Най-добър софтуер за управление на проекти за Mac през 2020 г.

Има много инструменти, които да ви помогнат да се организирате, но изборът на правилния не е лесна задача. Собствениците на Mac ще искат да използват софтуер, който отговаря на платформата, така че ние ще им помогнем да намерят най-добрия софтуер за управление на проекти за Mac.


Ще препоръчаме някои от любимите ни снимки за платформата, като най-добрият ни избор е Asana.

По-долу ще намерите няколко доставчици, които вършат чудесна работа в операционната система на Apple, но преди да стигнем до това, нека разгледаме нашите критерии.

Най-добър софтуер за управление на проекти за Mac 2020

Какво прави софтуера за управление на проекти най-доброто за Mac

Маковете са добре проектирани и здрави, с атрактивен, лесен за използване софтуер. Ние ще подкрепим платформите, които отразяват това. Предимство ще бъде и интерфейс, който прави основните функции прости за достъп. 

Macs също имат отлична поддръжка, така че ще търсим платформи, които предлагат помощ бързо. Също така ще искаме да видим начин за облекчаване на софтуера с лесни за употреба уроци, които не оставят потребителите да висят в средата им.

Шаблоните, които ви помагат да започнете, също са плюс. Ще се съсредоточим върху това колко добре работят инструментите извън кутията и ще обръщаме по-малко внимание на функции, които се нуждаят от работа за настройка, като например разширения.

Наличието на специално macOS приложение е плюс, но не е съществено, тъй като повечето софтуер за управление на проекти работи добре в браузъра. Ще проверим обаче приложенията на нашите инструменти за macOS и ще видим дали те предлагат предимства пред техните еквиваленти, базирани на браузъра.

Нашият най-добър избор за собствениците на Mac е Asana, главно поради своя дизайн, лекота на използване и добър избор на функции. Нека сега да го разгледаме.

Най-добрият софтуер за управление на проекти за Mac: Asana

С весел, лесен за употреба дизайн, който седи на върха на мощна платформа, Asana е чудесен избор за собствениците на Mac.

Освен че е визуално привлекателен, дизайнът на Асана улеснява нещата. Винаги е ясно какво да правим по-нататък, а бутоните и контролите са разположени добре. Има добър избор от уроци и помощни материали също. Ръководството за начинаещи в Асана си струва да проверите дали сте нов в софтуера.

Ако трябва да получите директна поддръжка, имате опции. Асана ни отговори след седем часа, когато му изпратихме въпрос. Това не е лошо, но за платформа с по-бързо деветнадесет минути време за реакция прочетете нашия преглед на Taskworld.

асана-празник

Асана награждава изпълнителите с вълнуващи анимации. Карикатурните животни летят по екрана ви, докато изпълнявате задачи. Има нарвал, еднорог и розово нещо, което все още не сме идентифицирали. Може би ще успеете да го разберете.

Услугата има безплатен план, който ви позволява да създавате множество проекти и да използвате основните й функции, като списъка и изгледите на канбан. Ако решите да надстроите, разходите започват 9,99 долара на потребител на месец. Платените планове включват управление на зависимостта и подобен на Гант изглед на времевата линия. Прочетете нашите как да използвате статията на Гант за повече информация.

Asana Integrations

Asana се интегрира добре с други платформи. Можете да импортирате от .csv файлове, така че можете да използвате съществуваща електронна таблица, за да започнете. Той използва услугата Zapier за споделяне на данни с много приложения, включително Trello, които ще споменем по-долу. Можете да прочетете как Trello и Асана се сравняват в нашата функция Trello срещу Asana.

Асана има селекция от шаблони. Те са доста прости, но са добра помощ за започване на работа. Всяка от тях включва задача за стартиране с текст, обясняваща как да ги използвате.

Има мобилни приложения, ако искате да използвате Асана в движение. Тя няма специално macOS приложение, но работи добре в браузъра. Ако се опитвате да изберете алтернативен браузър за macOS, разгледайте нашия преглед на Google Chrome за една опция.

Асана е забавна, използваема и полезна. Освен това е безплатна, ако не се нуждаете от нейните по-модерни функции. Прочетете повече за това в нашия преглед на Асана.

Trello

Trello е лесен за използване инструмент, базиран на канбан. Много платформи за управление на проекти включват канбанов съвет, но Trello е базиран около него. Неговият фокусиран подход е чудесен, ако искате нещо просто, което всеки може да използва.

Основният му работен процес е да създава карти, които представляват задачи. Преместете тези карти между колоните, за да посочите тяхното състояние. Колоните могат да бъдат просто „да се направи“, „правиш“ и „свършиш“ или можеш да отидеш по-нататък и да ги накараш да представляват всичко друго, например хора или етапи на производство.

Специалното приложение на macOS на Trello е добре направено и работи като версията на браузъра. Ако се чудите дали можете да се доверите на приложение, базирано на браузър с вашите данни, вижте за помощ нашето анонимно ръководство за сърфиране.

Безплатното предлагане на Trello е едно от най-добрите, заема място в нашия списък с най-добрите безплатни софтуерни програми за управление на проекти. Основните му функции не струват нищо, но има платени планове, които ви дават допълнителни козметични функции, като повече емоджи и персонализирани стикери.

Trello ви дава много възможности да промените външния си вид. В допълнение към стикерите, които току-що споменахме, можете да изберете фон от широк избор от тях или да качите свои собствени в платените си планове.

Trello Cost

Ако се регистрирате за платената му версия, тя струва $ 9,99 на потребител на месец за екипи или $ 5 на месец за хора, които просто искат козметичните подобрения.

Много компании използват Trello, за да представят информация на обществеността или на своите клиенти. Персонализираните фонове са страхотни, ако искате да го направите да изглежда добре. Хората го използват за всякакви неща, включително менюта на ресторантите и планове за сядане за събития. Можете да намерите много други примери на страницата на вдъхновението на Trello.

Trello-иконом

Той има много разширения, ако искате да отидете по-далеч от това, което прави по подразбиране. Плъгинът “butler” ви позволява да създавате бутони, които автоматично изпълняват общи задачи. Това може да ви спести много време, ако го настроите правилно.

Trello е лесно да започнете и не струва нищо, така че е чудесен избор за първи инструмент за управление на проекти. Единственият недостатък е, че е основен, но все пак можете да направите много с него. Прочетете повече в нашето ревю на Trello. Ръководството за начинаещи на Trello също си струва да проверите.

ClickUp

ClickUp има смел, отличителен дизайн, с тъмно сива цветова схема, допълнена от друг цвят, който можете да коригирате в предпочитанията.

Трите му основни изгледа са списък, дъска и време. Той има изглед на кутия, който ви позволява да разделите екрана според това, което правят различните хора. Има и диаграма на Гант, която ви показва как всичко се вписва заедно.

Лесно е да създавате проекти и да добавяте задачи към тях. Всяка задача може да има свой списък с подзадачи и вие също можете да създадете зависимости. Има много шаблони, разделени в над 20 категории, така че стартирането не може да бъде по-просто.

Можете да споделяте данни с други платформи чрез неговите интеграции. Както при много инструменти, можете да използвате интеграцията на Zapier, за да свържете към над 1000 други приложения.

ClickUp включва мини приложение за водене на бележки, което е полезно за писане на малки напомняния и задачи. Ако тази функция ви харесва, прочетете статията ни за най-добрите приложения за бележки за повече опции.

Приложението на ClickUp трябва да бъде изтеглено от уебсайта му. Не е в магазина за приложения. По същество е същата като версията на браузъра, с може би още няколко анимации. Това е стилно изглеждащо приложение, което се вписва добре с macOS.

ClickUp Security

ClickUp има силна сигурност и ви позволява да използвате двуфакторна автентификация, за която можете да научите в нашата статия за двуфакторно удостоверяване. Също така е в съответствие с ЕС-САЩ. рамка за поверителност и Общият регламент за защита на данните.

ClickUp има отличен безплатен план и платените му планове започват от $ 5 на потребител на месец. Това е евтино и включва неограничено съхранение.

clickup-подкрепа

Разполага с голяма база знания, която може да ви помогне, ако се забиете. Има над 200 статии там, както и около 100 видеоклипа в YouTube канала на ClickUp. Ако искате да се свържете директно, има телефонна поддръжка, форма за контакт и чат на живо. 

Намерихме няколко малки грешки при изпращане на нашите заявки. Отне 15 часа, за да отговорим на една от нашите запитвания и ден и половина за другата, което не е лошо, но не е най-бързото, което сме виждали. Wrike и Basecamp са най-бързите. Ако цените бърза поддръжка, сравнете ги в нашата статия Wrike срещу Basecamp.

ClickUp е добре изглеждащ, функционален и лесен за използване. Освен това е евтин и има безплатен план, което го прави чудесен избор за собствениците на Mac и всички останали. Прочетете повече за това в нашия ClickUp преглед.

Wrike

Wrike е по-фокусиран върху бизнеса от повечето инструменти в този списък. Това е гладък, висококачествен софтуер, който може да донесе много на вашия екип. Можете да видите как се сравнява с по-спокоен инструмент в нашата статия на Wrike vs. Asana.

wrike за дадена дейност доклади

Както при повечето инструменти тук, можете да създавате задачи, да ги разделяте на подзадачи и да създавате връзки между тях. Управлението на зависимостта ви позволява да откриете потенциални закъснения във вашия проект и да действате за отстраняване на проблеми, преди те да се появят.

Wrike има много гледни точки, в които да работи. В допълнение към списъка, дъската и таблицата, тя има диаграма на Гант, аналитика, поток и времева хронология. Нейният изглед на канбан използва фиксирани колони, които не можете да преименувате, но работи добре иначе.

Получавате 2 GB място за съхранение с безплатен акаунт, който нараства до 100 GB по план на Wrike’s Enterprise. Ако имате нужда от повече, прочетете нашата най-добра статия за съхранение в облак.

Wrike има богат избор от шаблони, които си струва да разгледате. Те са групирани в категории и дори ако не планирате да ги използвате, те могат да ви дадат няколко идеи как да използвате Wrike. Услугата също така се интегрира добре с няколко други платформи, включително Adobe Creative Cloud.

Безплатен план

Wrike има безплатен план, който може да се използва от екипи до пет души. Отвъд това той започва от 9,80 долара на потребител на месец, което е добра стойност за това, което предлага.

Има отлична сигурност, с двуфакторна автентификация и много разширени функции, като например контрол на паролата и мрежовия достъп. Те ще помогнат на екипа ви да не се занимава с киберпрестъпността.

Подкрепата на Wrike е страхотна, което ни дава съвместен най-бърз отговор на нашите въпроси, които видяхме в категорията за управление на проекти. Това е добре, защото Wrike има повече крива на обучение от много от инструментите в този списък.

Приложението му за macOS отне малко лов, за да намери. Трябваше да влезем във версията на браузъра и да погледнем в неговата директория на приложенията. След като го настроихме, го намерихме почти идентичен с версията на браузъра. Wrike има и мобилни приложения, ако искате да го използвате в движение. 

Wrike е инструмент с най-високо качество и въпреки че е по-сложен от някои от конкурентите си, бихме го препоръчали на всеки, който сериозно се занимава с управление на проекти. Прочетете повече за това в нашето ревю на Wrike.

monday.com

monday.com е най-любимият ни инструмент за управление на проекти тук в Cloudwards.net. Той влезе на първо място в нашия кръг от най-добрият софтуер за управление на проекти.

понеделник борда

Интерфейсът му е един от най-добрите, като ви дава малки подсказки и визуализации за всичко, което прави. Ако обичате да се учите, като правите и експериментирате, това улеснява това.

Регистрацията е лесна. Просто въведете имейл адрес, след което копирате шестцифрения код обратно в приложението, за да започнете. След това се преминава през съветника за бърза настройка.

monday.com няма подзадачи или зависимости, но ви дава огромно ниво на контрол върху структурата на задачите ви. Повечето инструменти за управление на проекти ви позволяват да създавате задачи, които включват фиксиран набор от данни, но можете да добавите полета към съдържанието на сърцето си с monday.com. 

Това не е единственият инструмент, който ви позволява да правите това, но предлага най-добрата комбинация от използваемост и мощност, които сме виждали, докато го правите.

monday.com Шаблони

Има и много шаблони, с които да започнете, а monday.com ви дава много насоки, когато избирате такъв. Това е полезно, защото има елемент на предположения, който прави това в някои инструменти. monday.com ви показва повече подробности от другите за това, което получавате.

Неговият настолен клиент ни изненада, като получи оценка 12 за нецензурност и груб хумор. Не открихме нищо от това, но бяхме изненадани, когато видяхме няколко грешки в интерфейса. Въвеждащият съветник имаше проблеми с вертикалното превъртане, което означава, че не можахме да видим инструкционния текст в горната част на екрана. След това се заседна, след като въведохме нашите данни.

Изглежда monday.com има проблеми с инфраструктурата напоследък, което води до прекъсване на услугата, така че да се надяваме, че скоро ще бъде решен. Във всеки случай препоръчваме собствениците на Mac да се придържат към версията на браузъра.

monday.com започва от $ 25 на месец за екип от петима потребители и има 14-дневен пробен период, ако искате да го проверите.

Прочетете повече за това в нашия преглед monday.com. Ако искате да видите как се оформя спрямо други платформи, прочетете нашите monday.com срещу Asana и monday.com срещу Wrike сравнения.

Други възможности

Има много възможности за избор на софтуер за управление на проекти за Macs. Ето няколко други платформи, които си струва да проверите.

Airtable

Приложението за macOS на Airtable е интелигентно и бързо, с висококачествено усещане. Всъщност се чувства по-добре да се използва от версията на браузъра.

Освен това, той предлага същата функционалност, която включва много шаблони, с които да започнете. Можете също да създадете свои собствени шаблони, за да спестите работа над множество проекти.

airtable блокове

Отличните „блокове“ на Airtable ви позволяват да добавите разширена функционалност към вашите проекти. Те могат да автоматизират неща като разпознаване на изображения и превод и имат огромен потенциал да свършат работа за вас.

Airtable има безплатен план и платените му планове започват от $ 10 на потребител на месец. Прочетете повече в нашето ревю на Airtable.

Базов лагер

Basecamp има приятелски, атрактивен дизайн, който ще се хареса на собствениците на Mac. В нашия преглед на Basecamp открихме няколко недостатъка с неговия интерфейс, но той се подобри след последното му разглеждане.

базовия лагер-тласък

Basecamp върши чудесна работа да ви показва наоколо, като изскачащите магьосници представят неговите функции, а човешкото му докосване ще се хареса на собствениците на Mac.

Свалянето от уебсайта му, macOS приложението му е особено добро, с приятни анимации, допълващи основните му функции. Това е един от малкото инструменти, където приложението macOS се подобрява във версията на браузъра.

Със своите силни опции за комуникация в екипа и плосък план за ценообразуване, Basecamp е чудесен избор за екипи, които искат да запазят всичко на едно място. Като бонус е безплатно за преподавателите.

LeanKit

Собствениците на Mac, които избраха платформата си, за да покажат елегантния й външен вид, трябва да отклонят погледа си сега. LeanKit е ударен пряко в лицето от грозната пръчка. Тези, които са по-малко загрижени за повърхностното, обаче трябва да погледнат по-отблизо.

leankit-Kanban

LeanKit, както подсказва името му, е фокусиран върху принципите за постно управление. Той се основава на борда на канбан, но той е разделен на зони за различни хора или екипи. Това предоставя преглед на целия ви проект, като същевременно позволява на мениджърите да се съсредоточат върху собствения си раздел, а хората да се съсредоточат върху собствените си задачи.

Въпреки че е непривлекателен, LeanKit е чудесен избор за онези, които са съсредоточени върху вършенето на нещата. Прочетете повече за това в нашата рецензия на LeanKit.

Заключителни мисли

Управлението на проекти звучи неприятно и скучно, но има много лесен за използване софтуер, който може да ви помогне да се организирате. И това не е само за бизнес. Инструментите за управление на проекти могат да ви помогнат да организирате домашната си работа, спортния си екип или всеки творчески проект, който имате в движение.

Всичко, което разгледахме тук, има безплатна пробна версия, така че не е нужно да плащате нищо, за да започнете. Всички тези инструменти имат какво да ви предложат и си струва да проучите, за да видите кое ви подхожда.

Ако сте се опитали да използвате някоя от тези платформи на Mac, моля, уведомете ни как сте се справили и споделете всеки софтуер за управление на проекти, който препоръчвате в коментарите по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me