Egnyte vs Box: Showdown за съхранение на файлове в предприятието за 2020 г.

Ако четете нашия отделен преглед на Egnyte Connect и преглед на Box, но все още не можете да решите коя услуга работи най-добре за вас, тук сме, за да ви помогнем. Изборът между двете не е ясно, защото и двамата са в нашия списък на най-добрите доставчици на EFSS. За да ви помогнем да вземете решение, ще изкопаем Egnyte срещу Box и ще видим кой излиза отгоре.


Egnyte Connect е способна услуга, която осигурява планове с голяма стойност, силна сигурност, богати възможности за синхронизиране и споделяне и интуитивно потребителско изживяване. Въпреки че Box има по-скъпи планове, той предлага и повече възможности за управление на потребителите. Освен това не можете лесно да отхвърлите функциите му за синхронизиране и споделяне, нито отличната му сигурност. 

Въпреки че тези услуги на EFSS могат да изпълняват малко по-различни функции за различни бизнес потребители, те се фокусират върху подобни фактори, включително синхронизиране и споделяне на файлове, сигурност, управление на потребителите, приложения за производителност и разходи за съхранение. Ще сравним и двете услуги в тези категории, с изключение на приложенията за производителност, тъй като те са еднакво съвпадащи.

Ако обаче не се нуждаете от услуга на EFSS, а по-скоро ориентирана към използването на дома или малкия бизнес, консултирайте се с най-добрите ни сравнения за съхранение в облак и най-добрите статии за съхранение в бизнес облак.

В края на всеки кръг ще обявим победител и ще обявим общия шампион в края на статията. Ще започнем битката с сравнение на това колко хранилища предоставят услугите и на каква цена.

1

Ценообразуване

Най-добре е, ако получите много място за съхранение на парите си. Колкото повече получавате, толкова по-добра е стойността на абонаментния план. Също така е важно да имате множество планове, от които можете да избирате, защото ви дава възможност да намерите план, който да отговаря на вашите нужди. Поради тази причина е най-добре, ако услугата предлага безплатен план или пробен период, който ви позволява да тествате услугата.

Преди да вземете решение за план, важно е да знаете кои функции и какъв тип поддръжка се нуждаете, тъй като не всички планове предлагат един и същ набор.

Egnyte

Ако имате само няколко потребители, планът за екип на Egnyte Connect ще ви свърши работа. Това е $ 10 на месец на потребител и ви осигурява 1TB място за съхранение. Можете да имате от един до трима потребители, което го прави жизнеспособно решение и за един потребител.

За тези, които се нуждаят от повече от трима потребители, планът за “офис” ще бъде достатъчен. Той може да побере от пет до 25 потребители и осигурява 5TB онлайн хранилище за $ 8 на месец на потребител. Ако имате нужда от 25 до 100 потребители, „бизнес” планът е най-добрият ви залог. Получава ви 10TB срещу $ 20 на месец на потребител.

Собствениците на фирми, които имат повече от 100 потребители, ще трябва да се абонират за плана „предприятие“, който изисква да получите оценка на цената от Egnyte. Планът „предприятие“ предоставя място за съхранение, което отговаря на вашите нужди. Ако искате да научите повече за функциите на този план, консултирайте се със страницата за цените на Egnyte.

Кутия

Box има подобна структура на ценообразуване, но включва и няколко лични планове. Ако не сте бизнес, можете да се абонирате за „индивидуален“ или „личен професионален план“. „Индивидуалният“ план е безплатен и ви носи 10 GB, докато „личен професионалист“ осигурява 100 GB за 10 долара на месец.

Първият бизнес план е “стартов”, който изисква минимум трима потребители и може да поддържа максимум 10 потребители. Получава ви само 100 GB място за съхранение на цена от 5 долара на месец на потребител. 

Следващият план, обаче, „бизнес“, осигурява неограничено съхранение за 15 долара на месец на потребител. Той изисква минимум пет потребители, но няма горна граница.

Планът „бизнес плюс“ Ви осигурява същото количество място за съхранение и брой потребители, но предоставя повече функции. Можете да видите кои функции добавя на страницата за ценообразуване на Box. Планът ще ви върне $ 25 на месец на потребител. 

За усъвършенствани функции за управление на съдържанието и защита можете да се абонирате за план „предприятие“, но подобно на Egnyte трябва да получите оферта за него.

Кръгла първа мисъл

Ако имате нужда от неограничено пространство за съхранение или някаква специфична функция на Box, тук Box е по-добрият избор.

Очевидно е обаче, че Egnyte Connect е по-добра сделка за малки фирми, които не се нуждаят от неограничено място за съхранение. Дори ако сте по-голям бизнес, може да не ви трябва толкова много място и Egnyte ще свърши работата. Затова победителят в този кръг е Egnyte Connect.

Кръг: Ценова точка за Egnyte Connect

Egnyte Connect Лого
Box Business лого

2

Sync

Синхронизирането е основната характеристика на всяка EFSS услуга, тъй като ви позволява да копирате файлове в облака и на всичките си устройства, докато си сътрудничите със съотборници в почти реално време. 

Колко добре се синхронизира зависи от редица фактори, включително разстоянието до сървър и използването на алгоритъм за синхронизиране на ниво блок, който ускорява прехвърлянето на вече качени файлове, като прехвърля само частите на файловете, които са променени, а не отколкото целия файл.

Въпреки това, нито Egnyte Connect, нито Box използват алгоритъм за синхронизиране на ниво блок. Това обаче не е толкова странно, защото повечето услуги на EFSS не го предоставят. Ако смятате, че е необходимо, опитайте Dropbox Business. Можете да прочетете повече за това в нашия преглед на Dropbox Business.

Egnyte

Това каза, Egnyte Connect качи нашата тестова папка с цип точно в очакваното от нас време, като се има предвид нашата честотна лента за връзка.

egnyte-срещу-бокс-egnyte-десктоп клиент

Egnyte Connect не използва стандартен подход за папка за синхронизиране. По-скоро използва мрежово устройство, което ви позволява да преглеждате вашите файлове, без да ги изтегляте, което ви спестява място. Въпреки това, ако трябва да съхранявате файлове за офлайн употреба, можете да ги маркирате за тази цел.

Когато поставите файлове в мрежовото устройство обаче, те ще се съхраняват на вашия твърд диск и в облака. Ако искате да съхранявате файлове само в облака, можете да използвате селективно синхронизиране, за да деактивирате съхранението на твърдия диск.

Кутия

Синхронизирането на Box работи, използвайки стандартния модел, което в този случай означава обратното на Egnyte. По подразбиране Box ще синхронизира файлове от облака с вашия компютър. Плюс това всички файлове, които поставяте в папката за синхронизиране, ще бъдат репликирани в облака, но също така ще останат във вашия твърд диск.

egnyte-срещу-кутия кутия-десктоп клиент

Можете да направите вашите файлове да останат само в облака, като използвате опцията „синхронизиране“ от уеб клиента. Box ви позволява да правите същото и от настолния клиент, но имайте предвид, че вашите файлове няма да са достъпни офлайн.

Тествахме скоростите на трансфер на Box по същия метод като Egnyte и резултатите бяха сравними.

Кръгли две мисли

И двете услуги имат бързи скорости и подобен подход за синхронизиране. Ние обаче предпочитаме подхода на Egnyte по-добър, защото по подразбиране той ви помага да запазите място на твърдия диск. Това е още по-важно, ако използвате ултра тънки лаптопи със SSD дискове, които са популярни за бизнес потребителите.

Кръг: Точка за синхронизация за Egnyte Connect

Egnyte Connect Лого
Box Business лого

3

Споделяне

Използването на синхронизация е добре, но за да си сътрудничите с други хора, трябва да споделяте вашите файлове. Най-добре е, ако споделянето е лесно, бързо и е в състояние да премине директно към отделни потребители и групи. Трябва да са налице силни опции за контрол на съдържанието, за да защитите вашите акции от нежелан достъп. Такива контроли могат да включват защита на паролата, срокове на годност и разрешения.

Egnyte

За да споделяте файлове и папки с помощта на Egnyte Connect, можете да генерирате връзки. След като го направите, можете да определите кой има достъп до тях. Това може да бъде „всеки“, „всеки с парола“, само вашите потребители или тези, на които изпращате имейла. Плюс това можете да защитите паролата на връзката, да я настроите да изтече след няколко изтегляния или на определена дата. Можете също така да деактивирате изтеглянията напълно.

Друг интересен вариант е възможността за генериране на връзка за качване, която другите могат да използват, за да споделят съдържание с вас.

egnyte-срещу-бокс-egnyte-споделяне на файлове

Не е нужно да споделяте папка само като връзка, по-скоро можете да поканите отделни потребители или групи да се присъединят към папката и да им зададете разрешения. Това може да бъде „собственик“, „пълен“, „редактор“ и „зрител“. След като споделите с помощта на който и да е от двата метода, можете да видите на отделна страница връзките, които сте споделили, и връзките, които другите споделят с вас.

Кутия

Box също така позволява на потребителите да споделят чрез генериране на връзка за файлове и папки или като кани потребителите да се присъединят към папки. Независимо от метода, можете да дадете на поканените потребители разрешения за „редактор“ или „преглед“. „Редакторите“ могат да визуализират, редактират, качват, споделят и изтеглят съдържание, докато „зрителите“ могат да споделят и изтеглят само.

egnyte-срещу-бокс-бокс-акция-LINK-настройки

Можете също така да направите връзката обществена, видима само за хора от вашата организация или достъпна само за потребителите, които поканите. Без значение кой има достъп, можете да настроите връзката, за да разрешите само „гледане“ или „преглед и изтегляне“. 

Освен това можете да защитете връзката с парола, да зададете дата на изтичане и да деактивирате изтеглянето. Можете също така да използвате функцията „заявка за файл“, за да оставите другите да качват съдържание във вашето облачно пространство за съхранение.

Когато споделяте папки, можете също така да дадете на потребителите едно от седем различни нива на разрешения: съсобственик, редактор, качил зрител, качващ преглед, визуализатор, визуализатор или качител.

Кръгли три мисли

И двете услуги имат силни възможности за споделяне, така че трябва да разделим космите, за да решим кой е победителят. Box има повече нива на разрешения, което ви позволява да настроите фино достъпа, но не е очевидно, че всеки има нужда от такова високо ниво на контрол. 

Освен това връзките на Egnyte могат да изтекат след редица изтегляния и Egnyte предоставя страница, която показва одит на вашите акции. Точно тук сме разделили разликата, така че Egnyte Connect печели този кръг.

Кръг: Точка за споделяне за Egnyte Connect

Egnyte Connect Лого
Box Business лого

4

Сигурност

Преместването на вашите бизнес данни в облака не е пикник, защото извършителите на киберпрестъпления не биха искали нищо друго, освен да получат достъп до тях. Поради това е от първостепенно значение да имате силна облачна сигурност. Това се състои от криптиране, защита при транзитно преминаване, функции, които се борят с извличане на софтуер, двуфакторна автентификация и други.

Шифроването кодира вашите данни, така че никой освен вас да не може да ги прочете. Е, никой, който няма вашия ключ за криптиране, най-малко. Поради това е най-добре, ако услугите предоставят частно криптиране. Плюс това, те трябва да имат TLS / SSL протокол за защита на вашите файлове в транзит.

Тези методи обаче не помагат, ако потребителите създават слаби пароли. Очевидно е най-добре, ако потребителите следват предложените указания и вместо това създават силни пароли. 

Най-добре е услугите да предоставят двуфакторна автентификация, което дава друг слой защита на потребителските идентификационни данни. Когато е активирана, двуфакторната автентификация изисква от потребителите да предоставят код при влизане от непознато устройство. Както можете да видите, това не е категория, която не можете да пренебрегнете, така че нека да видим как Egnyte и Box сравняват.

Egnyte

Egnyte използва 256-битов AES за криптиране на вашите файлове, преди да напуснат компютъра ви. При транзита TLS протоколът защитава вашите файлове със същото ниво на криптиране. След като вашите файлове са на неговите сървъри, вашите данни остават в криптирана форма. Въпреки това Egnyte управлява вашия ключ по подразбиране, което означава, че криптирането ви не е частно.

Можете обаче да използвате Egnyte Key Management, за да посочите външен главен ключ с паролата си, който криптира ключа за криптиране на Egnyte. Ако не искате да използвате Egnyte Key Management, можете да използвате Boxcryptor, частна добавка за криптиране. 

Egnyte използва двуфакторна автентификация, така че не е нужно да се притеснявате за неоторизирани влизания. Като администратор можете също да зададете потребителски изисквания за парола, време за изчакване на сесията, предотвратяване на повторна употреба на парола, време за завъртане на паролата и други.

Можете също така да използвате услуги за единичен вход (SSO), като OneLogin, Bitium и Okta за допълнителна защита и опростяване на процеса на влизане.

Egnyte също така ви дава възможност да извършите отдалечено изтриване на устройството, което изтрива синхронизирани файлове и изключва достъпа до облачното съдържание.

Втвърдените центрове за данни на Egnyte използват биометрични контроли за достъп, денонощно наблюдение и съкращаване и те могат да устоят на природни бедствия като наводнения и пожари. Съоръженията също са в съответствие със стандартите SOC 2, ISO 270001 и SSAE 16 Тип II.

Ако обаче не искате да съхранявате данните си в центровете за данни на Egnyte, можете да използвате собственото си хибридно облачно решение, което означава, че можете да съхранявате някои данни в облака на Egnyte, а други – на лични сървъри. Това ви дава възможност да внедрите специфичните функции за защита, от които се нуждаете.

Кутия

Подобно на Egnyte, Box използва 256-битов AES за криптиране на вашите файлове, преди да напуснат устройството ви. Протоколът TLS ще ги защити при транзит. Box обаче съхранява и управлява вашия ключ. Ако искате да го направите сами, можете да използвате Box KeySafe или да шифровате вашите файлове с помощта на Boxcryptor.

Box помага за защита на вашите идентификационни данни, като предоставя двуфакторна автентификация. Също така ви дава възможност да използвате SSO услуги, като Bitium, Okta и OneLogin. Можете също да определите колко силни трябва да бъдат паролите на потребителите, продължителността на сесията, ограниченията за повторна употреба на парола, графиците за промяна на паролата и други.

Box осигурява фиксиране на устройството, което ви позволява да определите колко устройства всеки потребител може да се свърже към облака. В допълнение, това ви позволява да проверявате устройства, които се използват от вашите потребители, и да изрежете достъпа им до облака. Файловете, които вече са синхронизирани, ще останат на устройствата. Можете да добавите дистанционно изтриване към акаунта си, но ще трябва да се свържете с Box.

Box обаче има интересна функция, наречена „box box“, която ви позволява да маркирате съдържанието като „поверително“ и ви помага да го контролирате. Например, можете да откриете подозрително поведение и да предотвратите споделянето на това съдържание.

Box съхранява вашите данни в закалени центрове за данни, които спазват ISO 27001, SOC 1, SOC 2, SOC 3, SSAE 18 и други стандарти. Плюс това, те използват постоянен мониторинг, видеонаблюдение, излишък и N + 2 отказоустойчивост.

Кръг четири мисли

И двете услуги осигуряват отлична сигурност. Разликата е, че Egnyte осигурява хибриден облак, който ви позволява да внедрите свои собствени протоколи за сигурност и възможност за собствено отдалечено изтриване. Box, от друга страна, изисква да добавите дистанционно изтриване от доставчик на трети страни, но той осигурява Box Shield.

Това дава на Egnyte малко повече предимство, така че той е победителят в тази категория. Ако обаче ви трябват специфични функции на Box, това също е чудесен избор.

Кръг: Точка за сигурност за Egnyte Connect

Egnyte Connect Лого
Box Business лого

5

Управление на потребители

Управлението на потребителите ви позволява да сте в крак с всичко, което правят вашите потребители и да конфигурирате своите разрешения и групи, както сметнете за добре. Това гарантира на потребителите и групите достъп и управление само на съдържанието, от което се нуждаят. Поради това шансовете са ниски за неоторизиран достъп или какъвто и да е вид злоупотреби.

Egnyte

egnyte-срещу-бокс-egnyte-потребители за управление

Egnyte ви позволява да определяте потребителите като администратори, потребители на енергия и стандартни потребители. Те имат различни нива на разрешения. Администраторите имат достъп до всичко, включително добавяне на потребители, докато захранващите потребители имат достъп до стандартни функции, могат да канят потребители, да управляват групи и други. Стандартните потребители могат да използват само уеб клиента и да получават известия.

egnyte-срещу-бокс-egnyte-групи за управление на

Ако имате нужда от повече, Egnyte ви дава възможност да създадете персонализирани роли за енергийните потребители. За да улесните управлението на потребителите, можете да създавате групи и да каните потребители да се присъединят. 

Egnyte също ви дава възможност да генерирате отчети, които могат да предоставят данни за използвани хранилища, свързани устройства, потребители и други. Отчетите са полезни, но изглеждат остарели.

Кутия

egnyte-срещу-кутия кутия потребител-управление

Когато добавяте нови потребители, Box ви позволява да определите колко хранилища може да използва всеки потребител и да им даде едно от няколко разрешения. В допълнение можете да определите кои папки потребителят има достъп и да зададете едно от седем различни нива на разрешения. 

egnyte-срещу-кутия кутия потребител-управление

След като добавите потребител, можете да ги включите в група. Box ви дава възможност да давате различни разрешения на различни групи, което улеснява управлението на множество потребители. Можете също така да зададете кой може да управлява групата. Това може да бъде администраторът, членовете на групата или цялата компания. Членовете на групата могат да имат разрешения за „администратор“ или „член“.

Ако не искате да поканите някого като потребител, но се нуждаете от този човек да има достъп до съдържанието ви, можете да го направите външен сътрудник, който има достъп до функциите на Box, които имате на разположение.

Кръг четири мисли

Въпреки че Egnyte има прилични възможности за управление на потребители и групи, Box има повече опции, които ви дават по-голяма степен на персонализиране. Благодарение на това Box печели този кръг.

Кръг: Точка за управление на потребителите за Box Business

Egnyte Connect Лого
Box Business лого

6

Заключителни мисли

Както Box, така и Egnyte са сред най-добрите ни доставчици на EFSS и не е чудно, че битката беше доста близка в кръга за синхронизиране, споделяне и сигурност. В крайна сметка Егнит има четири победи, докато Box има една. Това прави Egnyte Connect нашия общ победител.

Победител: Egnyte

Това обаче беше близко обаждане и в зависимост от вашия случай на използване Box може да бъде по-добър избор. Box също спечели в категорията за управление на потребителите, така че е по-добър вариант, ако се нуждаете от фин контрол на потребителите. От друга страна, Egnyte има по-ниски цени, които са по-подходящи за малкия бизнес.

Какво мислите за това сравнение? Към коя страна се навеждате? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map