Най-добър счетоводен софтуер: Поддържане на собствените си книги онлайн през 2020 г.

Облачният счетоводен софтуер позволява на малкия бизнес и не-счетоводителите лесно да управляват собствените си книги. Това може да спести пари – правенето на книги сами означава, че не е нужно да плащате на букмейкър или счетоводител – и поддържа информацията актуална и достъпна в движение. Покриваме тези и други причини да правите книгите си в облака в свързаната статия.


След като решите, че това е правилният избор за вашия бизнес, ще трябва да намерите най-добрия счетоводен софтуер, който да отговаря на вашите нужди. Това ще зависи от вашата индустрия и от това как искате да използвате програмата.

Услугата или бизнесът, базиран на проекти, трябва да прехвърля разходите на клиентите и да таксува почасови ставки за проекти. Ако вашият бизнес носи много инвентар, обаче, интегрираното проследяване и управление е голям плюс. Една функция, необходима на една компания, може никога да не се докосва от друга.

Разбихме най-често срещаните функции, които потребителите търсят в счетоводния софтуер и избрахме най-добрата програма за всяка функция, която да ви помогне да вземете информирано решение.

След като вземете решение за вашите приоритети, можете да изберете най-добрата опция за счетоводен софтуер от нашия списък. Искаме да направим процеса на избирането му толкова лесен, колкото е да използваме облачен базиран счетоводен софтуер.

Характеристика

Характеристики: QuickBooks OnlineFreshBooksWaveXeroZoho BooksБезплатен агентSageOneUp
Повтарящи се фактури
Повтарящи се сметки
Интегрирана обработка на плащания
Мобилно приложение
Проекти
Проследяване на времето
ведомост (Само за Великобритания)
Складова наличност
Дълготрайни активи

Най-добрият софтуер за фактуриране

Една от основните цели на счетоводния софтуер е фактурирането на клиенти. Изпращането на фактури чрез имейл с връзка за заплащане ви спестява пощенски разходи. Програма, която проследява фактури, ви помага да се задържите над просрочените вземания и да събирате дължимите пари. Избирането на подходящия за вас ще помогне на бизнеса ви да остане печеливш.

Добрата фактура има полета като условия за плащане, дата на плащане, количество на артикул или часове, отстъпки или данъци и място за оставяне на бележки за клиента. Не всички стандартни фактури в основните счетоводни програми имат такива.

Фактурите на Xero не включват термини, като Net 30 или опции за отстъпки, условията на Sage трябва да бъдат въведени ръчно и няма къде да добавяте бележки към клиентите на фактурите на Wave. Нито един от тях не е нарушител на сделките, но те трябва да бъдат взети под внимание, особено ако често предлагате условия на клиентите.

Персонализиране на фактури

Персонализирането на фактури ви позволява да променяте шрифтове, цветове и полета, както и да добавяте лога. Опциите за персонализиране варират. Някои програми, като FreshBooks и FreeAgent, ви позволяват да избирате от избор от шаблони, след което ви ограничават в естетическите промени. Други, като Zoho Books, качват ли шаблон на фактура и го картографират в техните полета.

По поръчка на Фактура-Options

QuickBooks Online изисква да направите няколко стъпки през менюто с настройки и „персонализирани стилове на формуляри“, за да направите прости промени, като например промяна на цвета или шрифта (прочетете повече в нашия онлайн преглед на QuickBooks). Въпреки че можете да променяте полета за данни, широкият набор от опции може да е объркващ за първоначалните потребители на счетоводен софтуер.

Завършен-фактура

Ще видите стандартните полета, както и опцията за изпращане на имейл във формуляра за фактури на QuickBooks Online. Както QuickBooks онлайн, така и FreshBooks ви позволяват да изпращате фактурата директно на клиента си. Нашето онлайн сравнение FreshBooks спрямо QuickBooks предоставя задълбочен поглед върху приликите и разликите в програмите.

Ако искате да събирате депозити по проекти, фактурите на FreshBooks имат тази функционалност.

OneUp ви дава стандартните условия за плащане, като Net 10 или Net 30, както и възможността да разделите плащанията на вноски.

FreshBooks, QuickBooks Online, Sage и Zoho Books ви позволяват да изтеглите часове, изработени по проект, във фактура на клиента. С Zoho Books можете дори да изпратите времето на клиент за тяхното одобрение, преди да ги фактурирате.

Добавяне на работно време до един-фактура

Xero току-що разгърна проекти, но не можете да таксувате за отработени часове. Това няма да е нарушител на сделки за бизнес, базиран на запаси, но може да има много значение за вашия.

Повтарящи се фактури

Настройването на повтарящи се сметки ви позволява да автоматизирате клиентите за таксуване, които таксувате редовно. Вашата счетоводна програма ще изпрати фактурата през определен интервал. Много услуги дори ще изпращат напомняния за автоматично плащане. Само за някои фирми това е достатъчно основание да правят книгите си в облака.

FreshBooks има една от най-добрите повтарящи се функции за таксуване, както подробно разгледаме в нашия преглед FreshBooks. Опцията за „извършване на повтарящи се“ се появява на всяка фактура, която въведете и като екран след попълването на такава. Можете да изберете честотата и да я поставите на пауза, ако например клиент временно спре услугата.

Make-повтарящи

Въпреки че Wave също има лесна за използване повтаряща се функция за таксуване, тя не добавя автоматично закъснели такси, както FreshBooks прави. Трябва да отворите отново фактурата и да ги добавите като договорена покупка. За пълно сравнение на двете програми, прочетете нашата статия FreshBooks срещу Wave.

QuickBooks Online ви позволява да задавате повтарящи се фактури, но това е трудоемък процес. Вместо да ви дава опциите „направи повторение“ след въвеждане на фактура, както прави FreshBooks, това ви кара да отидете до банковия регистър. След като отидете там, трябва да намерите транзакцията, която искате да направите повтаряща се, и да изберете „запомняне“.

Повтарящите се фактури в FreshBooks и QuickBooks Online съдържат връзки, които клиентите могат да кликнат, за да платят сметките си. FreshBooks също така позволява на клиентите да изберат да поддържат кредитна карта и да им плащат сметката автоматично.

Xero, Wave и Brightbook дават на потребителите възможност да изпращат повтарящи се фактури, но не са толкова лесни за използване като FreshBooks и имат по-малко опции. OneUp и Sage нямат начин да създават повтарящи се фактури, така че ако вашият бизнес е структуриран около месечни услуги и фиксирани такси, те няма да бъдат най-добрият избор.

Събиране на застарели вземания

Мониторингът на просрочените вземания влияе върху вашите парични потоци. Таблата за управление, които представят сумите, които клиентите дължат и колко дълго е минала, са чудесен инструмент за бизнеса, който се бори с проблеми с паричните потоци. Отчетите за стареене на сметките разделят дължими суми, дължими от времето, през което са ви дължили парите.

Всички основни програми за счетоводен софтуер представят някаква версия на миналите дължими вземания на вашия бизнес на основните им табла за управление. Някои от тях, като FreshBooks и QuickBooks Online, показват лента, която работи отляво надясно по екрана, като се придвижва по-надясно, тъй като дължите повече пари. Wave също оценява добре с хубаво ясно табло.

Dashboard-на-Wave

Wave показва просрочени фактури като обща сума в долар в поле отляво на екрана, докато Sage показва номера по-надолу по екрана (прочетете нашия Sage преглед). Предпочитаме табло за управление, което представя общите дължими суми като графики и като числова цифра за хората, които приемат информация по различни начини. QuickBooks Online постига това.

FreshBooks, QuickBooks онлайн и Wave ще изпращат напомняния за автоматично плащане по просрочени фактури. Има различни опции за дата, от изпращане на напомняне в една седмица до един месец, но само FreshBooks персонализира напомнянията от клиента. Ако изберете „седем дни“ за напомняне в QuickBooks Online, всички клиенти ще бъдат напомнени да плащат в рамките на седем дни.

До този момент FreshBooks може би е бил победител в тази категория. За съжаление, въпреки че дизайнерите му обърнаха голямо внимание на оптимизирането и опростяването на процеса на фактуриране, отчетите му липсват. Той предоставя един отчет, свързан с фактурирането: стареене на сметки. Не може да бъде персонализирано, нито да можете да проучвате данните. Отчетите на Wave са също толкова прости.

Печалба и загуба

Отчетите на QuickBooks Online имат най-персонализираните опции. Освен да промените диапазона от дати, можете да промените групирането на акаунти, показванията и подробните данни за данните. Той предоставя на потребителите седем отчета, свързани с фактури: стареене на сметки, събиране, дължими салда по клиент, списък на фактури и списък на извлечения, открити фактури и фактури и получени плащания.

4sync синхронизиране-папка

Ако имате клиенти, които извършват частични плащания, фактурите и получените отчети за плащания ще бъдат полезни. Проследяването на баланси, дължими от клиента, помага да се идентифицират проблемните клиенти. Докладът за събирането обобщава успеха на вашите усилия за събиране на просрочени суми.

Xero също изчислява много отчети за фактури и клиенти за потребителите и им дава много възможности за персонализиране. Прочетете повече в нашето ревю на Xero. QuickBooks Online почти има твърде много опции, които биха могли да бъдат огромни за по-малки фирми, които са нови да правят свои книги. Xero може да бъде добър вариант, ако искате да следите внимателно вземанията.

New-Фактура-Form

За функциите за фактуриране и фактуриране, FreshBooks е победител. Ако отчетите са включени в анализа, QuickBooks Online печели.

Най-добро за плащане на сметки

След проверка на фактурирането и събиране на дължимите парични средства, много собственици на малки фирми се вглеждат в облачен базиран счетоводен софтуер, за да им помогнат да управляват сметките си. Поддържането на добри отношения с доставчици и кредитори е важно за дългосрочния успех на бизнеса. Въпреки че има по-малко възможности при плащането на сметките, има разлики между програмите.

Трудно е да намерите къде да въведете нова сметка в QuickBooks Online. След като отидете на екрана „разходи“, ще го намерите в „нови транзакции“. Удобството на потребителите, особено за новодошлите, липсва в софтуера.

Плащане на сметки чрез счетоводен софтуер

След като въведете сметки в QuickBooks Online, можете да ги отпечатате като партида или да ги платите онлайн в пакет. Плащането на няколко сметки наведнъж е приятна функция за спестяване на време. Разходите са показани на диаграма с пай на главното табло до приходите. Всеки път, когато влезете, ще видите запис на минали плащания.

Плащането на сметките в FreshBooks ви позволява да маркирате разход като фактуриран и да добавите маркировка, което е полезно за фирми, които често прехвърлят разходи на клиентите. Ако е необходимо, можете също да прикачите разписка като доказателство. Сметките се показват в пай диаграма на главното табло, като ви казват къде харчите парите си.

Табло

Таблото за управление на Xero показва повече информация, с предстоящи сметки, сметки, които чакат одобрение, плащания и просрочени сметки, всички показани, когато влезете. Харесва ни да имаме изчерпателен преглед на дейността по плащане на сметки. Освен това сметките ще добавят данъци и можете да кодирате няколко договорени покупки на една сметка към различни сметки.

Xero-Dashboard

За съжаление плащанията на сметките на Xero имат един съществен недостатък. Всички плащания, независимо дали чрез ACH, чек или кредитна карта, трябва да се записват ръчно. За разлика от QuickBooks Online, те няма да бъдат съпоставени автоматично.

Zoho Books е една от малкото програми, която ви позволява да записвате пробег в разходите. След като му кажете дали да запишете в мили или километри и да предоставите пробег, той ще изчисли дължимите суми. Той също така има възможност да натрупва допълнителни разходи, което ще спести време, ако плащате много сметки наведнъж.

Рекордно Пробег

OneUp има стандартните опции за плащане на сметки и една уникална функция. Ако вашият бизнес планира голям проект, можете да въведете няколко оферти за сравнение за сравнение. Те ще се показват един до друг, но няма начин да ги филтрирате или сортирате.

Формулярът на сметката на Sage не ви позволява да поставяте платени данъци върху отделна договорена покупка, за да я проследите за точно отчитане на разходите. Сметките не могат да бъдат платени чрез него, нито ще изпрати напомняне, когато се дължи сметка. Поради тези причини не можем да го препоръчаме за плащане на сметки.

продавач-сметки-табло

За безплатна програма Wave се справя добре с функциите, предлагани от конкурентите. Въпреки че не можете да добавяте данъци към сметките, филтрирането и сортирането на минали транзакции с цел анализ на паричните потоци е по-добре, отколкото е с QuickBooks Online. Освен това ще изтегли разходи от синхронизирани банкови сметки. Прочетете нашия преглед на Wave за повече информация.

Повтарящи се сметки

Всяка онлайн програма за счетоводство ще ви даде възможност да плащате сметки, но не всички включват повтарящи се таксувания. Повтарящата се сметка е тази, която идва в установена времева рамка, обикновено месечно и винаги е една и съща сума. Най-често срещаните примери са наемът и комуналните услуги.

Това спестява време за настройване на периодични плащания по тези сметки. Повтарящото се таксуване също гарантира, че важните сметки ще бъдат платени, дори ако вашият букмейкър се обади на болен или някой забрави да постави чека в пощата.

OneUp, Sage и Wave не предлагат периодично таксуване.

В FreeAgent процесът за настройване на повтаряща се сметка е налице, но това е възможно само в края на въвеждането на сметката. Не можете да посочите, че искате сметката да се повтаря в началото, нито можете да се върнете назад и да направите предварително въведена сметка, след като бъде запазена. Покриваме това по-подробно в нашето ревю на FreeAgent.

Сметки-главния екран

Настройването на повтарящи се сметки в QuickBooks Online следва подобни стъпки за настройване на повтарящи се фактури. Трябва да отидете в основния регистър, да кликнете върху предишно плащане към доставчик и да изберете „запаметяване“. Процесът е по-малко от идеален, главно защото единственият начин да настроите повтаряща се сметка е, ако вече сте извършили плащане към някого.

Процесът на Zoho Books също е трудоемък. Можете да изберете опцията „направи повторение“, след като въведете разход, но ако все още не сте платили сметка на този доставчик, ще трябва да отидете на „настройки“ и да настроите автоматизиран работен процес. Поради тези причини нито QuickBooks Online, нито Zoho Books излязоха на върха в тази категория.

Лесно е да намерите и настроите повтаряща се сметка в Xero. Под „ново“ на таблото за управление ще видите „повтаряща се сметка“. Също така е опция, след като въведете нова сметка. Оценяваме простотата след неинтуитивния процес на QuickBooks Online.

Когато започнете да въвеждате нов разход в FreshBooks, вдясно се появява „направи повторение“. Нашият преглед FreshBooks срещу Xero се задълбочава в сравнение на двете софтуерни програми.

Като цяло предпочитаме колко лесно е да намирате и въвеждате повтарящи се сметки в Xero, както и способността му да проследява пробег и по-подробно табло.

Въпреки че повтарящото се таксуване е малко вероятно да бъде решаващият фактор при избора на облачна счетоводна услуга за вашия бизнес, ако изпитвате трудности между избора на програми, това може да ви посвети в полза на една.

Това каза, ако настоявате да можете да плащате сметки чрез счетоводния софтуер, FreshBooks и QuickBooks Online са вързани за първи път тук.

Най-добра интегрирана обработка на плащания

Колкото по-лесно е клиентите да платят вашата фактура, толкова по-малко трудности ще имате при събирането. Няколко от облачните доставчици на счетоводен софтуер имат интегрирана обработка на плащания. Това означава, че клиентите могат да кликнат върху връзка във вашата фактура и да платят или да запазят кредитна карта и да настроят автоматични плащания.

Фирмите, които също се борят със събирането на фактури, трябва да обмислят да направят възможно най-лесното плащане на клиентите. Ще искате да прецените разходите за такси за обработка на плащания и да прецените как те ще повлияят на бизнеса ви, преди да изберете счетоводна програма.

QuickBooks Онлайн и FreshBooks имат интегрирана обработка на плащания. Въпреки че те вземат процент от всяка транзакция плюс такса за транзакция, клиентите обикновено оценяват удобството да плащат чрез вградена връзка във вашата фактура. FreshBooks таксува 2,9 процента плюс 30 цента, а QuickBooks Online таксува 2,4 или 2,9 процента плюс 25 цента.

FreshBooks е единствената програма, която предлага възможност за съхраняване на кредитни карти на клиента във файл. Той дава възможност на клиентите да се регистрират и за автоматично таксуване. Ако вашият бизнес начислява редовни такси за услугите си, това би било чудесна функция.

За обработка на плащания в Xero, OneUp, Sage и Zoho Books, трябва да се регистрирате за приложение на трета страна. Wave работи с billpay.com, което изисква клиентите да създадат друг акаунт или да отидат на друг уебсайт, за да платят. Ако имате много клиенти, които обичат да плащат фактурите си с кредитна карта, може да искате да се придържате към програма, която интегрира плащането.

FreshBooks печели в тази категория, ако трябва редовно да таксувате и искате да поддържате кредитни карти. Това каза, че плаща много по-висок процент за плащания с American Express, отколкото QuickBooks Online. Ако не е необходимо да таксувате автоматично клиенти, препоръчваме QuickBooks Online.

Най-добро интегрирано управление на проекти

Собствениците на фирми, които търсят счетоводен софтуер, може да не знаят, че някои програми включват възможности за проекти. Въпреки че обикновено не предлагат пълните функции на най-добрия софтуер за управление на проекти, това може да помогне за счетоводството като част от пакета. Ако търсите програма за управление на задачи, която има счетоводни функции, разгледайте нашия преглед Mavenlink.

FreshBooks и OneUp имат две от най-добрите опции за проекти. FreshBooks създава среда за сътрудничество, в която можете да каните служители, външни контакти и клиенти, които да дават и споделят папки. В рамките на проект можете да управлявате задачи, да назначавате срокове за плащане и да таксувате различни часови тарифи за различни задачи.

В OneUp функцията „проекти“ е скрита в менюто „продажби“, но след като я намерите, получавате много от същите функции, както при FreshBooks. След като създадете проект, можете да зададете задачи с крайни дати, кой акаунт за услуга да фактурирате и контакт с клиента за въпроси. Фактури и разходи могат да бъдат свързани с проект за по-добро проследяване.

проектните-задачи

OneUp има също така нареченото „задачи за възможности“ за проект и дневник на телефонни обаждания, които автоматично се категоризират като неподлежащи на плащане. Това е полезна функция, ако не искате да си правите труда да класифицирате задачи като платими или неплатими, след като са били въведени. Прочетете пълния ни преглед на OneUp за подробностите.

FreeAgent не се разграничава в предложенията си за проекти от FreshBooks или OneUp. Дейностите и задачите, свързани със счетоводството, могат да бъдат включени в проект. Възможно е да се зададат проекти като фиксирана цена или почасово фактуриране. Можете също да добавите общи бележки.

Както обикновено при QuickBooks Online, активирането на функцията „проекти“ изисква ненужни стъпки през менюто с настройки, а не само включване, когато влизате. Услугата е по-малко удобна за потребителите от другите, особено за потребители, които са нови в онлайн счетоводството.

За разлика от тези в FreshBooks и OneUp, проектите на QuickBooks Online ви позволяват да проследявате и присвоявате елементи, свързани със счетоводството. Не може да споделя файлове, да кани други потребители да участват или да задават проектни задачи, срокове или основни етапи. Поради тази причина ние не считаме прилагането на QuickBooks Online за истинска функция „проекти“.

FreshBooks и FreeAgent нямат отчети, свързани с проекти, като рентабилност или часове, подлежащи на плащане. OneUp проследява „текущите задачи за изпълнение“ в отчет и поддържа ограничен списък на текущите проекти. В QuickBooks Online отчетите, свързани с проекти, изчисляват рентабилността на проекта и показват време, което не може да се таксува, и необичайно време и разходи.

Въпреки че QuickBooks Online дава по-добри отчети за проекти, той няма толкова функции, колкото други опции. FreshBooks и OneUp са сходни, но OneUp има леко предимство в способността си да разграничава задачите при задаването им и няколко задачи, свързани с проекти. Той е победителят в тази категория.

Най-доброто приложение за проследяване на времето

Фирмите, които извършват работа въз основа на проекти, независимо дали за рекламна кампания или за нов офис дизайн, често се нуждаят от служителите си, за да проследят часовете, в които са работили по проектите. Часове може да се предадат на клиента. Дори ако бизнесът начислява фиксирана такса, проследяването на часове помага при изчисляване на рентабилността.

Sage и OneUp имат отлични функции на проектите в своя софтуер, но странно не включват проследяване на времето или имат вградени хронометри. „Часовете“ е опция за фактурите на Sage, но вашите служители или изпълнители трябва да проследят часовете си другаде. Wave също няма опции за проследяване на времето.

Въпреки че можете да включите проследяването на времето в настройките на QuickBooks Online, въвеждането на време е дълъг процес. Служителите трябва да попълват седмичен график за времето офлайн, който след това трябва да въведете ръчно като доставчик и да го предадете на клиент. Проследяването на времето онлайн не се поддържа, освен ако не изтеглите и платите за добавка.

Zoho Books има проследяване на времето, което може да се логва ежедневно или седмично и да се свързва както с проект, така и със задача в даден проект. Приспособлението за таймер следи времето, ако искате той да работи във фонов режим. Ако искате единствено изпълнител да види техния график, е лесно да ограничите достъпа до модула на графиката. Мобилното му приложение също поддържа проследяване на времето.

FreshBooks предоставя най-много възможности за проследяване на времето. Можете да изберете „проследяване на времето“ от главното меню, да изберете вашия клиент или проект и да започнете хронометър. Освен това има разширение за Chrome, което можете да инсталирате. Както при Zoho Books, времето може да се проследява в приложението и часовете са свързани с предоставените услуги, така че клиентът да знае за какво ги таксувате.

Време за проследяване

Възможностите за проследяване на времето на FreeAgent са подобни на тези на FreshBooks и Zoho Books. Той също има ръчно или време за хронометър. Часовете също могат да бъдат изтеглени във фактури. Една отличителна черта е, че докладите за напредъка и отработените часове могат да бъдат изпращани по имейл на клиентите. Приложението му също проследява времето.

FreshBooks не предоставя на потребителите доклади, свързани с проследяването на времето. Както бе отбелязано, тя силно липсва в докладите. FreeAgent също няма. Zoho Books няма отчети за проекти, освен ако не го интегрирате с Zoho проекти, но тази програма е безплатна за до пет потребители и два проекта.

След като сте активирали интеграцията, получавате планирани спрямо реални отчети за часове, задачи и отчети и отчети за график. С малко друго за диференциране на услугите, това е достатъчно, за да изберем Zoho Books за победител в категорията за проследяване на времето. За повече информация прочетете нашия задълбочен преглед на Zoho Books.

Най-добро управление на запасите

Инвентаризацията, която се интегрира със счетоводния софтуер, дава на собствениците на малки фирми повече възможности за оптимизиране на техните бизнес операции. Позволява им да теглят от наличните количества при създаване на фактури, да поддържат точни отчети в своите системи и да задават минимуми и сигнали за пренареждане.

QuickBooks Online предлага само управление на инвентара и проследяване на най-високия ценови клас, плюс. Можете да добавяте изображения към артикули с инвентар и да изчислявате автоматично, използвайки метода FIFO. Възможно е също да зададете минимум за пренареждане, но няма да ги поръчате вместо вас.

QuickBooks Online предлага само управление на инвентара и проследяване на най-високия ценови клас, плюс. Можете да добавяте изображения към артикули с инвентар и да изчислявате автоматично, използвайки метода FIFO. Възможно е също да зададете минимум за пренареждане, но няма да ги поръчате вместо вас.

В приложението на OneUp можете да пренареждате артикули с нисък инвентар. След като бъде направена поръчка и сте генерирали списък с опаковки, инвентаризацията се актуализира автоматично. В Xero можете да присвоите единични кодове за проследяване на инвентара, но можете да отидете още по-далеч в OneUp и типа на проследяващата единица и физическото местоположение на инвентара. Можете също да зададете минимални стойности за пренареждане и да отпечатате работни листове за броя на запасите.

Системата за инвентаризация на FreshBooks ви позволява да добавяте елементи и да ги дърпате във фактури, но трябва да добавите всеки артикул ръчно. С Xero и QuickBooks Online можете да качвате електронни таблици с артикули. Количествата на ръка се актуализират автоматично, когато се продават чрез фактура и е лесно да зададете минимум за пренареждане.

Въпреки че Sage и Zoho Books са други опции за инвентара, ние намираме техните функции да са по-ниски от това, което OneUp предлага. Ако се интересувате от първия, можете да прочетете повече в обширния ни преглед на Sage.

Странно е, като има предвид всички свои опции за инвентара, OneUp не включва отчети за инвентара. В противен случай може да е спечелил тази категория. FreshBooks също ги няма. Xero превъзхожда отчетите като цяло и отчетите му за инвентара не се различават. Те идентифицират кои артикули с инвентар се продават най-много, обобщават активността и изброяват всички артикули в инвентара ви. Xero е победителят тук.

Най-доброто приложение за обработка на заплати

Обработката на заплати е една от най-често срещаните добавки за облачен базиран счетоводен софтуер. Обикновено компаниите таксуват месечна такса в допълнение към редовните си абонаментни такси. Мнозина също таксуват такса на служител. Месечната такса за обработка на ведомост варира в зависимост от това дали се нуждаете от данък върху пълната работна заплата и от подаване на държавен данък.

QuickBooks Online предлага обработка на заплати на всяко ниво за фиксирана месечна ставка плюс такса на служител. Wave таксува потребителите за услугите за заплати и твърди, че генерираните приходи позволяват да предлага безплатно своите други услуги. Xero предоставя на потребителите обработка на заплати за до петима служители в средния си ценови план.

Ако използвате FreshBooks, ще трябва да се регистрирате и да платите за отделно приложение, за да получите функции за обработка на заплати. Zoho Books и OneUp не предлагат обработка на заплати и няма добавки или приложения, които да се използват с тях.

FreeAgent включва ведомости за заплати, но само за компании със седалище в САЩ. Въпреки че Sage предлага отделна услуга, подробностите и цените са неясни.

Трудно е да се избере победител в тази категория, тъй като никоя от услугите не предлага безплатна пробна версия за обработката на техните заплати. Можем да ви кажем, че таксите се събират бързо, особено при QuickBooks Online, и бихте разумно да изчислите внимателно месечните такси, които ще плащате, преди да изберете услуга.

Най-добро за проследяване на дълготрайни активи

Дълготрайните активи са големи физически вещи, като превозни средства, оборудване или сгради, които могат да бъдат пренесени в баланс. Предприятията, които ги имат, ще трябва да изчисляват амортизациите и да отчитат продажбите.

Списъкът с програми без вградени функции за дълготрайни активи е по-дълъг от двете с тях. QuickBooks Online, FreshBooks, Zoho Books, Wave и Sage нямат функционалност на основни активи. Има обаче обходни решения, като например ръчни записи в списанията в QuickBooks Online или добавки, за които ще трябва да платите повече пари.

Като се има предвид, че Xero е съсредоточен върху запасите, не е изненада, че е и с дълготрайни активи. Изглежда, че целевият му пазар е бизнес, базиран на продукти, а не такива, базирани на услуги. Фиксираните активи в Xero могат да се добавят ръчно или да се качват групово от електронна таблица. Софтуерът изчислява амортизацията автоматично.

Дълготраен актив,-Recon-Settings

Той предоставя и отчети за дълготрайни активи. График на амортизациите, график за изплащане и съгласуване на дълготрайните активи можете да намерите в раздела за отчетите му.

OneUp е другата програма, която предлага възможности за дълготрайни активи. Дълготрайните активи могат да се добавят един по един чрез „нови дълготрайни активи“. Той ще покаже списък на дълготрайните активи на вашите книги и ще изчисли амортизацията, но няма отчети, свързани с тях.

Xero е победителят в категория, която не предлага голяма конкуренция.

Заключителни мисли

Победителят и компанията, която се занимава с вашия бизнес, ще бъдат най-подходящите за вашите индивидуални нужди. Фирмите не са един размер, който отговаря на всички и нито е счетоводен софтуер. Препоръчваме ви да направите списък с най-добрите си изисквания и да изберете програмата, която печели най-много в тези категории. Ако все още сте останали, прочетете нашите задълбочени прегледи за всяка програма.

По-новите потребители трябва да гледат най-близо до удобството на потребителя, когато вземат решение. Най-пълната програма там, QuickBooks Online, е известна и с това, че има трудни процеси и прекалено сложни стъпки за изпълнение на задачи. По-новите потребители и малките фирми биха били много по-щастливи с програма, която има по-малко функции, но е по-лесна за използване, като Xero или FreshBooks.

Коя от тези софтуерни програми сте използвали? Опитвали ли сте повече от един и ако е така, имате ли предпочитание? Уведомете ни в коментарите и ви благодарим за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map