Най-добрите алтернативи на Trello през 2020 г.: Когато Kanban не може

Trello е отличен инструмент, променящ границата между управление на проекти и задачи. Той ви позволява бързо да създавате и възлагате задачи, което прави проектите много по-лесни за управление. Това обаче не е перфектно, затова ще разгледаме какво може да предложи конкуренцията, тъй като считаме най-добрите алтернативи на Trello.


Софтуерът за управление на задачи и проекти има много общо. Ако искате да научите повече за разликите, прочетете нашата статия за управление на задачи спрямо управление на проекти, където обсъждаме нещата по-подробно.

Ще разгледаме инструменти, подобни на Trello, заедно с някои, които са по-прости и други, които са по-модерни. Това ще ви даде няколко опции, които ви позволяват да изберете един, който има функции, които харесвате.

Ако използвате Trello само за да правите бележки и напомняния, разгледайте най-добрите приложения за бележки за инструменти, посветени на това.

Най-добрите алтернативи на Trello на 2020 г.

Какво Trello прави за вас

Trello е приложение, базирано на канбан, което ви позволява да създавате задачи и да ги поставяте в колони. След това премествате задачите между колоните отляво надясно, докато свършите нещата.

Дава ви много начини да го персонализирате. Можете да промените фона и да получите допълнителна функционалност чрез системата му за включване. Има много зареждания, но Бътлър си заслужава специално споменаване. Тя ви позволява да създавате бутони, които автоматично изпълняват задания за вас.

Trello-иконом

Бътлър е чудесен инструмент за извършване на повтарящи се задачи и може да ви спести един тон време, ако го използвате правилно. Прочетете нашия преглед на Trello, за да научите повече за софтуера. 

Ако не сте запознати с подхода на канбан, нашето как да използваме ръководството за борда на канбан е над основите. Ако имате проблеми с Trello, разгледайте нашето ръководство за начинаещи Trello.

Ако обаче не е точно за вас, има много алтернативи.

Какво може да подобри другите инструменти??

Ако искате ефективна, проста канбанска дъска, не можете да направите много по-добре от Trello, но има неща, които може да искате от нея, които не предлагат. 

Разширените функции на Trello също получават премия. Разширенията му изискват да се регистрирате за платен план, ако използвате повече от един на борд. Свободният му план обаче е един от най-добрите. Нека да видим какво да помислим, ако ви харесва, но искате нещо различно.

В основната си форма получавате само канбанов изглед, така че ще трябва да потърсите другаде, ако искате повече от това. Ако искате разширени функции като управление на зависимостта, има и по-добър избор. Прочетете нашата статия за използването на диаграма на Гант за повече информация как да използвате зависимостите.

Trello е лесен и лесен за използване, но с множество колони е по-сложен от повечето приложения за управление на задачи. Ако искате нещо наистина просто, един от тях може да ви подхожда по-добре. Следните инструменти предлагат неща, които Трело няма.

Най-добрата алтернатива на Trello: Асана

Асана е един от любимите ни инструменти за управление на проекти и прави това да се прави забавно. Дизайнът му е атрактивен и използва анимация добре, като цветни същества понякога се появяват, за да оживят нещата. Това обикновено се случва, когато маркирате задачите и покажете колко ефективни козметични функции могат да бъдат за стимулиране на ангажираността на потребителите с платформа.

Освен забавно да се използва, Асана доставя и там, където има значение. Той има повече изгледи от Trello, което ви позволява да оцените по-ефективно състоянието на проекта си. 

асана-празник

Trello има допълнителни изгледи, налични като разширения, но ще трябва да ги настроите. Не са и празненствата. Сравнихме платформите директно в Trello срещу Asana.

Asana има много интеграции и може да се използва с услугата Zapier за споделяне на данни с други платформи. Той може да споделя данни и с Trello, така че ако искате да преместите съществуващи проекти от един на друг, можете.

Асана има богат избор на функции за сигурност. Той използва TLS v1.1 криптиране и е в съответствие с EU-USS. рамка за защита на личните данни и Общият регламент за защита на данните.

Асана цена

Подобно на Trello, Асана има безплатен план, но много от най-добрите му функции изискват абонамент. Ние включваме Trello и Asana в нашия списък с най-добрият безплатен софтуер за управление на проекти. Платените планове на Асана започват от $ 9,99 на потребител на месец, което е добра стойност.

В допълнение към версията на браузъра си има приложения за Android и iOS.

Asana е почти толкова лесен за използване като Trello, но ако се забиете, има селекция от уроци, помощни страници и контактна форма, ако се нуждаете от директна поддръжка.

Asana е добър избор за потребители, които искат по-строг контрол върху своите проекти, с повече начини да работят със задачи, като същевременно поддържат нещата прости. Получете подробностите в нашия преглед на Асана. Нашето ръководство за начинаещи в Асана обяснява повече за използването му.

monday.com

Ако смятате, че подходът на Trello към задачите е твърде ограничителен, тогава monday.com ви позволява да контролирате какво съдържа всеки елемент. Можете да добавите всякакви полета. Елементите в monday.com могат да имат толкова подробности, колкото искате, което ги прави много адаптивни.

понеделник борда
monday.com има хубав изглед на kanban за управление на вашите проекти.

Това прави звука сложен, но monday.com е радост за използване и неговият интерфейс върши чудесна работа да ви ориентира около софтуера. Нашата статия monday.com срещу Trello обсъжда как те сравняват директно.

Настройването на понеделник.com е най-трудната част от използването му, но има много шаблони, така че не е нужно да правите всичко сами. Освен това върши по-добра работа от повечето програми, които ви насочват към правилния шаблон. Това може да бъде ударено и пропуснато другаде.

Въпреки че настройката му отнема работа, тя поддържа отношенията между задачите прости. Няма подзадачи или зависимости. Това е преднамерен избор на дизайн, насочен към поддържане на нещата работещи, но ако имате нужда от тези функции, потърсете друга услуга.

Той ви предпазва от киберпрестъпления, с TLS v1.2 и 256-битово криптиране AES, използвани за защита на вашите данни. Има много добри функции за защита, като например двуфакторна автентификация, ограничена регистрация на домейни и журнали за одит, което ви позволява да следите нещата.

monday.com цена

За съжаление, monday.com не предлага безплатен план, но нивото му на входно ниво е само $ 25 за пет потребители всеки месец, което е много полезно. Има и безплатна пробна версия за 14 дни, без да се изисква карта, така че можете да я проверите за нищо.

Ние сме големи фенове на monday.com и го направихме начело в нашия списък с най-добрият софтуер за управление на проекти. Ако искате да отидете по-далеч от Trello и да персонализирате данните си, без да напускате зоната си на комфорт, monday.com е чудесен избор.

Можете да научите основите на monday.com в нашето ръководство за начинаещи monday.com и да прочетете повече за това какво сме мислили за това в нашия преглед monday.com.

TickTick

Ако ви харесва страната за управление на задачите на Trello, но не ви трябват множеството колони на канбан борда, погледнете софтуера за управление на задачите. Инструментите за управление на задачи ви дават основен списък със задачи, които могат да бъдат сортирани в списъци и да маркирате, докато ги изпълнявате. Всички те имат няколко допълнителни функции, но основните им функции са сходни.

кърлежи, кърлежи настройки

TickTick има множество списъци със задачи, които можете да назовете и категоризирате. Освен това има календар и дневник на дейностите. Той се интегрира с други платформи, като Microsoft Outlook и Google Calendar. Можете да импортирате данни и от други инструменти, като Wunderlist и Todoist.

Екстрите на TickTick включват система за постижения, която ви позволява да изравнявате по време на изпълнение на задачите. Не е много в това, но да имаш начин да проследиш напредъка си може да бъде забавно.

В безплатната му версия получавате основен списък със задачи, който работи добре и това е чудесно, ако е всичко, от което се нуждаете. Ако искате още няколко функции, като изгледите на TickTick, ще трябва да се регистрирате за услугата за премиум. При $ 2.33 на месец обаче няма да ви ужили твърде много портфейла.

TickTick използва Amazon Web Services и пази вашите данни, като ги криптира в покой. Прочетете нашето описание на криптирането за повече информация.

Поддръжка на TickTick

TickTick има добра поддръжка и помощ, но страницата й за помощ е трудно да се намери, тъй като връзките в приложението отиват към неговия форум, което не е толкова добро. Можете да се свържете с нейната поддръжка директно по имейл. Той ни отговори едва след един ден, когато го направихме.

TickTick работи на много устройства, с настолни версии на Windows и macOS, приложения за Android и iOS, разширения на браузъра и версия за Apple Watch.

Можете да използвате TickTick като основен мениджър на задачи и да се потопите в неговите усъвършенствани функции, когато ви е удобно. Подобно на Trello, е добре за онези, които ценят простотата, но може да направи повече, когато имате нужда от това. Прочетете повече за това в нашия преглед на TickTick.

Todoist

Todoist е друг инструмент, който опростява нещата. Като чисто приложение за списък със задачи е по-фокусирано от TickTick, така че е идеално за онези, които просто искат основите, без да се прави компромис с качеството. Той също има допълнителни функции, но все още се основава на създаване на задачи и отметка, докато ги правите.

Todoist-добре дошъл

Можете да поканите съотборници в Todoist и да им присвоите неща, така че можете да го използвате за споделени проекти в допълнение към собствените си работни места. Освен това има карма система, която ви позволява да вкарвате точки за постигане на ежедневни цели.

Има няколко шаблона, подредени в категории, които могат да ви дадат начало при настройката. Той също има избор от цветови схеми.

Можете да качвате файлове и прикачени файлове до 100MB. Разгледайте нашата най-добра статия за съхранение в облак, ако трябва да споделяте по-големи файлове.

Todoist използва AWS, за да хоства вашите данни, които са кодирани при транзит и в покой. Той уважава и вашата поверителност, защото е съобразен с GDPR. Прочетете нашето онлайн ръководство за поверителност, за да научите какво можете да направите, за да пазите данните си от грешни ръце.

Поддръжка на Todoist

Todoist има полезно ръководство за потребителя и се отваря със стартов проект, който ви показва как да го използвате. В случай, че се забиете, има често задавани въпроси и множество помощни статии. Можете също така да се свържете директно чрез формата за контакт. Той ни отговори след по-малко от един час, когато го опитахме.

Това е бързо, но не толкова бързо, колкото Taskworld, който ни отговори само за 19 минути.

Todoist е друга проста алтернатива на Trello, която ви позволява да се съсредоточите още повече върху основите на задаване и изпълнение на задачи. Добре е да работите с други хора и неговата карма система е чудесен начин да ви подтикне да постигнете повече работа. Прочетете повече за това в нашия преглед на Todoist.

LeanKit

Връщаме се обратно в другата посока към LeanKit. Подобно на Trello, LeanKit е инструмент, базиран на канбан, но предлага повече сложност, позволява на мениджърите да разглеждат проекта на различни нива. Добре е да разделяте работата и да оставяте хората да се съсредоточават върху това, което е от значение за тях.

leankit-Kanban

LeanKit ви дава изглед на канбан, подобен на този на Trello, но го разделя на секции за различни екипи. Може да изглежда разхвърляно, но след като разберете какво се случва, е лесно да се съсредоточите върху всичко, което е от значение за вас, или ако сте шефът, голямата картина.

Освен че се фокусирате върху работата си, можете да видите какво правят всички останали, което може да помогне на всеки да разбере ролята на всеки друг и къде се вписва в проекта.

LeanKit включва подзадачи и управление на зависимостите. Можете да създадете взаимоотношения родител-дете между картите, показвайки какво трябва да се направи, преди да може да бъде изпълнена определена задача. Това е добър начин да предотвратите забавянето на работата ви.

LeanKit шаблони

LeanKit има шаблони, които да ви помогнат да започнете, което е полезно, защото е по-трудно да настроите от другите инструменти в този списък. Освен това има отличен уводен проект, който трябва да проверите внимателно, тъй като завършването на действията върху неговите карти работи като урок и ще ви помогне да получите обесването на нещата.

В допълнение към силното си въвеждане, LeanKit се справя отлично с поддръжката. Има безплатна електронна книга, която ще ви помогне да научите за платформата. Лесно се пропуска, но си струва да се търси. Има често задавани въпроси и има много начини да се свържете с услугата. Уебсайтът му не е представен особено добре и намерихме няколко грешки, но има много материали, които да ви помогнат.

Това е смесена чанта за сигурност. Администраторите имат полезни настройки за защита, с които да играят, но не кодират качени прикачени файлове, за които някои може да намерят отношение. 

LeanKit започва от 19 долара на потребител на месец, така че не е евтино, но върши добра работа, като изтласка дъската на канбан до своите граници и го прави подходящ за големи, сложни проекти. Включихме го в нашите списъци с най-добрия софтуер за управление на проекти за строителни фирми и най-добрият софтуер за управление на проекти за малкия бизнес.

LeanKit е един от най-сложните инструменти тук, но предлага много функции за тези, които сериозно се занимават с планиране на проекти. Прочетете повече за това в нашата рецензия на LeanKit.

Уважаеми споменавания

Ние изброихме нашите любими алтернативи, но има няколко други инструменти, които си струва да разгледаме. Те може да не са перфектна подходяща за потребителите на Trello, но всички те имат какво да предложат.

Wrike

Ако искате да избягате от лесния режим и да се хвърлите с главата си в трудния бизнес по управление на проекти, Wrike е инструментът за вас. Той е пълен с функции, които ви помагат да управлявате вашите проекти и включва управление на зависимостта, за да ви позволи да забележите тесни места, преди да се появят.

wrike зависимости

Wrike има висококачествена сигурност и поддръжка. Той също така се интегрира с много платформи. Не е трудно да се използва, но има крива на обучение.

Въпреки че е усъвършенстван инструмент, Wrike има безплатен план, но ви ограничава до петима потребители. Отвъд това, платените му планове започват от 9,80 долара на потребител на месец, така че е голяма стойност.

Прочетете нашето ревю на Wrike за повече подробности. Нашето сравнение на Wrike срещу Trello показва как се оформят един срещу друг.

Airtable

Ако функцията за автоматизация на „butler“ на Trello ви се хареса, „блоковете“ на Airtable също биха могли да представляват интерес. Те ви позволяват автоматично да правите всякакви неща, като обработка на изображения или превод.

Изгледът му на kanban ще позволи на потребителите на Trello да останат в своята зона на комфорт, но изгледът му по подразбиране е по-близо до електронна таблица. Има и календар, който да ви помогне да планирате нещата.

airtable-календар

Airtable Universe ви позволява да видите какво са направили другите потребители с инструмента и е подобно в това отношение на страницата за вдъхновения на Trello Ако сте останали за идеи, това е чудесно място за търсене.

Airtable ви предоставя много подкрепа, с много статии и активна общност. Освен това е една от най-сигурните платформи, с 256-битово криптиране, използвано за данни в транзит и в покой, заедно с множество сертификати и двуфакторно удостоверяване.

Airtable има безплатен план, а платените му версии започват от $ 12 на месец. Ако ви харесва, прочетете повече за това в нашия преглед на Airtable.

Базов лагер

Подобно на Trello, Basecamp предприема приятелски подход. Дизайнът му е привлекателен и лесен за използване.

Той е насочен към екипи и има отлични комуникационни функции, като например „огньовете“ и таблото за съобщения. Лесно е да създавате задачи и да ги присвоявате на съотборници и можете да споделяте файлове един с друг.

базовия лагер-лагерен огън

Заема строга позиция по отношение на поверителността, с 256-битово криптиране и е в съответствие с ЕС-САЩ. щит за поверителност. Нашите как да защитим вашето ръководство за поверителност, си струва да прочетете, ако се притеснявате за това, кой прослушва вашите данни.

Освен че има добри уроци и страници за помощ, поддръжката на Basecamp е отлична, отговаряйки ни за внушителните три минути.

Basecamp начислява фиксирана месечна такса от 99 долара, независимо от броя на потребителите. Ако вашият екип е голям, това би могло да ви спести богатство над платформи, които таксуват на база потребител. Basecamp е безплатен за преподаватели и студенти и предлага отстъпки за нестопански организации. Прочетете повече в нашия преглед на Basecamp.

Заключителни мисли

Trello е отличен инструмент, но има много алтернативи за него. Има по-прости опции сред софтуера за управление на задачи и по-сложен избор.

Ако просто искате нещо основно, TickTick и Todoist са чудесен избор. Asana е подобно, забавно приложение за управление на проекти, което е по-малко фокусирано върху kanban, докато monday.com и LeanKit предлагат повече сложност, без да са твърде трудни за използване.

Ако сте опитали някой от тези инструменти или имате други, които да ви препоръчат, моля, уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me