SiteGround срещу HostGator: смазващо поражение през 2020 г., но за кого?

Като част от нашето текущо пътуване за намиране на най-добрия уеб хостинг там, сравняваме две от най-големите имена в бизнеса: SiteGround и HostGator. И двамата имат признания, като SiteGround спечели място в най-добрия ни уеб хостинг за ръководство за WordPress, а HostGator взе короната в нашия най-добър уеб хостинг за ръководство за малък бизнес. 


Има само един начин да разберете кое е най-доброто за вас, но това е, че ги подреждате един срещу друг в Showdown на SiteGround срещу HostGator. Ще сравним двамата доставчици през серия кръгове, за да видим кой е най-добрият за вашия долар. Това каза, HostGator е подобен на Bluehost, така че си представяме, че ще върви така, както направи нашата среща на SiteGround срещу Bluehost. 

Нашето сравнение има за цел да намерим най-добрия доставчик на уеб хостинг от двете опции, а не най-добрият като цяло. Ако искате да видите как се конкурират нашите конкуренти срещу целия хостинг пазар, прочетете нашия преглед на SiteGround и прегледа на HostGator.

Настройване на битка: SiteGround срещу HostGator

Обикновено оценяваме уеб хостинг доставчици в осем категории. Въпреки че това е чудесно за задълбоченост по време на нашите прегледи, това прави дълго и доста скучно сравнение. Вместо това сме съкратили критериите си за преглед в пет кръга, не само за краткост, но и така сравнението е еднакво претеглено. 

Всеки рунд си струва точка и който и да е доставчик има най-много точки в края печели. Печеленето на точка от хостинг типове не е толкова ценно, колкото спечелването на точка в скоростта, така че сме комбинирали кръгове. 

Петте кръга, в които ще сравним HostGator и SiteGround, са функции, цени, лекота на използване, бързина и сигурност. 

Единствената липсваща категория е подкрепата, която в случая не е голяма работа. Някои доставчици, като Hostinger, предоставят отлична поддръжка, докато други, като FatCow, не (прочетете нашия преглед на Hostinger и прегледа на FatCow). За щастие, SiteGround и HostGator са равнопоставени в поддръжката.

1

Характеристика

Първо нагоре са функции. Въпреки че терминът може да определи много, що се отнася до уеб хостинг, ние търсим по-специално няколко неща. Лесен начин за изграждане на вашия сайт, било то WordPress или създател на уебсайт, е от съществено значение, както и ежедневните резервни копия и съхранението на твърд диск. Всичко друго ще накара доставчика да се открои от опаковката. 

SiteGround

SiteGround се откроява с отличния си списък от функции. Основните елементи са обхванати в плановете, включително ежедневно архивиране, създаване на уебсайт и SSD хранилище, но някои планове също са със специфични функции. За разлика от, да речем, Bluehost, SiteGround създава солидна основна линия от функции и надгражда с по-скъпи планове (прочетете нашия преглед на Bluehost). 

Специално се откроява създателят на уебсайт. Множество уеб хостове включват създателите на уебсайтове със своите планове, но те често са посредствени мисли, а не пълноценни инструменти (прочетете нашия преглед на GoDaddy GoCentral за пример). С SiteGround вие получавате един от най-добрите създатели на уебсайтове там във Weebly.

опции за блогове

Както можете да видите в нашия преглед на Weebly, той ви дава необходимите инструменти за изграждането на красив уебсайт. Безплатната версия е включена с домейна, който сте регистрирали, но можете да надстроите до по-високо ниво, ако се нуждаете от повече средства за съхранение в медиите или разширени функции за електронна търговия. 

Ако не искате да използвате конструктор на уебсайтове, WordPress се предлага чрез cPanel. SiteGround е най-добрият начин за управление на хостинг на WordPress за евтини, тъй като включва WordPress инсцениране, собствена приставка за кеширане и управлявани актуализации безплатно. Това е на върха на автоматизираните ежедневни архиви, интеграция в Cloudflare и безплатен SSL / TLS сертификат.

HostGator

HostGator предлага също толкова функции, колкото SiteGround, ако не и повече. Това каза, че липсва важен аспект от гамата на SiteGround. Въпреки че са налични функции, основните неща не са включени в плановете. Това оставя тези щипващи стотинки с уеб хостинг план, който няма основна функция. 

Започвайки с доброто обаче, получавате достъп до Weebly, без значение кой план изберете. Всъщност HostGator включва двама създатели на уебсайтове с вашия план. Можете да надграждате върху Weebly или HostGator’s Gator. Препоръчваме обаче да отидете с първата, тъй като Gator оставя много да се желае (прочетете нашия преглед на Gator). 

Hostgator преглед-пазар

Има и допълнителни екстри, включително $ 200 в рекламни кредити, разделени между Bing и Google и 52 инсталатора с едно кликване. Докато стигнем до третия кръг, тези инсталатори преминават през пазара на MOJO, което ни създаде проблеми в миналото (прочетете нашия преглед на JustHost за пример). 

Тези продукти обаче заемат основните функции, включително автоматизирани ежедневни архиви, SSD съхранение и сканиране на зловреден софтуер. Тези 200 долара рекламни кредити няма да ви стигнат далеч, а ако достигнете това, което търсите, наличието на бърз уебсайт със SSD хранилище ще привлече повече потребители. HostGator е фокусиран върху всички грешни неща, което води до разединен и небалансиран списък с функции.

Кръгла първа мисъл

HostGator и SiteGround предлагат впечатляващи функции, но HostGator изглежда погрешно в подхода си. SiteGround ви предоставя основното за всички планове и надгражда това с по-скъпите нива. HostGator, от друга страна, крие функции като SSD съхранение и ежедневно архивиране зад paywall, което прави победителя в този кръг ясен. 

Кръг: Характеристики Точка за SiteGround

SiteGround лого
Лого на HostGator

2

Цена

Ценообразуването на уеб хостинг не е толкова просто, колкото е, да речем, в нашите VPN прегледи. В ясен опит да изглежда евтин уеб хостинг, доставчиците рекламират подвеждащи цени, което може да доведе до пагубни последици, когато е време да проверите (прочетете нашия преглед на Arvixe за пример). Този кръг не е само за цената на уеб хоста, но и за това колко ясна е тази цена.

SiteGround

SiteGround има схема за ценообразуване без глупости, която можем да изоставим. Макар и да не е толкова ясно, колкото DreamHost – малко са, както можете да видите в нашия преглед на DreamHost – SiteGround не се опитва да заблуди потребителите, когато дойде време за проверка. Още по-добър е фактът, че SiteGround е евтин в началото.

Когато се регистрирате, ще получите въвеждаща тарифа, която е по-евтина от подновяването, която е стандартна за повечето уеб хостове. Тази цена за подновяване обаче не се променя в зависимост от продължителността. Повечето уеб-домакини начисляват по-висока месечна такса, колкото по-кратко време продължавате, което, за щастие, SiteGround не прави. 

Освен това получавате гъвкавост да изберете подходящата за вас продължителност. Той предлага една до три години хостинг, както и месечен план. Месечният план идва с такса за настройка от 14,95 долара, което е досадно, но цената е същата. SiteGround е един от малкото, които предлагат месечно ценообразуване на споделени планове, което е добре. 

Ако изпробвате услугата и решите, че не е за вас, има 30-дневна гаранция за връщане на парите при споделен хостинг. Облачният хостинг има само 15 дни, което е разочароващо, а посветен хостинг няма гаранция. Въпреки това, 30-дневният прозорец обхваща повечето от гамата на SiteGroud.

HostGator

Поглеждайки към уебсайта на HostGator, ще ви бъде простено, че мислите, че е евтино. Все пак прави обратното на това, което обичаме да виждаме от уеб хостовете. Не е ясно каква цена ще плащате, докато не дойде време за проверка, като често плановете, които изглеждат по-малко от 3 долара на месец, добавят до повече от 100 долара. 

Цената, която виждате на уебсайта е, ако закупите три години хостинг предварително. HostGator не е сам в многогодишни отстъпки – прочетете нашия преглед на Hosting24, за да научите за услуга, която го прави правилно – но е сам в увеличаването на цената, когато отидете за по-кратък срок. Ако се интересувате от по-малко от година, цената на споделените планове надвишава двойно. 

В крайна сметка ще платите повече, отколкото бихте направили с конкуренцията. Най-евтиният споделен план, който се рекламира на $ 2,75 на месец, е 11 долара на месец, ако отидете с по-малко от година. Въпреки факта, че се предлагат едно, три и шестмесечни планове, цената е една и съща между тях, което няма смисъл. 

Въпреки това, HostGator е по-щедър с прозореца си за възстановяване. Получавате 45 дни, за да анулирате плана си и да получите възстановяване, което е по-добро от SiteGround, но не толкова добро, колкото InMotion хостинг. Както можете да прочетете в нашия преглед на хостинг InMotion, тази услуга ви дава 90 дни, за да поискате възстановяване на средства. 

Кръгли две мисли

Изравнете се, HostGator е по-скъп от SiteGround. Това също пренебрегва проблемите с измамните цени. Въпреки че HostGator печели леко предимство с по-дълъг прозорец за връщане на пари, SiteGround е по-последователен и прозрачен с ценообразуването си, като гарантира втора победа в този мач.

Кръг: Ценова точка за SiteGround

SiteGround лого
Лого на HostGator

3

Лесно използване

Удобството на уеб хостинга е фокусирано най-вече върху касата и настройката. След като стартирате уебсайта си, няма да се налага да се справяте много с уеб хоста, като поставяте повече акцент върху създаването и функционирането на уебсайта си. В този раздел ще разгледаме колко лесно е да стигнете до касата, както и колко енергия е на разположение за настройка на вашия уебсайт.

SiteGround

SiteGround има опростен и приканващ уебсайт. В горното меню има само шепа хостинг типове, което улеснява намирането на това, от което се нуждаете. След като намерите типа хостинг, който искате, избора на план също е прост. SiteGround предоставя най-подходящите разлики между нивата веднага с всички тежки детайли, погребани в сравнителна диаграма.  

Ясната цена помага и за лесното използване много. Преминаването през касата е просто, както и настройването на идентификационните данни на акаунта ви, но нещата започват да се разпадат след това. SiteGround се премества от модерното и вълнуващо към датираното и черновата, след като преминете екрана за вход. 

След като влезете, ще кацнете в контролния панел на акаунта си – не cPanel – който е с дата. Макар и използваем, SiteGround може да използва лифтинг, когато става въпрос за управление на вашата услуга. Много предпочитаме опростеното табло за управление на акаунта, което предлага A2 хостинг (прочетете нашия преглед на A2 хостинг). 

SiteGround преглед-вашият бизнес

cPanel не е много по-добър, а стигането до него е кошмар. Внедряването не е толкова обидно, колкото HostPapa – малко са реализациите, както можете да прочетете в нашия преглед на HostPapa – но това не е модерният cPanel, който познаваме с други уеб хостове. SiteGround е използваем, но изглежда по-скоро като скучна работа, отколкото всичко. 

HostGator

HostGator е обратната страна на SiteGround. Контролният му панел е отличен, но регистрацията е трудна. Има няколко причини за това, включително измамните цени и много планове, но най-големият проблем е, че има различни зони за вход. Ако използвате конструктор на уебсайтове, ще трябва да отидете в различни области на уебсайта, за да влезете в Gator или редовното ви хостинг табло за хостинг. 

Имахме още повече проблеми при опит да стигнем до там. След като се регистрирате, HostGator ви изпраща идентификационни данни за вашия акаунт, включително произволно генерирана парола. Не ни е грижа за този подход, не само защото е досаден, но и защото той може да съдържа вашата информация за вход (прочетете нашия преглед на LunarPages за повече информация). 

Плюс това не можахме да използваме генерираната парола. Копирахме директно паролата и я запазихме в LastPass (прочетете нашия преглед LastPass), но тя не работи, дори след като проверихме съхранената парола срещу имейла. Ако HostGator не ни изпрати грешна информация, няма причина паролата да не работи. 

За щастие, забравихме много от тези проблеми, след като нулирахме паролата. HostGator спечели място в най-добрия ни уеб хостинг с ръководство за cPanel и то с добра причина. Той има модерен и интуитивен интерфейс, който прави управлението на уебсайта ви и закупуването на допълнителни услуги лесно. 

Hostgator преглед-вашият бизнес

Всичко за управлението на вашия сайт е просто, което компенсира много от проблемите, които имахме по време на регистрация. 

Кръгли три мисли

HostGator имаше проблеми с настройката, докато SiteGround беше ясен. Това каза, след като дойде време за управление на услугата, HostGator имаше предимството. Въпреки че SiteGround все още е също толкова използваем, той не е толкова поканен или толкова интуитивен като HostGator.

Кръг: Точка за лесна употреба за HostGator

SiteGround лого
Лого на HostGator

4

Скорост и време

Докато другите секции са предимно мнения, скоростта е конкретна. Тестваме услуги с два инструмента: тест за скорост на Pingdom и въздействие на натоварване. Тестовете ни се изпълняват с помощта на най-евтиния споделен план с инсталирана празна версия на WordPress, за да можем да получим изходно четене за това колко добре се изпълнява уеб хост. 

SiteGround

SiteGround е един от най-добрите изпълнители, които сме виждали сред уеб-домакините. Беше бързо, според нашите резултати от тестовете за скорост на Pingdom, въпреки че в началото не изглеждаше така. Отнеха 2,98 секунди, за да заредим празния ни уебсайт WordPress, но за DNS резолюция бяха изразходвани 2,4 секунди. Показателите за свързване и изчакване, които са по-важни, отчитат само 280 милисекунди.

SiteGround преглед скорост тест

В крайна сметка тестът за скоростта на Pingdom даде на празния уебсайт 96 от 100, което е най-добрият резултат, който сме виждали извън бързото, но надценено Pagely (прочетете нашия Pagely преглед).  

Разработихме и уебсайта чрез Load Impact, който изпрати 50 виртуални потребители на сървъра за пет минути. В допълнение към тестването на времето за реакция за всеки виртуален потребител, ние отбелязахме грешки, които се появиха по пътя. В някои случаи има време за зареждане от 0 милисекунди, което означава, че уебсайтът не отговаря. 

SiteGround преглед-loadimpact

За щастие, това не беше проблем със SiteGround. Той остана постоянен през целия тест, без минус в началото. Освен това има 99,9 процента гаранция за продължаване, която гарантира, че уебсайтът ви ще остане активен. Ако вашият уебсайт падне под 99,9 процента, SiteGround ще ви компенсира с безплатен месец на хостинг за всеки процент.

HostGator

HostGator се представи много по-лошо при нашите тестове за скорост. Скоростният тест на Pingdom даде 83 от 100 и макар B да не изглежда твърде лошо, важно е да запомним, че зареждаме празна версия на WordPress. Когато разровихме се в детайлите, установихме, че много заявки са блокирани, което води до подути време за отговор.

Hostgator преглед скорост тест

Обикновено се обръщаме към нашите как да подобрим ръководството за време за зареждане на уебсайтове за подобряване на скоростта, но това няма да ви стигне далеч с HostGator. Времето за изчакване вече е отлично, което означава, че кеширането и компресирането е малко вероятно да помогнат много. Още по-важни са времето за свързване и блокираните заявки, които са извън вашия контрол. 

Както направихме с SiteGround, след това проведохме HostGator през Load Impact, използвайки същите 50 виртуални потребители за пет минути. Въпреки че не е толкова непоследователен като GreenGeeks (прочетете нашия преглед на GreenGeeks), HostGator се бори да остане на едно място по време на теста. Вероятно има много допринасящи фактори, но подозираме, че липсата на SSD хранилище е основният виновник. 

Има и 99,9 процента гаранция за продължаване, която е подобна на SiteGround. Ако вашият споделен или дистрибуторски план падне под този праг, ще получите безплатен месец на хостинг. Въпреки това, за разлика от SiteGround, той спира до там. Независимо дали имате 99,8 процента или 0 процента време за изпълнение, ще получите само един месец обезщетение.

Кръг четири мисли

HostGator не е най-лошият представител, който сме виждали, но е далеч от най-добрия. SiteGround, от друга страна, е в горната част на списъка, с отлична скорост, постоянна производителност и солидна гаранция за непрекъснато зареждане. Всяка една от тези области би го спечелила в този кръг, но, за щастие, получавате и трите.

Кръг: Точка за скорост и времетраене за SiteGround

SiteGround лого
Лого на HostGator

5

Сигурност и поверителност

Нашият последен кръг ще се съсредоточи върху сигурността и поверителността. Ще разгледаме кои функции за защита присъстват, включително сканиране на злонамерен софтуер, защитна стена на уеб приложение, ежедневно архивиране и безплатен SSL / TLS сертификат, както и как уеб хостът обработва личната ви информация. 

SiteGround

Подобно на редовните му функции, функциите за сигурност на SiteGround са отлични. Има множество слоеве на защита, включително изолирани уебсайтове на споделени сървъри, защитна стена на уеб приложения, AI-управлявана анти-ботова система и автоматизирани ежедневни архиви. Плюс това можете да използвате SpamExperts, за да защитите имейла си. 

Има и безплатен SSL / TLS сертификат, включен в плановете, закръглящ защитния пакет. SiteGround включва всичко, което търсим, и дори отива по-далеч, като предлага отлично филтриране на спам за имейл и изолирано сървърно пространство. Въпреки че функциите за защита са отлични, поверителността на SiteGround предлага още по-впечатляващо. 

Не е на ниво, да речем, Midphase или WestHost, що се отнася до поверителността, но тя върши работата (прочетете нашия преглед на Midphase и WestHost преглед). Трябва да плащате за поверителност на домейна, която е 1 долар на месец, но това е вярно за повечето уеб хостове. Политиката за поверителност е това, което се откроява. 

SiteGround казва, че „няма да продава, наема, споделя или по друг начин да разкрива лична информация за търговски цели по никакъв начин.“ Повечето уеб хостове не могат да кажат, че и в свят, в който уеб хостинг услугите се грижат малко за вашата поверителност, е хубаво да видите SiteGround щанд над останалите. 

HostGator

HostGator е част от Endurance International Group, което не е добро нещо за поверителност. Преди да стигнем до това обаче, нека поговорим за позитивите. HostGator включва прилично разпространение на защитни функции с вашия план, включително безплатен SSL / TLS сертификат. Прочетете как да инсталирате SSL сертификат в ръководството за WordPress, ако започвате там. 

Въпреки това липсват автоматизирани ежедневни архиви и сканиране на зловреден софтуер. SiteLock също е под чадъра на EIG и включва сканиране на злонамерен софтуер, както и защитна стена на уеб приложение. Въпреки че не можахме да потвърдим, че WAF не е включен, изглежда, HostGator иска да скрие тези функции за сигурност зад платена стена. 

Сигурността обаче не е основната грижа за HostGator. Много по-притеснително е поверителността, която предлага. Всички марки EIG споделят една и съща ужасна политика за поверителност, която позволява на корпоративния ръководител да събира и продава толкова данни, колкото иска.

В допълнение към „медиите, браншовите наблюдатели, маркетинговите и рекламните партньори, доставчиците, клиентите, потенциалните клиенти или партньори“, EIG има списък на трети партньори, който включва WPBeginner, Google Ads, Bing, Amazon Web Services и др. Можете да намерите пълния списък тук. 

Кръг пет мисли

Малко уеб домакини са загрижени за вашата поверителност, което означава, че всяка доза грижа е почти автоматична победа в този кръг. SiteGround не само демонстрира по-ясна отдаденост на личния живот, но предлага и по-стабилния списък от функции за сигурност. 

Кръг: Точка за сигурност и поверителност за SiteGround

SiteGround лого
Лого на HostGator

6

Заключителни мисли

С четири победи в кръг, SiteGround е наш шампион в това състезание, което трябва да дойде като малка изненада. Той седи близо до върха на нашите рейтинги и свали Bluehost, когато сравнихме двете. Почти по всички начини е по-добрият домакин. 

Победител: SiteGround

HostGator има изкупителни качества, включително множество строители на уебсайтове, много видове хостинг и атрактивен контролен панел. Тези области обаче не са толкова важни за нас. Много по-важни са функциите, включени в плана Ви безплатно, и доколко сте сигурни и вие и вашия уебсайт. В това отношение HostGator изостава. 

Съгласни ли сте, че SiteGround е по-добрият вариант? Защо или защо не? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me