Най-добри хостинг услуги по имейл

Събирането на първия ви имейл адрес в домейн, който притежавате, е доста удовлетворяващо чувство. Въпреки че услугите за уеб поща като Yahoo и Gmail са изминали дълги години през годините, все още има какво да се каже за персонализиран, професионален имейл адрес.


Повечето доставчици на уеб хостинг услуги предлагат някакъв вид имейл услуги, но има и много самостоятелни опции. Те ще бъдат полезни за хора, които искат уникален имейл адрес, но не искат сайт или в случай, че хоствате собствен уебсайт: хардуерът на сървъра е скъп за закупуване и поддържане. Поради това евтин начин за хостване на имейл услуга има смисъл за някои фирми.

Независимо дали се вписвате в категорията на бизнеса или просто се нуждаете от малко повече, отколкото Yahoo или Google могат да предложат, евтин хостинг план за електронна поща ще задуши вашата презентация. За нещо, което изглежда толкова просто, обаче, има няколко неща, които трябва да внимавате и така да осигурите най-доброто възможно преживяване.

Какво прави хостинг услугата по имейл най-добрата?

Въпреки че хостингът на имейли е доста лесен, имаше няколко неща, които разгледахме при избора на доставчици. Първото беше, че всеки доставчик ви даде достатъчно място във вашата пощенска кутия. Все пак ще трябва да филтрирате и да я изчиствате от време на време, но липсващи съобщения, защото сте изчерпали място за съхранение, са най-лошото нещо, което може да се случи, когато става въпрос за имейл.

След това разгледахме съвместимостта. Webmail не е идеален за повечето, така че беше важно всеки доставчик да е съвместим с имейл клиенти за настолни компютри. Докато някакъв браузърен интерфейс е достъпен за всеки, такава е и възможността да го добавите към Outlook, Thunderbird или какъвто и да е клиент, който предпочитате..

Хостингът на електронна поща далеч надхвърли само имейл адрес и пощенска кутия, така че разгледахме каквито и да е екстри, които доставчикът може да хвърли. G Suite, например, предлага линия от пълнофункционален бизнес софтуер, изграден около сърцевината на имейла хостинг.

Не на последно място, но взехме предвид разходите. Хостингът по имейл трябва да е доста евтин и има няколко начина да се оправдае покачването на цените извън софтуера за пакетиране. Поради това всички доставчици в този списък се задържат около няколко долара на потребител на месец.

G Suite

Gmail има над милиард активни потребители, което представлява близо 20 процента от пазара на имейли. Силата зад услугата е силна, с набор от инструменти, наречени Drive, за управление на вашия график, създаване на електронни таблици и изготвяне на документи (за които можете да прочетете в нашия преглед на Google Drive).

Единствената разлика между Drive и G Suite е, че тя работи под вашия домейн. Все още получавате удобния за потребителя интерфейс на Drive, но с професионални имейл адреси за вас и вашия екип. Няма препращане към акаунт в Gmail или подобни глупости; това е пълен хостинг по имейл.

Освен това е напълно съвместим с Outlook, Apple Mail, Thunderbird и други, така че можете да изберете друг клиент, ако желаете. При наличните приложения на Gmail за почти всяко устройство и офлайн синхронизирането обаче няма реална причина да изберете нещо друго.

За скептиците разликата между обикновения Gmail и G Suite е доста потресаваща. Получавате имейл в своя домейн, да, но също така и неограничен групов имейл адрес, два пъти съхранение на обикновен Google Drive, нулеви реклами и денонощна поддръжка.

Други причини, които харесваме G Suite

Искаме да подчертаем, че G Suite е само Google Drive за бизнес (макар и не пълен доставчик на EFSS). Запазвате вашите файлове на Диск, добавяте ги към имейли като връзки вместо прикачени файлове и актуализирате и двете в реално време. Това е като инструментите на Google, които сте използвали преди, но интегрирани за работа в границите на вашия екип. За входовете и изходите ви препоръчваме да прочетете нашето ръководство за Google Drive.

И е евтино. Плановете започват само от няколко долара на месец, за потребител. Да, Google таксува за всеки допълнителен потребител, да, но не и за допълнителни имейл адреси. Например „[защитен имейл]“ би струвал допълнително, докато „[защитен имейл]“ не би. Освен това получавате 30 GB пространство за съхранение, за да се зареждате.

Докато предприятията ще видят най-голяма полза от G Suite, тук все още има много хора. Цените са евтини за това, което печелите, а вниманието на Google за използваемост просветва. Изпробвайте сами с безплатна пробна версия за 14 дни. Ако това е най-вече място за съхранение, което ви интересува, препоръчваме ви да прочетете нашето най-доброто ръководство за купувачи на облачно хранилище.

Zoho

Zoho е адаптирал своята популярна хостинг услуга за електронна поща, за да осигури набор от приложения заедно с опции като G Suite. Уловката е, че Zoho е по-евтин и дори предлага безплатен план с поддръжка за до 25 потребители.

Да започнем от там Безплатният план предлага до 25 потребители в базата, с допълнителни 25, спечелени чрез реферални бонуси. Имейл адресите могат да бъдат от един домейн, с 5 GB пространство на потребител и ограничение за 20MB прикачен файл.

Така че планът не е идеален, но е и безплатен. Това е най-голямата разлика между Zoho и G Suite, като план като този се грижи за тези, които търсят хостинг на имейл с един домейн и нищо друго. Необходима е допълнителна бдителност, за да поддържате подредена входящата си поща, но това все още е най-добрият начин да получите професионален адрес безплатно.

Платените планове са с няколко долара по-евтини от G Suite и дори се интегрират с платформата. Имате повече ограничения като 30 GB за съхранение и 30MB за прикачени файлове, но това е лесно да се пренебрегне като се има предвид колко евтино е.

Други причини, които ни харесват Зохо

Досега обсъждахме това, което е известно като „Работно пространство“, пакет от девет приложения, които Zoho предлага, включително имейл. Повечето от тях са стандартни офис приложения, но някои други такива като ShowTime, уеб-конферентен инструмент за виртуално обучение, също са включени..

Впечатляващата част за Zoho не е в Workspace, а във всяко друго приложение, което предлага. Има инструменти в категории, вариращи от продажби до ИТ до обслужване на клиенти, до почти всеки бизнес. Компанията предлага и счетоводна програма, която сме обхванали в нашия преглед на Zoho Books

Докато всеки от инструментите струва допълнително, способността да се постави всичко на едно място е това, което прави Zoho толкова специална. Можете да създадете уебсайт, да направите онлайн обучение или дори да управлявате книгите си, всичко това на едно място.

Rackspace

RackSpace предлага голямо разнообразие от облачни хостинг решения, но изхвърля пакетите в полза на оптимизирания хостинг на имейл. Той предлага хостинг за Office 365, Exchange и собствена платформа RackSpace Email.

По принцип неговите услуги се базират на преместване на вашия сървър в облака. RackSpace има за цел да изреже локалния сървър от бизнес имейла, използвайки мрежа от сървъри, за да освободи място, да намали разходите и да осигури по-добра цялостна производителност.

Въпреки че разходите са доста високи в сравнение с други доставчици на електронна поща, тук получавате голяма стойност. Exchange сървърите, например, изпълняват няколко долара повече на потребител, но предлагат 100GB пощенски кутии и 50MB прикачени файлове, удвояващи или утрояващи размера на всички доставчици в този списък.

Други причини, които харесваме RackSpace

Ясно е, че фокусът е върху бизнеса и за това RackSpace предлага. Планът на Office 365 например се предлага с пълната версия на пакета на Microsoft, с 24/7/365 фанатична поддръжка.

Ако никога не сте чували за този термин, никой не би ви виновен. Това определение за поддръжка на RackSpace означава, че имате достъп до екип от висококачествен персонал, който иска да разреши всички проблеми, които може да срещнете. Няма скачане на скрипт или отдел, а вместо това екип от поддръжка, отговарящ на всички запитвания за 15 минути или по-малко.

RackSpace е далеч по-скъп, но предоставя цялостни бизнес решения в и извън имейл. Трудно е да се спори, особено с клиенти като Under Armour и Oliver Wight в списъка. Ако имате нужда от най-висок бизнес хостинг, най-добре е да изпробвате RackSpace.

Microsoft Office 365 Business Essentials

Riding на гърба на G Suite е пакет от приложения от Microsoft. Променете гамата от инструменти на Google с Microsoft Office и Outlook и имате доста добра представа какво могат да предложат Business Essentials.

Двамата обаче не са напълно наравно. Office 365 е малко по-скъп, но предлага приложения, които могат да направят много повече от пакета Google. Получавате Outlook и Exchange, което ви позволява да изработвате имейли далеч отвъд това, което може да направи Google Drive. Това включва до 150 MB в размери на прикачени файлове и 50 GB пространство за съхранение, над размера на Google от 30 GB в най-евтиния му план.

Недостатъкът е, че имате достъп само до онлайн версията на Microsoft Office. Въпреки че това не е проблем в сравнение с G Suite, това е, когато се обмисля колко ограничени са приложенията на Office Online. Най-добрият вариант на Office 365 идва с пълната версия на Microsoft Office.

Други причини, които харесваме Microsoft Office 365 Business Essentials

Извън електронната поща, най-важното за бизнеса предлага цялостен набор от инструменти за бизнеса. Един от нашите любими са Microsoft Teams. На пръв поглед това изглежда като обикновено приложение за съобщения като Slack, но предлага много повече.

Скайп срещи и документи на Microsoft се интегрират безпроблемно в него, което ви позволява да държите всичко, което има общо с екипа, под един покрив. Не е необходимо да добавяте прикачени файлове или да инсталирате приставки като други приложения за екипни съобщения. Докато работите в екосистемата на Microsoft, това е чудесно екипно решение.

Екипите не са всичко, което получавате, разбира се. Microsoft включва екипна Skype функционалност, Yammer като корпоративна социална мрежа и инструменти за онлайн конференции. Въпреки че наборът от инструменти не пробива много ново място, интеграцията в различните платформи е нещо специално. Можете да се регистрирате за безплатна пробна версия на Business Essentials, за да видите дали това е точно за вас.

Течна мрежа

Liquid Web е фокусиран основно върху висококачествени VPS и специализирани хостинг решения. Въпреки това, той предлага и хостинг на имейл на конкурентни цени, с нулев престой, най-високо филтриране на спам и 25GB пощенски кутии.

Въпреки че пространството за съхранение е по-ниско, е трудно да се прехвърли, като се има предвид цената. Стандартният план струва само 1 долар на месец на потребител и предлага пълната гама от течни уеб функции. Ще можете да използвате всеки POP или IMAP пощенски клиент или да влезете чрез уеб поща с 25 GB памет и 50MB прикачени файлове.

Освен това получавате инструменти за поддържане на електронната си поща и без спам. Регулируемите филтри ви позволяват да приспособите това, което преминава, но спам блокът на Liquid Web е доста добър сам по себе си. Освен това можете да правите сафлисти и черни списъци на ниво потребител и домейн, за да поддържате входящата си поща по желания от вас начин.

Други причини, които харесваме течната мрежа

Той обаче предлага много повече от хостинг по имейл. Liquid Web е пълнофункционален хост с планове, вариращи от VPS до WordPress (макар че не го направиха в най-добрия ни уеб хостинг за списъка на WordPress). Въпреки че плановете са доста скъпи, целевият бизнес пазар ще бъде доволен от безплатни функции за сигурност и изключителна подкрепа.

Имейлът идва и с някои допълнителни функции. Малко по-скъпият план „Плюс“ идва с мобилна синхронизация на вашите устройства за контакти и календари, 30 GB облачно съхранение и набор от онлайн инструменти за редактиране на документи. Ако сте по-склонни към края на спектъра на Microsoft, Liquid Web предлага и хостинг на Exchange.

Нищо не се откроява като изключително в Liquid Web, що се отнася до хостинг на имейли, но не е необходимо. Най-голямото привличане е, че услугата е евтина и винаги работи, предоставяйки много място за съхранение и възможности. Той е до безплатен, затова го изпробвайте за месец, за да видите дали е подходящ за вас.

заключение

Въпреки че услугите за уеб поща като Gmail и Yahoo са изминали дълъг път, няма заместител на професионален имейл адрес. За щастие, разходите са спаднали значително с месечните планове, идващи по-евтино от закупуването на сода.

Много от доставчиците включват имейл с хостинга, така че можете да убиете две птици с един камък. Какъв хост на имейла ви харесва най-много? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map