместна най-добрата в класа с, е, Wrike.

Кръгли три мисли

Basecamp е дружелюбен и приветлив, но бъговете го задържат в този кръг. Wrike има по-стръмна крива на обучение, но има добър избор от шаблони. И двамата имат отлична поддръжка и страници за помощ, когато се забиете. Като цяло обаче, Basecamp е по-достъпен, така че печели този кръг.

И двата инструмента са добри в използваемостта, но ако това е ключова област за вас, погледнете инструмент, който го ноктите в нашия преглед monday.com.

Кръг: Точка за лесна употреба за Basecamp

Wrike лого
Лого на Basecamp

4

Сигурност & поверителност

След това ще разгледаме сигурността и поверителността. Когато правителствата и техническите супергиганти правят всичко възможно, за да шпионират вашите данни, важно е да използвате инструмент, който пази вашите данни. Шифроването, сертифицирането и опциите са ключови в този кръг.

Нека да видим кой инструмент най-много ви предпазва от киберпрестъпност.

Wrike

Wrike е един от най-добрите инструменти, що се отнася до сигурността. Той има голям избор от функции, използва висококачествено криптиране и ви дава много полезни опции за контрол на достъпа до вашите проекти.

Той има двуфакторно удостоверяване чрез приложението Google Удостоверител, което ви позволява да влизате по-сигурно. Нашата статия за най-добрите двуфакторни приложения за удостоверяване говори повече за това.

Wrike има няколко сертификата за сигурност, включително ISO 27001, SOC 1 и SOC 2. Разполага с отделен център за данни за клиенти от ЕС, който отговаря на ISAE 3402.

Използва най-новата технология за криптиране. Данните в транзит получават TLS v1.2 с 256-битов AES и дължина на 2048-битов сървър. Данните в покой, като прикачени файлове, са защитени с 256-битово криптиране на AES. Ако искате да знаете входовете и проходите на това, прочетете нашето описание на криптирането.

Wrike ви позволява да зададете вашата политика за достъп до мрежата, така че можете да попречите на хората от неразпознати IP адреси да имат достъп до вашите проекти. Това затруднява навлизането на някой извън вашата организация. Това може също така да спре служителите ви да получават данни от дома, ако искате да предотвратите това.

Корпоративните потребители получават повече функции за защита. Можете да коригирате разрешения, за да решите кой може да прави какво с файлове, както и да контролирате как членовете на екипа са поканени във вашите проекти.

Можете също така да получите контрол върху политиката на вашия екип за пароли. Можете да изисквате силни пароли и да накарате хората да ги променят редовно, така че балансът между удобството и сигурността е ваш.

Ако членовете на екипа се борят с паролите, покажете им как да настроите силна статия за паролата за няколко указателя.

Базов лагер

Освен че разполага със собствени сървъри, Basecamp използва Amazon Web Services и Google Cloud Storage за съхраняване на вашите файлове. Може да искате да прочетете някоя от нашите статии за състоянието на облака, за да прецените дали на големите играчи може да се вярва да се справят с вашите проекти.

Данните в транзит се изпращат чрез HTTPS с AES-128-CBC. Версията TLS не е посочена на нейния уебсайт, но видяхме TLS 1.2, споменати другаде. Използва силно AES-256 / SHA-256 криптиране за файлове. Никой няма да го пробие набързо.

Basecamp също спазва ЕС-САЩ. Privacy Shield и казва, че няма да споделя вашите данни, освен ако не е принуден от закона да го направи. Ще ви информира за това, ако законно може. Ако се притеснявате от приспиването, може да искате да разгледате и нашата най-добра VPN функция.

Basecamp е съвместим с PCI, но макар центровете му за данни да бъдат одитирани по SOC, това не е така.

Сървърите му са защитени физически с биометрични брави и персонал, присъстващ 24 часа на ден. Прави часови резервни копия, така че ако злополука се случи в някой от центровете му за данни, няма да загубите файловете си. Вашите данни се изтриват 30 дни след закриването на акаунта ви.

Basecamp участва в програми за безплатни грешки, позволявайки на хакерите с бяла шапка да помогнат за подобряване на нейната сигурност и да запушат дупки, преди някой да ги намери.

Двуфакторното удостоверяване е достъпно чрез Google, както и при Wrike, така че можете да влезете по-сигурно и с Basecamp.

Кръг четири мисли

И двата инструмента правят много за сигурността, със силно криптиране, спазване на рамки за поверителност и системи, за да запазят вашите данни. Wrike обаче отива по-далеч и предлага на клиентите множество опции за контрол на начина, по който техните потребители взаимодействат с уебсайта. Печели този кръг удобно.

Кръг: Сигурност & Точка за поверителност на Wrike

Wrike лого
Лого на Basecamp

5

Присъдата

При два кръга на брой имаме решение да вземем. Лекотата на използване и ценовите кръгове преминаха към Basecamp, но в него нямаше много. Характеристиките на кръга бяха взети удобно от Wrike, а сигурността и поверителността още повече. Wrike поема цялостния конкурс.

Победител: Wrike

Wrike и Basecamp са различни инструменти с различни подходи. Wrike е по-подробен и бизнес и ще подхожда на мениджърите, които искат да анализират работата на екипа и да оптимизират работните процеси.

Basecamp е чудесен като място за общо събрание и средство за комуникация. Той върши добра работа, като съхранява информацията ви на едно място и улеснява споделянето и достъпа до всички. Има по-спокойно усещане и това ще подхожда на някои отбори.

Като цяло обаче Wrike е любимият ни инструмент, с неговите допълнителни функции, които го отличават от тълпата за управление на проекти.

И двете платформи предлагат безплатна пробна версия, така че продължете напред и ги тествайте, за да видите дали сте съгласни с нас. Ако сте използвали едно от тях и имате нещо да ни кажете за тях, моля, направете го в коментарите. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me