CrashPlan срещу Mozy: Голямата битка в малка арена

Тук в Cloudwards.net искаме да ви улесним при навигацията в пазара за съхранение в облак. Тъй като много онлайн услуги за архивиране могат да архивират вашите данни, може да е трудно да изберете най-подходящия за вас, особено ако не можете да решите между две услуги. В тази статия ще сравним CrashPlan с Mozy, за да ви улесним в избора.


Ще тестваме CrashPlan за малкия бизнес, защото компанията затвори потребителското си крило. Прочетете най-доброто парче за алтернативи на CrashPlan за повече информация. За да поддържаме нещата справедливи, ще тестваме и MozyPro, услугата, фокусирана върху бизнеса.

Ако искате друго решение, консултирайте се с нашия най-добър онлайн резервен списък, за да научите коя услуга е на върха. Нито една от услугите в това сравнение обаче не е включена, така че е във въздуха кой ще излезе отгоре. Ако искате да научите повече за конкурентите тук, прочетете нашия преглед на CrashPlan и ревюто на MozyPro.

Ако сте объркани относно разликата между облачно съхранение и облачно архивиране, прочетете нашето обяснение.

Препоръчително е да използвате архивиране в облак, защото това може да ви помогне да запазите данните си, когато вашият твърд диск в крайна сметка се срине. Можете да използвате софтуер за възстановяване на данни, за да се опитате да възстановите данните си, но това не е сигурен метод. Не можете да разчитате и на твърди дискове, защото те имат повече грешки в данните, дори ако степента на отказ е по-малък от 1%.

През следващите пет кръга ще видим как услугите се сравняват помежду си, за да ви помогнем да вземете решение. В края на всеки ще обявим победител. След това, след камбаната, ще направим обобщение и ще назовем общия победител.

1

стойност

Добрата стойност се определя от това колко абонаментни планове предлагат за парите. Колкото повече планове има една услуга, толкова по-добри ще бъдат вашите възможности. Чудесно е, ако доставчикът също предлага безплатен план или пробен период, така че можете да тествате услугата. Ако търсите безплатни планове, прочетете най-доброто ни безплатно онлайн резервно копие.

Тези, които се нуждаят от неограничено архивиране, но искат различно решение от CrashPlan за малкия бизнес, трябва да се обърнат към нашия най-добър неограничен онлайн списък за архивиране.

CrashPlan за малкия бизнес ви дава неограничен архив за един компютър за 10 долара на месец. Това не е най-добрата стойност, но не е и най-лошата. Тъй като това е месечен абонамент, можете да отмените по всяко време, което е необичайно за облачна услуга за архивиране. Преди да го купите, можете да използвате 30-дневната безплатна пробна версия, за да видите дали тя работи за вас.

Плановете на MozyPro осигуряват резервно пространство, което можете да споделяте между неограничени компютри и сървъри. Можете да плащате на месечна, годишна или двугодишна основа. Плановете започват от 10GB и стигат до 4TB, но Mozy цитира само цени до 250GB на своя уебсайт.

Ако имате нужда от повече от това, трябва да поискате ценообразуване. Има и планове без сървъри, които са по-евтини от техните колеги.

Чудесно е, че MozyPro има толкова много планове, но проблемът е, че започва от 10GB. Това не е достатъчно за архивиране на компютър или сървър. Ако имате няколко сървъра, 4TB може дори да не е достатъчен. Най-големият проблем обаче е колко е скъп. MozyPro таксува нелепи 850 долара годишно за 250 GB архивиране. Други услуги предоставят много по-добра стойност.

CrashPlan за малкия бизнес предлага неограничено място за съхранение и не таксува толкова, колкото MozyPro, така че е очевидно кой печели тук.

Кръг: Стойност на стойност за Crashplan Pro

Crashplan Pro лого
MozyPro лого

2

Сигурност

Интернет е пълен с опасности, така че наличието на добра сигурност е задължително. Хакерите няма да се поколебаят да насочат вашите данни с атаки за откупи или атаки на човек. Може да се опитат да откраднат и вашите данни за вход.

Протоколът TLS предотвратява успеха на атаките на човек в средата, докато криптирането защитава вашите данни по време на транзит и в покой. Частното, криптиране от край до край не позволява на всеки друг освен вас да чете вашите файлове.

Двуфакторното удостоверяване също е важно, защото помага да се предотврати достъпът до акаунта ви, ако някой открадне паролата ви. Все пак трябва да се уверите, че имате силна парола за начало.

crashplan-срещу-Mozy-crashplan сигурност

CrashPlan for Small Business криптира файлове на вашия компютър, използвайки AES 256-битово криптиране. 128-битов AES ги защитава по време на транзит. Услугата ще държи вашия ключ за криптиране, но можете да активирате частно криптиране, ако желаете. Ако го активирате, CrashPlan няма да може да извлече паролата ви, така че не я губете.

Така или иначе, уверете се, че имате силна парола, защото CrashPlan for Small Business не предлага двуфакторна автентификация. Сигурността на центровете за данни обаче е на ниво. Услугата поддържа денонощно наблюдение и други мерки за предотвратяване на проникване. Центровете могат да устоят на прекъсвания на захранването, природни бедствия и пожари.

crashplan-срещу-Mozy-Mozy сигурност

MozyPro има силни функции за сигурност. Той приканва одити на трети страни, за да гарантира, че центровете им за данни са в състояние да запазят вашите данни. Съоръженията могат да издържат на природни бедствия, вирусни атаки и други събития, които могат да застрашат вашите данни. Служителите по сигурността са на място 24/7, а центровете за данни са защитени от телевизионни камери със затворен кръг, порти и електронен ключ за достъп.

Вашите файлове са кодирани на сървърите на MozyPro. Всъщност те са кодирани преди да напуснат компютъра ви и са защитени по време на транзит с TLS връзка. MozyPro запазва ключа си по подразбиране и използва 448-битово криптиране на Blowfish. Можете обаче да изберете частно криптиране, което превключва алгоритъма за криптиране на 256-битов AES.

Подобно на CrashPlan за малкия бизнес, MozyPro не предлага частно криптиране.

И двете услуги осигуряват достатъчна сигурност, но CrashPlan за малкия бизнес печели, защото използва 256-битов AES по подразбиране.

Кръг: Точка за сигурност за Crashplan Pro

Crashplan Pro лого
MozyPro лого

3

скорост

Първоначалното архивиране може да отнеме много време. Колко време отнема зависи от вашия доставчик на интернет услуги и колко сте близо до сървъра. Вашата връзка ще бъде по-добра, колкото по-близо сте.

Услугите се справят по-добре, ако ви позволят да настроите настройките за прехвърляне, скоростите на дросела и да използвате алгоритъм за прехвърляне на ниво блок, за да помогнете след първоначалното архивиране.

CrashPlan for Small Business не е сред най-бързите услуги, които сме тествали. Отне повече от три часа, за да качите 1GB файл. На теория резултатите трябваше да са по-близо до седем минути, като се има предвид нашата честотна лента. Вярно, че процесите на компресия, дедупликация и криптиране трябва да усложнят въпроса, но не толкова, че отнема три часа.

Можете да деактивирате някои от неговите процеси, докато архивирате вашите файлове, но не препоръчваме да го правите. Ако ресурсите на системата ви са ниски, можете да активирате дроселирането и да настроите клиента да премахне ограничението, след като сте напуснали. Копирането на ниво блок обаче ще ускори последващото архивиране.

MozyPro беше много по-бърз при първоначалните качвания. Тестовете ни показаха, че е необходим около час, за да архивираме 1GB компресирана папка в облака. Извършихме нашите тестове от Банкок през WiFi връзка с 55 мегабита в секунда за изтегляне и скорост на качване 22 Mbps. Проблемът може да е, че MozyPro не компресира данни.

Един час на Mozy за един гигабайт данни е страхотен в сравнение с три от CrashPlan for Small Business, но не толкова много в сравнение с останалата част от онлайн резервния пазар. Ако имате нужда от услуга, която е бърза при първоначално качване, разгледайте таблицата за тест за скорост в нашия преглед на Acronis True Image.

Тъй като MozyPro е много по-бърз, той печели този кръг.

Кръг: Точка за скорост за MozyPro

Crashplan Pro лого
MozyPro лого

4

Лесно използване

Трябва да е лесно да настроите първоначалните архиви, да извършите последващи и да възстановите данните си. По този начин можете да се съсредоточите върху действителната си работа, вместо да архивирате данните си. За да се гарантира, настолният клиент трябва да работи на много операционни системи и неговият интерфейс, заедно с тези на неговия уеб клиент и мобилно приложение, трябва да бъде привлекателен и интуитивен за използване.

crashplan-срещу-Mozy-crashplan-настолен

Клиентът за настолни клиенти на CrashPlan for Small Business е лесен за инсталиране и отнема само няколко минути. Не е трудно да се използва, но операцията за архивиране може да бъде по-проста. Не се архивира въз основа на типа на файла, така че трябва ръчно да маркирате файлове и папки за архивиране. Клиентът е атрактивен, интуитивен и лесен за навигация.

crashplan-срещу-Mozy-crashplan-уеб

Той се допълва добре от уеб интерфейса, който ви позволява да проверявате статистиката на потребителите и да наблюдавате възстановяването на файлове от таблото за управление. Прегледите показват на потребителите, устройствата и ви дават възможност за създаване на отчети.

Мобилното приложение, използвано за достъп до вашите файлове отвсякъде, но CrashPlan го прекрати.

MozyPro изисква повече работа, преди да започнете да архивирате вашите данни. След това, след като го настроите, той има функции, които улесняват процеса напред.

Изтеглянето на настолния клиент е лесно и инсталацията не отнема много време. Не е нужно да правите много, за да настроите резервното си копие, защото MozyPro сканира вашата файлова система и избира най-често срещаните типове файлове за архивиране. Той няма най-ефективния интерфейс, който сме виждали, но съветникът помага да свършите работата. Работи в Windows, macOS и Linux.

Уеб интерфейсът има администрираща конзола с удобни функции, които улесняват работата с администрирането на акаунта. Можете да търсите връзките към вашия акаунт по потребител или устройство и да видите колко данни са архивирани и кога е извършена последната резервна копие. Разделът „графики и отчети“ показва историята на архивирането и здравето и ви позволява да задавате известия по имейл.

Приложението за смартфони на MozyPro не може да архивира вашите данни, но ви дава достъп до него. Предлага се за Android и iOS.

MozyPro има приложение за смартфони, което ви помага да получите достъп до резервното си копие, но като цяло е по-тромаво да настроите от CrashPlan за малкия бизнес, който има по-привлекателен и интуитивен десктоп клиент.

Кръг: Точка за лесна употреба за Crashplan Pro

Crashplan Pro лого
MozyPro лого

5

Присъдата

MozyPro отбелязва победа в отдела за скорост, но не много друго, което прави CrashPlan for Small Business наш общ победител. Това обаче не спечели лесно, защото маржът в категорията за сигурност беше слаб. Лесността му за използване е по-добра и осигурява по-голяма стойност, тъй като е много по-евтина от MozyPro и предлага неограничено резервно пространство за 10 долара.

Победител: Crashplan

MozyPro обаче е много по-бърз. Отнема само един час, за да качите папка от 1 GB. Потребителите, които се нуждаят от бързи скорости, трябва да помислят да го опитат.

Какво мислите за това сравнение? Дали CrashPlan за малкия бизнес е по-добър избор за вас или намирате изкупителни качества в MozyPro? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map