A2 хостинг срещу SiteGround: Кой е изборът на носилката за 2020 г.?

SiteGround и A2 хостинг са две услуги, представени силно в нашия най-добър ръководство за уеб хостинг. Тъй като два независими титана на уеб хостинг индустрията – всеки се побира с разумни цени и дълъг списък от функции – е трудно да направите лош избор, когато решавате между тях. Както видяхме в нашето сравнение на SiteGround срещу InMotion, все още има разлики дори когато двете услуги са отлични. 


В това съвпадение на A2 хостинг срещу SiteGround ще проучим тези разлики. Макар и еднакво да отговарят на повечето показатели, неща като разширения набор от планове на A2 хостинг или афинитета на SiteGround към WordPress могат да ви помогнат.. 

Препоръчваме обаче да прочетете нашия индивидуален преглед на A2 хостинг и преглед на SiteGround в допълнение към това ръководство. Както видяхме в нашата съвпадение на SiteGround срещу Dreamhost, контрастните услуги един на един понякога могат да разкрият разлики, които не се виждат веднага, когато ги сравняваме с останалата част от пазара. 

Настройване на битка: A2 хостинг срещу SiteGround

Нашите сравнения следват опита, който имахме при преглед на всяка отделна услуга. Поради това ние можем систематично да открием къде една услуга превъзхожда или отпада. 

Обикновено преглеждаме услуги в осем секции, което не е справедливо за сравнения, тъй като не всички от тези критерии имат еднаква тежест. Поради тази причина сме комбинирали някои секции, така че ни остават само пет: функции, цени, лекота на използване, бързина и сигурност. Всеки рунд си струва точка, а доставчикът, който има най-много точки в края, ще бъде наш победител.

Кръгът ще започне с нас, определяйки очакванията за всяка услуга. В първия кръг, например, търсим вградено кеширане и ежедневно архивиране, докато в третия кръг търсим приложен процес на проверка. След това ще поговорим за това, доколко всяка услуга е изпълнила нашите очаквания, след което ще дадем някои мисли за това как те сравняват. В края ще обявим победител и ще дадем точка. 

Като отказ от отговорност – този, който поставяме във всичките ни сравнения – препоръчваме да прочетете всеки раздел, а не просто да сканирате коя услуга спечели. Това е особено важно при близък мач като този, тъй като ще обявим победител въз основа на това, което смятаме, че е подходящо за повечето хора. Както обаче беше споменато в интрото, е трудно да направите лош избор между двете.

1

Характеристика

Уеб хостингът е свързан с функциите. Вместо да сегментираме този кръг, за да говорим просто за рекламните кредити на iPage (прочетете нашия преглед на iPage) или екологичния подход на GreenGeeks (прочетете нашия преглед на GreenGeeks), открихме три области, в които функциите са важни. 

Добрият уеб-домакин ще предостави функции, които ви помагат да изградите, оптимизирате и защитите вашия сайт. Всичко, което попада под тези три категории, е от съществено значение, а всичко извън тях е само една череша отгоре. Ако уеб хост обхваща тези три области, ние сме доволни.  

A2 хостинг

A2 хостингът има толкова много функции, че може да бъде преодоляващ. Това каза, същественото все още присъства. Това включва програма за възстановяване на данни, поставяне на уебсайт, множество функции за защита и неограничено твърдо състояние на съхранение – което, както можете да прочетете в нашето най-доброто ръководство за външни твърди дискове, прави огромна разлика. 

Освен това имате достъп до създател на уебсайт, който ви ограничава до дизайн на една страница. Поразително предлага подобно ограничение на безплатни планове (прочетете нашия Strikingly преглед). Освен това сте ограничени до само 100 MB памет. Ако искате да използвате създател на уебсайт, най-добре е да се придържате към нашия най-добър създател на уебсайтове, Wix (прочетете нашия преглед на Wix).

wix редактор

Докато са пълни до краищата с функции, най-уникалното предложение на A2 хостинг са неговите „турбо“ сървъри. Той изисква до 20 пъти по-бърза скорост, с по-малко потребители на сървър и повече ресурси на потребител. Докато 20-кратното повишаване на производителността може да е малко нагледно, турбо сървърите не са нещо, което да ви стисне носа при. 

Те използват алтернативен софтуер за сървър на Apache, известен като LiteSpeed, който видяхме, че използва за голям ефект с Hostinger и Hosting24 (прочетете нашия преглед на Hostinger и преглед на Hosting24). LiteSpeed ​​сървърите имат по-малко мрежови режийни разходи от обичайните Apache сървъри, което означава, че потребителите могат да извлекат повече от наличните ресурси. Освен това A2 хостингът ви дава достъп до LiteSpeed ​​кеш паметта, което ще намали драстично пъти за зареждане.

SiteGround

SiteGround има също толкова функции, колкото A2 хостинг, минус възможността за използване на LiteSpeed ​​сървъри. В рамките на неговите планове имате достъп до ежедневно архивиране, безплатен SSL / TLS сертификат, проста интеграция в Cloudflare и други. Най-важното обаче е създателят на уебсайтове на SiteGround. 

За разлика от A2 хостинг, SiteGround не предлага собствен създател. По-скоро имате достъп до Weebly, един от най-добрите създатели на уебсайтове, които сме разгледали. Weebly е на километри над всеки разработен от домакин създател на уебсайтове, включително това, което предлага A2 и GoDaddy GoCentral (прочетете нашия преглед на GoDaddy GoCentral). 

Както можете да прочетете в нашия преглед в Weebly, той има безсмислен подход при изграждането на уебсайт, който е богат на функции.

опции за блогове

Уникалността на SiteGround идва чрез плановете му за WordPress. Въпреки че сме свикнали да виждаме функции, като поетапно, в по-скъпо управлявани хостове на WordPress (прочетете нашия преглед на Kinsta за пример), SiteGround таксува същата сума за своите WordPress планове, както и за нормалните споделени.  

Освен това имате достъп до SuperCacher, който изпълнява същата функция като кеша на LiteSpeed ​​при A2 хостинг, но на нормални Apache сървъри. Както ще видим в четвърти кръг, това прави услугите да се представят много подобно, що се отнася до скоростта, но SiteGround е в състояние да го направи на много по-ниска цена. 

Кръгла първа мисъл

A2 хостингът има повече функции от SiteGround – всички те са полезни. Тези функции обаче не са толкова важни, колкото включеният в SiteGround създател на уебсайтове. И двамата са отлични в този кръг, но за нашите пари, SiteGround е победител.

Кръг: Характеристики Точка за SiteGround

A2 лого за хостинг
SiteGround лого

2

Цена

Ценообразуването обикновено е проблем за уеб хостинг услуги (прочетете нашия преглед на Arvixe за пример). За щастие, тук не е много голям проблем. Въпреки това, в този кръг ще говорим за цената на A2 хостинг и SiteGround, както и за това колко ясно те съобщават тази цена по време на процеса на плащане.

A2 хостинг

Докато A2 хостингът не е толкова ясен като DreamHost или 1&1 IONOS, когато става въпрос за ценообразуване (прочетете нашия преглед на DreamHost и 1&1 преглед на IONOS), близо е. Всяка страница с продукти показва наличните хостинг нива, както и цената, ако закупите най-дългия срок. 

По-долу е таблица, която показва не само цената, която ще плащате за всяка продължителност, но и цената, която ще платите при подновяване. Многогодишните отстъпки и многостепенната структура на повечето уеб хостове могат да бъдат объркващи (прочетете нашия преглед на MDDHosting за изключението), но A2 хостингът прави лесно да се усвои какви са всъщност тарифите му. 

Процентът също не е лош, особено при първоначалната отстъпка. Въпреки това, ясно е, че A2 хостингът начислява премия за своите LiteSpeed ​​сървъри. В сравнение с Hostinger и Hosting24, които зареждат не повече от стандартен споделен план за LiteSpeed ​​сървърите, скоростта е твърде висока (прочетете нашия преглед на Hostinger и преглед на Hosting24).

A2 хостинг компенсира този недостатък, като предлага отлична политика за възстановяване. Ако услугата не ви харесва, можете да получите парите си по всяко време. За първите 30 дни ще получите обратно цялото си плащане. След това можете да получите продължително възстановяване на сумата въз основа на закупената от вас продължителност и оставащото й време.

SiteGround

SiteGround, подобно на A2 хостинг, е ясен за цените си. Повечето от това, което виждаме, да речем, Bluehost присъства, което означава, че предлага многогодишни планове и вие получавате отстъпка за първоначалния си мандат (прочетете нашия преглед на Bluehost). Въпреки това, за разлика от Bluehost, той предлага и месечен план, като цената не се променя в зависимост от продължителността, която купувате. 

Можете да закупите месец или между една и три години за една и съща ставка за въвеждане и подновяване. Единствената разлика е такса за настройка от 14,95 долара, приложена към месечните планове. Макар и досадно да вземаме такса за настройка от 15 долара всеки ден, за да бъдем принудени да купуваме няколко години.

Цената също е впечатляваща. Въпреки че SiteGround не е толкова евтин като Namecheap (прочетете нашия преглед на Namecheap), той е в съответствие с останалата част от пазара. Освен това, WordPress плановете са същата цена като стандартните споделени планове, като същевременно се предлагат с функции като постановка и SuperCacher. 

Напред, обаче, цената започва да губи блясъка си. VPS и специализирани планове са доста скъпи, вероятно компенсират евтините споделени опции. Гаранцията за връщане на пари също не е голяма. SiteGround предлага само 30 дни за споделени планове, 15 дни за облак и нищо за посветен. Ако искате по-голяма предпазна мрежа, не забравяйте да прочетете нашия преглед InMotion хостинг. 

Кръгли две мисли

Този кръг е интересен, тъй като няма ясен победител. A2 хостингът е по-скъп от SiteGround, но предлага ясна ценова структура с по-щедра гаранция за връщане на парите. SiteGround, от друга страна, е по-евтин – но само в споделения край на нещата – и идва с по-лоша гаранция за връщане на парите, за да стартирате. 

Победителят за вас зависи от какъв тип хостинг се нуждаете и какво сте готови да платите. Като имаме предвид колко евтини са споделените планове с SiteGround, ние ще го спечелим. 

Кръг: Ценова точка за SiteGround

A2 лого за хостинг
SiteGround лого

3

Лесно използване

Има много неща, които влизат в уеб хостинга, от избора на план до проверката до създаването на вашия сайт. Да направиш този процес безпроблемен е донякъде изкуство – нещо, което експертно е показано от Dreamhost и A Small Orange (прочетете нашето ревю на „Малък портокал“). В този раздел ще преценим колко бързо A2 хостинг и SiteGround ви преминават през процеса.

A2 хостинг

Ако бихте могли да опишете уебсайта на A2 хостинг с една дума, той ще бъде „плътен“. Има голям набор от планове, всеки с подтипове, с информация за тези планове, обхващащи всеки ъгъл. Въпреки това, за разлика от GoDaddy, A2 хостингът прави всичко смилаемо (прочетете нашия преглед на GoDaddy). 

Плащането е подобно сложно, но за разлика от HostGator, A2 хостингът няма предварително избрани добавки (прочетете нашия преглед на HostGator). Можете да оставите всичко такова, каквото е, минус „приложението за автоматично инсталиране“ и „местоположението на сървъра“. Първата ще ви позволи автоматично да инсталирате, да речем, WordPress, докато втората ви позволява да изберете сървъра, на който ще бъде хостван сайтът ви. 

След това ще кацнете в клиентската зона. A2 хостингът прави огромното количество информация в клиентската зона лесно за разбиране. Можете бързо да преглеждате своите услуги, фактури, билети за поддръжка и други, всичко чрез рационализиран интерфейс. Има и раздел, който ще ви отведе директно до cPanel, който ние обичаме да виждаме.

а2-хостинг-преглед-вашият бизнес

cPanel е добър, въпреки че не е направен от нещата, достойни за най-добрия ни уеб хостинг с ръководство за cPanel. Това е предимно натрупване на запаси, което не е лошо, но не е толкова впечатляващо, колкото cPanel в JustHost (прочетете нашия преглед на JustHost). Това каза, A2 хостинг ви позволява да правите всичко в cPanel, което можете да направите в клиентската зона, което е удобно. 

SiteGround

SiteGround има далеч по-малко планове от A2 хостинг, което превръща навигацията в сайта лесно. Има минимални нива във всеки тип хостинг, както и кратко сравнение между нивата. Вместо да използва технически аспекти за сравнение, SiteGround просто изброява разликите в пространството за съхранение и приблизителния брой посетители, с които даден сайт може да се справи.

Ако разбирате или искате да разгледате техническите разлики, SiteGround има подробна сравнителна диаграма, за да можете да се отдадете на лявата страна на мозъка си. Проверката е също толкова лесно, като SiteGround просто ви моли да въведете данните си за плащане и да зададете вашите данни за вход. 

След това нещата се отклоняват. SiteGround не е разбит, но е остарял. Клиентската зона е притисната към центъра на екрана, като спомага за цялостна архаична естетика. Докато основната навигация работи отлично, намирането на някои функции в клиентската зона се оказва по-трудно, отколкото си струва. Достъпът до cPanel, например, изисква да намерите връзка, погребана в множество други опции.

SiteGround преглед-вашият бизнес

cPanel е точно като дата. Въпреки че използва базираното на иконите оформление на съвременни реализации, тези икони и текстът, който ги заобикаля, изглеждат като от предишното десетилетие. Това не го прави труден за използване, но със сигурност го прави по-малко привлекателен. 

Кръгли три мисли

SiteGround е толкова използваем, колкото всеки друг хост, но – както казахме в други сравнения и в нашия преглед – лифтингът на лицата изминава дълъг път, за да направи контролния панел по-вълнуващ. Въпреки че A2 хостингът е по-малко рационализиран, когато става въпрос за избор на план, процесът не е твърде мъчителен – и с отличния контролен панел намирането на план си заслужава. Това е достатъчно, за да може A2 хостинг да се качи на борда в този кръг.

Кръг: Точка за лесна употреба за хостинг A2

A2 лого за хостинг
SiteGround лого

4

Скорост и време

Четвъртият кръг е най-лесният за оценка, тъй като той се основава чисто на числата, които сме събрали. Нашият процес за тестване на скоростта се състои в закупуване на абонамент с най-ниското ниво на споделен хостинг, инсталиране на WordPress с шаблона по подразбиране и без съдържание и пускането му през два показателя: Тест за скорост на Pingdom и Load Impact. 

В този кръг ще сравним резултатите, които събрахме за A2 хостинг и SiteGround, както и ще сравним техните гаранции за продължаване. 

A2 хостинг

A2 хостингът е една от най-бързите услуги, които тествахме, с изключение на Pagely, който с правилната цена ще направи вашия сайт един от най-бързите в мрежата (прочетете нашия рейтинг на страницата). Pingdom даде A2 хостинг 96 от 100, което е изключително. Общо сайтът отне по-малко от 300 милисекунди, като 82 от тях бяха посветени на DNS резолюция. 

A2 хостинг преглед скорост тест

Както можете да видите на горната диаграма, много малко време беше изразходвано за показателя „изчакване“ (отбелязан в жълто), който показва „турбо“ функционалността на A2 хостинг в действие. Между намалените режийни разходи на сървърите на LiteSpeed ​​и кеша, който върви заедно с него, A2 хостингът прави зареждането на сайта ви възможно най-бързо. 

Pingdom тества обаче една точка. За да видим как ще функционира сайтът под товар, се обърнахме към Load Impact, който изпрати 50 виртуални потребители до сървъра в рамките на пет минути. A2 хостингът е един от най-добрите изпълнители, които имахме в този тест. Всеки потребител се зарежда в рамките на 10 милисекунди един от друг, което прави бързо и последователно време за реакция. 

A2 хостинг преглед товар въздействие

A2 хостингът се изравнява, когато става въпрос за гаранцията за ъптайм. Тяхната 99,9-процентова гаранция казва, че за всеки час вашият сайт е под 99,9 процента време за продължаване за целия месец, ще получите кредит от пет процента от месечната си такса. Този кредит обаче може да достигне само едномесечна такса.

SiteGround

SiteGround се представи, както и A2 хостинг в нашия тест за Pingdom, въпреки факта, че отне почти три секунди, за да се зареди сайта ни – повече за това за минута. Въпреки това, Pingdom оцени сайта 96 от 100, вероятно поради SuperCacher. Това е една от причините SiteGround да направи нашия най-добър уеб хостинг за ръководство за WordPress.

SiteGround преглед скорост тест

Времето за зареждане беше дълго, но по-голямата част беше посветена на DNS резолюция, която не е по вина на SiteGround. Поради това, нашият сайт все още работи с отличен резултат. Можете да видите, че времето за изчакване беше около 200 милисекунди, което е три до четири пъти по-малко от това, което очакваме за евтин споделен хостинг. 

Нашият тест за въздействие на натоварване беше същият: 50 потребители в рамките на пет минути. SiteGround се представи добре, макар и не толкова добре, колкото A2 хостинг. Имаше голям шип в началото и повече несъответствие по време на целия тест. В сравнение с други хостове обаче, ефективността на Load Impact от SiteGround е отлична. 

SiteGround преглед-loadimpact

Качествената гаранция за актуализация на SiteGround компенсира всяко несъответствие. Подобно на A2 хостинг, SiteGround гарантира 99,9 процента време за изпълнение, но компенсацията е по-щедра. Ще получите безплатен месец на хостинг, ако сайтът ви потъне под 99,9%. Освен това, за всеки пълен процент под 99 процента, ще получите допълнителен месец. 

Кръг четири мисли

В началото на този кръг казахме, че е най-лесният за оценка, но за съжаление това не е така. A2 хостингът и SiteGround са еднакво съвпадащи по отношение на скоростта. Поради това ще въведем някои допълнителни фактори, за да обявим победител. 

SiteGround осигурява подобна производителност като A2 хостинг, но го прави за по-малко пари. Освен това той има по-щедра гаранция за продължаване, което е достатъчно, за да му спечелите този кръг.

Кръг: Точка за скорост и времетраене за SiteGround

A2 лого за хостинг
SiteGround лого

5

Сигурност и поверителност

И накрая, ще сравним A2 хостинг и SiteGround по сигурност и поверителност. Въпреки че поверителността обикновено не е тема за нашите уеб хостинг отзиви, тя е много важна, тъй като хостинг на монолити, като Endurance International Group, моите данни за печалба. В този раздел ще разгледаме колко добре A2 хостингът и SiteGround защитават вашия сайт и вашите данни. 

A2 хостинг

A2 хостингът защитава вашия сайт чрез инициативата му за вечна сигурност. Във всеки хостинг план A2 хостингът включва пакет от функции за сигурност на уебсайтове, създадени да ви предпазят от настоящи и бъдещи заплахи. Това започва с KernelCare, който актуализира ядрото всеки ден без престой. 

Освен това имате достъп до HackScan, който сканира и защитава вашия сайт от злонамерен софтуер. Въпреки това, HackScan ви уведомява само за заплаха от вашия сайт. Ако се заразите със злонамерен софтуер, A2 хостингът предоставя подробно ръководство за намирането и премахването му от вашия сайт. 

Що се отнася до поверителността, A2 хостингът е доста неясен. Политиката за поверителност е кратка и сладка, казвайки, че A2 хостинг може да сподели вашата лична информация с правоприлагащите агенции и партньорските служби. Въпреки че формулировката предполага, че тя не продава вашите лични данни на рекламни партньори, тя не е изрично посочена. 

A2 хостингът също не включва поверителност на домейна. При по-малко от 10 долара годишно A2 хостингът не таксува толкова, както, да речем, HostGator за поверителност на домейна, но би било хубаво да го видим включен безплатно. Ако това е следното, не забравяйте да прочетете нашия ревю за Midphase и WestHost. 

SiteGround

SiteGround е много по-директен по отношение на поверителността. Подобно на A2 хостинг, те могат да споделят вашата лична информация с правоприлагащите органи и доставчици на трети страни, но не с цел печалба. Това споделяне на информация вероятно ще предостави допълнителни услуги, като например използване на Google Maps, на вашия уебсайт. 

В политиката за поверителност става ясно, че SiteGround „няма да продава, наема, споделя или по друг начин да разкрива лична информация за търговски цели по никакъв начин.“ Доста рядко се среща уеб хост, който ясно заявява, че няма да продава вашите данни. За щастие, SiteGround е един от тези хостове. 

Що се отнася до сигурността, SiteGround не е толкова впечатляващ като A2 хостинг, но все пак е много добър. На споделените сървъри акаунтите са изолирани в отделни директории, което означава, че ако един сайт е заразен, останалите ще останат неработещи. Освен това, вашият акаунт е защитен с защитна стена на уеб приложение, ежедневно архивиране, AI-управлявана анти-ботова система и DDoS защита. 

Какво липсва SitGround в сравнение с A2 хостинг е инструмент за сканиране на злонамерен софтуер. SiteGround предлага SG Site Scanner, но той ще ви пуска 20 долара годишно. Това каза, за разлика от HackScan, SG Site Scanner ще проверява вашия домейн ежедневно срещу черни списъци.

Кръг пет мисли

Нещата са сравнително дори за този последен кръг. A2 хостингът има малко по-добър пакет за сигурност с включване на инструмент за сканиране на злонамерен софтуер, но SG Site Scanner е достатъчно евтин. Най-голямата разлика за нас е колко ясен е SiteGround относно вашата поверителност. Не знаем дали A2 хостинг продава данни отстрани или не, и въпреки че политиката за поверителност предполага, че не е, те никога не изрично посочват.

Кръг: Точка за сигурност и поверителност за SiteGround

A2 лого за хостинг
SiteGround лого

6

Заключителни мисли

SiteGround излезе с четири победи, което го направи шампион в това сравнение. За функции, цени, бързина и сигурност, SiteGround е един от най-добрите уеб хостове наоколо. Той също има някои от най-добрите услуги за клиенти, които не сме докосвали.

победител: SiteGround

Това каза, че SiteGround едва спечели четирите кръга, за които претендира. A2 хостингът е също толкова впечатляващ и бихте могли да направите солиден аргумент за него във всеки от рундовете, които е загубил. Ако проверите нашия уеб хостинг архив, ще видите, че той е представен също толкова често, колкото SiteGround, и то с добра причина.

Съгласни ли сте, че SiteGround е правилният победител? Има ли кръгове, които бихте дали на A2 хостинг вместо това? Уведомете ни в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря за четенето. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me