Най-добро онлайн резервно копие за архивиране през 2020 г.: дългосрочно съхранение

Обикновено се фокусираме върху архивиране на данни, но архивирането на файлове се архивира с обрат: архивирате файлове, които рядко се нуждаете от използване или промяна. Друга разлика е, че чрез архивиране премествате вашите файлове в облака, вместо да ги копирате. Това ви помага да спестите място, затова решихме да създадем най-доброто резервно копие в мрежата за архивиране.

Друга крачка е, че облачните услуги, предлагащи архитектура за архивиране и архивиране, могат да намалят разходите за съхранение на вашия архив, тъй като не е необходимо да имате достъп до него често. Възстановяването обаче отнема повече време. 

Този тип съхранение обикновено се нарича „студено съхранение“ и някои от услугите в нашия списък имат планове, които го предлагат. Други осигуряват редовното “горещо” съхранение, което е по-скъпо.

Избрахме услугите в този списък от най-добрия ни резервен онлайн резервен файл за малък бизнес, но също така и от нашия най-добър онлайн списък за архивиране. Ако сте тук по погрешка и се нуждаете от помощ при избора на услуга, консултирайте се с нашите онлайн резервни ревюта за алтернативи.

Архивирането на вашите файлове в облака ще намали риска от загуба на вашите файлове поради повреда на твърдия диск. За повече информация относно това какво могат да правят резервните услуги, посетете нашата онлайн резервна библиотека.

Най-добро онлайн резервно копие за архивиране 2020

Какво прави онлайн архивирането най-доброто за студено съхранение

Нашите основни критерии в тази обща информация са стойност, защото е най-добре, ако можете да архивирате много файлове за евтино. В идеалния случай една услуга също трябва да има много планове, защото това ви помага да изберете най-подходящия за вашите нужди. Плюс това е чудесно, ако доставчикът предлага безплатен план или пробен период, така че можете да тествате услугата, преди да решите да се абонирате.

Услугата трябва да е лесна за използване. Това означава, че ще можете да архивирате вашите файлове и да забравите за тях, докато не се наложи да получите достъп до тях. Когато това се случи, трябва да можете да го направите по прям начин. Плюс това услугата трябва да работи на повечето операционни системи и да осигурява достъп чрез интернет и мобилни устройства.

Прехвърлянето на вашите файлове може да отнеме много време, в зависимост от вашата честотна лента, колко сте близо до сървъра и услугата за архивиране. Услугата с глобална мрежа от сървъри обикновено е най-бързата. Също така обичаме да виждаме възможността да активираме качване с много нишки.

Облачната сигурност на услугата за архивиране трябва да бъде силна. Това зависи от нивото на криптиране на файловете, както и кой протокол и криптиране защитават вашите файлове при транзит и други.

Най-доброто архивиране онлайн за архивиране: True Image Acronis

Acronis True Image е услуга за архивиране в домашни условия, която е близо до върха на най-добрите ни онлайн резервни услуги. Той предлага много функции, включително инструмент за архивиране на данни, който може да премества вашите файлове в облака и да изтрива локалното копие.

Acronis True--Image-Backup-Setup-Slider1

Acronis True--Image-Destination-Slider2

Acronis True--Image-Active-Protect-Slider3

Acronis True--Image-Settings-Slider4

Acronis True-образ-Tools-Slider5

предишен

Следващия

Преди да го използвате обаче, ще трябва да се абонирате или за неговите „разширени“ или „премиум“ планове. „Разширеният“ план осигурява 250 GB резервно пространство за един компютър за $ 49,99 годишно. За допълнителни 20 долара можете да добавите 250 GB място или да добавите два компютъра, максимум пет.

“Премиум” планът ви получава 1TB за $ 99,99 на година. Не можете да направите резервно копие на повече компютри, отколкото можете с „разширения“ план, но всеки добавен компютър повишава цената с 50 долара. Можете също да увеличите пространството си с 1TB за $ 40 на година, до максимум 5TB. 

Ако смятате, че Acronis True Image може да се окаже подходящ, можете да използвате безплатната 30-дневна пробна версия, за да сте сигурни, че получавате това, което ви трябва.

Ще архивирате вашите файлове с помощта на настолния клиент, който има модерен и интуитивен дизайн. Той също така ви дава начин за бърз достъп до архивираните файлове от програмата за разглеждане на файлове на вашата операционна система. Настолният клиент е достъпен за Windows и macOS, но не и за Linux. Ако имате нужда от поддръжка на Linux, прочетете нашите най-добри резервни копия в мрежата за Linux.

Друг начин за достъп до архивното ви пространство е от уеб клиента, който е привлекателен и пряк. Освен това, приложенията за смартфони за Android и iOS са лесни за използване и ви позволяват да имате достъп до вашите файлове и архивиране, докато сте в движение.

Други причини, които харесваме Acronis True Image

Acronis True Image използва 256-битово криптиране AES за защита на файловете в покой, а TLS / SSL протоколът защитава вашите данни при прехвърляне (повече за това в нашето сравнение на SSL срещу TLS). Плюс това, Acronis Active Protection 2.0 ви предпазва от атаки, свързани с извличане на софтуер. Предлага се и частно криптиране. 

Все пак няма двуфакторно удостоверяване, което е голяма пропуск. Поради това не забравяйте да създадете силна парола.

Acronis има собствена глобална мрежа от сървъри, която му помогна да достигне бързи скорости на трансфер при нашия тест. Можете да видите резултатите в нашия преглед на Acronis True Image. 

Поставихме Acronis на върха благодарение на гъвкавите си планове, бърз достъп до вашия архив, стабилна сигурност и бързи скорости на трансфер.

Облачно архивиране на Zoolz за бизнес

За разлика от предишния запис, Zoolz Cloud Backup for Business е насочен към, добре, бизнеса. Въпреки това, той осигурява архивиране без стръмните цени, които бизнес резервните услуги обикновено имат.

Клиент за домашен работен плот Zoolz

Zoolz Home Auto Select

График за архивиране на Zoolz Home

Оптимизация на домашни ресурси на Zoolz

Домашен онлайн интерфейс на Zoolz

предишен

Следващия

Това е така, защото всичките му планове осигуряват съхранение на студено. Най-евтиният план е планът от 2TB, който струва $ 79,90 годишно. Ако имате нужда от повече, можете да се абонирате за план от 5TB за 199,90 долара годишно. По-скъпите планове ви позволяват да плащате на месец. Ако в крайна сметка се нуждаете от горещо съхранение, можете да го закупите на стъпки от 1 TB за $ 400, до 4TB годишно.

Ако не сте сигурни в Zoolz, не забравяйте да използвате 14-дневния си безплатен пробен период, за да ви помогне да направите решението си. Предлага се с 50GB топло и студено съхранение.

Настолният клиент на Zoolz е достъпен за Windows и macOS. Основният му прозорец показва цялата необходима информация за вашия архив, а бутоните в долната част ви позволяват да изберете данни за архивиране, настройвате настройките и инициирате процеса на възстановяване. Като цяло настолният клиент е прям и привлекателен.

Няма мобилни приложения, но можете да използвате уеб клиента за достъп до архивите си. Тя показва много информация, като същевременно е ясна и не е прекомерна. Прочетете повече за всичко това в нашия преглед на Zoolz Cloud Backup for Business.

Други причини, които харесваме Zoolz Cloud Backup за бизнес

Облачно архивиране на Zoolz Cloud защитава вашите данни, преди да напусне компютъра си с помощта на AES 256-битово криптиране и можете сами да управлявате ключа за криптиране. Плюс това Zoolz защитава вашите файлове в транзит, използвайки SSL протокола. Zoolz обаче не предоставя двуфакторна автентификация. 

Zoolz използва AWS инфраструктурата на Amazon, но това не помогна за постигането на бързи скорости на качване в нашите тестове за скорост. Има обаче режим, който посвещава цялата налична честотна лента на Acronis True Image, а също и опция за включване на многонишкови архиви. И двата метода ще ускорят прехвърлянето ви.

Това беше близък разговор между Acronis True Image и Zoolz Cloud Backup for Business, но в крайна сметка решихме да поставим Zoolz Cloud Backup на второ място, тъй като му липсват мобилни приложения и нямаме достъп до архива ви от работния плот, като Acronis може.

Jottacloud

Jottacloud е облачна услуга за съхранение и архивиране от Норвегия, която предоставя онлайн архив, който можете да използвате за качване на вашите файлове.

„Личният“ план на Jottacloud осигурява неограничено пространство за архивиране. Това е 7,56 долара на месец, но годишната намалена цена е 75,58 долара, което се оказва 6,30 долара на месец. 

Jottacloud-страница-2019

Ако имате нужда от план за множество потребители, можете да използвате планове „семейство“ или „бизнес“. Най-евтиният семеен план получава 1TB за 6,46 долара на месец или 64,60 долара годишно. Същото количество пространство за неограничени бизнес потребители е 10,84 долара на месец или 130,13 долара годишно.

Трябва да използвате уеб клиента, за да архивирате файлове. Това е така, защото настолния клиент не може да архивира вашите файлове и е тромав. С уеб клиента обаче е необходимо само едно кликване за достъп до архива ви и след това можете да качвате вашите файлове и папки в него.

Мобилните приложения на Jottacloud са приятни за използване и ви позволяват да получите достъп до архива си и да архивирате снимките си. Плюс това можете да изчистите телефона си от всички снимки, които сте архивирали. Това означава, че получавате и архивиране за вашите снимки.

Други причини, които харесваме Jottacloud

Jottacloud използва TLS / SSL протокол, за да защити вашите файлове при транзит от вашия компютър към сървър. Веднъж на сървър, 256-битовото криптиране на AES ще кодира вашите файлове в покой. Това обаче не е частно Въпреки това Jottacloud разполага с двуфакторно удостоверяване, което ще защити вашите идентификационни данни.

Центровете за данни на Jottacloud са в Норвегия, така че вашето разстояние от него ще се отрази на скоростта на прехвърляне. Бяхме сравнително близки в Белград, Сърбия, когато тествахме Jottacloud, но ако не сте, можете да ускорите трансферите си, ако активирате многонишково архивиране.

Jottacloud има ценови планове, които предлагат голяма стойност, но липсва частно криптиране и изисква да използвате уеб клиента за архивиране на файлове. В този смисъл има още неща за Jottacloud, както можете да прочетете в нашето ревю на Jottacloud.

IDrive за бизнес

IDrive е способна услуга както за лични, така и за бизнес потребители. Той предлага истинско архивиране, което означава, че никога няма да изтрие вашите файлове, освен ако изрично не ги изтриете от облака. Благодарение на това тя направи този списък.

IDrive може да архивира неограничени устройства и всички планове осигуряват еднакво количество синхронизирано пространство, както правят резервно пространство.

IDrive-клиент-Backup-Slider1

IDrive-клиент-Restore-Slider2

IDrive-клиент-Scheduler-Slider3

IDrive-клиент-Sync-Slider4

IDrive-клиент-Disk-Image-Slider5

предишен

Следващия

Най-евтиният бизнес план получава 250GB за 74,62 долара годишно. За 500 GB ще трябва да отделите 149,62 долара годишно. Следващите планове стигат до 12,5TB и ви позволяват да плащате и на месец.

Има и лични планове, които осигуряват 2TB за $ 52.12 на година и 5TB за $ 74.62 годишно. Ако не сте сигурни, че IDrive е правилният избор, можете да използвате безплатния му план от 5 GB, за да го тествате, преди да се абонирате.

Клиентът за настолни клиенти на IDrive работи в Windows и macOS, но не и в Linux. Не е сред най-привлекателните клиенти, но е прям. Можете също да използвате уеб приложението, за да качите вашите файлове в пространството „синхронизиране и съхранение в облак“, което работи чудесно за архивиране на вашите файлове. 

Мобилното приложение е лесно за използване, благодарение на своя минимален и интуитивен дизайн. Можете да го използвате за достъп до хронологията за архивиране и снимка, както и за архивиране на вашите телефонни данни. Поради това IDrive направи най-доброто онлайн резервно копие за мобилен обзор.

Други причини, които харесваме IDrive за бизнес

IDrive използва TLS / SSL протокол, за да защити вашите файлове в транзит и 256-битово AES криптиране, за да ги сканира в покой. Можете също да активирате частно криптиране, когато за първи път настроите IDrive.

Предлага се и двуфакторна автентификация и можете дистанционно да деактивирате синхронизирането за устройствата във вашия акаунт. Това помага, ако някой открадне вашето устройство.

IDrive не е бърз при първоначалните качвания, но можете да използвате куриерска услуга, наречена IDrive Express, за да архивирате и възстановите вашите файлове. Ако искате да научите повече за IDrive, прочетете нашия преглед на IDrive.

BigMIND Business

BigMIND Business е друг продукт на Zoolz (както е BIGMind Home). Той е пълен с функции и ви позволява да архивирате вашите файлове с помощта на специалния си абонаментен план, наречен „интелигентен архив“, който осигурява 1 TB студено съхранение за $ 40 на месец. Плюс това, той може да поддържа до 50 сървъра и 500 потребители. 

Ако имате нужда от повече място, можете да добавите 1TB за $ 40 на месец, до 10TB. Планът предоставя и AI откриване на снимки, което е полезно, ако работите със снимки.

Табло за управление на работния плот BigMIND

Опции за свързване с BigMIND

Интелигентна селекция BigMIND

BigMIND Backup Schedule

Онлайн проучване на файлове BigMIND

предишен

Следващия

Клиентът за настолни клиенти на BigMIND, като този от Zoolz Cloud, работи на Windows и Mac и показва всичко, което трябва да знаете за вашия архив от пръв поглед. Като цяло е лесен и лесен за използване.

Основният изглед на уеб клиента е таблото за управление, а също така показва цялата необходима информация за цялостното архивиране на вашия бизнес. Той е ясен, привлекателен и лесен за използване. 

Можете също да използвате мобилния клиент за качване на данни, включително дневници на разговори, контакти, снимки, съобщения, видеоклипове и други типове файлове. Освен това можете да инструктирате приложението да изчисти телефона ви от видеоклипове и изображения, които сте архивирали.

Други причини, които харесваме BigMIND бизнеса

BigMIND Business управлява вашия ключ за криптиране по подразбиране и няма начин да активирате частното криптиране. Това каза, че нивото на криптиране е 256-битов AES, а BigMIND използва SSL протокол за защита на файловете в транзит. Освен това е налична двуфакторна автентификация, за да защитите вашите идентификационни данни.

Доволни сме от ефективността на BigMIND в нашите тестове за качване, но скоростта на изтегляне оставя много да се желае. Можете обаче да включите „многопоточно изтегляне“, за да го ускорите, и можете да преминете към „турбо режим“, за да разпределите повече честотна лента към BigMIND. Ако искате да видите резултатите от тестовете за скорост, прочетете нашия преглед на BigMIND Business.

Заключителни мисли

Всички тези услуги могат да архивират вашите файлове, но най-голямата разлика идва от цената, лесния достъп до архива ви и скоростта на прехвърляне. Благодарение на бързите скорости и доброто използване, ние поставихме Acronis True Image в горната част, въпреки че плановете му предлагат по-ниска стойност от другите услуги (с изключение на BigMIND Business).

Ако основният ви фокус плаща по-малко за повече, други услуги в този списък са чудесен избор, ако можете да живеете с техните специфични недостатъци. Предпочитате ли някой от другите повече от Acronis True Image? Разкажете ни всичко за това в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me