Най-добрият безплатен софтуер за управление на проекти за 2020 г.: Постигането му на разход

Облачният софтуер може да ви помогне да организирате вашия екип, вашия проект и живота си. Това може да направи комуникацията по-ефективна и да ви мотивира да свършите нещата. Това каза, че може да стане скъпо, така че сме съставили няколко безплатни опции за вас. Кой знае, може дори да спечелите пари, като използвате най-добрия безплатен софтуер за управление на проекти.


Ще ви помогнем да се организирате, без да харчите нищо. Инструментите, които ще обсъдим, имат полезни и ефективни безплатни планове. Ако никога не сте използвали софтуер за управление на проекти, не е трудно да започнете и благодарение на нашето ръководство няма да е нужно дори да отворите портфейла си.

Най-добър безплатен софтуер за управление на проекти 2020

Какво прави най-добрият безплатен софтуер за управление на проекти

За да направят нашия списък, инструментите трябва да предлагат много стойност в своите безплатни планове. Не се интересуваме от безплатни предложения, които не ви позволяват да правите нищо или да ви досаждат да надстроите. Търсим функционални инструменти, но нямаме нищо против дали имат и качествени платени функции.

Освен че са безплатни, ние търсим същите качества, които търсим във всички софтуер за управление на проекти. Това означава, че искаме да видим полезни функции и много от тях. Инструментите трябва да са удобни за потребителя, което означава, че има интерфейс, който е лесно да се разбере и да реагира на потребителското въвеждане. Помощ и насоки също са плюсове.

Харесваме и услуги, които са силни по отношение на сигурността. Много платформи запазват най-добрите си функции за сигурност за своите корпоративни планове, така че предоставянето им на свободни планове ще спечели точки.

Общият наш фаворит е Wrike, който има отличен набор от функции и е висококачествен инструмент, въпреки че има повече крива на обучение от някои от неговите конкуренти.

Най-добрият безплатен софтуер за управление на проекти: Wrike

Wrike е един от любимите ни инструменти и беше пребит от не-безплатния узурпатор monday.com в нашия списък с най-добрият софтуер за управление на проекти. Вижте как те сравняват директно в нашия понеделник.com срещу Wrike.

wrike-нов проект

В безплатния план на Wrike можете да получите достъп до изгледите на неговия съвет и списъци. Останалите му гледки са висящи пред вас като дразнещи плодове, като използвате сив текст, така че можете да добиете представа какво можете да направите, ако надстроите.

Можете да споделяте своите дъски с до петима съотборници безплатно. Можете да зададете задачи на себе си или на всеки член от вашия екип.

Wrike теми

Лесно е да персонализирате външния вид на Wrike, тъй като има 13 налични теми. Те обаче са зададени на база потребител, така че не можете да ги споделяте както можете в Trello. По-добре е, ако искате да изглеждате така, както искате, но не толкова добре, ако искате обща тема за всички от вашия екип.

Wrike има много добри опции, скрити в менютата си. Можете да дублирате задачи или да ги накарате да се повтарят автоматично. И двете функции могат да ви спестят работа, така че си струва да ги проверите.

Ако харесвате Wrike и изберете да надстроите, той има много повече функции в своите платени планове. Те включват допълнителни изгледи, подзадачи, управление на зависимости, проверка и проследяване на времето.

Wrike също има висококачествена сигурност и можете да използвате двуфакторно удостоверяване, без да се налага да надграждате. Той използва 256-битово криптиране на AES за съхранение, за което можете да научите в нашето описание на криптирането.

Съхранение на Wrike

Получавате прилични 2 GB хранилище на безплатния план на Wrike. Ако това не е достатъчно, погледнете опциите в нашата най-добра статия за съхранение в облак. Wrike може автоматично да се свърже с Google Drive, Box, Dropbox, Microsoft OneDrive и YouTube, така че имате много възможности за избор, когато става въпрос за споделяне на файлове.

Той също така работи с друг софтуер, като Microsoft Office 365 и Slack, така че можете лесно да интегрирате работните си процеси. Освен настолни приложения за Windows и macOS, Wrike има мобилни приложения за Android и iOS, така че може да се използва почти навсякъде.

Тук има много неща за харесване и малките екипи могат да получат много от Wrike, без да се регистрират за платени планове. Прочетете повече за това в нашето ревю на Wrike.

Trello

Trello е инструмент на базата на канбан и най-лесният за използване в нашия списък. Той прегражда границата между задачите и управлението на проекти. Всъщност е толкова просто, че може би не се пресича. Той обаче има набор от „power-ups“, ако искате да надстроите.

В основната си форма това е един от най-добрите безплатни инструменти и повечето от основните му функции са достъпни. Имате само изглед на канбан, но можете да направите много с това. Ние го използваме тук сами в Cloudwards.net.

Подходът на канбан се състои в създаване на колони, по които можете да се обаждате на всичко, и добавяне на карти към тях, които обикновено представляват задачи. Плъзнете задачите отляво надясно, за да промените състоянието им. Често срещан пример е „да се прави“, „прави“ и „свърши“, но можете да направите колони за членове на екипа или етапи на производство. Прочетете нашите как да използвате ръководството за борда на kanban за повече.

Дъските могат да се използват по всякакъв начин творчески начини. Можете да ги направите публични и да покажете менюта на ресторанта или планове за сядане. Прегледайте примерите на страницата на „Вдъхновенията“ на Trello, за да видите какво е възможно.

„Power-ups“ ви позволява да добавяте различни гледни точки, сближавайки Trello с това, което предлагат други инструменти. Има изненадващо мощни, прегледайте ги, за да видите какво е на разположение.

Трело Бътлър

Приставката “butler” си заслужава да се спомене, защото ви позволява да автоматизирате задачите, които правите редовно. Въпреки че е мощен, той има прост интерфейс, който ви позволява да комбинирате правила с действия. По този начин можете да го накарате да прави неща, като например да премествате карти от една колона в друга, когато те са маркирани като завършени или да добавите контролен списък към нови задачи.

Trello-иконом

„Power-ups“ ви позволява също да споделяте данни с други платформи, като Google Drive, за допълнително съхранение или Slack, за да обсъждате неща с вашите съотборници.

Получавате много възможности за избор, когато става въпрос за персонализиране на вашите дъски. Има стикери и голям избор от фонови изображения, от които да избирате. Има и много емоджи, които да използвате за комуникация. При платени планове получавате още повече опции и можете да качвате свои собствени фонове и стикери.

Trello има двуфакторна автентификация за всички, с по-разширени функции за сигурност за плащане на клиенти. Платените му планове започват от $ 5 на месец за физически лица или $ 9,99 на потребител за отбори. Това не е твърде скъпо, но безплатният план е отличен и няма принуда да надграждате, ако не искате.

Trello е отличен, прост вариант за тези, които са с бюджет на нищо. За да научите повече за това, прочетете нашия преглед на Trello. Ръководството ни за начинаещи Trello също ще ви преведе през основните положения.

Асана

Асана е достъпен инструмент, който ви позволява да използвате нейните канбани и списъци с изгледи безплатно. Можете също да използвате неговия календар, който е полезен за организацията. Безплатният план ви позволява да работите с до 15 членове на екипа, което е щедро за безплатен инструмент.

Подобно на Trello, той работи добре като списък с лични задачи, като ви помага да поддържате проектите си организирани. Освен това е чудесен начин да поддържате всички в офиса си на една и съща страница, а безплатното предлагане на Асана е фантастичен избор за малки екипи.

Задачите могат да включват различна информация. В допълнение към заглавието и описанието, те могат да бъдат присвоени на потребителите, като им се даде срок или разбит на подзадачи. Можете също да правите коментари и да прикачвате файлове към тях. Има ограничение за размер на файла от 100 MB, така че ако имате нужда от повече от това, разгледайте нашето ръководство за най-добро облачно хранилище за големи файлове.

Празници на Асана

Неговите „празненства“ ви възнаграждават за това, че правите нещата със сладки животински анимации. Ще видите как всякакви същества летят по екрана ви, когато го използвате. Те се появяват, когато маркирате задачите като завършени, но не всеки път, което добавя към забавлението.

асана-празник

Спокоен подход на Асана го прави чудесен избор за офиси, където животът не се приема твърде сериозно. Макар и светъл и лек, това е мощен инструмент и дизайнерите му разбират, че ангажираността е плюс, когато хората инвестират в софтуер за управление на проекти.

Ако решите да преминете към платени планове, те започват от $ 9,99 на потребител на месец и предлагат други функции, като зависимости, разширена сигурност и времевата линия на Асана. В допълнение към версията си за браузър, Asana има приложения за Android и iOS.

Асана има много неща за това и е лесен за използване. Trello е най-лесната безплатна платформа за използване, но Asana е близо секунда и предоставя повече по отношение на функциите. Или е чудесен начин да започнете работа със софтуер за управление на проекти.

За повече информация за Асана, прочетете нашия преглед на Асана. Ако решите да поемете, прочетете нашето ръководство за начинаещи Асана за съвети какво можете да постигнете с него.

Freedcamp

Freedcamp има изчерпателен безплатен план, който ви позволява да правите много, без да се налага да разграждате и стотинка.

freedcamp-задачи

Основният му изглед „задачи“ е диаграма на Гант с пълно управление на зависимостта. Можете да влачите елементи наоколо, да създавате зависимости, като плъзгате от елемент към елемент и коригирате съдържанието на задачите, като щракнете двукратно, за да се покаже прозорец. 

Преместете задачи наоколо и ще видите как останалите елементи на проекта се движат, за да приспособят промените си. Това е едно от най-бързите и интуитивни реализации на Gantt, които сме виждали.

freedcamp-Гант

Има също календар и съвет за дискусии, така че можете да видите кога нещата трябва да направите и да обсъдите подробностите за вашите проекти онлайн.

Проследяване на времето в Freedcamp

Можете да зададете основни етапи, за да дадете на проектите си цели и да добавите структура към тях. Включени са функции за проследяване на времето, което е щедра функция за включване в безплатен план. Това ви позволява да следите колко време сте прекарали в нещата. 

Изглежда обаче, че тази страница е малко повече от дневник. Не бихме могли лесно да зададем време на задачите, които сме създали в останалите изгледи, по-скоро трябваше да дадем ръчно на всяко парче време. Това не е най-доброто изпълнение на проследяването на времето, но все пак е хубаво да получите безплатно.

Ако искате да проверите платформа, която прави проследяването и оценяването на времето добре, прочетете нашия преглед Mavenlink. Очаквайте да платите за това, след като завършите безплатната му пробна версия.

Трябва да отбележим, че някои от функциите, които успяхме да използваме, изглежда не са посочени в безплатния план на страницата му с цените. Не сме сигурни дали това е така, защото страницата с ценообразуването е остаряла или тези функции не са деактивирани автоматично до края на безплатната пробна версия. 

Така или иначе не правим суетене по въпроса и сме много щастливи от безплатното предлагане на Freedcamp. Дори в безплатния му план получавате неограничени проекти и файлове, което ни звучи добре. 

Freedcamp има мобилни приложения за Android и iOS. На уебсайта му има и настолни приложения за Windows и macOS, скрити. Прочетете повече за това в нашия преглед на Freedcamp.

ClickUp

Платено като едно приложение, за да ги замени всички, не е нужно да плащате нищо, за да започнете с ClickUp. Той ви дава повечето от основните му характеристики за нищо. На разположение са подзадачи и управление на зависимостите, както и изгледите на календара, задачите и дъската.

Както казахме в нашия преглед, основните му функции за управление на задачите са отлични. Можете да давате приоритет на задачите и да ги обединявате, ако почувствате, че сте управлявали твърде много и сте в крайна сметка с твърде много. Тя ви позволява да създавате прогнози за времето, които могат да бъдат сравнени с реалните резултати по-късно, което ви помага да се подобрите при прогнозиране на разходите за проекта.

clickup списък

Мениджърите ще оценят и изгледа на кутията на ClickUp, който ви позволява да разделите екрана нагоре в полета, показващи задачите, възложени на всеки член. Добре е да знаете какво прави екипът, така че ClickUp ще бъде от особен интерес за шефовете, които искат да следят внимателно нещата.

ClickUp Notes

ClickUp има и други полезни функции, като например своя бележник в долния десен ъгъл, който ви позволява да пишете напомняния на себе си или всичко друго, което намирате за полезно. Прочетете нашата статия за най-добрите приложения за бележки, ако харесвате функцията. ClickUp ви позволява също да използвате собственото си лого или да зададете своя собствена цветова схема.

Безплатният му план ви дава неограничени потребители, проекти и пространства. Подобно на много безплатни предложения, той има ограничено пространство за съхранение само на 100 MB. Нашата най-добрата статия за онлайн съхранение за екипи ще ви помогне, ако имате нужда от повече.

ClickUp ви позволява да импортирате данни от няколко платформи, като Asana, Trello и Jira. Неговите интеграции включват Zapier, който ви позволява да споделяте данни с над 1000 приложения. Въпреки това имахме проблеми с експортната му функция, която не можахме да работим.

Ако се регистрирате, ClickUp с 5 долара на потребител на месец за най-евтиния платен план, няма да разбие банката. Получавате разширени отчети, повече интеграции, неограничено съхранение и премахване на ограниченията за използване за неща, като например персонализирани полета. За по-скъпите планове се предлагат подобрени функции за сигурност и управление.

В допълнение към настолни и мобилни приложения, можете да използвате ClickUp чрез разширение за Google Chrome или на Amazon Fire TV. Прочетете повече за това в нашия ClickUp преглед.

Уважаеми споменавания

Има няколко други платформи с безплатни планове, които ни харесват, че не влязоха в топ пет.

TeamGantt

TeamGantt има безплатна оферта, която ви позволява да работите с екипи от трима души. Това е ограничено, но добър начин да го проверите. Това е мощен инструмент, основан, както бихте очаквали, около неговия изглед на Гант.

Основните му характеристики включват управление на зависимостта и върши добра работа, като го прави интуитивен. Диаграмите на Гант могат да бъдат чудесно, но TeamGantt са добре, както бихте очаквали от неговата ключова характеристика.

Въпреки че безплатното предлагане на TeamGantt е прилично, много от неговите по-модерни функции за бизнес и сигурност са ограничени до платените му планове. Прочетете нашия рейтинг на TeamGantt за повече. Ако се интересувате от инструмент на базата на Гант, нашето как да използвате статията на Гант си струва да проверите.

Podio

Безплатната опция на Podio включва основните му функции за управление на задачи, приложения и работни пространства. За съжаление, вие получавате само 500 артикула с това. 

Колко лимитира това, зависи от това за какво го използвате. Ако го използвате, за да следите няколко десетки задачи, ще бъдете добре, но ако имате много елементи, влизащи и излизащи от вашата система и искате да ги архивирате, бързо ще достигнете нейните граници.

Podio остава добра опция обаче и работи добре като лесен за използване списък със задачи, който има няколко допълнителни функции. Освен това получавате неограничено място за съхранение, което е трудно за победа и Podio се интегрира с много услуги, като Google Drive, Dropbox и Evernote. Прочетете за това в нашия ревю за Podio.

Airtable

Безплатното предлагане на Airtable ви позволява да използвате основните му функции. Това е лесен инструмент за създаване на база данни Това прави звука сложен за използване, но има висококачествен подбор от шаблони, който ви позволява бързо да го настроите за всякакви проекти.

За съжаление любимата ни функция, блоковете на Airtable, не е достъпна със своя безплатен план. Блоковете ви дават всякакъв вид интересна функционалност и си струва да се регистрирате за Airtable, за да използвате. Научете повече в нашия преглед на Airtable.

Като цяло обаче Airtable е добър вариант за хора, които искат подход без глупости за споделяне на информация за проекта.

Заключителни мисли

Не само че не е необходимо да разбивате банката, за да влезете в софтуер за управление на проекти, дори не е нужно да докосвате вашата прасенце. Както видяхме, има много безплатни опции, които могат да ви помогнат да се организирате.

Някои от най-добрите инструменти имат безплатни нива, които предлагат по-голямата част от основната им функционалност. Ако сте опитали някой от тези инструменти или знаете за други добри безплатни, моля, уведомете ни в коментарите. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me