Най-добро съхранение в облак за екипи 2020: Груповата работа по лесния начин

Работата с други по сложен проект може да бъде взискателна, особено ако трябва да споделяте файлове и да си сътрудничите в реално време. Можете обаче да го направите по-малко предизвикателно, като използвате една от най-добрите опции за съхранение в облак за екипи. 


Чудесен пример за този тип услуги е Egnyte Connect, но както ще видите в тази статия, други онлайн услуги за съхранение в облак за екипи са точно по петите му. Друг добър вариант е Slack и можете да видите кои услуги го използват в най-доброто ни хранилище в облак за обкръжение на Slack. 

Можете да научите повече за това как най-добрият облак хранилище работи с малки екипи в нашата статия за облачното съхранение и сътрудничество. Ако търсите най-доброто облачно хранилище за снимки, трябва да се консултирате с нашата статия за най-доброто онлайн хранилище за снимки. 

За множество бизнес потребители сте на правилното място. Имайте предвид обаче, че услугите от този списък не могат да се определят като най-доброто безплатно съхранение в облак за екипи, тъй като те не предлагат такива планове.

Това каза, че ние избрахме доставчиците в този кръг от нашия списък с най-добрите услуги на EFSS и от нашето най-добро сравнение в облачно съхранение. Преди да стигнем до списъка – и победителят, Egnyte Connect – ще определим критериите, които използвахме за класиране на услугите.

Най-добро съхранение в облак за отбори 2020 г.

Какво е най-доброто облачно съхранение за отбори

Да имаш екип от хора е скъпо, така че ще се уверим, че не добавяш излишни разходи. Ето защо ще разгледаме колко скъпи са абонаментните планове, колко място предлагат – в идеалния случай, осигурявайки отделно хранилище за всеки потребител – и колко планове. Колкото повече планове, толкова по-голям е шансът да намерите такъв, който да отговаря на вашите нужди.

Споделянето на файлове и папки е важно при сътрудничество в екипна среда. Услугите трябва да могат да споделят файлове и папки бързо и лесно. На всичкото отгоре са необходими опции за контрол на съдържанието – като защита на паролата, изтичане на връзката, деактивиране на изтеглянето и разрешения при споделяне на папки..

Преди да можете да споделяте вашите файлове, първо трябва да ги вкарате в облака. Тук идва синхронизацията. Трябва да е лесно да прехвърляте вашите файлове; бързо, така че работата ви да не страда; и да могат да използват разширени функции за синхронизиране, като селективно синхронизиране и синхронизиране на всяка папка. Колко бърза е, ще зависи от вашия доставчик на интернет услуги и колко сте близо до сървър.

И накрая, облачната му защита трябва да бъде достатъчно силна, за да направи опасенията за запазване на данните в облака неоснователни. За целта услугите трябва да използват най-малкото криптиране, за предпочитане нулево познание, защита по време на транзит и двуфакторно удостоверяване, което защитава вашите данни за вход. Плюс това центровете за данни, които съхраняват вашите файлове, трябва да бъдат втвърдени.

Egnyte Connect

Не е голяма изненада, че Egnyte Connect заема първото място в този списък, тъй като е победител и в най-добрия ни кръг на EFSS и избран от нас като най-доброто облачно хранилище за екипи. 

Ако имате един до трима потребители, ще трябва да се абонирате за екипния план на Egnyte. Това е $ 10 на потребител на месец и осигурява 1 TB място за съхранение, което е чудесно предложение.

Egnyte-connect0homepage-2019

Можете да се абонирате за плана на Egnyte за Office, ако имате пет до 25 потребители. Той осигурява 5TB онлайн хранилище за $ 8 на потребител на месец. Ако имате нужда от повече потребители, бизнес планът ще отговори на вашите нужди, тъй като поддържа от 25 до 100 потребители. Той осигурява 10TB за съхранение $ 20 на потребител на месец.

Enterprise планът може да има повече от 100 потребители и не ограничава вашето хранилище. Всъщност мащабите за съхранение съобразно вашите нужди. За тази оферта обаче ще трябва да се свържете с Egnyte за оферта.

За да споделяте папка с помощта на Egnyte, можете да поканите други и да им дадете едно от няколко разрешения: „собственик“, „пълен“, „редактор“ и „зрител“.

Можете също така да споделяте съдържание, като генерирате връзки, които след това можете да ограничите до „всеки“, „всеки с парола“, вашите потребители или към кого изпратите имейл. Плюс това можете да накарате връзката да изтече на определена дата, да я защитите с парола, да деактивирате изтеглянето и да получите известие при щракване на връзката.

Друг вариант е да генерирате връзка за качване, за да могат другите да запазват съдържание във вашето облачно пространство. Има и страница, която показва вашите споделени връзки и връзки, които другите са споделили с вас.

Други причини, които харесваме Egnyte Connect

Облачните услуги обикновено предоставят папка за синхронизиране, но Egnyte Connect използва папка с мрежово устройство. Това ви позволява да получите достъп до съдържанието си в облак, без да заемате място на твърдия ви диск, но това означава, че трябва да сте онлайн, за да имате достъп до вашите файлове. 

Въпреки това можете да маркирате файлове за офлайн употреба, ако излизате от мрежата. От друга страна, можете също да използвате селективно синхронизиране, за да маркирате само конкретни файлове в папката си за синхронизиране, които искате да съхранявате в облака.

Използвахме папка с цип от 1 GB, за да тестваме скоростите на синхронизиране на Egnyte и прехвърлянето отне точно времето, което очаквахме. Egnyte обаче не използва алгоритъм за синхронизиране на ниво блок, който би ускорил прехвърлянията след първоначалния, като качва само променените части от файлове.

Egnyte използва TLS протокол, за да защити вашите файлове в транзит и AES 256-битово криптиране, за да ги сканира, а също така се класифицира като услуга с нулеви знания благодарение на функцията си за управление на ключове Egnyte. Можете също да зададете минимална сила и дължина на паролата, както и да персонализирате правилата за вход. Освен това е налична двуфакторна автентификация, за да защитите вашите идентификационни данни.

Центровете за данни на Egnyte използват 24-часово наблюдение, контрол на достъпа и излишък и са втвърдени срещу природни бедствия, като земетресения и пожари. Въпреки това, Egnyte ви позволява да съхранявате данни и на сървърите си, което означава, че можете да се насладите на предимствата на хибридния облак. Не на последно място, но не на последно място, Egnyte ви позволява да отрежете устройствата от синхронизиране и да изтриете всички облачни данни от тях. 

Ние поставяме Egnyte Connect като наш най-добър избор благодарение на добрата си стойност, страхотната сигурност, способността за синхронизиране и богатите функции за споделяне. Ако искате да научите повече за другите функции на Egnyte, прочетете нашия преглед на Egnyte Connect.

OneDrive за бизнес

OneDrive for Business идва от Microsoft и това е едно от най-популярните решения на пазара. Това е до голяма степен благодарение на голямата му стойност.

За разлика от много други бизнес услуги, OneDrive for Business осигурява отделно пространство за съхранение за всеки потребител. Плюс това има седем плана, от които можете да избирате, които дават по-голям шанс, че ще намерите съвпадение. Забележителните планове включват план първи, план втори и бизнес премия.

OneDrive-за-бизнес-страница-2019

OneDrive for Business Plan One е 60 долара на година на потребител и ви осигурява 1 TB място за всеки потребител. План втори е 120 долара годишно на потребител и осигурява на всеки потребител неограничено пространство за съхранение. Ако трябва да използвате Office 365 и други функции на Microsoft, можете да се абонирате за Office 365 Business Premium, който е 15 долара на месец на потребител или 150 долара, ако плащате за година.

OneDrive for Business ви позволява да споделяте съдържание с други хора чрез генериране на връзка или имейл. Ако споделяте връзка, можете да я настроите да изтече след няколко дни, да ограничите достъпа до определени потребители и да я защитите с парола. Можете също да деактивирате редактирането и да ограничите връзката, така че тя да работи само с конкретни хора, хора във вашата организация или такива със съществуващ достъп.

Други причини, защо харесваме OneDrive за бизнеса

Тествахме синхронизирането на OneDrive с помощта на нашата папка с цип от 1 GB и успяхме да го качим за около минута повече, отколкото очаквахме. OneDrive for Business дори използва синхронизиране на ниво блок, макар и само за файлове в Office. Това обаче все още бие услуги, които изобщо не го използват.

Друг вариант, с който OneDrive може да се похвали, но други не, е възможността да блокира синхронизирането на определени типове файлове. Екипът на Microsoft също е включил селективно синхронизиране, което означава, че използвайки двете функции, можете да създадете приятна настройка за синхронизиране.

OneDrive също използва криптиране, за да кодира вашите данни: BitLocker на ниво диск и 256-битово криптиране AES на ниво файл. За да защити вашите файлове по време на транзит, OneDrive използва протокола TLS и пренасочва неаутентифицирани връзки към HTTPS. 

Можете да зададете политика за паролата на служителите си, но единствената възможна конфигурация е изтичане на паролата. Въпреки това паролите трябва да бъдат с дължина най-малко осем знака и да отговарят на условията за сила, като например число, символ и малки и малки букви. Освен това е налична двуфакторна автентификация, за да защитите вашите идентификационни данни.

OneDrive for Business е чудесна услуга за екипите поради отличната си стойност, сигурност, уникална функция за синхронизация и синхронизиране на ниво блок. Не е толкова добро, колкото Egnyte Connect за споделяне, поради което е на второ място. Ако искате да научите повече за тази услуга, прочетете нашия преглед на OneDrive for Business.

Кутия

Box е услуга, която е популярна както за малкия, така и за големия бизнес, което го прави подходящ кандидат за екипи.

Можете да се абонирате за един от четири Box плана, в зависимост от размера на вашия екип: Box Starter, Box Business, Box Business Plus и Enterprise. Планът за начинаещи изисква минимум трима потребители и ограничава максимума на 10. Всички останали планове започват от петима потребители и нямат горна граница. Плюс това, всички те предоставят отстъпка, ако платите за година предварително.

кутия-бизнес-страница

Планът за начинаещи ви осигурява само 100 GB за 5,80 долара на месец на потребител, но може да е достатъчен за някои по-малки екипи. Бизнес планът обаче осигурява неограничено съхранение за $ 17,30 на месец на потребител.

Планът “Бизнес плюс” също осигурява неограничено пространство за съхранение, но предлага допълнителни функции за $ 28,70 на месец на потребител. По същия начин, Enterprise планът добавя съответствие и други функции, но ще трябва да се свържете с Box за цената.

Можете да споделяте съдържание, като каните други и им давате разрешения, или като генерирате връзка и ги изпращате. Независимо от метода, ако поканите хора, можете да им дадете разрешения за „редактор“ или „зрител“. 

Освен това, когато споделяте папки, можете да изберете да зададете едно от пет допълнителни нива на разрешение: „съсобственик“, „качител на зрител“, „качител за визуализация“, „преглед“ или „качител“.

Когато генерирате връзка, можете също да я защитите с парола, да деактивирате изтеглянията, да определите персонализиран URL адрес и да настроите връзката да изтече на определена дата. Въпреки това няма страница, която да показва вашите акции.

Други причини, защо харесваме кутията

Box използва папка за синхронизиране, за да изпраща вашите файлове в облака и обратно. Ако смятате, че съхраняването на файлове от облака може да отнеме твърде много от вашето място на твърдия диск, можете да използвате селективно синхронизиране, за да го смекчите. Можете също така да изберете да премахнете файлове от вашия твърд диск – правейки ги „само облачни“ – като изберете да ги синхронизирате от папката за синхронизиране.

Скоростите за синхронизиране на Box бяха близки до очакваните и сравняваха добре с други услуги. Освен това, като много други услуги на EFSS, той не използва синхронизиране на ниво блок.

Box защитава вашите файлове в транзит чрез TLS протокол и използва 256-битово криптиране AES, за да направи вашите файлове нечетливи, когато са в покой в ​​центъра за данни. Плюс това, Box ви позволява да използвате Box KeySafe, за да можете да управлявате своя ключ за криптиране, което означава, че можете да се насладите на частно криптиране.

За да предотврати проникване в акаунта, Box предоставя двуфакторна автентификация и изисквания за персонализирана парола.

Можете да използвате фиксирането на устройството на Box, за да изрежете откраднатите или изгубените устройства от синхронизиране и да предотвратите бъдещи синхронизации. Въпреки това ще трябва да използвате функцията за отдалечено избърсване, за да изчистите вече синхронизираното съдържание. За това обаче ще трябва да се свържете с Box.

Плановете на Box са най-малкото скъпи и няма страница за одит на дялове. Въпреки това, Box има много преимущества, включително силна сигурност, бърза синхронизация и други. Можете да получите повече подробности в нашия преглед на кутията.

Dropbox Business

Dropbox е име на домакинство в облачно хранилище и неговата бизнес версия не се различава. Подобно на Egnyte Connect, той предлага само три плана: Standard, Advanced и Enterprise. Всички изискват минимум трима потребители. Стандартният план предвижда 3TB за $ 15 на месец на потребител или $ 12,50 за потребител, ако плащате за годината. 

Dropbox-бизнес-страница-2019

За повече хранилище можете да се абонирате за разширения план, който ви осигурява неограничен обем на съхранение за $ 25 на месец на потребител. Ако платите за година предварително, цената пада до 20 долара на потребител. Enterprise също осигурява неограничено съхранение, плюс допълнителни функции. Ще трябва да се свържете с Dropbox за цената.

Dropbox ви предоставя споделена „папка за екип“ още от самото начало. Всички ваши потребители имат достъп до него, но можете да създадете други папки и да каните хора да имат достъп до тях. След като го направите, можете да им дадете разрешения за „редактиране“ или „за преглед“.

Освен това можете да генерирате връзки за споделяне на файлове и папки. Можете да ги ограничите до членове на екипа, потребители с паролата или всеки, който има връзката. Освен това можете да деактивирате изтеглянето на връзката или да я настроите да изтече на определена дата. Ако искате другите да споделят с вас, Dropbox ви позволява да генерирате връзка за качване. За да следите акциите, има страница, която показва всички тях.

Други причини, защо харесваме Dropbox Business

Dropbox измисли общия модел на синхронизация, така че е даден, че се справя чудесно в тази категория. Dropbox обаче подобрява стандартния подход, като използва „интелигентна синхронизация“. Тя ви позволява да избирате файлове, които да съхранявате само в облака, но все пак ви дава възможност за достъп до тях от настолното приложение.

Синхронизирането на Dropbox отне повече време, отколкото очаквахме да качим нашата 1GB папка за тестване с цип, но не беше бавна. Въпреки това Dropbox доставя истинска синхронизация на ниво блок, така че качването след първоначалното ще бъде много по-бързо.

На фронта на сигурността Dropbox използва 256-битово криптиране на AES, за да кодира вашите файлове в покой и TLS протокол, за да защити вашите файлове, докато сте в транзит до неговите центрове за данни. Можете да защитите акаунта си, като използвате двуфакторно удостоверяване и чрез настройване на правилата за вход, което ви позволява да зададете условия за парола, да изисквате нулиране на паролата и други.

Един от недостатъците обаче е фактът, че Dropbox поддържа метаданните ви в обикновен текст. Имайте предвид, че това е често срещана практика, която се използва за индексиране и подобряване на потребителското изживяване. Плюс това, Dropbox ви позволява дистанционно да избършете устройство, дори само да използвате мобилното приложение. За повече информация относно Dropbox Business, прочетете нашия преглед на Dropbox Business.

Tresorit

Tresorit е услуга, която се фокусира върху напредналата сигурност, което в случая означава, че не е евтино. Все пак това е чудесен избор за екипи, които се нуждаят от най-добрите функции за сигурност.

Tresorit има само два плана, които поддържат повече от един потребител: Business и Enterprise. Бизнес планът изисква минимум двама потребители и поставя максимален лимит само на девет потребители. Получава ви 1 ТБ хранилище за 25 долара на месец на потребител или 20 долара на месец на потребител, ако плащате за година по-рано. 

Tresorit-страница-2019

За повече потребители можете да се абонирате за Enterprise план, който достига до 100 потребители, но изисква минимум 10. Той осигурява неограничено пространство за съхранение за 30 долара на месец на потребител или 24 долара на месец за потребител, ако плащате за година горе отпред.

Tresorit ви позволява да споделяте папки, като генерирате връзка или каните потребители чрез имейл. В случая с имейла потребителите ще трябва да се регистрират за акаунт в Tresorit. Можете да заобиколите това изискване, като споделяте папка като връзка. Файловете могат да се споделят само като връзки. 

И в двата случая можете да защитите връзките с парола, да зададете дата на изтичане или да поставите ограничение за достъп. Когато споделяте папки, можете да дадете три нива на разрешения: „редактиране“, „четене“ и „четене и промяна“.

Tresorit предоставя страница, която ви позволява да следите всички споделяния и друг изглед, който показва всички хора, с които сте споделили.

Други причини, които харесваме Tresorit

Tresorit не използва една папка за синхронизиране, за разлика от други услуги за съхранение в облак. По-скоро той ви моли да създадете отделни папки, наречени „tresors“, за да синхронизирате вашите файлове. Tresorit ви позволява избирателно да синхронизирате конкретни файлове със своите tresors. Плюс това, качването на нашия 1 GB цип файл отне времето, което очаквахме.

Главно сред мерките за сигурност на Tresorit е частното AES 256-битово криптиране, което Tresorit предоставя по подразбиране. Плюс това, TLS протоколът защитава вашите файлове в транзит.

На разположение е двуфакторно удостоверяване, за да защити акаунта ви от проникване. В допълнение, Tresorit осигурява своите центрове за данни с 24/7 наблюдение и биометрично сканиране, а също така се придържа към най-новите ISO стандарти. Ако искате да научите повече за широките защитни функции на Tresorit, прочетете нашия преглед на Tresorit.

Заключителни мисли

Всички тези планове са подходящи за екипи, но ние намираме Egnyte Connect за най-добрият благодарение на своите функции за сигурност, способно споделяне, добра стойност и богати възможности за синхронизация. Това каза, OneDrive for Business е много по-назад и може да бъде по-добра оферта в зависимост от вашия случай на използване. 

Можем да кажем същото за Box, само че е по-скъпо, както и Dropbox Business и Tresorit. Ако смятате, че тези услуги може да са по-подходящи, ви каним да прочетете техните отделни отзиви и да се възползвате от техните безплатни изпитания, за да ги тествате, преди да се ангажирате.

Коя услуга е най-добрата за вас? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map