monday.com срещу Асана: Управление на работния процес през 2020 г.

Ако избирате инструмент за управление на проекти, вие сте разглезени за избор, като много платформи се борят за вашето внимание, докато хората се стичат към облака. В тази статия ще сравним два от най-добрите инструменти, докато разглеждаме monday.com срещу Asana.


И двамата са популярни, като Асана има препоръчителна страница, пълна с високопоставени клиенти, включително НАСА и The New York Times. monday.com също се справя добре, като над 50 000 екипа го използват, включително клиенти като Carlsberg, Philips и Discovery Channel.

В нашата група от най-добрият софтуер за управление на проекти, monday.com излезе на върха, което го направи тежък фаворит. Ние говорим повече за многото му добри точки в нашия преглед monday.com. Асана също е силен конкурент, който ние от Cloudwards.net високо оценяваме. Прочетете повече за това в нашия преглед на Асана.

Настройване на битка: monday.com срещу Asana

monday.com и Asana са лесни за използване инструменти. Те са добре проектирани, с отлични интерфейси, които правят навигацията по чинч и не затрудняват работата..

Ще пуснем гребен с фини зъби над тях, за да видим как те се сравняват в няколко ключови области. Първо ще разгледаме функциите, за да видим кое предлага най-много по отношение на функционалността. След това ще разгледаме цената, за да видим кое ще ви струва повече.

Ще ги сравним по лесна употреба, което би трябвало да е интересно, тъй като използваемостта е ключова точка за продажба и за двете платформи. И накрая, ще получим по-техническа информация и ще видим как те се сравняват, когато става въпрос за защита на вашата поверителност и запазване на вашите бизнес данни.

Който и даден състезател да спечели най-много кръгове, взема короната, освен ако не е равен, в този случай ще трябва да бъде решение за точки.

Ако искате да видите как Асана сравнява с по-насочен към бизнеса инструмент, прочетете нашето сравнение Wrike срещу Asana.

1

Характеристика

Първото нещо, което ще разгледате, когато обмисляте нов инструмент, са неговите функции, защото те ще бъдат най-важните, когато стигнете до него. Искате да направите по-лесно организираните задачи в реалния свят и да помогнете на комуникацията да се случи по-ефективно.

Може да имате късмет и да откриете, че нещо, отнемащо време и скъпо, може да бъде автоматизирано. Ако това е така, на масата са големи спестявания. monday.com и Асана могат да предложат много неща, така че ще трябва да разгледаме внимателно, за да видим кои трябва да изберете.

monday.com

Има няколко начина за преглед на задачи в monday.com, с изглед на канбан и дневник на дейностите, наличен във всички планове. При по-високи нива на планове получавате нейната времева линия, календар и изгледи на карти. Ако всичко, от което се нуждаете, е изглед на канбан, разгледайте нашето ръководство за начинаещи Trello, за да научите за платформа, фокусирана върху това.

monday.com организира вашите задачи на дъски, които съдържат групирани елементи. Можете да дефинирате групи, което ви позволява да изберете как е структуриран вашия проект.

понеделник борда

monday.com е гъвкава платформа, която ви позволява да персонализирате всичките й полета и да ги използвате за различни неща. Можете също да имате няколко полета от един и същи тип. Той ви дава градивните елементи, след което ви позволява да правите каквото искате с тях. Има достатъчно възможности за креативност и изграждане на система, която отговаря на вашите нужди.

Получавате 5 GB място за съхранение в основния му план, 50 GB на стандартното му предлагане и неограничено съхранение на по-високи нива. Разгледайте нашата статия за най-добро онлайн съхранение за екипи, ако имате много файлове за споделяне онлайн.

От понеделник до интеграции

Получавате много интеграции с monday.com, включително Slack, Trello, Dropbox и Zapier. Последното може да се използва за достъп до данни от много приложения на трети страни и е чудесен начин за споделяне на вашите данни между онлайн услугите.

monday.com предлага помощ за настройка на персонализирани интеграции, ако се свържете директно с нея. Разработчиците могат да използват неговия API, за да го разширят при необходимост. Той също се предлага в мобилни аромати, което ви позволява да го използвате в движение.

Асана

Асана подрежда задачи в изглед на списък или изглед на канбан, като и двата са лесни за използване и ви позволяват да организирате задачи, като ги влачите и ги променяте според нуждите.

Можете да разширите задачите си в подзадачи и да определите взаимоотношенията между тях със зависимости, което е функция, която monday.com липсва.

асана-празник

Докато отмествате задачи, понякога получавате почерпка с анимирано същество, прелитащо през екрана ви. Всички обичат тези празненства и можем да ги видим, че предизвикват малко приятелска конкуренция в офиса. Ако искате вашият отбор да се бие първи да види еднорога, Асана е инструментът за вас.

С неограничено пространство за съхранение не е нужно да се притеснявате, че ще изтече, но има ограничение за размер на файла 100MB. Подобно на monday.com, Асана има мобилни приложения, така че можете да маркирате задачи, където и да сте. Той също така предлага API, ако искате да го разширите.

Кръгла първа мисъл

monday.com използва подход само за задачи, без подзадачи или зависимости. Той твърди, че отсъствието на подзадачи е функция, тъй като те са лош дизайн и ако нещо трябва да бъде подзадача, то може също така да бъде създадено като задача. Това е интересна философия и може би прави monday.com по-фокусиран инструмент.

Асана има подзадачи и управление на зависимости, както и неограничено пространство за съхранение, което е чудесно да има, особено на свободния си слой.

асана зависимости

Въпреки че някои може да се чувстват по-малко е повече, ние смятаме, че Асана е този кръг. С управление на зависимостта и неограничено съхранение, независимо от плана, който използвате, е необходимо първо кръв и оставя шампиона да играе нагоре.

Кръг: Характеристики Точка за Асана

monday.com лого
Лого на Асана

2

Цена

Всички имаме бюджет за работа и евтини удари скъпи през всеки ден от седмицата. За щастие нито един от тези инструменти няма да счупи банката. И двамата имат безплатни изпитания, а Асана предлага безплатен ред.

Малко са собствениците на бизнес, които ще отложат някой от тези инструменти от цената, но ако решение не може да бъде взето въз основа на други неща, цената може да бъде решаващият фактор. Нека да видим кое предлага най-добрата цена / качество.

Ако търсите платформа, която се фокусира повече върху долния ред, отколкото използваемостта, прочетете нашия преглед Mavenlink. Той е чудесен инструмент за поддържане на раздели във финансовата страна на вашите проекти.

monday.com

monday.com е смесена чанта на цена. Той няма безплатно предложение, но основният му план е евтин като чипове. Можете да получите петима членове на екипа, които се регистрират само за $ 25 на месец. Ако има само един или двама от вас, това не е толкова добра стойност.

Двуседмичният му безплатен пробен период ви позволява да изпробвате повечето функции, включително голяма част от наличните в Pro подреждане. Не се нуждаете и от карта, за да се регистрирате.

Макар че покачването на цените им в парчета от петима потребители прави скъпо за много малки екипи, monday.com е отлична стойност освен това.

Асана

Асана има безплатен и три нива над този, които стават все по-скъпи. До 15 потребители могат да използват безплатния си слой, който предлага много функции и работи добре като списък със задачи. Освен това е чудесно за планиране на лични проекти.

асана се регистрира

Евтиният премиум слой разгръща повечето от основните му функции и премахва ограничението за размера на екипа. Отвъд това по-скъпите му нива осигуряват разширени функции за администриране и сигурност. Това не е скъп инструмент, особено когато вземете предвид парите, които ви спестяват по отношение на срещи и документи.

Кръгли две мисли

Можете да изпробвате всеки от тях безплатно, но Асана има безплатен слой и monday.com ви кара да се регистрирате за безплатната пробна версия. Asana също изпробва своите премиум функции. Не се нуждаете от кредитна карта за нито един от двамата, така че не е нужно да се притеснявате за анулиране, въпреки че може да се наложи да ловите около формулярите за регистрация на Асана, за да намерите опцията да не въвеждате карта.

monday.com може да бъде голяма полза, ако вашият екип е с подходящ размер, но Асана ще бъде по-евтин за по-малки отбори. Свободният слой на Асана също е ясен плюс.

monday.com става по-евтин с увеличаването на скалата на цените, въпреки че подредбата на Enterprise изглежда особено добра стойност в сравнение с много други платформи, включително Asana, която не разкрива точните си цени, но бизнес ниво е почти толкова скъпо, колкото Enterprise план на monday.com.

Като цяло трябва да предадем този кръг на Асана. monday.com може да бъде голяма стойност, но Асана е добра стойност или безплатна, така че се получава отпред.

Асана печели този кръг, като monday.com взе еднорог рог в очите. Това е двама за Асана, но monday.com изглежда повече ядосан, отколкото пребит. Следващият кръг ще бъде колана.

Кръг: Ценова точка за Асана

monday.com лого
Лого на Асана

3

Лесно използване

Тук имаме истински бой. monday.com и Asana са две от най-дружелюбните платформи наоколо, но нещата не изглеждат толкова сърцераздирателни, тъй като се изправят един срещу друг в този кръг.

И двата инструмента ще разглеждат тази област като основна сила и нито един от тях няма да иска да губи. В нашите рецензии всеки отбелязва най-добрите оценки в тази категория. Разделянето им няма да е лесно, така че нека разгледаме кой от тях е най-лесният за използване.

monday.com

monday.com има отличен интерфейс с ясен, висококачествен дизайн. Както казахме в по-ранен преглед, това е майсторски клас за използваемост с всичко, което работи по предназначение. Има удобен за таблет вид. Въпреки че много подобни дизайни се чувстват прекалено опростени, monday.com прави баланса правилно, предлагайки много функционалност, докато не се чувства изхвърлен.

Наборът от функции не е прост, но monday.com го прави лесно за разбиране и ви помага във всяка стъпка, с оформление, което има смисъл и контроли, които ви канят да играете с функциите и никога не ви наказват за това.

понеделник-шаблон

Има няколко шаблона, които ще ви помогнат да започнете. Освен това ви дава много насоки коя от тях да изберете, за разлика от много платформи, които ви оставят да гадаете коя е добрата форма.

Той също предлага много помощ с неща като уебинари, които ви позволяват да получите съвет от екипа му за поддръжка.

Асана

Асана е приятна за гледане, с меки цветове и добро използване на бялото пространство. Освен че е привлекателен, той върши добра работа като насочва погледа си към нещата, които трябва да видите, което го прави интуитивно за използване. Интерфейсът му рядко ви оставя да се чудите какво да направите по-нататък. Дизайнът ще се хареса на мнозина, а използването му е приятно.

асана с проекта шаблони

Подобно на monday.com, Асана има няколко шаблона, които могат да ви помогнат да станете и да работите бързо. Преглеждането им може да ви помогне да разберете всичко, дори ако планирате да започнете свой собствен проект от нулата.

Асана ви улеснява с добре проектирана обиколка, която ви показва много от неговите характеристики и ви учи на основите на платформата. Друго добро място за разглеждане, когато започнете с него, е нашето ръководство за начинаещи Асана.

Рядко ще се окажете затънали в Асана, но ако го направите, можете да разберете какво да правите по-нататък с помощта на големия си набор от уроци и страници за помощ.

Кръгли три мисли

monday.com е трудно да се победи, що се отнася до използваемостта, но така е и с Асана. Тъй като сме тук, за да разделим космите, нещо трябва да дадем.

И двата инструмента са радост да се използват и те са сред най-добрите възможности за избор, ако се притеснявате за по-малко техническите членове на вашия екип. Може да закачиш шимпанзе пред Асана и вероятно ще успееш да свършиш нещо.

monday.com е по-хлъзгав и по-сложен, но смятаме, че симеецът би предпочел Асана.

Въпреки че Асана е лесна за използване, monday.com е удоволствие да работите. Фините докосвания в интерфейса му вършат чудесна работа, като ви помогнат да го използвате правилно. Ние даваме кимване на monday.com, тъй като не можете да сбъркате с него, когато става въпрос за използваемост и има чувството, че върши по-добра работа да ви напътства, без да ви натрапва.

Това оставя Асана тясно преднина, когато преминаваме в последния кръг. И двамата претенденти изглеждат уморени, но може да има само един победител.

Кръг: Точка за лесна употреба за monday.com

monday.com лого
Лого на Асана

4

Сигурност & поверителност

Преминаваме към по-техническа основа, когато се насочим към кръга за сигурност и поверителност. Освен че е полезен и използваем, софтуерът за управление на проекти трябва да поддържа вашите бизнес данни частни и безопасни.

Ако се интересувате да научите повече за това да сте в безопасност онлайн, прочетете нашата статия за киберпрестъпления за преглед на опасностите.

monday.com и Asana използват уеб услуги на Amazon, но има няколко разлики между тях, когато разгледате детайлите. Нека първо да разгледаме monday.com и да видим колко добре се справя при защитата на вашите данни.

monday.com

monday.com предлага много, що се отнася до сигурността и поверителността. Има SOC 2 и ISO сертификати и е съвместим с EU-USS. Щит за поверителност и Общият регламент за защита на данните.

понеделник-администратор

Той дава на потребителите няколко полезни опции, като ограничени домейни за регистрация, SAML и базирано на Google удостоверяване и настройки за паролата. Той също има възможности за одит на своя корпоративен слой, което е удобно, особено ако сте в бизнес, в който всичко трябва да бъде проследено.

Той също има двуфакторно удостоверяване, за което можете да прочетете повече в нашата статия за двуфакторно удостоверяване.

Използва силно криптиране, с TLS v1.2 защита на данните по време на транзит и AES 256-битова защита на данните в покой. Данните се архивират почасово, така че да са безопасни и защитени с monday.com.

Асана

Асана не прави много грешно. Данните в транзит са защитени с TLS v1.1 криптиране. Asana предлага много грешки, така че общността може да помогне за търсене на уязвимости, което означава, че сигурността му винаги се подлага на тест.

Ако искате да подобрите информираността си за сигурността, прочетете някои от нашите онлайн статии за сигурност.

Асана е обхванат от ЕС-САЩ. Рамка за защита на поверителността и GDPR. Той също така предлага пълно изтриване на данни, въпреки че ако сте извън ЕС, ще трябва да сте клиент на ниво Enterprise, за да използвате тази функция. Има и SOC 2 сертификат.

Асана ви предоставя информация за ъптайм и ви позволява да знаете за проблемите на страницата си със състоянието. Също така ви позволява да експортирате данните си от платформата по всяко време.

Има няколко полезни настройки, достъпни за потребителите, като опции за сила на паролата, както и вход чрез Google и SAML, за да осигурите допълнителна защита на вашия акаунт. Ако искате да подобрите защитата на паролата си, разгледайте нашата статия за най-добрата парола за съвет.

Тук има добър избор от функции, но не сме сигурни, че може да съвпада с monday.com в тази област.

Кръг четири мисли

monday.com завършва добре и започва да показва качеството си под капака. И двете платформи имат външен вид, харизма и стил, но monday.com има ясно предимство, когато нещата стават по-технически.

С monday.com, използващ AES 256-битово криптиране за съхранение на данни и неговото TLS v1.2 спечелване на TLS v1.1 на Asana за пренос на данни, той има по-силното криптиране. Освен това има двуфакторна автентификация във всички планове. Предпочитаме и неговите възможности за сигурност.

Ако искате сами да настроите двуфакторно удостоверяване, разгледайте нашата статия за най-добрите приложения за 2FA за най-новия софтуер, който може да ви помогне да го направите.

С по-силния си избор на функции за сигурност, monday.com завършва борбата с буря от удари.

Кръг: Сигурност & Поверителност точка за monday.com

monday.com лого
Лого на Асана

5

Заключителни мисли

При два кръга на брой този мач се свежда до присъда с точки. Окончателното ни решение обаче е лесно. Асана изпъква напред по функции и цена, но monday.com не е скъп и наборът от функции е идеален за това, което представлява. Той предлага повече сигурност и има качествено усещане.

Смятаме, че тя показва качеството си повече, когато преминавате от ежедневна към бизнес употреба. Тя печели състезанието, като прави повече, за да се разграничи в своите печеливши кръгове.

Победител: monday.com

И двата инструмента са лесни за използване и пълнофункционални и препоръчваме или на всеки, който иска да планира проекти. Асана е по-небрежен, докато monday.com има повече дълбочина.

Те имат безплатни опити, ако искате да ги проверите и сравните сами. Асана също има безплатен слой, което го прави добър инструмент за студенти или хора, които искат да го използват като основен инструмент за планиране.

Ако сте взели един от двата инструмента за завъртане, ние искаме да чуем вашите преживявания. Моля, уведомете ни за тях в коментарите. Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map