Sync.com vs Tresorit: një betejë për ruajtjen në cloud të njohurive zero

Me kaq shumë zgjedhje të shkëlqyera në dispozicion sot, gjetja e zgjidhjes më të mirë për ruajtjen e cloud për nevojat tuaja mund të jetë një rend i gjatë. Nëse po jepni përparësi për sigurinë në re, Sync.com dhe Tresorit janë dy shërbime me njohuri zero me grupe karakteristikash të vlefshme që duhet të jenë në listën tuaj përfundimtare. Edhe u ngushtua vetëm në ato dy zgjedhje, megjithatë, ka ende punë për të bërë.


Për t’ju ndihmuar të merrni atë vendim përfundimtar, ne kemi hedhur kokë të dy shërbimet për të parë se cili është zgjedhja më e mirë për ruajtjen e cloud. Ndërsa të dyja janë ndër shërbimet më të mira me njohuri zero, atje, ka mjaft veçori dalluese midis tyre për ta bërë krahasimin interesant.

Nëse keni nevojë për më shumë ndihmë për të vendosur nëse ndonjë shërbim meriton të jetë zgjidhja juaj e ruajtjes në cloud, sigurohuni dhe shikoni përshtypjet tona të ndara, të azhurnuara së fundmi për detajet e plota.

  • Rishikimi i Sync.com
  • Shqyrtimi i Tresorit

Nëse jeni më të gatshëm se kaq, mund të vizitoni Sync.com dhe të regjistroheni në planin 5 GB falas ose të shkoni në Tresorit dhe të përdorni provën 14-ditore.

Pse të përdorim hapësirën e ruajtjes në cloud të njohurive?

Shumica e shërbimeve ofrojnë një masë të arsyeshme, megjithëse rrallë të papërshkueshme nga uji. Për shumicën e përdoruesve, kjo është në rregull: një mënyrë relativisht e sigurt, e përshtatshme për të ruajtur skedarët është gjithçka që është e nevojshme. Në minimumin e lirë, ne do të ju rekomandojmë të zgjidhni një shërbim që të paktën enkripton të dhënat tuaja ndërsa pushoni në serverat e tij dhe në tranzit.

Për njerëzit që ruajnë dokumente financiare, pronë intelektuale dhe dosje të tjera shumë të ndjeshme, masa të tilla mund të mos jenë të mjaftueshme. Kjo është për shkak se të dhënat e koduara mund të arrihen nga kushdo që disponon çelësin e enkriptimit dhe shumica e ofruesve të ruajtjes së cloud ruajnë kontrollin e atyre çelësave për ju.

Bërja e tillë do të thotë që nëse kompania e ruajtjes së cloud pëson një shkelje në serverin që përmban letrat kredenciale të përdoruesit tuaj, kryesi mund të ketë akses në të dhënat tuaja. Do të thotë gjithashtu që të dhënat tuaja mund të deshifrohen dhe skanohen për qëllime të marketingut ose të përfshihen në programet e mbikëqyrjes qeveritare si PRISM.

Nëse gjëra të tilla ju shqetësojnë, ju do të dëshironi të konsideroni seriozisht një shërbim të ruajtjes së cloud me njohuri zero. Avantazhi i këtyre kompanive është se ata nuk e ruajnë çelësin tuaj. Në vend të kësaj, ju mbani kontrollin e plotë të saj, do të thotë vetëm se mund të deshifroni të dhënat tuaja.

Ndërsa kjo mund të jetë qasja më e sigurt për kriptimin, ajo siguri e shtuar vjen me kosto: ofruesit e njohurive zero nuk mund të rikuperojnë fjalëkalimin tuaj nëse e harroni atë dhe ata priren të ofrojnë më pak funksionalitet sepse kriptimi privat bën integrimin e aplikacionit (si Google Docs ose Office Online ) vështirë për t’u zbatuar.

Sync.com vs Tresorit: Le ta krahasojmë

Me gjithë këtë në mendje, është koha për të parë një nga afër se si Sync.com dhe Tresorit përputhen me njëri-tjetrin për të përcaktuar se cili është shërbimi më i mirë i ruajtjes së cloud. Ne do të vlerësojmë të dy gjatë katër raundeve: çmimi, siguria, lehtësia e përdorimit dhe funksionaliteti shtesë.

1

Çmimeve

Kur bëni blerje për ruajtjen e cloud, në fund të fundit ka të ngjarë të jetë një konsideratë kryesore, kështu që këtu do të fillojmë, edhe pse Sync.com ka një avantazh të padrejtë pasi është një nga ofruesit tanë më të mirë të ruajtjes falas atje.

Në kushtet e freebies, ka një fitues shumë të qartë: Sync.com ofron 5 GB falas ndërsa Tresorit ofron vetëm një provë 14-ditore falas. Në fakt, disa njerëz do të zbulojnë se 5 GB që ofron Sync.com mbulon të gjitha nevojat e tyre. Nëse shqetësimi juaj kryesor është dokumentet e Word ose spreadsheets Excel, nuk do të keni nevojë për një shumë të madhe të ruajtjes.

Në lidhje me pajtimet e paguara, Sync.com tërhiqet edhe më tej përpara kur bëhet fjalë për vlerën. Sync.com ju jep 2TB ruajtje me 8 dollarë në muaj. Tresorit ju merr vetëm 100 GB, një pjesë e vogël e asaj që merrni me Sync.com, për 10,42 dollarë në muaj nëse paguani çdo vit.

Edhe nëse ju duhen vetëm 100 GB, do të ishte akoma më e lirë të shkoni me planin 2TB të Sync.com. Edhe pse nuk reklamohet në mënyrë të dukshme në faqen e saj të internetit, Sync.com në të vërtetë ka edhe një mundësi prej 500 GB, e cila kushton vetëm 49 dollarë në vit.

Tresorit gjithashtu ka një plan 1TB, por kushton 24 dollarë në muaj nëse paguani çdo vit.

E vetmja avantazh i vërtetë që Tresorit ka mbi Sync.com është që ju mund të paguani mujore sesa të paguani për një vit të plotë paraprakisht. Sidoqoftë, duke e bërë këtë shërbimi bëhet edhe më i shtrenjtë. Plani 100 GB është 12,50 dollarë në muaj dhe plani i tij 1TB është 30 dollarë në muaj.

Ndërsa çmimi ndoshta nuk është shqyrtimi juaj i vetëm, pabarazia midis pagimit për Sync.com kundrejt Tresorit është e vështirë të anashkalohet. Tresorit është thjesht një shërbim shumë i shtrenjtë.

Raundi: Pika e mimeve për Sync.com

Sync.com Logo
Logo Tresorit

2

siguri

Ndërsa Sync.com dhe Tresorit janë të dy ofruesit e njohurive zero, siguria është një pikë kryesore e shitjes. Përveç kriptimit privat, nga fundi në fund, të dy shërbimet përdorin enkriptimin TLS, një protokoll të fortë rock, gjatë tranzitit për të mbrojtur më tej skedarët tuaj dhe informacionin personal.

Në pushim, Sync.com përdor 256-bit encryption AES, një protokoll që është praktikisht i pathyeshëm. Tresorit përdor të njëjtin kriptim AES 256-bit dhe është audituar gjithashtu për certifikimin ISO27001: 2005 dhe SSAE 16, kështu që mund të jeni i sigurt se është i sigurt.

Të dy ofruesit e ruajtjes në cloud lokalizojnë serverët e tyre jashtë Shteteve të Bashkuara, të sigurt nga arrijtja e programit PRISM të NSA dhe shenanigans të tjerë të Aktit Patriot. Sync.com mban qendrat e saj të të dhënave në Kanada dhe Tresorit janë në Irlandë dhe Hollandë.

Thënë kështu, vendndodhja e serverit nuk ka shumë rëndësi me Sync.com dhe Tresorit. Falë sigurisë së njohurive zero, të dhënat tuaja duhet të jenë të sigurta edhe nëse ato ishin të bllokuara në një server në bodrumin e Shtëpisë së Bardhë.  

Të dy shërbimet ofrojnë ndarje të sigurt të skedarëve me lidhje me fjalëkalimet, datat e skadimit, kufijtë dhe lejet e shkarkimit. Të dy shërbimet shkojnë më lart dhe më gjerë kur bëhet fjalë për ndarjen e lidhjeve, pasi ato mbeten të koduara duke përdorur protokollet e njohurive zero edhe pasi të fluturojnë gjelin proverbial.

Nëse disi kriptimi privat nuk është i mjaftueshëm, si Sync.com ashtu edhe Tresorit ofrojnë vërtetim me dy faktorë gjithashtu. Kjo do të thotë që edhe nëse dikush mëson fjalëkalimin tuaj, ata nuk mund të hyjnë në llogarinë tuaj pa pajisjen tuaj në dorë.

Megjithë listën e gjatë të ngjashmërive, ekzistojnë disa dallime midis të dyve. Njëra është që Tresorit është partner i Microsoft Azure, do të thotë që autoritetet e Sh.B.A-së kanë nevojë për pak më shumë se një urdhër për të kërkuar skedarët tuaj, megjithëse ato do të kodohen. Sync.com, nga ana tjetër, ekzekuton serverat e tij në Kanada, shumë larg mundësive të NSA.

Raundi: Siguria Asnjë fitues i qartë, pikë për të dy

Sync.com Logo
Logo Tresorit

3

Lehtësinë e përdorimit

Në vitin 2020, një përvojë pozitive, e efektshme e përdoruesit nuk duhet të jetë e tepërt për të kërkuar. Për pjesën më të madhe, të dyja Tresorit dhe Sync.com janë shumë të qëndrueshëm në këtë drejtim.

Tresorit bien prapa në disa mënyra, veçanërisht kur bëhet fjalë për skedarët e fshirë. Ndërsa është bërë gjithnjë e më e zakonshme për ofruesit e ruajtjes të ofrojnë një dosje të plehrave që do të mbajë skedarët përpara se t’i fshini përgjithmonë, Tresorit nuk.

Pasi të fshihet një skedar nga Tresorit, ai do të shkojë përgjithmonë. Tresorit ka pohuar se kjo do të rishikohet së shpejti, por për momentin, përdoruesit do të duhet të jenë jashtëzakonisht të kujdesshëm për fshirjen e skedarëve.

Me Sync.com, skedarët tuaj do të rikuperohen përsëri për 30 ditë të plota pas fshirjes me një llogari falas dhe pafundësisht me një pajtim të paguar.

Tresorit gjithashtu merr një qasje të komplikuar të panevojshme për tiparet e tij. Vendimi për të thirrur dosjet e Tresorit “tresors” (gjermanisht për “kasafortën”) me të vërtetë duket se rindërton timonin. Shton hutim të panevojshëm për ata që sapo fillojnë ta përdorin atë. Përdoruesit janë mësuar në dosje, që është saktësisht se si sillen tresorët.

Aplikacioni amtare i Tresorit duket i ngjashëm me një ndërfaqe të shfletuesit, por ofron qasje më të shpejtë në karakteristika të ndryshme. Mund të jetë pak konfuze në fillim, por pasi të mësoheni me të, ndërfaqja e përdoruesit duket moderne dhe nuk duhet të shkaktojë shumë çështje.

Një avantazh i përdorimit të Tresorit është që ju mund të sinkronizoni çdo dosje në sistemin tuaj të skedarëve. Ju nuk duhet të zhvendosni gjithçka në një dosje të dedikuar siç bëni me Sync.com ose shumicën e shërbimeve të tjera të ruajtjes së cloud.

Nga ana tjetër, të kesh një tufë dosjesh të lidhura me re në sistemin tuaj të skedarëve mund ta bëjnë menaxhimin të vështirë, veçanërisht kur merreni me hapësirën e kufizuar të depozitimit që ofron Tresorit.

Sync.com ndjek modelin e dosjes sync, që Dropbox e popullarizoi në 2007. Do të keni të instaluar në kompjuterin tuaj një dosje të vetme sinkronizimi dhe aplikacioni Sync.com përdoret kryesisht për cilësimet. Do të bëni shumë nga menaxhimi i skedarit tuaj nga shfletuesi juaj duke hyrë në llogarinë tuaj në faqen e internetit të Sync.com.

Nëse keni akses në skedarët tuaj nga një shfletues, të dy shërbimet ofrojnë ndërfaqe moderne në kërkim që janë relativisht të lehta për të lundruar. Tresorit mban një ngjashmëri të fortë me aplikacionin e tij të desktopit, megjithëse me funksionalitet pak më pak. Sync.com është pak më e vështirë për të lundruar, por ofron më shumë funksionalitete si një kasafortë dhe histori ngjarjesh vetëm.

Sidoqoftë, për pjesën më të madhe, me siguri do të keni qasje në skedarët tuaj nga sistemi juaj operativ në vend të shfletuesit të internetit dhe qasja më tradicionale e Sync.com do të jetë më e lehtë për shumicën e njerëzve.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për Sync.com

Sync.com Logo
Logo Tresorit

4

Funksione shtesë

Shërbime si Google Drive dhe Microsoft OneDrive vendosin shiritin të lartë për atë që përdoruesit mund të presin për sa i përket funksionimit të shtuar nga një shërbim i ruajtjes në cloud. Kjo përfshin përpunues të fjalëve, spreadsheets dhe mjete të tjera të integruara (lexoni rishikimin tonë të Google Drive dhe rishikimin e OneDrive për më shumë mbi secilën nga këto shërbime të shkëlqyera).

Me ofruesit e njohurive zero, nuk do të merrni po aq shumë shpërblime, pasi natyra e tyre insulive e bën problematik bashkëpunimin brenda aplikacionit. Thënë kjo, ju duhet të prisni të paktën pak më shumë sesa funksionalitet pa kocka nga shërbimet premium.

Sync.com ka një ofertë të mirë me ndarjen e skedarëve të sigurt që përmban datat e skadimit, lejet, bashkëpunimin, kufijtë e shkarkimit dhe fshirjen në distancë. Sync.com gjithashtu ka aftësinë të ruajë lidhjet e përbashkëta të koduara, madje edhe pa fjalëkalime, si dhe versionimin e skedarëve për deri në 30 ditë.

Sync.com nuk është një shërbim tepër i ndezur, i mungon integrimi me aplikacione të tjera, por sigurisht që akoma jep me mjetet thelbësore që do të dëshironit nga një shërbim i ruajtjes në cloud..

Tresorit i merr gjërat më tej. Edhe pse i mungon aftësia për të rikuperuar skedarët e fshirë, ai përputhet me karakteristikat e tjera të Sync.com dhe aftësia e tij për të sinkronizuar ndonjë dosje në kompjuterin tuaj është shumë e dobishme. Nëse nuk dëshironi të zhvendosni skedarët ose në mënyrë specifike të keni nevojë për skedarë në një vend të caktuar, Tresorit mund ta sinkronizojë atë dosje. Nuk ka nevojë ta zhvendosni atë në një dosje të dedikuar sinkronizimi.

Tresorit gjithashtu ofron mbështetje më të mirë të sistemit operativ sesa Sync.com. Ndërsa Sync.com do t’ju mbajë të mbuluar në sistemet kryesore të funksionimit, përfshirë Windows, macOS, iOS dhe Android, Tresorit mbështet ato përveç Windows Phone, Blackberry dhe Linux, gjithashtu.

Raundi: Pika e funksioneve shtesë për Tresorit

Sync.com Logo
Logo Tresorit

5

Aktgjykimi

Ekziston një arsye që e renditim Sync.com si jo vetëm ofruesin më të mirë të njohurive zero, por edhe i pari midis ofruesve më të mirë të ruajtjes së cloud në përgjithësi. Shtë e lehtë për t’u përdorur, e shkëlqyeshme për shkëmbimin e skedarëve, të përballueshëm dhe ofron një qasje sa më të mirë për sigurinë e të dhënave siç do të gjeni në tregun e ruajtjes së reve të konsumatorit.

Thënë kështu, Tresorit nuk është pa vlerë. Shumë pak zgjidhje ruajtjeje ofrojnë mundësinë për të sinkronizuar çdo dosje në kompjuterin tuaj. Ato që shpesh ndajnë vlerën e lartë të çmimit të Tresorit, por me Tresorit përfitoni edhe sigurinë e njohurive zero.

Tresorit ju jep gjithashtu edhe bonusin e shtuar të auditimeve të palëve të treta për të konfirmuar sigurinë e tij, si dhe mbështetjen më të gjerë të sistemit operativ. Për shumicën e njerëzve, Sync.com do të jetë zgjidhja më e mirë, por Tresorit ka vendin e vet në treg.

Fituesi i fundit: Sync.com

A do të përdorni Sync.com më tradicionale dhe me çmime më të mira, apo nevojat tuaja janë mjaft specifike për të justifikuar pagimin e Tresorit? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit për leximin dhe ndjehen të lirë të shikoni rishikimet tona të tjera për ruajtjen e cloud nëse mendja juaj ende nuk është e përbërë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me