Най-добър софтуер за управление на проекти за строителни компании през 2020 г.

Проектите не са много по-големи от тези в строителството. Независимо дали се занимавате с недвижими имоти или инфраструктура, организацията е от ключово значение да оправите нещата.


Най-добрият софтуер за управление на проекти за строителни фирми може да ви помогне да се свърши всичко навреме и да се сведе до минимум загубеното време.

Разгледахме най-добрия избор на софтуер за управление на проекти, за да намерим инструментите, които могат да ви помогнат най-много, ако сте в строителната индустрия.

Най-добър софтуер за управление на проекти за строителни компании 2020

Какво прави софтуера за управление на проекти добър за строителните компании

Строителните фирми могат да правят плановете си в офиса, но тези, които ги изпълняват, често няма да бъдат. Ще потърсим инструменти, които имат мобилни приложения и способности за създаване на отчети, освен че работят добре в браузъра. Възможността за контрол на известията също ще ви помогне да информирате хората, без да ги затрупвате със съобщения.

Нашата най-сигурна статия на браузъра ще ви покаже как да запазите данните на проекта си поверителни, ако използвате уеб версията на софтуер за управление на проекти.

Строителните проекти включват много етапи, които разчитат на доставяне на оборудване навреме и други работи. Управлението на зависимостта ще бъде особено важно. Освен че ще могат да създават зависимости, инструментите ще се нуждаят от капацитет да се приспособят да планират промените.

Строителните проекти са сложни, но вероятно има много, които могат да бъдат пренесени от проект на проект. Компаниите ще оценят софтуера, който им позволява да създават и усъвършенстват шаблони във времето, спестявайки им да настроят работа, когато се появи нов проект.

Забавянето в строителната индустрия може да струва огромни пари. Използването на правилните инструменти, за да спрете това да се случи, може да бъде чудесен начин да подобрите бизнеса си. Нека разгледаме какво е на разположение.

Специализиран софтуер за строителни фирми

Ние редовно покриваме софтуер за управление на проекти тук в Cloudwards.net, но инструментите, които разглеждаме, обикновено са за общо ползване. Има много специализиран софтуер за строителната индустрия, който не сме разгледали.

Повечето от това, което намерихме в специализираната категория, е по-скъпо от инструментите, които покриваме. Procore например струва $ 333 на месец за най-евтиния си план. Buildertrend струва $ 299 на месец само за трима потребители.

Може да разгледаме част от този софтуер в бъдеще, но засега ще разгледаме кой от нашите обичайни фаворити е подходящ за използване в строителството.

Ако разполагате с паричните средства, които трябва да спестите, има много специализирани инструменти. Ако изграждате небостъргачи, няколкостотин долара няма да ви хвърлят в паника, но по-малките компании, които влизат в организационен софтуер за първи път, могат да се възползват от по-евтиния софтуер с общо предназначение.

Нека да разгледаме това сега, като започнем от една от любимите ни платформи, Wrike.

Wrike

Wrike е висококачествен, богат на функции инструмент, който ви позволява лесно да създавате и възлагате задачи. Можете също така да зададете продължителност за всяка задача и да регистрирате времето, прекарано в изпълнението.

Гледахме Wrike няколко пъти. Прочетете нашите сравнения monday.com срещу Wrike или Wrike срещу Asana, за да видите какво сме мислили.

wrike зависимости

Управлението на зависимостта на Wrike ви позволява да създавате взаимоотношения между задачите и да гарантирате, че имате работещ график, както и да се приспособявате към промени и закъснения. Интерфейсът не е толкова лесен за намиране като някои инструменти, но след като го свършите, той върши чудесна работа да ви помогне да организирате сложни проекти.

В допълнение към диаграмата на Гант, която ви показва как задачите ви се вписват заедно, има изглед на таблица, дневник на времето, изглед на дъската и аналитичен изглед, който ви показва всякакъв вид информация, свързана със задачи, включително всякакви конфликти за планиране.

Графикът на работата на Wrike ви показва как се случват нещата и неговата основна система ви позволява да наблюдавате промяната, за да ви помогне да разберете защо нещата са се объркали. Това може да ви помогне да подобрите вашите процеси от един проект до следващ.

Wrike има полезна селекция от шаблони, което ви позволява да започнете бързо проекти. Има няколко, включително един за планиране на проекти и друг за сложни проекти с множество фази. Можете също да се свържете с Wrike, ако искате помощ при настройването.

Той ви позволява да създавате отчети, което ви позволява да актуализирате хора извън софтуера. Можете да уведомите хората какви задачи трябва да бъдат изпълнени, например.

Поддръжка на Wrike

На Wrike е необходимо време, за да разбере. Можете да се загубите в навигацията му, но той разполага с отличен екип за поддръжка, който отговори бързо на всички наши запитвания при тестване.

Има голяма сигурност, с двуфакторно удостоверяване, за да се предотврати компрометирането на профила на някого. Получавате много контрол върху настройките за сигурност. Ако искате по-строги контроли за паролата или да ограничите достъпа до конкретни IP адреси, можете да направите това с Wrike.

Той има безплатен план за до петима потребители, а платените му планове започват от 9,80 долара на потребител на месец. Можете също да договаряте план за пожизнено плащане, ако се свържете с неговия екип по продажбите.

Членовете на екипа могат да получават ежедневни списъци със задачи, изпратени по имейл. Това го прави чудесен за използване извън офиса. Като цяло Wrike е отличен избор за строителни проекти. Прави почти всичко добре. Прочетете повече за това в нашето ревю на Wrike.

Mavenlink

Когато става въпрос за управление на разходите и справяне с финансовата страна на вашите проекти, Mavenlink е един от най-добрите инструменти там. Вашите задачи и разходи могат да се справят заедно, което прави планирането много по-лесно.

mavenlink-разходи

Всяка задача може да бъде дадена на часова ставка и можете да проследявате времето, прекарано за всяка от тях. Това означава, че можете не само да управлявате разходите си, но и да поддържате непрекъснато изчисляване на разходите. 

Можете да създавате фактури автоматично и да получавате плащания чрез Paypal. Това може да бъде от голяма полза при плащане на изпълнители или закупуване на доставки. Това обаче е по-скоро пряк път, отколкото действително счетоводно решение; вижте нашата най-добра статия за счетоводен софтуер за продукти с малко повече oomph.

Mavenlink включва диаграма на Гант, която ви позволява да премествате задачи по графика си, така че ако строителите отнемат твърде много време, за да завършат чая си, ще можете да изчислите въздействието, което има.

Mavenlink има система от шаблони. Той няма готови настройки, но ви позволява да създадете свой собствен, за да използвате с множество проекти. Ако имате много подобни задачи, които се прехвърлят от един проект към друг, това може да ви спести огромно време.

Получавате 10 GB място за съхранение по най-евтиния план на Mavenlink, което увеличава до 1 TB допълнително нагоре по скалата. Това е голямо количество, но ако имате нужда от повече, прочетете нашата статия за най-добро облачно съхранение за големи файлове.

Има няколко опции за персонализиране, които ви позволяват да използвате и вашето лого, икона и цветова схема. По този начин вашият екип може да се почувства уверен, че е на правилното място при достъп до вашата система.

Mavenlink Security

Mavenlink използва силно криптиране както за данни при транзит, така и за съхранение, притежава сертификати SOC1 и SOC2 и отговаря на EU-USS. и Швейцария-САЩ. щитове за поверителност и Общия регламент за защита на данните, за които можете да прочетете в нашата статия за GDPR.

Що се отнася до поддръжката, тя има прилична база от знания, заедно с чат на живо и форма за контакт. Поддръжката ни отговори бързо, но беше неудобно да се използва.

Mavenlink е евтин в сравнение със специализиран строителен софтуер, като започва от едва 19 долара на месец за до петима потребители. Приложенията са налични за Android и iOS и има версия за браузър. За да научите повече за това, разгледайте нашия преглед Mavenlink.

Лесни проекти

Easy Projects сериозно се опитва да спести пари и осигурява калкулатор за възвръщаемост на инвестициите, за да ви помогне да разберете колко може да ви спести.

Управлението на зависимостите е лесно с изглед на Гант на Easy Projects. Задачите се актуализират автоматично, за да се поберат помежду си, така че можете да управлявате графика си по-динамично, отколкото можете, с инструменти, които ви принуждават да правите всичко ръчно.

Зависимости могат да се добавят и от изгледа на задачите и има няколко типа, които да се използват. Ако искате да зададете взаимоотношения между задачите, Easy Projects не просто улеснява, а ви дава необичайно стегнат контрол върху тях.

Проследяването на времето и разходите са лесни за използване и се вграждат в проекти от самото начало. Много платформи, които включват тези функции, ги карат да се чувстват като замислена, но те са в основата на Easy Projects.

Има и отличен генератор на отчети, който ви позволява да създавате диаграми и показатели от всякакъв вид. Това е полезно за визуализиране как се случват нещата.

Easy Projects включва „одитна пътека“, така че можете да видите какво са направили всички. Това е чудесен начин да се уверите, че всеки е направил всичко, което е трябвало да направи в подходящия момент, и улеснява откриването на грешки и определянето на подобрения.

Използване на лесни проекти

Започнете с Easy Projects е лесно. Има полезен примерен проект със задачи, които работят като ръководство и ви показва много от неговите функции. Това е ефективен трик, използван от няколко инструмента и е далеч по-ефективно въведение в нова платформа от видео.

лесни проекти за дадена дейност център

Има достатъчно ръководство за приложение, като съвети и видеоклипове, покриващи по-голямата част от платформата. Поддръжката на Easy Projects не реагира, когато се свързахме с нея, така че ако харесвате помощ при повикване, може да не е платформата за вас.

Има изобилие от функции за защита, като например излишни резервни копия на географски данни, избор на центрове за данни за тези от вас, които трябва да се замислят, и широк избор от настройки за защита. Можете да се уверите, че всеки, който има достъп до проекта, използва ефективна парола, например.

Easy Projects струва $ 24 на потребител на месец при стандартния си план, но трябва да се свържете с неговия екип по продажби за ценообразуване в предприятието. Има задължителна програма за обучение на стойност около 100 долара на потребител, което я прави по-скъпа, но гарантира, че вашият екип ще може да я използва ефективно. Прочетете нашия преглед за лесни проекти за повече.

TeamGantt

Графиците на Гант ви позволяват да създавате връзки между задачите и да видите как всичко се вписва заедно. Това е достатъчно сложно, когато имате шепа задачи, но когато имате стотици от тях, получаването на помощ от софтуера може да бъде безценно. TeamGantt е изграден около този изглед и го прави добре.

Диаграмите на Гант са мощни, но те не са най-лесната функция да се заобиколите. Ако сте нови за тях, нашето ръководство за използване на диаграма на Гант ще ви доведе до скорост.

В допълнение към изгледа на Гант, TeamGantt има списъци и изгледи на календари, за да ви помогне да останете организирани. Тя ви позволява да създавате основни етапи, които са средни цели на проекта, които можете да използвате за проследяване на напредъка. Има и изглед на историята, който можете да филтрирате. Това ви позволява да видите какво са направили всички.

екип на Гант-PDF

TeamGantt също има основни функции, така че можете да сравните напредъка си с първоначалните си прогнози и да видите къде има забавяне. Отстраняването на проблемите, преди те да се случат, е чудесно, но с базовото обучение можете да предотвратите повторните проблеми.

TeamGantt ви позволява да експортирате в .pdf, така че можете да създадете хартиени материали, за да може хората да им покажат какво трябва да направят..

TeamGantt Security

TeamGantt няма много функции за защита. Това не означава непременно, че е несигурно, но не предоставя много информация за това какво прави под капака. Нямате много опции за сигурност, с които да играете.

Все пак се справя по-добре с поддръжка. Има шаблон на проект, който ви показва неговите функции, заедно с добър избор на видеоклипове и класове на живо, които можете да посетите, за да научите как да използвате софтуера.

Има и телефонна поддръжка в основните й планове, както и форма за контакт, която всеки може да използва. Той отговори на нашите запитвания след шест до осем часа, което не е лошо, но не е толкова добро като Wrike или Basecamp, за което можете да прочетете в нашия преглед на Basecamp.

Не можете да победите TeamGantt на цена, въпреки че безплатният му план позволява на трима потребители да изпълняват един проект. Стандартният му план е само 39,50 долара на месец за петима души, което го прави отлична стойност.

Има приложения за Android и iOS, така че можете да го вземете в движение. За повече информация за това, прочетете нашата рецензия на TeamGantt.

LeanKit

LeanKit е инструмент, базиран на канбан, но той използва необичаен подход, което го прави по-напреднал, отколкото това предполага. Можете да разделите работното си пространство на множество канбански дъски и да зададете всяко от тях на различен човек или екип. 

Отделните елементи на дъските разполагат със собствена мини-канбанова дъска, съдържаща подзадачи. Можете да зададете зависимости, като присвоите родител и дете на всяка карта.

leankit-Kanban

LeanKit позволява на някои хора да се съсредоточат върху проекта като цяло, докато други се съсредоточават върху определени области или просто да се справят със задачите, които са им възложени. Това го прави добър избор за малки и средни екипи, където всеки трябва да се фокусира върху себе си, но може да се възползва от това да бъде наясно с голямата картина.

Ако сте нови за канбан, разгледайте как да използваме ръководството за съвет на канбан и може би нашия преглед на Trello за прост пример за такъв.

LeanKit ви позволява да ограничите колко е определено за различни части на дъската и ви предупреждава, ако тези ограничения са надвишени. Има няколко интеграции, които ви позволяват да споделяте данни и с други платформи.

Има и неограничено място за съхранение, но с ограничение за размер на файла 75MB, може да предпочетете да се консултирате с нашето най-доброто ръководство за съхранение в облак.

LeanKit Security

LeanKit използва TLS за криптиране на данни при транзит и криптира запаметените потребителски данни, с изключение на прикачени файлове. Прочетете нашето описание на криптирането за повече информация. Той няма много функции за защита, но вие трябва да контролирате какво могат да правят потребителите и как те имат достъп до платформата. Можете да промените настройките за парола и правилата си за заключване на акаунта и да блокирате файлове чрез разширение.

Предлага поддръжка чрез телефон и контактна форма. То се върна при нас след пет часа, когато му зададохме въпрос. Има и отлична безплатна електронна книга, която си струва да се търси на нейния уебсайт. Има и често задавани въпроси, няколко урока и добре документиран API.

Въпреки че LeanKit няма мобилни приложения, той предлага удобна за мобилни браузър поддръжка, така че все още можете да го използвате в движение.

Той започва от 19 долара на потребител на месец, което не е най-евтиното налично. Въпреки това, той има безплатен 30-дневен пробен период, ако искате да го проверите. Това е чудесен избор за малки компании, които искат да се организират и да информират всички.

Алтернативен софтуер за управление на проекти за строителни фирми

Докато петте по-горе са нашите най-добри избор, тези три може да работят за някои компании.

Smartsheet

Smartsheet е универсален инструмент, с подбор от изгледи, който ви позволява да създавате зависимости между задачите, използвайки неговата диаграма на Гант.

Обикновено създавате задачи, като използвате неговия изглед на електронна таблица, така че работният процес ще бъде познат на повечето хора. Изглежда страшно да се използва в началото, но е лесно да се работи.

Smartsheet-шаблон

Има голям набор от шаблони и можете да генерирате отчети лесно. Той има строга сигурност и активна общност, която може да предложи помощ, ако се забиете.

Smartsheet има приложения за Android и iOS и започва от $ 14 на месец. Прочетете нашия преглед на Smartsheet за повече.

ClickUp

ClickUp, за който можете да прочетете в нашия ClickUp преглед, ви дава подробен контрол върху задачите. Можете да ги присвоите на хора, да им дадете приоритети и да създадете взаимоотношения между тях. Има изглед и календар на Гант, за да улесни организирането.

clickup-задача

Освен това има полезен изглед на кутия, който може да ви помогне да видите кой какво прави. Той отчита добре и предлага функции за проследяване на времето. Той се интегрира с много платформи и включва система за вземане на бележки. Ако това ви звучи полезно, но използвате друга платформа, прочетете нашата статия за най-добрите приложения за бележки.

ClickUp е чудесен избор, ако трябва да го разгърнете на множество устройства. Освен че работи на Windows, Mac, Android и iOS, той има разширения за Google Chrome и Amazon Fire TV. Ако използвате Chrome, може да искате да разгледате нашия преглед на Chrome, който подчертава няколко проблема с поверителността.

Projectplace

Projectplace е направо изглеждащ, базиран на канбан инструмент, но той притиска кокетни функции. Можете да задавате задачи като чакащи на другите, което ви позволява да създавате взаимоотношения в зависимост.

projectplace-настройка

Той разполага с функции за чат на екипа, за да ви позволи да общувате с всички. Хората могат да се маркират като удобни или под натиск, което е чудесен начин да уведомите другите, че може да има проблеми с каквото и да са отговорни.

При $ 29 на месец, това не е най-евтината платформа, но има безплатна пробна двуседмична пробна версия. Прочетете повече в нашия преглед на Projectplace.

Заключителни мисли

Строителството е предизвикателна индустрия и всеки софтуер, който може да ви даде предимство, си струва да проучите. За щастие има много инструменти, които да ви помогнат да отговорите на въпросите, докато възникнат.

Всички инструменти, които разгледахме тук, носят нещо на масата и всички те имат безплатна пробна версия, ако искате да ги проверите.

Ако работите в строителството, ще се радваме да чуем отзивите ви за нашите критерии и инструментите, които сме избрали. Моля, споделете мислите си в коментарите. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me