monday.com срещу Trello: борба за Kanban за 2020 година

Има много неща, които трябва да имате предвид, когато избирате инструмент за управление на проекти. Използваемостта е една от най-големите и ще разгледаме два от най-силните инструменти в тази област. В това сравнение на Trello срещу monday.com ще решим кой е най-добрият вариант за тези, които искат лесен живот.


Trello е лесен за използване. Правим това тук в Cloudwards.net. Други компании, които го използват, включват National Geographic, Kickstarter и Google, така че сме в добра компания. Той бе щракнат от австралийския софтуерен гигант Atlassian за страхотни 425 милиона долара преди няколко години, така че е голям играч на пазара. Прочетете повече за това в нашия преглед на Trello.

monday.com е изгряваща звезда, която има над 50 000 екипа по своите книги, голям скок, откакто го прегледахме преди няколко месеца. Има клиенти като Philips, Carlsberg и Discovery. Впечатлихме се от него в нашия преглед на monday.com и го поставихме на първо място в нашия списък с най-добрите софтуерни програми за управление на проекти.

И двата инструмента са ветерани и се появяват в предишни глави. Trello спечели сравнението ни Trello срещу Jira, но загуби в нашия конкурс Wrike срещу Trello, докато monday.com отбеляза победи в нашите monday.com срещу Jira и monday.com срещу Wrike битки.

Настройване на битка: Trello срещу monday.com

Ще сравним тези инструменти в четири кръга. Най-добрият във всеки кръг печели и който и да е състезател спечели най-много. Ако все още е завързана в края, ще помислим кой инструмент спечели кръга си по-убедително.

Първо ще разгледаме набор от функции, които всяка платформа предоставя. Ще разгледаме основната структура на всеки инструмент, различните начини за преглед на вашите проекти и неща като пространство за съхранение, предлагани приложения и разширения.

В ценовия кръг ще видим кое е най-евтиното, както и ще разгледаме плановете и възможностите за плащане. Гъвкавостта и дългите безплатни изпитания ще имат добър резултат. Обмисляме стойност, а не просто отиваме с най-ниската цена.

Лекотата на използване трябва да е близка, като и двата инструмента се отличават в тази област. Важно е да представяте функции по достъпен начин и с ясен, интуитивен интерфейс. Trello и monday.com правят това. Който и да спечели този кръг, ще го е спечелил.

Накрая ще разгледаме сигурността и поверителността. Пазенето на вашата информация от грешни ръце никога не е по-важно от използването на облака и ще видим кой боец ​​ви пази в безопасност. Ако се притеснявате да останете в безопасност онлайн, нашата статия за киберпрестъпления ще ви помогне.

1

Характеристика

Ще разгледаме какво прави всеки инструмент. Това, което предлага, ще реши дали е полезно за вас.

Има общ набор от функции, които повечето софтуер за управление на проекти имат, като задачи и различни начини за преглед. Ще видим как Trello и monday.com се разграничават, като предлагат множество начини за организиране на вашите проекти, интеграции с други платформи и всичко друго, което е необичайно.

Trello

Trello е прост инструмент, който почти изцяло се базира на изгледа си kanban. Създавате колони и добавяте карти към тях. Картите се влачат от колона в колона, за да се покаже състоянието им или кой им е присвоен. Колоните могат да бъдат наречени каквото искате. Типична настройка е „да се прави“, „прави“ и „свърши“. Ако това е всичко, от което се нуждаете, тогава е страхотно, но в Trello има повече от това.

Trello борда

Можете да прикачите файлове към дъски с ограничения на размера от 10MB до 250MB в зависимост от вашия план. Можете да заобиколите тези граници, като използвате външна услуга. Прочетете нашата най-добра статия за съхранение в облак за опции.

Картите могат да бъдат присвоени на членовете на екипа, категоризирани и зададени срокове. Те могат да включват подзадачи, но по подразбиране не се предлага управление на зависимостта. Trello включва и персонализиране, като стикери и емоджи.

Той има много „електрически прозорци“, които ви позволяват да добавяте всички видове функции. Вие сте ограничени до един на борд в безплатния план, но това ви позволява да експериментирате и да надстроите до платен план, ако имате нужда от повече.

Има всевъзможни електрически прозорци и те ви позволяват да добавяте изгледите и функциите, намерени в други инструменти. Можете също да използвате данни в други платформи чрез захранвания. Например, захранването на Zapier ви дава достъп до данни в над 1500 приложения.

Trello-иконом

Плъгинът “butler” ви позволява да автоматизирате задачите и въпреки че е мощна функция, не е много по-трудна за използване от останалата част на Trello. Можете да създадете бутони с него, които изпълняват множество действия върху карти, позволявайки ви да свършите нещата по-бързо.

Със своята версия на браузъра, допълнена от мобилни и настолни приложения, можете да използвате Trello на почти всяко устройство.

monday.com

monday.com проекти имат табла, направени от „импулси“. Импулсите са отделни артикули, еквивалентни на карти в Trello. Можете да персонализирате данните, които съдържат, добавяйки полета за текст, хора или дати и можете да имате множество версии на всеки тип поле, което го прави универсален инструмент.

понеделник борда

monday.com има много изгледи, които се отключват, когато се движите нагоре през плановете му. Ако имате нужда само от неговия изглед на канбан, може да искате да обмислите Trello, защото трябва да платите за него с monday.com. Отвъд това обаче, monday.com има по-богат избор от гледни точки, от които да избирате.

В допълнение към изгледа на kanban има проследяване на времето и изгледи на диаграми, както и времева линия и календар. monday.com ви позволява да поддържате раздели кой какво прави с неговия дневник на дейностите, който ви показва какви промени са направили всички.

Има достатъчно място за файлове с 5 GB облачно съхранение, което да използвате в основния план. Пространството става неограничено на ниво Pro.

monday.com има проста структура, избягвайки подзадачи и зависимости по избор. Счита ги за зли, което може да звучи крайно, но ние сме съгласни, че е възможно нещата да бъдат забравени, ако са създадени в задачи, които не гледате. С monday.com няма шанс това да се случи.

Ако не сте съгласни и искате злината на подзадачи и управление на зависимости, обърнете се към тъмната страна в нашия преглед на Wrike.

От понеделник до интеграции

monday.com се интегрира с много услуги. Можете да използвате Dropbox, Slack и дори Trello. Както при Trello, интеграцията на Zapier ви позволява да работите с данни в много приложения.

Има мобилни приложения за Android и iOS, но за разлика от Trello, той няма настолни приложения.

Кръгла първа мисъл

monday.com има много изгледи и персонализирани елементи, които ви позволяват да го настроите според вашите нужди. Trello поддържа нещата много по-прости. Без електрически прозорци е твърде лесно да се премине линията от управление на задачи до управление на проекти.

И двете платформи обаче имат много интеграции и разширения. Особено харесваме системата за автоматизация на „butler“ на Trello. Trello също има настолни приложения.

Това каза, monday.com печели тук. Той ви позволява да правите повече и можете да персонализирате неговите дъски. Trello има много възможности за разширяване със своите мощни прозорци, но по-широката гама от гледни точки и вградените функции на monday.com го изпреварват.

Кръг: Характеристики Точка за monday.com

Лого на Trello
monday.com лого

2

Цена

След това ще сравним претендентите по цена. По-евтино е по-добре, но инструментите също трябва да предлагат стойност и качество. Гъвкави опции, методи за плащане и безплатни изпитания е приятно да се видят, както и отстъпките за преподаватели и нестопански организации.

Ако търсите друга евтина платформа с безплатен план, разгледайте нашия преглед на ClickUp.

Trello

Trello има безплатен слой, който ви позволява да го използвате като обикновена дъска за канбан с едно захранване. Не можете да победите безплатно и това работи добре. Някои безплатни предложения се опитват да ви притиснат към надграждане, но Trello е използваем и ще се хареса на много хора, както е.

Има много причини обаче да се използват платени планове. Ограничението за размер на прикачения файл се увеличава от 10MB на 250MB и можете да използвате повече мощност на борда. Приставката “butler” също се подобрява в платения план, като ограниченията за употреба се облекчават и изчезват напълно на ниво Enterprise.

Trello стикери

Потребителите, които плащат, получават и допълнителни функции за персонализиране, като например повече стикери и емоджи. Можете да качите своя фон на платени планове, така че можете да направите вашите дъски да се чувстват като ваши собствени.

В допълнение към екипните планове, хората могат да получат добавените функции с Trello Gold. Той струва $ 3,75 на месец, много по-малко от плана на бизнес класа.

Обикновено таксуването става с кредитна карта, но можете да поискате други методи, ако плащате над 5000 долара на месец.

Ниво: Цена на потребител на месец:
БезплатноБезплатно
Бизнес класа$ 9.99
начинание$ 20,83 (но намалява с броя на потребителите)

monday.com

Вие плащате за група от петима потребители с monday.com, което звучи страхотно, но може да ви спести време, когато нови хора се присъединят към екипа и така или иначе цените работят по-евтино от много инструменти. За разлика от Trello, monday.com не предлага безплатен план. Най-евтиният вариант е 25 долара на месец за група от петима потребители, което все още е добра стойност.

Основният план ви предоставя изглед на канбан и 5 GB място за съхранение. В стандартния слой отключвате времевата линия, календара и изгледите на картата и получавате 50 GB пространство. Про планът добавя проследяване на времето, диаграми и формули, заедно с това ви дава неограничено пространство за съхранение.

Всички потребители получават двуфакторна автентификация, но ще ви е необходим планът Pro, за да използвате удостоверяването с Google. Корпоративните потребители получават журнали за одит, управление на сесиите и възможност за фина настройка на потребителските разрешения. Те също така получават обучение едно на едно и посветен мениджър за успех на клиентите.

monday.com предлага безплатен 14-дневен пробен период, така че можете да го тествате без задължение.

План: Цена (месечно):
Основен$ 25
стандарт$ 39
професионалист$ 59
начинание$ 118

Кръгли две мисли

Ако не искате да похарчите нещо, Trello печели не само този кръг, но и целия конкурс по подразбиране, тъй като има свободен ред и е добър. monday.com изисква да отворите портфейла си отворен, но той предлага много за вашите пари. По-високите му нива също не са толкова скъпи, така че можете да получите нейните усъвършенствани функции за прилична цена.

Като цяло обаче, тъй като Trello има безплатен свободен ред, той печели този кръг. Можете да прочетете за друг инструмент с добър безплатен план в нашия преглед на Freedcamp.

Кръг: Ценова точка за Trello

Лого на Trello
monday.com лого

3

Лесно използване

Тук разглеждаме лекотата на използване и достъпността. Всички функции в света не са полезни, ако не можете да разработите как да се възползвате от тях. Силният, четим интерфейс с много напътствия и поддръжка ще постигне добри резултати.

И двата инструмента са силни в тази област. Изключителният интерфейс на monday.com е неговата ключова сила, а лекотата на използване на Trello отново е голяма причина да го използвате. Този кръг ще бъде също толкова брутален конкурс, колкото и приятелските, цветни инструменти могат да съберат.

Използването на Асана обаче дава възможност на Trello и monday.com да спечелят парите си, а за това можете да прочетете в нашия преглед на Асана. Нашето ръководство за начинаещи в Асана също ще ви помогне да започнете с него.

Trello

Разкрихме основите на Trello в ръководството за начинаещи Trello. Това е чудесно място за начало, ако искате да видите какво може да направи за вас.

Това не отнема много време, за да се разбере, с ясен интерфейс, който показва колони, пълни с карти. Плъзнете карти от колона в колона и щракнете върху тях, за да актуализирате данните, които съдържат. Това е просто и лесно.

Trello картички-подробно

По-модерните функции също са добре проектирани. Дори инструментът за автоматизация, “butler”, е толкова лесен, колкото може да бъде, със самостоятелно обясняващи контроли, които ви позволяват да се възползвате от неговата мощна функционалност.

Trello-преки пътища

Има полезен списък с преки пътища, които да ви помогнат да работите по-бързо. Има и много шаблони и примери, които да използвате като отправна точка, ако не искате да започнете от нулата.

Trello ви предоставя изобилие от подкрепа, с ръководства и подробна база знания, която обяснява как функционират неговите функции.

Ако искате да преместите екипа си в облака, но имате по-малко технически членове с резерви за него, Trello е една от най-добрите ви възможности. Това е лесно и чудесно въведение в инструменти, базирани на облаци.

monday.com

monday.com има оформление, което използва добре пространството и цветовете, като същевременно получава много на екрана. Лесно е да се регистрирате и да получите собствен поддомейн за вашия екип.

monday.com е по-сложен инструмент от Trello, но интерфейсът отива допълнителната миля, за да бъде лесен за използване. Това е най-добрият интерфейс, който сме виждали в категорията за управление на проекти. Той ви помага на всеки завой. Има фини анимации, които ви показват какво да правите по-нататък и какво ще се случи, ако щракнете върху нещата.

понеделник-шаблон

monday.com включва подбор от над 70 шаблона, които да ви помогнат да започнете, и ви дава насоки относно избора на един, който ви помага да направите по-информиран избор, отколкото бихте с повечето инструменти.

Освен това разполага с изчерпателна база от знания и бърза поддръжка на клиенти, които отговориха на нашето запитване само за четири минути.

Прочетете нашия преглед на Basecamp, за да научите за друг инструмент, който отговори на нашето запитване за поддръжка в двойно бързо време.

Кръгли три мисли

Това е трудно да се обадя. Trello е може би най-лесният за използване в категорията за управление на проекти. monday.com е по-труден, но по-сложен. Интерфейсът му е изключителен, но върши чудесна работа да ви покаже какво трябва да направите по-нататък и какъв ефект ще имат вашите действия.

Това е лекота на използване, но не и кръг за интерфейс, така че ние го предаваме на Trello. Ако не можете да разберете как да използвате Trello, трябва да се придържате към писалка и хартия. monday.com също така ви помага да ви помогне, така че няма причина да бъдете отлагани от използването му поради проблеми с използваемостта.

Кръг: Точка за лесно използване на Trello

Лого на Trello
monday.com лого

4

Сигурност & поверителност

След това ще преценим сигурността и неприкосновеността на личния живот, за да видим дали monday.com и Trello са толкова добри, че да ви предпазят, както и да направят достъпни. Ще разгледаме криптирането, сертификатите и опциите, които ви дават, за да настроите нещата според вашите нужди.

Trello

Trello има изненадващо количество функции за сигурност, предлагайки всички стандартни неща, които очакваме да видим. Прочетете нашата статия за онлайн сигурност за повече по темата.

Trello използва силно криптиране, с TLS 128-битов за данни в транзит и AES 256-битов за данни в хранилището.

Той предлага бъгове от бъгове, така че добрите момчета могат да намерят проблеми, преди лошите да ги намерят. Притежава и външно сертифициране с SOC2 Type 1 и PCI DSS сертификати. Trello е обхванат от ЕС-САЩ. и Швейцария-САЩ. рамки за защита на личния живот също.

Разширените му опции включват деактивиране на акаунти и регистрация с ограничен домейн, така че можете да сте сигурни, че достъпът е ограничен до хора, работещи във вашата компания. Можете да контролирате разрешенията и да избирате как се използват захранвания и прикачени файлове.

понеделник-администратор

Можете също да поискате изтриване на данни от проекта, като Trello премахне личните ви данни в рамките на 30 дни след закриването на акаунта ви.

Trello включва двуфакторно удостоверяване, както и еднократно влизане в SAML и Google OAuth, така че сте защитени срещу нелоялни влизания.

monday.com

monday.com съответства на Trello за криптиране, като TLS v1.2 се използва за транзитни данни и AES 256-битов за данни в покой. Той е съвместим с ЕС-САЩ. и швейцарски щитове за поверителност на САЩ, както и Общия регламент за защита на данните. Притежава SOC 2 Type 2 сертификат и няколко ISO сертификата.

Той също има двуфакторно удостоверяване, за което можете да прочетете в нашата статия за двуфакторно удостоверяване.

Има още опции за потребители на Enterprise, които могат да преглеждат дневници за одит, показващи информация за потребителите, които влизат в своите акаунти. Прочетете нашия преглед на ProWorkflow за друг инструмент, който прави одита добре.

Освен това получавате регистрации с ограничен домейн и можете да подобрите сигурността за вход с SAML и Google удостоверяване. Можете също да контролирате вашата политика за парола.

Кръг четири мисли

И двата инструмента предлагат много тук, със силно криптиране, редица сертификати и опции за настройване на вашата сигурност. Те предоставят двуфакторна автентификация на всички потребители, което е плюс, но не помага да ги разделим. Ние предпочитаме избора на опции, които monday.com има, но също така оценяваме колко е лесно да направите промени. monday.com взема това с мустака.

Кръг: Сигурност & Поверителност точка за monday.com

Лого на Trello
monday.com лого

5

Присъдата

monday.com вземането на последния кръг оставя нещата на два кръга на брой, което ни дава трудно решение. monday.com спечели ясно по функции, но напредваше в сигурността. Trello спечели по цена и лекота на използване. Въпреки това, лекотата на използване може да се извърши по всякакъв начин. Trello до голяма степен го спечели, като беше по-прост, като monday.com се отличава с по-силния дизайн.

Това е кръгът, за който сме мислили най-трудно и това означава, че предаваме цялостния конкурс на monday.com. Със своя по-широк набор от функции и изключителна използваемост би се почувствало несправедливо да се даде конкурс на Trello само защото е по-просто.

Победител: monday.com

Не дисконтирайте нашия подгласник обаче. Като прост и лесен инструмент е трудно да се победи и е безплатен, ако не се нуждаете от неговите по-модерни функции.

И двата инструмента са лесни за използване, отбелязвайки добре използваемостта. monday.com предлага повече функции и върши чудесна работа, за да ги направи използваеми, докато Trello е чудесен избор за новите, които работят в облака.

Ако имате опит с Trello и monday.com, моля, споделете мненията си как те сравняват в коментарите. Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map