Най-бързият уеб хостинг на 2020 г.: Бръснене на тези милисекунди

Когато преглеждаме услуга за уеб хостинг, ние обмисляме много аспекти. Това включва колко функции са включени, колко лесна е услугата да се използва, колко добре доставчикът спазва поверителността ви и други. Въпреки това, когато става въпрос за сурово сравнение, най-прекият начин да намерите най-добрите уеб хостинг доставчици е чрез оценка на скоростта. 


Ето какво сме тук да правим. Чрез часове и часове на тестване открихме най-бързите уеб хостинг услуги наоколо. Въпреки че скоростта не е единственият фактор, който трябва да имате предвид при избора на уеб хост, обикновено това е добър знак, че купувате качествена услуга. Ще отбележим петте най-бързи домакини, които намерихме, заедно с няколко уважавани спомена. 

За да гарантираме, че нашите резултати могат да бъдат пряко сравнени, имаме специфичен процес на тестване. Преди да стигнем до нашите снимки, нека разберем как тествахме всяка услуга.

Нашият процес на тестване

Използваме два критерия за измерване на ефективността на уеб хостинга: Тест на скоростта на Pingdom и Въздействие на натоварване. Въпреки че преценяваме услуга по тези две показатели, имаме някои условия, за да гарантираме, че нашите резултати са възможно най-надеждни. 

Първо, ние се регистрираме за акаунт без знанието на хоста. Това е, за да се гарантира, че сървърът, на който е хостван нашия сайт, не е избран от череша (и така можем да оценим процеса на плащане). Освен това ние се регистрираме с активен VPN – можете да научите кои от тях предпочитаме в най-доброто ни ръководство за VPN – и личен имейл. 

Закупуваме и най-евтиния споделен план, за да можем да преценим услугата по нейната базова ефективност. След като настроим, инсталираме празно копие на WordPress със стандартната му тема.

Освен това, не зареждаме друго съдържание на сайта. Освен това, ние не извършваме кеширане или компресиране, дори ако хостът го предлага. Това, което ни се връчи след плащането, е това, с което тестваме. 

Нашият тест за Pingdom е предназначен да тества колко бързо ще се зареди сайтът за един потребител. Пренебрегваме действителното време, което сайтът е заредил в по-голямата си част и обмисляме общата степен на изпълнение, която Pingdom предоставя. Pingdom предлага седем показателя за времето за зареждане на уебсайта, не всички от които са релевантни за самия хост, поради което търсим времето за зареждане на миналата страница. 

Ще разградим всички показатели, които Pingdom предоставя и защо се фокусираме върху някои повече от други.

  • DNS (розов): Колко време отнема връзката на домейна към IP адрес. Това е от значение за хоста в някои сценарии, в зависимост от това кой управлява сървърите на имена. 
  • SSL (лилаво): колко време отнема да се извърши SSL / TLS ръкостискане. Пренебрегваме този показател. 
  • Connect (син): колко време отнема уеб браузърът да се свърже със сървъра. Това до голяма степен е извън контрола на хоста. 
  • Изпращане (оранжево): Колко време отнема браузърът да изпрати данни до сървъра. Отново, това до голяма степен е извън контрола на хоста. 
  • Изчакайте (жълто): Колко време отнема браузърът да започне да получава данни от сървъра. Това е най-важният показател за нашето тестване, тъй като показва колко време сървърът отнема да намери данните и да започне да ги транспортира обратно. 
  • Получаване (зелено): колко време отнема браузърът да получи напълно данни. Този показател се основава най-вече на браузъра и мрежата, така че не е толкова важен, колкото “изчакване” за скоростта на уеб хостинг. 
  • Блокиран (сив): Колко заявки бяха блокирани и колко време отне на браузъра да съобщи, че не е готов да изпраща данни.

Pingdom е чудесен за копаене в детайлите, тъй като предоставя хубав преглед на това как е разрешена една връзка. Въпреки това, тя не обхваща напълно ефективността на хоста. За това се обръщаме към Load Impact, който е инструмент за тестване на стрес, който изпраща виртуални потребители на сайта през определен период от време.

За нашето тестване това са 50 потребители в рамките на пет минути. Установихме, че тези настройки обикновено означават прекъсването за евтин споделен хостинг. В повечето случаи, ако хостът не успее, той се проваля с много, и ако успее, има малко до никакви проблеми. 

Забелязваме две области по време на теста Load Impact: време за реакция за всеки VU и брой грешки в заявката. Времето за отговор е важно, тъй като показва колко последователно се изпълнява хостът, докато трафика се увеличава. Изпълнените заявки са също толкова важни. 

Всеки път, когато хостът връща HTTP грешки, това обикновено означава, че няма достатъчно ресурси, за да се съобрази с трафика. Въпреки че това в някои случаи може да означава двуетажен сървър, обикновено това е знак, че има много потребители, хоствани на един сървър с твърде малко ресурси, за да се споделят между тях.

Избор на най-бързите уеб хостинг услуги

Очевидно е, че изборът на най-бързите доставчици на уеб хостинг се свежда до нашите бързи резултати, но това не е всичко, което взехме предвид при избора си. Както ще видим в частта за почетните споменавания по-долу, цената игра основна роля. Тестваме най-евтиния споделен план и когато това или нещо подобно не е налице, е трудно да се каже, че две услуги са на равно ниво. 

Ефективност за парите се превръща в не само в нашия избор, но и в това как ние поръчахме нашия избор. Както ще видим, всички изброени по-долу услуги имат много сходни резултати от Pingdom и Load Impact, което затруднява препоръчането на една над друга чисто въз основа на скоростта. 

Поради това разгледахме други фактори – като цена, функции и лекота на използване – за да поръчаме нашия списък с услуги. 

За щастие, не пропуснахме бързи доставчици, които липсваха в други области. Скоростта, от нашето тестване, обикновено е добър показател за солидна хостинг услуга. Поради това изборите ни по-долу са не само най-бързите уеб хостинг услуги наоколо, но и са сред най-добрите.

Най-бърз уеб хостинг: хостинг и хостинг24

Hostinger и Hosting24 са повече или по-малко една и съща услуга, така че производителността и за двете е приблизително еднаква. Започвайки с нашия тест за Pingdom, те отбелязаха 96 от 100, което е отлично. Сайтът всъщност отне много време да се зареди – около две секунди и половина, но по-голямата част от това беше благодарение на DNS резолюцията.  

hosting24 преглед скорост тест

Както споменахме, най-важният показател от Pingdom е времето за “чакане” и нито Хостингер, нито Хостинг24 са разочаровани. Времето за изчакване беше много ниско, около 250 мс, вероятно благодарение на кеша LiteSpeed, който се прилага на вашия сайт. 

Въздействието на натоварването беше също толкова впечатляващо, като Hostinger и Hosting24 поддържаха постоянно време за реакция през целия период и не връщаха никакви грешки. Видяхме колко лоши евтини споделени планове могат да бъдат – прочетете нашия преглед на GreenGeeks за пример – така че последователното представяне тук е глътка свеж въздух. 

hosting24 преглед товар въздействие

Hostinger и Hosting24 са в състояние да постигнат такива резултати за толкова малко пари благодарение на сървърния софтуер LiteSpeed, който използва. Виждахме как други хостове се приближават към евтиния край на нещата, но те никога не са успели да овладеят Hostinger и Hosting24 (прочетете нашия преглед на Bluehost и преглед на Namecheap за примери).

LiteSpeed ​​е алтернатива на Apache, която намалява режийната мрежа. За разлика от Apache, LiteSpeed ​​е софтуер за платени сървъри, което вероятно затова не се вижда толкова често, колкото трябва да бъде. 

Той предлага всички предимства на Apache, включително ModSecurity, без много от недостатъците. С намаляването на режийните мрежи повече сайтове могат да използват същия сървър и с достъп до кеша на LiteSpeed ​​те могат да се зареждат по-бързо.

Други причини, които харесваме хостингер

Хостингерът е достатъчно впечатляващ сам, но е още по-впечатляващ предвид цената. Предлага огромни многогодишни отстъпки, стигайки до 0,80 долара на месец, ако се регистрирате за четири години. В много случаи, като например избор на тримесечен план вместо месечен, ще спестите пари от общата цена. 

Освен това не сте наказани да ходите месечно, както сте с Arvixe, за което можете да научите повече в нашия преглед на Arvixe. Получавате безумни отстъпки, когато се регистрирате за няколко години, но и месечната ставка не е лоша. 

Получавате много и за парите си. В допълнение към отличната производителност, която идва от сървърите на LiteSpeed, Hostinger предоставя и безплатен SSL / TLS сертификат, собственост на уебсайта и ежедневно архивиране. Прочетете нашия преглед на Hostinger и Hosting24, за да научите повече или го изпробвайте сами с неговата 30-дневна гаранция за връщане на парите.

SiteGround

SiteGround, като Hostinger и Hosting24, отбеляза 96 от 100 в теста на Pingdom, но времето за натоварване беше близо три секунди. Отново по-голямата част от времето – в случая около две секунди и половина – беше посветена на DNS резолюция. Времето за изчакване беше малко по-дълго от 200мс, което е много впечатляващо.

SiteGround преглед скорост тест

Още по-впечатляващо е, когато SiteGround използва NGINX сървъри, който е много по-стар сървърен софтуер от LiteSpeed. Има много разлики между Apache и NGINX, но Крис Леа го обобщава добре: „Apache е като Microsoft Word. Има милион опции, но ви трябват само шест. NGINX прави тези шест неща и прави пет от тях 50 пъти по-бързи от Apache. “

В допълнение, SiteGround предлага пълни твърди хранилища, HTTP / 2 и PHP7, всички от които трябва да подобрят скоростта. Най-големият тласък обаче идва от SuperCacher, собствения инструмент за кеширане на SiteGround, който работи на NGINX. Подаването на съдържание от кеша драстично намалява времето за изчакване. 

Всички тези функции за оптимизация се показват чрез теста Load Impact. SiteGround остана издръжлив – минус малка неравномерност в началото – тъй като натоварването на потребителите се увеличи. Тя също не върна грешки, което означава, че има достатъчно ресурси за обикаляне. 

SiteGround преглед-loadimpact

Други причини, които харесваме SiteGround

Една от причините SiteGround направи най-добрия уеб хостинг за малък бизнес ръководство е скоростта. Въпреки това, тя също направи това ръководство за отличния си набор от функции. Споделените хостинг планове за уеб, WordPress и WooCommerce – които споделят една и съща структура на ценообразуване – включват всичко необходимо за работа с вашия сайт, от стадиране на WordPress до автоматизирани ежедневни архиви.. 

Ако не искате да използвате CMS като WordPress, и SiteGround се покрихте. Всички споделени потребители имат достъп до един от най-добрите създатели на уебсайтове, Weebly. 

Както можете да видите в нашия преглед на Weebly, той се отличава благодарение на безсмисления си интерфейс, множеството интеграции на трети страни и убитите дизайнерски шаблони. SiteGround предлага план за свързване на Weebly, който ви позволява да използвате безплатната версия на Weebly със собствения си домейн. SiteGround е услугата за хостинг. От функции до ценообразуване до скорост, всичко прави отлично, със страхотна система за поддръжка, за да го архивирате. Можете да научите повече в нашия преглед на SiteGround или да го вземете за завъртане без рискове с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Kinsta

Kinsta се класира на първо място в най-добрия ни уеб хостинг за ръководство за WordPress и това се дължи най-вече на бързината му. Подобно на Hostinger и Hosting24, Kinsta използва сървърния софтуер LiteSpeed. Архитектурата на хостинга обаче е различна. Вместо да използва LiteSpeed ​​на споделени сървъри, Kinsta се възползва от облачния хостинг. 

Нашият тест за Pingdom върна резултат от 96 от 100, с много ниско време за изчакване. По-голямата част от производителността се дължи на LiteSpeed ​​сървърите, но Kinsta също има други характеристики. Сървърите са оборудвани с пълно SSD хранилище, имате достъп до 5GB и 1TB за прехвърляне на данни на KeyCDN и има кеширане от страна на сървъра и от страна на клиента..

kinsta преглед скорост тест

Всички мерки за оптимизация са там, за да се гарантира, че WordPress се зарежда възможно най-бързо. Все пак е само за WordPress Kinsta е изключително управляван хост на WordPress, което означава, че ако се интересувате от друга платформа, нямате късмет. Въпреки това, WordPress обикновено изисква най-бързо време за зареждане, което прави функциите на Kinsta да изброят естествено. 

Неучудващо, Kinsta се представи отлично в нашия тест за натоварване. Той се справи с лекото натоварване от 50 виртуални потребители с лекота, поддържайки постоянно време за реакция през целия период. Общо Load Impact изпрати повече от 9 000 заявки и Kinsta успя да обработва тези заявки със скорост 31 в секунда без грешки.

kinsta преглед товар въздействие

Други причини, които харесваме Kinsta

Kinsta е създаден по поръчка на WordPress, което е или благословия, или проклятие в зависимост от това как искате да изградите вашия сайт. Потребителите на WordPress обаче са много възнаградени за залепване с платформата. В допълнение към всички предимства на производителността, които предлага Kinsta, вие също имате достъп до функции като WordPress постановка и табло, изградено специално за CMS. 

Kinsta обаче струва повече от другите опции в този списък. Цената все още е осъществима, като най-основният план ще бъде от $ 30 на месец за 20 000 посещения, но тази цена може да скочи до $ 600 на месец в зависимост от обема на трафика и броя на инсталациите на WordPress.

Това каза, че никой не прави WordPress подобно на Kinsta в цената си. Той предлага премиум управлявани функции на WordPress на разумна цена, която може да се мащабира с вашия сайт, докато расте. Можете да научите повече в нашия преглед на Kinsta или да видите как ви харесва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. 

MDDHosting

Както видяхме с SiteGround, Kinsta и Hostinger, оптимизацията е от ключово значение и MDDHosting е добре запознат с това. Това е изключително облачна хостинг услуга, предлагаща всичко – от евтин споделен облачен хостинг до облачни VPS сървъри, които струват няколкостотин долара на месец. 

Независимо кой план изберете, получавате LiteSpeed ​​уеб сървър с няколко слоя кеширане. Pingdom върна резултат от 96 от 100, вероятно благодарение на сървърния софтуер LiteSpeed ​​и LiteSpeed ​​Cache. 

MDDHosting обаче има и други мерки за оптимизация. В плана ви е включен CloudFlare Railgun, който компресира и кешира обекти, които по-рано не са можели да се сменят по подобен начин на компресиране на видео. 

mddhosting преглед скорост тест

Както можете да прочетете в нашето ръководство за CloudFlare, това е мрежа за доставяне на съдържание, която трябва да се използва в повечето сайтове. Използвайки мрежата, Railgun е в състояние много бързо да доставя компресирани предмети от кеша по целия свят. Обикновено Railgun изисква бизнес акаунт в CloudFlare, който работи 200 долара на месец, но с MDDHosting, получавате го безплатно. 

Нашият тест за натоварване на въздействието е по-добър, отколкото изглежда, въз основа на екрана по-долу. Както можете да видите, времето за реакция беше доста последователно, макар и не толкова добро, колкото Kinsta. Имахме ограничение на пропускателната способност, открито от Load Impact. Въпреки това, от 2410 HTTP заявки, само едно е посрещнато с грешка.

mddhosting преглед товар въздействие

Други причини, които харесваме MDDHosting

Като услуга, посветена на облачния хостинг, MDDHosting предоставя някои уникални предимства. Както бе споменато по-горе, нашият тест за въздействие на натоварване установи ограничение на пропускателната способност, което обикновено означава, че трябва да надстроите до по-добър сървър. 

Въпреки това, с облачен хостинг можете да добавите допълнителни ресурси към акаунта си без прекъсване, за което можете да научите повече в разбивка на нашите хостинг. 

MDDHosting предлага не само облачен хостинг, но и евтин облачен хостинг. Можете да закупите основен план само за няколко долара на месец, без да е необходимо да подписвате многогодишен договор. Като се има предвид гъвкавостта на облачния хостинг, можете също така лесно да закупите с план с ниска мощност и да надстроите в бъдеще. 

Въпреки че MDDHosting не е впечатляващ по отношение на използваемостта, неговите характеристики, цена и бързина си заслужават вашето внимание. Можете да научите повече в нашия преглед на MDDHosting или да видите как ви харесва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. 

A2 хостинг

A2 хостингът може да ходи с пръсти до всяка друга услуга в този списък. Той предлага LiteSpeed ​​хостинг – който, както видяхме, осигурява отлична производителност – както и пълно SSD съхранение и множество кеширащи слоеве. Тя обаче е на последно място заради цената си. A2 хостинг предлага само LiteSpeed ​​хостинг на своите „турбо“ сървъри, които могат да се похвалят с до 20 пъти по-бърза скорост. 

На базата на нашето тестване, това е малко нагледно, но ще видите натрупване на производителност над стандартния споделен хостинг на A2. A2 хостинг отбеляза 96 от 100 по време на нашия тест за Pingdom, но времето за натоварване беше много малко. 

Нашият сайт се зарежда за по-малко от 300 мс, което е по-бързо от всеки друг наш избор. Това е така, освен че предлага сървъри на LiteSpeed, A2 хостингът има и собствено кеширане. 

A2 хостинг преглед скорост тест

Пакетът за кеширане включва три инструмента: Turbo кеш, OPcache и Memcached. Turbo кешът съхранява цялото HTML съдържание на вашия сайт, за да може да се обслужва без да стартирате PHP. 

OPcache намалява времето за реакция на PHP страница за всичко, което все още не е хванато, а Memcached поддържа общи заявки за база данни MySQL в системната му памет, така че да могат да се случат много по-бързо. 

Load Impact върна звездни резултати. A2 хостингът успя не само да се справи с натоварването на трафика без никакви грешки, но и с безупречна устойчивост. Всеки VU се зарежда в рамките на 10ms от тези около него, което прави постоянно време за реакция през целия тест. 

A2 хостинг преглед товар въздействие

Други причини, които харесваме A2 хостинг

Манталитетът на A2 хостинг с функции за оптимизация се пренася и върху всички останали аспекти на услугата. Например, вашият сайт е обхванат от инициативата за постоянна сигурност на A2 хостинг, която комбинира много услуги за сигурност на уебсайта под един покрив. 

Пакетът включва KernelCare, който актуализира сигурността на ядрото всеки ден, и HackScan, който защитава вашия сайт от злонамерен софтуер. Освен това имате достъп до двойна защитна стена, груба защита и разпространена защита за отказ от обслужване. 

Като се има предвид колко функции са включени, лесно е да се предположи, че A2 хостингът е скъп. За щастие обаче не е така. A2 хостинг е не само на същата цена като повечето водещи уеб хости, но е ясно и каква цена ще плащате чрез касата. Освен това можете да закупите само един месец или колкото три години, в зависимост от бюджета си. 

Въпреки че ще трябва да преминете към турбо плановете, за да видите истинската сила на A2 хостинг, лекото увеличение на цената си заслужава. A2 хостинг пакети в повече функции от конкуренцията, като същевременно остават на разумни цени. Можете да научите повече в нашия преглед на A2 хостинг или да го изпробвате безрисково с неговата гаранция за връщане на парите по всяко време. 

Уважаеми споменавания 

Петте услуги по-горе не са единствените, на които трябва да обърнете внимание. По различни причини имахме няколко хоста, които не направиха разрез, така че искаме да ги подчертаем. 

Pagely

В началото на статията казахме, че скоростта не е единственият фактор, който считаме, и Pagely е защо. Това е най-бързият уеб хост, който сме тествали, като се включва с резултат от Pingdom от 99 от 100. Въпреки това, Pagely не предлага планове, сравними с останалата част от нашия списък, така че трябва да бъде пропуснат. 

pagely преглед скорост тест

Подобно на Kinsta, той предлага единствено облачен хостинг на WordPress, който в случая се захранва от Amazon Web Services. Плановете обаче започват от 200 долара на месец. Въпреки че може да предположите, че ще получите някакъв неограничен абонамент, няма да има. Дори и при високата цена на Pagely, той налага ограничения на ресурсите. За всички звънци на най-скъпия план на Pagely, ще ви пуска 35 000 долара на месец. 

Предвид клиентите на Pagely, цената има смисъл. Като домакин, който управлява Disney, Visa, Comcast и други, Pagely предоставя всички инструменти за корпоративни WordPress сайтове. Той обаче идва с етикет за цена на предприятието, поради което го изключихме от основния списък. Ако това ви звучи като нещо, на което можете да се люлеете, не забравяйте да прочетете нашия ревю за Pagely.

DreamHost

DreamHost е обратното на Pagely. Вместо да изпълнява над очакванията и да струва твърде много, тя се представи малко под очакванията и струва приблизително същите като другите ни избраници. Въпреки това е достатъчно да харесате DreamHost, за да си заслужава да разгледате. 

Резултатите, които събрахме, не бяха впечатляващи. DreamHost спечели резултат от Pingdom от 90 от 100 и предостави няколко главоболия по време на нашия тест за натоварване на въздействието. Това обаче беше със споделен план. DreamHost също предлага управлявани планове на WordPress, които използват виртуален частен сървър, които предлагат значително по-добра производителност. 

DreamHost преглед скорост тест

Плановете на DreamPress са изградени с оглед на WordPress, комбинирайки изолираните ресурси на VPS с множество оптимизации на производителността, включително неограничен CDN. Ако скочите за DreamHost, можете да очаквате изпълнение подобно на Kinsta за малко по-малко пари. Можете да прочетете подробностите в нашия пълен преглед на DreamHost.

Нечестни споменавания 

При избора на услуги за този списък имаше няколко, които се откроиха, но по всички грешни причини. Искаме да посочим хостовете, които се представиха най-лошо по време на нашето тестване, за да знаете да ги избягвате. 

HostGator

HostGator е най-бавният хост, който сме тествали. Pingdom върна резултат от 83 от 100, въпреки факта, че времето ни на чакане беше сравнително кратко. Има няколко причини за намалената скорост, но една стои над останалите. 

Изпратени бяха около два пъти повече заявки, много от които бяха за страницата „скоро идва“, която обикновено се показва на вашия сайт, преди да се инсталира нещо. 

Hostgator преглед скорост тест

Неучудващо, че тези искания бяха блокирани, което е опровергало времето ни за отговор. Изглежда HostGator автоматично запазва записващите файлове „скоро”, вместо да ги изтрива, което кара браузъра да поиска тези файлове, когато се опитва да зареди сайта. Можете да прочетете повече за това в нашия преглед на HostGator.

WestHost и Midphase

WestHost и Midphase са по същество една и съща хостинг услуга, по подобен начин на Hostinger и Hosting24. Въпреки че повечето аспекти на услугата са добри, скоростта е аномална. Pingdom върна резултат 84 от 100, като времето за изчакване беше повече от една секунда. Load Impact също представи проблеми, с множество HTTP грешки.

westhost преглед скорост тест

Няма достатъчно мерки за оптимизация на сървъра, за да заредите вашия сайт толкова бързо, колкото опциите, изброени по-горе. За съжаление, това е само случай на твърде малко ресурси и недостатъчно кеширане. Въпреки това препоръчваме да прочетете нашия преглед на WestHost и Midphase, за да видите причините, които харесваме всяка услуга. Просто бъдете предупредени, че скоростта е груба. 

Заключителни мисли

Намирането на бърза уеб хостинг услуга е по-лесно, отколкото изглежда. Преминахме процеса на тестване и чрез това установихме, че доставчиците, които го оправят във всички останали области, обикновено също са бързи.

За безкомпромисна скорост, независимо от цената, няма по-добър вариант от Pagely. Много домакини обаче се затварят за много по-малко пари. Ние сме частични към Hostinger и по-специално хостинг24. Тези услуги предлагат всичко, което искаме, когато става въпрос за бързина, и успяват да го направят на ниска цена. 

Скоростта е най-важният аспект при избора на хостинг услуга? Какво друго обмисляте? Уведомете ни в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me