Dreamhost vs Bluehost: Намиране на най-добрия уеб-домакин през 2020 г.

Bluehost е едно от най-големите имена на пазара за уеб хостинг, като мопира около 3 процента от уебсайтовете на живо. DreamHost, от друга страна, има около половината от този дял, въпреки че предлага по-ясна отдаденост на поверителността на потребителите и по-прозрачно ценообразуване. 


Въпреки това опциите и удобството на Bluehost са безспорни, което го прави привлекателен вариант за новодошлите. В това сравнение на DreamHost срещу Bluehost ще използваме аналитичен подход, за да видим кой доставчик е най-добрият за вас. Въпреки че четенето на нашия най-добър уеб хостинг ръководство ще ни даде намек за нашето заключение, сравнението във вакуум не е толкова просто. 

Доставчиците се поляризират и поставят под въпрос какво е важно при избора на уеб хост, така че закопчайте се, че ще бъде неудобно каране. Въпреки че ще предоставим нашите снимки по пътя, ви призоваваме да прочетете всеки раздел, за да определите най-добрия уеб хост за вас.

Препоръчваме ви също да прочетете нашия преглед на DreamHost и преглед Bluehost, за да видите как те застават срещу по-широкия пазар на уеб хостинг.

Настройване на битка: DreamHost срещу Bluehost

Консолидирахме критериите, по които обикновено преценяваме домакините в пет кръга. Въпреки че няма да адресираме отделни секции като хостинг типове в сравнение, те ще бъдат превърнати в други кръгове. По този начин можем да имаме по-пряк и балансиран фейсбук. 

Тези пет кръга са функции, цени, лекота на използване, бързина и продължителност, сигурност и поверителност. Кръгът струва една точка и ние ще наградим победител във всеки. Който и от доставчиците да вземе короната в три или повече кръга, ще спечели цялостното сравнение. 

В началото на всеки кръг ще предоставим общи идеи за това, което търсим, а в края ще дадем мислите си за това как двете се сравняват. Всеки кръг също ще има раздел, в който се обяснява опитът ни с доставчика в този критерий по време на нашия преглед.

1

Характеристика

„Характеристики“ е много обширен раздел. Всичко от функциите за сигурност до подобрения на качеството на живот до сървърния софтуер може да се счита за „функции“. В този кръг нашият фокус не е само да идентифицираме кои функции са включени, а колко важни са те за вашия хостинг пакет.

DreamHost

Както споменахме в нашия преглед, DreamHost има много функции. Тези характеристики обаче може да не са очевидни в началото. По-голямата част от списъка се върти около подобряване на услугата, включително пълно съхранение на твърд диск, безплатен SSL / TLS сертификат и безплатна конфиденциалност на домейна. Ще говорим повече за последните две в намерените пет. 

Преминавайки към някои от по-очевидните функции, всички потребители получават съставителя на уебсайтове Remixer, и въпреки че е полезно, няма да съставим нашия списък с най-добрите създатели на уебсайтове. Подобно на Squarespace, той има великолепни теми, но за разлика от, да речем, Wix, интеграциите му страдат (прочетете нашия преглед на Squarespace и Wix преглед). 

DreamHost преглед-ремиксатор

Поради това може да е добър вариант да се свържете със специализиран конструктор на уебсайтове, ако това е маршрутът, който искате да поемете със своя уебсайт. Въпреки това, ако предпочитате да изградите вашия сайт с създател на уебсайт и евентуално да преминете към WordPress, Remixer ви обхвана. Можете да експортирате уебсайта си Remixer в WordPress и шаблоните ще се преведат. 

В този контекст Remixer е мощен и още по-впечатляващ, като се има предвид гамата от функции на WordPress на DreamHost. Плановете на DreamPress, които направиха нашия списък с най-добрият уеб хостинг за WordPress, включват достъп до платена версия на Jetpack, специализирани ресурси и резервни копия при поискване. 

Тези планове са това, което отделя DreamHost, защото те предлагат подобни нива на ефективност на Kinsta, но за по-малко пари (прочетете нашия преглед на Kinsta). Стойността е огромна, особено в сравнение с надценените хостове на WordPress, като Pagely (прочетете Pagely преглед).

Bluehost

Bluehost е собственост на Endurance International Group, и въпреки че това обикновено е лошо за функции – прочетете нашия преглед на JustHost за пример – Bluehost е пълен с тях. За разлика от DreamHost обаче функциите на Bluehost не са достъпни в плановете, което задава по-висока граница за влизане. 

Например CodeGuard Basic, който предоставя резервни копия за вашия уебсайт и поверителност на домейна, не се виждат от най-евтините от споделените планове. Въпреки това, те все още са въведени в по-скъпата линия от споделени планове, което е хубаво да се види. Всички потребители получават SSL / TLS сертификат и ежедневно архивирани с Bluehost. 

Има и създател на уебсайтове, но това не е патентован дизайн като Remixer. По-скоро Bluehost предоставя безплатна версия на Weebly с вашия план. Weebly предлага интуитивен интерфейс, дълбока интеграция с други платформи и отзивчив дизайн.

плач редактор

Плюс това, можете да използвате вашия домейн с Weebly. Въпреки че услугата все още е ограничена, можете да видите, че свързването на вашия домейн с Weebly обикновено струва около $ 5 на месец в нашия преглед на Weebly. Има няколко ограничения за медиите и броя на страниците, които можете да използвате, но като цяло офертата е солидна. 

Що се отнася до WordPress, Bluehost огледала DreamHost, но на по-ниска цена. Интерфейсът, който ще проучим в три кръг, е създаден за WordPress, като ви позволява да имате достъп до теми, плъгини и други без да влизате в системата. Освен това се предлага поетапно WordPress. 

Кръгла първа мисъл

Първият кръг е труден, тъй като и двамата доставчици ходят на пръсти по функции. Това лесно може да бъде вратовръзка, като се има предвид, че DreamHost предлага конфиденциалност на домейна, докато Bluehost предлага по-добре разработен уебсайт. Нашата цел е да обявим победител, така че ще разделим космите. 

Поверителността на безплатния домейн на DreamHost ще има своето време в светлината на прожекторите, но кръглото не е това. Поради това, по-богатият на функциите уебсайт на Bluehost му позволява да вземе точка в този кръг.

Кръг: Характеристики Точка за Bluehost

2

Ценообразуване

Ценообразуването изглежда просто и в повечето случаи е така. Това каза, уеб хостингът е необичаен. Въпреки че можем да вземем номера и да кажем, че един доставчик е по-евтин от друг, многогодишните отстъпки, измамните цени и заплатите правят ценообразуването по-сложно, отколкото трябва да бъде. 

Например Arvixe изглежда евтин, но както можете да видите в нашия преглед на Arvixe, месечната ставка е по-скъпа от рекламираната, ако изберете по-малко от многогодишен план. От друга страна, Hostinger предлага многогодишни отстъпки, но отстъпките са толкова стръмни, че може да струва по-малко, за да продължи дълго време (прочетете нашия хостинг ревю).

DreamHost

DreamHost се отличава в ценообразуването не само защото е евтин, но и защото е прозрачен. Съществуват промоционални цени, какъвто е случаят с почти всички доставчици, но от страницата на продукта до касата, DreamHost прави това ясно. Ако търсите евтин уеб хостинг, DreamHost може да ви побере. 

Но първо да поговорим за прозрачността DreamHost показва реалната цена, която ще плащате на страницата му с продукти, с превключване, за да видите месечни или годишни цени. Месечната ставка е по-висока, както се очаква, но годишната ставка се прилага за продължителност на една и три години. Важното е, че виждате цената, която ще плащате, преди да поемете заявка за плащане. 

Това е проблем с безброй уеб хостове – прочетете нашия преглед на HostPapa само за един пример – който DreamHost няма. Плюс това, DreamHost е по-евтин от конкуренцията. Въпреки че месечните му тарифи не стигат до 1&1 на IONOS, ще спестите средно 2- $ 5 (прочетете нашите 1&1 преглед на IONOS). 

Това е така, защото DreamHost рекламира същата тарифа като другите доставчици, но това не ви принуждава да изкарате три или повече години. Например iPage е по-евтин, ако просто сравнявате страници с продукти. Както можете да видите в нашия преглед на iPage, вие получавате рекламираната тарифа само ако купите три години хостинг предварително. 

Плюс това, DreamHost подкрепя плана ви за 97 дни. За разлика от повечето домакини, които предлагат само един месец да пробват услугата, DreamHost ви предоставя повече от три месеца, за да промените решението си. Важно е да се отбележи, че този прозорец за възстановяване се отнася и за месечни планове, така че ако закупите месечен план и промените решението си два месеца, пак можете да си върнете парите.

Bluehost

Bluehost няма ужасни цени, но няма да знаете какво плащате, докато не дойде време да проверите. Цените са стандартни за целия план – споделените планове са около $ 4 на месец в най-ниския край, управляваните WordPress планове са по-близо до $ 20 на месец, а специалните планове започват от $ 80 на месец. Това, което не е ясно, е, че ще трябва да купувате няколко години, за да получите тези тарифи. 

Това каза, на страницата с продуктите е ясно, че плащате промоционална ставка. Например, най-евтините часовници за споделен план в $ 4 на месец, но Bluehost показва, че при подновяване това ще струва $ 8. Тази ставка обаче се прилага само ако купувате три години хостинг предварително. 

Цената се увеличава с намаляване на продължителността. Макар че е обичайна практика – прочетете нашия отзив за хостинг24 – Bluehost предлага само една, две или три години хостинг на своите споделени планове. Плюс това, има няколко добавки, предварително избрани на касата, които увеличават цената още повече. 

Досадното е, че Bluehost предлага продължителност от месец, три месеца и шест месеца на VPS и специални планове. Сякаш Bluehost казва, че споделен абонамент не си заслужава времето, ако е само за месец, като наказва тези, които търсят евтин хостинг пакет. 

Bluehost не покрива плана ви, стига и DreamHost. Имате само 30 дни, за да промените мнението си. Въпреки че е стандарт за повечето уеб хостове, предполагаме, че един от калибрите на Bluehost ще предлага по-дълги. InMotion хостинг, например, предлага три месеца, а A2 хостинг ви позволява да получите парите си по всяко време (прочетете нашия InMotion хостинг преглед и A2 хостинг преглед). 

Кръгли две мисли

За разлика от първия кръг, този е ясен. DreamHost е не само по-евтин, но е и прозрачен. Плюс това, предлага щедра гаранция за връщане на парите. Bluehost, от друга страна, изглежда по-заинтересован да ви отведе до страницата за проверка и да се надявате да се ангажирате. 

Кръг: Ценова точка за DreamHost

3

Лесно използване

Уеб хостингът може да бъде труден за управление, особено ако сте новак. Поради това е важно уеб хостът да опрости преминаването в сложния свят. Дори и да сте потребител на захранване, няма смисъл да търсите функция, която трябва да е лесна за достъп. 

За съжаление, лекотата на употреба навреди на много добри доставчици. SiteGround, например, предлага отлична услуга, но контролният панел има сериозна нужда от повдигане на лице (прочетете нашия преглед на SiteGround). В този кръг ще сравним колко лесно е да се придвижвате през касата с DreamHost и Bluehost, както и колко лесно е да управлявате уебсайта си.

DreamHost

Докато в предишния кръг говорихме за ценообразуването, това е важно и за лесната употреба. Както споменахме, DreamHost улеснява разбирането на цената, която плащате, което спомага за изглаждането на процеса на плащане. След като изберете план, вие ще бъдете изпратени чрез интуитивен процес на плащане от три части, който не се влачи като Namecheap’s (прочетете нашия преглед на имена). 

След като завършите процеса, можете да зададете паролата си, елиминирайки необходимостта от пресяване на имейли, за да намерите вашите идентификационни данни за вход. Въпреки това не успяхме да въведем домейн по време на касата. Вместо това DreamHost настрои WordPress на временен поддомейн и трябваше да настроим собствен домейн след завършване на касата. 

Накрая ще кацнете в контролния панел, който изглежда различно от повечето уеб хостове. DreamHost не използва cPanel. Вместо това избира да използва собствен дизайн. За разлика от LunarPages, обаче, дизайнът на DreamHost работи (прочетете нашия преглед на LunarPages). Лесно е да намерите това, което търсите, като използвате менюто отляво, облекчавайки често преобладаващата природа на cPanel.

DreamHost преглед-контролния панел

Въпреки това има проблеми. Подобно на Midphase, DreamHost поставя повече опции, отколкото са ви необходими в лявото меню, много от които служат като реклами (прочетете нашия преглед на Midphase). Например, има опция „DreamPress“, дори ако не сте абонирани за DreamPress, и заглавието там ще покаже реклама за надстройване.

Това е малък проблем и е трудно да се отрече използваемостта на DreamHost по друг начин. Не е трудно да се ориентирате и всички проблеми, които имаме с контролния панел, са повече от измислени от безпроблемния процес на проверка.

Bluehost

Bluehost е обратното на DreamHost. Той се бори, когато става въпрос за касата, но контролния панел е един от най-добрите, които сме виждали. Балансирането на тези неща може да е тривиално, защото в крайна сметка ще прекарате много повече време в контролния панел, отколкото ще закупите абонамент. 

Това каза, че срещнахме ужасни бъгове по време на касата. В допълнение към измамните цени и предварително избраните добавки, Bluehost не би приел нашата парола. След като закупите плана си, ще бъдете изпратени до екрана за потвърждение на поръчката, където ще бъдете помолени да зададете парола. 

Добре познаваме рисковете от киберпрестъпността, така че генерирахме парола с един от нашите най-добри мениджъри на пароли – LastPass (прочетете нашия преглед на LastPass). Bluehost обаче не би приел паролата. Независимо колко пароли сме генерирали, те няма да работят. Това каза, след като въведехме парола, тя го направи, което е просто досадно. 

Имаше още няколко проблема по време на касата, включително постоянен код за грешка, казващ, че кредитната ни карта е отхвърлена. Този код за грешка не беше обяснен, а просто показан, което доведе до много объркване по време на регистрация. 

Жалко е да се има предвид колко е отличен контролния панел на Bluehost. Той се интегрира добре с WordPress, което ви позволява да управлявате теми, плъгини и други без да се движите от контролния панел. Не му липсва и мощност, като ви предоставя пълното cPanel преживяване, ако имате нужда от това. Всъщност Bluehost направи най-добрия ни уеб хостинг със cPanel списък.

Bluehost преглед-контролния панел

Това каза, стига до караница, толкова много, че може би не си струва. Bluehost има хубаво лице отвътре, но да се бориш в битката, за да го видиш е досадно.

Кръгли три мисли

Подобно на първия кръг, и този е труден, но по различни причини. Bluehost разполага с превъзходен контролен панел, но процесът на плащане ни остави да не искаме да го използваме. DreamHost няма толкова чист вид, но контролния панел все още е също толкова функционален. Имайте предвид, че фактът, че DreamHost има безпроблемен процес на каси и победителят е ясен. 

Това каза, че може да имате по-лесно време с Bluehost, така че вземете нашата оценка по ваша преценка.

Кръг: Точка за лесна употреба за DreamHost

4

Скорост и време

Скоростта е това, което прави или нарушава уеб хост. Виждали сме го много пъти преди. Уеб хостът предлага солидни цени, лесен за използване интерфейс и множество функции, само за да се разпадне, когато става въпрос за тестване на скоростта (прочетете нашия преглед на GreenGeeks за пример). 

Тестваме скоростта, като закупуваме най-евтиния споделен план и инсталираме празно копие на WordPress. След това уебсайтът се провежда чрез тест за скорост на Pingdom и натоварване на въздействието, за да се види колко добре се представя.

DreamHost

DreamHost се представи добре в нашите тестове, но видяхме по-бързи уеб хостове. Скоростният тест на Pingdom даде оценка 90 от 100, което, макар и да не е лошо, не е най-доброто. Разбирайки се в нашите резултати, можем да видим, че по-голямата част от времето е пропиляно на показателя „изчакване“, който измерва колко дълго браузърът чака да получи данни.

DreamHost преглед скорост тест

Това предполага, че липсва кеширане. Кеширането и компресирането на данни може да доведе до малки файлове, които изминават по-къси разстояния и да премахне необходимостта от намиране на данните в база данни. Ако бяха приложени повече мерки за кеширане, ще видите по-висок резултат от Pingdom Speed ​​Test. 

Влиянието на натоварване обаче беше солидно. Изпратихме 50 потребители на сървъра за пет минути и всеки го направи без проблеми. Имаше несъответствие между потребителите, което може да се очаква при евтин споделен хостинг, но сме щастливи, че нямаше грешки по пътя.

DreamHost преглед товар въздействие

Има и гаранция за продължаване, и е по-добра от това, което предлагат повечето уеб хостинг услуги. Гарантирате ви 100 процента време за уебсайт, бази данни, имейл, FTP, SSH и уеб поща. Ако някой излезе, DreamHost ще ви даде кредит за един ден хостинг за всеки час, през който услугата е аут. Въпреки това, кредитите са ограничени до 10 процента от цената на следващия ви хостинг период.

Bluehost

Bluehost се представи по-добре от DreamHost, вероятно защото много от предложенията, които правим в нашите как да подобрим ръководството за време за зареждане на уебсайтове, са направени за вас. Скоростният тест на Pingdom върна резултат от 94 от 100, само предполагайки, че допълнително кешираме обекти, което може да се постигне с безплатен плъгин за WordPress, като W3 Total Cache. 

Bluehost преглед скорост тест

Детайлите също го подкрепят. Bluehost има по-дълго от средното време на чакане, но все пак е по-кратко от DreamHost, което може да бъде разрешено с допълнително кеширане. Въпреки това, ефективността на Bluehost в най-евтиния споделен план е солидна и ще бъдете добре без допълнително кеширане. 

Това каза, Load Impact разказа различна история. Тестът ни беше същият, 50 потребители за пет минути, но резултатите бяха много по-лоши. Bluehost имаше по-голям брой HTTP грешки от средния, което предполага, че има твърде много потребители и няма достатъчно ресурси, за да ги приспособи. Имаше дълъг период, през който уебсайтът всъщност не реагира. 

Bluehost преглед товар въздействие

Плюс това няма гаранция за продължаване. Bluehost посочва “сложността и естеството на споделена среда за уеб хостинг” като причина да не предложи такава, което е нелепо. Ако други домакини могат да го направят, може и Bluehost.

Кръг четири мисли

Едноточковото тестване на скоростта благоприятства Bluehost, но не с огромна сума. Макар и по-бързи, има стъпки, които можете да предприемете, за да накарате DreamHost да достигне това ниво. Най-важното е, че DreamHost ни предостави уебсайт, който функционира и Bluehost не го направи. 

При дори и най-скромните натоварвания Bluehost се счупи, докато DreamHost остана устойчив. В комбинация с факта, че DreamHost предлага гаранция за ъптайм, победителят в този кръг е ясен.

Кръг: Точка за скорост и времетраене за DreamHost

5

Сигурност и поверителност

Сигурността на уебсайта очевидно е важна, но поверителността на уебсайта може да не е толкова очевидна. DreamHost получи нашите механизми за поверителност на уебсайта, поставяйки под въпрос какви данни събира уеб хост и как услугата го използва за или срещу вас. 

Bluehost е марка EIG и преди сме виждали същата песен и танци от тях. Поверителността е ужасна, което не изглежда добре в сравнение с явно съзнаващия DreamHost. Това каза, че защитните функции на Bluehost са здрави, така че все още имаме битка.  

DreamHost

DreamHost има всички мерки за сигурност, които обичаме да виждаме. Планът Ви се предлага с безплатен SSL / TLS сертификат, ежедневно архивиране и защита от страна на сървъра. Тази защита включва ModSecurity, която е защитна стена на уеб приложение, и DreamShield, която е платена услуга за премахване на зловреден софтуер.

Най-впечатляващото за DreamHost обаче е нейната поверителност. Ние дадехме перфектна оценка в нашия преглед и е лесно да разберем защо. Всеки домейн, регистриран в DreamHost, включва безплатна конфиденциалност на домейна, която замества информацията, с която сте регистрирали домейна, с информация от регистратора. 

Политиката за поверителност също е солидна, тъй като DreamHost събира известно количество информация, но не я споделя с маркетингови партньори. Това каза, че това не е само документ към DreamHost. През 2017 г. Министерството на правосъдието на САЩ се свърза с DreamHost относно уебсайт, хостван на сървърите му, наречен disruptj20.org.

DOJ поиска не само информация за собственика, но и 1,3 милиона или повече IP адреси, които бяха посетили уебсайта. Вместо да се прегъне, DreamHost се бори с DOJ чак до висшия съд на Washington D.C., в крайна сметка получавайки голяма част от информацията, отменена. 

Bluehost

За съжаление този кръг започна с висока бележка, но той ще завърши на нисък. Bluehost, или по-скоро EIG, има ужасни практики за поверителност, използвайки личната информация, която регистрирате като средство за доход. Bluehost е по-добър от някои от своите EIG братя и сестри, като Site5, но все пак не е страхотен (прочетете нашия преглед на Site5). 

Това каза, че защитните характеристики са солидни. Получавате SSL / TLS сертификат, ежедневно архивиране и дори основна версия на SiteLock, която ще сканира вашия уеб сайт за злонамерен софтуер. Що се отнася до защитата на сървъра, подозираме, че Bluehost използва ModSecurity и BitNinja, тъй като тези инструменти са стандарт за индустрията, но представителят на поддръжката, с който говорихме, не успя да потвърди това.

Въпреки силния списък от функции за защита на Bluehost, поверителността остава основна грижа. Започвайки с поверителността на домейна, има няколко планове, които го получават безплатно, включително най-горните две нива на споделен хостинг и всички WP Pro планове. Всички останали, за съжаление, ще трябва да платят такса в размер на 10 долара. 

Политиката за поверителност обаче е ужасна. EIG използва една и съща политика за поверителност за всички свои марки и ако сте прочели нашия преглед на HostGator, знаете, че това е лошо нещо. Това дава право на EIG да споделя и продава вашата информация с компании като Facebook, Google, Verizon, WP начинаещи и други. 

Кръг пет мисли

По някаква антиклиматична нотка, победителят в този кръг е ясен. Bluehost има ужасни практики за поверителност, докато DreamHost има някои от най-добрите. Сигурността е предимно равномерна, но не успяхме да потвърдим, че Bluehost предлага същата защита от страна на сървъра като DreamHost. 

Кръг: Точка за сигурност и поверителност за DreamHost

6

Заключителни мисли

С четири победи в кръга, общият ни победител е DreamHost. Някои кръгове, като последния, бяха ясно решение, но други бяха по-нюансирани. От марките EIG Bluehost е най-добрият, така че не бива да го отстъпвате. 

победител: DreamHost

Въпреки че DreamHost е сред най-добрите опции, той не е единственият вариант. Смятаме, че трябва да го обмислите над Bluehost, но може би ще ви е по-добре с план на SiteGround или Hostinger.

Съгласни ли сте, че DreamHost трябва да спечели? Колко стойност влагате на поверителността на уеб хостинга? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map